|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
byłam i przyszłam
![]() dzidzia skakała jak na trampolinie przezierność wyszła 1,42 ![]() mam zapalenie jakieś i teraz będę truć maluszka tabletkami ;/ ale szybko mam zamiar się wyleczyć i będzie wszystko dobrze
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
![]() ja zauważyłam, że w sumie zachcianek nie mam żadnych, jem wszystko to co zawsze tylko w większych ilościach, bardziej mi wszystko smakuje mam za to wstręt do niektórych rzeczy, np. śledzi!!! i właśnie szarlotki... ten zapach cynamonu i jabłek....... straszne![]() A mdłości mam nadal, ale jakby lżejsze
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Dzekuję
Lenka mnie też od śledzi odrzuca ciekawe jaką płeć wróży taki odrzut śledziowy
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-03-25 o 20:02 |
|
|
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż mi już obojętna płeć
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie tez na jablka odrzuca.... bardzooooo
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc kochane
Zostałam tutaj niecnie posądzona przez Monikę o zaniedbywanie was A mi najnormalniej w świecie net wyłączyli, dwa dni nie miałam, myślałam, że jajo zniosę. Ale przynajmniej poczytałam sobie ![]() Anulinko, bardzo mi przykro Dra, brzuszek śliczny, kształtuje się już bardzo ładnie Paulina, ten Tako to jeden z moich typów wózkowych ![]() Monika, ja też jak położę się na płasko i położę rękę na brzuchu to dam sobie głowę obciąć, że czuję bicie serca małego ![]() Dziewczyny, czytałam, że o farbowaniu włosów pisałyście - ja cały pierwszy trymestr farbowałam, w tym tygodniu też będę farbować i jakoś wierzyć mi się nie chce, ze to może szkodzić. Dzisiaj byłam na świątecznych zakupach, bo w niedzielę mam gości (miało być 7 osób, na dzień dzisiejszy jest już 11 zawsze tak się kończy wyprawianie przeze mnie imprez). Ale będzie na pewno miło, menu już przygotowane. Jak chodziłam dziś po sklepie to P. zauważył, że już z daleka widać, ze w ciąży jestem A mi ciągle z tym dziwnie
|
|
|
|
#4837 |
|
BAN stały
|
Kasiula no nareszcie! haha wiem, co czujesz, ja nie mam laptopa i się muszę mężowi przypominać, żeby mnie do swojego dopuszczał
![]() To może my też wpadniemy, jak się taka imprezka szykuje A propos widocznej ciąży- dzisiaj babkę przepuściłam w sklepie- choć nie widziałam, że jest w ciąży, ale miała tylko czekoladę, a ja pól koszyka. Była w szoku, bardzo dziękowała i mówi do mnie: my też stoimy w dwójkę ![]() Kalex Kochana, gratuluję Tobie, to nie jest źle, bo ja przez 4 m-ce jadłam suche bułki, nie mogłam patrzeć na nabiały, czasem wciągnęłam owoc. Przez 4 mce schudłam 4kg- przy minimalnych wymiotach. Dopiero od niedawna się unormowało, a mam już koniec 19tc. I przez 2 tygodnie nadrobiłam 1,5kg. Ale chyba dużo przez miodek i sok malinowy, z którymi przy chorobie piłam herbatkę. |
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Monika,nie ma problemu, zapraszam wszystkie - co za różnica już teraz, na ile osób będę żarcia robiła
Fajna historia z tą drugą ciężarną ![]() Dziewczyny, widzę na innych wątkach, że niektóre z ciężarnych nie orientują się, jak niebezpieczne w ciąży jest mycie okien! Więc pozwólcie, z racji tego, ze moja ciocia jest położną, że podzielę się z wami moją wiedzą na ten temat, bo mam trochę fioła na tym punkcie. a co z tym zrobicie, to już wasza sprawa ![]() W ciąży mycie okien, wieszanie firanek i prace z rękoma podniesionymi do góry są surowo zabronione! Powodują rozluźnienie wiązadeł i mogą doprowadzić do poronienia, a w późniejszej ciąży do odklejenia łożyska! Fioła na tym punkcie mam z prostego powodu - u mnie w rodzinie była taka sytuacja. Dziewczyna w 26tc z bliźniakami umyła okna w dużym pokoju. Tego samego dnia zaczęła krwawić. Maluchy urodziły się dwa dni później, nie przeżyły. Ta sama dziewczyna zaszła w drugą ciążę. A ze głupia niesłychanie, postanowiła zignorować zakazy lekarzy i w 13tc umyła okna. Poroniła tego samego dnia. Kochane, to nie jest strasznie, tylko fakty. To nie jest przesąd z podnoszeniem rąk do góry. Nie warto ryzykować zdrowia i życia dzieci dla czystych okien. Zagońcie mężów do mycia okien i wieszania firanek. A jak się nie dadzą to trudno - raz będziecie mieć brudne, ale wasze maleństwa będą bezpieczne. Możecie potraktować tę wypowiedź jako histeryczną, ale zastanówcie się nad nią i pomyślcie dwa razy, zanim zabierzecie się za tego typu prace No, to się wypowiedziałam
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi ja się z tobą zgadzam całkowicie. U siebie sama chciałam myć okna jakoś powolutku, ale mama kategorycznie mi zabroniła i zrobiła to za mnie ( kochana mamunia), przez mycie okien właśnie urodziłam się 2 tygodnie przed terminem i dlatego mama tak zareagowała. Sama się przekonałam jak takie naciągnięcia są niebezpieczne gdy podlewałam kwiatka, który był wysoko i od razu zabolał mnie brzuch, teraz w takich czynnosciach wyręcza mnie tż
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
blagam was przestancie pisac juz takie glupoty
niedlugo bedzie mozna tylko lezec i oddychac jak ktos ma zdrowa ciaze to moze nawet skakac, biegac i nic mu sie nie stanie, Jak ktos zagrozona to wie jakie ma ograniczenia. Dla mnie to juz paranoja jakas... ciekawe co maja zrobic kobiety ktore maja wiecej dzieci ? dzieci zostawic samopas bo nic nie wolno tylko lezec ![]() ninad no to wize ze jestesmy w podobnym zakresie po fachu w koncu ktos rozumie to o czym pisze pracujesz w laboratirum biotechnologicznym z czym zwiazanym konkretnie ?![]() gabisun jasne ze jak ci pasuje inny szampon to uzywaj, nie ma leku dla wszystkich idealnego generalnie nizoral dobry jest ale widac na jaks procent nie skutkuje jak wszystko zreszta cudow nie ma ![]() a ja mam zawirowania z moim usg ale mam nadzieje ze mi sie uda dostac a najpozniej w sobote brrrr... przez chorobe sie pokrecilo p.s na brzuchu da sie spac ystarczy podlozyc poduszki duze odpowiednio i da sie
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-03-25 o 22:13 |
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie należę do osób, które leża i pachną w ciąży. Odkąd minęły mdłości chodzę na basen i robię wszystko to co zwykle. Seks też normalnie uprawiam
To co piszę to nie jest poczta pantoflowa i przesądy, ale fakty. To nie jest kwestia pytania, czy można jeść makrelę w czasie ciąży albo nosić na szyi koraliki, bo dziecko się pępowiną okręci. Jeżeli któraś mi nie wierzy, po prostu niech myje okna i tyle, to wasze zdrowie. Ja chciałam tylko ostrzec dziewczyny, które może o tym nie wiedziały, a chciałyby wiedzieć. Ray, wiem, że kobiety z kilkorgiem dzieci mają trudniej, ale ja nie piszę nic o leżeniu i nic nie robieniu, tylko o myciu okien, z tego nawet kobiety wielodzietne mogą zrezygnować. Ale tak jak napisałam, każda z was zdecyduje sama. |
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam propozycje jak ktos ma takie jeszcze ciekawostki to moze piszmy je na bialo
jak ktos bedzie mial ochote to sobie je przeczyta zastosuje sie badz nie , nie wiem.. tylko po co tym zawalac sobie glowe???chyba lepiej pisac o przyjemniejszych rzeczach brzuszkach, ciuszkach i cieszyc sie 9 mc niz rozpatrywac kazdy kiepski przypadek i siac panike jak ja bym zaczela pisac przypadki i to nawet wziety z wszesnijszego forum to do porodu kazdy by chodzil i swirowal ![]() echhhhh
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypadek mojej kuzynki nie był kiepskim przypadkiem, przeprowadzone zostały badania i wiadomo, dlaczego poroniła. Myślę, że znowu ta dyskusja między nami jak na innym wątku prowadzi do niczego. Chcesz się odgryźć - nie ma sprawy. Wisi mi to i powiewa. Koniec dyskusji. Tak jak pisałam wcześniej, każda z was zrobi co chce, nikogo nie zmuszam do niczego. |
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
ja dalam propozycje o co ci teraz chodzi nie rozumiem??? za co mam sie odgryzac????
wybacz ale to raczej ty mnie potraktowalas nieladnie i ja nie mam zamiaru zniazac sie do tego samego poziomu. Szkoda tylko ze po tylu latach ludzie potrafia okazywac sie tacy falszywi. Bardzo to smutne ale to nie miejsce na takie dyskusje
|
#4845 |
|
BAN stały
|
Ray a oprócz ogrooomnej wiedzy na tematy kosmetyczne, rozumiem, że specjalizujesz się w wielu innych kwestiach dot, ciąży?
Cieszę się, że: "w koncu ktos rozumie to o czym pisze" bo my reszta to takie głupole zabobonne ![]() No chyba, że jedno dziecko sprawiło, że znasz się już na wszystkim? Jeśli tak, to gratuluję dystansu do siebie... Kasiulek od tego jest ten wątek, żebyśmy pisały, czego się obawiamy Pewnie nie jesteśmy tak mądre jak "już mamusie" :P ani tak doświadczone w każdej materii, jak kobiety z hmmm... doktoratem?? z zakresu kosmetologii ale cóż, kiedyś może dorośniemy ![]() A teraz poważnie, każda z nas pisze, co uważa. I twierdzenie na czyjeś obawy, że to "głupoty" jest w moim mniemaniu po prostu niegrzeczne. Ale co ja głupia polonistka wiem |
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny luzik, nie kłócić mi się tu
Ja nie zaprzątam sobie głowy bzdetami ale w tym wypadku Pomi ma rację. nie znaczy to że każda umyjąc okno zaraz poroni, ale odrobina ostrożności nie zaszkodzi. I nie wiem czy skakanie w ciąży jest dobre
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, pewnie wiesz tyle samo co inna głupia polonistka
Eee, nie warto, po prostu nie warto Dobrej nocy!
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Nikpa zle odebralas moje zdanie...
nikogo tu glupim nigdy nie nazawalam ![]() pisalam do ninad ze rozumie o czym pisze bo jest w podobnym fachu... to tak jak ktos nie wiem jest fizykiem i sobie pogada o czyms z tym zwiazanym ja osobiscie sie nie znam o to chodzilo rozumiesz?zreszta dalam glupi usmieszek ze napisalm to w formie zartu. nie znam sie na wszystkim to oczywiste, chodzilo mi bardziej o to ze jak tak kazda zacznie pisac ostrzegawczo to na prawde wyjdzie ze nic nie mozna.. jedne osoby to oleja a inne sie beda przejmowac i po co je stressowac ??? jak cos kogos niepokoi lepiej zapytac badz skonsultowac sie z lekarzem. Ja tak mysle. A to ze ktos sie martwi to pisalam ze to rozumiem, szczegolnie u kobiet ktore spodziewaj sie pierwszego dziecka. Nie pisalam nigdzie ze jest to glupie ani zle. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- nie mam zamairu sie z nikim klocic bo po co ? dalam tylko taka propozycje ktora mi sie wydawala sensowna ale przeciez ktos moze miec inne zdanie i nie musi od razu robic naskoku nie wiadomo jakiego.
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna, to napiszę naprawdę spokojnie i nie wszczynając kłótni, bo naprawdę nie chcę się znowu kłócić i niepotrzebnie przysparzać nerwów ani tobie, a ni sobie: to co napisałam jest po konsultacji z położną i z lekarzem (moim). Jest też potwierdzone badaniami po poronieniu mojej kuzynki. Nie jest plotką wyssaną z palca ani próbą zastraszenia dziewczyn, bo do tej pory nie miałam takich intencji nigdy, chyba że strasznie samej siebie. Dlaczego akurat teraz przypomniało mi się to? Bo widzę na innych wątkach, że dziewczyny w ciąży myją okna i pomyślałam, ze wiele osób może o tym po prostu nie wiedzieć. Sama wyprawiam imprezę na 11 osób w niedzielę wielkanocną, więc nie jestem typem obijającej się w ciąży. Ja mam spokojniejsze sumienie, że moją wiedzę przekazałam dziewczynom, a one zrobią co chcą i uważają za słuszne
|
|
|
|
#4850 |
|
BAN stały
|
Ray mi chodzi tylko o to, że każda z nas ma swoje obawy itd. I po to jest to miejsce, żeby się nimi dzielić, a nie pisać na biało.
Też nie zamierzam się z nikim kłócić, bo nie mam o co. Tylko to, co dla jednych może się wydawać głupotą, dla kogoś innego jest ważne. proponuję zatem: nie czytajmy postów, które nas drażnią, to jakoś będzie ![]() gabisunku przez Ciem pożarłam właśnie brzoskwinie w puszce
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem o co ci chodzilo ... dobrze ze sa takie informacje ja tylko dalam propzycje by pisac je na bialo dajmy to nie byl zaden absolutnie naskok. Widzialam na innych forach jak robia tak dziewczyny i to bylo tam ok dlatego zapytalam.
ty sie nie potrzebnie zaraz pod tym unioslas, ale rozumiem i nie raz sie przekonalam ze slowo pisane jest inaczej odpierane niz mowione. Ja mam taki moze specyficzny styl pisania ktorzy roznie odczytuja i zapewne inaczej niz to jest zamierzone. Po prostu trzeba z dystansem brac do siebie to co sie czyta ![]() dlas wyjasnienia napisze ze nie pozjadlam rozumow i nie wiem wszystkiego i tak jak juz kiedys pisalam rozumiem obawy mamus spodziewajace sie pierwszego dziecka, tylko tez juz spotkalam sie z osobami na forach ktore wierzcie mi biora do siebie kazda taka informacje, Szczegolnie to widac jak juz dziecko jest na swiecie. Po prostu popadaly w paranoje bo ktos cos napisal i zaraz to wynajdywaly swojemu dziecku mam nadzieje ze nikt tu sie nie obrazil
|
#4852 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obiecuję, że jutro mąż resztę firanek powiesi ![]() Cytat:
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-03-25 o 23:18 |
||
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz sie klade lulu bo corka sie boi .... prosze o trzymanie kciukow za moje usg by doszlo do skutku
bo jak nie to mi przepadnie brrra tak w ogole jak juz piszecie o takich rzeczach to dzis ogladalam program na tvn style odnosnie tego picia i jedzenia w ciazy i wypowiadal sie lekarz. Co mnie zaskoczylo w tym wszystkim... pisze sie tyle ze alkohol szkodzi a lekarz sam sie wypowiedzial ze wyobrazcie sobie kiedys alkohol podawano kobietom w ciazy by zadzial rozkurczowo chyba kieliszek jeden tak sie domyslam... ciekawa informacja..---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- jeszcze mam pytanie moze do juz mamus.... ale info przyda sie wszystkim mysle, czy ktoras z was uzywala pasy ciazowe??? takie na bluzki, zastanawiam sie czy to wygodne i praktyczne bo fajnie to wyglada...
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-03-25 o 23:20 |
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie ja nie uważam wypowiedzi Pomi za straszenie, bo nawet jesli dziewczyny się tym przejma to co się stanie? nie umyją same okien, ot tyle
więc to chyba nie jest stresowanie ciężarówek ![]() Nikuś mam nadzieję,że twój tż mnie przez to nie ![]() ![]() Lenka dobrze, że takie w miare normalne zachcianki a nie jak moja koleżanka wsuwała pianki bananowe z sosem czosnkowym to dopiero jazda Ray nie jestem doświadczona w tej kwestii ale myślę, że przyda się jak masz krótkie bluzki żeby brzuch nie wystawał. Ja mam większość tunik więc mi raczej się nie przyda Pomi widziałam twoje fotki brzusiowe
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-03-25 o 23:34 |
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
wy macie zachcianki a ja brak apetytu
jem bo musze antybiotyki tak dzialaja... jakos wrecz zmizernialam od tego
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do 12 tyg. to tylko bułki z masłem i serki jadłam
|
|
|
|
|
#4857 |
|
BAN stały
|
Ray, ale ja teraz nadrabiam
wcześniej oddawałam jedzenie, a boje się tego samego co Ty (tycia) bo pulpet ze mnie... Podobają mi się pasy ciążowe, zwłaszcza takie na alledrogo widziałam w kwiatki![]() Poza tym te "uniwersalne" są małe,ja swój gratisowy co dostałam przy zamówieniu z allegro dałam kumpeli, chudej kumpeli ![]() Lenka heh a ja mam tyle do mycia okien... może też mi męża podrzucisz hehe bo mój się ostatnio obija (jeśli chodzi o prace domowe)- za to szaleje na budowiegabisun śmiał się tylko, że mnie stąd odetnie Ale spoko, jeszcze ze dwie zachcianeczki mi podrzucisz i na bank Ci
|
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze,że szarlotki nie musiał Ci piec![]() Mykam do spania, dobranoc dziewczynki |
|
|
|
|
#4859 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dobranoc Dziewczyny, "my" też już mykamy |
|
|
|
|
#4860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam,że się nie powinno, ale tyle się tego słyszy, że większość podciąga się pod zabobony. Osobiście nie znałam medycznego uzasadnienia. Trudno oczywiście nie robić nic jak się ma rodzinę, ale można wiele prac rzucić na później. Zgadzam się,że każda z nas ma wybór. Ray- pas ciążowy jest fajny i praktyczny ( szczególnie do za krótkich bluzek ), ale musi być z grubszej bawełny, bo potrafi się zwijać. Mnie osobiście przekonuje ten i kupię sobie taki na pewno http://www.allegro.pl/item963103834_...ozm_38_42.html NikaP- ale masz fajnego chłopa- mój poszedłby do nocnego, chyba tylko na wypadek wybuchu wojny...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

przezierność wyszła 1,42 

mam takie wrażenie że jak położe się na brzuchu to mi się wszystko na boki rozpłaszczy
ciekawe jaką płeć wróży taki odrzut śledziowy
zawsze tak się kończy wyprawianie przeze mnie imprez). Ale będzie na pewno miło, menu już przygotowane. Jak chodziłam dziś po sklepie to P. zauważył, że już z daleka widać, ze w ciąży jestem 

jem bo musze antybiotyki tak dzialaja... jakos wrecz zmizernialam od tego