|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale, nie żebym krytykowała skądże znowu. ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to że robisz peeling każdego dnia nie zmienia tego że jest możliwość żeby skrobia powłaziła w pory
![]() |
#3844 |
Zakorzenienie
|
Tak jakoś wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Rozeznanie
|
Z tego co pamiętam skrobię powinno się używać na solidną bazę kremową, bo inaczej nie będzie miała się czego "trzymać". Ja na Twoim miejscu byłabym z nią ostrożna, może wysuszyć.
#3846 |
Zakorzenienie
|
niektorych skrobia wysusza, niektorych zapycha... ja nawet nie zdazylam sprawdzic, czy skrobia by to ze mna zrobila. po pierwszej aplikacji skora mnie swedzila i dostalam kaszki/pokrzywki... no jakiejs takiej wysypki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez AppleGirl Czas edycji: 2010-03-28 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mojej skóry (w szczególności czoła) nic nie jest w stanie wysuszyć, chociaż poszczególne partie takie jak okolice ust, noska, oczu są podatne na wysuszanie i tych miejsc nie będę pudrować, tylko te, które najbardziej wydzielają sebum, czyli czoło, nos i broda |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam cerę mieszaną. jest tłusta w strefie T z widocznymi wągrami na nosie i na płatkach nosa zaczynają pękać naczynka (stąd pomysł na witaminę c). po humektanie na początku używanym razem z juvikapem powstawały mi drobniusieńkie pryszczyki... jak do tego dorzuciłam effaclara spowrotem k i duo naprzemiennie to w ogóle wysyp mam ![]() wysuszyłam to pastą cynkową ale czas już opracowac jakiś pielęgnacyjny program działający. chciałam kupić neostratę zamiast ich wszystkich ale nie wiem czy to nie łatwiej skonstruować coś z tego co mam już w domu. i bardzo Ci dziękuje że masz ochotę mi pomóc z kremów mam odstawiony lirene mus matujący ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do zelu do mycia twarzy to uzywam od lat Lirene zelu nawilzajaco-kojacego - bez sls-ow, super, wogole nie wysusza a ladnie myje no i cena ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cerę masz podobną do mnie. Podam ci tańszy (mój obecny jest dosyć drogi) sposób na pielęgnację: Kup olejek do mycia na BU (BU to skrót od biochemia Urody) do tego kup hydrolat (dobre będzie coś łagodnego - czy jakiekolwiek ziółko cię uczula?) do tego humektan i przez kilka dni obserwuj cerę. Potem możesz dodać na naczynka serum z witaminą C z BU. Do tego możesz dodać effaclar K w miejsca gdzie masz najwięcej pryszczy. I filtr - tutaj może być lekka przeprawa, ale postaraj się o próbki. I po każdym kosmetyku obserwuj co się dzieje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pryszcze ostatnio sporadycznie mi wyskakują, chyba faktycznie cera za dużo tego wszystkiego dostała i zrobiła protest. a jaki hydrolat kupić ? kocankę? a tak w ogóle można hydrolaty kupić w jakimś sklepie czy tylko internet zostaje? filtrów używać nie chce, bo jakoś nie chce obciążac cery... narazie chce przystopować na tym że mój podkład colorstay ma jakieś znikome filtry... ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hydrolat to może być kocanka, doby też będzie oczarowy (działanie oczyszczające), rumiankowy (jeśli cię nie uczula) - każdy będzie dobry, tu zostawiam pole do popisu zostawiam tobie. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakiego podkładu używasz? pisałaś że masz podobną cerę do mojej a ja szukam jakiegoś na zmianę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() Ogólnie nie jest jakoś bardzo źle z tego co widzę, ale mogłoby być lepiej, tak myślę ![]() Edytowane przez MarieClaire Czas edycji: 2010-03-28 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Przyczajenie
|
Hmm praktycznie nic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
rano hydrolat z BU, krem nawilżający Humektan, wieczorem olejek myjący z BU i krem taki jak rano. Maseczka jakaś delikatna, ale nawilżająca - zobacz w KWC co polecają. A peeling to bromelaina z BU. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Przyczajenie
|
Jak się zaczyna chcieć to się prosi o poradę.Dzięki za odpowiedź.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Przyczajenie
|
Hmm... a olejek i hydrolat z BU jakie mają być dokładnie bo widzę ich wiele rodzajów na podanej przez Ciebie stronie ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Przyczajenie
|
Dziękuję ślicznie, biorę się za zakup ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Śledzę Wasz wątek od jakiegoś czasu, i chciałabym żebyście i mi pomogły zadbac o moją cerę ![]() Mam cerę mieszaną, błyszczącą głownie w strefie T (głównie czoło, okropnie się świeci ![]() Zdarza się że nos (czasami policzki) mi się przesusza.Obecnie nie. Mam zaskórniki i rozszerzone pory (głównie na policzkach). Do tego wyskakuje mi trądzik(głównie policzki i okolice żuchwy,czasami czoło). Przeważnie do max 5 to krostki ropne. I jakby tego było mało to mam cerę wrażliwą. Czego używam: -płyn miceralny (obecnie AA ultra nawilżenie, wcześniej był ziaja sopot ale mi nie pasował), czasami też żelu Babydream, -na dzień używałam kremu nawilżającego z AA takiego : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-mieszanej.htm obecnie na dzień używam krem Iwostin nawilżającego SPF20 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...owa-wersja.htm (mam go już długo i ma pasuje ale z tego co kojarzę to chyba ma niestabilny filtr ![]() -robię peeling enzymatyczny(ziaja CALMA) raz w tygodniu - ok 1-2 w tygodniu maseczka (różne, np. nawilżające z Dax, oczyszczające, ostatnio zrobiłam taką peel-off z Pollena-Ewa ale czułam że moja cera była po niej podrażniona ![]() - na noc ostatnio kombinuje z różnymi rzeczami aby walczyć z trądzikiem używałam trochę: --kremu ziaja med do cery trądzikowej, -- kremu Dax cosmetics No problem(matujący ,bo miał bardzo dobre opinie na KWC, ale widzę że ma w składzie alkohol ![]() --czasami tego samego kremu co rano ,nawilżającego, żeby nawilżyc skórę Nic jednak nie daje większych rezultatów. Ostatnio czytałam wątki o filtrach i szukałam próbek w aptekach.Znalazłam tylko dwie: -bioderma spot 50+ (użyłam i strasznie się świeciłam ,straszny tłuścioch) -Iwostin 50+ (jeszcze nie używałam) Poluję na próbkę emulsji Avene ale na razie trudno ją dostać Co do makijażu to wiem że najlepsze by były minerały ale na razie mnie na nie stać ![]() Obecnie używam -korektora antybakteryjnego z Bell i -fluidu Lirene City Matt. Używam go od bardzo wielu lat i właściwie mi odpowiada. Podejrzewam jednak że nie jest dobry bo matujący a poza tym chyba nie nadaje się aby go używać razem z filtrami ![]() ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-8...Foundation.htm pewnie też się nie nadaje? Proszę pomóżcie mi dobrać odpowiednią pielęgnację ![]()
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-03-29 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Wtajemniczenie
|
A tak właściwie to na czym polega wyższość makijażu mineralnego nad zwykłym, poza tym, że (chyba) nie gryzie się z filtrami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |
AGA :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Zakorzenienie
|
Ludy narody, ratujcie! rano przypudrowałam się skrobią, wracam ze szkoły patrzę w lustro i świecę się tak samo jak i się świeciłam zanim tego nie zastosowałam. czy do tego potrzeba czasu? dzisiaj idę do rossmannu po oliwkę Hipp!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.