Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-27, 18:45   #2071
Emila3000
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
I ja wreście kupiłam herbatkę karmelową firmy dilmah
Kidyś tutaj ktoś napisał, że ta herbatka smakuje, jak rozpuszczona krówka , ja nie poczułam takiego efektu - może za mało posłodziłam , napiszcie ile słodzicie ?
to Ci powiem tak... przed dietą przez kilka lat w ogole nie slodzilam
na diecie brakowalo mi sokow wiec zaczelam - 1 tabletke
pozniej bylo za slodkie z czasem wiec na litrowy dzbanek wrzucalam 3,2 az w ogole przestalam slodzic nie dawno jak mnie od slodkiego odrzucilo
kawe tylko musze poslodzic - tez 1 tabletka

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
dzięki za pocieszenie, że nie jestem sama taka bez sił
a ciśnienie dzisiaj mam w granicach 105/70 i jeszcze ta pogoda senna, idę jeszcze kawę sobie zrobię, może mnie trochę ożywi.

moj maz mial jak mu lekarz w czwatek mierzyl chyba 80/60 czy jakos strasznie nisko.... lekarz sie zdziwil ze on w ogole chodzic moze... w ogole zawsze mial bardzo niskie - dlatego bardzo spokojn jest, po ojcu to cisnienie odziedziczyl, obydwaj jak zoommbi chodza czasem
w ogole nie mam sily do niego.... ciasto podzeral jak Julke usypialam
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 18:47   #2072
betii5
Rozeznanie

Witajcie dziewczynki.Jestem tak objedzona że ruszać się nie mogę,mam ostatni dzień na p/w i niedawno zrobiłąm sobie michę sałatki z pomidorów,rzodkiewki ,szczypiorku,ogórka ,sałaty lodowej,papryki czerwonej ,pychotka.Z robiłam też serniczek ,wyobrażcie sobie że jestem już na diecie prawie 8 miesięcy i pierwszy raz zrobiłąm dla siebie ciasto.Dla domowników nic nie piekłam bo stwierdziłam że muszą mieć choć tydzien przerwy przed świętami,od słodkości.Jestem jakaś padnięta dzisiaj,ta pogoda ciągle padało ,chociaż od 15 godziny przerwa nawet pranie powiesiłam na dworze.Po wczorajszym praniu dywanów tak mnie kości bolą ,a prałam tylko dywany,chyba się juz sypię.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 18:48   #2073
Emila3000
Zakorzenienie

zaraz ide piec sernik i robic zapienke z baklazana zeby na jutro byla na obiad
Stary 2010-03-27, 19:01   #2074
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki.Jestem tak objedzona że ruszać się nie mogę,mam ostatni dzień na p/w i niedawno zrobiłąm sobie michę sałatki z pomidorów,rzodkiewki ,szczypiorku,ogórka ,sałaty lodowej,papryki czerwonej ,pychotka.Z robiłam też serniczek ,wyobrażcie sobie że jestem już na diecie prawie 8 miesięcy i pierwszy raz zrobiłąm dla siebie ciasto.Dla domowników nic nie piekłam bo stwierdziłam że muszą mieć choć tydzien przerwy przed świętami,od słodkości.Jestem jakaś padnięta dzisiaj,ta pogoda ciągle padało ,chociaż od 15 godziny przerwa nawet pranie powiesiłam na dworze.Po wczorajszym praniu dywanów tak mnie kości bolą ,a prałam tylko dywany,chyba się juz sypię.
betii5 jesteś niesamowita, że tyle miesięcy wytrzymałaś bez ciasta, podziwiam Cię, bo ja uwielbiam ciasta, a sernik robię sobie prawie co tydzień w sobotę.

A co do sałatki, to gdzieś czytałam że nie powinno się mieszać ogórków z pomidorem bo sok z ogórków zabija witaminę C z pomidora.
Stary 2010-03-27, 19:03   #2075
Emila3000
Zakorzenienie

nie tylko z pomidorow, ale i z papryki i innych warzywek

Megi masz moze te sylikonowe formy z lidla? zaraz bede piec sernik i zastawiam sie czy sie pomieszcze i jak bardzo ono wyrasta ?

i jeszcze jedno - ile cukru dac na ten kg sera?

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-03-27 o 19:09
Stary 2010-03-27, 19:09   #2076
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
Megi masz moze te sylikonowe formy z lidla? zaraz bede piec sernik i zastawiam sie czy sie pomieszcze i jak bardzo ono wyrasta ?
Nie mam, piekę w zwykłej blaszce takiej ok 25x30, wychodzi różnie raz wyższy raz niższy - zależy od sera, myślę że trochę mniejsza na 1kg sera też byłaby dobra ale nie kupię nowej, a na dno daję papier żeby się nie przyklejało, a po upieczeniu obkrawam nożem żeby równo opadał - sprawdzone

Cukru nie wiem, ja daję 30 tabletek słodzika, a jeden słodzik to jedna łyżeczka cukru, więc możesz łyżeczki liczyć raz dałam 35 tabletek i był taki bardziej słodki - na zamulenie ha ha

Edytowane przez Megi428
Czas edycji: 2010-03-27 o 19:11
Megi428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 19:11   #2077
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam, piekę w zwykłej blaszce takiej ok 25x30, wychodzi różnie raz wyższy raz niższy - zależy od sera, myślę że trochę mniejsza na 1kg sera też byłaby dobra ale nie kupię nowej, a na dno daję papier żeby się nie przyklejało, a po upieczeniu obkrawam nożem żeby równo opadał - sprawdzone
tylko ze ja wolabym zeby to tak bardziej nie pozornie wygladalo - w tycg rozyczkach i serduszach chce upiec

powiedz na ile to wyrasta?
i ile cukru dac ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 19:13   #2078
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko ze ja wolabym zeby to tak bardziej nie pozornie wygladalo - w tycg rozyczkach i serduszach chce upiec

powiedz na ile to wyrasta?
i ile cukru dac ?
wyrasta na jakieś 4-5 cm jak się piecze i potem opada, myślę że serce + różyczki powinny pomieścić ser, tylko raczej nie lej do pełna bo ci ucieknie, a cukier zobacz post wyżej.
-----------
muszę powiesić pranie i wykąpać się więc znikam na trochę

Edytowane przez Megi428
Czas edycji: 2010-03-27 o 19:14
Megi428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 19:16   #2079
Emila3000
Zakorzenienie

hehe to cukru za 25 zeta mi pojdzie
Stary 2010-03-27, 19:29   #2080
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Emilia to daj slodzik, do sernika szkoda tracic.
Zjadlam duzy jogurt naturalny i juz wyczerpalam limit nabialu na dzis hehe niech ktoras policzy ladnie ile kcal dzis zjadla i poda jadlospis ciekawi mnie to, a sama nie wiem ile liczyc w nalesnikach np itd

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 19:35   #2081
betii5
Rozeznanie

Cytat:
betii5 jesteś niesamowita, że tyle miesięcy wytrzymałaś bez ciasta, podziwiam Cię, bo ja uwielbiam ciasta, a sernik robię sobie prawie co tydzień w sobotę.

A co do sałatki, to gdzieś czytałam że nie powinno się mieszać ogórków z pomidorem bo sok z ogórków zabija witaminę C z pomidora.
Kochana wiem też czytałam o tym ale czasem łakomstwo bierze górę nad rozumem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 19:45   #2082
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
Emilia to daj slodzik, do sernika szkoda tracic.
Zjadlam duzy jogurt naturalny i juz wyczerpalam limit nabialu na dzis hehe niech ktoras policzy ladnie ile kcal dzis zjadla i poda jadlospis ciekawi mnie to, a sama nie wiem ile liczyc w nalesnikach np itd
slodzik mi przez gardlo nie przejdzie
dam z 10 lyzek cukru i najwyzej troche chlupne tego w plynie, on tak fajnie zaostrza slodki smak

a jadlospis policze z protein, bo wtedy kazdy dzien taki sam jest prawie, a na warzywach to szaleje jak nie wiem i ciezko to liczyc
dzisiaj w nocy do jakiegos kalkulatora wrzuce
Stary 2010-03-27, 19:46   #2083
Mariolcia =P
Zakorzenienie

okej macie jakis fajny kalkulator kalorii? tak z czystej ciekawosci, bo glodzic si enie zamierzam

Stary 2010-03-27, 19:52   #2084
baskinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Racja.

Nic nie włożyła do ust złego. Chodzi o to, że grzeszysz. Sama się do tego otwarcie przyznałać, więc to są Twoje słowa.

Koleżanko droga. Ta dyskusja dotyczyła Twoich modyfikacji diety Dukana. Jeśli się do niej nie stosujesz w 100% to już nie jest dieta Dukana. Zasugerowałam więc zmianę wątku, lub założenie własnego. Zostałam poparta przez większość dziewczyn, także to z Toba jest coś nie tak. A obrażania mnie nawet nie skomentuję, bo nie będę się zniżać do Towjego marnego poziomu. Ja życzę Ci spadków, jak wszystkim. Nawet jeśli na diecie Dukana wg własnego uznania.

Rozważę to.

I co napiszesz, że mnie obrażasz? Proszę bardzo.
Dziewczyny, ktoś bierze, jej stronę?
ooo, przyszła gwiazda dietetyki (hahahaha) i już robi zadymę

gdzież to Cię obraziłam koleżanko droga - przecież określenie jędza to tylko stwierdzenie faktu

a jeśli chodzi o moje modyfikacje diety - w książce jak byk stoi wariant 2/0 i w dni bez protein mogę jeść wszystko, byle bez szaleństw, a ja stosuję to nawet restrykcyjniej i chudnę
wariantowi temu nie poświęcono za wiele uwagi w książce, tutaj też nie widzę, żeby ktoś tym trybem szedł, więc może moje wnioski będą komuś przydatne - no, ale widać umysł masz za ciasny aby to pojąć

i wiesz co mam prośbę, ignoruj moje posty bo dyskusja z Tobą jest żałosna, droga koleżanko wszystkowiedząca i najmądrzejsza

śliczne torebki z rabatem
użyj kodu 6be2a50b i kup torebkę 5% taniej

baskinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 19:54   #2085
Mariolcia =P
Zakorzenienie

baskinka daj sobie na wstrzymanie. Emilia 25 jest bardzo mila dziewczyna i w zyciu bym nie pomyslala o niej jedza, jak pewnie zadna z nas, za to o Tobie domysl sie sama. Po co piszesz cos na jej temat jezeli potem kazesz jej ignorowac swoje posty troche to bez sensu nie uwazasz?? Skoro dla Ciebie dyskusja jest bez sensu po co ja ciagniesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 19:58   #2086
YettaV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baskinka Pokaż wiadomość

gdzież to Cię obraziłam koleżanko droga - przecież określenie jędza to tylko stwierdzenie faktu

a jeśli chodzi o moje modyfikacje diety - w książce jak byk stoi wariant 2/0 i w dni bez protein mogę jeść wszystko, byle bez szaleństw, a ja stosuję to nawet restrykcyjniej i chudnę
wariantowi temu nie poświęcono za wiele uwagi w książce, tutaj też nie widzę, żeby ktoś tym trybem szedł, więc może moje wnioski będą komuś przydatne - no, ale widać umysł masz za ciasny aby to pojąć

i wiesz co mam prośbę, ignoruj moje posty bo dyskusja z Tobą jest żałosna, droga koleżanko wszystkowiedząca i najmądrzejsza
Przystopuj.
III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg
Mój cel - 55 kg - osiągnięty
Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"!

Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą
...ale to jest zmienne
YettaV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 20:21   #2087
eliza40
Zakorzenienie

Proponuję ignorować posty (wiadomo kogo)
Stary 2010-03-27, 20:28   #2088
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
A no właśnie Emilia25 a to nie ty coś tam pisałaś wcześiej o herbatkach karmelowych z mlekiem? czy emila3000? już mi sie pomieszało...trzeba by tu coś nowego spróbować więc dziewczyny piszcie co tam sobie sączycie

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Też popieram.
Baskinka to to jesteś wyrywny wywrotowiec na tym forum

Ah no zapomniałam: jakiś czas temu była mowa o czerwonej papryce, niektóre dziewczyny pisały że spowrotem przybierały na wadze po jej zjedzeniu. Otóż ja właśnie wczoraj miałam faszerowane papryki i powiem Wam że faktycznie czułam się "pełniejsza" wprost ociężała.może faktycznie to prawda?
Ja też pisałam o tek herbatce, jest po prostu pyszna. Dziewczyny doradzały, żeby dodać mleka, wtedy jest jeszcze lepsza! (ta z Rossmanna).

Cytat:
Napisane przez pani_zima82 Pokaż wiadomość
No ciężko się tu przebić , ostatnio pisałyście o aromatach- dziś kupiłam 20 szt (5 cytrynowych+4 pomarańczowe+3 migdałowe+ 5 rumowych + 3 waniliowo-maślane) za wszytskie w komplecie zapłaciłam 1.99 w Lidlu
Waniliowo-maślane?? Zainteresowałaś mnie. Migdałowego też jeszcze nie mam.

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
No właśnie tyle mam w portfelu a jeszcze mleko...

Właśnie też mi się to średnio podobało... te 1000 kcal... ale jakoś tak wychodziło, a głodna nie byłam w zasadzie...

Nie piłam nigdy herbaty z mlekiem... na samą myśl mam odruch wymiotny, ale karmelowa może być dobra rzeczywiście...
Też tak myślałam, dopiero na Duknie spróbowałam z mlekiem. Spróbuj, nie pożałujesz.

Cytat:
dzięki za pocieszenie, że nie jestem sama taka bez sił
a ciśnienie dzisiaj mam w granicach 105/70 i jeszcze ta pogoda senna, idę jeszcze kawę sobie zrobię, może mnie trochę ożywi.
Może to naprawdę tylko przesilenie wiosenne i Ci przejdzie niedługo?
Trzymaj się kochana.

Cytat:
Napisane przez pani_zima82 Pokaż wiadomość
w składzie jest : olej roślinny + aromat Mój piernik z Waszego przepisu wyszedł, trochę niski ale pyszny nie wiem czy mam dobry słodzik bo nie jest bardzo słodki (sweet top w proszku z czerwoną nakrętką)
Raz użyłam tego właśnie słodzika do babeczek. Faktycznie on się chyba nie nadaje, bo jakoś mało słodkie te wypieki wychodzą.
Stary 2010-03-27, 20:30   #2089
YettaV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Proponuję ignorować posty (wiadomo kogo)
Jestem za! Popieram!
A tak korzystając z okazji - Eliza pamiętam Cię z III części (kiedy ja dołączyłam) i już wtedy jak dla mnie, początkującej, byłaś weteranką Powiedz, jesteś jeszcze na II fazie, czy już III?

...ale to jest zmienne
Stary 2010-03-27, 20:36   #2090
betii5
Rozeznanie

Dziewczynki szperałam po swoich zeszytach z przepisami i znalazłam jeszcze kilka ciekawych przepisów na ciasta np.Ferrero roche, sernik z brzoskwiniami ,ale ten jest wyjątkowy naprawdę ,knopers,pawi ogon.Jeśli chcecie to wam jutro prześlę.Ja napewno zrobie ten sernik,bo bajecznie wygląda i jest smaczny,zreszta wszystkie te ciasta mają fajny ciekawy wygląd i są smaczne,jest tylko jeden malutki problem są dość pracochłonne ,ale warto.
Stary 2010-03-27, 20:44   #2091
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YettaV Pokaż wiadomość
Jestem za! Popieram!
A tak korzystając z okazji - Eliza pamiętam Cię z III części (kiedy ja dołączyłam) i już wtedy jak dla mnie, początkującej, byłaś weteranką Powiedz, jesteś jeszcze na II fazie, czy już III?
Tak jeszcze jestem na II fazie.Niestety za dużo grzeszków było.Miałam też kilka razy zastoje,ale jeszcze się nie poddaję .Do mojego celu 65 kg brakuje mi jeszcze trochę ponad 3kg.Doktorek wyliczył mi 66 kg może już wtedy przejdę na III ,będę myśleć jak to osiągnę
Stary 2010-03-27, 20:47   #2092
betii5
Rozeznanie

Ja się już na dziś z Wami pożegnam ide się kąpać i nózki do góry będę sięfilmować.Dobrej nocy,uważajcie rano co by się koło łóżka nie poślizgnąć o ten tłuszcz,co z Was wypłynie. Ja ostatnio bym nos sobie rozwaliła jak mi te pół kilo wypłynęło.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Tak jeszcze jestem na II fazie.Niestety za dużo grzeszków było.Miałam też kilka razy zastoje,ale jeszcze się nie poddaję .Do mojego celu 65 kg brakuje mi jeszcze trochę ponad 3kg.Doktorek wyliczył mi 66 kg może już wtedy przejdę na III ,będę myśleć jak to osiągnę
Witam ,witam.Widze nareszcie kogoś ze starej ekipy jak miło.
Stary 2010-03-27, 20:49   #2093
Do celu Joasia
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!!
Miło tak poczytać, że jest jakaś nadzieja dla mnie,,,,
Na poważnie od jutra zaczynam.

Emilia3000 i Megi428 dzięki za wasze odpowiedzi
Córka w prawdzie nastawiła się, że będzie dietkę ze mną robić hmmmm, nie wiem co mam teraz zrobić. Już kiedyś stosowałyśmy przez 4 dni dietę podobną i schudłyśmy po 4kg, czułyśmy się przy tym dobrze. ALE jak zaczęłyśmy jeść normalnie kg powróciły. Stąd nasz pomysł odchudzania się razem!

Idę już spać... Jutro pierwsze ważenie, mierzenie...
Dobranoc wszystkim
Do celu Joasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 20:50   #2094
eliza40
Zakorzenienie

Beti ja jestem cały czas i czytam codziennie tylko mało się udzielam
Z tym tłuszczem obok łóżka to dobre
Stary 2010-03-27, 20:55   #2095
23blaszka
Raczkowanie

GG do 23blaszka

Cytat:
ogolnie lubie liptona wszystkie smaki - te piramidkowe, oprocz tej karaibskiej, bo jej nie pilam, uslszalam gdzies ze jest nie dobra
dobre sa te infusion - najlepsza czarna porzeczka,
najlepsze sa dilmah - i chyba musze zaczac je powoli testowac,
czesc herbat z herbapolu i vitaxu jest dobra - napewno mieta z guaraną
oczywiscie biofix - rewelacyjne owocowe
z czerwonych bio activ
irving koktaile owocowe - innych nie ma ani w tesco ani w kauflandzie - ale sa bardzo pyszne - to sa czarne herbatki i biala z figa i gruszka - pycha
rooibos tetley - ta z wanilią
irish krem takane - ale owocowe od nich sa potowrnie sztuczne, i raz sie skusilam na wisniowa i truskawkowa bleh
bio activ kiedy robilo fajne owocowe - teraz sie popsuli troche - byla taka super jablkowa - normalnie jakby sie jablko pilo
wlasnie jestem na etapie wywalania niektorych herbat z kolekcji, tych tekane glownie i ogolnie czyszcze puszki - kupilam juz wiekszosc nowych opakowan ku nie zadowoleniu meza
dzieki Emila pewnie cos sobie wybiore z tego zestawu

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
I ja wreście kupiłam herbatkę karmelową firmy dilmah
Kidyś tutaj ktoś napisał, że ta herbatka smakuje, jak rozpuszczona krówka , ja nie poczułam takiego efektu - może za mało posłodziłam , napiszcie ile słodzicie ?
ja tez sobie taka kupiłam i tez zasugerowałam sie własnie tym że przypomina krówki, niestety nie do końca ,ale nie jest najgorsza, nawet smaczna , próbowałam z mlekiem.

Cytat:
Napisane przez baskinka Pokaż wiadomość

zadyme to chyba Ty robisz. nikomu oprócz ciebie Emila nie przeszkadza
emila wyraziła tylko swoja opinie, jesli sie z nia nie zgadzałas mogłas grzecznie wytłumaczyc ,że jestes na 2/0 ale cos mi sie wydaje ,że ten wariant wymysliłas na poczekaniu. nie wiem czy zauważyłaś ale po tych twoich wypowiedziuach to raczej ty wychodzisz na Jedze w oczach innych , zwracasz na siebie uwage , ale może włąśnie o to ci chodzi??? Dlatego Eliza ma racje nie bedziemy zwracac uwagi juz na twoje głupie docinki pod adresem innych
08,06 59,5kgczyli -14,3kg
cel 60kg osiągnięty
bedzie 55kg
dam rade??? napewno
23blaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 20:58   #2096
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Może to naprawdę tylko przesilenie wiosenne i Ci przejdzie niedługo?
Trzymaj się kochana.
Na pewno przesilenie bo robiłam wyniki w tym tygodniu i są wzorcowo książkowe, więc przesilenie + duży ubytek na wadze w ostatnie dni i osłabiło mnie, na dodatek te porządki, jak się człowiek naskakał po drabinie, pomachał łapkami po szybach, to i wymiękł

Cytat:
Dobrej nocy,uważajcie rano co by się koło łóżka nie poślizgnąć o ten tłuszcz,co z Was wypłynie. Ja ostatnio bym nos sobie rozwaliła jak mi te pół kilo wypłynęło.
ha ha niezłe
Stary 2010-03-27, 21:12   #2097
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Do celu Joasia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!!
Miło tak poczytać, że jest jakaś nadzieja dla mnie,,,,
Na poważnie od jutra zaczynam.

Emilia3000 i Megi428 dzięki za wasze odpowiedzi
Córka w prawdzie nastawiła się, że będzie dietkę ze mną robić hmmmm, nie wiem co mam teraz zrobić. Już kiedyś stosowałyśmy przez 4 dni dietę podobną i schudłyśmy po 4kg, czułyśmy się przy tym dobrze. ALE jak zaczęłyśmy jeść normalnie kg powróciły. Stąd nasz pomysł odchudzania się razem!

Idę już spać... Jutro pierwsze ważenie, mierzenie...
Dobranoc wszystkim
Pewnie, że z kimś raźniej. U mnie rodzinka powoli zaczyna się przekonywać do wspólnego dietowania. Powodzenia życzę i dużych spadków!

Cytat:
Ja się już na dziś z Wami pożegnam ide się kąpać i nózki do góry będę sięfilmować.Dobrej nocy,uważajcie rano co by się koło łóżka nie poślizgnąć o ten tłuszcz,co z Was wypłynie. Ja ostatnio bym nos sobie rozwaliła jak mi te pół kilo wypłynęło.
Buahaha.. Uśmiałam się, dobre.
Stary 2010-03-27, 21:16   #2098
Megi428
Wtajemniczenie

Próbuję wyliczyć co i ile dzisiaj zjadłam, obliczyć wg tabeli ile to ma kalorii i mam problem. Serek President 4% ten z Biedrony ile ma kalorii, bo na opakowaniu brak danych
I otręby owsiane znalazłam że poddane obróbce termicznej mają znacznie znacznie mniej kalorii niż surowe - jak to???

No kobiety burza mózgów
Stary 2010-03-27, 21:17   #2099
YettaV
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki szperałam po swoich zeszytach z przepisami i znalazłam jeszcze kilka ciekawych przepisów na ciasta np.Ferrero roche, sernik z brzoskwiniami ,ale ten jest wyjątkowy naprawdę ,knopers,pawi ogon.Jeśli chcecie to wam jutro prześlę.Ja napewno zrobie ten sernik,bo bajecznie wygląda i jest smaczny,zreszta wszystkie te ciasta mają fajny ciekawy wygląd i są smaczne,jest tylko jeden malutki problem są dość pracochłonne ,ale warto.
betii5, nie kuś, kobieto! Same nazwy powodują ślinotok, choć ja niby niesłodyczożerna jestem!

Cytat:
To trzymam kciuki w takim razie Mi też zostało jakies 3 kilo, więc możemy się wzajemnie motywować

Cytat:
Beti ja jestem cały czas i czytam codziennie tylko mało się udzielam
Z tym tłuszczem obok łóżka to dobre
Z tłuszczyku też się uśmiałam
Eliza40, a może właśnie zacznij się bardziej udzielać? Wiem, że teraz to już nie jest to samo, co w III czy wcześniejszych częściach watku, ale chyba właśnie dlatego, że brakuje takiego "trzeźwego" osądu w jakim się specjalizujesz Zawsze potrafiłaś tak krótko i celnie napisać, ocenić, podsumować. I nie bałaś się wyrażać swojego zdania. Więc jak? Trochę więcej aktywności "pisarskiej"? Dla "dobra ogółu"?

Cytat:
Napisane przez 23blaszka Pokaż wiadomość

zadyme to chyba Ty robisz. nikomu oprócz ciebie Emila nie przeszkadza
emila wyraziła tylko swoja opinie, jesli sie z nia nie zgadzałas mogłas grzecznie wytłumaczyc ,że jestes na 2/0 ale cos mi sie wydaje ,że ten wariant wymysliłas na poczekaniu. nie wiem czy zauważyłaś ale po tych twoich wypowiedziuach to raczej ty wychodzisz na Jedze w oczach innych , zwracasz na siebie uwage , ale może włąśnie o to ci chodzi??? Dlatego Eliza ma racje nie bedziemy zwracac uwagi juz na twoje głupie docinki pod adresem innych
Tak, tak, tak!

...ale to jest zmienne
Stary 2010-03-27, 21:28   #2100
23blaszka
Raczkowanie

GG do 23blaszka

dziewczyny ide spac ,córcia cos zaczyna kaszlec oj czuje że kiepska noc mnie czeka.
zycze wszystkim miłej i spokojnej nocki, duzych spadków wagowych jutro i mam nadziej ze niedzielne forum bedzie troszke spokojniejsze bez bezczelnych docinków. a i pamiętajcie dzis śpimy krócej ,a jutro świecić palmy. Dobranoc
08,06 59,5kgczyli -14,3kg
cel 60kg osiągnięty
bedzie 55kg
dam rade??? napewno
23blaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości