|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: rossmann
a gdzie leza te kremy do twarzy z mocznikiem, bo nie widzialam
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moni
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Ja go wypatrzyłam na półce obok innych kremów w tym Rossmanowych Rival coś tam
i obok maseczek
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
ja w 2 rossmannach widziałam na samym dole koło rivalów.
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ja z pytanie z serii wariackich ![]() która z was kupowała podpaski facelle? i które są "fajniejsze"? te sensitive czy te zwykłe?
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2767 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też nie znam tych sensitive, ale te zwykłe nie odbiegają wg mnie jakością od always
są tanie, cieniutkie i mają miękką, bawełnianą powłoczkę a nie tą ceratową jak always w ogóle i podpaski i tampony facelle są dobre, wkładki już troche mniej ale za to bardzo opłacalne
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie te żółto-zielone miałam na myśli pisząc sensitive bo chyba na nich coś takiego pisze.... czy soft....coś tam
![]() ja wkładki używam i wg mnie są ok
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twarz sie nie błysczy, mat jest, w dotyku miła skóra, ale jak ruszam policzkami to czuję ściagnięcie
|
|
|
#2772 |
|
Wtajemniczenie
|
Ponoć pojawiła sie u nas woda termalna Rival de Loop, ale jakoś na stronie niemieckiej Rossmanna jej nie widze
Ciekawam tej nowości
Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2010-03-30 o 16:37 |
|
|
|
|
#2773 |
|
Konto usunięte
|
co ty jaka termalka, od woda i aloes ma w srodku to wszystko. Chodz jak ktos dobrze reaguje na aloses( nie uczula go) to moze zsatapic sobie termalke z apteki. Ja kiedys kupilam i pouzywalam. odczuwalam lekkie nawilzenie czego po termalce nie ma i nie rozumiem tych zachwytow w recenzjach ze niby nawilza. Do tego jak termalka lagodzila, a ze zapisalam sie do klubi Avene i dostalam za darmo ichnia termalke to dalam reszte koleznace na wyprobowanie. Nie uzywam teraz takich wod regularnie, wiec mam ta Avene i mam, ale przyznam sie ze ten duzo tanszy spray z RdL byl niczego sobie.
|
|
|
|
|
#2774 |
|
Rozeznanie
|
macalam ostatnio ten spray, chyba 6.90 kosztuje, w srodku woda i aloes, myslalam zeby kupic do odswiezania twarzy w ciagu nia, aloes mnie nie podraznia. moze dzis kupie i wyprobuje to podziele sie wrazeniami
![]() mam porownanie do termalki avene, iwostinu, lrp i wody beauty formula,wiec bedzie przekrojowo ![]() ps nie wiem czy we wszystkich rossach jest, ale na marszalkowskiej i przy pl zbawiciela na pewno (wawa)
|
|
#2775 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypuszczłam, ze to jakis produkt termalko podobny
![]() Ale, ze ostatnio termalka słuzyła mi głownie do spryskiwania szybko zasychajacych maseczek, do tego celu wystarczyłby taki spray Rival de Loop. A moze ktoś podac linka do kwc? Edit: znalazłam fote Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2010-03-30 o 17:48 |
|
|
|
|
#2776 |
|
Rozeznanie
|
wiesz, co , na pewno termalko podobny, ale mialam juz dwa takie - z soraya i z hmm fitomedu? i o wiele lepiej mi sluzyly niz termalki, poza tym taka np avene ja baaaardzo szybko zuzywam.. uzywam glownie do psikania w dzien na makijaz , potem osuszam chusteczka i ewentualnie miziam pudrem matujacym gdzie trzeba , twarz zmeczona od komputera momentalnie wyglada lepiej
no i do glinek tez, ale do glinek czesto uzywam zwyklej naleczowianki przelanej w rozpylacz i polecam ten sposob, sprawdza sie bez zarzutu
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
gad też wyprobowałam zachwalaną wode Avene, a takze Vichy i Iwostinu - i w moim odczuciu nie ma miedzy nimi wielkiej roznicy, poza innymi rozpylaczami (najbardziej mi odpowiadajaca mgielke daje Avene)
Ostatnio znalazłam też taka wode, ktora chetnie wyprobuje http://www.gorvita.com.pl/rabka_spa_spray.html, kosztuje w aptece ok 12 zł. Lubie aloes, wiec chetnie kupie wode RdL jak ją znajde, bo nie rzuciła mi sie w oczy poki co |
|
|
|
|
#2778 |
|
Rozeznanie
|
avenka jest spoko, ale iwostin mnie okrutnie podraznia, az mnie ciarki przechodza jak sobie przypomne - myslalam ze wydrapie sobie twarz
|
|
#2779 |
|
Raczkowanie
|
Narobiłyście mi ochoty na ten olejek Isany, leń jestem i nie chce mi się nigdy cackać z balsamami,chyba że naprawdę mi się już nudzi
![]() Dziwne,nigdy nie zwróciłam na niego uwagi. Ojj jak ja nie lubię patrzeć po rossmanowskich wizytach w portfel,zawsze się jeszcze kilka rzeczy weźmie,a wchodząc po jedną
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja zapomnialam wam napisac, ze krece sie od jakiegos czasu kolo ichnij filtrow Sunozon. Owszem kiedys mialam mleczko do dzieci jeszcze w starym opakowaniu SPF 50 i na tym moja przygoda sie z tymi filtrami skonczyla. Przechodze kryzys filtrowy i tak sobie pomyslalam, ze moze jednak taki filtra twarzowy i z Rossmanna o SPF 30 wystarczy na gebe? W zimie spewnoscia, ale moze i latem, wkocnu to warunki miejskie i sie nie opalam. Przez zimie nie uzywalam regularnie filtra i doszlam do wnioskow ze moje wielkie i rozpulchnione pory to wina filtra ( uzywam mlaczka cielesnego Avene). Sluzy mi i to bardzo ten filtr, ale od roku pory jak kratery i to nawet na czole. wygladam nie fajnie, na taka zmeczona. jeszcze w upaly bym rozumiala, bo buzia sie wted ybardzij porci i tlusci, ale w zimie? Pomyslalam ze jak bym znalazla cos gebowego co jest lekkiego i nie kosztuje majatku to bym sie na taki maly filtr (50ml) przestawila, ale jest problem. W Rossmannie najwiekszy filtra gebowy to SPF 30, nie ma nic z 50. Sunozon ma taki gebowy filtr i pisze na nim matujac , nie ma lakoholu ani konserwantow i pomyslalam sporbuje. Za niecale 4€ to mozna sprobowac, nie trzeba go wstrzasac jak te apteczne. Fakt ze chcialabym SPF 50, ale tych aptecznych 50-tek nie nakaldam juz w ilosci 2,5ml, a mniej, wiec chyba na to samo wyjdzie.Jutro zaczynam testy. Do tego przypomnialo mi sie ze ktos kiedys sie mnie pytal czy w niemieckim Rossmannie nadal jest spraj brazujacy i dzis patrzac na filtry, spojrzalan na brazery i tak spraj byl, ale do ciemnej karnacji. |
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
a ile kosztuje ta termalka?
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Rozeznanie
|
No Dziewczyny, jak zawsze kusicie jakąs nowością. Bardzo mnie zaintrygowała ta pseudotermalka Rival de loop. Co prawda - nigdy nie używałam wody termalnej (nawet toniku nie uzywam..), ale od razu mi w głowie zaświtała myśl, że jak to jest woda z aloesem tylko, to można by cos do nije dolać, np. olejek kokosowy albo miód (tylko, czy się nie skrystalizuje i w ogóle....), aby otrzymać ciekawą odżywkę do włosów w spraju
co o tym myślicie?
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2786 |
|
Wtajemniczenie
|
Termalka RdL doczekała sie już nawet krotkiego artykuliku
http://www.dlalejdis.pl/urod/17-zapa...ergia-w-sprayu . Swoja droga ciekawe ile ma ml? Przypuszczam, ze 100-150, ale cięzko sie ze zdjecia zorientować
Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2010-03-31 o 00:13 |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I tak oto plany mojej "radosnej tworczości" legły w gruzach..:/ Niemniej taki spray latem może się przydać..
|
|
|
|
|
|
#2788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2789 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
|
|
|
|
#2790 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
zgadza sie tyle ma i wcale nie ejst taka niewydajna. Poza tym kosztuje duzo mniej ni prawdziwa woda termalna, wiec tym bardziej mysle ze jest ok, jesli podpasi |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

i obok maseczek 

Ciekawam tej nowości