![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: spanky daddy i jego kolekcja szczotek do wlosow- au pair od podstaw
Ruciak ja mieszkam w De i na początku miałam kartę euro26 bo teraz mam normalne tu ubezpieczenie rodzinne bo sie hajtnelismy tutaj no ale co chcialam napisac... ze tez bylam u lekarza co prawda rodzinnego i ginekologa na tej karcie prywatnie i zabulilam za kazda wizyte ok.100 euro ale potem wysylasz do Pl rachunki ze tyle i tyle zaplacilas wypelniasz taki wniosek (jest na stronce euro26) i podajesz tam nr konta i ci zwracaja cala ta kase - wiec idz jak najszybciej do lekarza bo z zebem nie ma co czekac skoro nadal cie boli
![]() sorki za offtopa dziewczynki ale podczytuje Was choc au-pairka nie jestem ale jestescie takie mile i wogole zaciekawiły mnie wasze historie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Strasznie mało tych ofert...
a jak są to chcą kogoś na dłużej ![]() No ale Ty masz swoją rodzinkę ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
no nie wiem czy sie zdecyduja, odpisali by juz chyba ;/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Kasia-czesc! wiesz,ze chcialam do ciebie napisac ? mieszkasz chyba niedaleko Stuttgartu.
Wlasnie w tym problem, ze ja nie mam 100 euro. mam 20 dolarow. moge poprosic Briana , ale tak przy zonie mi glupio, wiec pewnie bede musiala jutro. umieram, nic nie pomaga. znalazlam polskiego dentyste w stuttgarcie. juz nie wiem co robic, naprawde nie wiem..... wszystkie pieniadze bym oddala, by przestalo bolec, jutro odprowadzamy mame na lotnisko, wiecie, co to bedzie, jak mnie bedzie bolec? a tak mi wstyd, place za swoja glupote- zeby. oni maja obsesje na punkcie zdrowych zebow. a ja tu jak ![]()
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
,a moich hostów nie ma od 11:45.. jak mi dobrze! leże i oglądam na ipli hotel 52 od początku.. ale się wkręciłam.!
#126 |
Zakorzenienie
|
Krankenkassen erstatten die Kosten Haben Sie gewusst, dass die Rechnungen über die in Ungarn durchgeführten Zahnbehandlungen von europäischen Krankenkassen akzeptiert werden?
Nach dem Gesundheitsmodernisierung sgesetz vom Januar 2004 haben Versicherte Anspruch auf die Kostenerstattung zahnmedizinischer Leistungen in allen EU-Staaten – also auch in Ungarn. Zuschuss Zahnersatz Als Zahnersatz gelten Kronen, Brücken, Prothesen, Implantate. Nicht dazu gehören Zahnfüllungen, Gold- oder Keramik-Inlays, Wurzelkanalfüllungen oder Röntgenleistungen. Zahnersatz gehört zum Leistungskatalog der gesetzlichen Krankenversicherung (GKV). Anhand der Unterlagen, z.B. des Heil- und Kostenplans, lässt man die Behandlung vor der Abreise von der zuständigen Krankenkasse prüfen und genehmigen. Fordern Sie unseren kostenlosen Kostenvoranschlag mit Behandlungsplan per E-Mail an. Dafür ist nur ein Panarama-Röntgenbild Ihrer Zähne notwendig, das Sie uns per Mail oder Fax zukommen lassen können. Innerhalb eines Tages werden Sie Ihr Angebot in Händen halten. co to znaczy w skrocie? ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Skonczyly sie tabletki ![]()
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziec, ze Cie boli i umrzesz jesli w ciagu 72 h ktoś Ci z tym czegos nie zrobi i zaproponowac rodzicom- poki super mummy nie wyjechała, zeby zaplacili Ci za dentystę a Ty to odrobisz, że nie chcesz kieszonkowego powiedzmy za 2 tygodnie, ale zeby Ci pomogli. Mysle ze to by bylo wporządku.... ![]() Trzymaj sie Ruciak, nie umieraj!! ![]() Cytat:
bo bilet drogi, ale Kanadaaa...... ![]() w tej sytuacji chyba trzeba by sie zastanowic nad europą...
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
matko, co ja czuje.
zadzwonilam do domu, czy moga zadzwonic z domu do polskiego dentysty w niemczech, bo rodzinka pojechala po zakupy dla Casey i nie mam jak zadzwonic. a jesli byla chociaz jedna szansa, ze ktos odbierze telefon, by spytac co z ta karta euro 26, czy cos pokrywa, to kurcze ja bym dla swojego dziecka dom sprzedala, wiedzac,ze tak boli i zadzwonila. a co uslyszalam 'jutro zadzwonie' potem do mnie na skype dzwonili, ale juz nie odebralam. kiedy ja umieram. siedze i rycze teraz, bo co mi pozostalo.
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Ruciak Ten tekst moze sie odnosic do niemieckich kas chorych a pisze mniej wiecej tak:
kasy chorych zwracaja koszty. wiedzieli Panstwo ze rachunki za zabiegi dentystyczne wykonane w Węgrzech sa akceptowane przez europejskie kasy chorych? po reformie ustawy zdrowotnej w styczniu 2004 maja ubezpieczeni prawo do zwrou kosztow za zabiegi dentystyczne wszystkich krajach Uni Europejskiej czyli tez w Węgrzech... bla bla bla i wymieniaja tam jakie zabiegi to obejmuje.. Jestem pewna ze dostaniesz zwrot z euro26 jesli masz ja wazna wiec sie nie martw o to mi 4 krotnie zwrocili wystarczy opisac we wniosku ze zab cie mocno bolal itp.. a kase na dentyste mozesz jak dziewczyny pisza pozyczyc od hosta napewno to zrozumie.. 3mam kciuki ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni na zakupach nie będą siedziec cały dzien przeciez! Jak tylko wrócą pogadaj z nimi, wiesz to czy Twoja rodzinka zadzwoni tam dzis ( jest niedzielny wieczór...) i ktokolwiek odbierze ...czy Ty poczekasz jeszcze godzinke zanim hosci wrócą z zakupów to własciwie nic nie zmienia jeszcze....na jedno wychodzi... masz papierosy pod ręką?? ponoc jak sie nie paliło nigdy, a się zapali i potrzyma troche dym tytoniowy w ustach to pomaga... próbowałam dawniej. pomaga na chwile...
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Tak - mój brat mieszkał w Kanadzie i jest zachwycony, jest to kraj bardzo bezpieczny, on po powrocie nie mógł się przyzwyczaić do zamykania drzwi na klucz w domu i w samochodzie, tam czegoś takiego nie ma nawet w "gorszych" dzielnicach, a w takiej mieszkał.
Jest to przepiękny kraj, polecam! Moja ciocia leciała go odwiedzić przez Frankfurt nad Menem, bilet w obie strony wyszedł zdecydowanie taniej, niż LOTem prosto z Polski. Ja, jak szukałam transportu, to pamiętam, że babka od razu mi mówiła, żeby przez Frankfurt i Lufthansą do Kanady. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Kurde troche mi zeszlo ze znalezieniem Was... az do dzisiaj hee
Mam pytanko ktora z Was mieszka blisko lotniska w Gatwick w UK? bede miala tam maly postoj w lipcu to moze na jakas kawusie mozna by sie umowic, ale narazie nic nie mowie co by wyszlo ![]() cicho szaaaaaaa ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- eeee Ruciak ja tez kocham Sex and the city ![]() ![]() ![]() U mnie cisza w sprawach sercowych, zadny przystojny Norweg nie stanal na mojej drodze, ale to w sumie nic dziwnego bo nie sa przystojni ech.. aleee 13.04 zaczynam kurs wiec licze na nowe znajomosci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Kinia a ten chlopak nadal zaginiony??? ach mam dreszcze...
#133 |
Wtajemniczenie
|
,a hostów dalej nie ma..
kurde no, w sumie to dobrze bo cały dzień sama ale Oni nie zabrali kluczy.. i siedzę po ciemku w tym wielkim domu sama;/ zostawiłam kartkę na dole. no i wyobrażam sobie jutro wstawanie dzieci o 7 do szkoły..mała wstanie ale mały będzie strasznie marudził eh. no,a ja nadrobiłam 5 odcinków hotelu 52 .. myślałam,że jest ich więcej ,a się okazuje ,że to raz w tygodniu ... i jestem na bieżąco ... dobrze,że jest ta ipla;p ruśka - przestało trochę.? ![]()
#134 |
Rozeznanie
|
Ruciak gadaj z tym swoim Brainem i niech Cie bierze do dentysty!!! bol zeba i ucha to najwieksza masakra, wiem cos o tym.. mialam operacje bo jak mialam 8 lat to wychrzanilam na schodach w szkole prosto na moje piekne, ladniutkie, zrdowiutkie, prosciutkie i niestety juz drugie jedyneczki
![]() A moje dzieci maja wolny caaaaly tydzien przed swietami i spie do 9 ![]() Ja musze byc tutaj pedagogiem, no tyyyyle wolnego ze masakra ![]()
#135 |
Zakorzenienie
|
Andzia, ja znam tylko jednego przystojnego Norwega : Bjørn Einar Romøren. Ale znowóż jakimś ciachem to też nie jest. No i lepiej wygląda jednak w goglach
![]() ![]() Dziesiejszy dzień spędziłam na grze w pokera i trwającej półtorej godziny rundzie karcianej "wojny" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Nie, Bartek niestety się nadal nie odnalazł.
![]() A ja mam dziś 16 miesięcy z moim chłopakiem i nie mogliśmy się spotkać, bo ja byłam w szkole od 15, on dopiero wtedy wstał, a ja się szykowałam rano, myłam głowę itp., a jak wróciłam ze szkoły, to on już był w pracy, a pracuje jako akustyk, więc wraca po nocy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Kinia co tam daty wazne uczucie
![]() Oj z tymi Norwegami to roznie bo nie sa sami bladzi, sa tez szatyni ale z ich przystojnoscia jest problem ![]() ![]() Licze na ten kurs laski, on jest dla obywatelow UE ale po nitce do klebka moze ktos z kursu ma "znajomych-znajomych" i jakos sie moja histroia milosna rozwinie ![]() Mi sie marzy jakis spanish man ![]()
#138 |
Wtajemniczenie
|
oooo matko uwielbiam wysokich facetów.. nie wyobrażam sobie niższego.. musi mieć biodra nade mną
![]()
#139 |
Rozeznanie
|
Zobaczciegdzie sie wkrotce wybieram
![]() http://images.google.com/imgres?imgu...26tbs%3Disch:1 ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- a tymczasem ja ide na "Seks" ![]() Zatem God natt!
#140 |
Zakorzenienie
|
Andzia, a Tobie się Norweg marzy?
No takie kursy sprzyjają nowym znajomościom i miłości. Wiem z autopsji ![]() Andzia a na ile wyjechałaś? (wiem, głupie pytanie, ale wyleciało mi z głowy) |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
aaa jeszcze dodam Lena ze jak bylam w liceum we Francji 2 tygodnie to tam spotkalam Tego idealnego
![]() ![]() Dobrej nocki!
#142 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Uczucie, wiadomo, ale zawsze to jakiś pretekst do pomiziana się.
![]() Ale widok! :O |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Ruciuś pogadaj z brianem bo się zameczysz tu
![]() andzia napewno poznasz kogoś ![]() ![]() kinia odbijecie z tz w inny dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Mycha ja przylecialam tutaj 11.01 a moj kontrakt sie konczy 23.06 czyli w dniu wyjazdu mojej rodzinki na wakacje ale.. chca mi wynajac pokoj (maja wielki dom) wiec w sierpniu chce tutaj wrocic i szukac pracy.. Bede na pietrze ( a reczej w piwnicy hehe) z nowa Au pair- Filipinka, bede dzielila z nia lazienke no i bede miala swoja kuchnie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Wpiszcie sobie w google PREKISTOLEN albo KJERAG to moje okolice, robi sie cieplutko wiec niedlugo sie tam wybieram ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Mi sie w ogole Mycha chlop marzy ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Jestem Desparate House Au pair hahahhahaha
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
andzia - matko! jaki widok!
![]() rucia- i co? przyjechali hosci? zalatwilas juz cos? lenka - ha! moich tez calusi dzionek nie bylo. ledwo otworzylam oczy i niemal w tym samym momencie uslyszalam trzasniecie drzwiami, a po chwili odjezdzajácy samochod. jezuuuuu...jaki spokoj byl w chalupie ![]() a wrócili gdzies kolo 20stej... a tego jutrzejszego porannego budzenia dzieciaczkow Ci wspólczuje moi majá od jutra wolne -wiec pewnie pobudka w granicach godz 9.00/9.30 ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
haha ![]() racjaaaaaaaaa! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Ruciak ty mow o tym zebie!!!!!! Nawet nie czekaj jak ta babka pojedzie!
#149 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
nie powiedzialam.
umieram ![]() jutro powiem. taka ciota ze mnie. jak ja mam zasnac..... o 4 30 musze wstac. a jak tak bedzie bolec, to powiem, ze nie pojade ![]() najgorszy bol. a najgorzej, ze nie mam ani jednej tabletki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.