|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
![]() dla małych solenizantów - Marysi oraz dla większego - Bartusia (jeszcze zdążyłam )U nas tak samo Cytat:
![]() ~~~~~~ Miłej niedzieli
|
|
#2162 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
ide spac
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też idę, bo dziś śpimy godzinę krócej
![]() dobranoc
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja z kubeczkiem kawy,zaraz biore sie za porządki ciekawe jaka pogoda dzisiaj bedzie, czy spacer zaliczymy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Obejrzyj, jak będziesz miała chwilę, padniesz ![]() I wzajemnie ![]() *** Muszę już iść, bo Kubuś już woła
|
|
|
#2166 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochaneczki.
tylko sie witam i uciekam bo alan przyszedl i szczypie mnie po lydkach. noc byla okropna, malemu pozasychaly gilki w nosku i co chwila budzil sie z placzem. psiknelam kilka razy woda morska ale za czesto przeciez nie mozna. dzieki bardzo za slowa wsparcia, to bardzo pomaga. maz dzis cos baknal ze trzeba cos zmienic bo jeszcze kilka dni i nie wytrzyma. hmm ciekawe co miał na mysli. no jak to co, ja przecież wiem: seks. musze dzis do szkoly jechac oddac 3 rozdział magisterki, a taaak mi sie nie chce. mój synuś sle usmieszki dla was. na drugim zdjęciu guz i siniak po upadku z łóżka. Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-03-28 o 09:07 |
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Svi bądź szczera jak najbardziej. nie oddam swoich paznokci w ręce kogoś kto badziewnie robi
![]() ide sniadanie zrobic, bo maż mnie pogania
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na guzy ze swojej strony moge polecic zel z arniki. Rewelecyjna sprawa. Jak Kubko gruchnal z lozka, to od razu mu posmarowalam i smarowala co jakies 2 godziny i siniaka nie bylo i prawie nie napuchlo. Buziaki. Udanej Plamowej Niedzieli.
|
|
#2169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kubusiu i Aniu moc całusów dla was
![]() ![]() Cytat:
wspolczuje chorobska.......za zdrowko Alanka ![]() :kc iuki:i mam nadzieje ze z malzem bedzie lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]()
*** Aga synek uroczy
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
idę na kawkę
- niby nie pada u nas, ale jakaś taka przymulona jestemmoje dziecko też jakieś marudne - siedzi ze mną na kolanach, bo nie daje się odłożyć ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- widzę, że sama jestem... zatem do zobaczenia później
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas wczoraj strasznie wiało, nawet nie wychodziłam Dzień dobry Pustki u nas mimo, że pogoda nie dopisuje ![]() Zasiadłam z kubkiem... pokrzywy ale nie mam co czytać.Idę rozejrzeć się za czymś na all ![]() Miłego dnia Wszystkiego naj, naj, naj dla Kubusia i Aneczki
I całusek od Zuzi dla narzeczonego ![]() |
|
|
|
|
#2173 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Buziaki dla Kubusia i dla Ani - rośnijcie zdrowo i szczęśliwie Słoneczka Obejrzałam "autorską formę terapii" Cytat:
![]() A co to za puzzle masz na podłodze? Fajnie wyglądają Cytat:
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
ja po kawusi .....obiadku mi sie nie chce gotowac to wyciagnelam zamrozone
![]() Weronika wlasnie zasnela ![]() oo widze ze sie rozjasnia i slonko przebija, przestalo padac
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
lustereczko powiedz przecie kto jest najpiekniejszy na swiecie??
|
#2176 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam dziewczyny
![]() jakos tak dzisiaj nieprzyjemnie na dworzu, slonce za chmurami i nie jest za cieplo jedziemy potem do tesciow na obiad tesc z Eykiem byli palme swiecic a my zapomnielismy Cytat:
![]() zapraszam dziewczynki zapraszam na tandem
|
|
|
#2177 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aha agga, czeko dzieciaczki Wasz sa sloooooooooodkie
![]() a Marci mial wczoraj pierwszy upadek stal przy stole i jakos mu sie noga podwinela i rabnal w stol i ma taka czerwona szrame na poliku
|
|
#2178 |
|
Ola-Unhola
|
Ja tylko na chwilkę., bo czekamy na drugą turę gości
![]() Chłopcy dziękują Ciociom za wszystkie życzenia Wczoraj imprezka się udała. Wszystko smakowało i duuużo zostało. Niestety dzisiaj goście w okrojonym składzie, więc pewnie będzie podobnie. Ale zostanie więcej dla nas ![]() Miłej niedzieli życzę Miramej, cieszę się. ze wynik jałowy. Oby się to już utrzymał na zawsze ![]()
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za opinie my juz po obiedzie i odpoczywamy |
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez to ma bezinwazyjne dzialanie kilka razy dziennie smialo mozna od rana wylaczylam wizaz i wpadlam w wir porzadkow wszystko lsni od dawien dawna
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, narzeczony ucałowany ![]() Cytat:
![]() Ja też miałam taką minę ![]() A to się nazywa po prostu "żel z arniki"? Wiadomo ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
agga odpisze tobie tutaj,odnosnie pieska, tak wiec suczka nasza jest swietnie socjalizowana, poswiecamy jej naprawde duzo czasu-w zasadzie mąż najwięcej, ja ją karmie.
Zyję w aboslutnej symbiozie z dwoma kotami, nie goni ich, nie podgryza, nie szczeka na nie.Co do szczekania to juz opanowalysmy sztuke nie szczekania na komende.Od baaardzo dawna nie obudzila mi malej. Oboje z mezem strasznie kochamy zwierzeta-stad nasze male zoo, mnie bardziej interesuje behawiorystyka, szkolenie, nauka,a męża trening itp Pies nie ugryzie tak poprostu z niczego i za nic(mam na mysli zrownowazonego psa).Musi miec jakis bodziec i zawsze, powtórze zawsze daje jakis sygnal ostrzegawczy. To ludzie błednie odbieraja komunikaty wysylane przez psa. Nasza np nie chce byc glaskana przez odwiedzajacych nas ludzi.Ona kazdego wpusci, kogo my wpuscimy do domu i to akceptuje, natomiast glaskanie odbiera jako uspienie jej czujnosci. Ktos inny moglby powiedziec ze jest agresywna, bo warczy... Otóz patrzac na to okiem psa wyglada tak jak wyzej wyjasnilam. Nie ma natomiast watpliwosci ze jest to groźny pies i duzy i ze w ulamek sekundy moglaby zrobic krzywde, ale komu...malej...? przeciez widzi jakie panuja stosunki, jak my sie z nia obchodzimy, pies ma mnostwo reguł w naszym domu ktorych z mezem przestrzegamy. Ja jestem "dominujaca alfa" i uwierz ze pies jest u nas najnizej w hierarchii stada. Byc moze wyda sie wam to za cos nawiedzonego, ale naczytalam sie mnostwa ksiazek, do ktorych z reszta zagladam bardzo czesto poszukujac odpowiedzi na nurtujace mnie pytania, i własnie dlatego jestem pewna ze krzywdy jej nie zrobi. Laura wspina sie po niej, ciagnie za uszy, probuje zlapac ogon, a jak widac na fotkach pies wszedzie towarzyszy malej.Sama kladzie sie blisko niej, tam gdzie ona sie bawi, gdyby nie chciala miec nic wspolnego poszlaby lezec do korytarza, pod stol, gdzies gdzie dalaby mi sygnal ze dosc i wiecej nie chce i malą bym izolowala od niej. Nigdy wam jeszcze nie naskarzylam na psa ani nie pozalilam sie ze wyrzadzila jej najmniejsza krzywde, wiec naprawde dziewczynki bez obaw. Od zawsze z mezem chcielismy by nasze dzieci wychowywaly sie ze zwierzetami i jestesmy zadowoleni ze stosunkow jakie maja ![]() Na koniec sie pochwale.Mala staje na kolankach i posuwa sie do tyłu ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- aaa i jeszcze jedno napisze wam jeszcze ze kładzenie sie psa na plecy jest oznaka uleglosci, jest to pozycja jaknajmniej komfortowa dla psa-ciezko sie obronić z takiej pozycji, a jak widac na fotce pies malej sie tak wlasnie podklada. Obserwacja,obserwacja i jeszcze raz obserwacja jest podstawa w obcowaniu czlowieka ze zwierzetami.
|
|
|
#2183 | |||
|
Zakorzenienie
|
ledwo co wyszlam z mala na dwor to zaczelo padac
Cytat:
ojej zeby sie szybko zagoilo Wercia co chwile w lozeczku walnie glowka o szczebelki bo ma ochraniacz tylko na polowie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Weronika tez na kolanka w lozeczku jak chwyci sie szczebelkow i dupke dzwiga a pelzanie do tylu ma opanowane juz w mig i na koncu pokoju jest
|
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
Miramejku ogromnie sie ciesze, ze wynik wyszedl jalowy
Ucaluj tego swojego solenizanta ode mnie Co jeszcze mialam...A! P4W cudny ten avatar ![]() Agga wspolczuje klopotow i zgrzytow z mezem. Oby sie poprawilo ![]() Unholy oby imprezka sie udala ![]() Dziekujemy za wszystkie zyczenia- moja corenka juz ma 7 miesiecy ![]() Dzien dobry dziewczynki! Ja wlasnie skonczylam wypisywac faktury Corenka przespala pol Mszy, drugie pol namietnie obgryzala mi palca. Maly gryzon ![]() Przez ostatnie dwa dni Ania sie bardzo rozgadala- ba, da, pa oraz...ble
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Całusy dla dzisiejszych Solenizantow Cytat:
zycze, aby sie chociaz troche poukladalo ![]() Slodka ![]() Humor nieco lepszy, ale to pewnie chwilowe. Wczoraj mialam udany wieczor z duza dawka seksu , dzis planuje powtorkeDzis mieli nas odwiedzic znajomi, maz od rana sprzatal, a ja robilam sie na bostwo , ale cos im wypadlo i nie przyjda. Fajnie ,a tak naprawde to zmeczona i spragniona rodzinnej atmosfery.Antonio wlasni spi z mezem, wiec mam szanse wylozyc sie na sofie i poczytac.
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tam nietowarzyska-nalezy sie chwila spokoju i relaksu tylko z rodzinka
|
|
#2187 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Słodka jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Codziennie stosuj tę terapię ![]() My byłyśmy na 2 godz spacerku. Później obiad u mamy i znów spacerek. Małż dziś znów na zjeździe więc później dojechał do nas. Wiem, że dziś niedziela ale idę sprzątnąć klatkę schodową bo patrzeć nie mogę. Na piętrze 4 rodziny mieszkają a tylko ja tam sprzątam
|
|||
|
|
|
#2188 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
każdy puzzel ma "w sobie" obrazek i ten obrazek składa się z małych elementów. Niestety Alan chwyta za brzegi puzzli i wszystko rozbiera i te malutkie elementy wypadaja no i on je bierze do buzi, a wiadomo czym to grozi. Cytat:
Cytat:
kilka lat temu mieliśmy też dużego psa i uchodził on za bardzo grzecznego i potulnego(tresowany) i pewnego dnia leżał sobie na balkonie i podszedł do niego syn mojej siostry(miał wtedy pewnie ze 2 latka) i pociągnął go za ucho. Pies dosłownie w ułamku sekundy odwrócił łeb i kłapnął paszczą i wtedy polała się krew. Ugryzł Małego w policzek. Dziecko do tej pory ma blizne na policzku. Poprostu zwierzę to tylko zwierze i nikt nie przewidzi co w danej chwili zrobi. Moze np. sobie drzemać a dziecko do niego podejdzie i pies się wkurzy i ... Poprostu bardzo się boję o te nasze Słoneczka Brawa dla LAurki za postepy. Przepraszam że tylko tak po łebka pocytowałam ale lece juz kąpać Alana i nie bardzo mam czas. BAAAARDZO dziękuje za ciepłe słowa o moim synku Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-03-28 o 20:14 |
|||
|
|
|
#2189 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodka Aneczka ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

)
, tam są filmiki z ukrytej kamery, facet jest obleśny i nikt mi nie wmówi, że to terapia.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

czuje, ze zaczyna blizej podchodzic i głaszcze mnie po buzi a gdy ja dalej nic to on łapie z całej siły za włosy

- niby nie pada u nas, ale jakaś taka przymulona jestem

ale nie mam co czytać.