|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
heloł
![]() muszę się pochwalić bo Olka dziś 2 razy przewrociła się z brzuszka na plecy ![]() pierwszego razu nie widziałam ![]() ![]() Konspi- tak całyyyyyyyy dzień mam włączony komputer ![]() już sie boje ile mam do nadrabiania w klubie! a o co chodzi z tymi tagami? Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-03-28 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-27 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zadomowienie
|
tyyyyle zacytywalam i wszytsko mi sie skasowalo
![]() ![]() u nas chyba tez poczatek zabkowania.. Fifi niespokojny widac takie kreseczki na dolnych jedynkach i wszyyystko gryzie wiec to chyba to.. ale za tydzien gdzies idziemy na szczepienie wiec zobaczymy czy to to.. pogoda u nas wczoraj i przed wczoraj piekna normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiecej napisze pewnie jutro bo zaraz tz wraca z dworu wiec muszem z nim posiedziec troche.. nadrobic mnie sie was udalo ale jeszcze musze do kluba naszego zajzec ![]()
#754 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej mamusie, ja tylko na chwilkę. Chciałam tylko podzielić się informacją, której się dowiedziałam. Zwłaszcza dla mam karmiących piersią.
Otóż polecam wam sprawdzić w składzie kosmetyków, których używacie, czy znajduje się tam Phenoxyethanol. Przenika on do mleka, a po spożyciu przez dziecko może działać na nie neurotoksycznie.
#755 |
Przyczajenie
|
Hello
![]() Czy przyjmiecie mnie w swoje szeregi? ![]()
#756 |
Raczkowanie
|
jasne, że przyjmiemy
![]() A tak w ogóle to moje dzieciątko dziś ma już 3 miesiące! ![]()
#757 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję!My jutro kończymy 3
![]() eNVi witaj i opowiedz coś o sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiscie ze przyjmieny, napisz cos o sobie i wklej zdjecie pociechy to odrazu wkleje na piersza strone ![]() Sto lat ![]() ![]() ![]()
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdziłam moje kosmetyki...we wszytskich kremach, balsamach ten Phenoxythanol sie znajduje (przy końcu składu). W tych kosmetykach dla mam karmiacych Perfecta dax go nie ma. Za to w Nivea baby jest ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Przyczajenie
|
To się cieszę
![]() coś o sobie: mam 23 lata i od 14.11.2009 jestem mamą Konstancji. Urodziłam w wyznaczonym terminie ( a nie podejrzewałam, że moje dziecko będzie aż tak punktualne ![]() Aktualnie zdecydowałam się zostać z Kicią do końca roku, więc mam trochę wolnego czasu i komp pod ręką. Nie przeczytałam jeszcze całego wątku ale myślę że uda mi się to zrobić ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Gratuluję ![]() ![]()
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
100 lat dla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najserdeczniejsze choć spóźnione życzenia dla Grzesia Magdy Tomusia Maliny Filipka Brombusiowego Oliwii Marty Lenki Xpresji Dominisia Moniam Polci Domi Olivierka Verusi Nikosia sexybody Tak to jest jak ciotka Di nie odzywa się od tygodnia ![]() Kochane staram się być na bierząco, choć bywa to trudne ![]() ![]() Za tydzień święta no i chrzciny (więc do załatwienia tysiąc spraw), przyjechała moja siostra z rodziną z zagranicy. Poza tym i mnie dopadł kryzys laktacyjny ale daliśmy radę i obyło się bez podawania butli ![]() ![]() Obiecuję, że po świętach nadrobię zaległości i pokażę się w klubie ![]() edit. I oczywiście witam nowe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o działanie na skórę do jest ok. Chodzi o to, że powiedzmy posmarujesz sobie piersi kremem, dane składniki przenikną do mleka (mają blisko), a mała to połknie i w tym momencie działanie doustne jest niebezpieczne. Co prawda nie wiadomo ile tego przenika, ale przezornym warto być ![]()
![]() |
#763 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
Gucia już się bałam, że o skóre chodzi, bo my używamy nivea baby
![]() A to mój klusek ze spacerku i z dzisiaj z rana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() ja tylko przelotem, bo André jest teraz w skoku miedzy 23 a 26 tygodniem zycia i powiem wam, ze takich akcji jeszcze z nim nie mialam... ![]() Normalnie dziecko mi podmienili - nie chce jesc, spac tez nie bardzo, drzemki w ciagu dnia to jedna wielka walka, nawet spacery nie pomagaja...wymeczony na maxa jest, oczka male a nie spi.... tylko placze i krzyki....a najgorsze, ze nie chce jesc...ktora to juz godzina dzisiaj a on mleko o 5 rano jadl...i troszke sloiczka pojadl...ale na butelke nie ma mowy, zeby go namowic... ![]() A to jeszcze podobno 2-3 tygodnie tak.... ![]()
#766 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Przyszlam zglosic ze dziecko mi podmienili, masakra normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#768 |
Zadomowienie
|
Witam. U nas też cięzko- w nocy mały Kubica sie wierci i stęka
![]() ![]() A ja stram sie przeczytac wszystkie historie w klubie- jestem na 13 str i jak kiedys dobrne do końca do sie wypowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() widze że u Was ostatnio same zmierzluszki i marudy malutkie ![]() my wczoraj mieliśmy taki tragiczny dzień ![]() a jak byliśmy na tych naukach przedchrzcielnych to mała została u mojej mamy ale usnęła podobno bez problemów ![]() najlepsze śmiac mi sie chce bo moja mama ubrała jej pampersa tył na przód ![]() i szukam tych rzepów żeby odpiąć a one na pleckach ![]() a moja mama zaczęła się śmiac i mówi no patrz niewiedziałam że to ma być z przodu ![]() ![]() a się zdziwiłam bo przecież 10lat temu moja siostrzenica też nosiła pampersy i głównie moja mama się nią zajmowała bo siorka kończyła jeszcze szkołe a jeszcze zapytałam czy źle jej sie niezapinało tego pampersa tak z tyłu ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#770 |
Raczkowanie
|
zebra666 sto lat dla malucha!
Inny bobskom także spóźnione życzonka! ![]() ![]() ![]() Mam urwanie łba z przeprowadzką i z Kinią też bo marudna strasznie...
#771 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ![]() jak wam sie dzis wstawalo przy zmianie czasu?? u nas wszystko dobrze. dzieci grzeczne, pogoda sie popsula troche.. jutro jedziemy zmieniac opony na letnie poza tym piore foteliki i musze tz do myjni wygonic bo az wstyd jezdzic takim brudasem. oczywiscie moj tz czeka na deszcz chyba ale ja juz go przypilnuje. poza tym szykujemy sie do wyjazdu do lbn a ja rozgladam sie za hotelem dla psa. nie bardzo mi sie chce go z nami ciagnac a z drgiej strony zal go zostawic na tydzien z kims obcym.. pewnie i ak jak zwykle z nami pojedzie ![]() ide sie na tz naskarzyc do klubu ![]()
#772 |
Zadomowienie
|
dziękujemy wam kochane za życzonka innym dzidziom też 100latek
![]() ja nie mam czasu ![]() ![]() ![]() Moja też nauczyła się krzyczeć noi teraz tak zwraca na siebie uwagę,pogoda dziś straszna mało nas deszcz nie złapał i siedzimy w domu ![]() ![]() Wpadłam się poradzić na temat wózka tamten sprzedaję i szukam czegoś innego ale nie parasolki co myślicie o tym? http://www.allegro.pl/item965844770_...podstawka.html albo o tym? http://www.allegro.pl/item977910776_...na_raczka.html
#773 |
Zakorzenienie
|
Martusiu w tym drugim wydaje mi sie ze maks ile mozesz wlozyc do kosza pod wozkiem to 2-3kg. dopytaj jeszcze o to sprzedajaca bo czasem sie przydaje aby cos pod wozek wrzucic a nie w rekach nosic
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzonka
![]() Dzisiaj dzień na marudę i ciężko mi stwierdzić było kiedy co mu dolegało... i czy to gazy, wzdęcia czy tylko marudność nie wiem... ale... rozmyślam and odstawieniem wszystkich wspomagaczy- sab simplexu, dicofloru(choć daje go od przedwczoraj tylko) bo conajmniej mam wrażenie, że jest podobnie a tylko z kupkami gorzej... Dawniej robił lajtowe i rzadkie... Teraz nawet jak jest rzadka to zawsze wiem kiedy ma ją zrobić ,bo jest niespokojny biedak... Kóńczymy 3 miesiące... pocieszcie mnie, że się te brzuszkowe ekscesy skończą:\ Trzymajcie za nas kciuki, bo będzie nocka bez wspomagaczy... |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Raczkowanie
|
Zebra musi być dobrze, innej opcji nie ma
![]()
#776 |
BAN stały
|
kurcze ale sie wątek rozwija. ja jak zwykle tylko na chwile juz wogole zapominiałam o wizazu
![]() postaram sie coś dzisaj lub jutro wiecej napisać. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ale tu łikendowo-pustki że ho ho sto lat dla Miesięczniaków. No i Olka sie budzi, wrrrr.... dzis ma też dzień marudy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
Może napiszesz coś więcej co tam u Patryczka?wstawisz jakąś fotkę??????????
#779 | |
Wtajemniczenie
|
duzo usmiechów i wszystkiego naj dla nastepnych jubilatów
![]() Cytat:
oooooooooo to juz kumam co sie u nas dzieje - my mamy koszmar ze spaniem w dzień i mały zaczał nam sie budzić na jedzenie w nocy o 2 i nie da sie oszukac smoczkiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
Bardzo bym chciała... Spróbuje mu ejszcze brdziej dzień ułorzyć żeby był stabilny i sprobuje powlaczyć o karmionko co 3 h... No i dozwykłego bebilony=u dałam mu półmiarki
comfortu i ładniej to jadł bo miał troszke gęściejsze i mniej słodkie teraz jest... Może mniej będzie połykał powietrza... no i podałam mu dzisiaj nie herbatke a wodę przegotowaną samą... wypił marne 30 ml na raty ale wypił... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.