|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Virginia - mnie też tak od sprzątania w tym roku ręce bardzo bolały...
DOBRANOC.
|
#3122 |
|
Rozeznanie
|
Hej!!!
Pogoda u mnie nie za ciekawa. Pada deszcz pochmurno... ale liczę że słoneczko zagości na niebie Na dzisiaj miałam plany w sprzątaniu a tu klops... Dziewczyny czy piersi u Was tez diametralnie powiększyły swoja objętość? Mnie nawet w spaniu przeszkadza takie są bolesne...
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jem sobie właśnie śniadanko i zamartwiam się wiadomościami, które wyczytałam na onecie - że od stycznia przyszłego roku ma wiele rzeczy zdrożeć, głównie jedzenie, ale też pieluchy na przykład. A ja, nie dość, że będę miała dziecko, to jeszcze zostanę bez pracy ![]() Nie wiem jak damy wtedy radę. Mój mąż już nie może pracować więcej niż obecnie, jest to fizycznie niemożliwe... Ech... Spróbuję o tym teraz nie myśleć... Gimikis, ja nie mam żadnych objawów na razie, poza kłuciami w dole brzucha (co mnie nieustannie niepokoi). Może sutki mi się zrobiły lekko wrażliwsze, ale różnica jest minimalna.
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() też jem śniadanko i inką popijam
|
#3125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wstałam przed 6, trochę się nie wyspałam (czytałam do 1ej) ale mam przynajmniej chwilę, żeby do Was zajrzeć zanim ruszę załatwiać sprawy .Cytat:
Bry! A ja mam jakieś zespoły napięć ostatnio normalnie. Wczoraj z bratową - no może nie bezpośrednio ale... Opowiadałam o tych naszych znajomych, co adoptowali dwójkę dzieci, w tym jednego bardzo chorego, o tym, jak im ciężko, o ich ganianiach po szpitalach itp., o nieuregulowanej syt. prawnej dzieciaczków i zw. z tym kłopotami (np. niemożność przejścia na macierzyński), na co bratowa: 'i co z tego, że jeżdżą do Białegostoku co tydzień..(itp., itd.) skoro mają pomoc z każdej strony. A mi ani moja mama nie pomoże, ani teściowa (czyt. moja mama, która siedziała obok, jak reszta rodziny zresztą, oprócz taty, który był w kościele i 2go brata, który pracował)'. I normalnie aż mnie zamurowało. Bo mama jest praktycznie na ich każde zawołanie (dodam, że bratowa od kilku lat jest na macierzyńskim i wychowawczym, całą ciążę - jedną i drugą była na L4 i uprzedzam pytania - ciąże OK, zdrowie też), choć sama jeszcze pracuje i choruje, ostatnimi czasy zresztą czuje się gorzej. Drugi brat natomiast wozi ich wszędzie, począwszy od lekarza, który jest 100m dalej (a do którego bratowa nie pójdzie piechotą...), po załatwianie spraw rodziny bratowej, w tym wycieczki do Białegostoku. Nie wspomnę już o tym, że właściwie całe mieszkanie mają odremontowane i umeblowane przez moich rodziców. I stąd ten szok. Jak może mówić, że nie ma pomocy? I to tak otwarcie, przy wszystkich, w normalnej rozmowie? A dziś jeszcze dostałam wiadomość od siostry brata, która jest w USA, i się zgadałyśmy o ciążach itp (ona jest w ciąży), że teściowa mówiła, że mam późno owulacje. No i co to ma do rzeczy? Skoro TŻet ma kiepskie wyniki? Wcześniej to mnie wysyłała na badania (teściowa), a jak się okazało, że to TŻeta wyniki kiepskie to teraz wszystkim rozpowiada, że to przez moje późne owulacje? A i jeszcze użeram się z dwoma allegrowiczami. U jednego z nich chciałam wycofać ofertę kupna (jeszcze przed kupnem), bo się zorientowałam, że sprzedaje podróbki perfum, na co oczywiście nie dostałam odp. (a to było kup teraz), potem niechcący skasowałam maila z nr konta, ale skoro już ten bubel kupiłam to chciałam za niego zapłacić i prosiłam kilkakrotnie o podanie nr konta, na co nie miałam żadnej odp. do czasu jak zgłosił to do allegro (że nie zapłaciłam za towar) a ja w odp. napisałam, że nie mogę się doprosić jego nr, na co w końcu wysłał numer (nie szczędząc mało sympatycznych komentarzy) ale nawet nie poczekał na wpłatę i skończyło to się tak, że dostałam ostrzeżenie na allegro No i chyba tyle tych zgrzytów jak na razie. Eh... ![]() Zmykam,
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia
Ale Ci się nazbierało... Oby powoli się wyprostowało wszystko. A bratowa... Szkoda gadać, ja bym jej od razu do rozsądku przemówiła, ale ja pyskata jestem
|
#3127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
virginia ale się tobie namnożyło tych przykrych sytuacji U mnie słoneczko od rana próbuje sie przebić, troche nawet świeci, będę kibicować zeby zostało na dłuzej, bo lubię taką pogodę jak była w piątek, prawdziwa wiosna
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Halo, gdzie są wszyscy?
O, cześć Abz, wyprzedziłaś mój wpis... Ja dopiero się umyłam, muszę iść pozmywać, potem posprzątać w łazience i wziąć się za obiad. Ale mi się nie chce! ![]() Dręczą mnie ciągle wątpliwości, obawy... Kiedy się ucieszę?
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja, znając ciebie to pewnie długo będziesz miała obawy czy wszystko OK...Ja sie w sumie cieszę najbardziej zaraz po USG jak na maleństwo popatrze i gin powie, ze wszystko jest dobrze, potem im dłuższy czas mija od usg tym więcej zaczyna sie pojawiać wątpliwości, ale chyba coraz mniejsze te watpliwosci wraz z rozwojem ciąży.
Na mamusiowym to niektóre dziewczyny tak panikują, że staram sie nie odpowiadać na ich posty, bo mi sie ciśnienie podnosi. I to sałe porównywanie: kiedy wam minęły mdłości, kiedy was bolały piersi a kiedy nie, kiedy wróciła ochota na sex, kiedy pokazał sie brzuszek i wiele innych Teoretycznie porównywać można, bo wiadomo, ze jesteśmy na podobnych etapach ciąży, ale niby każda wie, ze każda ciąża jest inna to jednak porównują. Czasem mnie ten mamusiowy doprowadza do nerwów, ale czytam i odpisuję, bo czasem faktycznie jakieś potrzebne informacje sie wyłapie. Takze jak chcesz to dopisz sie do mamusiowego, będziesz miała wizażanki, które są na podobnym etapie co ty i mają podobne wątpliwości byc może.
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Abz, a który to mamusiowy? Bo jest ich tyle, że jestem zdezorientowana
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka, dzięki.
Tak, wizytę u gina mam jutro rano, czekam bardzo niecierpliwie. Choć mam też obawy, że może on jeszcze nic nie zobaczy. No, może potwierdzi ciążę, ale nic więcej, to dopiero sam początek 5 tygodnia, licząc od ostatniej miesiączki... Pewnie mnie na USG wyśle...
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, kretencja, jestem na wrześniowo-październikowych a ty pewnie byś musiała szukać listopadowo-grudniowych
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
tylko nie wiem nawet czy są listopadowo grudniowe
nie rzuciły mi się w oczy ![]() kretencja to po wizycie dasz Nam znać idziesz od razu do pracy po lekarzu ?
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Są listopadowo-grudniowe
Olliwka, niestety prosto po lekarzu do pracy
|
#3136 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny, wróciliśmy w końcu
weekend mieliśmy zwariowany, szalony i bardzo przyjemny. wycieczka bardzo udana, pogoda piękna choć wiało jak diabli, wczoraj odwiedziliśmy mojego brata na drugim końcu Anglii i też było bardzo sympatycznie, dziś powrót do rzeczywistości...czyli szykuje po malutku obiadek i do pracy na 15 dziś ![]() Oliwka kciuki za wizyte w kancelarii, myślę, że wszystko powinno być ok Idę ponadrabiać troszke
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
ewurka oj musi być OK innej opcji nie ma.. wszystkie papiery mamy
![]() kretencjano właśnie widziałam ,że jest taki wątek
|
#3138 |
|
Wtajemniczenie
|
Kretencja -
![]() klaski:No ja nie moge!!!! Wspaniale wspaniale!!!!Gimkis - i dla ciebie gratulacje!!! Ja tak z doskoku mimo, ze bardzo bym chciala byc na codzien Jak sie uda to moze jeszcze cos napisze jak wroce do domu ale teraz przede wszystkim chcialam pogratulowac nowym mamom!
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa, bardzo dziękuję
Ja ciągle więcej się martwię niż cieszę, nie dowierzam, że mogło się udać...
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
virginia
Ollliwko powodzenia ![]() Anessa i do czego doszliście w końcu ? Kiedy starania ?![]() Ja dzisiaj z mężem popracowałam trochę, aż humor inny jak zmieniłam otoczenie Pogoda ładna się zrobiła Dzisiaj błogie lenistwo będzie
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
KRETENCJA klociamy w brzuchu sie nie zamartwiaj bo to normalne ja tez mialam je i bylam u lekarza na pierwszym badaniu i powiedzial ze to normalne we wczesnych tyg ciazy takze spokojnie i nie martw sie
![]() VIRGINIA no to nie zla jest ale takie osoby ktore otrzymuja pomoc od rodziny to najczesciej nie doceniaja tego ABZ ja tez tak mialam przed kazdym USG sie balam ze moze cos nie tak z malym a po USG ogromna ulga ale chyba kazda mamuska tak ma ![]() aaaaa i pochwale sie wam filmikiem ktory stworzylam dla TZ na nasza pierwsza rocznice slubu http://www.youtube.com/watch?v=rUa43sesUtQ |
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia, dzięki
Filmik wzruszający, aż mi łezka pociekła
|
#3144 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
śliczny filmik
|
|
#3145 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo prosze o zmiane na liscie i starania od pazdziernika Ale ostatnia miesiaczke tez chetnie podam, bo jak pisalam jak sie przytrafi to bedzie jeszcze piekniej 14 marca![]() Cytat:
Sie wzruszylam![]() A ja wlasnie skonczylam paskudne przeziebienie Nie powiem, zeby latwo bylo ale wyleczylam![]() Ech, no i gdzie ten pazdziernik?
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
witam Dziewczyny,
cały weekend się nie odzywałam, ale wzięłam się ostro za sprzątanie wypucowałam 5 okien i trochę odsprzątałam szafki w kuchni.Będę mieć w tym roku na śniadaniu w Wielkanoc rodziców i teściów z siostrą mężową...i nie wiem jeszcze co zrobić dobrego - macie jakiś fajny przepis na sałatkę? z jajami może być ![]() Elcia--> zajrzałam do Twojego ślubnego albumu fajna z Was para, bardzo do siebie pasujecie ![]() Virginia--> to już chyba wszystko co miało spaść spadło na Ciebie :/ nie cierpię takich akcji z rodzinką, strasznie źle to znoszę.... Oliwka--> powodzenia z księdzem
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tity przypomnij mi termin ostatniej @. |
|
|
|
|
#3148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Scio a kiedy Ty miałas ostatnią @ bo coś tu podejrzanie wygląda
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko no to super, że doszliście do porozumienia i już są konkrety
![]() elcia romantyczny filmik ![]() Scio moja @ 28.03. A Twoja @ coś dawno była rzeczywiście ![]() A dziewczyny na liście proponuję skreślić, tzn te co nie było ich już parę miesięcy...Agata, celasa, kotek, lolota, m.a.r.t.a. Poszły pewnie na inne wątki i wątpię czy wrócą. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-03-29 o 18:40 |
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
anessa prosiła jeszcze o zmianę wieku na 30 lat
dziewczyny, zalatwiliśmy wszystko w kancelarii , komplet dokumentów , cieszył się ojciec no i na zapowiedzi już kartki Nam dal do parafii , więc byłam u siebie z TŻ i 4 i 11 kwietnia będą , 5 dych dałam ![]() scio Ty masz już 40dc ??? mialas z tego co pamiętam krótsze hmm
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-03-29 o 19:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

Wcześniej to mnie wysyłała na badania (teściowa), a jak się okazało, że to TŻeta wyniki kiepskie to teraz wszystkim rozpowiada, że to przez moje późne owulacje? 
Ale Ci się nazbierało... Oby powoli się wyprostowało wszystko. A bratowa... Szkoda gadać, ja bym jej od razu do rozsądku przemówiła, ale ja pyskata jestem
)

klaski:No ja nie moge!!!! Wspaniale wspaniale!!!!