|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Raczkowanie
|
Dot.: nowy podkład Revlon ColorStay z technologią Soft Flex
o boze jakie brudneee butelkiiiii hehheh i cos nie bardzo widac te kolory tak patrzac na te zdjecieee.....hmmm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak patrzę na te zdjęcia i sobie myślę że wystarczyłby mi kolorek warm golden m/t ![]() no i jak oceniasz ten do mieszanej i do tłustej ? twoim zdaniem lepszy od tego do normalnej i suchej ? ogólnie to RC n/s nie podpasował mi -.- teraz czatuję na m/t . i mam nadzieję że będzie lepiej. Łah i bardzo przydały mi się te zdjęcia ![]()
![]() |
![]() |
#3213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Medium Beige jak najbardziej wpada w róż. sama go mam. i wyglądam jak świnka peppa jak go nałoże. ![]()
![]() |
![]() |
#3215 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3216 |
Raczkowanie
|
kasiek04 nie wiem czy dostaniesz 300 bo tu u mnie w UK tez go nie ma i zamawiam go na ebayu z USA tak samo jak kolor 310...obecnie uzywam 300...i sama sie dziwie jak moglam uzywac true beige ktory jest taki ciemny!!
hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3218 | |
Raczkowanie
|
arbuzowaaa a wiec do normalnej/tlustej jest lepszy gdy chcesz cos ukryc i jest na pewno ciezszy i bardziej hmm"kremowy" bardziej gesty..gdy masz nieskazitelna cere do n/s bedzie super...ale mniej kryje. ja uzywalam do n/s jak mialam super cere ale teraz przez zime uzywam wlasnie do tlustej...kolor 310 zdecydowanie zolty , zero rozu. 250 ma odcien rozowy.
A tak w ogole moje drogie czy nie macie takiego poczucia ze trudno dobrac odcien Colorstaya?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- MARINA jaki masz kolor skory?cere oczy i wlosy? ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3219 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3220 |
Raczkowanie
|
jeszcze co znalazlam w necie - lepiej widac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3221 |
Raczkowanie
|
mallflowerku juz wyslalam Ci maila z moimi zdjeciami tylko sie nie smiej bo to takie przypadkowe zdjecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3223 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]()
Antoine de Saint-Exupéry — Mały Książę (XVII) - Na pustyni jest się trochę samotnym. - Równie samotnym jest się wśród ludzi. Edytowane przez mallflower Czas edycji: 2010-03-24 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
cieszę się, że sie podoba.
podstawowa zaleta tego podkladu to lekkosc i to ze maskuje zaczerwienienia a dla mnie to jest mega wazne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3225 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam podkład revlon colorstay 150, który zaraz po nałożeniu ma odpowiedni kolor a po 5 min ciemnieje. Kiedyś miałam 110, który był za różowy. Co zrobić żeby 150 nie ciemniał mi na twarzy ? Czy uważacie jakbym dwa te kolory zmieszała to czy byłby odpowiedni dla mnie ? Obecnie nie mam 110 więc musiałabym kupić ale nie wiem czy warto. Pomóżcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
Dot.: revlon colorstay 150 buff - ciemnieje !
Ciemnieje, ciemnieje.
Tez mam BUff - musialam kupic bo Ivory w Douglasie nie mieli a nie mialam czasu czekac na przesylke z All. I tak samo, naloze Buff i po patru minutach ciemnieje. Heh. Ale chyba 99% podkladow ciemnieje po nalozeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3227 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem odcień buff jest już sam w sobie ciemny. Zamówiłam go z allegro bo w moim mieście nie ma kosmetyków tej marki. Tragedia. Kilka tonów za ciemny. Chyba dalej musze kupować rimmela 100 ivory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
To kup Ivory z Revlonu CS
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3229 |
Zadomowienie
|
Dot.: Revlon colorstay
monykaa - podałaś link do aukcji (b. korzystna nota bene
![]() Sprzedawca (link z allegro wyżej) ma też w ofercie odcienie 02 Buff .... ( = 02 Buff Chamois ?)
- Jan Paweł II ![]() http://kropelka-wiary.pl/ WYMIANA - oczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497260 Edytowane przez Nektarynka Czas edycji: 2010-03-26 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3230 |
Raczkowanie
|
ale ivory jest dla mnie za różowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3231 |
Raczkowanie
|
powiem szczerze ze nie mam pojecia jaka jest roznica miedzy buff a buff chamois
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- aha jeszcze jedno kolor jest naprawde blaaaadziuchny i konieczny bedzie bronzer zeby nadac skorze "smaczku" (zeby nie byla taka plaska) mimo to bede zamawiala sand beige a w czerwcu pewnie bede szykowala sie do zakupu ciemniejszego. podklad autentycznie dlugo sie trzyma (w porownaniu do innych podkladow jakie mialam) -bronzer,roz,korektor zszedl juz po jakims czasie -a podklad nadal sie trzymal dajac takie lekko pudrowe wykonczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3232 |
BAN stały
|
Dzieki dziewczyny za to forum!! Czy miala ktoras z Was revlon active 06 medium beige? Ja posiadam taka miniaturke i niestety jest za ciemny- tzn strasznie mi ciemnieje na twarzy. Co byście poleciły dla cery tlustej 180 czy 240??Zaznaczam że nie lubie podkladow wpadajacych w róz bo moja twarz jest troche wrazliwa i czasami sama sie cala różowi. Od zeszlego lata poprzestałam chodzic na solar max 2 razy w miesiacu ,twarz mi sie rozjasnila i z koloru 360 spadalm bo beżow jasnych i mam problem z dobraniem odpowiedznich odcieni jak i podkladow a uzylam juz chyba wszystkie mozliwe i chyba wroce do revlona.Bedę wdzięczna za odpowiedz- pomoc!
Edytowane przez STARLA77 Czas edycji: 2010-03-27 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3233 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3234 |
Zadomowienie
|
monykaa - w moich drogeriach (w mieście zaledwie dwie) nie ma Revlon'u, więc liczę tylko na komentarze i informacje od Was-wizażanek
![]() ![]() Powiadasz, że 150Buff byłby idealny ? Hmmm -jasny wpadający w beż ? Bez żadnej maski ? No to chyba zacznę przeglądać aukcje ... Tutaj dziewczyny piszą, że Buff jest ciemny sam w sobie :/ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=416844
- Jan Paweł II ![]() http://kropelka-wiary.pl/ WYMIANA - oczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497260 Edytowane przez Nektarynka Czas edycji: 2010-03-27 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3235 |
Raczkowanie
|
kurcze nie wiem co ci poradzic ... tez jestem brunetka, niebieskie oczy, jasna cera -zero solarium
![]() a moze kup na allegro sa tzw probki -w takich malych tubkach po 5ml -za 4zl sand beige i za 5.5zl (razem z jakas baza) -tak przeliczajac to jakbys miala kupic 6 takich probek np po 4zl to uzyskasz pelnowymiarowy podklad ( 30ml) za 24zl + przesylka ![]() no ale tak kupujac np po 1tubce -z koloru to mysle ze spokojnie starczy ci na tydzien albo dluzej testowania ![]() ![]() mam na dnie jeszcze troche sand beige to cykne ci zdjecia dla porownania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3236 |
Raczkowanie
|
kurcze -niestety moj aparat przeklamuje troche kolory ;/ ale tak dla orientacji wklejam
![]() ![]() sluchaj jezeli masz odcien jak tutaj : http://www.allegro.pl/item968219359_...ige_sklep.html to buff bedzie idelany wiesz co chyba tez wezme buff -bo sand beige minimalnie rozni sie od dekoldu -generalnie moglabym brazerem tez przejechac -no ale nie wiem czy to dobre wyjscie (brudne ubrania) a buff to tak idelnie sie zlewa -najwyzej jak bedzie wiecej slonecznych dni i troszke (samoistnie -bo nie lubie sie opalac) nabiore koloru to bede musiala zainwestowac w sand beige ![]() a mozesz polecic jakis bronzer ktory utrzymuje sie na swoim miejscu pare godzin?? ja bede kupowala sobie teraz ten z golden rose http://www.goldenrose.pl/art-p_bty-r...brazujacy.html -niestety chwilowy brak kasy- ale oprocz tego chce kupic ziemie egipska -slyszlam mnostwo dobrych opinii ale ze kosztuje 150zl to bede musiala troszke dozbierac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3237 |
Zadomowienie
|
Na drugim zdjęciu dwie próbki to sand beige ? Bo po prawej stronie jest coś jaśniejszego.
One w sumie i tak nie są takie jasne ![]() Dziewczyny w wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=300403&page=103 polecają Ivory dla bladzioszków. Z gamy wynika, że najjaśniejszym kolorem z beżów jest 150buff, a z odcieni wpadających w róż to ivory. Nie chcę odcieni różowych, więc zastanowię się nad buff, a jak będzie za ciemny to kupię jakiś tańszy jasny podkład i będę mieszać (tylko mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby ![]() monykaa - ja nie pamiętam nazwy brązera, którego teraz używam, bo znajomej się rozbił i dała mi kilka kawałków. Wolę róże - ale też specjalnie nie zwracam uwagi na nazwę. W drogerii można za 8-10 zł kupić jakieś fajne i róże i pudry rozświetlające, np.: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-policzkow.htm Coś wymyślę ... ![]()
- Jan Paweł II ![]() http://kropelka-wiary.pl/ WYMIANA - oczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497260 Edytowane przez Nektarynka Czas edycji: 2010-03-27 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami jak nie mam dużo niespodzianek nakładam lżejszy podkład, a revlonem delikatnie musnę buźkę w niektorych miejscach i jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3239 |
Raczkowanie
|
masz porcelanowy kolor??? uwierz mi ze ivory jest baaaaardzo jasny -jasniejszy od tego co pokazlam w linku do twojego podkladu... buff to taki neutralny kolor jak dla mnie -jak go nalozylam to jakbym nic nie miala -tyle ze zakryl mi drobne przebarwienia
aha - i nie spodziewaj sie ze przy tak jasnym kolorze- mimo ze wszyscy tak wychwalaja -zakryje ci wszystkie niedoskonalosci ![]() ten jasniejszy na 2zdjeciu to buff a drugi sand beige ![]() hehe - mam swoj ulubiony podklad ktory tez dobrze kryje ale niestety nie ma kolorku dla mnie wiec tez zawsze go mieszalam Edytowane przez monykaa Czas edycji: 2010-03-28 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3240 | |
Raczkowanie
|
dostalam probke 180 i 150 - jak dla mnie oba sie nadaja -idealnie stapiaja sie z moja cera, 180 minimalnie ciemniejszy/cieplejszy (na mojej skorze) -przebarwienia kryje z syfkami gorzej ;p tak jak piszesz gdy wysmarowalam cala buzie i nadal byly widoczne syfki to wklepalam troche fluidu w te miejsca -wydawalo mi sie ze jest ok, ale chlopak zwrocil mi uwage ze mam placki na buzi :p powiem szczerze ze maluje sie przy oknie (zeby makijaz byl jak najbardziej naturalny) i nie widzialam tych "plackow" ale nie chodzilam z lusterkiem po calym domu wiec cos musi byc skoro facet sam z siebie zwrocil na to uwage ( teraz przed malowaniem daje na syfki zielony korektor, na to podklad i jak jest potrzeba to jeszcze jasny bezowy korektor) . z reszta dziewczyny pisaly juz kiedys ze ten podklad naklada sie szybko, bez poprawek.
kobitki piszecie ze 240 medium beige wpada w roz -to jaki kolejny bezowy kolorek jest zaraz za 180 sand beige?? ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- kurde to ja juz sama nie kapuje -moze na waszej twarzy ten medium zrobil sie rozowy?? czytalam wczesniej wypowiedzi + ta gama kolorow ktora ostatnio dodalam -to wynika ze jednak wpada on w bez a nie w roz... przytocze wam 1 wypowiedz bo wiecej nie chce mi sie szukac ![]() Cytat:
Edytowane przez monykaa Czas edycji: 2010-03-27 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.