Ciaza i porod w UK - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-26, 19:48   #1591
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Dziewczynki,a to nie jest tak,że naliczają 90% pensji (ale samej pensji bez nadgodzin) Ja byłam przekonana,że to tak i nadgodziny nie mają nic do tego....
Mają. Jakiekolwiek dodatki i bonusy też.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 19:55   #1592
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Mają. Jakiekolwiek dodatki i bonusy też.
Oj to szkoda,że się póżno o tym dowiedziałam....
Ale w takim razie jaki okres czasu biorą pod uwagę Tzn z jakiego okresu wyliczają te 90% pensji
Właściwie to trochę nadgodzin robiłam to może uda mi się dostać parę groszy więcej....

Edytowane przez Jola00
Czas edycji: 2010-03-26 o 19:59
Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 20:45   #1593
Darianna25
Zakorzenienie

Ja juz po pierwszej jeździe nowym autkiem i troche dziwnie.Focus jest troche twardszym autem a w sceniku wszystko "gładko" i miękko chodzi.Troche skakałam po ulicy ale jeszcze kilka razy i bedzie dobrze.Fajny samochód bo wysoko się siedzi i jak dziecko wkładasz do samochodu to się nie musisz schylac.No i ma też siedzenia przystosowane do isofixa.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 20:55   #1594
zocha23
Przyczajenie

witajcie dziewczyny bardzo dziekuje za odpowiedzi,w takim razie musze czekac na to nieszczesne tescoindiria-trzymam kciuki zeby wszystko sie odbylo pomyslnie ursull z tego co mi mowila kadrowa to biora pod uwage zarobki z tych 26 tygodni,sume tych zarobkow dziela przez ilosc miesiecy i ta kwota musi byc wieksza niz 95 funtow hanjah-znalazlam ciekawy wozek na allegro http://www.allegro.pl/item972623650_...h_gratisy.html
sprzedawca zgadza sie na wyslanie go za granice i wcale nie jest taki drogimoze cie sie spodoba.
ciekawe jak tam kasiowa,pewnie juz z dzidziusiem na rekacha ja wlasnie tworze biszkopt z galaretka i owocami,ide sprawdzic jak sie miewa bo juz sie nie moge doczekac az bedzie gotowypozdrawiam wszystkie mamusie.
zocha23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:00   #1595
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zocha23 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie tworze biszkopt z galaretka i owocami,ide sprawdzic jak sie miewa bo juz sie nie moge doczekac az bedzie gotowypozdrawiam wszystkie mamusie.
O wlasnie, tez bym sobie jakis deserek zjadla! Hmm... moze chociaz jakies mufinki stworzę na szybko

Luna - z tymi nadgodzinami to dobrze wiedziec! Jak sie tylko pojawi okazja, to zaraz jakies wezme
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:08   #1596
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie dziewczyny bardzo dziekuje za odpowiedzi,w takim razie musze czekac na to nieszczesne tescoindiria-trzymam kciuki zeby wszystko sie odbylo pomyslnie ursull z tego co mi mowila kadrowa to biora pod uwage zarobki z tych 26 tygodni,sume tych zarobkow dziela przez ilosc miesiecy i ta kwota musi byc wieksza niz 95 funtow hanjah-znalazlam ciekawy wozek na allegro http://www.allegro.pl/item972623650_...h_gratisy.html
sprzedawca zgadza sie na wyslanie go za granice i wcale nie jest taki drogimoze cie sie spodoba.
ciekawe jak tam kasiowa,pewnie juz z dzidziusiem na rekacha ja wlasnie tworze biszkopt z galaretka i owocami,ide sprawdzic jak sie miewa bo juz sie nie moge doczekac az bedzie gotowypozdrawiam wszystkie mamusie.

Fajny ten wózek.
Stary 2010-03-26, 21:43   #1597
1985ewa
Rozeznanie

Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie Pampers Hamper-co trzeba zrobić żeby to dostać?

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:49   #1598
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Ja juz po pierwszej jeździe nowym autkiem i troche dziwnie.Focus jest troche twardszym autem a w sceniku wszystko "gładko" i miękko chodzi.Troche skakałam po ulicy ale jeszcze kilka razy i bedzie dobrze.Fajny samochód bo wysoko się siedzi i jak dziecko wkładasz do samochodu to się nie musisz schylac.No i ma też siedzenia przystosowane do isofixa.
fajnie,najwazniejsze,żeby ś ty się w nim dobrze i bezpiecznie czuła. To dość spory samochód,nie boisz się prowadzić takiej kolumbryny?

Cytat:
ursull z tego co mi mowila kadrowa to biora pod uwage zarobki z tych 26 tygodni,sume tych zarobkow dziela przez ilosc miesiecy i ta kwota musi byc wieksza niz 95 funtow.
dzięki zocha ,powiedz mi jeszcze o jakie 26 tygodni chodzi . Bo w ustawie jest mowa o 8 i 15 i,że 26 trzeba przepracować. Ja pracuję już dla tej firmy 5lat i dopiero wrócilam z macierzyńskiego,więc teraz zupelni enie wiem,jak będą mi to liczyć

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie Pampers Hamper-co trzeba zrobić żeby to dostać?
ja nawet nie wiedziałam,że coś takiego istnieje. Jestem w klubie Pampers i dostaję tylko ulotki,kupony i pieluszkę co jakiś czas,ale o hamperach nie słyszałam.

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 22:55   #1599
zocha23
Przyczajenie

vedma-podaj adres to ci przesle troche biszkoptu,sama wmucilam juz polowe ale reszta chetnie sie podziele
ursull-mnie sie zawsze wydawalo ze biora pod uwage te 26 tygodni jesli chodzi o zarobki tzn na 15 tygodni przed data porodu te 26 tygodni wstecz-przelecialam szybciutko przez forum i ta dziewczyna ktora nie dostala SMP to magdus25 i ona pisala ze nie dostala bo byla pare miesiecy na chorobowym i dostawala niecale 90 funtow tygodniowo,ja tez nie dostane SMP bo bylam 3 miesiace na chorobowym i bralam 91 funtow chorobowego i mi kadrowa policzyla ze juz sie nie kwalifikuje ale nie ma co sie martwic bo SMP od MA rozni sie tylko 6 pierwszymi tygodniami bo potem sie zazwyczaj bierze 123 funty tygodniowo.ursull wkleje Ci linka do strony o benefitach po polsku-zawsze to lepiej czytachttp://www.benefity.org.uk/statutory-maternity-pay/
Darianna25-no mnie tez sie podoba i gdyby nie to ze zamowilam juz inny z Pl to wzielabym wlasnie ten,tylko ze ten jest bodajze bez fotelika ale te foteliki w zestawach nie sa chyba dobrej jakosci-wydaje mi sie ze lepiej kupic nowy maxi cosi cabrio a juz lepiej uzywany wozekco do samochodu to faktycznie duzy ale jesli sie dojdzie do wprawy to nie ma problemu(sama prowdzilam toyote hiluxto dopiero kolumbryna byla teraz tez jezdze renault tylko ze clioi bardzo sobie chwale.
1985ewa-wlasnie na ten zestaw Pampers Hamper czekamtzn czekam az mi przysla te nieszczesne kupony z tesco bo zeby odebrac ten zestaw trzeba pokazac kupon na Pampers Hamper i trzeba kupic pieluszki Pampers w tesco.zestaw wydaje sie fajny-pojemnik na pieluszki dla dzidzi,jakies bodajze chusteczki nawilzajace i torba z kosmetykami dla mamusi chyba firmy max factor,olay itp a takze jakies kupony na ktorych sie oszczedza 13 funtow...jesli za darmo to czemu nie bractrzeba sie zarejestrowac w Pampers Village i baby toddler club-oni przysylaja do domu welcome pack w ktorym wlasnie jest ten kupon
Stary 2010-03-26, 22:59   #1600
ursull
Zakorzenienie

zocha normalnie cię kocham babo ,pomogłas mi z tym SMP. W pierwszej ciąży sie nie martwiłam,bo pracowałam na full time,a teraz trochę inaczej. Dzięki wielkie . A o co chodzi z tymi pampers hamper,bo sie zaciekawiłam,możesz dać mi jakiegoś linka? Ja do prezentów pierwsza

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 23:14   #1601
Diari
Rozeznanie

Ursull Musisz zapisać się do clubu pampersa i do Tesco Baby Club i dostaniesz pampers hamper http://www.tescopampers.co.uk/tesco-pampers/index.html
Stary 2010-03-26, 23:22   #1602
zocha23
Przyczajenie

ursull-prosze bardzo kochana wklejam linka mam nadzieje ze cos pomoze
http://www.tescopampers.co.uk/tesco-pampers/index.html

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

trzba sie spieszyc z rejestracja i odbiorem bo oferta wazna tylko do 30 kwietnia 2010roku czekam juz prawie 8 tygodni i nie dostalam tego welcome packu,wiec jak sie wkurze to ojde do tesco i sama sobie wezme
Stary 2010-03-26, 23:27   #1603
Diari
Rozeznanie

Cytat:
trzba sie spieszyc z rejestracja i odbiorem bo oferta wazna tylko do 30 kwietnia 2010roku
na kuponie, który dostałam na ten pampers hamper, jest napisane że jest ważny do 31/10/10
Stary 2010-03-26, 23:38   #1604
zocha23
Przyczajenie

a wlasnie jak przelatywalam przez forum to znalazlam linki do support belt z ebay-magdus25 pytalas ktory lepszywiem ze troche pozno ale jesli jeszcze nie kupilas to polecam ten na 3 zapiecia bo sama mam i naprawde fajnie trzyma,ten z oppo ma troche niepochlebnych komentarzy wiec ja radze ten na 3mam nadzieje ze ci to pomoglowlasnie zuawazylam ze mam mase popekanych naczynek na szyi i 2 szt na nosie-slyszalam ze w trakcie porodu moga popekac ale teraz jesli one pekaja od wysilku to musze cos zrobic z trawieniem bo tylko w jednym miejscu wkladam tyle wysilku w pewna czynnosc a nie chce wygladac jak muchomorpozdrawiam mamuski i zmykam spac
Stary 2010-03-26, 23:39   #1605
1985ewa
Rozeznanie

Dziewczyny a po przyłączeniu do klubu długo czekałyście na te kupony?

Stary 2010-03-26, 23:43   #1606
zocha23
Przyczajenie

[QUOTE=Diari;18164128]na kuponie, który dostałam na ten pampers hamper, jest napisane że jest ważny do 31/10/10[/QUOTE

bylo by super bo z ich refleksem to moge do grudnia nie zdazycmoze na kuponie jest inna data ja przeczytalam ta ze strony do ktorej linka wkleilysmy.dobranoc.

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Cytat:

ja czekam juz prawie 8 tydzien i nic,w miedzyczasie przyslali mi tylko tesco club card teraz naprawde dobranoc.
Stary 2010-03-26, 23:53   #1607
Diari
Rozeznanie

1985ewa ja czekałam bardzo długo
Stary 2010-03-27, 00:06   #1608
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
1985ewa ja czekałam bardzo długo
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny

Stary 2010-03-27, 01:15   #1609
Awika
Raczkowanie

tez sie zapisalam ;D do pamper hamper, a wlasciwie proboje, bo mam problem ze swoim logowaniem do clubu tesco. dawno to bylo i chyba cos pozapominalam. Mam tez bounty itd ale jeszcze nie wiem co z czym sie je
tez zmykam spac. chyba jutro sobie zrobie dzien przegladania wszytskiego.
dobranoc
Awika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 06:22   #1610
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
fajnie,najwazniejsze,żeby ś ty się w nim dobrze i bezpiecznie czuła. To dość spory samochód,nie boisz się prowadzić takiej kolumbryny?

ja nawet nie wiedziałam,że coś takiego istnieje. Jestem w klubie Pampers i dostaję tylko ulotki,kupony i pieluszkę co jakiś czas,ale o hamperach nie słyszałam.
Reno jest takiej samej długości co focus ale wyższy i ten tył ma jak w kombi.

Cytat:
na kuponie, który dostałam na ten pampers hamper, jest napisane że jest ważny do 31/10/10
No a ja dostałam dwa razy te same kupony i jedne są do końca kwietnia a drugie do końca paxdziernika.

Cytat:
Z miesiąc czekałam.Ale jak się zapisałam do Baby R us to czekałam z 2 miesiące na kartę.Jak wysłałam im meila to dopiero wysłali karte.
Stary 2010-03-27, 10:41   #1611
Diari
Rozeznanie

Czy wy w ciąży jecie dużo więcej niż przed? Jak koleżanki były w ciąży to mówiły, że budzą się w nocy głodne i muszą coś zjeść, w ciągu dnia cały czas coś żuły, a ja chyba jestem jakaś dziwna, bo jem tyle samo, co przed ciążą.

Cytat:
Fajny samochód bo wysoko się siedzi i jak dziecko wkładasz do samochodu to się nie musisz schylac
Zazdroszczę ci tych wysokich siedzeń. Dosyć, że u nas siedzenia są jakoś tak bardzo nisko, to do tego mój mąż jest wyższy ode mnie i zawsze oddala i obniża siedzenie i za każdym razem jak ja mam gdzieś jechać musze najpierw poustawiać wszystko

Cytat:
No i ma też siedzenia przystosowane do isofixa.
A jak to sprawdzić?
Stary 2010-03-27, 11:59   #1612
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Z Bootsa kartę dostałam dość szybko (teraz czekam na tę torbę z promocji), ale z Tesco najpierw przysłali mi taką książeczkę i kupony (na pampers hamper mam ważny kupon do końca października), ale karty nie przysłali. Dopiero jak tż zadzwonił na infolinię to powiedzieli, że wyślą w ciągu 2-3 tygodni. Ciągle czekam, ale minęły dopiero niecałe dwa tygodnie.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 12:01   #1613
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Czy wy w ciąży jecie dużo więcej niż przed? Jak koleżanki były w ciąży to mówiły, że budzą się w nocy głodne i muszą coś zjeść, w ciągu dnia cały czas coś żuły, a ja chyba jestem jakaś dziwna, bo jem tyle samo, co przed ciążą.
Hmmm... chyba jednak jem ciut wiecej, albo inaczej - czesciej, ale mniejsze porcje. Jem mniej slodyczy, zdecydowanie. I - nie wiem, jak to okreslic - robie sie glodniejsza, jak male dziecko - jak juz mi sie chce jesc, to zdecydowanie to odczuwam. Ale w nocy poki co nie biegam do lodowki

Zocha - dzieki za propozycje mysle, ze zaraz upieke jakies ciasteczka Ty piszesz o rozszerzonych naczynkach, a ja wczoraj kazalam sie TZowi ogladac, czy nie mam jakis rozstepow. Na szczescie poki co nie mam
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 17:21   #1614
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdroszczę ci tych wysokich siedzeń. Dosyć, że u nas siedzenia są jakoś tak bardzo nisko, to do tego mój mąż jest wyższy ode mnie i zawsze oddala i obniża siedzenie i za każdym razem jak ja mam gdzieś jechać musze najpierw poustawiać wszystko

A jak to sprawdzić?
Co do isofixa to powinno pisać na siedzeniu ISOFIX.
Ja nie wstaje w nocy na jedzenie.W ogóle jak zjem lunch o 12.00 w pracy a potem o 16.00 w domu to na kolacja jem owoce glównie.
Stary 2010-03-27, 21:06   #1615
1985ewa
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Orientujecie się może gdzie można kupić niedrogą komodę lub szafkę? Szukam czegoś na ubranka dla dziecka

Stary 2010-03-27, 22:05   #1616
Kasiowa24
Raczkowanie

Dzien dobry Kobitki. Jestem a wlasciwe jestesmy z Alexem
wciaz w szpitalu niestety ale jutro prawdopodobnie wychodzimy.
Alexander urodzony w 38tc - 25.03.10 - 3.6kg.
Ogolnei wszystko pomnyslnie, tylko jak nas uprzedzali to po cesarce zwlaszcza przed 39tyg moze miec Dziecko problem z oddychaniem, bo przez naturalny porod wszelie wody z pluc sa wyciskane , a przez cesarke niestety nie, wiec Maly chrzakal wciaz tymi wodami tuz po urodzeniu i wydawal dziwne dzwieki, dlatego wzieli go na obserwacje, dali antybiotyk, nastepnego dnia juz mi go ddali do mojego pokoju, tuz po porodzie robili mu jakies wyniki po to zeby sprawdzic czy ma jakas infekcje i nie doszly jeszcze, jutro powinny byc, bo jak tylko przyjda i sie okaze, ze wszystk ok to odstawiaja natybiotyk i jutro wychodzimy, ale generalnie wszystko cacy, bo Malego oddali mi nastepnego dnia. Niesamowite przezycie, ogolnie czuje sie strasznie bezradnie, choc z kazdym dniem lepiej to wszystko wychodzi, on jest taki malutki. Ursull mialas racje - pieluszki - jedynki sa nawet spore na niego narazie sie ucze go karmic, nawet klepac, zeby mu sie dobrze dobilo , Alex jest z kazdym dniem spokojniejszy i spi, musial sie ustabilizowacpozatym ma duzo wloso i jest sliczno - sliczny. cesarka to wlasciwie nie porod, bo poszlo bez bolowo, najgorszy moemnt to jedynie podanie epiduralu i to bylo dla mnie najbardziej bolesne, pozatym rana sie goi dosc dobrze, chodze juz praktycznie normalnie choc ciezko sie wciaz podniesc, ale nie jest zle. Jedynie co jest wada to to, ze dla oddzialowych, poloznych etc tutaj kobieta po cesarce to rzecz normalna i nie pomagaja bardziej, a przydalaby sie pomoc, bo ciezko zwlaszcza wczoraj bylo mi go przewinac czy przebrac jak sie przy zmianie pieluszi osikal - cholerne siusiaki
Strasznie chce do domu. Napisze cos wiecej, narazie korzystam z tego ze Alex spi, ogolnie jest bardzo grzeczny, prawie nie placze ale bardziej marudzi zanim zasnie, wrzak robi maksymalny jedynie jezeli chce sie dobrac do jego pieluszki troche odpoczne, napisze Dziewczyny na dniach. Mam nadzieje, ze sie macie dobrze. Dziecko to prawdziwy Skarb, jest taki bezbronny i jakze potrzebuje duzo milosci.
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 22:27   #1617
Diari
Rozeznanie

Kasiowa24 GRATULACJE!!!
oby wyniki były dobre i żebyście mogli jutro wyjść

1985ewa nową? jeśli tak to np. w Ikei są fajne
Stary 2010-03-27, 22:32   #1618
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Dzien dobry Kobitki. Jestem a wlasciwe jestesmy z Alexem
wciaz w szpitalu niestety ale jutro prawdopodobnie wychodzimy.
Alexander urodzony w 38tc - 25.03.10 - 3.6kg.
Ogolnei wszystko pomnyslnie, tylko jak nas uprzedzali to po cesarce zwlaszcza przed 39tyg moze miec Dziecko problem z oddychaniem, bo przez naturalny porod wszelie wody z pluc sa wyciskane , a przez cesarke niestety nie, wiec Maly chrzakal wciaz tymi wodami tuz po urodzeniu i wydawal dziwne dzwieki, dlatego wzieli go na obserwacje, dali antybiotyk, nastepnego dnia juz mi go ddali do mojego pokoju, tuz po porodzie robili mu jakies wyniki po to zeby sprawdzic czy ma jakas infekcje i nie doszly jeszcze, jutro powinny byc, bo jak tylko przyjda i sie okaze, ze wszystk ok to odstawiaja natybiotyk i jutro wychodzimy, ale generalnie wszystko cacy, bo Malego oddali mi nastepnego dnia. Niesamowite przezycie, ogolnie czuje sie strasznie bezradnie, choc z kazdym dniem lepiej to wszystko wychodzi, on jest taki malutki. Ursull mialas racje - pieluszki - jedynki sa nawet spore na niego narazie sie ucze go karmic, nawet klepac, zeby mu sie dobrze dobilo , Alex jest z kazdym dniem spokojniejszy i spi, musial sie ustabilizowacpozatym ma duzo wloso i jest sliczno - sliczny. cesarka to wlasciwie nie porod, bo poszlo bez bolowo, najgorszy moemnt to jedynie podanie epiduralu i to bylo dla mnie najbardziej bolesne, pozatym rana sie goi dosc dobrze, chodze juz praktycznie normalnie choc ciezko sie wciaz podniesc, ale nie jest zle. Jedynie co jest wada to to, ze dla oddzialowych, poloznych etc tutaj kobieta po cesarce to rzecz normalna i nie pomagaja bardziej, a przydalaby sie pomoc, bo ciezko zwlaszcza wczoraj bylo mi go przewinac czy przebrac jak sie przy zmianie pieluszi osikal - cholerne siusiaki
Strasznie chce do domu. Napisze cos wiecej, narazie korzystam z tego ze Alex spi, ogolnie jest bardzo grzeczny, prawie nie placze ale bardziej marudzi zanim zasnie, wrzak robi maksymalny jedynie jezeli chce sie dobrac do jego pieluszki troche odpoczne, napisze Dziewczyny na dniach. Mam nadzieje, ze sie macie dobrze. Dziecko to prawdziwy Skarb, jest taki bezbronny i jakze potrzebuje duzo milosci.
Gratuluję bardzo i cieszę się, że wszystko w porządku. Normalnie prawie się popłakałam czytając twojego posta, czuć w nim tak wielką miłosć do Alexa. Już nie mogę się doczekać własnego. Życzę ci szybkiego powrotu do formy, abys mogła jeszcze bardziej cieszyć się z nowej sytuacji. Buziaki

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Edytowane przez thebestme82
Czas edycji: 2010-03-27 o 22:33
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 22:36   #1619
aaliyah
Zakorzenienie

Kasiowa gratulacje! A jaki obwod glowki ma synek? Pytam bo pisalas, ze na usg wyszla spora.

Ciekawe jak Indiria. Moze tez juz urodzila?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 23:06   #1620
Kasiowa24
Raczkowanie

no wlasnie ciekawie jak Indiria? Mam nadzieje, ze trzyma sie dobrze.
Rozmiar glowki?Niewiem , az musze sprawdzic czy gdzies sa zrobione jakies pomiary przez nich, bo na karcie mam tylko wage, godzine i date porodu. Ogolnie Maly ma 3.6kg ale tydzien to byl 38, gdybym doszla do 40 to by mial z dobre ponad 4.
Jezlei chodzi o cesarke to zaden to porod wlasciwie czuje sie jakby nigdy nic i wciaz nie moge sobie teog wyobrazic, ze ten Nasz malec byl i wyszedl z mojego brzuszka. Teraz sie zastanawiam, ze moze bym chciala sprobowac porodu naturalnego i zobaczyc jak to tak napraawde jest, napewno niezapomniane przezycie, co ja pisze?chyba za duzo tabletek mi tutaj podawali ze sie zastanawiam nad takimi rzeczami
najgorsze jest, ze trzeba sie uczyc wszystkiego od poczatku, jak zobaczylam polozne, ktore karmily przez chwile Alexa, idzie im to tak altwo i dobrze, a mi ciezko nawet dobrze go polzoyc i zrobic zeby sie dobrze odbilo, mam nadzieje, ze szybko sie wprawie jak i zreszta kazda i z Was.
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości