Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszczalskich - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 15:18   #1831
kocurzyca
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszcza

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
Mnie właśnie Urząd Pracy dzisiaj dobił Teraz pijąc melisę (myśłałam, że nie wytrzymam z nerwów) myślę sobie, że jednak nie warto się denerwować bo ta instytucja do niczego się nie nadaje. A niech mnie karnie wyrejestrują, teraz mnie to wisi. Oni sami mają tam taki burdel, że nie wiedzą gdzie ręce wsadzić. A babka dzisiaj praktycznie mnie obraziła. To, że jestem bezrobotna nie znaczy, że mam stawić się zaraz bo oni tak chcą. Jestem przede wszystkim wolnym człowiekiem i mogę być gdzie chcę, iść gdzie chcę i nie muszę się nikomu spowiadać . Powiedzcie czy mam rację czy nie.
Masz rację. Dać ci wódki!!!
Cytat:
Ja uważam, że najlepiej szukać pracy po znajomości. Swoją pierwszą pracę zdobyłam dzięki znajomości i nie wiem dlaczego mam się tego wstydzić. Grunt, że pracowałam 2,5 roku i mam małe bo małe doświadczenie zawodowe, ale gdyby nie znajomości to ja nie wiem czy zdobyłabym jakąkolwiek pracę
W Polsce cała moja rodzina ma prace po znajomości. A że ja jestem najmłodsza, to dobrych znajomości dla mnie moim rodzicom zabrakło. Do tego bardo pogorszyła się sytuacja na rynku pracy i byłam zdana sama na siebi, i swoje malutkie znajomości.
Pracę w załatwiła mi koleżanka. Bardzo słabo płatną ale zawsze coś. Przedtem całe lata szukałam na własna rękę i zawsze coś było nie tak z moimi kwalifikacjami i innymi niedorzecznymi bzdurami.

Staż oczywiście tez był po znajomości. Bez nich nikt się nie dostawał.

W UK miałam kilka prac. Wszystkie znalazłam sama i bez większego wysiłku. I wcale nie były poniżej moich kwalifikacji. Wręcz douczać się musiałam, ale jakoś to nikomu nie przeszkadzało. Nikt studiów ani specjalistycznych kursów nie wymagał. Studia są potrzebne na wyższe stanowiska. Jak firma widzi w kimś potencjał to sama zapewnia dodatkowe szkolenia.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jasne, zgadamy się jakoś. Chcesz mój numer na PW?

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2010-03-25 o 15:20
kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 15:31   #1832
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszcza

Idę na angola. Nie piszcie za dużo

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 15:35   #1833
szmyrk
Zakorzenienie

Witam sie, i zaraz zmykam - nadrabiac zalegle zaleglosci
Mam mase roboty, moze jak o tym publicznie napisze to sie w koncu zbiore w sobie i rusze tylek do roboty

A, bo wczoraj nie obejzalyscie sobie w koncu, chyba zadna, prosze:
http://www.youtube.com/watch?v=BrSSSfYE2dQ
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 15:36   #1834
Chatul
ma zielone pojęcie

A ja idę się myć. I coś na włosy może nałożę

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Wysłałam
Stary 2010-03-25, 15:44   #1835
asiulka123
Zakorzenienie

Kocurzyca, ja przez 3 miesiące dzwoniłam minimum 2 razy w tygodniu do urzędu pracy pytać o nowe oferty stażu, oczywiście stawiałam się na obowiązkowe spotkania, od siebie tak po prostu też się zjawiałam i nigdy nic nie było. Aż w końcu dowiedziałam się w innym pokoju, że zaproszenia na rozmowy są już dawno rozdane Oczywiście nie mam znajomości w up, co chwilę przewijają się tam stażyści na korytarzach, w pośrednictwie pracy i w rejestracji pracują dziewczyny starsze ode mnie o góra 5 lat ( w każdym razie jeszcze przed 30). Nie wierzę, że nie załatwiają stażu swoim znajomym, rodzinom, koleżankom....

W każdym razie nie o to dziś poszło bo o stażu to już dawno zapomniałam. Miałam przyjść na spotkanie tydzień temu z rozliczeniem od pracodawcy. Rozliczenia nie mam bo ma go pracodawca, musi tam wpisać wynik egzaminu, więc nie poszłam do up bo z czym miałam iść jak sprawa niejasna. Teraz jest afera Babka powiedziała, że się jeszcze zastanowi czy mnie wyrejestruje, ale raczej tak Spotkanie obowiązkowe mam dopiero w kwietniu. Dodam, że zaproszenie na rozmowy dostało ok.100 osób, nikt oczywiście nie wie czy dostał pracę, wiadomo będzie za kilka dni. Albo ja czegoś nie zrozumiałam albo już sama nie wiem co jest grane.

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 15:52   #1836
aanika
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
j
a w ogóle... mój TŻ (mało o nim opowiadałam więc musze zacząć sie nim chwalić) jest wyższy odemnie o ćwierć metra
i co ja mam zrobić
Nie jest źle, ja jestem od większości swoich kolegów niższa o jakieś 30 cm .

Wam też się tak chce spać dzisiaj? Nic mi się nie chce, a mam trochę nauki.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 15:59   #1837
n0emi
Zakorzenienie

Dzis chyba jest zbiorowy dzien zlego samopoczucia;/
Wszystko bylo ok dopoki nie weszlam do autobusu. Zlapaly mnie dusznosci :[ na szczescie dojechalam do domu i wlasnie zrobilam sobie inhalacje.

No i bylam u orto, zrobila mi wyciski i zakladany mam aparat 5 maja (znowu tyle czekania) najpierw o dziwo na dolne zeby. O gorze babka ma pomyslec, czy nie wstawic ekspandera tzn czy nie poszerzych szczeki przez jakis tam aparat Musze doczytac, bo to poki co dla mnie czarna magia.
a i nie mam zadnych gumeczek miedzy zebami, ciekawe jak mi zalozy ten aparat.

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2010-03-25 o 16:01
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 16:07   #1838
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
No i bylam u orto, zrobila mi wyciski i zakladany mam aparat 5 maja (znowu tyle czekania) najpierw o dziwo na dolne zeby. O gorze babka ma pomyslec, czy nie wstawic ekspandera tzn czy nie poszerzych szczeki przez jakis tam aparat Musze doczytac, bo to poki co dla mnie czarna magia.
A ja już 2 dni z aparatem . W sumie nie jest źle. Mogę żuć, ale mam trudności z ugryzieniem czegoś, dlatego wszystko muszę dzielić na małe kawałeczki. Ciężko jest z kanapkami, dlatego kupuję drożdżówki i rwę je na kawałki . I trochę obcierają mnie zamki na tylnych zębach. W domu nakładam sobie wosk, trochę to pomaga.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Dzis chyba jest zbiorowy dzien zlego samopoczucia;/
Wszystko bylo ok dopoki nie weszlam do autobusu. Zlapaly mnie dusznosci :[ na szczescie dojechalam do domu i wlasnie zrobilam sobie inhalacje.

a i nie mam zadnych gumeczek miedzy zebami, ciekawe jak mi zalozy ten aparat.
Hmm, może separację zrobi Ci później? Masz jeszcze ponad miesiąc, a to trochę za długo. Wydaje mi się, że nie wszyscy ortodonci zakładają gumeczki, przynajmniej tak słyszałam.
Stary 2010-03-25, 16:17   #1839
Magdzia94
Zakorzenienie

Aniko ile będziesz nosić aparat?

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 16:20   #1840
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
A ja już 2 dni z aparatem . W sumie nie jest źle. Mogę żuć, ale mam trudności z ugryzieniem czegoś, dlatego wszystko muszę dzielić na małe kawałeczki. Ciężko jest z kanapkami, dlatego kupuję drożdżówki i rwę je na kawałki . I trochę obcierają mnie zamki na tylnych zębach. W domu nakładam sobie wosk, trochę to pomaga.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Hmm, może separację zrobi Ci później? Masz jeszcze ponad miesiąc, a to trochę za długo. Wydaje mi się, że nie wszyscy ortodonci zakładają gumeczki, przynajmniej tak słyszałam.
Trzeba sie jednak przyzwyczaic do aparatu. Nie jesz wszystkiego bo to cie boli, czy masz wrazenie, ze aparat odpadnie??

Mysle, ze jakos inaczej zalozy mi aparat, nie koleczka na siodemce. Te siodemki mam chyba za nisko wyrosniete, aparat sie nie utrzyma na nich. Poza tym je tez trzeba wyprostowac. Chyba da sie jakos inaczej aparat zalozyc, zaraz poczytam sobie, albo poszukam zdjec.
Stary 2010-03-25, 16:24   #1841
Magdzia94
Zakorzenienie

Jeju ale mnie potworne nasilenie AZS zaatakowało.
Moje zgiecia rąk i pod kolanami są całee zaczerwinione

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 16:37   #1842
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Aniko ile będziesz nosić aparat?
Około dwóch lat, nie da się tego dokładnie określić.
Cytat:
Trzeba sie jednak przyzwyczaic do aparatu. Nie jesz wszystkiego bo to cie boli, czy masz wrazenie, ze aparat odpadnie??

Mysle, ze jakos inaczej zalozy mi aparat, nie koleczka na siodemce. Te siodemki mam chyba za nisko wyrosniete, aparat sie nie utrzyma na nich. Poza tym je tez trzeba wyprostowac. Chyba da sie jakos inaczej aparat zalozyc, zaraz poczytam sobie, albo poszukam zdjec.
Takiego wrażenia nie mam, ale np. boli mnie wgryzienie się jedynkami w chleb. Mogę jeść normalnie pod warunkiem, że coś mogę sobie pokroić. Teraz zjadłam naleśniki, wczoraj schabowego i nie miałam z tym problemów
A ja mam pierścienie na szóstkach, siódemki mam wolne.
Stary 2010-03-25, 16:44   #1843
n0emi
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszcza

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Około dwóch lat, nie da się tego dokładnie określić.

Takiego wrażenia nie mam, ale np. boli mnie wgryzienie się jedynkami w chleb. Mogę jeść normalnie pod warunkiem, że coś mogę sobie pokroić. Teraz zjadłam naleśniki, wczoraj schabowego i nie miałam z tym problemów
A ja mam pierścienie na szóstkach, siódemki mam wolne.
Aha to w sumie sama juz nie wiem. Ale mam zle nachylenie tych tylnych zebow, wiec musze mi i je wyprostowac, a przez pierscienie chyba nie mozna.
Poza tym mam zeby za bardzo stloczone, zeby miala mi na sile pierscien wkladac, bez separacji. Mysle, ze mi zalozy aparat inaczej, bez pierscienia. No ale okaze sie za miesiac
(w miedzyczasie moze usune jedna osemke )
Stary 2010-03-25, 17:06   #1844
Chatul
ma zielone pojęcie

Dziewczyny, gdzie mogę kupić eleganckie buty na koturnie? Oczywiście nie skórzane. Widziałyście gdzieś?
Stary 2010-03-25, 17:14   #1845
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, gdzie mogę kupić eleganckie buty na koturnie? Oczywiście nie skórzane. Widziałyście gdzieś?
Może coś w stylu sztucznego zamszu? Popatrz na www.deezee.pl mają mega ładne

Ja dziś nie byłam w szkole z kumpelami Przyszłam, ogoliłam nogi. Teraz się maseczkuję, bo jutro do TŻta

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:19   #1846
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Może coś w stylu sztucznego zamszu? Popatrz na www.deezee.pl mają mega ładne
http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...272_black.html Te są cudne *_* Tylko niestety, musiałabym zamówić przez internet. A ja nie wiem, co i jak wypada w tych butach itd ;/ Ale takie piękne są...

Dzięki za podrzucenie stronki
Stary 2010-03-25, 17:24   #1847
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio widziałam świetne Ale niestety, to taki osiedlowy mały sklepik u mnie

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:26   #1848
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...272_black.html Te są cudne *_* Tylko niestety, musiałabym zamówić przez internet. A ja nie wiem, co i jak wypada w tych butach itd ;/ Ale takie piękne są...

Dzięki za podrzucenie stronki
Ja z niej zamawiałam. Śliczne są Takie czarne platformy z falbanką. Musisz zmierzyć długość wkładki. Później rejestrujesz sie na tej stronce i zamawiasz. Po 3 dniach od wpłynięcia kasy do nich masz buciki

Mi się podobają te : http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...396_black.html

A te zamówiłam : http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...079_black.html

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Tu jeszcze możesz sprawdzić http://bucikowo.pl/

Bloguję
Stary 2010-03-25, 17:27   #1849
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Zamszowe pantofle na koturnie widziałam w raju, kosztowały chyba 59zł
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:27   #1850
Soleilka
Zakorzenienie

http://bucikowo.pl/p/pl/1145/del+ruth+green.html Jakie słodziachne

Bloguję
Stary 2010-03-25, 17:28   #1851
201607180946
Konto usunięte

takie jak na zdjęciu tylko niższe, czarne i zamszowehttp://forum.szafa.pl/upload/foto_ca...b5_500x640.jpg
Stary 2010-03-25, 17:29   #1852
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja z niej zamawiałam. Śliczne są Takie czarne platformy z falbanką. Musisz zmierzyć długość wkładki. Później rejestrujesz sie na tej stronce i zamawiasz. Po 3 dniach od wpłynięcia kasy do nich masz buciki

Mi się podobają te : http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...396_black.html

A te zamówiłam : http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...079_black.html

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Tu jeszcze możesz sprawdzić http://bucikowo.pl/
Niestety, nie przejdzie u mnie zamawianie tego typu butów przez internet. Mam niewymiarową stopę, a takich bucików nigdy nawet nie mierzyłam. Nie zaryzykuję. I jeszcze za pobraniem nie wysyłają. Nie podoba mi się sposób funkcjonowania tego sklepu. Zwłaszcza, że siedzibę mają w Warszawie, a odbiorów osobistych nie przewidują ;/
Ale butki śliczne mają niektóre. I jeszcze nieskórzane. No żal mi strasznie ;/ A muszę jakieś galowe sobie przed maturą kupić ;/ Bleee. Najchętniej w glanach bym poszła :P Gdybym tylko długą czarną spódnicę miała to może by to przeszło.

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2010-03-25 o 17:31
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:31   #1853
Soleilka
Zakorzenienie

Też mam z tym problem. Raz mi pasuje 37 a raz 38. Ale jak na allegro - masz 14 dni na zwrócenie towaru bez podania przyczyny

Bloguję
Stary 2010-03-25, 17:34   #1854
201607180946
Konto usunięte

Właśnie uszyłam a właściwie na razie sfastrygowałam sobie koszulkę, znalazłam w szafie ojczyma męskie polo w marynarskie paski i je przerobiłam, odcięłam jeden rękaw i zrobiłam asymetryczny dekolt, zwęziłam jeden bok jednocześnie delikatnie go marszcząc ściągając fastrygę, a nadmiar materiału zostawiłam, tworzy falbankę, rękawek też delikatnie zmarszczyłam, muszę kupić czerwona tasiemkę , żeby zrobić z niej broszkę kwiatek i mam świetną bluzkę , jak już skończę to się pochwalę
Stary 2010-03-25, 17:36   #1855
Chatul
ma zielone pojęcie

Dziewczyny, buty na koturnie to to samo co buty na platformie? Bo ja chcę buty z grubaśną podeszwą, ale płaską :P

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
Zamszowe pantofle na koturnie widziałam w raju, kosztowały chyba 59zł
Ale zamsz to też skóra zwierzęca. A tego nie chcę. Jak mają coś eko to chętnie bym kupiła. Sklep nazywa się Raj?

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Ja ostatnio widziałam świetne Ale niestety, to taki osiedlowy mały sklepik u mnie
Zazdroszczę :P

Cytat:
Też mam z tym problem. Raz mi pasuje 37 a raz 38. Ale jak na allegro - masz 14 dni na zwrócenie towaru bez podania przyczyny
Po drodze trzeba się bawić w odsyłanie towaru, co jest dla mnie pracochłonne, czasochłonne i stresotwórcze. Nienawidzę niczego załatwiać na poczcie :P Zakupy przez internet mnie generalnie nie kręcą. Kosmetyki czy inne uniwersalne rzeczy zamówić mogę, koszulki też. Ale to koniec. Ja chętnie w necie przejrzę ofertę, ale kupię w stacjonarnym. Szybciej i pewniej jest wtedy.
Stary 2010-03-25, 17:37   #1856
201607180946
Konto usunięte

Też mam niewymiarową stopę, noszę 37,5, dlatego większość butów mam za dużych albo za małych
Stary 2010-03-25, 17:39   #1857
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
najgorsze jest to ze moja pani doktor podejrzewa u mnie nabytą wade serca
zaskoczyło mnie to strasznie mam nadzieje że sie pomylila..
ale w sumie są powody, a raczej były.. przez które mogłam sie tego nabawić i to mnie dołuje jeszcze bardziej

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:40   #1858
201607180946
Konto usunięte

Cytat:

Ale zamsz to też skóra zwierzęca. A tego nie chcę. Jak mają coś eko to chętnie bym kupiła. Sklep nazywa się Raj?

Za 59 zł nie kupisz skórzanych butów, więc to taki pseudo zamsz
RAJ takie sieciowe sklepy z bucikami, są chyba w każdym mieście.
Stary 2010-03-25, 17:41   #1859
Bejjka
Zakorzenienie

Chatul jes.li jestes nadal zainteresowana serią YES to carrots/tomatoes to w sephorze na te produkty jest -20%
tu masz szczegóły promocji:

http://www.sephora.pl/pl/cid9981/20-rabatu.html

sama zastanawiam się czy nie skorzystać

Byłam u gina i mam recepte na krążki nuva ring

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
(......) i mam świetną bluzkę , jak już skończę to się pochwalę
koniecznie
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:41   #1860
n0emi
Zakorzenienie

Ja tez butow przez internet nie zamawiam. Mam rozmiar 35 , do tego jest bardzo waska i na wysokosc tez niziutka. Czesto buty mi odstaja. Ale ostatnio w CCC zanizyli chyba rozmiarowke bo 36 zrobilo sie na mnie dobre.

O wlasnie mozesz pochodzic wlasnie po CCC, Deichmanie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości