Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 16:50   #2281
fasolka73
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój stary przyjaciel przyleciał na swoje miejsce jak co roku.. ...
czyżby najpierw zwiastował mi II kreseczki a teraz poród???
Tak , mówie o boćku... zobaczcie same...
fotki zrobione w zeszłym roku ( ałć skurcz mnie złapał)
4 dni przed początkiem mojego zafasolkowanego cyklu...
Wstała rano ok 6 i zrobiłam mu zdjęcia bo od tygodnia przylatywał codziennie na mój dom i tak bardzo głosno klekotał że az nas budził...
I on tez sprawił że wiedziałam w podświadomości że musi sie udać...

A dzis musiał przylecieć bo go wczoraj jeszcze nie było.. a gniazdo ma niedaleko mnie z okien jednego pokoju widać z daleka go.

jej oby mi dzidziusia przyniósł lada dzień...

Madziu, uwierz, przyniesie Ci go LADA DZIEŃ!!!

Śliczny ten bociek
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 16:58   #2282
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

No to bocian dziecię niesie, lada dzień , ja jeszcze żadnego na żywo nie widziałam, pewnie temu ta moja szyjka twarda i nic się skrócić nie chce.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Co najlepsze pogoda przyniosła, to lody z automatu, już kilka od wczoraj zaliczyłam

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:00   #2283
drcron
Zakorzenienie

Madzia to torba w dlon jak dziewczyny pisza

ja w tamtym roku tez widzialam bocka latal nad naszym domem tesciiowa sie smiala bo byl czarny a to zadkosc wiec cos w tym musi byc

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:13   #2284
aneczkkaa
Zakorzenienie

oj Madzia szykuj się kochana
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:44   #2285
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny terminowe, wpatrywać się w zdjęcie boćka od madziwni Może coś to da

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:58   #2286
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Pewnie może każdej pomoże.. hihihi
ale numer serio.. az uwierzyc nie moge że takie przypadki mną kieruja od samego poczatku jak dzidzia miała sie "posiać"

Włoski farbniete wczoraj.. ogolona jestem cała ,
brwi wyregulowane i paznokcie włąsnie skonczyłam robić a własciwie to co z nich pozostało bo łamia sie na potęgę.. i skórki.
Tylko czekam... i czekam..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 18:06   #2287
drcron
Zakorzenienie

http://wyborcza.pl/1,75478,7698275,M...ka_pijaca.html
cos do poczytania

Stary 2010-03-25, 18:14   #2288
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie może każdej pomoże.. hihihi
ale numer serio.. az uwierzyc nie moge że takie przypadki mną kieruja od samego poczatku jak dzidzia miała sie "posiać"

brwi wyregulowane i paznokcie włąsnie skonczyłam robić a własciwie to co z nich pozostało bo łamia sie na potęgę.. i skórki.
Widzę wszystko przygotowane

i ja muszę zacząć się szykować u mnie wszystko rośnie jak szalone brwi, paznokcie, włosy szczególnie na nogach szok

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
jak byłam w szpitalu to widziałam to i owo masa ciężarnych wychodząca na dwór na fajkę,niektóre przeginały stanowczo miałam chęć je
jedna przyjechała na sporym kacu nieprzyjemny widok
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 18:32   #2289
minka26
Wtajemniczenie

ita GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!

madziwnia super historia z tym bocianem ty od początku masz takie znaki od nieba i ziemi szykuj się kochana bo już niebawem Michasia wyjdzie
Stary 2010-03-25, 18:34   #2290
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Iza cudne te Twoje maluszki Normalnie podwójna radość

Madziwnia podziel się boćkiem Ja już mam tak dość ... nie brzuszka tylko tego że co chwilę mam jakieś objawy ... dzisiaj od rana bolał mnie brzuch, kolejna cześć czopa podbarwiona krwią wyleciała ... a teraz znowu cisza I nie wiem kompletnie kiedy wzywać Tżta z wawy
Jak rodziłam Hanie to nie miałam żadnych "skurczy żartownisi". Po prostu wstałam z łóżka, odeszły mi wody i urodziłam A teraz... syn coś się zdecydować nie może ...

ita gratulacje !!!!
W końcu się doczekałaś !! A no i zazdraszczam rzecz jasna

mrowak
jak Ty TO zrobiłaś że Twoja Gabusia tyle spała w nocy????!!!! Przecież Ona jest taaaaaaka malutka Nie no ... Ty to naprawdę masz dziecię idealne Tylko pozazdrościć

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-03-25 o 18:47
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:10   #2291
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

madziwnia super historia z tym bocianem ty od początku masz takie znaki od nieba i ziemi szykuj się kochana bo już niebawem Michasia wyjdzie
żebys wiedziała.... sama opowiadam to za kazdym razem z wielkim "szokiem" bo to az nieprawdopodobne a jednak prawdziwe....

A jeszcze mi sie cos przyponiało teraz ale mniej istotne chodx tez połączone z ciąża...
Otóż w marcu w zeszłym roku zaczelismy staranka własnie, po moim poronieniu musiało byc 6 msc przerwy i akurat pod koniec marca mijało te 6 msc wiec jak sie Mała wykluje to równo rok bedzie + - kilka dni....

CZYLI NIC NIE DZIEJE SIE BEZ PRZYCZYNY....
a najlepsze jest to że zabobony działaja na mnie jak płąchta na byka.. ale widze że te pozytywne wręcz sie sprawdzaja np. bociek...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:20   #2292
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

przeczytalam co napisalyscie
ita gratulacje tak w ogole
a my wrocilismy ze spacerku, dotlenilam sie, 2 godzinki spacerowalismy ale pachwiny i brzusio teraz troszke bola
uciekam na kolacje bo malz zrobil pyszna
uwielbiam jak jest na urlopie:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:34   #2293
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No i zakupiłam:
Monte drink, kremówkę papieską, pączka, eklera i 20 dkg ciastek zwykłych kruchych z marmoladką. No i już niestety nic z tego nie zostało
Ale masz spust Albo to ja mam jadłowstręt.
Zjadłam dzisiaj 2 tosty i 400gr wiśni (rozmrożonych) i już mam dosyć. Obym po ciąży też nie miała apetytu

Cytat:
a czy mozna byc zmeczonym ciaza ?? ja juz jestem chyba ostatni trymestr i wiosenne przesilenie nalozyly sie na siebie bo ja wymiekam nie mam sily jestem padnieta
Można!
Czuję się nią zmęczona już tak od 30 tyg

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:38   #2294
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja sama ciaza az tak zmeczona nie jestem, ale meczy mnie juz brak spodni i nie czuje sie w ogole atrakcyjnie, mimo ze maz mi mowi cos zupelnie innego czuje sie jak KROWA Z PASTWISKA.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:54   #2295
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja sama ciaza az tak zmeczona nie jestem, ale meczy mnie juz brak spodni i nie czuje sie w ogole atrakcyjnie, mimo ze maz mi mowi cos zupelnie innego czuje sie jak KROWA Z PASTWISKA.
Mam to samo. Po pierwsze nienawidzę być blada Latem zawsze byłam opalona a zimą nie przesadzalam z tym ale raz-dwa razy w miesiączku lubilam skoczyć się pogrzać w solarium. A tu już tyle czasu nic Poza tym właśnie te braki w ciuchach. Wciąż w tym samym... a nie kupuję nic nowego bo bez sensu. Nie wiem też w czym będę chodziła po ciąży. Bo wszystkie moje spodnie zawsze były mega obcisłe wiec tak szybko w nie nie wskoczę. Mam nadzieje, że juz będzie ciepło i będę mogła chodzić w lnianych spodniach i w sukieneczkach

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-25, 20:02   #2296
drcron
Zakorzenienie

a ja jeszcze sie mieszcze w jedne wlasnie lniane spodnie z takim szerokim pasem latem je uwielbiam sa sportowe a teraz sa ciazowe dobrze ze cieplo sie zrobilo bo nawet w moje ukochane dresy juz nie wchodze no i w leginsy a do tego tuniki zakladam i jako tako wygladam jeszcze ale jestem mega opuchnieta i czuje sie ociezale w dodatku mam ciagla zgage a jak nie zgage to takie kwasne uczucie w ustach < zeby chodze myc co godzine bo to troche pomaga > ale tylko troche

Stary 2010-03-25, 20:09   #2297
MadCat
Raczkowanie

Wesoło macie dziewczyny
Ja chodzę w tych samych ciuchach co przed ciążą, z małymi wyjątkami (bardziej obcisłe jeansy itp).
A opalania nie lubię, zawsze jestem trupioblada i najlepiej mi w tym kolorze, a jak złapię trochę koloru to tylko przypadkiem bo celowo się nie wystawiam na słońce
W ogóle ja to jestem wadliwy model jak na kobietę

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:30   #2298
drcron
Zakorzenienie

jej ja uwielbiam smazyc sie na sloneczku a zima co tydzien chodze na 20 minut na solarium no ale od lipca ubieglego roku nie bylam ani na sloneczku ani na solarium no ale odbije sobie jak sie dzidzia urodzi tylko nie wiem czy mzna chodzic na solarium jak sie karmi cycem ??

Stary 2010-03-25, 20:38   #2299
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
jej ja uwielbiam smazyc sie na sloneczku a zima co tydzien chodze na 20 minut na solarium no ale od lipca ubieglego roku nie bylam ani na sloneczku ani na solarium no ale odbije sobie jak sie dzidzia urodzi tylko nie wiem czy mzna chodzic na solarium jak sie karmi cycem ??
Można tylko w staniku. Koleżanka po cc była 2 tyg. i już na solarkę chodziła 2 razy w tyg. żeby zaległości nadrobić. Ale moim zdaniem lepiej odczekać te 6 tyg, żeby jakiegoś krwotoku nie dostać. Ja niestety od niedawna mam uczulenie na słońce plamy na twarzy i wysypka na ramionach, więc kremy najlepiej 100 dermatolog kazała stosować, teraz już pod 25 wychodzę bo trochę słoneczka. Ale o dziwo jak codziennie sobie robię sok z marchwi+ owoce lub seler, to mam cerę dość ciemną
A właśnie do mam karmiących, seler jest warzywem bardzo uczulającym, i powioduje kolki u dzieci, więc lepiej z niego nawet do rosołu zrezygnować.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 21:21   #2300
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
mówilas ze mialas pół strony pytan ale dobre i to
No bo miałam cała listę w telefonie i po wyjściu od pediatry wywaliłam całą, stąd szczątkowe zeznania.

Madziwnia, ja nie mogę patrzec z przodu na nią jak ssie tego smoka- straszliwie to wygląda
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 21:21   #2301
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja też uwielbiam wylegiwanie na słońcu. Jak jeszcze nie pracowałam to już w maju, czerwcu byłam brązowiutka. Ja staram się unikać solarium jeśli jest możliwość opalania na słonku. Solariowej opalenizny nie lubię. A jak jestem nad morzem (odpukać, od ostatnich 3 lat zawsze trafiałam na upały) to nie schodzę prawie w ogóle z plaży Kocham słonko

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-25, 21:22   #2302
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
dzieki Ania,wlasnie dzisiaj zrobie takie ala spagetti z sosem pomidorowym i zobacze,ale mowisze,ze az tak szybko jest reakcja??wlasnie bylam ciekawa ile trzeba czekac na objawy,czyli jak sa jakies to prawie odrazu po karmieniu?

co do bioderek,wlasnie musze wypytac pediatry jak bede teraz na szczepieniach,bo to usg to dostaja dzieci tylko ze wskazaniem czy kazde powinno miec zrobione?
Reakcja typu bół brzucha może być po kilku godzinach jakies wysypki i inne cyrki troszkę pózniej dlatego np. jak się wprowadza maluchowi potem juz posiłki inne to daje się je przed południem żeby sobie cyrku na noc czasem nie narobić . Takie maluszki szybko trawią

Ze skierowaniem na USG zalezy od przychodni dla mnie osobiście powinni robić kazdemu dziecku bo nie zawsze widać po fałdkach na nogach że coś jest nie tak . Szymek miał na granicy normy a gołym okiem widać nie było nic

Cytat:
ja tez mam taki

boziu cudowna jest !!!
GRATUALCJE!!!

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Hej hej !!!
MAMY kolejna rozpakowana!!

ita83 GRATULUJEMY!!!!!!!
KSAWERY Witamy na świecie!!!

Wczoraj o 19,55 ( nie wiem jakiego czasu) 3180 g i 52 cm szczęścia!!!
Ita - serdeczne gratulacje !!!

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w US byłam PITy zanieść, i swoje w kolejkach odstać. Stopy jak balony, bolą strasznie, i do tego +20 a ja w kozakach, bo to jedyne co założę na stopy(dopinam do połowy), adidasów też nie założę. To sensu trochę nie widze żeby buty na chwilę kupować, ale by się przydały luźne, bez wiązań półbuciki , najchętniej to bym sandały ubrała, mam takie skórzane profilowane aż już bym lato chciała żeby je ubrać
Ja przy szymku nosiłam takie sandały adidasa z regulowanymi paskami bo miesciły mi sie nogi tylko w takie i w jedne japonki . poza tym nic nie mogłam ubrać

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Iza cudne te Twoje maluszki Normalnie podwójna radość

Madziwnia podziel się boćkiem Ja już mam tak dość ... nie brzuszka tylko tego że co chwilę mam jakieś objawy ... dzisiaj od rana bolał mnie brzuch, kolejna cześć czopa podbarwiona krwią wyleciała ... a teraz znowu cisza I nie wiem kompletnie kiedy wzywać Tżta z wawy
Jak rodziłam Hanie to nie miałam żadnych "skurczy żartownisi". Po prostu wstałam z łóżka, odeszły mi wody i urodziłam A teraz... syn coś się zdecydować nie może ...
Bo to chłopak a wiesz jak to chłopy mało zdecydowane stwory

Cytat:
żebys wiedziała.... sama opowiadam to za kazdym razem z wielkim "szokiem" bo to az nieprawdopodobne a jednak prawdziwe....

A jeszcze mi sie cos przyponiało teraz ale mniej istotne chodx tez połączone z ciąża...
Otóż w marcu w zeszłym roku zaczelismy staranka własnie, po moim poronieniu musiało byc 6 msc przerwy i akurat pod koniec marca mijało te 6 msc wiec jak sie Mała wykluje to równo rok bedzie + - kilka dni....

CZYLI NIC NIE DZIEJE SIE BEZ PRZYCZYNY....
a najlepsze jest to że zabobony działaja na mnie jak płąchta na byka.. ale widze że te pozytywne wręcz sie sprawdzaja np. bociek...
super masz boćka ale ja się nie wpatruje bo ja do CC muszę doczekać he he

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Można tylko w staniku. Koleżanka po cc była 2 tyg. i już na solarkę chodziła 2 razy w tyg. żeby zaległości nadrobić. Ale moim zdaniem lepiej odczekać te 6 tyg, żeby jakiegoś krwotoku nie dostać. Ja niestety od niedawna mam uczulenie na słońce plamy na twarzy i wysypka na ramionach, więc kremy najlepiej 100 dermatolog kazała stosować, teraz już pod 25 wychodzę bo trochę słoneczka. Ale o dziwo jak codziennie sobie robię sok z marchwi+ owoce lub seler, to mam cerę dość ciemną
A właśnie do mam karmiących, seler jest warzywem bardzo uczulającym, i powioduje kolki u dzieci, więc lepiej z niego nawet do rosołu zrezygnować.
ja tam selerek tyż jadłam nieświadomie .

Byłam dziś u ginki wsio jest ok ale moje dziecie będzie mega gigant bo już teraz ma 3500 .. szykuje się drugi Szymonek 4 kg .
Stary 2010-03-25, 21:53   #2303
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Aniup no strasznie jest niezdecydowany teraz znowu mam boleści więc kolejna nieprzespana noc przede mną
Kiedy masz termin CC?? A co do wagi to chyba dobrze że duża Dużym dzieciem łatwiej się zająć (tak mi się wydaje) Jak dotrwam poniedziałku a wszystko na to wskazuje to będę miała wizytę i USG więc ciekawe ile mój stworek waży
A Szymuś wcale nie taki gigant - mój małżonek 5kg i 68cm

HELP Czy tak blisko porodu można brać nospę ????

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-03-25 o 22:07
Stary 2010-03-25, 22:11   #2304
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mój stary przyjaciel przyleciał na swoje miejsce jak co roku.. ...
czyżby najpierw zwiastował mi II kreseczki a teraz poród???
Tak , mówie o boćku... zobaczcie same...
Faktycznie aż dziwne na zbieg okoliczność .
Heh... tak sobie myślę ... z Michasią bociek... a z następnym maluszkiem? Czyżby w kapuście znaleziony miał być ? Ew. "wykonany" w polu kapusty

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Kochana, czy Ty się aby na pewno do szpitala szykujesz ? Na porodówkę nawet brwi regulować trzeba? Kurcze... słyszałam, że jak kobieta włochata to ją golą, ale nie spodziewałam się że dotyczy się to też twarzy i innych części pacjentki . .... (..) Ale ja lubię moje brwi ala' Breżniew Nie dam się wygolić <strajk> . A paznokcie i skórki to z nerwów podczas jazdy do szpitala pewnie wygryzę

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Izumi właśnie sobie zapisałam numer do Ciebie więc jak coś to ode mnie też się wieści możesz spodziewać Mnie znowu COŚ bierze, ale znając to COŚ zaraz przejdzie
TAK JEST! <salut> Więc jestem na straży! ))) Wczoraj nie wyszło, ale skoro dziś się o no-spę pytasz.. to może dziś? ?
Ja w sumie od pon. liczę 38tc, ale no-spę biorę jak mi coś zaczyna dokuczać

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
sama nie wiem teraz to ja juz nic nie wiem wiem natomiast że wolałabym urodzić SN

Znajoma urodziła w Świdnicy dziś w nocy SN i jest zadowolona ...
Aż tak Ci tam źle było ??? To dobrze że już z nami jesteś z powrotem
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 22:12   #2305
mloda1989
Zakorzenienie

gratuluje kolejnej mamusi
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 22:12   #2306
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Aniup no strasznie jest niezdecydowany teraz znowu mam boleści więc kolejna nieprzespana noc przede mną
Kiedy masz termin CC?? A co do wagi to chyba dobrze że duża Dużym dzieciem łatwiej się zająć (tak mi się wydaje) Jak dotrwam poniedziałku a wszystko na to wskazuje to będę miała wizytę i USG więc ciekawe ile mój stworek waży
A Szymuś wcale nie taki gigant - mój małżonek 5kg i 68cm

HELP Czy tak blisko porodu można brać nospę ????
Mozna ale co Ty świrujesz chcesz urodzić i łykac nospe .. przecie to w parze nie idzie wogóle he he ..
Czy ja wiem czy łatwiej ., dziecko to dziecko mam kolezanki co miały takie 2.5 kg i jakoś nie miałam większych problemów he he .
I Twoja teściowa go SN urodziła ?
Stary 2010-03-25, 22:13   #2307
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:

Hej hej !!!
MAMY kolejna rozpakowana!!

ita83 GRATULUJEMY!!!!!!!
KSAWERY Witamy na świecie!!!

Wczoraj o 19,55 ( nie wiem jakiego czasu) 3180 g i 52 cm szczęścia!!!

Ita83 WITAMY KSAWEREGO i Gratulujemy Mamusi
Stary 2010-03-25, 22:15   #2308
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
TAK JEST! <salut> Więc jestem na straży! ))) Wczoraj nie wyszło, ale skoro dziś się o no-spę pytasz.. to może dziś? ?
Ja w sumie od pon. liczę 38tc, ale no-spę biorę jak mi coś zaczyna dokuczać
Muchas gracias Kurcze nie wiem co z tą nospą bo na necie piszą, że po co ją brać w tak zaawansowanej ciąży... ale z drugiej strony jak właściwa akcja porodowa się zacznie to nie ma opcji by ją jakąś nospą zatrzymać No nic spróbuje zasnąć bez
Ja chcę by odeszły mi wodyyyyyyyy jak z Hanią Wtedy nie będę miała wątpliwości że małża z wawy czas wzywać A tak ...

Stary 2010-03-25, 22:18   #2309
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Obiecałam foteczki moich maluchów wiec wstawiam. Niestety nie bardzo mam czas zeby siedzieć przed kompem wiec Was bardzo przepraszam i gratuluję wszytskim rozpakowanym mamusiom. Moje szkraby są cudowne nic nie dają popalić, są jak dwa aniołki. Narazie mieszka z nami moja mam wiec mam ogromną pomoc od niej szczególnie w nocy. Doszliśmy juz do wprawy karmienia na dwie piersi, wyglada to śmiesznie ale jest super wygodne i osczedzam trochę czasu. To narazie tyle jak już się wszytsko ustabilizuje to znowu sie odezwę. Planujemy na dzisiaj pierwszy spacerek, zobaczymy co nam z tego wyjdzie
ALE FAJNIASTA PARKA! Izunia Super C się te Maluszki udały! Cieszę się, że po malutku wszystkiego się uczysz i wychodzi Ci coraz lepiej Pamiętam jak się denerwowałaś jak sobie dasz radę .
ciekawe jak spacerek pójdzie

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Muchas gracias Kurcze nie wiem co z tą nospą bo na necie piszą, że po co ją brać w tak zaawansowanej ciąży... ale z drugiej strony jak właściwa akcja porodowa się zacznie to nie ma opcji by ją jakąś nospą zatrzymać No nic spróbuje zasnąć bez
Ja chcę by odeszły mi wodyyyyyyyy jak z Hanią Wtedy nie będę miała wątpliwości że małża z wawy czas wzywać A tak ...
No ja biorę bo na kwiecień czekam . Ale to dopiero jak mocno boli. Jak Ty kochana chcesz już rodzić to chyba faktycznie nie ma sensu brać. Może magnez ew.? Od razu jakąś końską dawkę ?
Kurcze... ja też bym wolała żeby jako obaw rozpoczętego porodu odeszły mi wody. Ja nie miałabym wątpliwości a .... poza tym .......... z chęcią zobaczyłabym jak mój mąż zaczyna panikować Sesesese A takie coś raczej na pewno by go nieźle spłoszyło
Stary 2010-03-25, 22:19   #2310
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mozna ale co Ty świrujesz chcesz urodzić i łykac nospe .. przecie to w parze nie idzie wogóle he he ..
Czy ja wiem czy łatwiej ., dziecko to dziecko mam kolezanki co miały takie 2.5 kg i jakoś nie miałam większych problemów he he .
I Twoja teściowa go SN urodziła ?
No pewa że chce urodzić, ale już kolejnej nocy ze skurczami które w końcu ustają nie przeżyję pragnę się wyspać A syn mnie w konia robi Niby położne mówią że nospa prawdziwego porodu nie zatrzyma
Lekarze teściową zmuszali do SN i tak walczyła 30h mówiąc że nie da rady i w końcu się zlitowali, zrobili CC a tu taki gigant
Kiedy masz ustalony termin CC?? Jak Szymon reaguje na Twój brzusio??

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-03-25 o 22:20
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości