|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Ha! czyżby nowe butki? |
|
|
|
|
#4802 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
|
|
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to zawsze mam przeboje ze służbą zdrowia
|
|
#4804 |
|
Zadomowienie
|
Własnie nie nowe.W dodatku bardzo wygodne są,tylko ja mam jakąś stopę dziwną i zawsze wiosnę muszę bąblem przywitać-taka już jest uroda moich stóp.Czasem nawet ciapy potrafią mnie obetrzeć
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=413149 Przeczytałam ten wątek o ciąży i mimo tego,że uważam,że to jakaś prowokacja to i tak tak jest godne uwagi,bo jak widać prowokacja sie udała,bo dyskusja taka,że szok.Ja już nawet tam nic nie komentowałam,to nie chce mi się wdawać z nikim w niepotrzebną dyskusję,ale tu wyrażę swoje zdanie.Jak dla mnie taka sytuacja(gdyby faktycznie miała miejsce) to jakaś totalna abstrakcja.Ja w wieku 14 lat miałam mleko pod nosem i nawet mi się nie śniło,żeby jakiegoś chłopaka pocałować,nie mówiąc już o uprawianiu seksu.Na samą myśl nóż otwiera mi się w kieszeni.Gdzie byli rodzice i co w ogóle myślały te DZIECI odbywając stosunek???Ja należę do osób,które są zwolennikiem ponoszenia konsekwencji własnych czynów.Dlaczego niby takie małe gluty miałyby w tej sytuacji mieć w górki poprzez możliwość przeprowadzenia aborcji??Skoro tak,to niedługo aborcja stanie sie czymś tak naturalnym jak kupowanie zabawek.Przestanie się dziecku podobać to się wyrzuci,zamieni itp.Dla mnie dziewczyny,które piszą,że kobiety starające sie o dziecko lub bedące w ciazy myślą tylko o sobie,a nie o tym jak pomóc,są głupie jak but!!!A jak ma niby myśleć?Juz mi nawet słów brakuje,żeby to skomentować,ale osobiście będę się starać,aby moje dzieci w kwestiach rozpłodowych były należycie uświadomione...
|
#4805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mięsień macicy jest- obok serca- najsilniejszy ze wszystkich mięśni człowieka! Mocniejszym niż bicepsy! Dziecku nie stanie się nic złego. Co więcej, jeśli kobiecie jest tak wygodnie, może spać w ten sposób nawet w zaawansowanej ciąży. To bardzo dobra pozycja, bo zapobiega powstaniu tzw. zespołu żyły dolnej ( objawia się zasłabnięciem i omdleniem) Poza tym spanie na brzuchu obniża ryzyko infekcji dróg moczowych. Dochodzi do tego na skutek ucisku macicy na prawą nerkę, która jest umiejscowiona nieco bliżej niej. W ciązy najlepiej więc spać na lewym boku albo na brzuchu. Ja śpię zawsze na boku, mam jakieś opory, żeby się na brzuszku połżyć, ale skoro to wręcz zdrowo
|
|
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
A to z tym spaniem na brzuchu mnie zaskoczyli
ja uwielbiam spac na brzuchu ale teraz jest mi po prostu niewygodnie.Poza tym jak w zaawansowanej ciązy spac na brzuchu ? toz to jak kołyska mozna sie bujnąć i bujac i bujac i bujac ... |
|
|
|
#4807 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wysiadam troszke bo Domik cały dzien biega po podwórku a ja za nim musze.... buuu.....nie wiem skąd w tak małym smyku tyle energi. ![]() Tak że kochana Cytat:
![]() ![]() JA smarowałam sie do 3 mc oliwką, ale jakaś małio chłonna była i wszystkie ciuchy miałam w plamkach Wczoraj zaczełam drogi trymestr i przeżuciłam się na ZIAJĘ... stosowałam ten balsam w pierwszej ciąży i był oki A w kościele to ja też ustać nie mogę... normalnie do kazania nie wytrzymuje... ![]() Cytat:
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
do tego artykułu szok co sie dzieje bardzo mozliwe,ze taka prowokacja,ale takie sytlacje sie zdazaja
ale jak widac z wypowiedzi to zaraz takie osoby sa atakowane i leca ostre słowa a pomocy zero,kurde stalo sie trudno trzeba jakos pomoc,ale to rzadko kto umie,za to krytykowac doskonale wszytscy umia ja w wieku 14 lat tez mialam mleko pod nosem ale taka jest prawda,ze takie osoby rodzice pracuja i brak czasu na dzieci,nie am czasu porozmawaic,wytlumaczyc pewnych kwestii,lub rodzice sami prowokuja zobaczcie same kiedys jak my sie ubierałysmy,a jak teraz sie ubieraja dzieci przepraszam za okreslenie,ale rodzice wlasne dzieci ubieraja jak panienki lekkich obyczajow a to dziala na mlodych i starszych chlopakow i teraz jest tak,ze o ta ma chlopaka to ja nie bede gorasza ta sie chwali sexem ja tez nie bede gorsza tylko konsekwencje nie chc ponosic i nagle placz
|
#4809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I żeby nie biorę tego do siebie . Zresztą nie piję, nie palę, maziam się tym co lubię i co mi pasuje. Pracuję w laboratorium biotechnologicznym, z różnymi odczynnikami. Czuję się dobrze i mam zamiar pracować tak długo jak to będzie możliwe. Tylko oczywiście zachowywać zdrowy rozsądek i uważać na niektóre rzeczy.. |
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jak czytam o waszych problemach w pracy to tym bardziej uznaję za słuszną swoją decyzję,żeby mieć bejbika zanim pójdę do pracy. Zresztą w moim zawodzie w ciąży i tak bym nie mogła pracować |
|
|
|
|
#4811 | ||
|
Zadomowienie
|
Może i tak jeśli przyjeżdżasz na Mazur
![]() ![]() ![]() ![]() Ja robiłam naleśniki ze szpinakiem, polecam dla osób z niskim żelazem: Wyrabiamy Ciasto naleśnikowe: -opakowanie szpinaku rozdrobnionego (rozmrożone) - 3 jajka - 1 szklanka mleka - 1 szklanka mąki - sól Smażymy cienkie naleśniki. Nadzienie: - kostka twarogu - 3 ząbki czosnku -4-6 łyżek oliwy z oliwek - cebulka drobniutko pokrojona - sól + pieprz Nadzienie mieszamy, smarujemy naleśniki i smacznego Pychotka. Cytat:
Cytat:
JA za ostatnie badania zapłaciłam 110 zł (morfologia, mocz, glukoza, grupa krwi, RW, HIV, toxoplazmoza).
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-03-25 o 17:21 |
||
|
|
|
#4812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nie mam z tym większych problemów niż przed ciążą. Cytat:
Skad oni biora takie ceny? masakra... ja za mocz płacę 5zł, morfologię 10zł, ogólnie za komplet badań (krew, mocz, cukier + próby wątrobowe) w prywatnym labie zapłaciłam 40zł. Teraz idę do przychodni, bo tam jeszcze taniej. Cytat:
ja lubię spac na brzuchu i lekarz mi to zalecił.. przeszkadza mi tylko biust, który jest coraz większy, a wieczorem bardzo wrażliwy.
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa ja nawet przed ciążą nie lubiłam spać na brzuchu bo jakoś tak cięzko mi się oddycha, a brzuszkiem to już całkiem
mam takie wrażenie że jak położe się na brzuchu to mi się wszystko na boki rozpłaszczy ![]() A ja teraz zajadam się jeszcze cieplutką szarlotką, mniam moje ulubione ciasto
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-03-25 o 17:24 |
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa - no właśnie na skierowaniu była pieczątka, że prywatna praktyka lekarska, ale to już mniejsza o to... ja byłam gotowa zapłacić, ale nie taką kasę... no masakra jakaś
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
70 zł za mocz? to ja nawet za grupę krwi tyle nie dałam (30 zł)
ja za badanie moczu zapłaciłam w Laboratorium ( sieć www.diag.pl) 5,50 zł. nie miałam skierowania, bo do gina chodzę prywatnie i tylko mi wypisał na kartce jakie mam badania wykonać dziewczyny nie piszcie tu o jedzeniu i takich smakowitościach, bo ja nic jeść (prawie) nie mogę |
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Kalex ale to się nie da nie pisać o jedzeniu
wrześniówki mają teraz etap zachcianek |
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
hehe widzę, że niezła buzrę wywołałam dzisiaj tym badaniem... nie orientowałam sie wcześniej za bardzo ile jakie badania kosztują, ale tym to zbiła mnie dziś baba z nóg normalnie, na przyszłość już będe wiedziała
![]() kalex a co z Tobą, że nie jesz?
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
niestety męczą mnie straszne wymioty i nudności.... to już trwa 4 tydzień, a ja jestem na skraju wyczerpania; pozwolę sobie przekopiować tutaj mój post z innego wątku, gdzie podałam mój jadłospis
"moje menu od 4 tygodni jest niezmienne: - rano: bułeczki z serkiem homogenizowanym/serkiem wiejskim z owocami/miodem/dżemem - na obiad: ziemniaki z kefirem ![]() - kolacja: nic, albo ewentualnie chleb z pomidorem/jajko na miękko w międzyczasie mogę jedynie zjeść jogurt, pochrupać pistacje czy orzeszki, morele, ale to i tak nie gwarantuje ich zwrotu ![]() tylko tyle przyswajam, już brak mi sił wczoraj była pyszna ryżanka pomidorowa na obiad - zjadłam po mału cały talerz, tak mi smakowała - i co? zupę zjadłam o 16 to o 20 i 21 jeszcze nią wymiotowałam dlatego dziś wracam do zestawu "ziemniaki i kefir""
|
|
|
|
#4819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale co tam teraz rodzice maja dzieci w dupie nie gadaja z nimi a net i tv robi swoje... samam mam szwagra ktory ma teraz 17 lat... pamietam co robil mowil i jak opowiadal o kolezankach z gimnazjum jeszcze rok dwa temu....
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co poradzić bo mi nic w ogóle nie pomagało... nie chce zapeszać, ale od wczoraj jeszcze nie wymiotowałam i nawet sporo zjadłam a jakoś tak poczułam się lepiej po słonych precelkach z Carrefoura ![]() trzymam kciuki żebyś w końcu lepiej się poczuła
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
ja sama też trzymam kciuki,żeby to przeszło
|
|
|
|
#4822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ mi ślinka pociekła.... Sama bym upiekła, ale dla siebie samej się nie opłaca piec całej blachy ![]() Cytat:
![]() ja jestem na etapie: lody->truskawki->brzoskwinie (z puszki)->kiwi i mogłabym je zajadać codziennie. A i jeszcze mam ostatnio ochote na Ptysie
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha to wrześniówki mają dobrze, natomiast panie październikowe są na etapie...bleeee....
|
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Kalex - współczuję
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- dziewczyny, czy Wasi tż wybrzydzają na temat cen np. wózków? mój mężulek robi mi wiele problemów, jeśli chodzi o decyzję o zakupie wózka... podoba mi się np. xlander ale są też inne typu "no name"... ogólnie szukam czegoś taniego (do 1000zł), ale wielofunkcyjnego z fotelikiem samochodowym. On słyszał o wózkach za 400zł i teraz twierdzi, że taki powinien wystarczyć... Wczoraj się o to pokłóciliśmy, bo ja chcę dobrze, a on nie słucha moich argumentów. Jego rodzice oczywiscie kupowaliby to, co najtańsze, a ja nie chcę kupować badziewia na jeden raz, z którym będą same problemy. Poza tym to moje pierwsze dziecko... normalne, że chciałabym dać mu to, co najlepsze. Oczywiście w tym wszystkim staram się go zrozumieć. Nie przelewa nam się, ale nie jest też tragicznie. Nie musimy sobie odmawiać drobnych przyjemności typu pizza, czy kino. Nie potrafię go rozgryźć Chyba po prostu przeraża go "ciemna strona" (czyt. finansowa) posiadania dzieci.
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Kalex miałam identyczny jadłospis
![]() Angelikaw ja też mam świra na punkcie brzoskwiń mamie prawie wszystkie słoiki wyjadłam bo miała zrobione
|
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
my ostatnio rozmawialiśmy, że łóżeczko tyle, wóżek tyle i cała reszta.... ale nic nie mówił na temat ceny... wie, że nie będą to małe pieniądze, ale właśnie, to pierwsze dziecko i np ja chciałbym taki wózek żeby później i drugiemu mógł być ten sam....
heh... może daj mu jeszcze trochę czasu na oswojenie się z tą myślą, wytłumacz wszystko spokojnie, na pewno dojdziecie do porozumienia
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Angelikaw mój akurat wie, że wozek ma posłuzyc na ok 2 lata(chcemy wielofunkcyjny tzn głęboki, spacerowka i fotelik) i raczej trzeba kupic bardziej renomowanej firmy zeby się zaraz nie rozpadł a co za tym idzie droższy( oczywiście nie zawsze to, że drogi znaczy, że dobry) wybralam xlandera kupiony przez internet bedzie kosztował ok 1300zl
bałabym się, że wózek za 300 zł zaraz się rozpadnie i trzeba będzie kupic drugi jakbym miala ograniczony budżet to wolalabym wybrać wózek ten z lepszych(niestety drozszych) ale uzywany . Edytowane przez kasiasiar Czas edycji: 2010-03-25 o 18:15 |
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie też chciałabym xlandera lub coś o podobnych parametrach (mam na mysli wyposażenie, wagę itp) Moze być z wyprzedaży, czy nawet z drugiej ręki - niewazne... Wiem, że kosztuje niemało... No ale ma posłużyć kilka lat, a nie wytrzymać jeden sezon... poza tym rodzice obiecali dorzucić kilka groszy...
Zaczekam, dam mu czas... nie naciskam, bo nie o to w tym chodzi...
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Angelika może przejdżcie sie razem do sklepu z wózkami, poogladajcie, niech sprzedawca wytłumaczy co jest wazne przy zakupie wózka i może TZ przemysli, pooglada i wtedy przychyli sie do Twojego wyboru?
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
dobry pomysł....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

W każdym bądź razie jako ciężarna stałam się straszną panikarą w kwestiach czystości(swoją drogą w jakiej kwestii nie jestem

wysiadam troszke bo Domik cały dzien biega po podwórku a ja za nim musze.... buuu.....
MIAM
mmm już tak za mną chodzą chyba z tydzień. Mój brzuszek urósł chyba znowu

Skad oni biora takie ceny? masakra...