![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18139331]Wyobraź sobie, że wiem ![]() Mnie by nie przeszkadzały rodziny współlokatorki, ja bym po prostu nie reagowała i tyle. Nauczona jestem tego po życiu w akademiku - jeden ma imprezę urodzinową, a drugi się uczy w kącie albo śpi ![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizyty w szpitalu po porodzie - TAK czy NIE?
wytrwale opisujecie jak to nie zyczycie sobie wizyt i itp
a ile na boga bedziecie w tym szpitalu? 48 godzin? nie pisze o ekstremach, bo oczywiscie jest to wyjatek, ale znamienita wiekszosc z was po 2 dobach pojdzie do domu, wiec czy naprawde jest sens robic szum? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Podczas porodu w szpitalu był mąż i nasi rodzice (bo akurat wpadli w odwiedziny / z obiadem itp. jak zdecydowano, że CC już). Na drugi dzień był mąż (ok, choć miałam nerwa, że przyjechał tak wcześnie, bo niestety nosił na sobie węchowe "ślady" wieczorno-nocnej radość z narodzin syna, a wolałabym nie musieć tego oglądać, a właściwie czuć
![]() Nie planuję więcej dzieci, ale jeśli los zdecyduje inaczej na pewno wszyscy będą wiedzieć, że w szpitalu nie życzę sobie nikogo poza najbliższymi. W domku też - przynajmniej przez miesiąc. I na pewno głośno powiem, że nie chcę żadnych rad (to był koszmar!!!) - jak będę miała wątpliwości to sama zapytam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Nie zamierzam nikomu wmawiac, co jemu pasuje, a co nie
![]() MNie przeszkadząło tylko wtedy, gdy mnie bardzo bolała rana po cc i az wyć się chciało,a tu obok obcy ludzie się dziwnie patrzą,jakby nie wypadało tak leżeć i cierpieć... W trzeciej dobie miąłam też lekką depresję i chciało mi się płakać,a głupio mi było wlaśnie przy innych odwiedzających.Natomiast mój wygląd,fakt, że koszula szpitalna nie zakrywa wszystkiego, czy karmienie piersią mnie nie onieśmielało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Jak się urodziła moja córka to wszyscy się zapowiadali.Co do czego przyszło w dzień urodzin było takie pepkowe,że tylko mąz mnie odwiedził na drugi dzień
![]() Jeżeli ktoś by do mnie przyszedł nie byłabym zła,ale samo się jak ja wyglądałam po porodzie jak marzanna po topieniu to lepiej,żeby mnie nie widzieli hehe
w miłości i w marzeniach wszystko jest możliwe Edytowane przez kampasiula Czas edycji: 2010-03-27 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
u nas było o tyle lepiej że wszystkie dziewczyny były po cesarce z danego dnia i wszystkie wszystko przechodziłyśmy razem
![]() całkiem inaczej po porodzie czują się dziewczyny po cesarce a całkiem inaczej po porodzie naturalnym ... i wiadomo ze po naturalnym dochodzi się o wiele szybciej można od razu wstać, chodzić ... po cesarce nie ma tego komfortu próbować wstać można dopiero po 10 godzinach a to wcale nie jest łatwe ... u nas w pierwszym dniu gdzie leżałyśmy to dopuszczali odwiedzających - ale miała być jedna osoba na sali - później zrobili zakaz odwiedzin na salach ze względu na temperaturę na dworze było ponad 39 stopni w cieniu ... a co dopiero w przeszklonej sali ...masakra
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Mnie wizyty nie przeszkadzały, ani tych co przychodzili do mnie, ani współlokatorki.
Młoda dawała mi czadu w nocy, więc ja przysypiałam w dzień, a goście zajmowali się dzieckiem. Niestety moje dziecko nie należało do egzemplarzy śpiących budzących się tylko na karmienie. Poza tym większość Was pisze "ojej bo okropnie wyglądałam po porodzie", a która z nas wygląda jak modelka?? Odwiedzających interesują dzieci, a nie obce osoby. Ja źle wyglądałam jeszcze przez dobry miesiąc, blada, zmęczona z niewyspania, z wielkim od mleka cycem i upchniętymi w staniku pieluchami tetrowymi, bo ciekło 24h. Miałam się zamknąć i udawać, że nie ma nas na świecie, bo źle wyglądam?? Dziecko po porodzie tez nie wygląda najlepiej. Czerwone, opuchnięte. Nie mówię, że przewijały się tabuny ludzi przez dom, ale babcie, dziadkowie i moja siostra. Jeszcze jedna rzecz. Dlaczego wstydzicie się karmienia piersią?? tym bardziej w szpitalu. Co zrobicie/robiłyście jak jesteście z dzieckiem na spacerze i trzeba nakarmić?? Zakładając, że dziecko jest piersiowe. Ja potrafiłam będąc w markecie, siąść w tej a'la kafejce, wyjąć cyc i nakarmić, bo nie rozumiem miałam się do WC chować?? Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-03-27 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak samo ja, bedac w markecie nie chce patrzec na piersi cudzej kobiety. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Nie siedzę z wywalonymi na wierzch, że wszyscy widzą i oglądają. Jak karmisz dziecko, jedną masz schowaną a drugą dziecko ma w buzi, jego głowa jest taka jak pierś (w niektórych przypadkach większa) więc widać tylko górę piersi, jak w dużym dekoldzie, więc nie rozumiem dlaczego dziewczyny się tego wstydzą!! Jak idą w bikini na plaży to im to nie przeszkadza.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raczej słyszałam opinie, że czy kobieta w ciąży, czy kobieta karmiąca to piękny widok, pełny macierzyństwa. To nie jest potrzeba karmienia publicznie, tylko potrzeba zaspokojenia głodu dziecka. Mam z nią lecieć przez pół miasta wrzeszczącą z głodu?? Paranoiczne. Ja to rozumiem tak, że ważniejsze jest dla takiej osoby zdanie obcych ludzi niż to, że jej dziecko jest głodne. Najważniejsze dla matki powinno być dziecko a nie to co sobie myślą inni. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-03-27 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaki problem znalezc ustronne miejsce? Albo chociaz sie zaslonic tak, zeby inni tego nie musieli ogladac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaznaczam, że piszę o normalnym karmieniu, takim jak opisała aja. A nie o wywalaniu cyca i liczeniu ilu facetów na niego popatrzyło Ale z drugiej strony aja, karmienie w szpitalu to co innego. Karmienie w rozłażącej się koszuli nocnej, z zaciekami, z mlekiem lecącym z drugiej piersi, to nie jest cos czym się chętnie dzielimy z obcymi ludzmi. Początki karmienia nie dla każdego są rewelacyjne, czysem dziecko nie umie jeszcze złapać, dla takiej nauki spokój i luz sa potrzebne, niełatwo wyluzować przy obcych ludziach. Czasem dochodzi jeszcze odciąganie pokarmu przy wielkim jego napływie. Osobiscie nie wyobrażam sobie latania z odciągaczem do łazienki bądz robienia tego na oczach teściów wspóllokatorki ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz nawet jak znajdziesz ustronne miejsce to co na stojąco karmić?? Ale nie rozumiem co zasłaniać?? Kawałek piersi który tak jak pisałam wygląda jak przy dużym dekoldzie?? Ja raczej słyszałam opinie, że czy kobieta w ciąży, czy kobieta karmiąca to piękny widok, pełny macierzyństwa. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() Choć mnie się nie zdarzyło odciąganie przy kimś, przynajmniej nie pamiętam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja pamiętam o sobie: że nie będę karmić piersią, że to dla mnie obleśne, że będę odciągać pokarm i dawać z butli sraty taty, pierdaty i inne dyrdymały ![]() Byłam tak zmęczona, pokarmu nie miałam aż tyle, że mało odciągałam i długo to trwało, dziecko się darło, więc żeby mieć spokój to małą na cyca - popiła sobie, przytuliła się, zasnęła i był spokój ![]() A już w szpitalu jak się jest zmęczonym po porodzie to akurat gdzie mi się myśleć chciało, żeby jakoś się ukrywać i chować żeby dziecko nakarmić ![]() ![]() ![]() ![]() Moja bardzo szybko nauczyła się ssać pierś ale z butli też ładnie jadła, nie zaburzyła mi butla karmienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
nie no nie przesadzajcie czy karmiąca matka jest odrażająca ??
ja nie karmiłam "publicznie" wstydliwa jestem ![]() ![]() w szpitalu już 2 dnia miałam swoją piżamę czułam się w niej o niebo lepiej niż w szpitalnej ![]() ![]() ![]() co do ściągania pokarmu to ja max ściągnęłam 50 mil ale to mnie kosztowało dużo wysyłku - ściągałam ręcznie bo miałam za duze piersi na laktator ... z resztą miałam problem z pokarmem po cc.
"Twarda jak kamień, jak śmierć, jak tajemnica dogmatu, powinna być piękna, śniada, suknie nosić fiołkowe lub z szkarłatu..." Edytowane przez caroline_o Czas edycji: 2010-03-27 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;18170027]Bez problemu to ja ściągłam wczoraj 5 ml.
Znasz sposób, żeby ściągnąć więcej ?[/QUOTE] ![]() ![]() Ja np. ciągle myślałam, jak ja będę przechowywać mleko ściągnięte, czy w kubkach lepiej czy w woreczkach ![]() ![]() Chociaż czasem i tak płakała, nawet jak była nakarmiona, przewinięta, sucha, ciepła itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
W takim wypadku to mozna wziac sobie gotowe mleko. Jesli sie karmi piersia to chyba nie problem zaslonic piers?
![]() Czas przestac byc egoistkami i zastanowic sie czy inni ludzie beda chcieli wasze piersi ogladac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym dla mnie żeby nie wiem co się komu podobało lub nie - moje dziecko jest najważniejsze na świecie i jego wygoda i dobro też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
oo jaka dyskusja o piersiach teraz?
![]() ![]() albo odciągnąć mleko i zagrzać a później do takiego termosiku dać czy jak to sie nazywa taki pojemnik na butelke to trzyma ciepło. ![]() ![]()
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a egoistką to jesteś w tym momencie TY!! bo interesuje Cię Twoje prywatne poczucie ESTETYKI a nie to, że MALUTKIE dziecko jest głodne!!przecież tu nie mowa o karmieniu rocznego dziecka tylko maleństwa!! poza tym czy Tobie ktoś zabrania zjeść kanapki, hot-doga etc na dworzu jak jesteś głodna ?? NIE! to czemu dziecko ma być głodne?? być może znalazłby się ktoś kto uzna, że Ty jesz nieestetycznie...i co ?? wyrzuciłabyś wtedy jedzenie i zaczęła się z tym ukrywać ?? Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2010-03-27 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szanujemy na wzajem swoje prawo do prywatności i nie wpychajmy swojej intymności innym na siłę, szczególnie gdy oni tego nie chcą.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-03-27 o 14:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
ale nie szanowaniem cudzego "poczucia estetyki" i jego zdanie byłoby bezczelne siedzenie naprzeciwko niego z piersiami na wierzchu i karmienie...zresztą ja nie wiem...jak mnie się coś nie podoba to to olewam i nie patrzę...bo to tak jakbym miała na coś uczulenie i to ciągle jadła
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie, nie powiedziałam, że jestem JA ważniejsza bo mam dziecko, tylko że dla mnie moje dziecko jest ważniejsze od reszty świata, a to duża różnica. Po trzecie nie staję na środku ulicy/marketu/parku i nie krzyczę UWAGA BĘDĘ KARMIĆ PIERSIĄ!!! Siadam i karmię, jak ktoś zauważy, to w sumie jego problem, nie pasuje to niech nie patrzy. W sumie mało estetyczne i niesmaczne jest jak młodym pannom (i nie tylko) wyłażą figi, najczęściej stringi nad spodniami. Mnie np. wtedy robi się niedobrze, a jeszcze jak są przymałe ![]() Dla mnie bielizna jest sprawą intymną, i jakoś mnie nie interesuje czy ktoś nosi pantalony czy stringi, a co krok mam to "wpychane na siłę" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie widuję kobiet karmiących jakoś oblesnie, z wywaloną piersią, no po prostu nie widuję takich. Jeśli już, to naprawde tej piersi nie widac spod ubrania i zza głowki dziecka. I naprawdę nie rozumiem o co ta niby burza, gdzie wy widujecie te oblesnie karmiące matki, bo ja się plącze po Niemczech, Polsce i jeszcze po kilku pobocznych krajach i kobiety z wywalonym chamsko cycem nie widziałam (znaczy. widziałam, ale nie karmiła dziecka tylko se cycki opalała w monahijskim parku, pełno w lecie takich ![]() A jedna ekhibicjonistka, która sprawdzała podczas karmienia dziecka, jakie wrażenie jej cycek zrobił na facetach w restauracji, to mi się trafiła tylko na wizażu, więc nawet jej cycka nie widziałam tylko o nim poczytałam ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-03-27 o 15:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.