![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Podkarpackie przyszłe i obecne mamusie
Ciumek gratulacje
![]() Jak sie czujesz Kochana?
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Znacie może jakiś dobry sposób na katar i kaszel? Nie chce brać leków bo nie chce zaszkodzić dziecku, a troche to męczące. Będę wdzięczna za jakies podpowiedzi. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Czesc, ja mieszkam w Krosnie i obecnie jestem w 28 tc,ja mam termin na 15 czerwca,rowniez zaczelam sie zastanawiac,ktory szpital wybrac i zdecydowalam sie na porod w Strzyzowie,tylko mam takie pytanie jak wyglada porod rodzinny jezeli sala do porodow rodzinnych jest zajeta,czy na ogolnej sali maz moze byz ze mna przy porodzie,bardzo boje sie porodu i wydaje mi sie, ze z mezem to tak jakos ineczej sie bedzie rodzic.Pozdrawiam wszystkie mamusie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakbyś chciała pogadać to podam Ci moj nr gg na prv , bedzie mi bardzo miło pogadac z kims kto niedaleko mnie mieszka( tez jestem z okolic Krosna) i z kimś kto jest jest w tym samym miesiacu ciąży co ja ![]() Niestety nie posiadam zbytdużo informacji na temat porodów w Strzyżowie ponieważ jest to moja pierwsza ciąża i tym samym pierwszy poród. Wiem że jeżeli mąż bedzie miał zaświadczenie ze szkoły rodzenia to napewno bedzie mogł być z Toba przy porodzie. A co w sytuacji kiedy sala jest zajeta... nie mam pojęcia ale myśle ze napewno ktoś niedługo Ci napisze ![]() ![]()
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za gratulację
![]() Dawno nie zaglądałam tu do was, ale jeden z moich objawów jest taki, że mam obrzydzenie do komputera. Poza tym wyczulony węch i obolałe piersi ![]() ![]() Co najgorsze w jeden dzień tryskam energią, a na drugi nie mam na nic siły.. Wesołych Świąt życzę Wam wszystkim i Waszym Maleństwom ![]() ![]() ![]()
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Nie ma wiecej podkarpackich Mamuś?
![]() Piszcie Kochane. Może któraś z Was rodziła ostatnio w Strzyżowie ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Coś słabo mamusie piszą. Sama jestem ciekawa jak tam w tym Strzyżowie jest bo też za niedługo będę rodzić. Mnie ciekawi czy mój mąż będzie mógł być przy porodzie jeśli nie chodziliśmy do szkoły rodzenia. Chciała bym wiedzieć jak najwięcej o Strzyżowie jak tam jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ja urodziłam we wtorek, 6.04.2010. Poród rodzinny, super opieka i w trakcie i po. Zdrowy synek, 4270g (!). Na razie mam problemy z siedzeniem po nacięciu, ale w przyszłym tygodniu napiszę więcej szczegółów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Ostatnio jedna znajoma powiedziała mi, że jeśli ciąże prowadzi lekarz spoza Strzyżowa , w sensie że nie pracuje w strzyżowskim szpitalu a pojedzie sie rodzić do szpitala do Strzyżowa to krzywo patrzą na takie kobiety i marudzą żeby sobie szły rodzić tam skad ich lekarz!!! Przynajmniej w jej przypadku krzywo na nią patrzyli. Szczerze to troche sie wystraszyłam bo ja chodze do lekarza właśnie z Krosna a rodzić chce w Strzyżowie i boje sie jak mnie tam przyjmą. Ja to sie naprawde ostatnio wszystkim przejmuje przez ta ciąże a tym co usłyszałam zwłaszcza choc troche nie chce mi sie w to wierzyć bo każda kobieta ma prawo wyboru szpitala w którym chce rodzić. Co myślicie na ten temat?
fisch1 do jakiego lekarza chodziłaś? Tak wogóle to serdecznie Ci gratuluje ![]()
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png Edytowane przez bandziorka007 Czas edycji: 2010-04-10 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Gratuluję fisch1. A Ty chodziłaś do szkoły rodzenia? A przy porodzie byl Twój lekarz do którego chodziłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale przy prodzie moim zdaniem ważniejsza jest dobra położna, a takich u nas nie brakuje. Jak ja rodziłam to najpierw oczywiście byłam zbadana przez położną, dostałam koszulę do przebrania, a potem zostaliśmy z mężem sami na sali porodowej, położna zaglądała tylko od czasu do czasu, sprawdzała zapis skurczy, itp. Ja do szpitala przyjechałam zrozwarciem na 9 cm(!!!) (skurcze miałam już w domu, od ok. 2:00, takie co 10 min., ale mało bolesne, potem trochę bardziej, ale ok., do szpitala pojechałam ok. 6:00 jak były co 5 min. i przeżyłam szok słysząc 9 cm!!! jestem pewna, że to zasługa tych słynnych liści malin i wiesiołka - poczytajcie, jest mnóstwo informacji na ten temat w necie - ja w to trochę nie wierzyłam, ale po pierwszym ciężkim i długim porodzie postanowiłam spróbować wszystkiego - i warto było!!!). A jak zaczęły się skurcze parte to przyszły 2 położne (jedna z nich odbierała poród), dwóch lekarzy, w tym mój, jakieś pielęgniarki i anastezjolog. Potem było 20 min. parcia mojego olbrzyma na świat, przy ogromnej pomocy i wielu wskazówkach położnej - jak przeć, kiedy nie przeć, jak oddychać, itp. I po 20 min. moje 4270g szczęścia było już na świecie. Potem uśpienie, czyszczenie, szycie i nie wiem, co jeszcze i tyle. Jak się obudziłam przewieziono mnie wózkiem na salę, a synka przywieziono mi dopiero wieczorem na karmienie. Po 48 godz. jest wypis ze szpitala do domu. Ze mną na sali była dziewczyna z Krosna, też urodziła we wtorek, ona chodziła do jakiegoś krośnieńskiego lekarza, a pod koniec ciąży poszła do Słowika (też z Krosna, ale to nasz ordynator) - może to jest jakieś wyjście dla ciebie mariczui? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Czesc, ja chodze do dr.Weklara w Krosnie i tez bede rodzic w Strzyzowie,z tego co wiem to dr Weklar ma tam wlasnie dyzury wiec mysle,ze nie powinno byc jakis wiekszych problemow z przyjeciem do szpitala,zreszta kobieta ciezarna ma ten przywilej,ze musza ja przyjac do kazdego szpitala gdzie sie zglosi.Ja narazie zapisalam sie do szkoly rodzenia w Krosnie ale jak do tej pory nikt do mnie zadzwonil ze juz sa zajecia,wiec nie wiem,ja mam termin na 15 czerwca i chcialabym dostac zaswidczenie,ze chodzilam na zajecia,zeby maz mogl byc ze mna,bo podobno w Strzyzowie trzeba miec taki papier zeby moc rodzic razem z mezem.Jezeli ma ktoras z Was numer telefonu do kogos kto prowadzi szkole rodzenia w Strzyzowie to prosze zeby napisal,bo w Krosnie nie wiem kiedy odbeda sie te zajecia, a nie chce znowu zadlugo czekac.Pozdrawiam wszystkich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Ja jestem z okolic Strzyżowa i chodzę do lekarza do Strzyżowa tak że z przyjęciem mnie do szpitala nie powinno być problemu. Tylko bardzo chciala bym rodzić z mężem i nie wiem czy pozwolą skoro nie będziemy mieć żadnego zaświadczenia z szkoły rodzenia, ale nie idę tam bo nie widze takiej potrzeby. Może któraś z was rodziła z mężem w Strzyżowie nie mając zaświadczenia z szkoły rodzenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
A czy któraś z was rodziła w szpitalu dębickim? Ciekawa jestem waszych spostrzeżeń i uwag. Odezwijcie sie.
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
A powiedz jeszcze fisch1 czy trzeba cos zostawiać w szpitalu w Strzyżowie maluszką, jakies pieluchy czy ubranka? I czy dają coś jak się wychodzi ze szpitala, jakieś ulotki, kosmetyki dla dziecka? Będę wdzięczna za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Dla dziecka nie trzeba nic, w szpitalu dają wszystko, dopiero do wybrania dziecka ze szpitala przynosi się swoje rzeczy. A co do ulotek itp. to dostaje się 3 tekturowe pudełka z ulotkami, książeczkami, gazetami itp., do tego są tam jeszcze przeróżne próbki - pieluchy (bella, huggies, pampers), husteczki, krem do pupy, płyn do płukania lovela, próbka płynu do kąpieli, łyżeczka do karmienia, itp. Mnóstwo rzeczy do wypróbowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Czesc. Mieszkam w Rzeszowie i jestem w 27 tc- to moja pierwsza ciaza. Jeszcze nie wiem wiem w ktorym szpitalu chcialbym rodzic. Moze cos doradzicie?
Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Mamusie wrzucajcie fotki z USG, brzuszków i maluszków
![]() Ja ostatnio leże i leże i nic sie u mnie nie dzieje ciekawego. Spać jakoś w nocy nie moge ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Mamusie odezwijcie sie
![]() Mi zostało jeszcze 35dni do porodu, myslalam ze jestem pozytywnie nastawiona ale im blizej terminu tym bardziej sie boje ![]() Pocieszajace jest to ze tak fajnie opisujecie porod w strzyzowskim szpitalu a ja tu wlasnie bede rodzic i mam nadzieje ze przezyje... aktualnie leze plackiem bo od jutra zacznie nam leciec 36tc a dzidzia pcha sie juz na swiat. musi jeszcze posiedziec w brzuszku z tydzien 2 przynajmniej...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie
![]() Niedługo będę podkarpacką mamusią.. ale niedługo, bo jeszcze jesteśmy w Irlandii. Będziemy wracać we wrześniu - będę wtedy w 6 miesiącu. Ale już teraz powoli zaczynam się zastanawiać gdzie będziemy rodzić... I szczerze mówiąc niewiele udało mi się znaleźć na temat szpitali w Lesku i Sanoku - bo te dwie opcje biorę pod uwagę, może Wy coś słyszałyście? Albo jest tutaj jakaś Mama która tam rodziła? Będę bardzo wdzięczna za każdą informację albo chociaż trop ![]()
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nie pomoge ale moze jest jakas mamusia z okolic Leska lub Sanoka i Ci coś podpowie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
BAN stały
|
bandziorka007 witaj czytałam twoj wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym szpital daje ubranka dla dziecka, pampersy, podpaski dla mamy i w razie potrzeby mleko. Swoje trzeba mieć tylko mokre chusteczki i krem do pupy. No i oczywiście swoją torbę do szpitala z ręcznikiem, koszulami nocnymi, kosmetyczką itp. I na wyjście ze szpitala trzeba mieć ubranko dla dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Cześć przyszłe Mamusie
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Claudiah4 Czas edycji: 2010-05-25 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Czy orientujecie się, czy można w okolicach Rzeszowa rodzić w prywatnym szpitalu? Urodzę pod koniec grudnia, ale już jestem przerażona, bo o porodach w rzeszowskich szpitalach słyszę prawie same historie mrożące krew w żyłach. Po przeczytaniu waszych opinii chciałabym rodzić w Strzyżowie, ale to ok 30 km ode mnie. Bardzo się boję, pewnie jak większość, a zasłyszane historie nie podnoszą na duchu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Ja rodziłam 2 lata temu w szpitalu na Chopina. Miałam cc bo mój synek był ułożony głową do góry. Moją ciążę prowadziła dr T. Wójcik.
CC nie miałam zaplanowanej kazali mi się zgłosić jak zaczną się skórcze lub 6 dni po terminie.Pojechałam 6 dni poterminie bo zaczęły mi się skórcze ![]() Poród wspominam bardzo dobrze, mąż był przy cc. Gorzej było po porodzie. Leżałam 24 godz., a po wstaniu nie miałam siły opiekować się synkiem, a pielęgniarki nie chciały go zabrać na noc, dopiero jak dostałam gorączki i dreszczy to go zabrały :-( Ale następnego dnia z samego rana poszłam po niego i już cały czas był ze mną. Życzę każdej szybkich i bezbolesnych porodów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Ja miesiąc temu. Dokładniej 23.04 rodziłam w Szpitalu Miejskim na Rycerskiej
![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Rodziłam SN. Bardzo nie chciałam cesarki i mimo drobnych komplikacji na szczęście udało się tego uniknąć. Lekarze wzięli sobie do serca i zrobili wszystko byśmy bili bezpieczni ale urodzili naturalnie ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2010-05-25 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
P.S.
Tu opis porodu jakby co - http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4926 A w załączniku mój mały Bandyta Michał ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Oczywiście pozdrawiam wszystkie mamusie z podkarpacia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Po Waszych postach poczułam się lepiej.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.