Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 17:21   #4321
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja już czuję święta Zrobiłam dziś zakwas na żurek, posiałam rzeżuchę, mam juz w wazonie bazie i brzózkę
ale fajnie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Rzadko się zdarza spotkać kogoś tak miłego i wyrozumiałego.Całkiem inaczej żyło by się w kraju gdyby więcej takich osób było
prawda Musze powiedziec, ze mozna zauwazyc roznice miedzy poszczegolnymi narodami. Ja tutaj mam stycznosc z ludzmi z calego swiata, wiec rozne rzeczy mozna zaobserwowac. Ostatnio w kolejce do przymierzalni mnie przepuscily dwie kobiety
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:24   #4322
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
potty, balianna witam nowe

Ja po pracy. nawet nie dali mi popalić, ale i tak nic mi się już nie chce, co ta ciąża robi z ludźmi. Dzisiaj poniedziałek więc już odliczam dni do piątku w nadziei na te zasrane usg
Poza tym dzwoniłam w sprawie mieszkania do jednego typka i ma mi na dniach dać znać kiedy mogę się z nim umówić i zobaczyć lokum. W kamienicy, 2 pokoje z łazienką, piec węglowy- 600zł wynajmem +1800 kaucji. Zobaczymy "jak bardzo" do remontu
Piec węglowy...czyli kaflowy?? czyli dolicz jeszcze ok. 3 ton węgla na zimę, gdzie tona kosztuje prawie 700 zł... Do tego drewno na rozpałkę, kopci się,..Miałam kiedyś piece w domu i to była masakra.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:26   #4323
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

prawda Musze powiedziec, ze mozna zauwazyc roznice miedzy poszczegolnymi narodami. Ja tutaj mam stycznosc z ludzmi z calego swiata, wiec rozne rzeczy mozna zaobserwowac. Ostatnio w kolejce do przymierzalni mnie przepuscily dwie kobiety
a możesz tak opisowo wyszczególnić narodowosci i ich typowe zachowania?tak z ciekawości pytam, bo wiadomo, że każdy człowiek jest inny ale tak mniej więcej podam przykład może Meksykańcy są bardzo upierdliwi i niemili etc.

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:28   #4324
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

Fajnie masz. Ja byłam w tamtym tyg na glukozie, przede mną było z 10 osób, a na drzwiach było napisane "Kobiety w ciąży oraz osoby wykonujące test na poziom glukozy poza kolejnością", a więc ja i jedno i drugie. Wszyscy udawali, że mnie nie widzą Był ze mną tż i jak babka wyszła z gabinetu, mówi do reszty osób "Przepraszam, teraz nasza kolej", otworzył drzwi i wpuścił mnie do środka. Baby oczywiście były OBURZONE i coś gderały pod nosem... Super, co? Ale gdyby nie Marek to stałabym w kolejce, bo ja tak nie umiem się wpychać
Stary 2010-03-29, 17:29   #4325
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jeszcze nikt nie wrzucał zdjęć więc może ja ....
Jezyk najlepszy

Witam nowe mamy

Ja dzis w pracy zwolnienie zawiezc bylam tesknie troche, ale coz zrobic.
Z tz poklocilam sie, szkoda gadac nawet :/

Mlm
zadzwon i sprawdz najpierw szkole rodzenia, na inflancka trzeba miec zaswiadczenie, ze mozesz uczeszczac w zajeciach. Swoja droga nie moge sie juz doczekac szkoly rodzenia

Jesli chodzi p szczepienia to zgadzam sie z wiekszoscia dziewczyn, jest to napedzane prze business farmaceutyczny a szczepionla na pneumokoki nie jest do konca sprawdzona nawet :/

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:30   #4326
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Piec węglowy...czyli kaflowy?? czyli dolicz jeszcze ok. 3 ton węgla na zimę, gdzie tona kosztuje prawie 700 zł... Do tego drewno na rozpałkę, kopci się,..Miałam kiedyś piece w domu i to była masakra.
tak kaflowy-zapomniałam polskiej nazwy, bo na śląsku mówi się kachlok/kaflok wiem właśnie że z tym piecem to lipa ale ciężko wynajac mieszkanie o niewygórowanej cenie z centralnym, no chyba że się jeszcze uda i znajdzie się coś innego. Bo osobiście również wolałąbym kaloryfery-tym bardziej że od urodzenia sama mieszkam w bloku z centralnym

maleństwo
Stary 2010-03-29, 17:34   #4327
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
a możesz tak opisowo wyszczególnić narodowosci i ich typowe zachowania?tak z ciekawości pytam, bo wiadomo, że każdy człowiek jest inny ale tak mniej więcej podam przykład może Meksykańcy są bardzo upierdliwi i niemili etc.
To masz nie mile jakies doswiadczenia ja wielu latynoamerykanow poznalam i byli bardzo mili i zyczliwi to tak jakby powiedziec, ze kazdy afroamerykanin to gangster :/

Maciuś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 17:37   #4328
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
To masz nie mile jakies doswiadczenia ja wielu latynoamerykanow poznalam i byli bardzo mili i zyczliwi to tak jakby powiedziec, ze kazdy afroamerykanin to gangster :/
ale to nie są moje doświadczenia tylko podałam przykład żeby zrozumiała o co mi dokładnie chodzi

maleństwo
Stary 2010-03-29, 17:41   #4329
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
tak kaflowy-zapomniałam polskiej nazwy, bo na śląsku mówi się kachlok/kaflok wiem właśnie że z tym piecem to lipa ale ciężko wynajac mieszkanie o niewygórowanej cenie z centralnym, no chyba że się jeszcze uda i znajdzie się coś innego. Bo osobiście również wolałąbym kaloryfery-tym bardziej że od urodzenia sama mieszkam w bloku z centralnym
Ja za to od urodzenia z kaflowym. Centralne mamy od 4 lat. To było tragiczne, nie dość, że kupa węgla szła, to jeszcze mamy bardzo wysokie mieszkanie i dość duże (80m), więc rano i tak było strasznie zimno, aż nogi z łóżka nie chciało się wystawiać. W kuchni mieliśmy tylko taki mały piecyk, żeby grzać wodę do mycia i jak była ciężka zima to zdarzało się, że ścierka zamarzła, albo szron był na ścianach oczywiście takie piece mają swój urok,można się przytulić, piec jabłka czy ziemniaki w popiele, jednak teraz sobie nie wyobrażam tego, zwłaszcza przy małym dzieciątku... I to palenie w nich... ile razy nie chciało się palic, całe mieszkanie zakopcone, smród, te kółeczka trzeba co jakiś czas czyścić, babrać się w sadzy, rozrabiać glinę i od nowa zalepiać... Także zastanów się, tym bardziej, że nie miałaś pieca i nie wiesz jak to ciężko...

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Właśnie widziałam BOCIANA
Stary 2010-03-29, 17:45   #4330
Carmena_
Raczkowanie

anuszka w sumie jest w tym prawda co mówisz, bo z tym się liczę, że trzeba będzie ogrzewać, kupować ten nieszczęsny węgiel itd itp. ciężka decyzja. chyba że trafiłabym na takie mieszkanie że dostaję umowę na czas nieokreślony i wtedy mogę zastanawiać się nad zamontowaniem centralnego-ma to swoje koszta i zależy też od właściciela, ale większość pewnie by była za.

maleństwo
Stary 2010-03-29, 17:47   #4331
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie są moje doświadczenia tylko podałam przykład żeby zrozumiała o co mi dokładnie chodzi
AAAAAAAAAa hehehe

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 17:48   #4332
kashha
Zadomowienie

Spacery i wyjścia do sklepu robią się coraz bardziej męczące...
A ja coraz bardziej śpiąca się robię...
Przede mną jeszcze prasowanie i do łóżeczka...

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:50   #4333
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
AAAAAAAAAa hehehe
a jak już mowa o latynos to atynosi są akurat moimi typami facetów ciemna karnacja, ciemne włosy i temperament ah

maleństwo
Stary 2010-03-29, 17:52   #4334
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Wróciłam
na poczcie jak zwykle z "numerka" dowiedziałam się, że przede mną jest 17 osób!!!! Kocham pocztę polską !
Jakaś starsza Pani zrobiła raban bo nikt mi miejsca nie ustąpił Podniosło się kilku Panów ale ja wyszłam bo na zewnątrz czekał psiak
Starsza Pani (ta od rabanu) wyszła i od słowa do słowa dowiedziałam się wielu rzeczy o jej córce, matce, domu, porodzie itp. Była bardzo miła Na koniec powiedziała, że popilnuje mi psa, żeby nie czuł się samotnie
Jak miło...
No to faktycznie ewenement na skalę światową!! JA dziś jechałam autobusem i nikt pewnie nawet nie myślała, żeby mi ustąpić. Ale cóż.

Cytat:
Fajnie masz. Ja byłam w tamtym tyg na glukozie, przede mną było z 10 osób, a na drzwiach było napisane "Kobiety w ciąży oraz osoby wykonujące test na poziom glukozy poza kolejnością", a więc ja i jedno i drugie. Wszyscy udawali, że mnie nie widzą Był ze mną tż i jak babka wyszła z gabinetu, mówi do reszty osób "Przepraszam, teraz nasza kolej", otworzył drzwi i wpuścił mnie do środka. Baby oczywiście były OBURZONE i coś gderały pod nosem... Super, co? Ale gdyby nie Marek to stałabym w kolejce, bo ja tak nie umiem się wpychać
U nas te uprzywilejowane kolejki, kasy i inne to ściema. Trzeba się wepchać, wykłócić a i tak robią łaskę. Mam nadzieje, że będzie to nagłaśniane i w końcu sie ktoś za to weźmie.

Posprzątałam szafy. Pochowałam zimowe rzeczy oraz te do których teraz nie wejdę. Strasznie tego dużo i będę musiała część zanieść do mamy bo mi się nie mieszczą. A i tak grube swetry i spodnie wpakowałam w worki próżniowe.
Mąż będzie kład silikon na wannę to ja sobie posprzątam szafki w kuchni. Jak się już wzięłam to zrobię jak najwięcej.
Stary 2010-03-29, 17:55   #4335
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
a jak już mowa o latynos to atynosi są akurat moimi typami facetów ciemna karnacja, ciemne włosy i temperament ah
Ja wrecz przeciwnie W moim typie sa skandynawowie

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-03-29 o 17:57
Stary 2010-03-29, 17:59   #4336
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiscie nie jest to zasada, bo nie mozna wszystkich oceniac po kolorze skory czy narodowosci. I nie zaglebie sie w szczegoly, bo wywolalabym tutaj wojne Ale tak...Azjaci generalnie zyja z klapkami na oczach, tzn nie widza nic poza tunelem przed soba. Na boki sie nie rozgladaja (dlatego sa tez baaaaardzo kiepskimi kierowcami), wiec logiczne, ze nie zauwazaja wielu rzeczy. Ludzie o 'ciemnym kolorze skory' nie dbaja o innych zupelnie, wiec potrafia perfidnie gapic sie na brzuch, ale nie ustepuja miejsca. Najbardziej uprzejme(a moze raczej kulturalne nalezaloby powiedziec) narody z tego, co zauwazylam to Niemcy, Skandynawowie, Francuzi, rosyjskojezyczne narody, Irlandczycy, no i Amerykanie ktoregos pokolenia wywodzacy sie z Europy.

Cytat:
Jak nawet inne kobiety maja czelnosc szeptac cos pod nosem? Zadna z nich nie byla w ciazy? Dobrze Twoj tz zrobil, czasem trzeba wziac sprawy w swoje rece

Cytat:
Ja dzis w pracy zwolnienie zawiezc bylam tesknie troche, ale coz zrobic.
Z tz poklocilam sie, szkoda gadac nawet :/
ojj...co sie stalo?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 18:03   #4337
niezawsze
Zakorzenienie

Moj tz chodzi wku.... od jakiegos czasu i wyladowywuje swoje emocje na mnie i psie no i swieta to kolejna akcja.

Maciuś
Stary 2010-03-29, 18:04   #4338
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
no to konkurencją byśmy dla siebie nie były

Alguien o taki opis mi chodziło ciekawa byłam bo nie miałam z tak wieloma narodowościami do czynienia niestety a zawsze mnie to zastanawiało jak to tam z innymi jest

maleństwo
Stary 2010-03-29, 18:08   #4339
idealnecialo
Zadomowienie

Ale sie ostro wpieniłam..
Dzwonie do gina by sie zapisac na wizyte ok 14 kwietnia (czyli jak zawsze co 4 tygodnie). I dzwonilam w zeszlym tyg, ale nikt nie odbieral w inny dzien spoznilam sie o 5 min i tez nikt nie odbieral, potem znow poczta sie wlacza.
Oczywiscie tam teraz rejestruje polozna czy cos..

I dzis udalo mi sie dodzwonic. A ona z wyrzutami do mnie.. sie pyta czy pierwsza wizyta u dokrota.. Ja mowie ze nie. Ze w ciazy, a ona czy do potwirdzenia, ja mowie ze nie ze 6 miesiac, a ta z pyskiem czemu sie nie zapisalam przy ostatniej wizycie.. JA mowie ze zapisalam (17 marca mialam, a wizyta miala byc na 24 bo chcialam tylko L4 ale musiala to byc "wizyta", a zapomnialam danych UP teog 17-stego), no a potem sie okazalo ze tego 24-go nikt nie moze ze mna jechac, dzwonilam by odmowic,ale sie nie dodzwonilam.
No a teraz zonkal.. i zamiast wizyty po 4 tygodniach bede miala po 6!
Dopiero 27 kwietnia!
Kurcze to chyba nie za dobrze.. Bo w 6 miesiacu juz to chyba dosc daleko i wizyty nie powinny byc az tak odległe.. No a wogole te twardnienie brzucha przez wiekszosc dnia i to non stop. I bole w miednicy przy chodzeniu, czy tych nog po spaniu czy lezeniu.. I co teraz

Mama mowi ze mam do niego osobiscie zadzwonic i poprosic by mnie przyjal we wczesniejszym terminie.. Tylko ze mi glupio. W dodatku on teraz ma bardzo rygorystycznie godziny przyjmowania. Przedtem mial tak ze niby na godzine a czasem z 6 lub wiecej os siedzialo. A teraz.. 1-2 i to pewnie jak ktos za wczesnie przyjdzie..

Ostatnio przyjechalam o 14, myslalam ze mam na 14:30, a mialam na 15:40 czy cos.. i jakie oburzenie bylo. Tzn ta polozna, i ze bede musiala przepuszczac innych co przyjda na wczesniejsza godzine itp.. A w koncu i tak weszlam jak przyszlam. Mama mnie prawie wcisla do gabinetu..

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
codziennie w brodawkach mam takie zaschniete skórki ale jeszcze nie miałam zadnego wycieku,bo ciuchy czyste
Ja mam takie skórki :/
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 18:09   #4340
Carmena_
Raczkowanie

idealnecialo aaaaaa....ta nasza służba zdrowia mnie dobija normalnie. widzę że jesteś kolejną co ma z Nimi problemy a potem ci powiedzą "proszę unikać stresu"

maleństwo
Stary 2010-03-29, 18:09   #4341
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
A swoją drogą Wiolka miała ekspresowy poród, o 1:30 rozpoczęcie akcji, skurcze, rozwarcie na 3 palce... a 45 minut później Błażej był już na świecie... nieźle
A to pierwsze dzidzi?
Jak ja marze o tak szybkim porodzie!
Ja doszlam tylko przez te 3 dni o 3 palców..
Stary 2010-03-29, 18:12   #4342
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
anuszka w sumie jest w tym prawda co mówisz, bo z tym się liczę, że trzeba będzie ogrzewać, kupować ten nieszczęsny węgiel itd itp. ciężka decyzja. chyba że trafiłabym na takie mieszkanie że dostaję umowę na czas nieokreślony i wtedy mogę zastanawiać się nad zamontowaniem centralnego-ma to swoje koszta i zależy też od właściciela, ale większość pewnie by była za.
U nas koszt centralnego na takie mieszkanie 80 metrów wyniósł 20 tysięcy...
Nie chodzi już nawet o węgiel. Ale pomyśl, wstajesz zimną rano, tz do pracy, Ty z maleństwem, w domu zimno i trzeba od razu rozpalać. Nie ma "cugu", nie chce się palić, otwierasz wszystkie okna, jeszcze gorzej zimno. nie mówiąc, że przy piecach kaflowych często w domu jest grzyb, bo wiadomo, że przy ścianach nie idą żadne rury, nic tam nie ogrzewa. Praktycznie jest ciepło tylko przy piecu. A co, jeżeli dzidziuś będzie (nie daj Boże) chorowity? Mój brat urodził się zimą jak było - 30, mama paliła w piecu 2 razy na dobę, w nocy wstawała i paliła, a i tak zachorował na zapalenie płuc w wieku 2 miesiecy i ledwo co przezył.
Być może to hartuje organizm, może dlatego ja prawie wcale nie choruję, ale nigdy nie wiesz czy dzidzia będzie odporna, a nawet i Ty.
Ja nie straszę ani nic, ja tylko odradzam
( nie wspomnę o targaniu węgla i drewna z piwnicy, wynoszeniu popiołu...) To się wydaje proste, ale uwierz, że takie nie jest...
Stary 2010-03-29, 18:14   #4343
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Ogladalam tez moja posciel dla maluszkow, jest swietna a rożek...nieziemski...w de porobie dla was fotki
Czyli zakupki doszly
Stary 2010-03-29, 18:15   #4344
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
U nas te uprzywilejowane kolejki, kasy i inne to ściema. Trzeba się wepchać, wykłócić a i tak robią łaskę. Mam nadzieje, że będzie to nagłaśniane i w końcu sie ktoś za to weźmie.
"odmienny stan, odmienne traktowanie"- dobre sobie...
Stary 2010-03-29, 18:17   #4345
Carmena_
Raczkowanie

anuszka normalnie aż sobie wyobraziłam te zimowe mrozy i siebie z tym węglem nie brzmi ciekawie no, znajomi mają kachloki, ciężko, no ale żyją. dawniej nie było kaloryferów i ludzie sobie radzili. Nie wiem już sama, nie stac nas na wynajem mieszkania w bloku, a w kamienicach baaaardzo rzadko się zdarza że mają centralne.

maleństwo
Stary 2010-03-29, 18:17   #4346
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No nie wiem kochana czy to dobry pomysł. Kobietom wcale nie jest tak łatwo karmić od razu rewelacyjnie. A co jeśli będziesz miała nawał i będziesz musiała uwolnić piersi dla spokoju, a zaraz potem maluch będzie się domagał jedzenia?
Albo odwrotnie? Nie zdążysz naprodukować i trzeba będzie sztucznym dokarmić?
Lepiej jest się zaopatrzyć w butelki.

Do do pampersów, Zosia mojej psiapsióły odparzała sobie nóżki i bardzo cierpiała. Po zmianie na huggiesy wszystko ustąpiło. Teraz testują pieluchy biedronkowe i podobno są najlepsze ze wszystkich, które wypróbowały.

Myślę, że dzidzia jest większa niż na dłoni.
A poza tym wszystko zależy od budowy. Moja mama w całej ciąży przytyła 8 kilo, a urodziłam się 3500. Nie martw się wielkością brzuszka- jeszcze wyskoczy.

Bajka, karolcia- a ja widziałam ostatnio tydzień temu jakiś duży sklep dzidziusiowy na Mieszka- koło Jyska.

Moje brzuszkowe łaskotki dziś zamieniły się w dudnienie w brzuchu. I choć na zewnątrz tego aż tak nie czuć, to w środku skacze, że hooo .

dlatego mam dwie butelki na wszelki wypadek

a co do tego duzego sklepu na mieszka obok jyska to jest on przeniesiony na cukrowa. i to jest ten gdzie jest multum wozkow

Cytat:
mialam kiedys faceta ktory byl duńczykiem... zadufany w sobie pajac nie mniej jednak... maja oni wielkie poczucie humoru. ale dania jako kraj... smętna jak cholera ... albo to pieprzone Arhus zalatywalo mi komuną
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 18:20   #4347
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
Hej mamusie
czytam Wasze posty od niedawna i skusiłam się napisać....
termin mam na 8.08.2010 więc myśle mamy duuużo wspólnych tematów....
pozdrawiam Was serdecznie
helloł
Stary 2010-03-29, 18:23   #4348
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

Jak nawet inne kobiety maja czelnosc szeptac cos pod nosem? Zadna z nich nie byla w ciazy? Dobrze Twoj tz zrobil, czasem trzeba wziac sprawy w swoje rece

Wiesz, może wychodzą z założenia, że one TEŻ były w ciąży i ich TEŻ nikt nie przepuszczał. Takie błędne koło...

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
anuszka normalnie aż sobie wyobraziłam te zimowe mrozy i siebie z tym węglem nie brzmi ciekawie no, znajomi mają kachloki, ciężko, no ale żyją. dawniej nie było kaloryferów i ludzie sobie radzili. Nie wiem już sama, nie stac nas na wynajem mieszkania w bloku, a w kamienicach baaaardzo rzadko się zdarza że mają centralne.
pewnie, że żyją. Ciocia mojej bratowej nie miała przez większość życia żadnego ogrzewania i żyła... Ale po pierwsze ludzie, którzy mają piece wiedzą JAK palic w piecu, a to nie jest takie łatwe No cóż, nie posmakujesz tego miodu, nie będziesz wiedziała Pamiętaj, że anuszka ostrzegała
Stary 2010-03-29, 18:24   #4349
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, może wychodzą z założenia, że one TEŻ były w ciąży i ich TEŻ nikt nie przepuszczał. Takie błędne koło...
A moim zdaniem przepuszczali bo czasy komuny takie były podobno, tyle że żal im dupe ściska że ktoś wejdzie przed nie

EDIT: jak już będę miała mieszkanie z piecem to za każdym razem co będę płakac nad nim to wspomnę o Tobie-obiecuję ;D

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-03-29 o 18:26
Stary 2010-03-29, 18:28   #4350
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

EDIT: jak już będę miała mieszkanie z piecem to za każdym razem co będę płakac nad nim to wspomnę o Tobie-obiecuję ;D
haha to jak będę miała czkawkę, to będę wiedziała, że wyzywasz rozpalając w piecu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości