Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część XV ;) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 23:26   #1921
Claris
Zakorzenienie

Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Claris no niemiło i nieprzyjemnie ze strony TŻ, że tak się zachowuje. A już tego numeru ze szpitala to kompletnie nie czaję Jego to
Też nie czaję, jak małe dziecko, które chce zwrócić na siebie uwagę... No ale co mam zrobić? Zerwać z nim? Siłą mnie nie będzie trzymał, jak się skarżę to słyszę "droga wolna"

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Często też ogłasza upadłość, po czym pakuje walizki i jedzie na Teneryfę
Taaa

Idę się w końcu kąpać, do domu wróciłam o 20 i od tej pory Was nadrabiałam a jutro już zaczynam porządki świąteczne w pokoju (myję okna), potem jadę do pracy i w sb. dokończę sprzątanie, bo mój pokój to jeden wielki syf i mnie mama opieprza
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 23:30   #1922
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X

Cytat:
Często też ogłasza upadłość, po czym pakuje walizki i jedzie na Teneryfę
bomba, coś dla mnie

Claris, faceci to czasem małe dzieci

no i powiem wam, że opowiadaliśmy sobie dzisiaj różne rzeczy szczerze, mówił że podoba mu się trochę jakaś dziewczyna rok młodsza, z którą chodził na dodatkowy angielski ale przez sposób ubierania i to że nic o niej nie wie. Powiedział dużo ciepłych słów o mnie i że od podobania długa droga do miłości, którą ma dla mnie. Boli trochę ale to normalne, że inni ludzie mogą się podobać. Ważne że wie co mnie rani i że nie chce żebym cierpiała przez jego kontakty z nią. W ogóle bardzo przyjacielska była rozmowa, śmiał się ze mną że nigdy do niej nie podszedł. No a później obczaiłam ją na nk tym fałszywym kontem i nie jest ładna, kształty też ma kijowe :P

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-03-25 o 23:35
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 23:30   #1923
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Też nie czaję, jak małe dziecko, które chce zwrócić na siebie uwagę... No ale co mam zrobić? Zerwać z nim? Siłą mnie nie będzie trzymał, jak się skarżę to słyszę "droga wolna"

Taaa

Idę się w końcu kąpać, do domu wróciłam o 20 i od tej pory Was nadrabiałam a jutro już zaczynam porządki świąteczne w pokoju (myję okna), potem jadę do pracy i w sb. dokończę sprzątanie, bo mój pokój to jeden wielki syf i mnie mama opieprza
Tyłek sprać!

Heh, to możesz mi pozazdrościć. Mama zadzwoniła do mnie mówiąc, że umyła mi w pokoju okna i w ogóle wysprzątała mi caaały pokój Więc przyjadę na gotowe

Rain, dla teneryfy to ja mogę zostać żoną developera Dzisiaj popodróżowałam na półwysep Gargano

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-03-25 o 23:31
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 23:40   #1924
Zwies
Zakorzenienie

ech, pisząc do was zdałam sobie sprawę, że Tż mógł nie wziąć jednej rzeczy pod uwagę - że ja nie miałam wystarczających informacji w trakcie dyskusji. I wypisałam mu przebieg rozmowy w punktach iiii...
miałam rację....
i powiedział.

Gee, nie mam do niego siły :/

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 23:45   #1925
aanix
Zadomowienie

Hawwuś, przytulam
aanix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 23:55   #1926
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Tyłek sprać!

