|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
|
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
Oj to szkoda,że się póżno o tym dowiedziałam....
![]() Ale w takim razie jaki okres czasu biorą pod uwagę Tzn z jakiego okresu wyliczają te 90% pensji ![]() Właściwie to trochę nadgodzin robiłam to może uda mi się dostać parę groszy więcej.... Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2010-03-26 o 19:59 |
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po pierwszej jeździe nowym autkiem i troche dziwnie.Focus jest troche twardszym autem a w sceniku wszystko "gładko" i miękko chodzi.Troche skakałam po ulicy ale jeszcze kilka razy i bedzie dobrze.Fajny samochód bo wysoko się siedzi i jak dziecko wkładasz do samochodu to się nie musisz schylac.No i ma też siedzenia przystosowane do isofixa.
|
|
|
|
#1594 |
|
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny bardzo dziekuje za odpowiedzi,w takim razie musze czekac na to nieszczesne tesco
indiria-trzymam kciuki zeby wszystko sie odbylo pomyslnie ursull z tego co mi mowila kadrowa to biora pod uwage zarobki z tych 26 tygodni,sume tych zarobkow dziela przez ilosc miesiecy i ta kwota musi byc wieksza niz 95 funtow hanjah-znalazlam ciekawy wozek na allegro http://www.allegro.pl/item972623650_...h_gratisy.htmlsprzedawca zgadza sie na wyslanie go za granice i wcale nie jest taki drogi moze cie sie spodoba.ciekawe jak tam kasiowa,pewnie juz z dzidziusiem na rekach a ja wlasnie tworze biszkopt z galaretka i owocami,ide sprawdzic jak sie miewa bo juz sie nie moge doczekac az bedzie gotowy pozdrawiam wszystkie mamusie.
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Luna - z tymi nadgodzinami to dobrze wiedziec! Jak sie tylko pojawi okazja, to zaraz jakies wezme
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny ten wózek. |
|
|
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie Pampers Hamper-co trzeba zrobić żeby to dostać?
|
|
|
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Bo w ustawie jest mowa o 8 i 15 i,że 26 trzeba przepracować. Ja pracuję już dla tej firmy 5lat i dopiero wrócilam z macierzyńskiego,więc teraz zupelni enie wiem,jak będą mi to liczyć ![]() ja nawet nie wiedziałam,że coś takiego istnieje. Jestem w klubie Pampers i dostaję tylko ulotki,kupony i pieluszkę co jakiś czas,ale o hamperach nie słyszałam. |
||
|
|
|
#1599 |
|
Przyczajenie
|
vedma-podaj adres to ci przesle troche biszkoptu,sama wmucilam juz polowe ale reszta chetnie sie podziele
![]() ursull-mnie sie zawsze wydawalo ze biora pod uwage te 26 tygodni jesli chodzi o zarobki tzn na 15 tygodni przed data porodu te 26 tygodni wstecz-przelecialam szybciutko przez forum i ta dziewczyna ktora nie dostala SMP to magdus25 i ona pisala ze nie dostala bo byla pare miesiecy na chorobowym i dostawala niecale 90 funtow tygodniowo,ja tez nie dostane SMP bo bylam 3 miesiace na chorobowym i bralam 91 funtow chorobowego i mi kadrowa policzyla ze juz sie nie kwalifikuje ale nie ma co sie martwic bo SMP od MA rozni sie tylko 6 pierwszymi tygodniami bo potem sie zazwyczaj bierze 123 funty tygodniowo.ursull wkleje Ci linka do strony o benefitach po polsku-zawsze to lepiej czytac http://www.benefity.org.uk/statutory-maternity-pay/Darianna25-no mnie tez sie podoba i gdyby nie to ze zamowilam juz inny z Pl to wzielabym wlasnie ten,tylko ze ten jest bodajze bez fotelika ale te foteliki w zestawach nie sa chyba dobrej jakosci-wydaje mi sie ze lepiej kupic nowy maxi cosi cabrio a juz lepiej uzywany wozek co do samochodu to faktycznie duzy ale jesli sie dojdzie do wprawy to nie ma problemu(sama prowdzilam toyote hilux to dopiero kolumbryna byla i bardzo sobie chwale.1985ewa-wlasnie na ten zestaw Pampers Hamper czekam tzn czekam az mi przysla te nieszczesne kupony z tesco bo zeby odebrac ten zestaw trzeba pokazac kupon na Pampers Hamper i trzeba kupic pieluszki Pampers w tesco.zestaw wydaje sie fajny-pojemnik na pieluszki dla dzidzi,jakies bodajze chusteczki nawilzajace i torba z kosmetykami dla mamusi chyba firmy max factor,olay itp a takze jakies kupony na ktorych sie oszczedza 13 funtow...jesli za darmo to czemu nie brac trzeba sie zarejestrowac w Pampers Village i baby toddler club-oni przysylaja do domu welcome pack w ktorym wlasnie jest ten kupon
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
zocha normalnie cię kocham babo
|
|
|
|
#1601 |
|
Rozeznanie
|
Ursull Musisz zapisać się do clubu pampersa i do Tesco Baby Club i dostaniesz pampers hamper http://www.tescopampers.co.uk/tesco-pampers/index.html
|
#1602 |
|
Przyczajenie
|
ursull-prosze bardzo kochana wklejam linka mam nadzieje ze cos pomoze
![]() http://www.tescopampers.co.uk/tesco-pampers/index.html ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- trzba sie spieszyc z rejestracja i odbiorem bo oferta wazna tylko do 30 kwietnia 2010roku czekam juz prawie 8 tygodni i nie dostalam tego welcome packu,wiec jak sie wkurze to ojde do tesco i sama sobie wezme |
|
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
na kuponie, który dostałam na ten pampers hamper, jest napisane że jest ważny do 31/10/10
|
#1604 |
|
Przyczajenie
|
a wlasnie jak przelatywalam przez forum to znalazlam linki do support belt z ebay-magdus25 pytalas ktory lepszy
wiem ze troche pozno ale jesli jeszcze nie kupilas to polecam ten na 3 zapiecia bo sama mam i naprawde fajnie trzyma,ten z oppo ma troche niepochlebnych komentarzy wiec ja radze ten na 3 mam nadzieje ze ci to pomoglo wlasnie zuawazylam ze mam mase popekanych naczynek na szyi i 2 szt na nosie-slyszalam ze w trakcie porodu moga popekac ale teraz jesli one pekaja od wysilku to musze cos zrobic z trawieniem bo tylko w jednym miejscu wkladam tyle wysilku w pewna czynnosc pozdrawiam mamuski i zmykam spac
|
|
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a po przyłączeniu do klubu długo czekałyście na te kupony?
|
|
|
|
#1606 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Diari;18164128]na kuponie, który dostałam na ten pampers hamper, jest napisane że jest ważny do 31/10/10[/QUOTE
bylo by super bo z ich refleksem to moge do grudnia nie zdazyc moze na kuponie jest inna data ja przeczytalam ta ze strony do ktorej linka wkleilysmy.dobranoc.---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- ja czekam juz prawie 8 tydzien i nic,w miedzyczasie przyslali mi tylko tesco club card teraz naprawde dobranoc.
|
|
|
|
#1607 |
|
Rozeznanie
|
1985ewa ja czekałam bardzo długo
|
#1608 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
tez sie zapisalam ;D do pamper hamper, a wlasciwie proboje, bo mam problem ze swoim logowaniem do clubu tesco. dawno to bylo i chyba cos pozapominalam. Mam tez bounty itd ale jeszcze nie wiem co z czym sie je
tez zmykam spac. chyba jutro sobie zrobie dzien przegladania wszytskiego. dobranoc |
|
|
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z miesiąc czekałam.Ale jak się zapisałam do Baby R us to czekałam z 2 miesiące na kartę.Jak wysłałam im meila to dopiero wysłali karte. |
||
|
|
|
#1611 | |
|
Rozeznanie
|
Czy wy w ciąży jecie dużo więcej niż przed? Jak koleżanki były w ciąży to mówiły, że budzą się w nocy głodne i muszą coś zjeść, w ciągu dnia cały czas coś żuły, a ja chyba jestem jakaś dziwna, bo jem tyle samo, co przed ciążą.
Cytat:
A jak to sprawdzić?
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Z Bootsa kartę dostałam dość szybko (teraz czekam na tę torbę z promocji), ale z Tesco najpierw przysłali mi taką książeczkę i kupony (na pampers hamper mam ważny kupon do końca października), ale karty nie przysłali. Dopiero jak tż zadzwonił na infolinię to powiedzieli, że wyślą w ciągu 2-3 tygodni. Ciągle czekam, ale minęły dopiero niecałe dwa tygodnie.
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zocha - dzieki za propozycje mysle, ze zaraz upieke jakies ciasteczka
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wstaje w nocy na jedzenie.W ogóle jak zjem lunch o 12.00 w pracy a potem o 16.00 w domu to na kolacja jem owoce glównie. |
|
|
|
|
#1615 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
|
|
|
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry Kobitki. Jestem
a wlasciwe jestesmy z Alexem![]() wciaz w szpitalu niestety ale jutro prawdopodobnie wychodzimy. Alexander urodzony w 38tc - 25.03.10 - 3.6kg. Ogolnei wszystko pomnyslnie, tylko jak nas uprzedzali to po cesarce zwlaszcza przed 39tyg moze miec Dziecko problem z oddychaniem, bo przez naturalny porod wszelie wody z pluc sa wyciskane , a przez cesarke niestety nie, wiec Maly chrzakal wciaz tymi wodami tuz po urodzeniu i wydawal dziwne dzwieki, dlatego wzieli go na obserwacje, dali antybiotyk, nastepnego dnia juz mi go ddali do mojego pokoju, tuz po porodzie robili mu jakies wyniki po to zeby sprawdzic czy ma jakas infekcje i nie doszly jeszcze, jutro powinny byc, bo jak tylko przyjda i sie okaze, ze wszystk ok to odstawiaja natybiotyk i jutro wychodzimy, ale generalnie wszystko cacy, bo Malego oddali mi nastepnego dnia. Niesamowite przezycie, ogolnie czuje sie strasznie bezradnie, choc z kazdym dniem lepiej to wszystko wychodzi, on jest taki malutki. Ursull mialas racje - pieluszki - jedynki sa nawet spore na niego narazie sie ucze go karmic, nawet klepac, zeby mu sie dobrze dobilo , Alex jest z kazdym dniem spokojniejszy i spi, musial sie ustabilizowac pozatym ma duzo wloso i jest sliczno - sliczny. cesarka to wlasciwie nie porod, bo poszlo bez bolowo, najgorszy moemnt to jedynie podanie epiduralu i to bylo dla mnie najbardziej bolesne, pozatym rana sie goi dosc dobrze, chodze juz praktycznie normalnie choc ciezko sie wciaz podniesc, ale nie jest zle. Jedynie co jest wada to to, ze dla oddzialowych, poloznych etc tutaj kobieta po cesarce to rzecz normalna i nie pomagaja bardziej, a przydalaby sie pomoc, bo ciezko zwlaszcza wczoraj bylo mi go przewinac czy przebrac jak sie przy zmianie pieluszi osikal - cholerne siusiaki![]() Strasznie chce do domu. Napisze cos wiecej, narazie korzystam z tego ze Alex spi, ogolnie jest bardzo grzeczny, prawie nie placze ale bardziej marudzi zanim zasnie, wrzak robi maksymalny jedynie jezeli chce sie dobrac do jego pieluszki troche odpoczne, napisze Dziewczyny na dniach. Mam nadzieje, ze sie macie dobrze. Dziecko to prawdziwy Skarb, jest taki bezbronny i jakze potrzebuje duzo milosci.
|
|
|
|
#1617 |
|
Rozeznanie
|
Kasiowa24 GRATULACJE!!!
![]() oby wyniki były dobre i żebyście mogli jutro wyjść 1985ewa nową? jeśli tak to np. w Ikei są fajne
|
#1618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Olcia 2.06.2010 Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat Edytowane przez thebestme82 Czas edycji: 2010-03-27 o 22:33 |
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiowa gratulacje!
Ciekawe jak Indiria. Moze tez juz urodzila?
|
|
|
|
#1620 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie ciekawie jak Indiria? Mam nadzieje, ze trzyma sie dobrze.
Rozmiar glowki?Niewiem , az musze sprawdzic czy gdzies sa zrobione jakies pomiary przez nich, bo na karcie mam tylko wage, godzine i date porodu. Ogolnie Maly ma 3.6kg ale tydzien to byl 38, gdybym doszla do 40 to by mial z dobre ponad 4. Jezlei chodzi o cesarke to zaden to porod wlasciwie czuje sie jakby nigdy nic i wciaz nie moge sobie teog wyobrazic, ze ten Nasz malec byl i wyszedl z mojego brzuszka. Teraz sie zastanawiam, ze moze bym chciala sprobowac porodu naturalnego i zobaczyc jak to tak napraawde jest, napewno niezapomniane przezycie, co ja pisze? chyba za duzo tabletek mi tutaj podawali ze sie zastanawiam nad takimi rzeczami![]() najgorsze jest, ze trzeba sie uczyc wszystkiego od poczatku, jak zobaczylam polozne, ktore karmily przez chwile Alexa, idzie im to tak altwo i dobrze, a mi ciezko nawet dobrze go polzoyc i zrobic zeby sie dobrze odbilo, mam nadzieje, ze szybko sie wprawie jak i zreszta kazda i z Was. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Ja byłam przekonana,że to tak i nadgodziny nie mają nic do tego....

ursull z tego co mi mowila kadrowa to biora pod uwage zarobki z tych 26 tygodni,sume tych zarobkow dziela przez ilosc miesiecy i ta kwota musi byc wieksza niz 95 funtow hanjah-znalazlam ciekawy wozek na allegro

ale nie ma co sie martwic bo SMP od MA rozni sie tylko 6 pierwszymi tygodniami bo potem sie zazwyczaj bierze 123 funty tygodniowo.ursull wkleje Ci linka do strony o benefitach po polsku-zawsze to lepiej czytac