..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::.. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-28, 20:30   #4651
feline2
Zadomowienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
idę więc do kuchni

EDIT: CUDOOOO!! roboty max 5 minut, a jaki dobry! mam tylko pytanie, czy da się rozrzedzić? wyszedł mi bardzo gęsty muszę jeszcze poćwiczyć z przyprawianiem go, bo trochę przesadziłam. ale jestem zachwycona! przepis na 6+ !
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę że smakuje Co do rozrzedzenia, to może zrobienie z większą ilością oleju, ale to więcej wyjdzie, albo dodanie na końcu jeszcze trochę musztardy. Nie wiem ja lubię gęsty
Ja też zawsze robie sama majonez- u mnie w domu też się robi... Jesli dodasz więcej oleju to majonez jeszcze bardziej zgestnieje, ale przecież o to chodzi, żeby był gęsty...
Jeśli potrzebujesz rzadszej konsystencji- pomieszaj z jogurtem....

Ja dzisiaj w miarę poprawnie- poza tym cały dzień w biegu-> dzień zakupowy z siostra, niestety zakończony niepowodzeniem, bo nie kupiłam.... NIC!!!
Stary 2010-03-28, 20:57   #4652
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Katelicious Pokaż wiadomość
Teliczku - Dziękuję za wsparcie i dobrą radę, myślałam że już nikt mi nic nie odpisze . Jak myślisz, przedłużyć 1 fazę o parę dni, czy przejść jutro już na drugą (jutro miną 2 tygodnie)?
Co do świąt zrobię tak jak radzisz .
Dzięki jeszcze raz .
nie przedłużaj I fazy ale na II fazie pierwszy tydzien staraj sie trzymac zasad w wprowadzania węgli to bardzo ważne!

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę że smakuje Co do rozrzedzenia, to może zrobienie z większą ilością oleju, ale to więcej wyjdzie, albo dodanie na końcu jeszcze trochę musztardy. Nie wiem ja lubię gęsty

Teliczku, ciacho obłędne Ja się zastanawiam jak zrobić SB makowiec. Zrobię chyba ciasto z mąki razowej, a do maku dodam fruktozy. Pomyślę. W serniku nie mam pojęcia czym zastąpić budynie. Chyba po prostu nie będę się nimi za bardzo przejmowała
hmm ja nie daje budyniu do sernika (czasami łyżkę maki orkiszowej) i fajnie smakuje

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Ja chyba przed świętami sobie wskoczę na I fazą na te kilka dni
Bo za bardzo do ciastek się przysiadam, a w czasie świąt to będzie istne szaleństwo u mnie...

Hm.
Jutro planuję:
- jajecznica z pomidororami
- orzechy, zawijasy z sałaty, sera, pomidora, ogórka, rzodkiewki
- zupa pieczarkowa
- wieśniak z warzywami
- tuńczyk z jajem i ogórkiem
mniamamowo
a nie wolisz po swietach I fazy
Cytat:
Dziewczyny, fasolka szparagowa jest zgodna z SB? Dzisiaj ją zjadłam i tak się właśnie zastanawiam czy dobrze zrobiłam .
jak najbardziej wskazana fasolka
Stary 2010-03-28, 21:01   #4653
saming
Zakorzenienie

telik, po świętach to będzie raczej coś II faza - z jednym węglem pewnie. Jak się przejem to nie dam rady w siebie wciskać więcej po prostu. A z węgli nie chcę potem rezygnować, bo na razie nie biegam, ale po świętach wracam - i chcąc nei chcąc będę musiała uzupełniać węgle.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 21:02   #4654
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
nie przedłużaj I fazy ale na II fazie pierwszy tydzien staraj sie trzymac zasad w wprowadzania węgli to bardzo ważne!
Chodzi o stopniowe wprowadzenie węgli np. jedna kromka chleba ciemnego na śniadanie i jedna łyżka ziemniaków/makaronu na obiad, i powolne zwiększanie tego limitu?

Cytat:
jak najbardziej wskazana fasolka
To dobrze - miałam wątpliwości ponieważ sprawdzając tabele IG raz pisało że indeks glikemiczny fasolki szparagowej wynosi 15, a raz że 71 .

mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną

Katelicious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 21:05   #4655
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez feline2 Pokaż wiadomość
Ja też zawsze robie sama majonez- u mnie w domu też się robi... Jesli dodasz więcej oleju to majonez jeszcze bardziej zgestnieje, ale przecież o to chodzi, żeby był gęsty...
Jeśli potrzebujesz rzadszej konsystencji- pomieszaj z jogurtem....

