|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
ja na 3 w szpitalu tylko jednego delikatnego spotkalam i wlasnie do niej chodze... ale ogolnie nie kazdy lekarz jest delikatny, kolezanka tez prywatnie chodzila i mowila ze nie jedno badanie ja na prawde bolalo tak ze myslala ze za przeproszeniem w ryj mu walnie, takze ja bym na bank nie chodzila do takiego lekarza co musialabym sie stresowac;/
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- tak gin mi masc polecila i przeszlo po 3 dniach ostatnio cos mnie swedzialo wiec masc w reke i heja i cisza, spokoj az milo![]() za to teraz woda miz nosa leci normalnie masakra... moglabym tampony w dziurki od nosa powkladac hahaha
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
a czym swedzenie zwalczylas?? mnie przynajmniej raz w nocy budzi...a potem usnac nie moge
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
nystatynką
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
znalazlam pierscionek!!
wiecie gdzie byl? oczywiscie w malej kosmetyczce z podobnymi jemu ozdobami ania p - ja wiem, ze porod i opieka nad noworodkiem to dopiero poczatek, ale zeby moc zaczac "wychowywac" 2 latka trzeba jednak umiec obchodzic sie najpierw z noworodkiem - tj zrobic wszystko by przezyl do tego czasu ![]() ta odpowiedzialnosc za to kim stanie sie moje dziecko, jak nim pokieruje zajmuje mi glowe przez 3/4 czasu ciazy... boje sie... ale to chyba tez niezla przygoda co nie?
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
najwazniejsze ze jest
![]() wychowanie malucha super odpowiedzialnosc i wielkie wyzwanie ale za to ile daje radosci i satysfakcji
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Malgo i Karolka - olbrzymie gratulacje - dzieciaczki są przecudowne
![]() A w ogóle zauważam, że na forum mamy najładniejsze dzieciaczki Aż bym je tak dorwała i przytulała i kiziała i się hihroliła do nich
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
Megi, zgadza się dzieciaczki mamy prześliczne!!!!
Mam pytanie do mamuś rozpakowanych, czy przed porodem, zanim nastąpiły skórcze itp. czułyście się jakoś dziwnie? Jakieś inne samopoczucie niż zwykle, czy coś w tym stylu? Ciekawa jestem.... |
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jest widno jeszcze!!! super!!!
ciekawe jaka pogoda jutro w zachodniopomorskim.. bo sporo osób tez mi móiw że dziecko czeka na słoneczko.. w paitek było 22 st. ale sie nie wyrobiła Mała a w terminie sobota i niedziel;a dzis okropnie zimno... wiec jak jutro ciepło to moż ejutro wyjdzie.. do słoneczka lgnie moje Szczęście .. A u mnie prawie pełnia ale faktycznie chyba jutro dopiero tak na 100% w pełni bedzie ksiezyc... a ja mam problemy ze snem wtedy buuuuuuuuuuuu A i zgadzam sie z megi mamy najsłodsze szkraby na świcie!!! ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- UWAGA ! ! !
Dopiero mamy 2500 postów wiec jeszcze połowa.. i mysle że akurat jak ten watek zapiszemy to juz prawie w komplecie skoczymy wszystkie na odchowalnie. Do tgeo czasu rozpakowane mamusie i te wyczekujące tez nadal piszemy TU.... Przeniesiemy sie Wszystkie RAZEM.... Mrowak apeluje do Twoich pomysłów za wczasu.. chodx mysle że spokojnie minimum 3 tyg ale możesz cos juz mysleć. Pozostałe mamusie też prosze o propozycje Najpierw je zbiore a potem bedziemy pisac której co sie podoba i wybierzemy najlepszy. ![]() PS ZAZNACZAM.. żeby tytuł był czytelny ładnie brzmiał w swojej zarówno prostocie. ![]()
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj 38 tc minął, i hmm, jak od 3 mc skurcze miałam, tak gdzieś od 32 tc takie już bolesne, i codziennie nawet po kilkanaście, tak teraz od 5 dni cisza
. Położna ze SR mówi że skurcze są wynikiem takiego jakby strajku macicy na jej rośnięcie. To chyba moja już przestała rosnąć, czy jak .Mój tż jako wegetarianin miał dzisiaj na obiad pieczone ziemniaczki+boczniak w panierce, i teraz klnie na mnie bo co chwilę do wc lata, a ja też jednego zjadłam i nic mi nie jest.No ale takim to sposobem śpię dzisiaj sama, a on w gościnnym Wredna jestem
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
MadCat znalazlam na necie cos takiego
dotyczy urlopu wychowawczego Wniosek o udzielenie urlopu wychowawczego Na podstawie art. 186 Kodeksu pracy wnoszę o udzielenie mi urlopu wychowawczego w okresie od ........................ do ......................, w celu sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem ........................ (imię i nazwisko dziecka) urodzonym dnia ....................... . Do tej pory nie wykorzystałam żadnej części urlopu wychowawczego. Załączniki: · oświadczenie ......................... (imię i nazwisko ojca dziecka) o braku zamiaru korzystania z urlopu wychowawczego we wskazanym okresie. ......................... ................ (podpis pracownika) co do urlopu mAciezynskiego to znajoma ksiegowa powiedziala mi ze nie ma czegos takiego jak wzor podania poprostu piszesz ze od dnia tego i tego chcesz przejsc n a urlop maziezynski w zalaczniku dolanczasz zaswiadczenie ze szpitala o urodzeniu dziecka i tyle ![]() a ja dzisiaj caly dzien walcze ze skurczami < najgorsze byly w kosciele hehe > ale as delikatne jednak czeste jak bylismy u znajomych to byly w odstepach co 12 minut jednak nie regularne przewaznie nic czekamy na pelnie a dzisiaj wkraczamy w 40 tydzien ![]() GRATULUJE NOWYM MAMUSIA DZIECIACZKI PRZESLICZNE---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() ja dzisiaj mialam koszmarna noc nie dosc ze siusiu biegalam co 5 minut czasem nie zdazylam wejsc z powrotem po schodach do gory a juz musialam schodzic na dol < ale to wina arbuza > to jeszcze Tz chrapal i co go szturchlam to pytal czy juz jedziemy do spzitala
|
|
#2561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ogólnie jak już ma się to dziecko to człowiek sobie uświadamia jak bardzo puste było jego zycie przed dzieckiem , ile czasu marnował nie wiadomo własciwie na co . A nagród jest wiele , pierwszy uśmiech , pierwsze mama , kroczki , rączki obejmujące Cię za szyje . Nie zamieniłabym tych chwil na nic innego Mimo tego że w miedzyczasie człowiek czasem pada na ryj , albo jest zły na takiego małego rozrabiake laski czym najlepiej doczyścić fugi ? Macie jakieś dobre patenty ? A co do lekarzy to ja miałam jedno nieprzyjemne badanie w szpitalu przed CC ja nie wiem po co ta ginka się tak nade mną znęcała . ale jak wstałam z tego fotela to pot mi leciał po plecach . ![]() Mąż mi jutro do 3 city jedzie a ja chyba do szpitala na wizyte dowiem się z rańca .
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
AnaP ja na fugi przed ciąża stosowalam domestos ale kiedyś dziewczyny polecaly CIT i teraz szoruje szczoteczka do zębów i cifem
nawet działa woda z soda ocet i proszek do pieczenia tez działa ale cif najlepiej
|
#2563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) to była nadzieja połączona z przeczuciem
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowym rozpakowanym!
U nas wielki news- odpadł kikucik i mamy już DOROSŁY pępuszek No to tak na poczekaniu: Wiosenne brzdące spacerują po łące.
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Drcronku to ja ci zycze rózniez porodu przed switami!!!
ciekawe czy mnie na oddziale jutro zostawia.. na 8 rano jade
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Aniap jak juz pisalam wczeseniej .... srodek do karchera.... mozna np w castoramie kupic... wymeiszany z woda wlany do butelki np po plynie do szyb....spryskac fugi poczekac pare minut i przetrzec gabka lub jakas szczotka....ostatnio tak czyscilam fugi na podlodze....prawie wogole sie nie narobilam a fugi wygladaja jak nowe....zadnej meczarni, szorowania szczoteczka do zebow....a fugi od 8 lat pierwszy raz tak czyszczone....i to po studentach bo wczesneij im mieszkanie bylo wynajmowane....takze to sprawdza sie idealnie...tylko pozniej trzeba podloge umyc czyms...bo on powoduje ze plytki taki matowy nalot maja...ale przetrzec woda z plynem i juz jest cacy
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku - aż mi się wierzyć nie chce, że już takie ruszenie na porodówki u nas. Dziewczyny - tyle miesięcy tutaj biadoliłyśmy na ciąże, a teraz wszystko się zmienia. Madzia - daj znać, jak tam w koszalińskim szpitalu Cię potraktowali. ![]() Mój smerfik śpi już dwie godzinki, więc czuję cudne odprężenie (zamiast spać, póki mogę).
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
megi-megi ale ja włąsnie tylko lekarza mam z koszalina prof. Maciejewskiego... a rodzic chce w Sławnie... za rzadne pieniądze bym w koszalinie nie chciała... a wiesz że nawet babeczki z koszalina czasami rodza w sąłwnie?! serio... tu jest lepszy personel i lepsze traktowanie pacjentek niz w koszalinie.
Ojej juz 1 ide spac.. tylko nie wiem czy mi sie uda.. co chwilke mi mała na poecherz cisnie i do wc latam... a kręci sie okropnie brzus mi napina we wszystkie strony urwisek mały.. Izumi jak sie czujesz.. przechodzi cos???
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Madzia ja mam taka cicha nadzieje ze juz Cie dzisiaj nie wypuszcza ze spzitala a za kilka dni na swieta z maluszkiem wyjdziesz ![]() Izumi a probowalas ten prenalen ?? mi on pomogl jak bylam taka strasznie chora ze z 39 stopniami wyladowalam w szpitalu i sol emska do inhalacji tez dobra ![]() Mloda ale ktory srodek do karchera ?? ja bylam w castorami i jest tam ich cala masa stalam 10 minut i jak glupia sie wpatrywalam nie wiedzac co wybrac w koncu nie wzielam nic a nasza dzisiejsza noc zas zaliczona do nie przespanych o 23 padlam jak mucha w rosole o 1 sie obudzialam walczylam by zasnac do 4 przy okazji maz nie mogl spac < jedyny bok na ktorym moge lezec to lewy i wtedy przytulam sie do niego > dostal niezliczona liczbe kopniakow w nereczki od naszego dzieciecia o 4 sie nad nim zlitowalam i poszlam cos robic w domku i takim oto sposobem jest 7,15 a ja juz mam posprzatane upieczone oponki pomidorowka na obiadek zrobiona <ryczy> i co ja teraz bede robila tesc za 10 minut mi zabierze internet bo transfery bedzie wysylal i ja sie zanudze a dzewczyny ja mam takie pytanie czy imalyscie robione badania na wirus opryszczki ?? wczoraj z psiapsiolka rozmawialam i jej lekarz to zlecil a moj nawet o tym nie wspomnial nie wiem czy to sie robi rutynowo czy tylko wybiorczo zreszta jej lekarz zleca mase badan wiecej nawet niz moj o niektorych nawet nie slyszalam a na necie poczytalam ze opryszczka jest bardzo grozna dla dziecka i jeszcze jedno czy zimno albo zajad to to samo co opryszczka ?? no to pieknie niedosc ze sie nie wyspalam to jeszcze sie zestresowalam ze nie mialam takiego badnia < no ale jak nie mialam nigdy opryszczki to chyba nie powinnam robic tego badania co ?? > poradzcie prosze <prosi>
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ciszaaaaaaaa
to ja jadę... jak nie odezwe sie do 11 to jestem na oddziale już pozostawiona.. ale jak nic sie tam nie dzieje to wole jednak na akcje chyba w domku czekać... PS. w dodatku wyszło słoneczko wiec dzis jest super dzien dla nas do rodzenia i chyba po mału czop mi odchodzi ale tylko kawałkami bo tego sluzu duzo nie było ale wiecej niz zawsze i taki inny. to pa ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- drcornku mi mój profesor nie zlecał tego badania... więc sie nie przejmuj
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Za to Młody rozbrykany jest strasznie. Hasa, wygina się, piętkami się rozpycha (mąż go przez brzuch za te piętki łapie i małemu chyba się to podoba) i dziś oglądaliśmy z brzuszkiem "300" i nam się bardzo podobało
Wychowam zatem Michasia na Spartana Ymmm ... spartanina? Whatever ![]() Miłego wieczoru kochane i spokojnej nocki ![]() [/QUOTE]Izumi Chciałam zaznaczyć, że na Sparcie obowiązywał tzw. "zimny wychów" dosłownie. |Dzieci były odbierane rodzicom i wychowywały się wspólnie z innymi rówieśniami, spały na twardch łóżkach w zimnych pomieszczeniach. Obowiązywał system kar. Słabe osobniki były wykluczane. To tyle pamiętam z historii wychowania.
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() drcron - ja tez nie mialam tego badania robionego. mysle, ze ten wirus sie rozni od tego wirusa powodujacego zimno na ustach ale moge sie mylic. ja wogole mam wrazenie, ze malo mialam tych badan robionych, na karcie duzo luk w rubryczkach...ale teraz co ja juz zmienie? wiem tylko, ze z kolejna ciaza ( ) nie pojde do tej samej doktorki.
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje panie
![]() Madziwnia- zazdroszczę tego słonka, bo u nas to szaro-buro i pada deszcz no i trzymam kciuki za wizytę. Może się coś ruszy Ja dziś obudzilam się oczywiście razem z tż, a że dziś szedł prędzej do pracy to już od 6 nie śpię. Ale czuję się wyspana. Tylko raz wstawałam na siusiu!! Dokończyłam czytać książkę "nie mów nikomu" Harlana Cobena. Jak któras z Was lubi kryminały to polecam Teraz już po śniadanku i zabieram się za wcinanie krówek ![]() Tak patrzę na naszą listę, to trochę dziewczyn jest już sporo po terminie, a się nie odzywają... szkoda. Marcowa lista by się jeszcze pewnie skróciła
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-03-29 o 09:05 |
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wstałam oczywiście nie wyspana ... wyglądam jak potwór Byłam wczoraj w szpitalu na KTG i pogadałam sobie z moim lekarzem okazało się że wyleczyli mi GBS -a (drugi wynik jest już negatywny) mogę rodzic bez obaw W środę idę na następne KTG !!!! w szpitalu za free !!!! już nie mogę się doczekać drcron to badanie to nie jest przypadkiem WR ?? Ja miałam robione 2 razy na początku ciąży i niedawno oba negatywne.
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też lekarz zrobił 4D za free
|
|
#2576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz tego bolała mnie cała miednica ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
ja też nie dostanę płytki hehe ważne że zobaczę małego
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Izumi, jak z Tobą? Chciałam się tylko pochwalić, że od wczoraj wieczorem mamy dorosły pępuszek
|
#2578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzę z kibelka i już bym mogla do niego wracać. Ostatnio moja niunia sobie upatrzyła mój pęcherz do kopania chyba Jak mnie kopnie to mam wrażenie, że nie powstrzymam tego i popuszczę... Mała złośnica ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Gratulacje
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja dzisiaj dołanczam do niewyspanych . A to siusiu, a to katar . I on się pyta czemu taka niewyspana jestem, to mu mówię że katar i siusiu, to on do mnie żebym od mojej babci wzieła z dwie pieluchy to się wyśpię , dobrze że do wieczora mi się na oczy nie pokazuje, to może mi złość na niego minie.
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się wyspałam-Gabrysia jadła o 23, 2, a potem dopiero o 6- jest cudna w takie noce
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

gin mi masc polecila i przeszlo po 3 dniach
hahaha

. Położna ze SR mówi że skurcze są wynikiem takiego jakby strajku macicy na jej rośnięcie. To chyba moja już przestała rosnąć, czy jak

. I on się pyta czemu taka niewyspana jestem, to mu mówię że katar i siusiu, to on do mnie żebym od mojej babci wzieła z dwie pieluchy to się wyśpię