|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Hejka
Ale sie wkurzam, znow net sie psuje co chwile sie rozłącza Trzeba chyba zadzwonic po techników ale zanim przyjada to pewnie tydzien zleci ![]() Kuba spi, juz o 9 domaga sie drzemki, tz. musze brac go na rece, opiera głowke o moje ramie i usypia Musze Wam powiedziec, ze te spacerki codzienne po 3-4 godzinki bardzo męczą moje dziecko jak tylko go wykapie, kłade do łóżeczka on w 5 sekund usypia taki jest zmeczony albo te swieże powietrze tak działa ![]() Ja juz pranie wstawiłam zaraz wywiesze i na powietrzu szybciej wyschnie. W poniedziałek mama zajmuje sie Kuba a ja zaczynam sprzatanie. Az nie chce mi sie pomyslec ale juz wielki czas na porządki Miramejku, zapomniałam wczoraj napisac bardzo sie ciesze, ze Kubcio tak pieknie przybiera na wadze, widac ze jedzonko mu służy No i szkoda, ze nie miał szczepienia Ale trzymam mocno kciuki, zeby szybko wyzdrowiał i nastepny posiew był jałowy. ![]() A Ciebie mocno przytulam Oby jak najszybciej mineły złe dni U nas plan dnia wyglada tak: 6 -Kuba sie budzi 7 - sniadanko 9 - I drzemka 11 - drugie sniadanko od kilku dni jak jest ciepło wychodzimy na dwór tak do 13-14 14 - obiadek potem na dworek do 16-17 w zaleznosci jaka pogoda i czy mały nie marudzi (II drzemka) 17 - deserek 19 - kolacja 19.30 - kapiel i spanie Wkleje zaraz kilka nowych fotek Zapraszam do galerii.
|
|
#1982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja raz zostawiłam klucz, nawet myślałam, że go zgubiłam
|
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny!
Ja wczoraj tez padlam o 21:30 nawet Tz nie zdazyl wyjsc do pracy ( pracuje na nocki) . Bylismy wczoraj u kolezanki i Danielek tam caly czas mowil mama alez bylam dumna. Jestem 5 dzien na Onz no i mam juz 1,5 kilograma mniej ! Chociaz wczoraj nie wytrzymalam i zjadlam dwie czekoladki a potem mialam wyrzuty sumienia .
|
#1984 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusiu strasznie Ci wspolczuje
koniecznie idz to leczyc, nie zwlekaj bo sie wykonczysz ale mam polewe z mojego dziecka - zebyscie widzialy jak on pelznie zeby zdobyc paczke pieluch to byscie umarly ze smiechu haha raczkowanie tez mu sie czasem udaje
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ups mialo byc szynkaCytat:
|
|
#1986 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawa dla Macelka, zdolny chłopak ![]() Cytat:
Cytat:
Cass, widzisz, pokazałabyś zdjęcie może nastrój Marioli by się poprawił ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Miramej, u nas też ostatnio dzień inny, głównie dlatego ze Martynka stwierdziła że dzień piękny i trzeba go wcześniej zaczynać Na dziś wygląda to tak:5.30 - pobudka ubieranie, zmiana pieluszki itp.6.00- mleczko 7.00 - 8.30 - drzemka 9.30 kaszka/kleik z owocami 10.30- 11.30- drzemka po drzemce wychodzimy na dwór na plac i wracamy na obiadek 12.20 - 13.00 - obiad -dłuuugi spacer do ok 16.00 16.00 - mleczko 17.30 deserek 18.00 kąpiel 18.30 mleczko i spanie w międzyczasie miliony śmiechów chichów miana pieluszki, przebranie małej z 5 razy i tym podobne historie ![]() Mała chodzi spać wcześnie ale nie dzień dzisiejszy nie jestem w stanie jej przestawić i szczerze mówiąc jest mi to na rękę, wstaje wcześnie ale nawet jeśli położę ją przed 20.00 (parę razy tak się zdarzyło) to wstaje z kurami ee tam, to nie ty źle wyglądasz tylko beznadziejne ciuchy teraz szyją ![]() Cytat:
Dzień dobry, witam się z drugim śniadankiem ![]() Piękny dzień u nas tylko wieje nieziemsko
|
|
#1987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1988 |
|
Ola-Unhola
|
Wojtusiu, współczuję takich migren. Musisz się okropnie męczyć.
Zrób tak jak piszesz, jeżeli i tak karmisz malutko i tylko raz dziennie. Zadbaj o siebie A ja mam problem z pieprzykiem. Kilka dni temu walnęłąm się drzwiczkami od pralki w nogę. Na wysokości kolana od zewn. strony miałam/mam takiego wystającego pieprza i uderzając się prawie całego go zerwałam. Wisiał na włosku, zalałam spirytusem i myślałam, że się np ususzy i odpadnie sam lub zagoi się, żebym nie musiała ingerować. Niestety babrze się i boli, na około jest czerwona plama. Jak chodzę w spodniach to ciągle go podrażniam, jak śpię również. Zalepiłam go dzisiaj plastrem i zobaczymy. Jak nie przejdzie, będę musiała iśc do lekarza.
|
#1989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cass, Kubuś bardzo "dorośle" wygląda jak na swój wiek
Gdyby ktoś mi powiedział ze to roczne dziecko to bym się pewnie zgodziła ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
unholly z tym nie ma żartów
|
|
#1990 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, u nas ewidentnie trzeba zmienić, bo już nic się nie trzyma kupy , poza tym chcę wykorzystać zmianę czasu i ustawić od nowa i wziąć pod uwagę 2 spacery, przed i po południu, bo do tej pory chodziliśmy około południa, co teraz już raczej nie będzie dobre.Cytat:
![]() Cytat:
, żeby wszystko dobrze poszło![]() U mnie jest odwrotny problem, wszystko na mnie wisi i wyglądam naprawdę źle ![]() Cytat:
, współczuję Twojemu Tacie dla Marciego za nowe umiejętności
|
|
|
#1991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za plan dniaCytat:
Cytat:
, nie dziwię się, że Martynka tak wcześnie pada, jak ostatnią drzemkę ma do 11.30, czy śpi też na spacerku? W sumie masz cały wieczór dla siebie Tia, jasne ![]() Czytam, że Wasze dzieci po obudzeniu można np. najpierw ubrać, potem jedzą. U nas Kuba musi dostać cyca w ciągu 3 sekund po otworzeniu oka ![]() Cytat:
, idź do lekarza ![]() Wojtusiu strasznie Ci współczuję takich migren
|
|
|
#1992 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tata dalej czeka na lekarza
![]() eh ta sluzba zdrowia
|
|
#1993 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
U nas pogoda piękna, ale strasznie wieje Bartosz obudził się o 6 teraz ucina sobie drzemkę jak sie obudzi to mooooze pójdziemy na specer - albo pojedziemy do mojej babci bo w domu szykuje się malowanie ![]() Noc nienajlepsza - Bartuś budził się chyba 4 razy z płaczem jak go tylko położyłam do nas do łóżka to odwracał sie na boczek i spał ![]() A ja nieprzytomna, bo jakos nie umiem z nim spać w łóżku jak małż jest w fomu /zawsze mam wrazenie, ze go przygniecie/ Cytat:
mam nadzieję, ze kupki będą coraz ładniejsze Tobie życze zdrówka fajnie, ze kupiliscie już fotelik - ja dalej myśle ![]() Cytat:
dzisaij doraczkował do okna /mam takie małe ok 40 cm od podłogi/ i na kolanka, na nóżki i już stuka w okno ... a doopka się trzęsie ![]() Svinecka za tatę! Cytat:
![]() 6 - pobudka i cycuś 9 - kaszka drzemka 12 - deserek spacer 14 - obiadek 15 - cycuś spacer i drzemka 18 - cycuś 20 - kąpiel, kaszka i spanie
|
|||
|
|
|
#1994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No w sumie fajnie, wieczorkiem mam kupę czasu
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro karmisz Oliwkę tylko raz to masz rację
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Ola-Unhola
|
Miramejku, nasz plan dnia:
6/7 pobudka 8/9-10/11 cycuś i drzemka 12 obiadek 12.30-14 spacer 15 deserek 15.30-16.3o ogródek 18 kaszka między 15 a 18 jest cycuś, ale nie ma stałej pory. 19.30/20 kąpiel, cycuś i lulu Aannuullaa, wiem, że nie ma żartów, tyle, ze ja ze sobą to się miesiącami zbieram....
|
#1997 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a mi Marci dalej chodzi spac kolo 21 a wstaje kolo 6
|
|
#1998 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wy kupujecie foteliki bo maluchy już naprawdę wyrastają? My jeszcze spory zapas mamy i nie myślałam o tym ale muszę przyznać że wasze zakupy troszkę mnie zaniepokoiły
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
u nas podobnie-Wercia zasypia tez kolo 21.00 a budzi sie kolo 7.00 -czasem jeszcze sie zdrzemnie z nami w lozku
|
#2000 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() skoro Twoja mala sie miesci to nie ma potreby, fotelik jest do 13kg niby, Eryk jezdzil w nim rok a Marci juz sie powoli nie miesci, ale na szczescie dostalismy fotelik od kolegi wiec nie musimy kupowac
|
|
|
#2001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... też mam kilka takich wystajacych pieprzyków -co mnie strasznie wkurza - i wiecznie muszę na nie uważać :/ Cytat:
no przecież nie będzie się ubierał na głodniaka ![]() aaa zapomniałam Ci napisać, ze Kubuś przegonił z wagą Bartka ... Bartosz wazy 8 kg a wczoraj go ważyłam to wazył 7900 ![]() taaak lekarz ma zawsze czas
|
||
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
my juz od mca jezdzimy w wiekszym foteliku bo w tym malym jakos niewygodnie jej, a ze mozna zrobic w nim pozycje bardziej lezaca to nie ma problemu jak Wercia zasnie
|
#2003 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny nie chce zadna takich pieknych koturenek 41?
|
|
#2004 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ehh
![]() Cytat:
się budził ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, powoli będę się przymierzała do większego ![]() Cytat:
![]() Mój Kubuś wczoraj to ważył 8230 g , cieszę się bardzo, że ruszyła Mu ta waga w górę
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Plan dnia: 2.00 (czasami) - pobudka - woda 5.00 - pobudka - mleko 5.20 - 6.30 - drzemka 8.30- sniadanie 9-9.30 drzemka 10.00 - spacer 12.30-13.00 - obiad 14.00 spacer i/lub drzemka (w zaleznosciod pogody i mozliwosci) 16.00 - deser 18.00 - kapiel 18.30 - mleko lub kaszka i spanko
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Anula od kilku dni Kubuś uczy się pić z kubeczka Medeli
.
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
u nas plan dania wyglada tak:
-7.00 pobudka i wyglupy w lozeczku, jak jej sie nudzi to biore ja do nas do lozka i czasem utnie drzemke -9.00 sniadanko i zabawa -ok.11.00 drzemka czasem 1,5 godziny -13.00 obiadek i herbatka -14.00 spacerek -godzinka lub dwie -16.00 mleko i drzemka lub zabawa -18.00 deserek i zabawa -20.00 kapiel ,mleko i spanko ok.21.00
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
czesc Dziewczyny
Trochę Was znów zaniedbałam.....Ale wszystko zwalilo mi się naraz na głowe. Tomek dostał takie kataru,że wczoraj w nocy aż wymiotował flegmą Tak strasznie to wyglądało że aż chcieliśmy jechac na pogotowie,ale Mały zwymiotował 3 razy i się uśmiecha i gada, więc uznaliśmy ze zobaczymy jak będzie rano i pójdziemy do lekarza.Ale było duzo lepiej i zdrowieje na szczęście Malutek. Ale strachu się najadłam, trzęsłam się dosłownie jak galareta. Ja nie mam w ogóle opanowania w takich sytuacjach![]() No i jeszcze mam troche problemow w szkole, no i z Tż nie układa się najlepeij. Ogólnie do
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
My korzystamy z pogody u moich rodziców w ogrodzie więc do komputera podchodzę z doskoku ![]() Miramejku!! witaj!! ![]() Wredna - oby szybko się wszystko poukładało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

Trzeba chyba zadzwonic po techników ale zanim przyjada to pewnie tydzien zleci 
jak tylko go wykapie, kłade do łóżeczka on w 5 sekund usypia
taki jest zmeczony albo te swieże powietrze tak działa 
bardzo sie ciesze, ze Kubcio tak pieknie przybiera na wadze, widac ze jedzonko mu służy
Ale trzymam mocno kciuki, zeby szybko wyzdrowiał i nastepny posiew był jałowy. 
Oby jak najszybciej mineły złe dni 

a potem mialam wyrzuty sumienia .
- 07.07.09 

brawa dla Macelka, zdolny chłopak
Widzę, że musimy dokonać modyfikacji chociażby ze względu na pogodę i szukam inspiracji 

, u nas ewidentnie trzeba zmienić, bo już nic się nie trzyma kupy
, idź do lekarza 

teraz ucina sobie drzemkę
jak go tylko położyłam do nas do łóżka to odwracał sie na boczek i spał