Ja dzisiaj w miarę poprawnie- poza tym cały dzień w biegu-> dzień zakupowy z siostra, niestety zakończony niepowodzeniem, bo nie kupiłam.... NIC!!!
A widzisz, z tym olejem to wiedziałam że zgęstnieje, ale jakieś zaćmienie to przez ten ból głowy.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 22:40   #4656
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Dziewczyny ja chcialam sie do was jeszcze raz zwrocic z ta sama prosba!
Prosze o jakies pomysły na przekaski?
Jezeli znacie bylabym ogromnie wdzieczna, jakies szybkie i mozliwe do wziecia ze soba do pracy czy na wyklady!
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 00:18   #4657
karton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja chcialam sie do was jeszcze raz zwrocic z ta sama prosba!
Prosze o jakies pomysły na przekaski?
Jezeli znacie bylabym ogromnie wdzieczna, jakies szybkie i mozliwe do wziecia ze soba do pracy czy na wyklady!
- sałatka/surówka w pojemniku próżniowym
- jogurt naturalny + jakieś orzechy/ziarna
- serek wiejski + np kawałki warzyw typu papryki czy ogórka zielonego
- zawijasy - czyli np plaster polędwicy, ogórka, pomidora zawinięty w liść sałaty lodowej (różne kombinacje)
- porcja orzechów

to chyba na tyle... hmmm, wiadomo, że sałatka, kawałki warzyw,serek wiejski przestają być takie smaczne po kilku godzinach, wtedy jogurt czy orzechy sprawdzają się najlepiej
Stary 2010-03-29, 08:39   #4658
feline2
Zadomowienie

Właśnie się zważylam-> schudłam 1 kilogram od ostatniego wazenia.... Tylko kg, ale dobre i to przy tych moich wszystkich grzechach

No, ale biorę się w garść, bo ani się obejrze, a będzie lato... Do mojego wymarzonego 55 już tylko 4 kg- w sumie niewiele, więc myślę, że dam radę
Stary 2010-03-29, 09:02   #4659
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

witam porannie

jak zwykle po weekendzie masa do nadrobienia hihi

u mnie dietkowo wzorowo zrobilam sobie w sobote batoniki owsiane prawdziwa bomba blonnikowa!!! idealna na moje problemy z WC hihihi

no i kurka odkad przeszlam na SB 1kg do przodu no ale nie martwie sie tym tak bardzo bo wiem ze to przejsciowe i na pewno zaraz zacznie spadac

poki co milego dnia zycze!

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 09:19   #4660
aktaga13
Zakorzenienie

witam witam

ja też się (niestety) zważyłam. myślałam, że spadło więcej, a tu 1kg brzuch mi spadł i boczki mniejsze, więc myślałam że i waga będzie łaskawsza. no ale nic. dietkujemy dalej miłego dnia!
Stary 2010-03-29, 09:40   #4661
feline2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
zrobilam sobie w sobote batoniki owsiane prawdziwa bomba blonnikowa!!!
A powiesz o nich coś więcej? Brzmi ciekawie....

Aktaga nie ma się co przejmować- lepszy taki postęp niż żaden...
A przecież widzisz efekty...
Stary 2010-03-29, 09:47   #4662
Agee79
Rozeznanie

Feline pewnie!

to na podstawie ciasteczek owsianych chyba wg Effy z przepisowego chociaz tez inspirowalam sie innymi przepisami na ciasteczka owsiane zdjecie na dole a przepis na moim blogu: http://stanki-naslodko.blogspot.com/...-batoniki.html

Edytowane przez Agee79
Czas edycji: 2010-03-29 o 09:50
Stary 2010-03-29, 09:58   #4663
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Feline pewnie!

to na podstawie ciasteczek owsianych chyba wg Effy z przepisowego chociaz tez inspirowalam sie innymi przepisami na ciasteczka owsiane zdjecie na dole a przepis na moim blogu: http://stanki-naslodko.blogspot.com/...-batoniki.html
mniaaaami
piekny blog

Katelicious
1 porcja węgli to np 1 kromka chleba lub poł szklanki makaronu.
przez pierwszy tydzien jedna porcja + 1 owoc
ziemniaki nie wchodzą wogóle w grę na II fazie
tu mam skróconą rozpiske jak wprowadza sie węgle:
http://kuchnianaplazy.blox.pl/strony/II.html
Stary 2010-03-29, 11:35   #4664
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
mniaaaami
piekny blog

taaaa dzieki Teliczku!!!

a ja juz wiem jaka babke bede jadla na Wielkanoc myslalam o innej tez czekoladowo-orzechowej ale jednak zrobie ta wg Twojego przepisu!!!!

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

i tak sobie przegladajac... "wpadlam" na guacamole
ja znam przepis od meksykanow [jak wiadomo ktorych w chicago nie brakuje ]. podala mi go jedna z kucharek w pierwszej mojej pracy... jesli pozwolicie to podam go i tutaj

2 avocado
2 pomidory bez miazszu
1 papryczka chilli [ja uzywalam tej ziolonej ostrej ale nie wiem jak ona sie nazywa]
1 peczek natki pietruszki
1 srednia cebula biala
sol, pieprz

avocado miazdzymy widelcem, pestki wkladamy do srodka bo jak wiadomo avocado to glupi owoc i dopoki ma pestki to "mysli" ze jest w calosci i nie ciemnieje hehehehe
pomidora, cebule, papryczke kroimi w malutka kosteczke, siekamy natke i wszystko razem mieszamy i doprawiamy

pyszota!!!!

Stary 2010-03-29, 11:42   #4665
laurka23
Zakorzenienie

Następny fajny inspirujący blog Piękne batoniki, ja bym do nich dosypała jeszcze sezamu bo lubię do wypróbowania, ale to po świętach. Teraz szukam przepisów na nadziewane jajka i pasztety warzywne bez mięsne. Znalazłam jeden fasolowy. Jajka nadzieję pastą tuńczykową, pastą awokado, pastą z sera lazura i nie wiem co jeszcze zrobić. Co wy planujecie na święta?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:05   #4666
Agee79
Rozeznanie

w kolejnej wersji chce wyprobowac z orzechami i czekolada ciemna

Stary 2010-03-29, 12:30   #4667
feline2
Zadomowienie

Agee79 pysznie wygladają te batoniki... Muszę wypróbować!!
A blog już dodany do ulubionych

No i jeszcze mam prośbę- czy możecie ocenić mój jadłospis? Może coś robie źle, a tego nie widzę...

Ś: 2 jajka z majonezem (niewielka ilość w sumie) + pomidorki koktajlowe (ok. 6), kawa z mlekiem 1,5% (kawy z mlekiem akurat nie zmienię za zadne skarby)
P: jabłko
O: naleśniki ze szpinakiem, kawa z mlekiem 1,5%
P: jogurt grecki light+ mix orzechów
K: serek wiejeski + 2-3 zawijasy

Co myślicie o tym?

Edytowane przez feline2
Czas edycji: 2010-03-29 o 12:41
feline2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:34   #4668
Agee79
Rozeznanie

hihi dziekuje

a teraz pytanie do ekspertek!

na II mozna maslanke a kefir??? i ile? tak mnie teraz naszlo bo wzielam bez zastanowienia sie rano z lodowki i teraz mam zagwostke czy mozna czy nie

Stary 2010-03-29, 12:53   #4669
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
hihi dziekuje

a teraz pytanie do ekspertek!

na II mozna maslanke a kefir??? i ile? tak mnie teraz naszlo bo wzielam bez zastanowienia sie rano z lodowki i teraz mam zagwostke czy mozna czy nie
może nabiał chudy(w tym kefir nat. i maślanka naturalna) do 2 szklanek dziennie na I fazie i do 3 szklanek na II fazie

Cytat:
Napisane przez feline2 Pokaż wiadomość
Agee79 pysznie wygladają te batoniki... Muszę wypróbować!!
A blog już dodany do ulubionych

No i jeszcze mam prośbę- czy możecie ocenić mój jadłospis? Może coś robie źle, a tego nie widzę...

Ś: 2 jajka z majonezem (niewielka ilość w sumie) + pomidorki koktajlowe (ok. 6), kawa z mlekiem 1,5% (kawy z mlekiem akurat nie zmienię za zadne skarby)
P: jabłko
O: naleśniki ze szpinakiem, kawa z mlekiem 1,5%
P: jogurt grecki light+ mix orzechów
K: serek wiejeski + 2-3 zawijasy

Co myślicie o tym?
ładny jadłospis ale brakuje mi troche białka warosciowego i mało warzywek

Cytat:
taaaa dzieki Teliczku!!!

a ja juz wiem jaka babke bede jadla na Wielkanoc myslalam o innej tez czekoladowo-orzechowej ale jednak zrobie ta wg Twojego przepisu!!!!
tto ciasto czekoladowe samo w sobie (bez budyniu i musu) jest bardzo smaczne i błyskawiczne

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

i tak sobie przegladajac... "wpadlam" na guacamole
ja znam przepis od meksykanow [jak wiadomo ktorych w chicago nie brakuje ]. podala mi go jedna z kucharek w pierwszej mojej pracy... jesli pozwolicie to podam go i tutaj

2 avocado
2 pomidory bez miazszu
1 papryczka chilli [ja uzywalam tej ziolonej ostrej ale nie wiem jak ona sie nazywa]
1 peczek natki pietruszki
1 srednia cebula biala
sol, pieprz

avocado miazdzymy widelcem, pestki wkladamy do srodka bo jak wiadomo avocado to glupi owoc i dopoki ma pestki to "mysli" ze jest w calosci i nie ciemnieje hehehehe
pomidora, cebule, papryczke kroimi w malutka kosteczke, siekamy natke i wszystko razem mieszamy i doprawiamy

pyszota!!!!
musze wypróbować
Stary 2010-03-29, 14:40   #4670
Acredo
Zadomowienie

ja się załamię właśnie mam czas na przejście do 2 fazy, ale tak się zle czuję ;/ [oczywiście nie z powodu diety]. Od tygodnia nic nie chudnę, przeziębiłam się, wszystko mnie boli i niedługo dostanę okres... tak się to wszystko skumulowało we mnie, że dziś to się wręcz rzuciłam na wszelkie węgle ! poszedł chleb...kanapki, moja ukochana pasta z łososia! I do tego kilka cukierków ;/
Zastanawiałam się czy nie przejść na dukana, bo zawsze lubię te początki w dietach ;/ A z drugiej strony ten cały pomysł z IG bardzo mi się podoba. Sama już nie wiem co robić. Dziś picie wody mi nie idzie bo gardło mnie boli ;(
Doradźcie mi proszę ;(
Stary 2010-03-29, 15:00   #4671
mycha987
Przyczajenie

Dziekuje Dagirll za odpowiedzDzis 8 dzien pierwszej fazy i na minusie 2,5kgciesze sie strasznie))))zwlaszcza, ze byly malenkie grzeszki np.gorzka czekolada a wczoraj wieczorkiem kawalek ciasta no ale tak ogolnie trzymam sie zasaddzis na obiadek zrobilam zapiekanke z sojowego ala mieska mielonego,przecieru pomidorowego,cebulki ,czosnku(takie niby ragu bolonskie)do naczynia plastry cukini na to ragu znow plastry cukini i troche sera zoltego light.PychotkaNawet nie wiedzialam ze z soii mozna takie cuda zrobicnastepnym razem kupie soje niby kawalki kurczaka i cos z tego wyczarujepozdrawiam

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Acredo ja bylam na diecie Dunkana,najpierw przeczytalam ksiazke i postanowilam zaczac.Dla mnie ta dieta byla bardzo monotonna,zwlaszcza,ze ja mialam sporo do schudniecia wiec wizja zjedzenia np owoca byla dla mnie na Dunkanie strasznie odlegla((Udalo mi sie schudnac szybko pare kilogramow ale bardzo szybko po zboczeniu z diety wszystko wrocilo(niestety doktor ostrzega "wszystko albo nic",poniewaz dieta sklada sie z kilku etapow i zeby ubytek wagii byl staly trzeba zrealizowac wszystkie etapy diety zgodnie z planem doktora)PozdrawiamAcha grzechami sie nie zalamuj,grzeszy kazdy na dietach najwazniejsze to ze jak juz sie zgrzeszy to trzeba o tym zapomniec i wrocic szybko na wlasciwe tory
mycha987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 15:04   #4672
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acredo Pokaż wiadomość
ja się załamię właśnie mam czas na przejście do 2 fazy, ale tak się zle czuję ;/ [oczywiście nie z powodu diety]. Od tygodnia nic nie chudnę, przeziębiłam się, wszystko mnie boli i niedługo dostanę okres... tak się to wszystko skumulowało we mnie, że dziś to się wręcz rzuciłam na wszelkie węgle ! poszedł chleb...kanapki, moja ukochana pasta z łososia! I do tego kilka cukierków ;/
Zastanawiałam się czy nie przejść na dukana, bo zawsze lubię te początki w dietach ;/ A z drugiej strony ten cały pomysł z IG bardzo mi się podoba. Sama już nie wiem co robić. Dziś picie wody mi nie idzie bo gardło mnie boli ;(
Doradźcie mi proszę ;(
Ja jak jestem chora to diety trzymam się tak w 50%.
Nie wiem co na Ciebie działa - ale myślę, że możesz sobie spokojnie pozwolić na jakiś chlebek razowy z masłem i dużą ilością czosnku, cebuli.
Zamiast czystych słodyczy - np. herbata z miodem i cytryną, albo sokiem domowym, albo jeszcze jakiś owocek - pomarańcz, truskawka, kiwi.
Wiesz, że możesz się kusić w takim okresie - to może warto sobie ustanowić taki limit, że np. na śniadanie będzie kanapka z czymś tam, do tego herbata z miodem, a potem trzymasz się diety. Wtedy nie będziesz mieć wyrzutów sumienia, że w ogóle nie trzymasz się diety ani też, że nie wyzdrowiejesz czy coś.

Stary 2010-03-29, 15:06   #4673
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
mniaaaami
piekny blog

Katelicious
1 porcja węgli to np 1 kromka chleba lub poł szklanki makaronu.
przez pierwszy tydzien jedna porcja + 1 owoc
ziemniaki nie wchodzą wogóle w grę na II fazie
tu mam skróconą rozpiske jak wprowadza sie węgle:
http://kuchnianaplazy.blox.pl/strony/II.html
dziękuję

mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

Stary 2010-03-29, 15:09   #4674
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

dziewczyny jestescie niesamowite! teraz wszystko ładnie wyjasnione, juz rozumiem, mysle ze mozna by edytowac I posta, zeby nowe osoby, ktore chca przejsc na SB, widzialy bloga telika bo to skarbnica wiedzy!

ja na SB jestem od I marca, a grzeszki wpadaly ale male, wlasnie sobie uswiadomilam ze czekolady w ustach nie mialam 28 dni! ani ciasta, nic po swietach przechodze na w pelni swiadoma I faze SB, tydzien albo 10 dni, a potem stopniowo wegle bo jednak za duzo ich wprowadzilam

marzylam od dawna o ciasteczkach owsianych! ja dodam jeszcze sezam bo uwielbiam (ale widze olej sezamowy jest w przepisie, pewnie okropnie drogi co?) napewno niedlugo zrobie te ciastka bo uwielbiam takie!
Stary 2010-03-29, 15:22   #4675
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
ja na SB jestem od I marca, a grzeszki wpadaly ale male, wlasnie sobie uswiadomilam ze czekolady w ustach nie mialam 28 dni! ani ciasta, nic po swietach przechodze na w pelni swiadoma I faze SB, tydzien albo 10 dni, a potem stopniowo wegle bo jednak za duzo ich wprowadzilam

ale po co wracac znowu na I??? dla mnei to bez sensu i dziewczyny mnie z tego znaja
w plazownniu nie o to chodzi i nie I faza jest najwazniejsza!!!!!!!!!!!

proponuje ladnie przejsc na II faze i trzymac sie wytycznych! bez sensowne jest ciagle wracanie na I bo sobie nerki rozwalisz jedzac ciagle tylko bialka

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
marzylam od dawna o ciasteczkach owsianych! ja dodam jeszcze sezam bo uwielbiam (ale widze olej sezamowy jest w przepisie, pewnie okropnie drogi co?) napewno niedlugo zrobie te ciastka bo uwielbiam takie!
olej sezamowy smialo mozesz zastapic slonecznikowym czy rzepakowym ja podalam dokladnie jak ja robilam, ale zamienniki jak najbardziej beda OK

Edytowane przez Agee79
Czas edycji: 2010-03-29 o 15:27
Stary 2010-03-29, 15:26   #4676
Marisa
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, fasolka szparagowa jest zgodna z SB? Dzisiaj ją zjadłam i tak się właśnie zastanawiam czy dobrze zrobiłam .

Fasolka szparagowa jak najbardziej tak.

Laurka przepis na majonez super!!
Stary 2010-03-29, 15:49   #4677
Acredo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mycha987 Pokaż wiadomość
Dziekuje Dagirll za odpowiedzDzis 8 dzien pierwszej fazy i na minusie 2,5kgciesze sie strasznie))))zwlaszcza, ze byly malenkie grzeszki np.gorzka czekolada a wczoraj wieczorkiem kawalek ciasta no ale tak ogolnie trzymam sie zasaddzis na obiadek zrobilam zapiekanke z sojowego ala mieska mielonego,przecieru pomidorowego,cebulki ,czosnku(takie niby ragu bolonskie)do naczynia plastry cukini na to ragu znow plastry cukini i troche sera zoltego light.PychotkaNawet nie wiedzialam ze z soii mozna takie cuda zrobicnastepnym razem kupie soje niby kawalki kurczaka i cos z tego wyczarujepozdrawiam

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Acredo ja bylam na diecie Dunkana,najpierw przeczytalam ksiazke i postanowilam zaczac.Dla mnie ta dieta byla bardzo monotonna,zwlaszcza,ze ja mialam sporo do schudniecia wiec wizja zjedzenia np owoca byla dla mnie na Dunkanie strasznie odlegla((Udalo mi sie schudnac szybko pare kilogramow ale bardzo szybko po zboczeniu z diety wszystko wrocilo(niestety doktor ostrzega "wszystko albo nic",poniewaz dieta sklada sie z kilku etapow i zeby ubytek wagii byl staly trzeba zrealizowac wszystkie etapy diety zgodnie z planem doktora)PozdrawiamAcha grzechami sie nie zalamuj,grzeszy kazdy na dietach najwazniejsze to ze jak juz sie zgrzeszy to trzeba o tym zapomniec i wrocic szybko na wlasciwe tory
Cytat:
Ja jak jestem chora to diety trzymam się tak w 50%.
Nie wiem co na Ciebie działa - ale myślę, że możesz sobie spokojnie pozwolić na jakiś chlebek razowy z masłem i dużą ilością czosnku, cebuli.
Zamiast czystych słodyczy - np. herbata z miodem i cytryną, albo sokiem domowym, albo jeszcze jakiś owocek - pomarańcz, truskawka, kiwi.
Wiesz, że możesz się kusić w takim okresie - to może warto sobie ustanowić taki limit, że np. na śniadanie będzie kanapka z czymś tam, do tego herbata z miodem, a potem trzymasz się diety. Wtedy nie będziesz mieć wyrzutów sumienia, że w ogóle nie trzymasz się diety ani też, że nie wyzdrowiejesz czy coś.
Dziękuję bardzo może jakoś dam radę. I tak nie jem zazwyczaj więcej posiłków dziennie niż trzy. Zawsze sobie mówię, gdy zjadłam coś zakazanego to już kolacji nie ma. Taka mała kara za objadanie się, ech
Stary 2010-03-29, 16:14   #4678
saming
Zakorzenienie

Ale to błąd - takie karanie się.

Nawet jak zjesz coś zakazanego to tym bardziej powinnaś zjeść normalny posiłek, bo organizm dostał tylko złe rzeczy a zero wartościowych i z czego ma czerpać energię ? Tłuszczyk Ci się odłoży a organizm nadal będzie głodny. Nie można tak.

Stary 2010-03-29, 16:19   #4679
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Ale to błąd - takie karanie się.

Nawet jak zjesz coś zakazanego to tym bardziej powinnaś zjeść normalny posiłek, bo organizm dostał tylko złe rzeczy a zero wartościowych i z czego ma czerpać energię ? Tłuszczyk Ci się odłoży a organizm nadal będzie głodny. Nie można tak.
Dokładnie. Powinno się jeść 3 główne posiłki i 2-3 przekąski, regularnie co 2-3 godziny! Jedząc nieregularnie, duże porcje, w pośpiechu można rozwalić sobie metabolizm z tego co wiem, a wiadomo że to nie sprzyja chudnięciu . Kiedyś (powtarzam, że kiedyś! ) jadłam strasznie nieregularnie, jak już jadłam to bardzo dużo (tak, że potem nic mi się nie chciało), ale od ponad 2 tygodni trzymam się zasad prawidłowego odżywiania - czuję się o wiele lepiej, mam lepszy humor, czuję się lżejsza - czekam tylko na spadek wagi .

Stary 2010-03-29, 16:30   #4680
Acredo
Zadomowienie

oj, ale ja jem regularnie dokładnie o równych porach codziennie po prostu ponad miesiąc byłam na różnych dietach i tak żołądek mi się skurczył, że więcej nie dam rady po prostu Ciężko mi tak co chwilę jeść, nawet jeśli są to małe porcje.
No może postaram się o wciśnięcie w siebie na razie czwartego posiłku Po prost woda tak mi zapełnia żołądek, że ciężko się zmusić, bo potem ciężka się czuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości