|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Dot.: Podbijamy świat, czyli jak Studniówkowiczki 'o9 opierdzielają się na studiach:D
Cytat:
Ale gruboziarnisty raz na jakiś czas normalnej cerze (nie jakiejś delikatnej, cienkiej, skłonnej do podrażnień) nie zaszkodzi a delikatny albo enzymatyczny stosowany na codzień i owszem No chyba, że jest to taki delikatny żel z 2 drobinkami na krzyż
|
|
#4172 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Podbijamy świat, czyli jak Studniówkowiczki 'o9 opierdzielają się na studiach:D
Cytat:
i wlasnie siedze z maseczka na wlosach i maseczka z glinki zielonej na twarzy pięknie wygladam
Edytowane przez martaj145 Czas edycji: 2010-03-28 o 22:14 |
|
|
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do reszty to nikt normalny peelingu nie robi codziennie, wybaczcie... Ale tak się po prostu nie robi. Podrażnia się tylko skóre i po takich codziennych zabiegach nawet normalna skóra jest podrażniona. Peeling robi się 1-2 razy w tygodniu. Są niby te żele do mycia z mikrogranulkami ale jeśli się tego używa codziennie to tylko do cery normalnej, czy grubej skóry. Też kiedyś jak byłam młodsza mówiłam że a skóre mam z problemami to lepszy będzie żel z drobinkami. A gówno prawda. Zawsze po myciu miałam czerwoną, uwrażliwioną twarz. Niektórym takie żele mogą służyć, w nich drobinki z reguły są delikatne, ale wtedy już normalnego peelingu się nie stosuje. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() Enzymatycznym sobie teoretycznie nie rozniesiesz, ale też jeśli ktoś ma wrażliwą cere to może mieć efekt taki ze go podrażni. Zależy od składu i cery bo enzymatyczne czasem działają mocniej niż te mechaniczne ![]() Przy różowatym wogóle i scrub i enzymatyczny - odpada. Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2010-03-28 o 22:15 |
||
|
|
|
#4174 |
|
Wtajemniczenie
|
a wiecie coo.. moja mama baaardzo rzadko zmywa makijaż, nigdy nie używa żadnych pillingów i w ogóle a twarz ma taką śliczną że aż szczena opada
i od czego to zależy?
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- normalna cera.Wystarczy że się umyje, jakiś krem nałoży i starczy
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4177 |
|
Konto usunięte
|
mam już prawie 20, a moja cera zaczyna szaleć;/ Jak tu ktoś już pisał, kiedy mamy się nacieszyć piękną, gładką cerą?? Nie wiem czy to od zmiany wody, czy od tego, że wiosna idzie, czy od tego, że leci nieodpowiedni program w tv, bo mnie to wkurza;/ a skóra na nosie świeci się jak porcelanowej lalce;/
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
[1=de2cb570b595f85b4f69fb0 c20d3c79671712866_657ce8d ef25f6;18201352]mam już prawie 20, a moja cera zaczyna szaleć;/ Jak tu ktoś już pisał, kiedy mamy się nacieszyć piękną, gładką cerą?? Nie wiem czy to od zmiany wody, czy od tego, że wiosna idzie, czy od tego, że leci nieodpowiedni program w tv, bo mnie to wkurza;/ a skóra na nosie świeci się jak porcelanowej lalce;/[/QUOTE]
mam też ten problem , wszystko było dobrze, a teraz nagle i wągry i pryszcze i świecenie:/ nie wiem czy na wiosne czy cos |
|
|
|
#4179 | |
|
|
Cytat:
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
[1=de2cb570b595f85b4f69fb0 c20d3c79671712866_657ce8d ef25f6;18201352]mam już prawie 20, a moja cera zaczyna szaleć;/ Jak tu ktoś już pisał, kiedy mamy się nacieszyć piękną, gładką cerą?? Nie wiem czy to od zmiany wody, czy od tego, że wiosna idzie, czy od tego, że leci nieodpowiedni program w tv, bo mnie to wkurza;/ a skóra na nosie świeci się jak porcelanowej lalce;/[/QUOTE]
Cera od wszystkiego się zmienia. I od warunków atmosferycznych, i od wody, powietrza, tego co jesz, co pijesz, czego używasz do pielęgnacji, od hormonow, witamin. wszystkiego
|
|
|
|
#4181 | |
|
|
Cytat:
Byle bzdet może mieć wpływ. Na moją koszmarnie wpływa górskie powietrze a na koleżankę - chili
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Konto usunięte
|
Woda wrocławska- gorsza od mojej, ale już jakoś było dobrze z nią, a teraz znów.
Jedzenie, takie same, nie pozmieniałam. Piję dużo wody. Warunki atmosferyczne, to nie ode mnie zalezy, ale się zmieniły, tylko nigdy nie miałam tak na wiosnę;/ Witaminy, mhm, może jakieś owoce powinnam kupić, mogłam dziś wziąść te pomarańcze, były niedrogie;/ Hormony- przed okresem nie jestem. mhm to takie moje przemyślenia. Może słodkości? Nie no dwa batoniki w tygodniu i jakaś czekolada nikomu nie zaszkodzą Kupiłam tonik z soray intensywnie nawilżający, taki algowy, ale uzywam go od początku marca, hmm, ale nawilżył tą skórę na policzkach. Krem mus oliwkowy poranny z bielandy, ale on jest ok. Może minie mi to w końcu, ale nos to perfidny. |
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam alergię na czekoladę
a tak ją uwielbiam
|
|
|
|
#4185 |
|
|
[1=de2cb570b595f85b4f69fb0 c20d3c79671712866_657ce8d ef25f6;18201884]Woda wrocławska- gorsza od mojej, ale już jakoś było dobrze z nią, a teraz znów.
Jedzenie, takie same, nie pozmieniałam. Piję dużo wody. Warunki atmosferyczne, to nie ode mnie zalezy, ale się zmieniły, tylko nigdy nie miałam tak na wiosnę;/ Witaminy, mhm, może jakieś owoce powinnam kupić, mogłam dziś wziąść te pomarańcze, były niedrogie;/ Hormony- przed okresem nie jestem. mhm to takie moje przemyślenia. Może słodkości? Nie no dwa batoniki w tygodniu i jakaś czekolada nikomu nie zaszkodzą Kupiłam tonik z soray intensywnie nawilżający, taki algowy, ale uzywam go od początku marca, hmm, ale nawilżył tą skórę na policzkach. Krem mus oliwkowy poranny z bielandy, ale on jest ok. Może minie mi to w końcu, ale nos to perfidny.[/QUOTE] Kachna to mogą być nerwy, nowy szampon do włosów, no naprawdę byle co
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
[1=de2cb570b595f85b4f69fb0 c20d3c79671712866_657ce8d ef25f6;18201884]Woda wrocławska- gorsza od mojej, ale już jakoś było dobrze z nią, a teraz znów.
Jedzenie, takie same, nie pozmieniałam. Piję dużo wody. Warunki atmosferyczne, to nie ode mnie zalezy, ale się zmieniły, tylko nigdy nie miałam tak na wiosnę;/ Witaminy, mhm, może jakieś owoce powinnam kupić, mogłam dziś wziąść te pomarańcze, były niedrogie;/ Hormony- przed okresem nie jestem. mhm to takie moje przemyślenia. Może słodkości? Nie no dwa batoniki w tygodniu i jakaś czekolada nikomu nie zaszkodzą Kupiłam tonik z soray intensywnie nawilżający, taki algowy, ale uzywam go od początku marca, hmm, ale nawilżył tą skórę na policzkach. Krem mus oliwkowy poranny z bielandy, ale on jest ok. Może minie mi to w końcu, ale nos to perfidny.[/QUOTE] Słodycze i ostre jedzenie sprzyjają trądzikowi Takie moje spostrzeżenia :PMoja kuzynka ma np zakaz jedzenia ostrych rzeczy. Słodycze je naprawde sporadycznie, może raz w miesiącu. |
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
to moja cera teraz jest taka... trudno powiedzieć xD niby jakoś nie mamo statnio problemów większych ale jest za to cholernie sucha... boję się użyć jakiegoś kremu bo moja cera jest bardzo wybredna i nie chcę mieć jakiegoś uczulenia...
|
|
|
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
od jakis 2 miesiecy biore skrzyp, tabletki z cynku i bratek ost nic mi nei wyskakuje az w szoku jestem
ale na poczatku kwietnia ide do dermy i i tak ejstem zdecyowana na leczenie retinoidami mimo ze leczenie bedzie trwalo rok i sa spore skutki uboczne to chce miec juz z tym spokoj
|
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam zapelenie skóry wokół ust które lecze już od 4 lat
|
#4190 |
|
Konto usunięte
|
Może mnie ktoś uroczył?
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na niespodziajki Do tego jeszcze wit A i kompleks wit. B.W sumie A i B są na trądzik typowo, a cynk przyspiesza gojenie
|
|
|
|
|
#4193 | |
|
|
Cytat:
|
|
#4194 |
|
Konto usunięte
|
Już wiem co może być przyczyną, idzie wiosna, rozkwit coś tam, a wtamtym roku jakoś zażywałam jakieś tabletki na alergię, bo strasznie mi z nosa ciekło, może teraz objawia się to inaczej i cierpi na tym moja cera?
|
|
|
|
#4195 | |
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- [1=de2cb570b595f85b4f69fb0 c20d3c79671712866_657ce8d ef25f6;18202360]Już wiem co może być przyczyną, idzie wiosna, rozkwit coś tam, a wtamtym roku jakoś zażywałam jakieś tabletki na alergię, bo strasznie mi z nosa ciekło, może teraz objawia się to inaczej i cierpi na tym moja cera?[/QUOTE] Możliwe
|
|
#4196 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wyszłam z wprawy w robieniu makijażu Nakładanie podkładu czy robienie kreski to dla mnie już masakra Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie te gruboziarniste sa najlepsze ![]() Kiedyś przez pomyłkę wzięłam mamy enzymatyczny to zaczęło mnie strasznie szczypać ![]() Wy tak o pielęgnacji twarzy itp i se szczeliłam kąpiel i peeling.. I mam piENkną twarz ![]() Cytat:
Jak byłam kiedyś w paryżu to musieli mieć tam dobrą wodę w kranach bo normalnie momentalnie mi krosty znikły ![]() A ja Wam się ostatnio chwaliłam ze mam taką ładną buzie, krostki mi zeszły i co.. ![]() Pojawiły się.. Wogole zmarniałam jak nie wiem
|
||||
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
ej dziewczyny co wy tyle piszecie :P
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Ja umiem
Ale chciałabym się nauczyć wywijane robić To mi jedna wychodzi a druga już nie :P
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lewa wychodzi nie tak jak bym chciała Prawa za to pieeeknie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

No chyba, że jest to taki delikatny żel z 2 drobinkami na krzyż

a tak ją uwielbiam