|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
wg tego podziału jestem jeszcze w 4 miesiącu.Cytat:
Swoją drogą, gdzie ta martucha się podziewa tak długo?
|
||
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Dziewczyny czy macie coś skutecznego na ból gardła?? POMOCY
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
mi pomogł syrop z cebuli i wypijane duze ilosci wody w postaci slabej herbatki z cytryną albo po prostu czystej mineralnej o temperaturze pokojowej. edit: chyba już wszystkie z niecierpliwością czekamy na wieści od Marty Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-03-29 o 20:09 |
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Pani w aptece FARMACEUTKA dała mi Szałwie mówiła że można w ciąży a na opakowaniu jak wół napisane że nie można
A wy znowu z tym liczeniem chyba tego nikt nie pojmie kiedy się te miesiące zaczynają
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha jeszcze do rodziców miała jechać po badaniu więc nie wiadomo czy dziś zajrzy do nas
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
też słyszałam o tej szałwii, nawet kobiety jak przestawiają się na mleko modyfikowane to piją szałwię na zahamowanie laktacji
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz za sobą dopiero jakieś 3,5
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() aneczka pytałaś kidy można poznać płeć, mi lekarz powiedział w 12 tc, ale to tylko CHYBA chłopiec ![]() martucha lekarz będzie wiedział co z twoimi wynikami z moczu począć, spokojnie Cytat:
Ja myślę, ze jakbyś nie mogła sie seksić to by ci ginka powiedziała.
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
wy tak o seksiku ja mimo ciezkic chwil z wymiotami i mdlosciami miałam ochote,ze ho ho
ale gin do 12tc nie kazał,bo dzidzia ma sie spokojnie rozwijać,ale nic sie nie działo wszytsko ok,ale taki typ lekarza,ze lepiej nie,ale raz było to było silniejsze ode mnie jak skonczylam 12tc to tż sie poschizowal i nie chce do tej pory namowilam go z 2 razy,ale on boi sie,a po drugie nie chce stukac dziecka po glowce nawymyslal cos i sie tego trzyma,a ja musze czekac kiedy w koncu zmieni zdanie,ja to jakas dziwna jestem przed ciaza az takiej ochoty ciagle nie mialam a teraz az za bardzo ![]() Ilona na ból gardła troche ulgi przyniesie ciepła woda ze sola płukanie gardełka
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
tantum verde można
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, dzis rozpoczelam 14tc, choc zobaczymy czy Twoje przypuszczenia sie sprawdza, wszyscy stawiaja na chlopaka .Co do bzzzz wiecie, ze my ostatni raz 15dc, moj Tz boi sie bardzo przez to ciagle krwawienie, skurcze. Jesli w tym tyg okaze sie, ze jest wszystko ok bierzemy sie do dziela ![]() Kazde usg mialam przez brzuch, pierwsze koniec 7tc. Ogladam dzis wozki w necie , podoba mi sie mura 4 i bebecar tylko musze napasc na bank . Na poczatku wybor padl na jedo, ale babki na forach pisza, ze dziecko wyslizguje sie ze spacerowki hmm.---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Ilonko mi pomogl Tymsal
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
O! Widzę, że już nowy wątek się rozpoczął.
![]() Szokoladko gratuluję dziewczynki A ja dziś od rana plamię. Lekarz kazał mi więc znowu przyjechać. Krwawi mi szyjka macicy. Czy któraś z Was miała coś takiego? Muszę leżeć plackiem i nie wyobrażam sobie jak to zniosę. Tym bardziej, że dziś moje dzieci zaczęły ferie. |
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
hejcia
ja mam termin na 22.09.a okres 15.12 mialam, wiec SZCZESLIWA dobrze myslisz. choc tez wpierw bylo ze na 5.10.potem 27.09 według usg i juz sama niewiem, dzis bylam po wyniki sa ok, myslalam ze zobacze fasoleczke ale nici, i dopiero za miesiac. znowu tyle czekania.....ehh ![]() a do tego ciekawi mnie pleć...pytalam ale ze jeszcze za wczesnie , ze nie chce mowic teraz bo mozna sie jeszcze pomylic nie ma 100%. to kiedy?wrr czy wy tez macie prace przy kompie caly dzien? pozdroweczka
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() można się dołączyć? jestem w 7 tygodniu ciąży, termin będe miała gdzieś na pażdziernik ale dokładnie nie wiem na któregopopatrzcie http://jolmys.webpark.pl/# mi wychodzi synek ciekawe..... aaa córcie mam to mógłby być synek |
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak obliczysz termin to prześlij dane, to wpiszę Cię na listę Lenko wreszcie jesteś Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-03-29 o 21:38 |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
DZiekuje za trzymanie kciukow juz jestem
![]() :wiec tak u lekarza ok pierwszy obraz jaki ukazal nam sie na ekranie to... siurak wiec bedzie SYNNNNNNNNNNNNNN bardzo sie cieszymy (prosze o dopisanie przy mnie PATRYK jesczez nie wiemy jak na drugie ale napewno Patryk )i juz po kolei pisze jak bylo usg GODZINNE trawalo.. mamy piekne dwa zdjeci i 2 filmiki... poprosze wojtka zeby wrzucil je na serwer i wam pokaze.. ale to pozniej narazie tylko fotki i opis dziecko rosnie zdrowo jest dluuugie wszytko na ma swoim miejscu, mozdzek serduszko zaladek no wsyztko badanie bylo mega dokladne mierzylismy kosci w nozkach w roczkach itd.. stopki raczki.. no komory w serduszkach wszystkooocudownie bylo patrzec na malenstwo tak dlugo ![]() no i mamy 100% pewnosc ze to chlopak nie da sie niezauwazyc.... pierwszy obraz siuraka i mowj wojtek strzelil usmiech - lekarz pyta czy chcemy znac plec a wojtek a co zasloni pan przeciez widac ze syn no i lekarz sie smial ze tatus taki uwazny jestem mega zadowolona z badania.. a i sie dowiedzialam ze jeszcze raz takie badanie sie robi w 30 tygodniu tez 4d na badanie czy wsyztko ok (u nas tak...) i mamy sie zastanowic czy chcemy takie godzinne dokladne czy zwykle.. ale mysle ze sie zdecydujemy... (zeby moc poteierdzic to ze jest dobrze...) lekarz nas wprowadzil ze duzo zalezy od sprzetu ulozenia dziecka itd... no ale ze mysli ze wszytko bedziemy widziec... i potwierdzac ze jest zdroweaaa z moim moim moczem jest ok.. mimo ze sa bakterie ale juz mniej i lekarz powiedzial ze jest dobrze.... bo to juz nie liczne ani bardzo liczne.. wiec lepiej bo jest ich mniej ![]() i tak na pierwszej fotce jest obraz buzi 4d (oczka usteczka nosek brodka) niestety mimo ze dziecko sie pieknie ukladalo lozysko przytwierdzilo sie do sciany brzucha w okolicach pepka i zaslania dzidziusia.. no trudno czasem tak bywa. no ale cos tam widac (fale musialy sie przebic najpierw przez lozysko zeby podejrzec malucha) no a druga fotka to zblizenie na 2 kulki czyli posladki nad nimi tez sa kolka czyli nozki a miedzy nimi wiekla strzalka wskazuje na siuraka ![]() mam nadzieje ze Patryk nie jest zly ze pokazuje jego meskosc no ale ciociom moge jeszcze raz dziekuje za kciuki
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Terminem wg USG się nie sugeruj za bardzo - on obliczany jest na podstawie wielkości dziecka i nie zawsze jest wiarygodny. ps. a co do pracy nie powinnaś siedziec przy komputerze dłużej niż 4 godz. dziennie. I to nie tylko z powodu przepisów prawa pracy, lecz głownie ze względów zdrowotnych. Dlatego ja siedzę na L4. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam córę Wiktorię ma 2latka8miesięcy ![]() kochana termin będę miała na pazdziernik ale dokładnie na którego to nie wiem |
|
|
|
|
#54 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje.Martucha super zdjecia gratulacje synka
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() martucha84, synuś piękny
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha super
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
ANGELIKAW-moje gratulacje
to zatem juz w 14tyg wiadomo plec?najlpeiej wlasnie na tym 4d? bo ja chodze na nfz i tu aby zwykle usg, no i dopiero za mc moze byc cos wiadomo. czy teraz daje 100% pewnosci to usg? ah , jestem troche przygaszona po dzisiejszej wizycie,mialam nadzieje na ujrzenie fasolki a tu kicha.a z ta praca? to jak to jest-lekarzowi mowilam ze praca 8g przy kompie, powiedzila aby by spr w przepisach.dal zaswiadczenie do pracy o ciazy i to wszystko. wiec jak to sie ma potem w pracy?? niby jest wszystko ok, mam nadizeje ze tak bnedzie caly czas, ale sie troche martwie by nie zaszkodzic malenstwu.chwilami mysle zze przesadzam.eh dobrze ze jestem tutaj |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() dziekuje ![]() ![]() dziekuje ![]() ![]() dziekuje ![]() ![]() i jeszcze raz dziekuje
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha gratulacje!!!!!
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale lekarz jest w stanie już ją określić mniej więcej w 16-17 tyg. Biorac pod uwagę, że dziś kończy nam się 15 tc, to już wkrótce będziemy mogłay poznać przypuszczalną płeć naszych bejbików ![]() a co do pracy przy komputerze - Kodeks Pracy wyraźnie chroni kobietę w ciąży. Jeśli kobieta pracuje przy obsłudze monitorów ekranowych powyżej 4 godzin na dobę pracodawca powinien na podstawie art. 179 § 2 k.p. ograniczyć jej czas pracy do 4 godzin. Pracownica ma prawo odmówić wykonania zadania, gdyby polecenie służbowe zmuszało ją do pracy przy komputerze ponad 4 godziny na dobę. Jeżeli pracodawca w dalszym ciągu kazałby ciężarnej pracować przy komputerze ponad 4 godziny dziennie, to popełniałby wykroczenie zagrożone karą grzywny na podstawie art. 281 pkt 5 k.p. W przypadku, gdy skrócenie czasu pracy jest niemożliwe lub niecelowe, pracodawca jest obowiązany przenieść pracownicę do innej pracy, a w razie braku takiej możliwości zwolnić pracownicę na czas niezbędny z obowiązku świadczenia pracy. W przypadku zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy pracownica zachowuje prawo do dotychczasowego wynagrodzenia. ps. Wiem, że czasem nie jest możliwa praca tylko 4h przy komputerze. Dlatego staraj się robić przerwy.
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-03-29 o 22:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

wg tego podziału jestem jeszcze w 4 miesiącu.

ale gin do 12tc nie kazał,bo dzidzia ma sie spokojnie rozwijać,ale nic sie nie działo wszytsko ok,ale taki typ lekarza,ze lepiej nie,ale raz było to było silniejsze ode mnie