Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 18:47   #4501
Wenja
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
no to uwaga, uwaga dodaję fotki, dla Was moje kochane

jak pisalam wcześniej nienawidzę mojej martwej dwójki, druga dwójka z ułamanym zamkiem i ustawiona po skosie, no i nie miało być różu.

ale wymyśliłam coś takiego: mogę być waszym królikiem doświadczalnym - jak któraś z was ma ochotę na jakiś kolor a się boi, jak będzie wyglądało - ja mogę wziąć na próbę i to za darmo

dobrze z tym rozem wyglada serio a jest szansa zebys wziela nastepnym razem fioletowe zielone czerwone?
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:11   #4502
lenor
Zadomowienie

Twoja martw dwójka, była już wcześniej taka czy to efekt noszenia aparatu? moze pisze herezje, ale tak pytam....

co do mojego leczenia to dziury po czwórkach mnie przerażają, mam wrażenie że już taka zostanie, bo zęby się prawie wyprostowały a tam jest tyle miejsca jeszcze...musze zapytac orto w poniedziałek
lenor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:16   #4503
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pyzulka79 Pokaż wiadomość
Fakt że wada nie wielka ale wkurzało mnie to niemiłosiernie
Znam ten ból,jak się na coś uprę,to nie ma zmiłuj.
Wydam ostatnią złotówkę,żeby to mieć/kupić/zmienić.

Milutek
Pierwszy raz w życiu,
widzę osobę z kosmetycznym aparatem i kolorowymi gumkami.
Zazwyczaj jak ktoś już ma szafir czy porcelanę,to nie szaleje z kolorami.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:33   #4504
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
dobrze z tym rozem wyglada serio a jest szansa zebys wziela nastepnym razem fioletowe zielone czerwone?
dobrze, pomyślimy. w sumie nie lubię za bardzo zielonego, wolę żółty ale może wezmę zółty-niebieski- zielony? taki mix

Cytat:
Napisane przez lenor Pokaż wiadomość
Twoja martw dwójka, była już wcześniej taka czy to efekt noszenia aparatu? moze pisze herezje, ale tak pytam....
...
ja już kupę lat mam tą martwą dwójkę, tylko że przed aparatem miałam na niej coś ala licówka. do leczenia ortodontycznego trzeba było zdjąć i tak chodzę z takim szarym zębem. ale jak ściągnę aparat to założę sobie prawdziwą porcelanową licówkę, już się nie mogę doczekać!!!

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
...Milutek
Pierwszy raz w życiu,
widzę osobę z kosmetycznym aparatem i kolorowymi gumkami.
Zazwyczaj jak ktoś już ma szafir czy porcelanę,to nie szaleje z kolorami.
wiesz, ja taka odważna, bo jak mi się znudzą albo nie będą podobać to sobie wymienię na przeźroczyste ale wcześniej zakładałam też różowe i błękitne. poza tym nie jestem tu sama, która zakłada kolorki na kosmetyczny, np. 1000days miała fiolet, sincarne róż i błękit.
Stary 2010-03-25, 19:41   #4505
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, ja taka odważna, bo jak mi się znudzą albo nie będą podobać to sobie wymienię na przeźroczyste ale wcześniej zakładałam też różowe i błękitne. poza tym nie jestem tu sama, która zakłada kolorki na kosmetyczny, np. 1000days miała fiolet, sincarne róż i błękit.
Ale szafir jest o wiele droższy,zawsze mi się wydawało,że zakłada się go w tym celu,aby nic nie było widać.
A tu takie szaleństwa kolorowe.

Stary 2010-03-25, 19:44   #4506
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
to jest pierwszy termin a zabkow mam do wyleczenia jeszcze chyba 5 jakos tak :P wiec do konca kwietnia sie z tym uporam napewno :P
ale chyba miałaś wcześniej iść do jakiegoś innego orto... pamiętam że wtedy narzekałaś że czekanie się jednak przeciągnie do maja...

Cytat:
Mój oderwany zamek,już jest na swoim miejscu.
Mam nadzieję,że nie będzie mi nic odpadać więcej,bo każde naprawy mam płatne.
Często Wam spadają zamki?
nigdy

Cytat:
no to uwaga, uwaga dodaję fotki, dla Was moje kochane

jak pisalam wcześniej nienawidzę mojej martwej dwójki, druga dwójka z ułamanym zamkiem i ustawiona po skosie, no i nie miało być różu.

ale wymyśliłam coś takiego: mogę być waszym królikiem doświadczalnym - jak któraś z was ma ochotę na jakiś kolor a się boi, jak będzie wyglądało - ja mogę wziąć na próbę i to za darmo
najładniejszy fiolecik no i czerwień też ładna

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:47   #4507
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
dzięki
tak właśnie słyszałam, że jak się zacznie myć elektryczną to później po myciu manualną zęby się zawsze wydają niedoczyszczone...

moja mama co prawda twierdzi, że jak myła elektryczną to miała wrażenie, że wibruje jej cała głowa dlatego wróciła do tradycyjnej

do elektrycznej szczoteczki nie jest wymagana jakaś specjalna pasta, prawda?
Pasta jak najbardziej normalna jaką tylko lubisz.

Co do wibracji to fakt czasami strasznie nos mnie łaskocze i musze sie drapać, pare razy musiałam przerwać mycie bo myślałam że nie wytrzymam dłużej tak gilgało mnie od wibracji.

Cytat:
Napisane przez Stopka25 Pokaż wiadomość
witam wszystkie Aparatki
Ja też niedługo dołącze do Waszego zaszczytnego grona, o ile mnie przyjmiecie oczywiście :p
Dziś byłam u orto, moja 3 próba bo 2 poprzednie miały zupełnie odmienne opinie na temat moich ząbków i nieszczególnie przypadły mi do gustu. A dziś poznałam 3 panią doktor, która od razu przypadła mi do gustu. Uśmiechnięta, konkretna jednym zdaniem - równa babka.
No i się zdecydowałam. Zrobiłam wyciski (mało to przyjemne było) i dostałam skierowanie na zdjęcia, w przyszłym tygodniu jade je zrobić i wtedy dowiem się czegoś więcej. Ale na pewno musze wyrwać 8 a mam ich cztery! Masakra jakaś...No i 4 ale to mi powie dokładniej jak dostanie zdjęcia. A aparat będę miała dopiero w sierpniu...już się nie mogę doczekać!
Aaa dziewczyny, dostałyście jakieś skierowanie na wyrwanie 8 czy robiłyście to na własny koszt??
pozdrawiam Was wszystkie
Ja pierwsze podejście robiłam na NFZ ale chirurg za dużo wymagał: a to zdjęcie mam na płycia a on nie ma kompa w gabinecie, a to skierowanie mam od stomatologa a musi być od orto, jak przyniosłam od orto, to zażyczyła sobie jeszcze dokładnego opisu dlaczego orto zaleca usunięcie tych 8 (1 wyrosła, a 3 nie), w końcu poszłam prywatnie i dwóch już nie mam. Teraz czekam na usunięcie pozostalych dwóch wstrzymanych.
Co do bólu to nie jest źle, a raczej jest bardzo dobrze bo spodziewałam się istnej masakry. Ketonal przez 3 dni tylko brałam, potem paracetamol 500 przez kilka dni, później ibuprofen 200 a teraz po 2 tyg już bez leków

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 19:51   #4508
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale szafir jest o wiele droższy,zawsze mi się wydawało,że zakłada się go w tym celu,aby nic nie było widać.
A tu takie szaleństwa kolorowe.
cena zależy od gabinetu, u mnie to było 600 zł różnicy na jednym łuku między metalem a szafirkiem. rozkładając kwotę 1200 zł na 24 miesiące to 50 zł miesięcznie a ja nie zakładałam"bo mniej widoczny" tylko dlatego że wg mnie ładniejszy po prostu, ale to kwestia gustu. no i bałam się że metal zabierze mi nieco z urody...

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
najładniejszy fiolecik no i czerwień też ładna
mi też nigdy nic nie odpadło, odpukać!!!

też najabrdziej podoba mi się fiolet i czerwony
Stary 2010-03-25, 19:57   #4509
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
cena zależy od gabinetu, u mnie to było 600 zł różnicy na jednym łuku między metalem a szafirkiem. rozkładając kwotę 1200 zł na 24 miesiące to 50 zł miesięcznie a ja nie zakładałam"bo mniej widoczny" tylko dlatego że wg mnie ładniejszy po prostu, ale to kwestia gustu. no i bałam się że metal zabierze mi nieco z urody...

mi też nigdy nic nie odpadło, odpukać!!!

też najabrdziej podoba mi się fiolet i czerwony
mamy taki sam gust

Stary 2010-03-25, 20:00   #4510
kiniaczek
Raczkowanie

Słuchajcie dziewczyny mam problem. Wczoraj zdjęłam aparat po 2 latach i 7 miesiącach i jak obejrzałam swoje zęby w domu, to zauważyłam wklęsłe ślady po zamkach. W ogóle zęby wydają się strasznie porysowane i że tak powiem 'zorane'. Bardzo mnie to martwi, czy któraś z Was też tak miała? Czy ten brak się zmineralizował? Dodam, że te miejsca są matowe.
Załączam zdjęcie, mam nadzieję, że coś widać. (Chodzi o jedynki, na dwójce wciąż kawałek kleju).
kiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:06   #4511
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
cena zależy od gabinetu, u mnie to było 600 zł różnicy na jednym łuku między metalem a szafirkiem. rozkładając kwotę 1200 zł na 24 miesiące to 50 zł miesięcznie a ja nie zakładałam"bo mniej widoczny" tylko dlatego że wg mnie ładniejszy po prostu, ale to kwestia gustu. no i bałam się że metal zabierze mi nieco z urody.
Rozumiem.
Ja się o urodę nie obawiam.
Żartuję.
Zabawnie wyglądam z tym żelastwem.
U mnie to była różnica 1.000 zł na łuku,czyli łącznie 2 tys. zaoszczędzone.
Ale mi tez nie chodziło o pieniądze,po prostu lepiej mi się spodobał metal.
Jak wchodziłam do gabinetu,to byłam pewna na 100%,że chcę szafirowy.

Cytat:
Napisane przez kiniaczek Pokaż wiadomość
Słuchajcie dziewczyny mam problem. Wczoraj zdjęłam aparat po 2 latach i 7 miesiącach i jak obejrzałam swoje zęby w domu, to zauważyłam wklęsłe ślady po zamkach. W ogóle zęby wydają się strasznie porysowane i że tak powiem 'zorane'. Bardzo mnie to martwi, czy któraś z Was też tak miała? Czy ten brak się zmineralizował? Dodam, że te miejsca są matowe.
Załączam zdjęcie, mam nadzieję, że coś widać. (Chodzi o jedynki, na dwójce wciąż kawałek kleju).

Co lekarz powiedział na to?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 20:13   #4512
kiniaczek
Raczkowanie

Jeszcze nic, jutro rano idę do ortodontki i wtedy się zapytam, aczkolwiek przypuszczam, że niczego się nie dowiem, tak jak przez całe moje leczenie. Planuję też oczywiście wizytę u stomatologa, ale to dopiero za tydzień lub dwa.
Stary 2010-03-25, 20:17   #4513
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam coś takiego
to od tego piłowania itd.
na dolnych tego już praktycznie nie widać, na górnych widać jak ja sie przyjrze przy lustrze ale te miejsca już są "śliskie"

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:22   #4514
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:

ja kiedyś tak mocno szorowałam zęby że też mi się takie bruzdy porobiły ale to po jakimś czasie znikło

Stary 2010-03-25, 20:27   #4515
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

ja kiedyś tak mocno szorowałam zęby że też mi się takie bruzdy porobiły ale to po jakimś czasie znikło
to raczej są rysy a nie bruzdy. to powstaje poprzez ścieranie kleju pilnikiem takim małym

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:35   #4516
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
ale chyba miałaś wcześniej iść do jakiegoś innego orto... pamiętam że wtedy narzekałaś że czekanie się jednak przeciągnie do maja...

to chyba nie ja ja tylko do 1 orto dzwonilam i tylko do 1 sie rejestrowalam:P
Stary 2010-03-25, 20:45   #4517
kiniaczek
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Mam nadzieję, że mi się to wyrówna, zobaczę jeszcze co powie stomatolog
Stary 2010-03-25, 20:49   #4518
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
to chyba nie ja ja tylko do 1 orto dzwonilam i tylko do 1 sie rejestrowalam:P

kurcze... coś mi się musiało pomylić... ale tu jest tyle osób że nie sposób wszystkich spamiętać

Stary 2010-03-25, 21:21   #4519
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
nie ryzykuj. ja strasznie bym chciała zobaczyć jak wyglądają na zębach te ligatury w kształcie myszek miki... i co ty na to króliczku?

fiolet i czerwień faktycznie najlepsze

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 04:06   #4520
201604190949
Konto usunięte

Dawno się tak nie uśmiałam Podzielę się wami rewelacjami z 'zagramanicy' żebyście wiedziały jakie nowości mają w tej USIE. Oko wam zbieleje (jedno wspólne)

Tu całość Czy warto nosić aparat na zęby

A tu post z nowinkami jakich na oczy nie widziałyście

Cytat:
WARTO!!!! Chociaz nie w kazdym przypadku jest to wskazane...nalezy zawsze skontultowac to z ortodonta! Ja co prawda nosze Invisalign(przezroczyse nakladki i je uwielbiam...nie mam pojecia ,ile kosztuja w Polsce,tutaj w USA od $7000 do $ 10000...polecam,jednak nie kazdy moze je miec...zalezy to przede wszystkim od tego,czy mamy wszsytkie swoje zeby,jesli nie moze wystepowac zanik kosci...i wtedy bardzo trudno,nawet z tradycyjnymi braces sie przesuwa zeby... W Polsce jeszcze malo popularne jest ''rozszerzanie szczeki''...stosujemy the palatal expanders w 70% przypadkow...po to ,zeby utworzyc piekny,symetryczny arch,...na pewno kazdy z zazdroscia patrzy na zeby amerykanskich aktorow....to jednak jest dlugi proces....
Tradycyjne aparaty,jak najbardziej i koniecznie! stainless steel, albo titanium braces!Absolutnie odradzam przezroczyste braces-nie daja takiego efektu ,poza tym sa bardzo ziezkie w demontazu....
Jednak co tu o braces...Polacy 100lat za Murzynami...w Polsce do tej pory nie kazdy chodzi do dentystysmutna prawda....a tutaj jest powiedzenie:''Mozesz byc brzydki, ale musisz miec piekne zeby-to Twoja wizytowka''
Pozdrawiam serdecznie i zycze udanych pdbojow ortodontycznych!
Ania(ortho)

201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 06:09   #4521
Wenja
Zadomowienie

Cytat:

kurcze... coś mi się musiało pomylić... ale tu jest tyle osób że nie sposób wszystkich spamiętać
wiem wiem ja ide tylko do 1 moja dentystka mi polecila i sama do niego chodzi i mowila ze bardzo poleca bo ludzie czesto z daleka do niej przyjezdzaja
Stary 2010-03-26, 06:52   #4522
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
nie ryzykuj. ja strasznie bym chciała zobaczyć jak wyglądają na zębach te ligatury w kształcie myszek miki... i co ty na to króliczku?

fiolet i czerwień faktycznie najlepsze
ja bardzo chętnie naprawdę, wzięłabym jakieś kwiatuszki np. ale moja orto nie ma i nie mów do mnie króliczku - jak byłam mała tak mnie dzieci przezywały i trauma została mi do dziś

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Dawno się tak nie uśmiałam Podzielę się wami rewelacjami z 'zagramanicy' żebyście wiedziały jakie nowości mają w tej USIE. Oko wam zbieleje (jedno wspólne)
...
o matko i córko, mocny ten tekst mam wrażenie że sto lat za murzynami nie są Polacy, tylko osoba, która to napisała pfffffiiiiiiiii - ekspander to nowość, a kosmetycznie nie prostują tak dobrze zębów
Stary 2010-03-26, 08:07   #4523
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

Tu całość Czy warto nosić aparat na zęby

A tu post z nowinkami jakich na oczy nie widziałyście

głupia ta baba

Stary 2010-03-26, 08:15   #4524
Perfekcja
Raczkowanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Milutek - super to wygląda. Jak już doczekam przodu szafirowego to na pewno nie bede zakładała przezroczystych gumeczek.
Perfekcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 08:26   #4525
milutek
Wtajemniczenie

a dziękować, dziękować
Stary 2010-03-26, 09:43   #4526
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Witam Jestem tu nowa Dopiero zaczynam przygodę prostowaniem zębów ale od kilku dni czytam forum, chce wiedzieć dokładnie co mnie czeka. W środe bede miała robiony wycisk. Dowiem się więcej szczegółów nt. mojego leczenia. Zdjęcia rtg już mam. Zastanawiam się nad rodzajem aparatu. Minimum 2 lata będe w nim chodzić wiec chce dobrze wybrać. Moja ortodontka to specjalistka II stopnia... co to znaczy? To dobrze? Długo czekałyście na założenie aparatu?
karadisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:07   #4527
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Długo czekałyście na założenie aparatu?
nie,ale być może dlatego że wcześniej miałam ściągany. jak dowiedziałam się o aparacie to jakoś za 1-2 miesiąc miałam już wyciski brane.potem znów chyba za miesiąc separacja.
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 10:45   #4528
ettera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karadisa Pokaż wiadomość
Długo czekałyście na założenie aparatu?
ja miałam zakładany aparat tydzień po pierwszej wizycie
naciskałam na tempo ekspresowe a że miałam wszystkie ząbki wyleczone, żadnych do usunięcia i nie zakładałam separatorów to poszło szybko i gładko...

ja też chce kolorowe gumeczki, idę w środę do orto i będę go o to napastować

haha uśmiałam się z tych forumowych mądrości, pff... wielka obywatelka juesej się odezwała wkurza mnie poza płytkością tego przekazu używanie hametykańskich słówek bo przeca polska język trudna j język
no ale cóż zrobić nam biedulkom mieszkającym w takim zacofanym kraju
ettera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 11:41   #4529
Stopka25
Przyczajenie

Dziewczyny a czy musiała któraś z Was wyrywać 4? Jak to później wygląda? Moja orto mi powiedziała że to idzie w miarę szybko, ale jak zęby mi wejdą w brakujące 4 będę miała przerwę między 2 a 3...tak przynajmniej ją zrozumiałam. Miała któraś z Was taki przypadek? Proszę dajcie znać jak to wygląda i mniej więcej jak szybko to postępuje.
Stopka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 11:48   #4530
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Napisane przez Stopka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy musiała któraś z Was wyrywać 4? Jak to później wygląda? Moja orto mi powiedziała że to idzie w miarę szybko, ale jak zęby mi wejdą w brakujące 4 będę miała przerwę między 2 a 3...tak przynajmniej ją zrozumiałam. Miała któraś z Was taki przypadek? Proszę dajcie znać jak to wygląda i mniej więcej jak szybko to postępuje.
Moja ortodontka powiedziała, że najprawdopodobniej bede musiała usunąć właśnie 4. Zapytałam wprost czy nie zostanie przerwa. Powiedziałą że NIE, wszyskie zęby się równo rozłożą. Nie ma wieć obawy ze bedzie przerwa
karadisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości