Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-26, 09:54   #1711
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Marta ja wiem, ze ta cena nie bedzie dokładnie taka sama. ale jest wiele stronek z forum i tam mozna poczytac bo ludzie wystawiają dokładne koszty jakie ich wyszły i naprawde prawie ,z e sie pokrywają (zalezy z jakiej tez stronki)

ale nawet blok 50m2 290tys to strasznie duzo moim zdaniem. ja nie mówie, ze trzeba od razu stawiac dom 200 m2, mozna nawet te 120, 150 m2 a i tak komfort będzie nie do porównania.

działkę tez można napewno jakos okazyjnie kupić ( my tak zrobilismy) tylko trzeba się mocno naszukac.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 09:58   #1712
kolanka
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wiec ty mi tutaj nie tutaj jak mawia moja tata
hihi dobrze, nie bedę tutaj nie tutaj

Bzyczka - oszczędzam, ale bez takich szaleństw .
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 09:59   #1713
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Marta ja wiem, ze ta cena nie bedzie dokładnie taka sama. ale jest wiele stronek z forum i tam mozna poczytac bo ludzie wystawiają dokładne koszty jakie ich wyszły i naprawde prawie ,z e sie pokrywają (zalezy z jakiej tez stronki)

ale nawet blok 50m2 290tys to strasznie duzo moim zdaniem. ja nie mówie, ze trzeba od razu stawiac dom 200 m2, mozna nawet te 120, 150 m2 a i tak komfort będzie nie do porównania.

działkę tez można napewno jakos okazyjnie kupić ( my tak zrobilismy) tylko trzeba się mocno naszukac.
jak wiem ze komfort wieszy - bez porownania.. jak dla mnie to nawet 100m domu jest lepsze od nie wiem jakich luksusow w bloku.. wyjsc na ogord.. wypic kawe itd... ja wiem wiem dla mnie nie ma porownania... tyle ze ja sie spotykalam z cennikami na stronach ktore wlasnie wygladaly tak super.. stan surowy otwarty (ew zamkniety) tyle i tyle to mowilam bosko.. ale jak tz mi mowil ze z 20% nawet tej ceny trzeba dolozyc no i zalezy czy woda jest doporowadzona i prad do granic dzialki czy gdzies dalej itd... bo w ten stan niestety niewszytko wchodzi...
co nie zmienia faktu ze dom jest milion razy lepszy niz mieszkanie
Stary 2010-03-26, 10:00   #1714
myszka_maj
Zakorzenienie

hej jade upolowac buciki w boti trzymajcie kciuki zeby były bo sie juz tak napaliłam

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:03   #1715
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Bzyczka - oszczędzam, ale bez takich szaleństw .
hahahaha zeby poptem niebylo ze plucze zeby wypluwam do miski i ofuj.... nawet niechce myslec co dalej

oszczednosc oszczednoscia no ale wlasnie... bez przesady
Stary 2010-03-26, 10:03   #1716
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

madzia taki i owszem mozna kupić taniej ale do kapitalnego remontu tak jak moj kolega z pracy kupił mieszkanie w baaardzo starym budownictwie 60 m2 za kwotę 140 tyś a ok 100 wyszedl go kapitalny remont
a z tego co atomufka pisała to jest nowe budownictwo z 2005 r. wiec na bank kapitalnie nie beda robic co najwyzej małe zmiany zeby po swojemu dostosować i jeszcze kuchnie i szafe maja czyli jakie 15 tyś jak nic bo to komandor !!! a ja akurat znam ceny kuchni

a jak ty myslisz ze ktos ci podał cene niby 220 i to sie nie zmieni to jestes w bardzo duzym błędzie zazwyczaj to jest o ok 30 - 50% wiecej niz wynosiła kalkulacja niech chpociaz odrobionę cegła skoczy do góry ty wiesz ile cegieł trzeba na dom? no to to przemnóz przez ilość i tak z wszystki rurki złaczki tynki ocieplenie, okna głupia blacha na dach nie mówiąc o dachówkach a co z centralnym
ceny alu oraz miedzi zmieniają sie prawie codziennie

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:04   #1717
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka koszty kosztami, ceny materialow sie zmieniaja, ziemia drozeje, a tak naprawde zeby wybudowac dom i jeszcze go urzadzic to 500 tys, trzeba by miec
a tak placisz 290 tys i masz mieszkanie do ktorego sie wprowadzasz z dobytkiem i jestes urzadzona.

U nas cieplutko i sie az spocilam jak zobaczylam takie 3 letnie dziecko w welnianej czapce i w ocieplanej zimowej kurtce

Najlepiej sprawdzic ile sie w miesiacu zuzywa wody spisujac sobie liczniki
Ja nie wiem ile by szlo na zmywanie/pranie/gotowanie i osobno na mycie sie, bo mam jeden licznik
A co do splukiwania wody, ja w domu mam spluczke z dwiema pojemnosciami i wszytsko splukuje ta mniejsza, i sie splukuje nic nie zostaje. Albo chodzimy siku jednoczesnie za jednym splukiwaniem wody

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-03-26 o 10:06
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:07   #1718
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej jade upolowac buciki w boti trzymajcie kciuki zeby były bo sie juz tak napaliłam

Ale mi się dzisiaj nic nie chce
Stary 2010-03-26, 10:08   #1719
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
madzia taki i owszem mozna kupić taniej ale do kapitalnego remontu tak jak moj kolega z pracy kupił mieszkanie w baaardzo starym budownictwie 60 m2 za kwotę 140 tyś a ok 100 wyszedl go kapitalny remont
a z tego co atomufka pisała to jest nowe budownictwo z 2005 r. wiec na bank kapitalnie nie beda robic co najwyzej małe zmiany zeby po swojemu dostosować i jeszcze kuchnie i szafe maja czyli jakie 15 tyś jak nic bo to komandor !!! a ja akurat znam ceny kuchni

a jak ty myslisz ze ktos ci podał cene niby 220 i to sie nie zmieni to jestes w bardzo duzym błędzie zazwyczaj to jest o ok 30 - 50% wiecej niz wynosiła kalkulacja niech chpociaz odrobionę cegła skoczy do góry ty wiesz ile cegieł trzeba na dom? no to to przemnóz przez ilość i tak z wszystki rurki złaczki tynki ocieplenie, okna głupia blacha na dach nie mówiąc o dachówkach a co z centralnym
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzialenka koszty kosztami, ceny materialow sie zmieniaja, ziemia drozeje, a tak naprawde zeby wybudowac dom i jeszcze go urzadzic to 500 tys, trzeba by miec
a tak placisz 290 tys i masz mieszkanie do ktorego sie wprowadzasz z dobytkiem i jestes urzadzona.

U nas cieplutko i sie az spocilam jak zobaczylam takie 3 letnie dziecko w welnianej czapce i w ocieplanej zimowej kurtce

Najlepiej sprawdzic ile sie w miesiacu zuzywa wody spisujac sobie liczniki
Ja nie wiem ile by szlo na zmywanie/pranie/gotowanie i osobno na mycie sie, bo mam jeden licznik
A co do splukiwania wody, ja w domu mam spluczke z dwiema pojemnosciami i wszytsko splukuje ta mniejsza, i sie splukuje nic nie zostaje. Albo chodzimy siku jednoczesnie za jednym splukiwaniem wody
popierem calkowicie.....

no i przedeszystkim oprczy wybudiowania doprowadzenia wszytkich rurek kabli itd... trzeba zrobic wylekwi posadzki kafelki sciany i cala reszteeeee wiec... hoho.. a jak mowia dziewszyny nawet wzrost ceny o 10 gr cegly moze byc potem kolosalna...
Stary 2010-03-26, 10:15   #1720
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

Ale mi się dzisiaj nic nie chce
Mam tak samo, chyba pogoda mnie rozleniwia a robota czeka cieprliwie

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:15   #1721
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

madzia ja ci na swoim przykładzie napisze

kupno działki: 65000 - (ale mamy dużą + dom wielki ogród i sad)
opracowanie projektów 17000 zł netto!!! (ale to hala + mieszanie 100 m2łącznie jakies 600m2)
zlożenie papierów w gminie 360 zł
koszt podłaczenia prądu+ liczniki - 6000 zł
podłączenie wody + licznik - 5000zł
(gazu nie bedziemy miec)

mam dalej wymieniać?

a jeszcze nei zaczelismy budowy

ja wiem ze to troche neiwspółmierne do maleńkiego domku z ogródeczkiem ale piszcze ci jakie są koszty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 10:16   #1722
kliwia
Zakorzenienie

maja ja tez mam dzis lenia :d
wlasnie sobie kawe zorbilam i jem ciasto mannowe [ps. to ciasto jest tak opozywne ze jemy je juz hoho, i tylko kawalek dziennie dajemy rade zjesc ]

Chyba sobie pojde jak babinka zasiade w oknie i bede sie grzac na sloncu :d
Bo NIE MAM balkonu

anika dom jeszcze fundamentow nie widzial a juz skasowal 100.000

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-03-26 o 10:18
Stary 2010-03-26, 10:17   #1723
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem ze to troche neiwspółmierne do maleńkiego domku z ogródeczkiem ale piszcze ci jakie są koszty
ale magda ma miec 200m dom wiec tymbardziej

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-03-26 o 10:42
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:18   #1724
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć Ja dziś po nocce, ale spałam aż całe 40minut i musiałam jechać po halogenki do praktikera. Bo te co żeśmy wcześniej wzięli w zestawie były krzywe i nie dolegały do sufituI musieliśmy kupować na stuki, ale przynajmniej jest to co ma być. No i muszę się pochwalić, wczoraj odebraliśmy kabinę w końcu wymarzoną moją

Ale dzisiaj wiosna na całego, albo lepiej lato chyba O 8:30 było 16stopni, to co będzie później????

A teraz mam 10 stron do nadrobienia więc nadrabiam

diamondbabe no to wykorzystuj te buzujące hormony i to jajeczko czekające na zapłodnienie

stokrotka24 to super, nawet nie wiesz jak się cieszę, że Wam się wszystko ułożyło z tym kupnem m W końcu trzymałam kciuki no nie? Powoli uzbieracie kasę i na remont i na meble. Zresztą będziemy zbierać razem A lustra fajne, będzie to ciekawie wyglądać. A one do łazienki czy do przedpokoju? A co Wam zostawiają właściciele w mieszkaniu?
No i ciekawi mnie co na to wszystko teściowie? Widzieli mieszkanie, albo co mówią?
A w doniczkach ja sadzę szczypiorek, pietruszkę, bazylię i oregano, zawsze świeże do sałatek. Ale to dopiero przede mną, bo musz ena nowo założyć plantację

mona_ja no pomidory to my kupujemy takie flance, już większe sadzonki i do szklarni je sadzimy, ale to jeszcze jest czas. A tulipany nieraz dostawalam w doniczce na wiosnę i po przekwitnięciu sadziłam je na działce i na następną wiosnę wybijały Nie wiem jak z malinami, bo niby je mam, ale nie wiem skąd je mama wykombinowała-musze się zapytać. A i warto by posadzić jakieś bylinki, a nie jednorocze co po roku nic już z nich nie ma.
A jak kozaki po praniu?

ddaaiissyy odpowiedź wstępną o kredyt uzyskasz prawie na miejscu, u nas to było chyba pół godziny (liczyli zdolnosc kredytową), a później jak wszystkie dokumenty będą już w banku to my po 4 dniach dostaliśmy tą prawdziwą odpowiedź. I w każdym banku zrobią Ci symulację rat, musisz tylko powiedzieć jaka kwota i na ile lat? No i to czy jest możliwe spłacenie wsześniejsze kredytu zależy od umowy, rodzaju kredytu i banku, raz tak a raz nie.

Agatek no i widzisz dałaś rade Tylko nie oszukuj już klientów No i dobrze, że wybrałaś B. Niech się r. cmoknie

atomufka uruchamiacie machinę bankową tzn.??? Chcecie wziąć kredyt tak? No to trzymam kciuki. Fajny rozkład mieszkania i cena też przyzwoita jak na Poznań. I jak decydujecie się?

martucha84 szkoda, że tej lasce kieca byłą za mała. Ale jak nie ta to następna kupi

Misqa co znów Ci dolega? Trzymam ciuki, aby było lepiej

gold-fish zmieniaj gina czym prędzej.

kliwia masz już wybrane kolory paneli, kafelek i ścian do tego remontu?

india83
super butki

Ania20m fajne te kolczyki, super kolory i te zielone mnie kręcą

ania84 czemu się nie chwaliłaś, że jedziesz do TG? Żeby mio to było ostani raz

myszka_maj jak kupisz jakieś butki to pokaż

Tak czytam o Waszej dyskusji na temat budowy domu i ja też chciałam się budować. Ale cóż jak sama działka by mnie wyniosła gdzieś koło 100-150tys a o domu nie wspomnę. A tak za cenę działki ma sie mieszkanie i można remont robić.

Uciekam spać, bo jednak te 40minut to stanowczo za mało, a dziś już ostatnia nocka i jutro wolne

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:20   #1725
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
wlasnie sobie kawe zorbilam i jem ciasto mannowe [ps. to ciasto jest tak opozywne ze jemy je juz hoho, i tylko kawalek dziennie dajemy rade zjesc ]

Bo NIE MAM balkonu

no więc właśnie

a reszta to zaj...... wielki kredycik który beda nasze dzieci spłacac chyba jeszcze

Stary 2010-03-26, 10:20   #1726
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
hahahaha zeby poptem niebylo ze plucze zeby wypluwam do miski i ofuj.... nawet niechce myslec co dalej

oszczednosc oszczednoscia no ale wlasnie... bez przesady

ej ej ...ty mi tutaj nie tutaj nic nie wspominałam o pluciu woda z płukanych zębów do miski Tylko o wodzie w której na początku spłukuję włosy i ja tak nie robię pisałam też dlaczego

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:20   #1727
kliwia
Zakorzenienie

SSR kafle wiem mniej wiecej jakie chce ale jeszcze musze do jednego sklepu zajechac a on jest poza miastem Ale kafle beda dopiero w maju kladzione
A panele dopiero na wakacje- bo chcemu je polozyc dopiero jak zamoantuja kuchnie, zeby mi podlogi nie rysowali i nie lazili w buciorach po niej
Panele chce mozliwie najasniejsze, mam na razie swoj 1 typ. ale czekam na wyjazd do tego sklepu poza miastem

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-03-26 o 10:32
Stary 2010-03-26, 10:21   #1728
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
To nie mój był cytat Martucha

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:30   #1729
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli o mnie chodzi, to jestem zwolenniczką zmywarek
Nienawidze zmywać, bleh. A jeśli już muszę, to gąbka na rączce albo w reklawiczkach. Dotykanie gołymi rękami zmywaków i resztek jedzenia mnie brzydzi
hahahaha przybij piąteczkę ja mam to samo ale dziedziczne po mamusi bo moja mama jak zobaczy wymiociny kota, albo śmierdzące bobki kota to jej niedobrze mi zresztą też. A co do zmywarki, ost wkładałam bez rękawiczek i było dobrze, sama byłam zszokowana ale ogólnie i myję naczynia z rękawiczkami na czele i je wkładam do zmywary...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 10:30   #1730
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
myszka_maj jak kupisz jakieś butki to pokaż
jasne jeśli tylko kupie, bo znając moje szczęscie to wróce z niczym

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:37   #1731
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no ale halooo haloo mowilas ze zmywarka nie oszczedza wody czy jakos tak.. i mowilysmy tylko o zmywaniu... wiec tu juz prosze mi nie podciagac pod to kapieli i innego mycia..
ja wiem ze mycie garow to tylko mala kropla ale tylko o tym rozmawialysmy.... wiec ty mi tutaj nie tutaj jak mawia moja tata

magda zwroc uwage ze to jest tylko orientacujna cena nikt ci nie zagwarantuje ze dokladnie tyle zaplacisz... moze sie okazac ze cos skoczy do gory (jak bylo ostatni oz ceglami) i ten kosztorys mozesz sobie wiesz co zrobic... no i do tego potrzebujesz dzialke...

nie neguje ja tez bede chciala zamienic m w bloku na domek... i to jak najszybciej i mam nadzieje ze nam sie uda... ale to co podaja na stronach przy projkektach "kosztorys" czesto nijak sie ma do budowy (wiem bo swego czasu bylam napalona na budowe i mowilam wlasnie tak mezowi ze patrz taka cena w zyciu niekupimy za to mieszkania... a on jako ze ma na codzien kontak z budowniczymi popukla sie po glowie i powiedzial marze ze za tyle wybuduje to tylko gdybanie...) prawdziwy kosztorys zrobi wam firma budujaca.. lacznie z kazda srubka...

wogole gotuje dzis ierwsz w zyciu fasolowkeeee : ciekawe jak mi wyjdzie
mój brat kupował mieszkanie 3 lata temu w Toruniu, na przeciwko UMK i zapłacił 220 tys, duży pokój, mały i malutki, kibelek osobno i łazienka osobno i kuchnia mała. Coś podobnego do atomufki projektu

Martuś, namoczyłaś wcześniej tą fasolę??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:38   #1732
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

a ja dzie we wczoraj kupionych butkach i mi kurrrrde zimno w stopy masakra

jak wczoraj miałam długie kozaki to miałam az spocona nogę

Stary 2010-03-26, 10:38   #1733
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
hahahaha przybij piąteczkę ja mam to samo ale dziedziczne po mamusi bo moja mama jak zobaczy wymiociny kota, albo śmierdzące bobki kota to jej niedobrze mi zresztą też. A co do zmywarki, ost wkładałam bez rękawiczek i było dobrze, sama byłam zszokowana ale ogólnie i myję naczynia z rękawiczkami na czele i je wkładam do zmywary...

najgorsze jest mycie w pracy, jak zabraknie zmywaka na plastikowej rączce i jest tylko sama gąbka - myśl o wzięciu do ręki tej mokrej rzeczy, którą nie wiadomo ile osób nie wiadomo jakie tłuszcze, brudy i resztki z posiłków zmywało... brr, masakra

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-03-26 o 10:40
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:42   #1734
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
jak wiem ze komfort wieszy - bez porownania.. jak dla mnie to nawet 100m domu jest lepsze od nie wiem jakich luksusow w bloku.. wyjsc na ogord.. wypic kawe itd... ja wiem wiem dla mnie nie ma porownania... tyle ze ja sie spotykalam z cennikami na stronach ktore wlasnie wygladaly tak super.. stan surowy otwarty (ew zamkniety) tyle i tyle to mowilam bosko.. ale jak tz mi mowil ze z 20% nawet tej ceny trzeba dolozyc no i zalezy czy woda jest doporowadzona i prad do granic dzialki czy gdzies dalej itd... bo w ten stan niestety niewszytko wchodzi...
co nie zmienia faktu ze dom jest milion razy lepszy niz mieszkanie
No własnie. a ja stawiam na komfort, a nie potem do konca zycia gnieżdzenie sie w bloku na 50m2 czy ilus tam, bez mozliwosci wyjscia do ogrodu. o nie...
Cytat:

na bank to nie ejst o 50 % wiecej, bez przesady. wystarczy sobie poczytac forum i tam przeciez ludzie umieszczają jakie ich koszta wyszły. wiadomo, cos może podrozec ale cena napewno nie bedzie 50% większa. poza tym koncząc dom nie trzeba od razu robić go w srodku całego. stopniowo.

Cytat:
no fakt o do konca zycia zyjesz na 50 m2 , potem dojdą dzieci i super komfort

to ja juz wolę wziąć większy kredyt a przynajmiej zyć i nie marudzic, ze nie mam miejsca na cos tam, ze nie moge sobie przy ładnej pogodzie wyjsc do ogrodu, ze wszyscy mi siedza na kupie.
Poza tym po to teraz jestesmy z męzem za granicą, aby własnie potem sobie ten domek pobudowac
Cytat:
No ja tylko podałam ile ma domek z mojego ostatniego projektu, ale to nie znaczy,z e taki musi byc. poza tym dla mnie dom nawet 100 m2 ale z własnym ogordem jest o niebo lepszy niz mieszkanie w bloku. Mieszkałam w bloku 13 lat + 5 lat na studiach. dziekuję nie chce więcej
Cytat:
Tak czytam o Waszej dyskusji na temat budowy domu i ja też chciałam się budować. Ale cóż jak sama działka by mnie wyniosła gdzieś koło 100-150tys a o domu nie wspomnę. A tak za cenę działki ma sie mieszkanie i można remont robić.
kupisz mieszkanie i zrobisz remont za 100 -150tys ?? chyba nie.

No.. to się rozpisałam fakt, faktem. Dom a blok to róznica wielka. I tak jak juz wspomniałam wolę wziąc większy kredyt a życ w komforcie niz męzczyc sie całe zycie w 4 ścianach

Stary 2010-03-26, 10:44   #1735
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha84 szkoda, że tej lasce kieca byłą za mała. Ale jak nie ta to następna kupi
no mam nadzieje
wyspij sie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ej ej ...ty mi tutaj nie tutaj nic nie wspominałam o pluciu woda z płukanych zębów do miski Tylko o wodzie w której na początku spłukuję włosy i ja tak nie robię pisałam też dlaczego
wiem wiem ja sobie tylko wyobrazilam mega oszczednych

Cytat:
[
Panele chce mozliwie najasniejsze, mam na razie swoj 1 typ. ale czekam na wyjazd do tego sklepu poza miastem
no co ty chcesz jasne panele przeciez na nim kazda kropke brudu bedzie widac : hahaha:

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
To nie mój był cytat Martucha
wiem juz poprawilam

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Martuś, namoczyłaś wcześniej tą fasolę??
oczywiscie.. cala noc sie moczyla

Cytat:

najgorsze jest mycie w pracy, jak zabraknie zmywaka na plastikowej rączce i jest tylko sama gąbka - myśl o wzięciu do ręki tej mokrej rzeczy, którą nie wiadomo ile osób nie wiadomo jakie tłuszcze, brudy i resztki z posiłków zmywało... brr, masakra
fujjjjjjjjjjj
Stary 2010-03-26, 10:48   #1736
iwka28
Wtajemniczenie

Atomufka - bardzo podoba mi się rozkład tego mieszkania. Super!

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
A ja znów nie śpię
Kupiłam dziś jakiś syropek na kaszel...echhhh
Idę jednak jutro do pracy...jednak lepiej będzie jak posiedzę w cieple, a nie będę latać po mieście.
Mama dzisiaj zrobiła mi naleśniki, a że ja kocham mamine naleśniory, to obżarłam się jak szalona Pychota...zostały jeszcze na jutro do odgrzania
Dziewczyno zaraz dostaniesz Ile Cię ten kaszel już męczy? Do lekarza marsz, a nie syropki. Musisz uważać na głos.
Dziewczyny pomocy z nią!

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hej laseczki z rana
nie dziwcie się, że nie spię już.... kot nad ranem robił demolke mieszkania więc obudziłam się, a teraz gadam z wielkim białym uchem znowu...
Chwilę zajęło mi odgadniecie, co "wielkie białe ucho" znaczy Misqa, a mówiłaś lekarzowi że tak strasznie wymiotujesz? Może są na to jakieś medyczne wynalazki?

Cytat:
i brawo!!
hihih dzieki za pocieszenie
aaaa wozek kosmos
do lekarza marsz!
superrrr podoba mi sie kuchnia bo mimo ze jest mala to macie dlugi roboczy blat, no i polaczona z salonem ale jednak z boku.... do tego balkon i 2 pokoje mniejsze... super!!! i jak pisala ania, nowe budownictwo kuchnia zostaje... bardzo mi sie podoba aaaa i jeszcze podoba mi sie ze w mniejszych pokojach sa szafy ze niebedzie nic odstawac nie trzeba bedzie stawiac wielkich szaf osobno a tam wszytko wejdzie am na tym punkcie zboczenie
ojjj biedactwo..
absolutnie sie niezgadzam... my zmywarke nastawiamy raz na 2 dni, i sporooooo oszczedzamy ( w porowaniu do tego co mielismy na wynajmowanym..) bo ... mieszkamy tu 2 miesiace.. kupilismy zestaw tabletek z finisha w duzej promocji (95 tabletek) i nie zuzylismy jeszcze polowy... (jedna z nas pisala ze kupila na allegro czy gdzies osobno sol osobno nablyszczac i proszek to tez wychodzi duzooo taniej a malo go sie zurzywa) a co do pracy zmywarki to jy nasza uzywamy na 2 programach jeden zuzywa 10 litrow wody i 0.50kWk, a drugi 13 litrow i 0.80kwk wiec sorki... energi nie idzie jakos duzooooo a wody? 10-13 litrow? to jeste naprawde malo...
a czas ktory moge spedzic przytulajac meza albo on mnie a nie stojac przy garach jest bezcenny...
To chyba o mnie Widzę że wywiązała się dyskusja o zmywarkach. Popatrzyłam w instrukcję mojej i na dwa najczęściej używane "prania" schodzi mi odpowiednio: 0,9 kWh prądu i 9l wody oraz 1,0 kWh i 12 l wody. Ja mam wodę podgrzewana piecykiem dwufunkcyjnym i po odkręceniu kranu muszę poczekać na ciepłą wodę (leci zimna), nie dałabym rady umyć w takiej ilości wody naczyń z całego dnia plus jeszcze wzrasta mi rachunek za gaz. Ja nie kupuję tabletek, mam osobno proszek i nabłyszczacz (od października to samo opakowanie) plus sól (poszło na razie 2 opakowania). Płyn do zmywania dopiero teraz mi się skończył, bo praktycznie go nie używam. Wszystko kupiłam w zwykłym sklepie, wyszło mnie sporo mniej niż tabletki. I ta wygoda.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Jeżeli pytanie było do mnie to projekt wybieramy gotowy plus ewentualne poprawki
A no fajnie ale jak mam teraz jeden domek na oku to już się nie chce oglądać ale jeszcze się zastanawiamy nam domkiem parterowym czy domek z wykorzystanym poddaszem...
Jak to bph się podzielił? ja wiem że się połączył... bodajże z ge money
No podzielił się jakiś czas temu i strasznie mnie wkurzyło, że zostałam "sprzedana" jak jakiś niewolnik.

Madzialenka - te koszty to tak orientacyjnie, ja nie znam osoby której udało się zamknąć w tej kwocie. Średnio to plus 25-30% niż zakładał kosztorys.

Cytat:
Bo NIE MAM balkonu
Kliwia, zainwestuj w lornetkę jak niektóre starsze panie okienkowe mają

Cytat:
no więc właśnie
a reszta to zaj...... wielki kredycik który beda nasze dzieci spłacac chyba jeszcze
Może uda się Wam spłacić go wcześniej, za 10-20 lat pieniądz może mieć zupełnie inną wartość.

A ja się muszę wybrać na zakupy, ale jakoś mi się nie chce.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:50   #1737
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

iwka ja wiem, ze to są koszty orientacyjne ale ja podałam cene domu 200m2 a przeciez nie taki musi byc

Stary 2010-03-26, 10:51   #1738
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka sa bloki/apartamnety gdzie lokatorzy na partenrze maja ogrody
A mieszkania mozna kupic nawet powyzej 100metrowe, wiec nikt nie kaze CI kupowac takiego 50m^2

marta ja juz mam jasne panale i kurzu na nich nie widac Zobaczysz jak na Twoich ciemnych kurz bedzie widac, i bedziesz latac z mopem
Stary 2010-03-26, 10:52   #1739
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
madzialenka sa bloki/apartamnety gdzie lokatorzy na partenrze maja ogrody
A mieszkania mozna kupic nawet powyzej 100metrowe, wiec nikt nie kaze CI kupowac takiego 50m^2
ogródki chyba bo ile taki ogórd moze mieć arów??. poza tym u mnie takich nie budują. a cena takiego apartamentu napewno tez jest wyjechasna w kosmos.

Stary 2010-03-26, 10:57   #1740
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
To chyba o mnie Widzę że wywiązała się dyskusja o zmywarkach. Popatrzyłam w instrukcję mojej i na dwa najczęściej używane "prania" schodzi mi odpowiednio: 0,9 kWh prądu i 9l wody oraz 1,0 kWh i 12 l wody. Ja mam wodę podgrzewana piecykiem dwufunkcyjnym i po odkręceniu kranu muszę poczekać na ciepłą wodę (leci zimna), nie dałabym rady umyć w takiej ilości wody naczyń z całego dnia plus jeszcze wzrasta mi rachunek za gaz. Ja nie kupuję tabletek, mam osobno proszek i nabłyszczacz (od października to samo opakowanie) plus sól (poszło na razie 2 opakowania). Płyn do zmywania dopiero teraz mi się skończył, bo praktycznie go nie używam. Wszystko kupiłam w zwykłym sklepie, wyszło mnie sporo mniej niż tabletki. I ta wygoda.
.
dokaldnie takkkk tez mam piecyk (o zgrozo tragedia.. u rodzicow nie mialam teraz mam i jestem przetrazona...) i zanim sie ustawi woda taka jak ma byc to mnie szlak trafia

Cytat:
marta ja juz mam jasne panale i kurzu na nich nie widac Zobaczysz jak na Twoich ciemnych kurz bedzie widac, i bedziesz latac z mopem
teraz mam jasne i codziennie latam i zamiatam i scieram i mnie kur*&% trafia.. wiec wiesz...
dlatego wole ciemne i zamiatac... bo bardziej mi sie podobaja zreszta ciemne beda super pasowac do mojego zolto turkusowego futurystycznego salonu hahahahhaa

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości