|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Melduję się
![]() Potwierdzam, pogoda cud, miód i orzeszki Oczywiście jak już strzeli od upaprze się od kolan po pachy. Nie żartuję Za każdym razem finał jest pod prysznicem, a całe umundurowanie w praniu. Dziwne jest to, że chodzimy na spacery i wtedy Maciuś nawet bąka nie puści. Wychodząc mówię "Maciuś zaciśnij zwieracze" , no i zaciska. A spacerujemy po 3 godzinki, dzisiaj nawet 3,5. Niestety złapało mnie wiosenne przeziębienie Smarcze na potęgę. Mam nadzieje, że chciaż tego Maciek nie złapie ![]() Przyszedł dzisiaj fotelik Pozdrawiam wszystkie mamcie i ich bąbelki wiosennie i cieplutko
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-03-25 o 17:17 |
|
|
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Alez tu pustki , no tak wszystkie na swierzym powietrzu
. My juz po spacerku i po obiadku .
|
#1953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aby z oczkiem Bartoszka było już dobrze.Dość się biedaczek omęczył od początku za apetyt i niech tak już zostanie.Cytat:
aby biegunka się skończyła i Twoje przeziębienie teżFajnie,że macie już fotelik Nawet cytować nie ma co ![]() Dobranoc jeszcze nie mówię,bo myślę,że ktoś się tu jeszcze zjawi ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- E no,bez żartów do tej pory chyba nie spacerujecie?![]() Bartosz juz po kąpieli śpi,Damian juz w łóżku,mąż sie przewraca na drugi bok,ja zajadam surową marchewkę i nie mam co czytać
|
||
|
|
|
#1954 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewzyny pamietacie co ostatnio wkleilam Wam te zaslony, na ktore sie zdecydowalam w kolorze ROZA STALOWY?
otoz bylismy dzis z dziecmi w castoramie po karnisz i patrze a tam te same zaslony wiec od razu kupilamtylko najsmieszniejsze jest to, ze na allegro ten roza stalowy jest bialy a ten z castoramy sie tak samo nazywa kolor a zaslony sa w kolorze naszego naroznika ![]() ciesze sie jeszcze tylko makarony musze kupic, w castoramie byly za drogie ale zrobilismy dzis numer ![]() pakowalismy dzieci do auta zeby pojechac do tej castoramy, wzielismy fotelik i stelaz, no i z pospiechu zostawilismy go na parkingu pod domem a najlepsze jest to, ze sie nie skapnelismy nawet, bo TZ stwierdzil, ze wezmie malego na rece w castoramie i dopiero jak przyjechalismy pod dom i chce wyciagac stelaz z bagaznika a tam pusto myslalam, ze wyjde z siebie, stelaza juz na parkingu juz nie bylo, mysle sobie no ladnie ale na szczescie okazalo sie, ze nasz sasiad go wzial i przechowal
|
|
#1955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobry sąsiad o uczciwych ludzi teraz ciężko |
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
No co sie dzieje? Gdzie sie podziwacie? Chyba o tej porze nie spacerujecie
![]() Myslałam, ze bede miała kilka storon do czytania a tu zaledwie kilka postów ![]() Ale przyznam sie, ze i mi sie nie chce pisac. ![]() Czuje sie jakos sennie, chyba dopada mnie przesilenie wiosenne. Od kilku dni boli mnie głowa i tak jakos mi słabo. Dzisiaj troche fryzjer poprawił mi humor no i kilka osob powiedziało, ze duzo schudłam ![]() Byłam dzisiaj tez w lupmku ale tak szybko bo na 9 musiałam juz byc u fryzjerki. Kupiłam małemu 2 bluzy, 3 bluzeczki, kurteczke wiosenna, spodnie i 2 zabawki Juz wszystko uprane i sie suszy Jeszcze musze kupic ze dwie czapeczki na zmiane i takie chustki pod szyje (potem latem bede zawiazywała na główce). Zdjec narazie nie bedzie Powiem tylko tyle, ze mam kolor gorzka czekolada i sporo takich rudych, blond pasamek (takie refleksy). Sam blond by nie wyszedł, musze stopniowo rozjasniac zeby kiedys byc blondynką ![]() Zmykam juz spac. Ciekawa jaka jutro bedzie pogoda? ![]() Dobranoc
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobiety,gdzie Wy?
|
|
|
|
#1958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i fajnie, że kupka lepsza ![]() Cytat:
A sąsiad bardzo ładnie się zachował |
|||
|
|
|
#1959 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cass fotki
![]() chcesz byc blondynka? no sasiad to sie smial, ze kiedys glowy zapomnimy - on co chwila albo jego zona pukaja do nas, ze klucze mamy w drzwiach
|
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorkiem,
myszka spi w lozeczku (pewnie za pol godz/godz sie obudzi ale... )nie lubi ostatnio spac sama, odkad poszlam do pracy (moze to zbieg okolicznosci) zaczela sie budzic ok 23/1 w nocy i wtedy musze ja do siebie do lozka zabrac i od razu usypia, ale w lozeczku nie chce :/ kupuje fotelik, wy juz pewnie macie, p4w ty chyba kiedys porownywalas maxi cosi i romera king (tylko tobi czy priori?) ktory polecacie? mi sie romer bardziej podoba ale niewiem ktory bedzie wygodniejszy, bo bezpieczne to chyba oba podobnie samykam, ide sie myc i lulu buziaki dla was
|
#1961 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Czytam wątek pilnie, ale nie mam czasu pisać ![]() Na dworze przyjemnie, więc wróciłam do tradycji dłuuuuuugich spacerów 2 razy dziennie. W dodatku Mąż od tygodnia ma dodatkową pracę w pewnej komisji i co za tym idzie - więcej jest na mojej głowie - za 3 tygodnie wszystko wróci do normy ![]() Tymek za to jak znajdzie coś, na czym można się podciągnąć - robi hops na kolanka i chce wstawać - mógłby z tym jeszcze zaczekać ~~~~~~ Miramej - gratulacje dla Aksamitka za wzorowe przybieranie oraz perfekcyjne czołganie I oby bakterie poszły precz
|
|
#1962 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaaaaaaa zapomnialam napisac, ze Marci zaczal dzisiaj wstawac przy meblach
![]() na dniach trzeba kupic kojec bo nic w domu nie zrobie
|
|
#1963 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak szczerze, to nie zastanawiałam się jeszcze jaki.Zaraz sobie pooglądam Sweet w sobotę mam zamiar zrobić Twojego" kurczka pod pierzynką". Mam mieć gości więc,będzie jak ulał Spokojnej nocki,gdybym już nie zajrzała ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
nie zostawiaj nas na 3 tygodnie,wizaż i tak już świeci pustkami(to chyba przekonywujący argument ) dla Tymcia,może by i mógł,ale nasze dzieci wcale nas nie słuchają.Robią co chcą,strach pomyśleć,co będzie później Cytat:
dla Marcelka.Robią postępy te nasze dzieciaki,codziennie u którejś coś nowego
|
|||
|
|
|
#1964 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja już kupiłam całe szczęście, cudowny wynalazek
![]() Cytat:
No właśnie
|
|
#1965 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie wiem co sie ostatnio ze mna dzieje ale o tej porze juz na oczy nie widze
ide spac samotna nocka dzis ![]() aha nie napisalam Wam - jutro rano odwoze Eryka do przedszkola i jade z tata do szpitala cos sie dzieje z ta reka, puchnie mu i boliprosze o kciuki ![]() dobranoc
|
|
#1966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej pisz co u Was Cytat:
![]() Zmęczenie daje znać o sobie Kurcze,to nieciekawie się dzieje.Biedny Twój tato ![]() Też już idę,bo wnet nosem po klawiaturze zacznę jeździć. Dobranoc |
||
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Ja jutro znowu sernik na zimno robię- życzenie tzta. Miramej, trzymam kciuki, żeby bakterie poszły sio! no i wielkie gratki za gabaryty Kubusia.Za tydzień będziemy już w Polsce, boję się zabrać za pakowanie ![]() Podczytuję Was, ale też nie mam weny do pisania. ![]() Miłej, spokojnej i przespanej nocki
|
|
#1968 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze Marciego nie zapomnieliście Cytat:
![]() Cytat:
my jesteśmy zadowoleni z Romera - mięciutki i wygodny Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestescie kochane
Ciezko mi jest tu przychodzic i marudzic. Znowu. Jestem zniesmaczona sama soba. Czuwam wiec w oddali . Poza tym chcialabym sie wiecej ruszac i mniej siedziec przy komputerze, stad mniej mnie w naszym watku. Gdy tylko moge, to pakuje Malego do wozka lub wozek do samochodu i nas nie ma . No i praca, praca, praca....Cass, chetnie zobaczylabym nowa Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:01 ---------- Svinecko, trzymam kciuki za Twojego Tate
|
#1970 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podloge tak samo bo raczkuje jak nakrecona wiec musze nn stop z odkurzaczem latac ![]() no ale tak to musi byc ![]() Cytat:
pewnie na romera sie zdecyduje i to szybko musze kupic, bo mi mała nie chce juz w tamtym foteliku siedziec, podnosi sie i prezy :/ ale chyba do swiat nie zdaze a mamy w trase jechac ![]() mykam bo w pracy siedze pa
|
|
#1971 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
Kasiu wstaw zdjątka jakieś jak masz tego wózka - zobaczę czy mąż dostanie wiecej kaski za ten m-c i już mu zapowiedziałam że jeśli tak to kupujemy spacerówkę (apropo ona ma parasolkę moze??) i fotelik co do fotelika to poproszę was o radę. będę mogła przeznaczyć na niego jakieś 200 ze to mało, ale tak mnie stać i więcej nie wykombinuję |
|
|
|
#1972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Danielek uroczy Cytat:
![]() No ![]() Cytat:
, mocno
|
|
|
#1973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cierpliwie czekam na kolejne umiejętności Małego U nas chyba do ząbka jednak daleka droga, bo nie jest aż tak źle ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Podoba mi się określenie Aksamitek ![]() Cytat:
![]() Udanego pakowania ![]() *** Dziewczyny, możecie mi napisać, jak wyglądają teraz Wasze plany dnia? Kiedy pobudka, kiedy jakie jedzonko, kiedy drzemka i kiedy spacer? Widzę, że musimy dokonać modyfikacji chociażby ze względu na pogodę i szukam inspiracji ![]() U nas zapowiada się piękny dzień Wczoraj byłam w centrum handlowym, chciałam sobie coś kupić na święta i
|
|
|
#1974 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień dobry, witam się w lekko deszczowy ale ciepły dzionek. Wczoraj wieczorem już nie zajrzałam (tylko do klubu), bo padłam jak mucha. 4 godziny byliśmy w trasie autobusami. Najpierw z dziećmi do Dziadków, potem szybko do autobusu z Antkiem i Dziadkiem (Bartek został z babcią i pomagał w korepetycjach ). Dziadek spacerował pod szkołą jak byłam na zebraniu. Wracaliśmy też autobusem, mimo, ze w planach Małż miał nas odebrać, ale szkolenie mu się przedłużyło i starczyło tylko czasu do odebrania Bartka od Babci i pojechali do dentysty. Nałaziłam się, ale Antoś był bardzo grzeczny, spał 2 godziny, rozmawiał z Dziadkiem i w ogóle był bardzo zadowolony z jazdy autobusem i innych widoków niz z gondoli (jechał w foteliku).Na zebraniu wszystko ok. Bartuś radzi sobie bardzo dobrze, jest wiercipięta, ale . Poruszyłam temat zapomnienia Bartka przez autobus (pisałam wam) i Pani nawet o tym nie wiedziała. Teraz już zrobi listę dzieci wracających tak do domu i każdy nauczyciel w razie zastępstwa będzie wiedział. Mówiłam też o tym, ze Bartek czasami się skarży, że dzieci się z niego śmieją (raz wrócił z płaczem ze szkoły, bo śmiali się z jego czapki - miał taką narciarską z pomponami na mrozy) i różnie przekręcają jego imię Bartek Srartek itp ![]() Okazało się, ze to dzieci z drugiej grupy zerówkowej i takich sytuacji w jego grupie nie ma. Jedyne co Pani zauważyła: Wśród chłopców kolor różowy jest postrzegany jako tylko dla dziewczyn i jak Bartek miał w szkole zeszyt w takie mazaje właśnie w tym kolorze, to się z tego śmiali. Chłopcy np. nie dotykają kredki w tym kolorze (Jeden z nich jak Pani go poprosiła o odłożenia ołówka różowego, to niósł go trzymając końcówkami palców z daleka od siebie jakby parzył...) I druga rzecz, dzieci zwracają uwagę na metki i markowe rzeczy.........Łoo matko 6/7 latki. Dala delikatnie do zrozumienia, ze widocznie w domu tak jest i dzieci znikąd tego nie przynoszą, wiadomo. Dla mnie to nie do pojęcia, żeby już tak małe dzieci patrzyły co kto ma jakiej firmy i naprawdę Pani mówiła, że padają konkretne firmy (HM, Nike, Gap...). Wystarczy, ze jak dziecko nie ma bohatera z bajki na bluzce, to już jest komentarz... Ale ogólnie ok ![]() To się napisałam ![]() Svi, trzymam kciuki za Tatę Mariolo, nie dawaj się złym humorom Niech ładna pogoda Cię nastraja Aniu, aby problemy z oczkami Bartoszka już nie powróciły Magi, zdrówka dla Was Gratuluję zakupu fotelika Cass, pokaż się ![]() Svi, ale miałaś przygodą. ja to bym chyba zawału dostała, gdybym zgubiła wózek... ![]() dal sąsiada ![]() Widzę, ze kurczak Sweet będzie rządził w sobotę (u mnie w niedzielę również ). Podzielimy się Sylko wrażeniami ![]() Idę zrobić Małżowi śniadanie i wyprasować koszulę. Dzisiaj na później - szkolenia ciąg dalszy. Do później
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się tylko i zmykam bo mało mi czasu zostało.
Svi trzymam za tatę.Miramej u nas plan dnia jest teraz też troszkę inny. Posiłki staram się trzymać jak były ale ze spacerami różnie. Zmykam, milego dnia |
|
|
|
#1976 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() myslalam ze bedzie co czytac a tu tylko 1 strona ![]() bylam wczoraj z Wercia u mojej babci i tak sie wkurzylam jak nigdy ![]() byla tam moja ciocia i rozwalila mnie na lopatki jak wziela szybke i ser zolty i chciala nakarmic tym Wercie ![]() ![]() a druga ciocia chodzila z nia po pokoju i juz drzwi na balkon otwierala i do Werci"idziemy na dwor ciocia ci pokaze......" a ja ostro do niej ze ma mi ja dac bo Wercia to nie zabawka a po drugie jak chce z nia na dwor to ma ja ubrac ![]() Cass pochwal sie wloskami ![]() Cytat:
a tak powaznie to zycze zeby szybko biegunka przeszla i kuruj sie Cytat:
ale doczytalam ze stelaz trzymam kciuki za tate ![]() Cytat:
![]() swoja droga duzo postepow zrobil Marci w tym tygodniu
|
|
#1977 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
nienawidzę pakowania, trochę obawiam się lotu z Bartkiem, samemu człowiek po takiej podróży jest zmęczony a co dopiero z niemowlakiem wiercipiętom jakim jest mój syn. u nas plan wygląda prawie tak samo, posiłki raczej zawsze o tej samej porze, a spacerów jest więcej po prostu ![]() kurcze chyba wiem co czujesz, wczoraj kupowałam buty na wiosne, na obcasie i jak się przejrzałam w lustrze to wyglądałam jak świnka na obcasach, masakra ![]() Cytat:
![]() Ciekawa jestem czy będzie Wam smakowało. i nawzajem ![]() Słoneczko i u nas wyszło.Niedługo deserek i wyjdziemy na spacerek. Nie czuję jak rymuję. Papa
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
hej
teskniiłyscie za mną? nawet pewnie nie zauważyłyscie ze nie było mnie wczoraj ja sie wykończe niedługo. wczoraj jak sie tylko obudzilam czułam się ok. zaczelam sie ubierac i poczulam jak idzie migrena, zdązyłam tylko wypic herbate i popic dwie tabletki i sie zaczelo. Wymiotowałam przez cały dzien, w miske bo do lazienki nie dałam rady dojsc. jak juz dotarłam do wc to biegunke miałam. I tak caly dzien od 8 rano do 21 tak sie meczylam. dobrze ze babcia miala urlop wczoraj to sie zajela oliwką. Ja nawet jej nie widzialam caly dzien, nie moglam sie ruszyc z bólu. Wieczorem mąż wrócil z pracy to zajął sie mną i oliwką, robil mi zimne okłady na głowę. Nie jadłam nic od środy, dopiero teraz zjadlam lekkie śniadanie. ubylo mi 2 kg przez to wszystko. dzisiaj na szczescie juz nie boli, ale osłabiona jestem strasznie. Chyba skoncze juz karmienie piersia Oliwki, i wybiore sie do lekarza na leczenie jakies. Bo jak karmilam to nie moglam leczyc migreny. A i tak oliwka je z piersi tylko nad ranem. w zasadzie to tylko possie kilka razy, bo mleka to juz prawie w ogole nie mam. Jak nie pozbede sie tych migren to sie wykoncze. Wyzaliłam się. Ide jakos troche wezme sie za sprzatanie. I do OPS musze pojsc po decyzje, bo przyznali mi zasilek no i tą dodatkową kasę za urlop wychowawczy. |
|
|
|
#1979 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
dziekuje wszystkim za kciuki za tate i za brawa dla Marcela fakt zrobil ostatnio duze postepy ![]() tate zawiozlam do szpitala, rzeczywiscie reka jest niefajna, dlon ma cala sina a ta kosc chyba za bardzo sie obciagnela bo lata ehh teraz przyjechalam do domu bo tata czeka w kolejce do lekarza a TZ musi podjechac do pracy na chwile o wypraszam sobie ja nigdy nei zostawilam kluczy w drzwiach ![]() Unholy no to rzeczywiscie te dzieciaki maja narabane w tych glowach, a moze to przez otoczenie starszych dzieci ze szkoly? no nie wiem, moj Eryk nie ma pojecia co to jest HM czy Gap
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu
to nieciekawie okropne migreny no!Svi, oczywiście ja tez trzymam kciukasy za tatę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Oczywiście jak już strzeli od upaprze się od kolan po pachy. Nie żartuję
Za każdym razem finał jest pod prysznicem, a całe umundurowanie w praniu. Dziwne jest to, że chodzimy na spacery i wtedy Maciuś nawet bąka nie puści. Wychodząc mówię "Maciuś zaciśnij zwieracze"
, no i zaciska. A spacerujemy po 3 godzinki, dzisiaj nawet 3,5.
Smarcze na potęgę. Mam nadzieje, że chciaż tego Maciek nie złapie 
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

aby z oczkiem Bartoszka było już dobrze.Dość się biedaczek omęczył od początku
za apetyt i niech tak już zostanie.
do tej pory chyba nie spacerujecie?

myslalam, ze wyjde z siebie, stelaza juz na parkingu juz nie bylo, mysle sobie no ladnie 

to nieciekawie