Heh, to możesz mi pozazdrościć. Mama zadzwoniła do mnie mówiąc, że umyła mi w pokoju okna i w ogóle wysprzątała mi caaały pokój Więc przyjadę na gotowe
Moja mama myła okna tydzień temu, czyli jak byłam u Ciebie i też się pytała czy ma mi myć, ale nie chciałam, bo jestem pewna, że by było gadanie i wypominanie potem, że ona haruje, a ja sobie jeżdzę, a takto sobie oszczędzę edit: przynajmniej trochę kcal spalę

Wykompałam się i piję sobie mleczko z miodkiem. Pszczoły są zarąbiste, że robią dla nas ten miód W końcu na V roku mam przedmiot, który mnie autentycznie ciekawi i fascynuje jego tematyka, a na zajęcia chodzę z wielką chęcią, zostanę ekspertem od pszczół

Edytowane przez Claris
Czas edycji: 2010-03-25 o 23:56
Stary 2010-03-25, 23:55   #1927
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
ech, pisząc do was zdałam sobie sprawę, że Tż mógł nie wziąć jednej rzeczy pod uwagę - że ja nie miałam wystarczających informacji w trakcie dyskusji. I wypisałam mu przebieg rozmowy w punktach iiii...
miałam rację....
i powiedział.

Stary 2010-03-26, 00:09   #1928
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
bomba, coś dla mnie

Claris, faceci to czasem małe dzieci

no i powiem wam, że opowiadaliśmy sobie dzisiaj różne rzeczy szczerze, mówił że podoba mu się trochę jakaś dziewczyna rok młodsza, z którą chodził na dodatkowy angielski ale przez sposób ubierania i to że nic o niej nie wie. Powiedział dużo ciepłych słów o mnie i że od podobania długa droga do miłości, którą ma dla mnie. Boli trochę ale to normalne, że inni ludzie mogą się podobać. Ważne że wie co mnie rani i że nie chce żebym cierpiała przez jego kontakty z nią. W ogóle bardzo przyjacielska była rozmowa, śmiał się ze mną że nigdy do niej nie podszedł. No a później obczaiłam ją na nk tym fałszywym kontem i nie jest ładna, kształty też ma kijowe :P
no i fajnie, że szczerze pogadaliście
dla mnie to nie jest problem, że Tż się jakaś dziewczyna podoba - faceci są wzrokowcami... ale on sam mówi, że nie ma ochoty na bliższe poznawanie tych lasek - bo może się okazać, że w głowie nic nie mają - a ja (wg Tż) jestem ładna, a do tego inteligentna i taką mnie kocha (mimo, że mam np. małe cycki, a inne laski mają większe)

Cytat:

fajnie Ci...ech

Cytat:

Wykompałam się i piję sobie mleczko z miodkiem. Pszczoły są zarąbiste, że robią dla nas ten miód W końcu na V roku mam przedmiot, który mnie autentycznie ciekawi i fascynuje jego tematyka, a na zajęcia chodzę z wielką chęcią, zostanę ekspertem od pszczół
hehe jaka fascynacja pszczołami a jakie to zajęcia?
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 00:10   #1929
skimos
Zakorzenienie

Zwies no ja mam trochę inne zdanie. Jeśli nie chce mówić to niech nie mówi dopóki się nie wyjaśni co i jak z tą pracą - chociaż to trochę świadczy o braku zaufania, ale jednak ja bym nie naciskała.
Poza tym - jak widać szuka nadal swojej drogi, wie że już niedługo, jako mąż, będzie musiał dać rodzinie stabilizację (tak mi się wydaje że faceci myślą), i nie będą na miejscu zmiany pracy.

Mój TŻ ma 30 lat i 10 tysięcy zawodów w CV. Wie, że źle że się w niczym nie specjalizuje, że nie ma dłuższego doświadczenia właściwie w niczym, ale nie chcę go ograniczać - najważniejsze żeby w końcu znalazł coś, w czym będzie się dobrze czuł i będzie mu to sprawiało satysfakcję.

Ja bym tak na tą całą sytuację spojrzała.

Dobranoc, objadłam się ale pójdę się myć już i położę się, bo TŻ to chyba się dziś spać nie wybiera

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 00:16   #1930
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
no i fajnie, że szczerze pogadaliście
dla mnie to nie jest problem, że Tż się jakaś dziewczyna podoba - faceci są wzrokowcami... ale on sam mówi, że nie ma ochoty na bliższe poznawanie tych lasek - bo może się okazać, że w głowie nic nie mają - a ja (wg Tż) jestem ładna, a do tego inteligentna i taką mnie kocha (mimo, że mam np. małe cycki, a inne laski mają większe)
to uważasz że to nie jest groźne ?

Stary 2010-03-26, 00:18   #1931
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerome Pokaż wiadomość
Posłużę się cytatem:
"Nie pociągasz mnie już fizycznie, nie wiem czemu, i nie wiem czy to kiedyś wróci, ale kocham Cię i będę z Tobą." - jakie jest wasze zdanie na coś takiego. W waszej opinii czy można się żenić/wychodzić za mąż w takiej sytuacji - czy tylko sprawimy sobie ból później?
przykro mi,że to napiszę ale dla mnie ten związek nie będzie miał przyszłości. Nie chodzi o to,że seks jest najważniejszy ale jest WAŻNY. Bez niego tak naprawdę nie ma 100% związku moim zdaniem. Ja odebrałam jej wypowiedź tak jakby mówiła specjalnie,że już ją nie pociągasz żebyś Ty to skończył bo ona może myśli,że nie wytrzymałbyś tak na dłuższą mete...

Cytat:

Wysłałam maila do tego gościa od perfum. 3majcie mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
dokładnie
nie wspominając o wypinaniu tyłka w krzakach, jak potrzeba przyciśnie gdzieś na wsi

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
jaaaako ze mam duuuze zmeczenie napisze tylko taaak...moj Tż dostal prace wkoncu moze wreszcie sie nam troche poukladaaa

nooo a teraz lece spac
gratuluje

Cytat:
Madzia, o bacik mi chodziło zrobiłam wreszcie ten raport, ale nie wiem czy dam radę na to koło się nauczyć...spróbuję, będzie 15 testowych i kilka otwartych, to może coś postrzelam
aaaa...w takim razie masz : tasaczek:do NAUKI !!

Cytat:

Między nami przekichane, aż nie chce mi się nic. Na tańcach nie byliśmy, bo zachorował w nocy haftował, brzuch boli, zresztą nie wnikałam co dokładnie, bo jesteśmy pokłóceni i nie odzywamy się. Rano tylko mnie oszukał, że jest w szpitalu czujecie? Ale jakoś szczególnie mnie to nie ruszyło, miałam jakieś takie przeczucie, że może blefować, no i gdzieś po dwóch godzinach się przyznał, że mnie oszukał, bo chciał, żebym mu współczuła No i zadzwonił co do czego do tej szkoły tańca, ale oczywiście nie wiedział na kiedy przełożyć, bo on nie wie, kiedy będzie mógł szczerze to mi w ogóle nie chce sie już tam chodzić jak widzę jego podejście. Zapisaliśmy się w momencie, kiedy on chciał, o bezpiecznej porze 21.30, kiedy on już kończy pracę, a teraz mi wyjeżdza, że ciągle nie może, nie mam do niego sił. Tak samo mieliśmy jutro jechać obejrzeć te zaproszenia, ale oczywiście M. nie jest w stanie powiedzieć wcześniej, o której będzie wolny, więc ni kija nie mogę umówić się z babką, że przyjedziemy. Ogólnie to kiszka, ale nasze problemy w porówniu do sytuacji Naszej Ewci to jakaś parodia, więc nie użalam się nad sobą, chciałam się tylko wygadać
Aaaaa i jeszcze przyjechało do nas wesołe miasteczko z Wiednia i oczywiście ja jako amator adrenaliny i hardkorowiec chcę iść, ale z kim, tż mój to cykor taki. Już się z bratem umówiłam, że pójdzie ze mną, on ze mną wszędzie
Bez sensu to co napisałam, nie czytajcie
oj nie fajnie się zachował tym bardziej,że Cię okłamał

Cytat:
ciekawe co by zrobił gdybyś zerwała z nim...
Stary 2010-03-26, 00:23   #1932
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
nazwę.

Po prostu mu się wydawało, że krytykuję, bo niby krytykuję wszystko. Ale nie wpadł na to, że na podstawie informacji, które mi daje, nie wiedziałam w sumie jaka jest praca, a podawane wskazywały w ogóle na jakiś jego wymysł

Jak mu wytłumaczyłam czemu ja się tak zachowywałam, to powiedział.

Stary 2010-03-26, 00:23   #1933
Claris
Zakorzenienie

Cytat:

hehe jaka fascynacja pszczołami a jakie to zajęcia?
Biologia owadów uzytkowych, czyli praktycznie pszczół Nie wiedziałam, że one są takie ciekawe, że można się o nich uczyć cały semestr.

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
ciekawe co by zrobił gdybyś zerwała z nim...
Pewnie by sobie znalazł inną, jest na tyle przystojny i ma w sobie tyle uroku osobistego, że jestem pewna, że nie mialby z tym problemu.
Stary 2010-03-26, 00:24   #1934
Hawwa87
Zakorzenienie

Nadrobiłam.

Chciałam wtrącić jeszcze swoje trzy grosze co do dyskusji o aborcji, ale ostatecznie skasowałam to, co wcześniej zacytowałam. Powiem tyle, że w zasadzie zgadzam się z Insane.

Wizyta u P. jakoś poszła. Jego Mama nie trzyma się najlepiej, on sam całkiem znośnie. A babcia (mama Taty) nabawiła się zapalenia oskrzeli

Teraz to chyba wezmę książkę i się położę...

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 00:25   #1935
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Zwies no ja mam trochę inne zdanie. Jeśli nie chce mówić to niech nie mówi dopóki się nie wyjaśni co i jak z tą pracą - chociaż to trochę świadczy o braku zaufania, ale jednak ja bym nie naciskała.
Poza tym - jak widać szuka nadal swojej drogi, wie że już niedługo, jako mąż, będzie musiał dać rodzinie stabilizację (tak mi się wydaje że faceci myślą), i nie będą na miejscu zmiany pracy.

Mój TŻ ma 30 lat i 10 tysięcy zawodów w CV. Wie, że źle że się w niczym nie specjalizuje, że nie ma dłuższego doświadczenia właściwie w niczym, ale nie chcę go ograniczać - najważniejsze żeby w końcu znalazł coś, w czym będzie się dobrze czuł i będzie mu to sprawiało satysfakcję.

Ja bym tak na tą całą sytuację spojrzała.

Dobranoc, objadłam się ale pójdę się myć już i położę się, bo TŻ to chyba się dziś spać nie wybiera
Po prostu się źle zrozumieliśmy Ja myślałam o czym innym on o czym innym.
Ale już ok

A może myśleć, bo kończymy studia i tak czy siak, powinien czegoś poszukać

Stary 2010-03-26, 00:33   #1936
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
to uważasz że to nie jest groźne ?
według mnie nie jest - mam do niego zaufanie i on o tym wie - wiadomo, że "tego kwiatu pół światu" itp, że gdyby chciał to mógłby nawiązać bliższą znajomość z jakąś laską - ale cóż... jesteśmy razem, kochamy się i powiedział mi kiedyś, że jestem najbliższa jego ideałowi kobiety po prostu, skoro jest dobrze i mam nadzieję, że dostaje ode mnie wszystko, czego potrzebuje w związku, ja tak samo - to jestem spokojna i Tobie też radzę nie panikować - zaufanie to podstawa
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Stary 2010-03-26, 00:33   #1937
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie by sobie znalazł inną, jest na tyle przystojny i ma w sobie tyle uroku osobistego, że jestem pewna, że nie mialby z tym problemu.
przecież on tak jest za Tobą nie dałby Ci żyć ale o czym my tu piszemy żadnego zerwania nie będzie człowiek mówi takie głupoty w złości i on napewno tego nie chce

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość

Wizyta u P. jakoś poszła. Jego Mama nie trzyma się najlepiej, on sam całkiem znośnie. A babcia (mama Taty) nabawiła się zapalenia oskrzeli

Teraz to chyba wezmę książkę i się położę...
nie dziwię się po takich przeżyciach napewno Twój Tż ucieszył się z Twojej obecnosci
Stary 2010-03-26, 00:35   #1938
Gleniusia
Zakorzenienie

Madzia, dzięki Na Ciebie zawsze można liczyć, mobilizatorko Ty moja wzięłam się za to koło, zostały mi jeszcze dwa tematy do naumienia, więc jest dobrze
Karinka
Maleństwo

Stary 2010-03-26, 00:36   #1939
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
miałby problem bo co z tego że z niego jest ciacho jak wszystkie inne potencjalne dziewczyny to przy Tobie hołota ?
Cytat:
dobrze że tam byłaś, mama P. musi być teraz w rozsypce

Stary 2010-03-26, 00:39   #1940
raingirl
Zakorzenienie

Uciekam spać. Mam nadzieję, że jutro jakąś odpowiedź dostanę w sprawie tych artykułów.

Dobranoc
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 00:40   #1941
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
według mnie nie jest - mam do niego zaufanie i on o tym wie - wiadomo, że "tego kwiatu pół światu" itp, że gdyby chciał to mógłby nawiązać bliższą znajomość z jakąś laską - ale cóż... jesteśmy razem, kochamy się i powiedział mi kiedyś, że jestem najbliższa jego ideałowi kobiety po prostu, skoro jest dobrze i mam nadzieję, że dostaje ode mnie wszystko, czego potrzebuje w związku, ja tak samo - to jestem spokojna i Tobie też radzę nie panikować - zaufanie to podstawa
masz rację, to normalne że się inni ludzie podobają, też zwracam w tramwaju uwagę że ktoś się fajnie ubrał albo uczesał albo że ktoś jest przyjazny i ciekawie opowiada. Dobrze że nie robiłam mu żadnych histerii bo on teraz wie, że może się zwierzać. Po prostu odczułam to początkowo jako osobisty pstryczek w nos ale kurka on ma rację, ona może sobie być jaka chce, ale że cośtam mu się w niej podoba to nie znaczy że mnie rzuci bo to ja jestem tą jedyną i opowiadał mi dziś że kumple mu zazdroszczą dziewczyny

Stary 2010-03-26, 00:41   #1942
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia, dzięki Na Ciebie zawsze można liczyć, mobilizatorko Ty moja wzięłam się za to koło, zostały mi jeszcze dwa tematy do naumienia, więc jest dobrze
polecam się baty podziałały widzę ja też miałam się uczyc ale oczy mi się kleją i nie dy rydy

Cytat:
Uciekam spać. Mam nadzieję, że jutro jakąś odpowiedź dostanę w sprawie tych artykułów.

Dobranoc
napewno odpowiedź dostaniesz w końcu trzymam kciuki Dobranoc

Ja też zmykam DOBRANOC

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-03-26 o 00:43
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 00:43   #1943
Hawwa87
Zakorzenienie

W rozsypce to chyba dobre określenie... Ale dostają bardzo dużo wsparcia od rodziny i znajomych, a to teraz bardzo ważne.

Dobrej nocy

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2010-03-26, 00:46   #1944
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację, to normalne że się inni ludzie podobają, też zwracam w tramwaju uwagę że ktoś się fajnie ubrał albo uczesał albo że ktoś jest przyjazny i ciekawie opowiada. Dobrze że nie robiłam mu żadnych histerii bo on teraz wie, że może się zwierzać. Po prostu odczułam to początkowo jako osobisty pstryczek w nos ale kurka on ma rację, ona może sobie być jaka chce, ale że cośtam mu się w niej podoba to nie znaczy że mnie rzuci bo to ja jestem tą jedyną i opowiadał mi dziś że kumple mu zazdroszczą dziewczyny
hehe no to tym bardziej nie masz sie co martwić - jeśli poczuje, że jesteś pewna siebie i świadoma swojej wartości, to nawet nie pomyśli o innych laskach tak już jest, że inni odczuwają to, jak my same siebie postrzegamy...

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
polecam się baty podziałały widzę ja też miałam się uczyc ale oczy mi się kleją i nie dy rydy

Ja też zmykam DOBRANOC
o Ty leniuszku! Już ja Ci jutro pokażę

Dobranoc

Cytat:
W rozsypce to chyba dobre określenie... Ale dostają bardzo dużo wsparcia od rodziny i znajomych, a to teraz bardzo ważne.

Dobrej nocy
Śpij spokojnie
Karinka
Maleństwo

Stary 2010-03-26, 00:53   #1945
Hawwa87
Zakorzenienie

A jeszcze Wam powiem... Koleżanka wrzuciła na nk zdjęcie sprzed ślubu, wygląda jak z błogosławieństwa. I wiecie co? Za parą młodą jest włączony telewizor...

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2010-03-26, 00:58   #1946
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze Wam powiem... Koleżanka wrzuciła na nk zdjęcie sprzed ślubu, wygląda jak z błogosławieństwa. I wiecie co? Za parą młodą jest włączony telewizor...
nie, no to już masakra...niestety, przeraża mnie to, że w niektórych domach tv leci na okrągło...np. u mojego kuzyna, którego córeczka jest moją chrześniaczką...jak ich odwiedzam, to tv leci cały czas - dziecko non stop ma bajki, oprócz tego włączoną płytę z piosenkami, zabawki też jakieś dźwięki wydają - jak ona ma się rozwijać, gdy wokół taki natłok bodźców elektronicznych?:confused :
Karinka
Maleństwo

Stary 2010-03-26, 01:02   #1947
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
nie, no to już masakra...niestety, przeraża mnie to, że w niektórych domach tv leci na okrągło...np. u mojego kuzyna, którego córeczka jest moją chrześniaczką...jak ich odwiedzam, to tv leci cały czas - dziecko non stop ma bajki, oprócz tego włączoną płytę z piosenkami, zabawki też jakieś dźwięki wydają - jak ona ma się rozwijać, gdy wokół taki natłok bodźców elektronicznych?:confused :
a ja bym chciała siedzieć z dzieckiem i kolorować i nigdy nie karać odłączaniem internetu

Stary 2010-03-26, 01:06   #1948
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
a ja bym chciała siedzieć z dzieckiem i kolorować i nigdy nie karać odłączaniem internetu
według mnie ważne jest, by dostarczać różnych bodźców, pomóc mu się rozwijać wszechstronnie - i niestety nie zrobi się tego za pomocą niezliczonej liczby zabawek, tylko trzeba poświecić mu czas, wymyślać kreatywne zabawy, zainteresować np. malowaniem czy graniem na cymbałkach a niektórym się nie chce - łatwiej włączyć pudełko i mieć spokój...
Karinka
Maleństwo

Stary 2010-03-26, 01:13   #1949
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
według mnie ważne jest, by dostarczać różnych bodźców, pomóc mu się rozwijać wszechstronnie - i niestety nie zrobi się tego za pomocą niezliczonej liczby zabawek, tylko trzeba poświecić mu czas, wymyślać kreatywne zabawy, zainteresować np. malowaniem czy graniem na cymbałkach a niektórym się nie chce - łatwiej włączyć pudełko i mieć spokój...
no i nie krytykować jak przy okazji tej kreatywności zasyfi całą kuchnię. Najłatwiej warknąć na dziecko a ono później się zniechęci do odkrywania świata. W ogóle ciekawe jakimi będziemy rodzicami z TŻ udawał dzisiaj że jestem w ciąży, przytulał się do brzuszka i gadał do niego i właśnie się nad tym zastanawiałam

Stary 2010-03-26, 01:16   #1950
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Hawwa

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości