Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-28, 23:48   #3121
Starlett
Wtajemniczenie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Virginia - mnie też tak od sprzątania w tym roku ręce bardzo bolały...
DOBRANOC.

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 07:50   #3122
gimikis
Rozeznanie

Hej!!!

Pogoda u mnie nie za ciekawa. Pada deszcz pochmurno... ale liczę że słoneczko zagości na niebie

Na dzisiaj miałam plany w sprzątaniu a tu klops...

Dziewczyny czy piersi u Was tez diametralnie powiększyły swoja objętość? Mnie nawet w spaniu przeszkadza takie są bolesne...

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:01   #3123
kretencja
Zakorzenienie

Witam
Jem sobie właśnie śniadanko i zamartwiam się wiadomościami, które wyczytałam na onecie - że od stycznia przyszłego roku ma wiele rzeczy zdrożeć, głównie jedzenie, ale też pieluchy na przykład. A ja, nie dość, że będę miała dziecko, to jeszcze zostanę bez pracy
Nie wiem jak damy wtedy radę. Mój mąż już nie może pracować więcej niż obecnie, jest to fizycznie niemożliwe...
Ech... Spróbuję o tym teraz nie myśleć...

Gimikis, ja nie mam żadnych objawów na razie, poza kłuciami w dole brzucha (co mnie nieustannie niepokoi). Może sutki mi się zrobiły lekko wrażliwsze, ale różnica jest minimalna.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:19   #3124
Ollliwka
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

też jem śniadanko i inką popijam dzisiaj nie jadę na uczelnię - 1 szy dzień po praktykach.. wybieram się niebawem do biedronki i skserować świadectwo katechizacji , dzisiaj papiery zanosimy do kancelarii mam nadzieję ,że nie będzie żadnych ALE.
Stary 2010-03-29, 08:32   #3125
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
heloł
Właśnie wróciliśmy z chrzcin. Malutka słodziutka, wynosiłam się ją
Ale przejadłam się jak cholera, ale jedzonko było pyszne, ze też głupia musiałam tyle zjeść
A Julka super grzeczna, w kościele w ogóle nie płakała, do wszytskich się garnęła.
Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Virginia - mnie też tak od sprzątania w tym roku ręce bardzo bolały...
DOBRANOC.
O, to może jednak to..

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Pogoda u mnie nie za ciekawa. Pada deszcz pochmurno... ale liczę że słoneczko zagości na niebie
U mnie tak samo.
Wstałam przed 6, trochę się nie wyspałam (czytałam do 1ej) ale mam przynajmniej chwilę, żeby do Was zajrzeć zanim ruszę załatwiać sprawy .

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
dzisiaj nie jadę na uczelnię - 1 szy dzień po praktykach.. wybieram się niebawem do biedronki i skserować świadectwo katechizacji , dzisiaj papiery zanosimy do kancelarii mam nadzieję ,że nie będzie żadnych ALE.
powodzenia!

Bry!
A ja mam jakieś zespoły napięć ostatnio normalnie. Wczoraj z bratową - no może nie bezpośrednio ale... Opowiadałam o tych naszych znajomych, co adoptowali dwójkę dzieci, w tym jednego bardzo chorego, o tym, jak im ciężko, o ich ganianiach po szpitalach itp., o nieuregulowanej syt. prawnej dzieciaczków i zw. z tym kłopotami (np. niemożność przejścia na macierzyński), na co bratowa: 'i co z tego, że jeżdżą do Białegostoku co tydzień..(itp., itd.) skoro mają pomoc z każdej strony. A mi ani moja mama nie pomoże, ani teściowa (czyt. moja mama, która siedziała obok, jak reszta rodziny zresztą, oprócz taty, który był w kościele i 2go brata, który pracował)'. I normalnie aż mnie zamurowało. Bo mama jest praktycznie na ich każde zawołanie (dodam, że bratowa od kilku lat jest na macierzyńskim i wychowawczym, całą ciążę - jedną i drugą była na L4 i uprzedzam pytania - ciąże OK, zdrowie też), choć sama jeszcze pracuje i choruje, ostatnimi czasy zresztą czuje się gorzej. Drugi brat natomiast wozi ich wszędzie, począwszy od lekarza, który jest 100m dalej (a do którego bratowa nie pójdzie piechotą...), po załatwianie spraw rodziny bratowej, w tym wycieczki do Białegostoku. Nie wspomnę już o tym, że właściwie całe mieszkanie mają odremontowane i umeblowane przez moich rodziców. I stąd ten szok. Jak może mówić, że nie ma pomocy? I to tak otwarcie, przy wszystkich, w normalnej rozmowie? Wiem, że mamie zrobiło się bardzo przykro, choć oczywiście nic nie powiedziała. A jak już bratowej zabrakło argumentów to dodała jeszcze dobitnie na koniec (oczywiście wie o naszych problemach z zajściem w ciążę): 'zobaczysz, jak będziesz miała dzieci!' Rany, ja wiem, że nie jest łatwo, ale każdy sobie jakoś radzi, a to, że póki co dzieci nie mam, nie jest na pewno moim szczytem marzeń... Normalnie mnie zamurowało ale następnym razem na taki tekst chyba jej coś odpowiem bo przesłuchać jej czasami nie można :/.
A dziś jeszcze dostałam wiadomość od siostry brata, która jest w USA, i się zgadałyśmy o ciążach itp (ona jest w ciąży), że teściowa mówiła, że mam późno owulacje. No i co to ma do rzeczy? Skoro TŻet ma kiepskie wyniki? Wcześniej to mnie wysyłała na badania (teściowa), a jak się okazało, że to TŻeta wyniki kiepskie to teraz wszystkim rozpowiada, że to przez moje późne owulacje?
A i jeszcze użeram się z dwoma allegrowiczami. U jednego z nich chciałam wycofać ofertę kupna (jeszcze przed kupnem), bo się zorientowałam, że sprzedaje podróbki perfum, na co oczywiście nie dostałam odp. (a to było kup teraz), potem niechcący skasowałam maila z nr konta, ale skoro już ten bubel kupiłam to chciałam za niego zapłacić i prosiłam kilkakrotnie o podanie nr konta, na co nie miałam żadnej odp. do czasu jak zgłosił to do allegro (że nie zapłaciłam za towar) a ja w odp. napisałam, że nie mogę się doprosić jego nr, na co w końcu wysłał numer (nie szczędząc mało sympatycznych komentarzy) ale nawet nie poczekał na wpłatę i skończyło to się tak, że dostałam ostrzeżenie na allegro . A u 2go allegrowicza zamówiłam miesiąc temu kalosze, na które ciągle czekam (przelew, jak zwykle, zrobiłam od razu po zakończeniu aukcji) i po kilku moich mailach z zapytaniem czy towar wysłany dostałam odp., że doszła do nich wadliwa partia, że to wina producenta, i że mam sobie wybrać inne kalosze (tu zdjęcia, bez cen itp.)- a skąd ja mam wiedzieć, czy są chociaż o zbliżonej wartości, jak te, które zamawiałam itd., nie wspominając już o tym, że teraz, po miesiącu oczekiwania te kalosze są mi już właściwie do niczego niepotrzebne.
No i chyba tyle tych zgrzytów jak na razie. Eh...
Zmykam,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:41   #3126
kretencja
Zakorzenienie

Virginia Ale Ci się nazbierało... Oby powoli się wyprostowało wszystko. A bratowa... Szkoda gadać, ja bym jej od razu do rozsądku przemówiła, ale ja pyskata jestem

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-29, 10:02   #3127
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ostatnio bedac z Lu na spacerku, w 5 min kupilam sukienke (lacznie z przymierzaniem )
Takie zakupy są najlepsze!

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Abz, mi też szkoda kasy na wiele rzeczy ale na pewno nie na książki. Uwielbiam czytać. A zresztą, jak się umie szukać to i dużo kaski na to nie pójdzie. Przykładowo wczoraj znalazłam wiele książek w antykwariacie za 6-16zł, z czego większość to w zasadzie nówki, no może raz czytane. Poza tym odkąd odkryłam wizaż i wymianki wiele książek puszczam 'w obieg' (choć nie wszystkie, bo są takie, które z różnych względów wolę zostawić sobie), i myślę, że to super sprawa, bo płaci się tylko za przesyłkę, a można wymienić wiele książek, czasem bardzo korzystnie .
Takie ceny to moge jeszcze zaakceptować, ale jak już pisałam, dużo nie czytam wiec i dużo nie kupuję, nawet nie wiem co lubie czytać, ostatnio np czytałam te książki "...nad rozlewiskiem".

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
wybieram się niebawem do biedronki i skserować świadectwo katechizacji , dzisiaj papiery zanosimy do kancelarii mam nadzieję ,że nie będzie żadnych ALE.
Powodzenia w kancelarii

virginia ale się tobie namnożyło tych przykrych sytuacji

U mnie słoneczko od rana próbuje sie przebić, troche nawet świeci, będę kibicować zeby zostało na dłuzej, bo lubię taką pogodę jak była w piątek, prawdziwa wiosna

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 10:03   #3128
kretencja
Zakorzenienie

Halo, gdzie są wszyscy?
O, cześć Abz, wyprzedziłaś mój wpis...
Ja dopiero się umyłam, muszę iść pozmywać, potem posprzątać w łazience i wziąć się za obiad. Ale mi się nie chce!
Dręczą mnie ciągle wątpliwości, obawy...
Kiedy się ucieszę?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-29, 10:38   #3129
abz
Zakorzenienie

kretencja, znając ciebie to pewnie długo będziesz miała obawy czy wszystko OK...Ja sie w sumie cieszę najbardziej zaraz po USG jak na maleństwo popatrze i gin powie, ze wszystko jest dobrze, potem im dłuższy czas mija od usg tym więcej zaczyna sie pojawiać wątpliwości, ale chyba coraz mniejsze te watpliwosci wraz z rozwojem ciąży.
Na mamusiowym to niektóre dziewczyny tak panikują, że staram sie nie odpowiadać na ich posty, bo mi sie ciśnienie podnosi. I to sałe porównywanie: kiedy wam minęły mdłości, kiedy was bolały piersi a kiedy nie, kiedy wróciła ochota na sex, kiedy pokazał sie brzuszek i wiele innych Teoretycznie porównywać można, bo wiadomo, ze jesteśmy na podobnych etapach ciąży, ale niby każda wie, ze każda ciąża jest inna to jednak porównują. Czasem mnie ten mamusiowy doprowadza do nerwów, ale czytam i odpisuję, bo czasem faktycznie jakieś potrzebne informacje sie wyłapie. Takze jak chcesz to dopisz sie do mamusiowego, będziesz miała wizażanki, które są na podobnym etapie co ty i mają podobne wątpliwości byc może.

Stary 2010-03-29, 10:45   #3130
kretencja
Zakorzenienie

Abz, a który to mamusiowy? Bo jest ich tyle, że jestem zdezorientowana

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-29, 10:56   #3131
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja jutro masz wizyte u ginekologa? abz to na mamusiach wrześniowo październikowych
Stary 2010-03-29, 11:00   #3132
kretencja
Zakorzenienie

Olliwka, dzięki.
Tak, wizytę u gina mam jutro rano, czekam bardzo niecierpliwie. Choć mam też obawy, że może on jeszcze nic nie zobaczy. No, może potwierdzi ciążę, ale nic więcej, to dopiero sam początek 5 tygodnia, licząc od ostatniej miesiączki... Pewnie mnie na USG wyśle...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-29, 11:09   #3133
abz
Zakorzenienie

Tak, kretencja, jestem na wrześniowo-październikowych a ty pewnie byś musiała szukać listopadowo-grudniowych

Stary 2010-03-29, 11:23   #3134
Ollliwka
Zakorzenienie

tylko nie wiem nawet czy są listopadowo grudniowe nie rzuciły mi się w oczy
kretencja to po wizycie dasz Nam znać idziesz od razu do pracy po lekarzu ?
Stary 2010-03-29, 11:27   #3135
kretencja
Zakorzenienie

Są listopadowo-grudniowe Już się dopisałam
Olliwka, niestety prosto po lekarzu do pracy Swoją drogą - ciekawe czy mi da zwolnienie... Jak już pisałam, powinnam do końca maja dopracować, żeby zaliczyć staż na kontraktowego... To akurat cały pierwszy trymestr... Coś będziemy kombinować w razie czego...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-29, 11:29   #3136
ewurka
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny, wróciliśmy w końcu
weekend mieliśmy zwariowany, szalony i bardzo przyjemny. wycieczka bardzo udana, pogoda piękna choć wiało jak diabli, wczoraj odwiedziliśmy mojego brata na drugim końcu Anglii i też było bardzo sympatycznie, dziś powrót do rzeczywistości...czyli szykuje po malutku obiadek i do pracy na 15 dziś
Oliwka kciuki za wizyte w kancelarii, myślę, że wszystko powinno być ok
Idę ponadrabiać troszke

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 11:35   #3137
Ollliwka
Zakorzenienie

ewurka oj musi być OK innej opcji nie ma.. wszystkie papiery mamy
kretencjano właśnie widziałam ,że jest taki wątek
Stary 2010-03-29, 12:49   #3138
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Kretencja - Udalo ci sie!!!!! klaski:No ja nie moge!!!! Wspaniale wspaniale!!!!

Gimkis - i dla ciebie gratulacje!!! Wysyp wiosenny sie zaczyna!!

Ja tak z doskoku mimo, ze bardzo bym chciala byc na codzien Komputera wlasnego juz nie mam i jak TZ sie nade mna zlituje to mi uzycza swojego ale tylko do swojego powrotu z pracy, bo to nalogowiec jest, wiec tylko rano moge cos skrobnac.
Jak sie uda to moze jeszcze cos napisze jak wroce do domu ale teraz przede wszystkim chcialam pogratulowac nowym mamom!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:55   #3139
kretencja
Zakorzenienie

Anessa, bardzo dziękuję
Ja ciągle więcej się martwię niż cieszę, nie dowierzam, że mogło się udać...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-29, 14:26   #3140
Tity
Zakorzenienie

virginia nazbierało Ci się przykrości...
Ollliwko powodzenia
Anessa i do czego doszliście w końcu ? Kiedy starania ?
Ja dzisiaj z mężem popracowałam trochę, aż humor inny jak zmieniłam otoczenie Pogoda ładna się zrobiła Dzisiaj błogie lenistwo będzie

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 15:12   #3141
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

KRETENCJA klociamy w brzuchu sie nie zamartwiaj bo to normalne ja tez mialam je i bylam u lekarza na pierwszym badaniu i powiedzial ze to normalne we wczesnych tyg ciazy takze spokojnie i nie martw sie
VIRGINIA no to nie zla jest ale takie osoby ktore otrzymuja pomoc od rodziny to najczesciej nie doceniaja tego
ABZ ja tez tak mialam przed kazdym USG sie balam ze moze cos nie tak z malym a po USG ogromna ulga ale chyba kazda mamuska tak ma
aaaaa i pochwale sie wam filmikiem ktory stworzylam dla TZ na nasza pierwsza rocznice slubu
http://www.youtube.com/watch?v=rUa43sesUtQ
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 15:18   #3142
kretencja
Zakorzenienie

Elcia, dzięki
Filmik wzruszający, aż mi łezka pociekła

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-29, 15:51   #3143
Ollliwka
Zakorzenienie

tity za 20 minut ma być TŻ i jedziemy do kancelarii
elcia filmik bardzo fajny
Stary 2010-03-29, 16:41   #3144
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ale fajnie

O, to może jednak to..

U mnie tak samo.
Wstałam przed 6, trochę się nie wyspałam (czytałam do 1ej) ale mam przynajmniej chwilę, żeby do Was zajrzeć zanim ruszę załatwiać sprawy .

powodzenia!

Bry!
A ja mam jakieś zespoły napięć ostatnio normalnie. Wczoraj z bratową - no może nie bezpośrednio ale... Opowiadałam o tych naszych znajomych, co adoptowali dwójkę dzieci, w tym jednego bardzo chorego, o tym, jak im ciężko, o ich ganianiach po szpitalach itp., o nieuregulowanej syt. prawnej dzieciaczków i zw. z tym kłopotami (np. niemożność przejścia na macierzyński), na co bratowa: 'i co z tego, że jeżdżą do Białegostoku co tydzień..(itp., itd.) skoro mają pomoc z każdej strony. A mi ani moja mama nie pomoże, ani teściowa (czyt. moja mama, która siedziała obok, jak reszta rodziny zresztą, oprócz taty, który był w kościele i 2go brata, który pracował)'. I normalnie aż mnie zamurowało. Bo mama jest praktycznie na ich każde zawołanie (dodam, że bratowa od kilku lat jest na macierzyńskim i wychowawczym, całą ciążę - jedną i drugą była na L4 i uprzedzam pytania - ciąże OK, zdrowie też), choć sama jeszcze pracuje i choruje, ostatnimi czasy zresztą czuje się gorzej. Drugi brat natomiast wozi ich wszędzie, począwszy od lekarza, który jest 100m dalej (a do którego bratowa nie pójdzie piechotą...), po załatwianie spraw rodziny bratowej, w tym wycieczki do Białegostoku. Nie wspomnę już o tym, że właściwie całe mieszkanie mają odremontowane i umeblowane przez moich rodziców. I stąd ten szok. Jak może mówić, że nie ma pomocy? I to tak otwarcie, przy wszystkich, w normalnej rozmowie? Wiem, że mamie zrobiło się bardzo przykro, choć oczywiście nic nie powiedziała. A jak już bratowej zabrakło argumentów to dodała jeszcze dobitnie na koniec (oczywiście wie o naszych problemach z zajściem w ciążę): 'zobaczysz, jak będziesz miała dzieci!' Rany, ja wiem, że nie jest łatwo, ale każdy sobie jakoś radzi, a to, że póki co dzieci nie mam, nie jest na pewno moim szczytem marzeń... Normalnie mnie zamurowało ale następnym razem na taki tekst chyba jej coś odpowiem bo przesłuchać jej czasami nie można :/.
A dziś jeszcze dostałam wiadomość od siostry brata, która jest w USA, i się zgadałyśmy o ciążach itp (ona jest w ciąży), że teściowa mówiła, że mam późno owulacje. No i co to ma do rzeczy? Skoro TŻet ma kiepskie wyniki? Wcześniej to mnie wysyłała na badania (teściowa), a jak się okazało, że to TŻeta wyniki kiepskie to teraz wszystkim rozpowiada, że to przez moje późne owulacje?
A i jeszcze użeram się z dwoma allegrowiczami. U jednego z nich chciałam wycofać ofertę kupna (jeszcze przed kupnem), bo się zorientowałam, że sprzedaje podróbki perfum, na co oczywiście nie dostałam odp. (a to było kup teraz), potem niechcący skasowałam maila z nr konta, ale skoro już ten bubel kupiłam to chciałam za niego zapłacić i prosiłam kilkakrotnie o podanie nr konta, na co nie miałam żadnej odp. do czasu jak zgłosił to do allegro (że nie zapłaciłam za towar) a ja w odp. napisałam, że nie mogę się doprosić jego nr, na co w końcu wysłał numer (nie szczędząc mało sympatycznych komentarzy) ale nawet nie poczekał na wpłatę i skończyło to się tak, że dostałam ostrzeżenie na allegro . A u 2go allegrowicza zamówiłam miesiąc temu kalosze, na które ciągle czekam (przelew, jak zwykle, zrobiłam od razu po zakończeniu aukcji) i po kilku moich mailach z zapytaniem czy towar wysłany dostałam odp., że doszła do nich wadliwa partia, że to wina producenta, i że mam sobie wybrać inne kalosze (tu zdjęcia, bez cen itp.)- a skąd ja mam wiedzieć, czy są chociaż o zbliżonej wartości, jak te, które zamawiałam itd., nie wspominając już o tym, że teraz, po miesiącu oczekiwania te kalosze są mi już właściwie do niczego niepotrzebne.
No i chyba tyle tych zgrzytów jak na razie. Eh...
Zmykam,
To Ci się nazbierało

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
KRETENCJA klociamy w brzuchu sie nie zamartwiaj bo to normalne ja tez mialam je i bylam u lekarza na pierwszym badaniu i powiedzial ze to normalne we wczesnych tyg ciazy takze spokojnie i nie martw sie
VIRGINIA no to nie zla jest ale takie osoby ktore otrzymuja pomoc od rodziny to najczesciej nie doceniaja tego
ABZ ja tez tak mialam przed kazdym USG sie balam ze moze cos nie tak z malym a po USG ogromna ulga ale chyba kazda mamuska tak ma
aaaaa i pochwale sie wam filmikiem ktory stworzylam dla TZ na nasza pierwsza rocznice slubu

śliczny filmik
Stary 2010-03-29, 16:53   #3145
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Anessa, bardzo dziękuję
Ja ciągle więcej się martwię niż cieszę, nie dowierzam, że mogło się udać...
Kochana, nie martw sie na zapas! Wiem, ze to trudne ale teraz juz jestes silniejsza i z kazdym dniem bedziesz bardziej - dla tego malego okruszka, ktory zyje w tobie! Ono da ci sile i przegoni strach, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
virginia nazbierało Ci się przykrości...
Ollliwko powodzenia
Anessa i do czego doszliście w końcu ? Kiedy starania ?
Ja dzisiaj z mężem popracowałam trochę, aż humor inny jak zmieniłam otoczenie Pogoda ładna się zrobiła Dzisiaj błogie lenistwo będzie
Ano doszlismy, ze zaczynamy starania od pazdziernika 2010 ale jak cos sie wydarzy wczesniej to placzu nie bedzie Tylko kurcze 2 razy juz pisalam na PW do Scio i mi nic nie pokazuje, ze w ogole cos wyslalam, wiec apel do SCIO!! Bardzo prosze o zmiane na liscie Mam 30 lat juz i starania od pazdziernika Ale ostatnia miesiaczke tez chetnie podam, bo jak pisalam jak sie przytrafi to bedzie jeszcze piekniej 14 marca

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
Kurcze, ale sliczny film... Sie wzruszylam

A ja wlasnie skonczylam paskudne przeziebienie Nie dosc tego! Leczylam sie tylko w sposob naturalny - chcialam zobaczyc jak to jest, jak nie wolno zadnych lekow gdybym byla w ciazy Nie powiem, zeby latwo bylo ale wyleczylam
Ech, no i gdzie ten pazdziernik?

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 16:55   #3146
danika
Zakorzenienie

witam Dziewczyny,
cały weekend się nie odzywałam, ale wzięłam się ostro za sprzątanie wypucowałam 5 okien i trochę odsprzątałam szafki w kuchni.

Będę mieć w tym roku na śniadaniu w Wielkanoc rodziców i teściów z siostrą mężową...i nie wiem jeszcze co zrobić dobrego - macie jakiś fajny przepis na sałatkę? z jajami może być

Elcia--> zajrzałam do Twojego ślubnego albumu fajna z Was para, bardzo do siebie pasujecie

Virginia--> to już chyba wszystko co miało spaść spadło na Ciebie :/ nie cierpię takich akcji z rodzinką, strasznie źle to znoszę....

Oliwka--> powodzenia z księdzem
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 18:01   #3147
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Witam w już 3 części wątku dzidziusiowego !!! Owocnych i jakże przyjemnych starań naszym staraczkom, a także spokojnej i radosnej ciąży naszym przyszłym mamusiom i dużo zdrówka narodzonym już dzieciaczkom

Niech spadnie "tłusty różowo-niebieski grad"!

W poprzednich odcinkach :
Sezon 1: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. I
Sezon 2: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. II
Sezon 3: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Staraczki planujące:

Aliczka88 (21) - początek starań - marzec 2010
Anessa (29 lat) - początek starań - początek starań - październik
Awenturyn - początek starań - marzec/kwiecień 2010
BordAna (Anna, 24 lata)- początek starań - maj 2010
Gusia.. (27 lat)- początek starań - druga połowa 2010
Jasiulek (Joanna, 23 lata) - początek starań - marzec 2010
MAGiALENA - początek starań - styczeń/luty 2010
m.a.r.t.a. - początek starań - druga połowa 2010
Mike87(Michał, 22lata) - początek starań - PRZESUNIĘTE
Ollliwka (Ewa)- początek starań - wrzesień 2010
Słoneczko555xxx - początek starań - wrzesień 2009 PRZESUNIĘTE
Starlett - początek starań -

Weruczek (Weronika 24 lata)- początek starań
- grudzień 2010

Staraczki aktywne:
Agata1971 (Agata)
Agness813 (28 lat) @28/2
Celasa
Danika
(Ewa, 27 lat) @ 12/3

Ewurka (Ewa, 30 lat) @ 19/2
gimiks (Dagmara, 25 lat) @ 13/2
Ishka (24 lata) @ 19/1
Kotekk81 (Justyna 29 lat)
Kretencja(Katarzyna, 26 lat) @ 1/3
Lolota ( 25lat )
@ 29/11
marthinisa (
Marta, lat 27), @ 5/1
monia9980-
Nanucha (Natala, 27 lat) @ 15/2
Pamela86
@ 5/2
Scio (Paulina 23 lata) @ 19/2
serduszkowata
@ 10/12
Tity(26 lat)
weronia83 (Jowita, 26 at) @ 1/3
virginia
(27 lat) @ 19/1

MAMY JUŻ 22 PRZYSZŁE MAMUSIE!!!

Agagmm23 - termin porodu - Patrycja
pysiamn (29 lat) -termin porodu - 7 luty 2010 Córka
Sensuel - termin porodu - 23 luty 2010 Syn
Mama Zuzy - termin porodu -
Mysia1234 -termin porodu - marzec 2010
Evitka21 - termin porodu - 4 marzec 2010 Lenka
Dogisia - termin porodu - 12 marzec 2010
ita83 -termin porodu - 4 kwiecień 2010
301185(23 lata) -termin porodu - 2 maj 2010
zgadnij_MS(23 lata) - termin porodu - 9 maj 2010 Syn
KBKatarynka(25 lat) - termin porodu - maj 2010
Lindsley (Ewelina, 26 lat) - termin porodu - 16 maja 2010 Syn
bydgoszczanka - termin porodu - Córka
Kakusia - termin porodu - 29 maja 2010
Olayya
(27 lat) -
- termin porodu -
kwiatuszekk88 -
termin porodu -
mlmFM -
termin porodu - 4 sierpnia 2010
Gabisun - termin porodu - 1 września 2010
Lenka* (Magdalena, 25 lat) - termin porodu - 6 września 2010
Pomidora (Katarzyna, 26 lat) - termin porodu-7 września 2010
Mpik82 (Madzia)- termin porodu - 9 września 2010
Falbala
(26 lat)
- termin porodu -
Abz
-
termin porodu - 1 października 2010

*Aniołki*

BordAna - aniołek (*)
bela14(27 lat) - aniołek (*)
Mike87(Michał, 22lata) - aniołek (*)

Mamy i ich dzieci
Maria2008 - Córka
Domi7ks 22.12.2009 Pola
Malga19 06.01.2010 Jowita Małgorzata
Aldii
18.01.2010, Lukrecja
elcia0787(Ela, 22 lata) 5.02.2010 Szymon
Jakie jeszcze zmiany na liście? Co z dziewczynami, które się nie udzielają?
Tity przypomnij mi termin ostatniej @.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 18:17   #3148
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Jakie jeszcze zmiany na liście? Co z dziewczynami, które się nie udzielają?
Tity przypomnij mi termin ostatniej @.

Scio a kiedy Ty miałas ostatnią @ bo coś tu podejrzanie wygląda
Stary 2010-03-29, 18:38   #3149
Tity
Zakorzenienie

Anessko no to super, że doszliście do porozumienia i już są konkrety
elcia romantyczny filmik
Scio moja @ 28.03. A Twoja @ coś dawno była rzeczywiście
A dziewczyny na liście proponuję skreślić, tzn te co nie było ich już parę miesięcy...Agata, celasa, kotek, lolota, m.a.r.t.a. Poszły pewnie na inne wątki i wątpię czy wrócą.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-03-29 o 18:40
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 19:02   #3150
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie jeszcze zmiany na liście?
anessa prosiła jeszcze o zmianę wieku na 30 lat

dziewczyny, zalatwiliśmy wszystko w kancelarii , komplet dokumentów , cieszył się ojciec no i na zapowiedzi już kartki Nam dal do parafii , więc byłam u siebie z TŻ i 4 i 11 kwietnia będą , 5 dych dałam
scio Ty masz już 40dc ??? mialas z tego co pamiętam krótsze hmm

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-03-29 o 19:05
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości