Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 11:08   #3721
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

eleonoremio
tez zauwazylam ze idziemy podobnie, ale ty wyzasza jestes, do brzusia nie mam zastrzezen ale nie lubie rozstepow, no ale jak sie nie ma co sie lubi ....
hd
bardzo zgrabnie wygladasz

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

papeteria
esotiq
Stary 2010-03-25, 11:08   #3722
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
hd piękny okrągły brzuszek , słodkie spodenki i śliczna kiecuszka
spodnie były za duże i dłuuuuugo leżały w szafie.
Teraz są super. Nic mnie nie ciśnie, nie gniecie.... Wielkie portki ale jakie wygodne

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:12   #3723
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Skończyłam pracę nad ślubnymi kolczykami

Koleżanka poprosiła abym zrobiła ślubne kolczyki. Miały być długie i widoczne,mogły być perełki. Przygotowałam 6 par aby miała wybór, aby dopasowała któreś do swoich oczekiwań.
A ona powiedziała, że bierze wszystkie bo nie może się zdecydować i będzie zmieniała na weselu jedna parę da świadkowej
Jaka miła niespodzianka

Dodatkowo poprosiła jeszcze o coś na szyję i rękę dla świadkowej.
Wrzucam zdjęcia
Ta 2 para podoba mi sie najbardziej
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
caprica chudzinka ale brzuszek już ślicznie widać

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
A to mój brzuchol
23 tydzień zaczęty liczę tak bo tak liczy moja gin
Sliczny brzuś

Cytat:
ok dorzucam mój dzisiejszy brzuch co by niektórym się humor poprawił, na drugim zdjeciu na biodrach widać troche moje rozstepy z okresu dojrzewania reszta to odgniecenia od leżenia i plamy od aparatu.
Dziś 24tc2dni. + 10kg , 99cm w najszerszym miejscu tuż pod pępkiem
Szczuplutka jestes ale brzuszek duzy
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
23tc, +7kg, 164cm, 59kg, obwod brzucha - 89cm
Załącznik 2978221
z boku nie widac rozstepow
Bardzo ladny brzuszek
Cytat:
Wszyscy pokazują brzuchole więc ja też

Pierwsze zdjęcie to dziś rano 22tc
Drugie zdjęcie to porównanie: zdjęcie z 14 tc i 22 tc w tej samej sukience
Załącznik 2978226Załącznik 2978227
Super wygladasz, sexi mama

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:14   #3724
kashha
Zadomowienie

Witajcie Dziewczynki!

Znowu tyle do nadrobienia... to już zostaje się tylko przyzwyczaić
My dziś spaliśmy do 11... strasznie nie chce mi się z łóżka wstawać...
Muszę się zabrać, za jakieś świąteczne porządki, ale tak w sumie to sama nie wiem za co i jak sobie dzień zaplanować...
Bąbel urządza harce więc uśmiech mam na buzi i jakoś mi tak raźniej jak go czuje...

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:15   #3725
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Niezawsze
Brzucholek na zdjęciu wydawał mi się być ogromny.. ale jak podałaś wymiary to mi mina zrzedła bo ja miałam na ślubie (13 marca) 105cm w najszerszym miejscu
Z resztą już dosyć dawno pokazywałam brzucha to niewiele się zmienił do teraz, nie wiem dlaczego tak szybko i "na pusto" mi go tak wywaliło a teraz stoi. Zaś jak ruszy to aż strach
I Ty kurcze przytyłaś tylko max 4 kilo... ja mam 16 na plusie! Więc nie wiem czy brzuch od dziecka mi nic nie urósł tylko od tłuszczu czy gdzie to się wszystko podziewa?

A! A co do wody w organizmie to aż niesamowite..we wtorek lekarz nakazł mi tą bezsolną dietę.. no to soliłam mniej i dużo piłam.. w niedziele sie zwazyłam i miałam 1,5 kilo mniej niż na wizycie wtorkowej!
Więc tak naprawde nie wiem ile mam tej wody, ile tłuszczu a ile od samej ciąży przybytku masy.
No widzisz Siala wiec to woda pewnie jesli zrzucilas 1,5 kg tak szybko!!!
Ja mysle, ze u mnie po prostu macica sie tak powiekszyla i stad ten gigant!
Cytat:

Ja mam w pasie 95 cm a brzuchol wielki Niezawsze może potwierdzić To wszystko zalezy od proporcji.
Potwierdzam!!!!!! Przy mnie Hania ma wielki brzuchol, mimo ze jest mlodsza o kilka tygodni ciaza ode mnie!

JEju jak ja as nadrobie 5 stron!!! Na spacer sio a nie przed kompem siedzicie, bo ja nie moge isc dopoki was nie doczytam!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:19   #3726
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
eleonoremio
tez zauwazylam ze idziemy podobnie, ale ty wyzasza jestes, do brzusia nie mam zastrzezen ale nie lubie rozstepow, no ale jak sie nie ma co sie lubi ....
No ja mam to szczęście że mi się w tamtej nie zrobiły a teraz odpukać też na razie nie.
Ale moja koleżanka masakre na brzuchu ma po pierwszej teraz po 2 nie widziałam ej brzucha ale dlatego tak miała bo przed ciążą o taki wieszaczek wysoki z niej był. I po dalej wróciła do figury ale brzucha już nie chce pokazywać najgorsze mówiła mi że nie mogła na basen się przekonać chodzić.
Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki!

Znowu tyle do nadrobienia... to już zostaje się tylko przyzwyczaić
My dziś spaliśmy do 11... strasznie nie chce mi się z łóżka wstawać...
Muszę się zabrać, za jakieś świąteczne porządki, ale tak w sumie to sama nie wiem za co i jak sobie dzień zaplanować...
Bąbel urządza harce więc uśmiech mam na buzi i jakoś mi tak raźniej jak go czuje...
Witaj ja uż się przyzwyczaiłam też do nadrabiania
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:22   #3727
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
idealne
ja tam nie lubie moich rozstepow
Ja moich tez:P

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
idealneciało 1 kg na tydzień to do końca bede miała + 26
Heh widzisz lepiej nie liczyc. Ale ja nie umiem sie opanowac..
Zawsze cos tam kalkuluje..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 11:29   #3728
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Ta 2 para podoba mi sie najbardziej

Super wygladasz, sexi mama
muszę to pokazać M
Dziękuję

Stary 2010-03-25, 11:32   #3729
papeteria
Zakorzenienie

itakasia bo mam takie same , ale gumka mnie już ciśnie, wogóle lubie te firme
caprica hehe dzięki
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:34   #3730
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd
bardzo zgrabnie wygladasz
dziękuję
Normalnie człowiek może się dowartościować

Stary 2010-03-25, 11:37   #3731
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
Normalnie człowiek może się dowartościować
dokładnie miłe to bardzo i jeszcze ta pogoda
świat taki kolorowszy może dodatkowo też syndrom II trymestru się udziela

dobra lece coś robić bo jeszcze nawet nie pozmywałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 11:39   #3732
pszczolka87
Zadomowienie

hej dziewczynki nie byłam w stanie Was nadrobić Wpadłam na chwilkę... chciałam Wam powiedzieć że do końca tego miesiąca raczej rzadko będę się pojawiać bo skończył mi się transfer w internecie bezprzewodowym i na załadowanie wizażu teraz czekałam 20 min

wszystkie macie śliczniusie brzuszki a jakie juz duże

hd straaasznie podobają mi się kolczyki które zrobiłaś.. i mam pytanko... czy można by było u Ciebie coś takiego zamówić? Jakieś ładne kolczyki z wisiorkiem w tym samym stylu.. no i w takiej kolorystyce jak te ślubne

Ja wpadłam żeby Wam powiedzieć że za godzinkę mam usg połówkowe jednak nie robię 3/4d, ale i tak nie mogę się doczekać chcę juz zobaczyć moje maleństwo i dowiedzieć się czy co do płci nic się nie zmieniło hehe.. mam nadzieję że synek zostanie synkiem trzymajcie kciuki aby dzidzia była zdrowa dam znać wieczorem jak wizyta

U Was też dziś tak pięknie? Bo mój termometr pokazuje 18 stopni przed chwila byłam na morfologii i badaniu moczu w przychodni.. szłam sobie spacerkiem i musiałam zdjąć kurtkę bo nie dało sie w niej wytrzymać- ale fajnie- mamy wiosnę!!!
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:41   #3733
kociamborek
Raczkowanie

uhuhu ale tu dzisiaj produkcja idzie. Jakies 45min. temu powiedzialam sobie ze zajrze tylko na chwilke na wizaz i zmykam na spacerek ale zanim nadrobilam od wczoraj, poogladalam wszystkie sliczne brzuszki to zeszla prawie godzina.

wiec dziewczyny brzuszki na prawde kazdy bez wyjatku sliczny! Juz nie pamietam wszystkich wlasciecielek brzuszkow tyle ich bylo

Hd ogladalam tez Twoje piekne kolczyki, rób je dalej szkoda talentu i fajnie masz z ta firmą, tyle prezentów.

pszczółka trzymam kciuki za wizyte!
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:44   #3734
anoxa
Zakorzenienie

dziewczyny mam do odsprzedania komplecik reeboka dla dziewczynki rozmiar to jest 3-6mc choc jak dla mnie takie miesieczne dziecko tez mozna w to ubrac jak cos to zapraszam na priv nam sie niestety nie przyda

Załącznik 2978359Załącznik 2978360
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:57   #3735
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
hd straaasznie podobają mi się kolczyki które zrobiłaś.. i mam pytanko... czy można by było u Ciebie coś takiego zamówić? Jakieś ładne kolczyki z wisiorkiem w tym samym stylu.. no i w takiej kolorystyce jak te ślubne
jasne napisz na pw, które Ci się podobają

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Hd ogladalam tez Twoje piekne kolczyki, rób je dalej szkoda talentu i fajnie masz z ta firmą, tyle prezentów.
Dziękuję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 12:02   #3736
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
My dzis idziemy do banku sprawdzic nasza zdolnosc kredytowa ,ciekawe ile bank nam zaproponuje ,potrzebujemy minimum 700 tys. zl. No i przydaloby sie zeby przyznali nam kredyt zanim urodzi sie maly ,bo potem to juz bedzie duzo nizsza suma.
Jeju, za tyle kasy, to bym miała już 3 mieszkania... No może 2 większe. Masakra.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dzidzia jak nazywala sie ta dieta o ktorej kiedys pisalas???
.
Michela Montignaca, ale on nie jest za bardzo lekkostrawny. Właśnie wysokoresztkowy, czyli pobudza wypróżnianie.

Cytat:
ok dorzucam mój dzisiejszy brzuch co by niektórym się humor poprawił, na drugim zdjeciu na biodrach widać troche moje rozstepy z okresu dojrzewania reszta to odgniecenia od leżenia i plamy od aparatu.
Dziś 24tc2dni. + 10kg , 99cm w najszerszym miejscu tuż pod pępkiem
Jeju jaki cudny kręgosłup wygięty i śliczny brzuś...Ech...

Cytat:
Skończyłam pracę nad ślubnymi kolczykami

Koleżanka poprosiła abym zrobiła ślubne kolczyki. Miały być długie i widoczne,mogły być perełki. Przygotowałam 6 par aby miała wybór, aby dopasowała któreś do swoich oczekiwań.
A ona powiedziała, że bierze wszystkie bo nie może się zdecydować i będzie zmieniała na weselu jedna parę da świadkowej
Jaka miła niespodzianka
Drugie i trzecie to moi faworyci
Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Mam jedna rozowa z krotkim rekawkiem w ktorej zmiesci sie brzuch..
Mam jedna sukieneczke podcieta pod biustem z getrami by pasowala bo jest krótka.. Ale nie wiem czy sie zmieszcze.
Jeszcze jedna bluzeczke przezroczyta troche, kolorowa. Hmm i na tym chyba sie konczy, musze jeszcze raz szafe przebrac..

Mam jeszcze fioletowa z dlugim rekawem elegancką bluzke juz ciazowa.. dwa bolerka azurkowe, fioletowy i czarny..

A i jeszcze jedna bluzeczke w kwiatuszki pod biust, tez troche przezroczysta.. ale w tej to wogole nie wiem czy do momentu az cieplo bedzie to ja w nia jeszcze wejde..

Nawet troche tego mam :/
Słuchaj laska, może ja Ci podeślę ciuchy, w które już nie wchodzę? Ty taka chudzina... A pasy przedłużające mnie gniotą w brzuch :/

Cytat:
kurcze i niepokoi mnie to ze mocz ktory oddaje z siebie ma bardzo ciemny kolor i wyczytalam ze to moze byc przyczyna odwodnienia ale ja wypijam conajmniej jedna butelke wody (1,5l) dziennie czasem wiecej jutro pojde po robic te wszystkie badania
Jeśli wypijasz taką ilość płynów to filtracja jest ok. Często witamina C zwiększa kolorystykę moczu.

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
papeteria no ja na 2 piętrze mieszkam, gdybym na 9 mieszkała to by mi brudem zarosły, bo takich wysokości to się boję.
Dobra spadam bo w końcu nawet garów nie pozmywam, a mój po 14 z pracy wraca.
Ja w tym roku nie myję- ocieplają kamienicę, więc to psu na budę.

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Co do okien to ja wczoraj umyłam dwa no i jeszcze jedno mi zostało.
Ja też nie wyobrażam sobie jak wyglądały by te okna gdyby je mój M umył Ogólnie kochany jest i we wszystkim w czym mi pomaga radzi sobie świetnie ale co do mycia okien to ufam tylko sobie ...
Mój super myje okna, i na tym mieszkaniu będzie musiał też to robić, bo mamy baaardzo wysoko sufit i podwójne wzwyż okna. Ja na drabinę tak wysoko na pewno nie wlezę. Ale do końca ocieplania ma spokój.

Ja coś dzisiaj kicham jak wariatka ( nie jestem alergiczką). Wczoraj było to samo. Chyba mnie coś wzięło .

Wszystkie brzusie są cudne. Bardzo Wam zazdroszczę. Ale nie zazdroszczę przeliczania wagi. Mimo sporej nadwagi przed ciążą, nie zamierzam się tym martwić. Wiele lat płaczu dała mi moja nadwaga. Teraz w ciąży doceniam to, że mogę się z tych kilogramów cieszyć.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 12:15   #3737
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Okna pomyte, gary pozmywane, jeszcze tylko firanki muszę powiesić. Dobrze, że mam już obiad zrobiony, bo padłabym całkiem.

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Kupuj, kupuj, ja też na nią polowałam i tak długo się zastanawiałam, że już ich nie było, a tu proszę znowu są

jusdan, itakasia,hd brzuszki cudne. Hd, a cycuszki śliczne okrąglutkie twój mąż musi być zachwycony
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 12:15   #3738
Carmena_
Raczkowanie

anoxa Amelka mi się właśnie kojarzy z taką grzeczną dziewczynką, i jeśli będę mieć to mam nadzieję że taka kochana i grzeczniutka będzie

papeteria piękny aż zazdroszczę

EDIT: a ja wróciłam właśnie od neurologa i usłyszałam to co wiedziałam- na ból głowy tylko apap (to nic że nie działa na mnie) i że takie uroki ciąży. Nie wiem po co mnie tam ginekolog wysyłał. Niepotrzebnie godzinę przesiedziałam w przechodni :/

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-03-25 o 12:17
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 12:21   #3739
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z ponownie słonecznej stolicy
Wyspałam się przez całą noc tylko raz wędrowałam do łazienki

mi się podoba II

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

o jeju jaki fajny duży brzusio. Podczas ostatniego spotkania wydawało mi się, że jest dużo mniejszy. Ach te nasze ubrania

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

słusznie już się zastanawiałam czy nie licytować

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Nie powinnyśmy brać pod uwagę tylko obwodu bo to nie jest wymierne. Wszystko zależy od proporcji. Jeśli ktoś ma 180 cm wzrostu to z założenia ma więcej w pasie niż ja przy moich 156 cm Podobnie jest z wagą.

Ja mam w pasie 95 cm a brzuchol wielki Niezawsze może potwierdzić To wszystko zalezy od proporcji.
Ja mam 175, koleżanka w pracy była wyższa o 10cm a w pasie miała tyle co ja w szyi Rozmiarówkę miałam 40 czyli w pasie jakieś 80cm.. a teraz 105. Ważyłam 72 a na wizycie u lekarza 90! W niedzielę mi zeszło do 88kg.

Cytat:
witajcie sloneczka

ja juz po badaniu, obawiam sie jednak ze szalu nie bedzie w tej morfologii dowiem sie po 14
niezawsze
wygladasz rewelacyjnie, nastepnym razem poprosze fotke calosci, brzuszek piekny a ty szczuplutka
idealnecialo
bardzo ladne te bluzeczki, ja jednak jak dziewczyny nie chce kupowac za duzo ciazowych, ale to pewnie tez zalezy od zasobnosci portfela, jak sobie mozesz pozwolic to szalej
vette
czekamy na efekty
hd
ja tez sie zastanawialam nad nosidelkiem bo jak bede musiala wyskoczyc po dziecko do szkoly to moze sie przydac, jeszcze nie wiem

jesli chodzi o wage w ciazy to zalezy ona nie tylko od wzrostu ale rowniez od wagi startowej, bo osoby szczuple powinny tyc wiecej niz te z wyzsza waga, taka jest moja teoria ktora wyczytalam i bede jej bronic jak niepodleglosci - zawsze ja sobie powtarzam satajac na wadze. w poprzednich ciazach tylam ok 18 kg i teraz moim marzeniem jest 12 a juz nie wiecej niz 15.
Ja już mam 16 tylko teraz nie wiadomo na ile to woda a na ile tłuszcz. Bo jak widzę po pomiarach to waga mi skacze jak nie wiem co... a najwięcej pokazuje u lekarza :[

Cytat:
cześć dziewczyny
Piękna pogoda od razu człowiek jest tak pozytywnie nastawiony.

ania ślicznie
wiolek słodziak mały i dobrze, że wszystko ok
pilotka no ja z sola tez musze przystopowac i późno wieczornym jedzeniem kiedy to najbardziej głodna jestem
vette za fryzjera a raczej fryzure
żabka za bank i dużą zdolność
Oj dziewczyny pewno, że damy rade zrzucić po ciąży dzieciaki nam w tym pomogą
hd ja też ostatnio przesypiam cala noc tylko na picie sie budze , szklanka wody zawsze wypita, a siku rano po przebudzeniu.
ubrania ubraniami, ale brzuś niezawsze pewnie ostatnio tak wyszczelił, bo mnie ludzie co tylko tydzień nie widzieli też są w szoku,że w tak krótkim czasie się powiększył.

dokładnie

Tylko ja mam 160 cm i teraz 99cm w najszerszym miejscu 24tc i 2 dni czyli jak niektórzy liczą leci 25tc...

Ważyłam 55 a teraz 65 kg

Ja z ciążowych ciuchów mam dwie pary spodni i spódnice którą kupiłam wczoraj a bluzki jeszcze żadnej.Mieszcze się w elastyczne t-shirty które miałam przed ciążą.Tylko biustonosz biały muszę jeszcze dorwać, bo nie bede ciemnego z jasna bluzka nosic a tylko taki mam dobry.
Ja mam 105 przy 175cm wzrostu. Miałam na ślubie.. a teraz.. uwaga mierzę się.. ooo 105 po mega śniadanku

Ale sie rozpisałyście!
Ja dziśw nocy spać nie mogłam... dopiero 5:30 zasnęłam
i listonosz mnie obudził o 11! W dodatku kopertką gdzie była faktura na 760zł! Do zapłaty do 7 kwietnia ;( Poryczałam się..
Nie mieszkaliśmy tutaj, mieszkanie stało puste - zero zużycia czegokolwiek.. wprowadzilismy sie we wrzesniu, w grudniu było spisywanie liczników prądu i się okazało, że nasz nie działa, zaciął się i nie zmienia cyferek. No i jako uregulowanie od marca 2008roku ! do dnia spisania licznika.. no i nie wiem co teraz zrobimy..
podliczyłam nasze rachynki co mamy zapłacić w tym miesiącu i wyszło mi 1600zł. Damian zarobi 1100 ... ostatniego dostaje wypłatę.. ja dziesiątego dostanę 900zł.
Nie liczyłam telefonu ani wizyt u lekarza.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 12:24   #3740
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi
Talking Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Dzien dobry dziwczyny myslałam że już nie doczytam do końca, ale natworzyłyście przez jeden dzień

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ooo to moje dzieciatko ulozone do góry nogami heh
Śliczne ) kiedy ja wreszczie zobacze swoje

Cytat:
Odwiedzili nas znajomi. Dostaliśmy zaproszenie na ślub w połowie czerwca Hmmmmmm..... chyba sobie odpuścimy w moim stanie ...
Jeśli bardzo wam zależy to rzeczywiście możecie chociaż na ślub pojechoć , choć z jednej strony to jak już tyle sie przejedzie to i na wesele mozna isc ale musisz pamiętać żeby dużo nie szaleć

My mamy w tym roku 3 wesela i chyba na żadne się nie załapiemy, choć chciałabym bardzo zwłaścza do mojego kuzyna ale to ok 260km od nas i w październiku wiec dzidzia bedzie za mała , następne tez ok 250km tylko w drugi koniec polski mamy w czerwcu no i w we wrześniu na miejscu - Chyba pójdziemy na ślub tylko
Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
rzeczywiscie duzy brzusio, sliczny
cudny brzusio, wszystkie są cudne aż zazdroszecze że jesteście takie zgrabniutkie ja chyba nie wstawie swojej fotki chociaż muj brzuszek też mi się podoba i jak narazie rośnie mi w biust i brzucho tylko i niech tak zostanie
dzidzia daje mi często teraz znać o sobie ide cosik zjeść.
Dziewczyny tylko prosze po woli bo znów cały dzień bede nadrabiać

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 12:26   #3741
anoxa
Zakorzenienie

siala to wspolczuje sytuacji finansowej a moze z tych pieniedzy ze slubu?

carmena
a probowalas kupic sam paracetamol? bo tez mozna a mi apa nie pomaga a paracetamol tak
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 12:27   #3742
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

siala_bala współczuję a może napiszecie jakieś pismo żeby wam rozłożyli za ten licznik? zawsze można próbować.

Edytowane przez wikimi
Czas edycji: 2010-03-25 o 12:29
Stary 2010-03-25, 12:32   #3743
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala to wspolczuje sytuacji finansowej a moze z tych pieniedzy ze slubu?

carmena
a probowalas kupic sam paracetamol? bo tez mozna a mi apa nie pomaga a paracetamol tak
Teoretycznie możemy i chyba nie mamy wyjścia.. a miały być odłożone dla dzidziolka Sami nie jesteśmy w stanie odkładać co miesiąc i byłoby jak znalazł na szkołę rodzenia i poród na Łuninowej... no i wizyty lekarskie prywatne bo to też nas szarpnie.. a tak znowu będę musiała żebrać u mamy. Co chwile coś się sypie.
Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
siala_balab współczuję a może napiszecie jakieś pismo żeby wam rozłożyli za ten licznik? zawsze można próbować.
Pojedziemy tam chyba osobiście załatwić sprawę, wytłumaczyć, wyjaśnić.. wyżebrać. Ale to w poniedziałek albo wtorek.
A oni wystawili na całą sumę kilka blankietów ale wszystkie na jeden termin płatności.. jakby sami nie mogli doliczać co miesiąc ileś tam tylko wszystko sruuu na jeden raz.
Tak się zdenerwowałam że sie poryczałam jak głupia i powiedziałam tżtowi że mam dosyć tego mieszkania bo od samego początku jakieś problemy co chwila.

Stary 2010-03-25, 12:39   #3744
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

Siala_bala spokojnie nie donerwuj się, przecież to ich wina że nie sprawdzaja liczników czy się nie popsuły a pozatym przecież prądu nie płaci się odrazu za cały kwartał czy rok tylko chyba za dwa miesiące. Muszą wam to rozłożyć , moim zdaniem powinniście wystosować pismo i opisać sytułację jaka nastąpiła i że spodziewcie sie dzidzi i was nie stac na zapąłtę całości. Napewno załatwicie pozytywnie, trzymam kciuki

Stary 2010-03-25, 12:39   #3745
itakasia
Zakorzenienie

siala
a powiedz kto tam mieszkal wczesniej? czy wy wynajmujecie? czyje to mieszkanie?
Stary 2010-03-25, 12:43   #3746
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Hd, a cycuszki śliczne okrąglutkie twój mąż musi być zachwycony
nie narzeka
Dziękuję

Stary 2010-03-25, 12:47   #3747
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Właśnie... Hd, przypomniało mi się.
Pisałaś, że nie pojedziesz tyle km w ciąży. Ja mam w lipcu sesję na uczelni. Dojeżdżam 300km i muszę ją zdać, bo inaczej we wrześniu z dzieciątkiem na pewno nie dam rady.
I te 300km w jedną stronę jeżdżę co weekend.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 12:48   #3748
papeteria
Zakorzenienie

ok ogarnełam mieszkanko, zmyłam naczynia, włączyłam pranie i już jestem
Zaraz jeszcze tylko obrać ziemniaki a TŻ rozbije schabowe jak przyjdzie
Dawno nie jadłam normalnego obiadku, przez dwa dni jedliśmy parówki w cieście francuskim a w poniedziałek była fasolka.

pszczolka
kociamborek fakt dziś wysyp fotek i dobrze
anoxa słodkie ale w rodzinie też same małe chłopczyki
dzidzia
carmena
siala maskara z tym licznikiem ja wczoraj 800,- za czynsz z niedopłatą za wodę zapłaciłam
teraz w niedziele chrzciny to 500,- trza liczyć a w kwietniu 1000,- na ślub nie licze podstawowych opłat.
wikimi nie marudź tylko dawaj fote
Stary 2010-03-25, 13:02   #3749
katia_
Raczkowanie

Jesteście niesamowite mamuśki Skrobiecie jak szalone Ja nie mam tyle czasu na siedzenie przed komputerem i nadgonienie Was jest strasznie trudne. Powiem ogólnie : Laseczki, brzuszki macie cudne U mnie też już widać krechę od jakiegoś czasu. Co do kg to przybyło mi 5 od początku, więc myślę, że umiarkowanie jak na 21tc ale teraz dużo więcej jem i mam nadzieję, że kg się za bardzo nie rozpędzą Staram się dużo ruszać i codziennie minimum półgodzinny spacer odbębnić.
Hd- kolczyki śliczne, szkoda, że w zeszłym roku jak szukałam na swój ślub o Tobie nie wiedziałam, bo właśnie szukałam podobnych stylowo.
Zmykam dalej robić obiadek, Tż zaraz wróci z pracy.

aaaa i zapomniałabym, jeszcze chyba w II części zauważyłam jak podczytywałam Was czasami, że wymieniałyście się jakąś listą niezbędnych rzeczy dla maluszka, które trzeba zakupić a ja jeszcze NIC nie mam! Bardzo proszę, mogłaby mi któraś z Was podesłać mi ją na maila Nie pamiętam, kto ją zrobił ale czytałam, że bardzo fajnie napisana więc może ona mnie podratuje i wreszcie zacznę robić zapasy Z góry dziękujęA oto mój adres- Katy_pl@interia.pl
Całuję Was gorąco
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 13:02   #3750
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala
a powiedz kto tam mieszkal wczesniej? czy wy wynajmujecie? czyje to mieszkanie?
To cały czas było mieszkanie matki Damiana, mieszkała tu ona z mężem, potem ona spierdzieliła do kochanka, teściu został, umarł i mieszkanie stało puste bo Damian od małego praktycznie mieszkał u babci. Ale mieszkanie było opłacane przez babcię, potem przez Damiana jak zaczął pracować od 16 roku życia.
Kilka lat stało puste mieszkanie, my je wyremontowaliśmy i od września mieszkamy, Fakt.. nadal jego durna matka jest głównym najemcą i jest zameldowana ale na to nic nie poradzimy.
Nie jest własnościowe tylko MZBM - czyli, że komunalne.
Cytat:
ok ogarnełam mieszkanko, zmyłam naczynia, włączyłam pranie i już jestem
Zaraz jeszcze tylko obrać ziemniaki a TŻ rozbije schabowe jak przyjdzie
Dawno nie jadłam normalnego obiadku, przez dwa dni jedliśmy parówki w cieście francuskim a w poniedziałek była fasolka.

pszczolka
kociamborek fakt dziś wysyp fotek i dobrze
anoxa słodkie ale w rodzinie też same małe chłopczyki
dzidzia
carmena
siala maskara z tym licznikiem ja wczoraj 800,- za czynsz z niedopłatą za wodę zapłaciłam
teraz w niedziele chrzciny to 500,- trza liczyć a w kwietniu 1000,- na ślub nie licze podstawowych opłat.
wikimi nie marudź tylko dawaj fote
No my mieliśmy od września jeden zaległy czynsz jakiś zabłąkany.. potem czynsz 35o plus jakaś dziwna niedopłata 700zł, teraz zaś niedopłata 41 zł no i teraz przyszedł ten prąd.
Mam już tego powyżej... ileż można pakować kasy i skąd ją brać. Plus wszystkie bieżące opłaty. Co chwila jakaś pierdoła nam wyskakuje.. pierdoła.. ku*** 700zł pierdoła..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości