Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 16:31   #4651
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że nie powinnaś jeszcze ściągać. Patrząc na to jak idzie drut... Możesz wrzucić fotkę pokazującą zęby od dołu? A kształt zębów da się zmienić przez piłowanie.

Siła złego na jednego

Kurde, Ty to zrobiłaś cichaczem a ja się przyznałam i wyszło, że jestem ****** ******
jesteś niedobra

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 16:45   #4652
Pipi180
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalka92 Pokaż wiadomość
Witam ! Chyba długo tu nie zaglądałam.
Ale miałam seeen xD.
Ogólnie to kiedyś ktoś mi przez przypadek przywalił ręką w dolną dwójkę. No i śniło mi się, że ta dwójka wypadła i byłam szczerbata.
też miałam sen dotyczący moich zębów, zaraz przed założeniem aparatu.. że mi prawie wszystkie zęby wyleciały;p i rozpaczałam,ze nie będę mogła mieć aparatu, ale gdy już poszłam do orto ( w śnie) ;p kazała mi te zęby powsadzać z powrotem xD... ale niestety jeden spłynął w umywalce
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:17   #4653
krychaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
niestety nie mialam takiej przyjemnosci :P a od 4 lat nie mam wogole na nic czasu juz

myslicie ze jak kupie sobie ligaruty kwiatuszki i zawioze do orto to mi zalozy moje ?

Rczej tak, bo to Twoje zeby i ty decydujesz jaka gumeczk bedzie w danym msc

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
gdzie można takie nabyć?? a w ogóle to gdzie kupujecie ligatury??

Mozna nabyc na allegro bynajmniej mozna bylo ;p

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Hej. Ja noszę już 2,5 roku. Na wizycie byłam niecały miesiąc temu i orto powiedziała że mogę przed świętami ściągać, ale ja mam obawy pewne. Czy ściągać można mimo że 3 tygodnie temu jeszcze zęby były przesuwane? Czy nie wydaje wam się że dwójki nie przystają idealnie do jedynek i jedna jest tak jakby jeszcze cofnięta. Sama nie wiem co robić. Niby w czwartek mam ściąganie, a nie jestem zadowolona w pełni. Myślałam, że zęby będą idealne, a moje takie nie są. A może to zależy od kształtu zębów i z moich już się nie da nic ładniej zrobic...

No faktycznie.. ja bym jeszcze ponosila dwa miesiace jakies Bo jak sie przyjzyj to rzeczywiscie z Twojej lewej strony 2 a takze jedynka niesa idelane. dwojka tak jak mowisz odstaje, a jedynka jest jakby hmm.. skierowana lekko na ukos? porozmawiaj z orto
krychaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:34   #4654
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez istraa Pokaż wiadomość
Witajcie!!!

Przyznam, że podczytuję Was od jakiegoś czasu i noszę się z zamiarem napisania. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona, co prawda jeszcze nie jestem aparatką, ale liczę, że wkrótce się nią stanę.
witaj w naszych skromnych progach

Cytat:
Napisane przez nowy2 Pokaż wiadomość
Nie tylko dziewczyny tutaj są! Ja jestem jednym z (podobno) dwóch facetów tutaj Z drugiej strony to jest niby kobiece forum więc nie ma się co dziwić że nas tak mało;p
to co robisz na kobiecym forum?

Cytat:
przeciez pisalam ze nie mam ukruszonego :P jako jedyna chyba tu :P jedynki cale
ale to tak na przyszłość

Cytat:
Hej. Ja noszę już 2,5 roku. Na wizycie byłam niecały miesiąc temu i orto powiedziała że mogę przed świętami ściągać, ale ja mam obawy pewne. Czy ściągać można mimo że 3 tygodnie temu jeszcze zęby były przesuwane? Czy nie wydaje wam się że dwójki nie przystają idealnie do jedynek i jedna jest tak jakby jeszcze cofnięta. Sama nie wiem co robić. Niby w czwartek mam ściąganie, a nie jestem zadowolona w pełni. Myślałam, że zęby będą idealne, a moje takie nie są. A może to zależy od kształtu zębów i z moich już się nie da nic ładniej zrobic...
ta jedna dwójka jakaś taka dziwna... ja bym jeszcze z nią pogadała

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 18:07   #4655
rudo-zielona
Zadomowienie

Byłam u orto. Miała ligaturki niebieskie kwiatki. Więc już się rzuciłam na nie. A orto. Nie nie. To jest niehigieniczne. Ale Pani Doktor, ja tylko na dwa tygodnie. Później sobie wymienię. A ona, że nie.
No i nie mam kwiatków
Później powiedziała, że sama się nabrała na te kwiatki i nikomu nie będzie ich zakładać.
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 18:23   #4656
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Byłam u orto. Miała ligaturki niebieskie kwiatki. Więc już się rzuciłam na nie. A orto. Nie nie. To jest niehigieniczne. Ale Pani Doktor, ja tylko na dwa tygodnie. Później sobie wymienię. A ona, że nie.
No i nie mam kwiatków
Później powiedziała, że sama się nabrała na te kwiatki i nikomu nie będzie ich zakładać.

szkoda... a chciałam zobaczyć jak to wygląda na zębach... jeśli jest to niehigieniczne to po co takie w ogóle produkują?

niebieski? szalejesz

Stary 2010-03-29, 18:27   #4657
mazia23
Raczkowanie

Cześć dziewczyny byłam dziś u tego trzeciego orto i po pierwszej wizycie jestem bardzo zadowolona... miałam robione zdjęcie boczne czaszki i odciski ząbków jedna rzecz mnie zastanawia, bo orto przedstawił mi aparat także metalowy tyle że 3 razy bardziej skuteczniejszy od tego zwykłego metala... słyszał ktoś coś o takim? jest on duuuuuużo droższy i stąd moje pytanie do was aparatki też jest metalowy ale z lepszego tworzywa zrobiony i wizyty są co 3 m-ce, bo nie ma potrzeby częściej... proszę o radę... buziaczki:cmo k:
mazia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 18:45   #4658
nowy2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość

to co robisz na kobiecym forum?
Napewno nie to co ten Damian Stwierdziłem ze jest najobszerniejsze w informacje o aparatach (i zdązyłem zauważyc ze nie tylko) wiec sie dopisalem chyba mnie nie zdyskryminujecie tutaj co?
nowy2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 18:55   #4659
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowy2 Pokaż wiadomość
Napewno nie to co ten Damian Stwierdziłem ze jest najobszerniejsze w informacje o aparatach (i zdązyłem zauważyc ze nie tylko) wiec sie dopisalem chyba mnie nie zdyskryminujecie tutaj co?
mniejszości forumowe są pod ochroną

-------------

a ja za 3 dni mam wizytę i wezmę sobie nowe gumeczki

Stary 2010-03-29, 19:49   #4660
Alien :*
Zakorzenienie

Dziewczyny,pomocy!Czy da sie jakoś wybielić gumki?2 tygodnie temu miałam zakładane przezroczyste i teraz są już tak żółte że wstydzę sie otworzyć usta Najgorsze jest to,że -nie mam pojęcia czemu-mam je też na drucie,nie tylko na zamkach.Jak były tylko na zamkach to nie było tego tak widać i teraz mogłabym sobie nawet sama kupic na all i wymienić.Nie wiem jak mam z takimi chodzić,jeszcze teraz świeta...A wizyta dopiero za miesiąc
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 20:06   #4661
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alien :* Pokaż wiadomość
Dziewczyny,pomocy!Czy da sie jakoś wybielić gumki?2 tygodnie temu miałam zakładane przezroczyste i teraz są już tak żółte że wstydzę sie otworzyć usta Najgorsze jest to,że -nie mam pojęcia czemu-mam je też na drucie,nie tylko na zamkach.Jak były tylko na zamkach to nie było tego tak widać i teraz mogłabym sobie nawet sama kupic na all i wymienić.Nie wiem jak mam z takimi chodzić,jeszcze teraz świeta...A wizyta dopiero za miesiąc

raczej się nie da... ale może spróbuj jakiejś pasty wybielającej

Stary 2010-03-29, 20:16   #4662
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez krychaa Pokaż wiadomość
Rczej tak, bo to Twoje zeby i ty decydujesz jaka gumeczk bedzie w danym msc

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Mozna nabyc na allegro bynajmniej mozna bylo ;p

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

No faktycznie.. ja bym jeszcze ponosila dwa miesiace jakies Bo jak sie przyjzyj to rzeczywiscie z Twojej lewej strony 2 a takze jedynka niesa idelane. dwojka tak jak mowisz odstaje, a jedynka jest jakby hmm.. skierowana lekko na ukos? porozmawiaj z orto
na allegro tylko bezbarwne znalazlam ligatury
Stary 2010-03-29, 20:40   #4663
Wenja
Zadomowienie

Cytat:

ale to tak na przyszłość
juz jestem grzeczna dziewczynka i tak nie szaleje
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:13   #4664
istraa
Raczkowanie

to pierwsze koty za płoty....kilka słów o sobie.

Żałuję, że tak późno zdecydowałam się na aparat, to po pierwsze, ale winię za to tylko swoją głupotę, bo jak rodzice ciągali mnie do ortodonty w wieku nastu lat, to ja zapierałam się nogami i rękami. Suma sumarum, po czwartym z kolei zgniecionym "niby przypadkiem" aparacie (ruchomym) dali za wygraną ze słowami "kiedyś będziesz płakać nad swoją głupotą, ale nie do nas pretensje".
Oczywiście słowa się sprawdziły...wiele lat później
Tą pierwszą niezbyt udaną próbę wyprostowania zębów skończyłam gdzieś w piątej klasie…i długo długo nie przeszkadzały mi moje zębiska, aż udałam się na przegląd do stomatologa (całkiem przypadkowego), bo było to w trakcie studiów. I dopiero on zwrócił mi uwagę na konsekwencje tej wady w przyszłości…
I tak zaczęła się moja kolejna przygoda z ortodontami…..przemyślała m tą kwestę (na szczęście rodzice nie skomentowali) i udałam się do pierwszego ortodonty….ten potwierdził sugestie stomatologa, ale okazał się zupełnie niekompetentny (byle szybciej zadrutować, zgarnąć kasę i koniec, a dalej niech się dzieje co chce) – na szczęście zasięgnęłam opinii o nim i okazało się, że nie ma ich najlepszych. Z perspektywy czasu, zgłębieniu w miarę możliwości wiedzy na temat mojego zgryzu stwierdzam, że proponował kuriozalny sposób leczenia. (tylko nadmienię, że pomijał leczenie dolnego łuku, mimo rotacji trójek i wielkiemu stłoczeniu).
Po tym zraziłam się na długi czas, ale problem powracał jak bumerang…. poczytałam trochę fora, opinie nt orto i jeszcze raz wybrałam się na wizytę do innej pani. Diagnoza znowu była ta sama, co i mojego stomatologa, pani zaproponowała dla mnie rozsądny sposób leczenia, ale jeszcze postanowiłam zweryfikować to u trzeciego ortodonty….te same slowa, niemal identyczny sposób leczenia…..i zdecydowałam się…w wieku nie najmłodszym, ale co tam J

I tak wspaniałomyślnie w środę idę na wycisk…na razie wiem, że na pewno nie obejdzie się bez bihelixa, bo po prawej stronie mam zgryz krzyżowy, dodatkowo dwójka jest skrzywiona i w ogóle całość jakby „leci” w jedną stronę. Na górze nie będzie na pewno żadnej ekstrakcji, bo jeszcze za pierwszym aparatowym podejściem miałam usunięte dwa zęby, by się to wszystko pomieściło (myślę, że przy dzisiejszych metodach wsadzili by mi jakiś hyrax, albo coś podobnego, a nie id razu rwali).

Dół to zrotowane nieco trójki i ścisk, ścisk….jakie plany ma pani orto w stosunku do dołu zapytam dopiero w środę, liczę się z tym, że może poddać na „ścięcie” ósemki, bo na moje oko, nijak to się tam nie pomieści L

Zobaczymy….na razie liczę, że was nie zanudziłam i że przyjmiecie do grona aparatek J

A i jeszcze czy ktoś jest lub leczy się w Krakowie?
istraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:27   #4665
Starlett
Wtajemniczenie

Alien - nigdy nie udało mi się gumek wybielić też mam już żółte na święta....
istraa a u kogo w Krk się leczysz?

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:31   #4666
istraa
Raczkowanie

Starlett u dr Sylwi Motyl
istraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:43   #4667
moonlight88
Raczkowanie

Cytat:

Z tego co kojarzę to doktor Motyl bardzo wychwalana tutaj na forum jest ?
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:46   #4668
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
juz jestem grzeczna dziewczynka i tak nie szaleje
to sie ciesze

Stary 2010-03-29, 22:04   #4669
Zielony aniolek
Raczkowanie

GG do Zielony aniolek

Cześć
ja również chętnie bym się do Was dołączyła. Aparat noszę od 6 miesięcy a konkretnie jest to hyrax i do tego maska ortodontyczna ( pewnie wiecie o co chodzi ). Ze mna było podobnie jak z istraa, bo tez " za młodu" nie chciałam nosić aparatu, a że był wyjmowany to jakoś tak o nim zapominałam. Za zęby wzięłam się dopiero teraz, gdy już przekroczyłam próg dorosłości heh
W czerwcu hyrax mam mieć zdjęty i bardzo jestem ciekawa co będzie później.
Zielony aniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:19   #4670
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zielony aniolek Pokaż wiadomość
Cześć
ja również chętnie bym się do Was dołączyła. Aparat noszę od 6 miesięcy a konkretnie jest to hyrax i do tego maska ortodontyczna ( pewnie wiecie o co chodzi ). Ze mna było podobnie jak z istraa, bo tez " za młodu" nie chciałam nosić aparatu, a że był wyjmowany to jakoś tak o nim zapominałam. Za zęby wzięłam się dopiero teraz, gdy już przekroczyłam próg dorosłości heh
W czerwcu hyrax mam mieć zdjęty i bardzo jestem ciekawa co będzie później.
a którą maskę nosisz?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:16   #4671
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
A to nasz masturbant internetowy... zdenerwował się, że musiał obie dłonie na klawiaturze położyć chyba

BAN. Masturbuj się gdzie indziej, zboku.
kurcze to sie porobiło nie mam nie kilka dni a tu normalnie awanti

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
Moja orto ma ligatury kwiatuszki i misie... ale niestety pozwala zakładać tylko jedną ligaturkę bo jak mówi gorzej czyści się w nich zęby... więc jak zakłada się wszystkie np różowe to jedną z nich można założyć w kształcie kwiatka i pilnowac żeby dobrze czyścić ząb na którym jest ten kwiatek. a i moja orto ma tych ligatur o wiele mniej no i wybór kolorów jest ograniczony... 14.04 mam wizytę więc założę jedną dla was
mi sie coś przypomina, że one tak super nie wyglądaja jaksa na zebie.. nie widać, że to np. misio.. Ale ciekawa jestem.. więc czekam na Twoja wizytę
Cytat:
hehe.. to tak samo jak ze mną.. ja już dół ściągnęłam ale też nie byłam pewna czy jest ok.. ale już sie przyzwyczaiłam. Natomiast góry teżjeszcze nie chcę ściągnąć bo mi się dwójka strasznie nie podoba.. i normalnie nie pozwolę chyba sobie go zdjąć jaknie będę miała tak jak chcę..

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
ja wcinałam paprykę czerwoną i z jasnych mam żółte a nawet pomarańczowe.. bleeeeeee

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mazia23 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny byłam dziś u tego trzeciego orto i po pierwszej wizycie jestem bardzo zadowolona... miałam robione zdjęcie boczne czaszki i odciski ząbków jedna rzecz mnie zastanawia, bo orto przedstawił mi aparat także metalowy tyle że 3 razy bardziej skuteczniejszy od tego zwykłego metala... słyszał ktoś coś o takim? jest on duuuuuużo droższy i stąd moje pytanie do was aparatki też jest metalowy ale z lepszego tworzywa zrobiony i wizyty są co 3 m-ce, bo nie ma potrzeby częściej... proszę o radę... buziaczki:cmo k:
a jakaś nazwa tego aparatu??
ja słyszałam kilka miesięcy temu o metalu.. z takimi fajnymi zamkami, które zamykają sie jak "kłódka" i otwierają.. może to o ten chodzi
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:23   #4672
marta1210
mj

Cytat:
Jak miałam przezroczyste też mi sie rozbiły żółte, albo i nabierały innego koloru w zależności od tego co jadłam...:/ jak narazie przerzuciłam się na takie w kolorze zameczków, kolor stalowy i jestem zadowolona gdyż zlewają się z zameczkami i nie widać nic.
Stary 2010-03-30, 07:40   #4673
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
to sie ciesze

i znow do dentysty jade juz "tylko" 5 zebow do lecznia a za lekko ponad miesiac pierwsza wizyta
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:34   #4674
Perfekcja
Raczkowanie

Cytat:

Ja sie u niej leczę
Niedługo wprawdzie bo od listopada ale też troche miesięcy jeszcze przed nami
Perfekcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:54   #4675
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
najprawdopodobniej orto powiedział Ci o aparacie typu DAMON, może innej firmy, ale generalnie chodzi o to, że będzie bezligaturowy (bez gumek), drut przytrzymują zamki, zamykane na coś w rodzaju zatrzasków. wizyty są właśnie wtedy rzadsze. no i niektórzy właśnie zachwalają ten aparat, ale żeby 3 razy skuteczniejszy - to przesada. w zależności od wady, czasami zwykły metal radzi sobie tak samo dobrze z zębami i nie ma sensu wydawać więcej kasy. z lepszego tworzywa? też pierwsze słyszę... także na następnej wizycie zapytaj, czy oby na pewno nie wystarczyłby zwyklak przy Twojej wadzie.

ja jestem zdania, że niezależnie jaki aparat byśmy miały - może być nawet najnowsza, najdroższa technologia, kosmiczny materiał, itp. - bez umiejętności orto i profesjonalnego prowadzenia leczenia - żaden aparat nie zadziała właściwie.

co do przebarwiających się gumek - dziewczyny, skoro tak nie znosicie tych przebarwień, rozwiązanie jest jedno. musicie brać gumki w jakimś kolorze. może jakieś perłowe, różowe, generalnie delikatne kolory - też nie będą rzucać się w oczy a tak szybko się nie przebarwią.

pamięta ktoś TORO?? ciekawe jak tam jego postępy w leczeniu??
No i CatchyKathy - też coś ucichła... W Zakopcu was zakopało, czy co ?

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2010-03-30 o 08:55
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:03   #4676
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Hmm... jeśli nie ma on ligatur to możliwe, że jest to właśnie aparat Damon. Ja właśnie chciałabym taki. Zameczki sa mniejsze, nie ma ligatur przez co niby jakieś siły tarcia na ząb sa mniejsze - a to z kolei lepsze jest dla szkliwa. Jutro się dowiem, czy moja orto ma właśnie taki aparat w ofercie i czy bedzie właściwy dla mnie. Dużo czytałam o nim w necie i wydaje mi się, że jest super. No ale ortodonci maja na jego temat różne opinie, niktórzy chwalą, niekrórzy nie polecają. Daj znać czy to właśnie Damon, zapytaj ortodontki. No i tak z ciekawości pytam o jego cenę, ile powiedziała Ci orto? Pozdrawiam
karadisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:20   #4677
Alien :*
Zakorzenienie

Ale Wy pewnie nie macie gumek też na drucie,prawda?Na zamkach tak nie widać a żółć na białych zębach wygąda fatalnie Chętnie bym sobie to zdjęła z druta,ale boję się,że uszkodzę aparat.Boże,wyglądam strasznie
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:55   #4678
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Ale Wy pewnie nie macie gumek też na drucie,prawda?Na zamkach tak nie widać a żółć na białych zębach wygąda fatalnie Chętnie bym sobie to zdjęła z druta,ale boję się,że uszkodzę aparat.Boże,wyglądam strasznie
ja mam też połączenie między 1 a 2-ką.. i też żółciutkie że hoho ale chyba nic nie poradzę.. ściemniam, że chciałam żółte!! hihi
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:57   #4679
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to nie mamy gumek na drucie? nie rozumiem Cię, każdy kto ma aparat z ligaturami, ma je zaczepione wokół zamka, tak aby przytrzymywały drut, czyli są na drucie. może masz założone dodatkowo jeszcze łańcuszki i dlatego coś Ci nie pasuje? daj fotkę, to Ci powiem co to jest. a z przebarwieniem nic już nie zrobisz. następnym razem weź inny kolor albo przyjedź do mnie to Ci gumki wymienie
Stary 2010-03-30, 11:09   #4680
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
No i nie mam kwiatków
hmm a dlaczego niehigieniczne? Nie mogę sobie wyobrazić takich ligaturek, te kwiatki były jakby namalowane? swoją drogą, takie kwiatki na wiosnę byłyby super latem słoneczko, jesienią hmmm grzybek? a zimą bałwanek
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości