Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 22:53   #2311
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanko. Czy zawsze zapinacie maluchy w pasy jak siedzi w spacerowce? Przyznam sie, ze jak tego nie robie bo i tak spacerowka jest jakas taka ciasna a jak jeszcze bym Kube zapieła to byłby na maksa scisniety. Zreszta tak dlugo by nie posiedział. Wiem, ze powinnam dla bezpieczenstwa ale nie da rady z moim dzieckiem
No i tez myslimy z TŻ-tem nad kupnem nowej spacerowki.

No i wrzucam fotke moich kudełek. W rzeczywistosci te pasemka są nieco inne ale nie było odpowiedniego swiatła i wyszło jak wyszło
Odkad Bartosz siedzi to zapanam pasy we wózku ,najpierw w tym sportowym teraz w spacerówce-zreszta nie wyobrażam sobie nie zapiąć pasówA w Twojej spacerówce pasy nie są regulowane,tak żeby nie uciskały Kubusia?

Włoski śliczne

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:55   #2312
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
moja corcia jest dokladnie w tym samym wieku i mialysmy podobny problem. trafilysmy na rehabilitacje, z ktorej nie wyszlo nic, bo mala sie przesytaszyla pana od gimnastyki haha. ale mniejsza z tym wiec obracanie jest bardzo wazne w rozowju dziecka, powinno to robic. radze udac ci sie jednak do pediatry, on zadecyduje co dalej. u nas sytuacja wyglada tak, ze mala od wizyty u pediatry (gdy dala skierowanie do neurologa) zrobila postep wielki, obraca sie juz. sama zalapala. rehabilitant powiedzial, ze wazne, zeby obracala sie wokol wlasnej osi. aha moja tez siedzi i staje na nozkach, za co dostalam z***ke dowiedzialam sie, ze dziecko samo nie wie jak stac, ktos musial mu pokazac. nie wiem kiedy ona zaczela to robic, ale wiem, ze wiekszkosc ddzieci tak sie zachwouje
Super, że Natalka zaczęła się obracać , a czy rehabilitant powiedział dlaczego obracanie się wokół własnej osi jest takie ważne?

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
dzisiaj Antkowi wieczorem się trochę pomieszało i do Małża wołał Mama, a do mnie Tata

Cytat:
Mam do was pytanko. Czy zawsze zapinacie maluchy w pasy jak siedzi w spacerowce? Przyznam sie, ze jak tego nie robie bo i tak spacerowka jest jakas taka ciasna a jak jeszcze bym Kube zapieła to byłby na maksa scisniety. Zreszta tak dlugo by nie posiedział. Wiem, ze powinnam dla bezpieczenstwa ale nie da rady z moim dzieckiem
Ja zapinam
Cass, przepraszam, ale nie rozumiem argumentu, że "nie da rady z moim dzieckiem" . Jak będzie protestował przeciwko zapięciu w foteliku samochodowym, to też Go nie przypniesz? Uważam, że w takich sprawach nie powinno się pozwalać decydować dziecku.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Witam sie wieczornie!!!
Ja dzisiaj w skrócie:
Miramej współczuję nieprzespanej nocki i aby ta była lepsza
Przekażę Małżowi wyrazy współczucia, bo to On wstawał

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:55   #2313
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
wczesniej miała 38,2 a teraz niedawno 37,6 także spada powoli, ale jeszcze zmierze jej niedługo. Ale taka zmeczona jakas była, siedziała na kolankach spokojnie jak nigdy, pewnie przez tą gorączkę. Oj bidulka kochana, mam nadzieje, ze jutro juz bedzie zdrowiutka.
Wojtusiu mam nadzieję,że u Oliwci z tą gorączką,to nic poważnego i za to

Stary 2010-03-29, 22:58   #2314
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
wczesniej miała 38,2 a teraz niedawno 37,6 także spada powoli, ale jeszcze zmierze jej niedługo. Ale taka zmeczona jakas była, siedziała na kolankach spokojnie jak nigdy, pewnie przez tą gorączkę. Oj bidulka kochana, mam nadzieje, ze jutro juz bedzie zdrowiutka.

dzięki za troskę
(...)
Ja zawsze zapinam Oliwkę w pasy, zarówno w wózku jak i foteliku, krzesełku i huśtawce. Ona jest taka żywa, wygina się na wszystkie strony, że wypadłaby mi
żeby Oliwka była zdrowa

Ja też zapinam wszędzie, wystarczy chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe.

H. MacLeod

.
Stary 2010-03-29, 22:59   #2315
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
fajne kudełki ja u siebie nie lubie rudosci na włosach, a u innych tak

Ja zawsze zapinam Oliwkę w pasy, zarówno w wózku jak i foteliku, krzesełku i huśtawce. Ona jest taka żywa, wygina się na wszystkie strony, że wypadłaby mi

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:00   #2316
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja zapinam w pasy - zawsze

ide spac bo jutro rano jade z tata do szpitala na ta operacje
trzymajcie kciuki

dobranoc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:02   #2317
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja zapinam
Cass, przepraszam, ale nie rozumiem argumentu, że "nie da rady z moim dzieckiem" . Jak będzie protestował przeciwko zapięciu w foteliku samochodowym, to też Go nie przypniesz? Uważam, że w takich sprawach nie powinno się pozwalać decydować dziecku.
W samochodzie ZAWSZE ma zapiete i nigdy nie bedzie inaczej.
I owszem bardzo protestuje, nie lubi byc zapiety ale w tym przypadku jestem nieugieta.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-03-29, 23:04   #2318
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtusiu mam nadzieję,że u Oliwci z tą gorączką,to nic poważnego i za to
Cytat:
żeby Oliwka była zdrowa
dzięki kochane, teraz ma 37,9, jeszcze pewnie w nocy wstane i jej zmierzę. Idę spać dobranoc!

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

trzymajcie kciuki

dobranoc

Dobranoc
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:05   #2319
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja jeszcze na chwilkę

Wojtusiu, zdrówka dla Oliwki. Mam nadzieję, ze nic nie "wyskoczy" i to "tylko" ząbki

Cass
, ja zapinam zawsze. po pierwsze i najważniejsze - dla bezpieczeństwa
Po drugie, dla wygody swojej w przyszłości i spokoju ducha. Jak teraz przyzwyczaisz dziecko do pasów, to w przyszłości nie będzie protestować, bo to dla niego syt. naturalna.(oczywiście są odstępstwa od normy ) A jak teraz nie będziesz tego przestrzegała, to poczekaj, aż zacznie marudzić, wrzeszczeć, wyrywać się i najgorsze-samemu się odpinać. Będzie się czuł skrępowany i tylko będziesz się stresowała. I chodzi tu głównie o fotelik sam., bo z wózka, krzesełka do karm. to juz taki kilkuletni brzdąc albo nie wypadnie albo juz nie będzie korzystał, a zapinanie pasów jest obowiązkowe w każdym wieku. Taki zbuntowany 3,4 latek nie chcący się zapiąć, to tylko dodatkowe zmartwienie dla Ciebie. Ja bym nie przejechała km z niezapiętym dzieckiem

Svi, wlaśnie miałam pytać czy jutrzejsza operacja aktualna. A więc trzymam kciuki

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-03-29 o 23:06
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:06   #2320
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Odkad Bartosz siedzi to zapanam pasy we wózku ,najpierw w tym sportowym teraz w spacerówce-zreszta nie wyobrażam sobie nie zapiąć pasówA w Twojej spacerówce pasy nie są regulowane,tak żeby nie uciskały Kubusia?

Włoski śliczne
Sylka, są regulowane bo juz je wyprobowałam. Z tym ze jak tylko go zapinam to on pręzy sie niesamowicie, wygina w kazda strone, dostaje wrecz spazmów. Nie da sie nigdzie isc.
Musze go chyba stopniowo nauczyc zapinac w pasy bo jeszcze mi kiedys wypadnie. Miramej ma racje, nietrudno o nieszczescie.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-03-29, 23:10   #2321
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
trzymajcie kciuki

dobranoc

Dobranoc

Cytat:
W samochodzie ZAWSZE ma zapiete i nigdy nie bedzie inaczej.
I owszem bardzo protestuje, nie lubi byc zapiety ale w tym przypadku jestem nieugieta.
Ale przecież w spacerówce te pasy też z jakiegoś powodu są.

H. MacLeod

.
Stary 2010-03-29, 23:10   #2322
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny za opinie odnosnie wozka

seledynu napewno nie wezme bo wystarczy mi, ze teraz moj zielony obsiada masa muszek to z seledynem bedzie to samo

nie wiem jak jest z pomaranczem - obsiadaja?
faktycznie nie pomyślalam o tym

Cytat:
J

p4w mi tez sie zdarza zapomniec dodac zółtka W sumie moze daje 3 razy w tygodniu. A gluten u nas juz do woli, chociaz wychodzi tak, ze codzienie mały zjada raz kaszke glutenowa (rzadko zdarza sie, ze dwa razy) no i je biszkopty a czasami chlebek z masełkiem.

No i wrzucam fotke moich kudełek. W rzeczywistosci te pasemka są nieco inne ale nie było odpowiedniego swiatła i wyszło jak wyszło
dzięki za info o żółtku
ja zawsze zapinam pasy luzuję na maxa, bo i tak nie wychodzi na razie, ale zapinam żeby w razie upadku został w wózku, a nie wyleciał

dla mnie trochę za bardzo te pasemka kontrastują, chyba ze to tylko zdjęcie

Cytat:

p4w ja daję żółtko wg.schematupół ugotowanego co drugi dzień do zupki

Dzisiaj kładę się wcześniej,bo jestem zmęczona,układałam dzisiaj po komodach i szafkach ubrania dzieciaków.Poodkładałam znowu to co małe na Bartoszka(sporo tego-pewnie bedzie czekać na jakiegoś dzieciaczka-moja bratowa będzie mieć córeczkę więc już z tych chłopięcych ciuszków nie skorzysta,a wszystko mniejsze i uniwersalne już jej zawiozłam)No i z Damiana też parę rzeczy odłożyłam.kurcze on mnie wnet przerośnie,numer buta ma już większy niż ja
Dwa spacerki zaliczoneobiad ugotowany,łazienka umyta,2 prania uprane,jutro będę modlić się nad prasowaniem
To by było chyba na tyle

Spokojnej nocy Wam życzę i znikam.
Dobranoc.
dzięki

Cytat:

trzymajcie kciuki

dobranoc
trzymamy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:11   #2323
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cass, ja zapinam zawsze. po pierwsze i najważniejsze - dla bezpieczeństwa
Po drugie, dla wygody swojej w przyszłości i spokoju ducha. Jak teraz przyzwyczaisz dziecko do pasów, to w przyszłości nie będzie protestować, bo to dla niego syt. naturalna.(oczywiście są odstępstwa od normy ) A jak teraz nie będziesz tego przestrzegała, to poczekaj, aż zacznie marudzić, wrzeszczeć, wyrywać się i najgorsze-samemu się odpinać. Będzie się czuł skrępowany i tylko będziesz się stresowała. I chodzi tu głównie o fotelik sam., bo z wózka, krzesełka do karm. to juz taki kilkuletni brzdąc albo nie wypadnie albo juz nie będzie korzystał, a zapinanie pasów jest obowiązkowe w każdym wieku. Taki zbuntowany 3,4 latek nie chcący się zapiąć, to tylko dodatkowe zmartwienie dla Ciebie. Ja bym nie przejechała km z niezapiętym dzieckiem
Unholy masz zupełna racje.
Trzeba wyrabiac w dziecku nawyk zapinania pasów my z TŻ tez mamy ten nawyk, zawsze jak wsiadamy do auta pierwsze co to zapinamy pasy. Tego samego chcemy nauczyc Kube. W samochodzie obowiazkowo musza byc zapiete.
Pytanie dotyczyło tylko wozka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-03-29 o 23:18
Stary 2010-03-29, 23:13   #2324
Miramej
Zakorzenienie

Znów się zasiedziałam

Dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2010-03-29, 23:15   #2325
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież w spacerówce te pasy też z jakiegoś powodu są.
No napewno

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dzięki za info o żółtku
ja zawsze zapinam pasy luzuję na maxa, bo i tak nie wychodzi na razie, ale zapinam żeby w razie upadku został w wózku, a nie wyleciał

dla mnie trochę za bardzo te pasemka kontrastują, chyba ze to tylko zdjęcie
Chyba i ja bede tak na maksa luzowac, to moze nie domysli sie, ze jest w pasach dobry pomysł mi podsunełas dzieki

Własnie tak bardzo nie kontrastuja, aparat zrobił z lampa zdjecie i tak sie swiecą te pasemka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-03-29 o 23:18
Stary 2010-03-29, 23:19   #2326
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
No napewno

Chyba i ja bede tak na maksa luzowac, to moze nie domysli sie, ze jest w pasach dobry pomysł mi podsunełas dzieki

Własnie tak bardzo nie kontrastuja, aparat zrobił z lampa zdjecie i tak sie swieta te pasemka
wiesz ja luzuję, bo mój jest słusznych rozmiarów, a w kombinezonie to już w ogóle
w każdym razie - pasy wokół ud ma normalnie dociśnięte (nie jakoś super, ale przylegają, żeby się nie zsunął), a te na ramionkach sa luźniejsze, żeby mógł się poruszać troche w prawo lub w lewo jak mu wygodnie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-29, 23:25   #2327
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ja luzuję, bo mój jest słusznych rozmiarów, a w kombinezonie to już w ogóle
w każdym razie - pasy wokół ud ma normalnie dociśnięte (nie jakoś super, ale przylegają, żeby się nie zsunął), a te na ramionkach sa luźniejsze, żeby mógł się poruszać troche w prawo lub w lewo jak mu wygodnie
Jutro mu własnie poluzuje te na ramionach tak zeby mogł sie troche odwracac na boki

Ide juz spac.
Zasiedziałam sie a jeszcz musze włosy umyc.
Dobranoc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-03-29, 23:29   #2328
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro mu własnie poluzuje te na ramionach tak zeby mogł sie troche odwracac na boki

Ide juz spac.
Zasiedziałam sie a jeszcz musze włosy umyc.
Dobranoc
dobranoc

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-29, 23:29   #2329
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Dziękujemy za oklaski
dzisiaj Antkowi wieczorem się trochę pomieszało i do Małża wołał Mama, a do mnie Tata

Cytat:

Czeko, a jak Wam sie sprawuje Tako? Zadowolona jestes ze spacerowki? U nas juz robi sie ciasno, Jak rozłoze oparcie na płasko to mały prawie głowa zachacza a jak siedzi to głowe ma niemal na budce.

ja pasy zapinam zawsze-jedynie jak zasnie to jej odpinam zeby wygodnie spala
a z wozka jestem bardzo zadowolona, Wercia jak narazie miesci sie bez problemu
super pasemka tez bym takie chciala
Cytat:

dzięki za troskę
mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej za zdrowko Oliwki
Cytat:

trzymajcie kciuki

dobranoc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:58   #2330
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Witajcie
Ale mam ostatnie dni! zaczynając od tego, że wpadłam kołem w #$%^& dziurę w asfalcie, padało, była zakryta wodą i nawet nie przeszło mi przez myśl, że to istny rów mariański! no i co?? felga poszła w drobny mak, opona (nowa!!) na śmietnik...wrrrr Złożyliśmy wniosek do urzędu o odszkodowanie, ale nie mam pojęcia ile to potrwa (ubezpieczyciel miasta w ogóle nie odbiera telefonu) i czy w ogóle zwrócą nam kasę. Najlepsze jest to, że nie mogę dokupić jednej felgi, bo one są sprzedawane w komplecie po 4. Już dzwoniliśmy do sprzedawcy. Także musimy kupić 4 nowe felgi - te kosztowały 1300, nową oponę (ok.300zł) plus montaż...no i jeszcze trzeba sprawdzić u mechanika czy amortyzator nie poszedł... no i wszystko to na niecały tydzień przed moim powrotem do pracy żeby było wesoło.
Małemu w końcu ruszyło z zębami ale oczywiście hurtowo- dwie dolne jedynki na raz. Dziąsło już przebite i widać ząbki, ale oczywiście nic nam nie da dokładnie zobaczyć, bo go boli, wyrywa się, posmarować się nie da, trafiam w język albo wargę..boshe istny dom wariatów!
Unholy Antoś to śliczny chłopiec!! i cieszę się, że będziesz już wysyłąć butki, oby przed świętami doszły mnie też wszystko jedno w czy wyślesz, nie obrażę się za worek na śmieci
Idę się wygrzać w wannie, bo coś zmarzłam

Buziaki!!
Współczuję
Dobrze, że złożyłaś o te odszkodowanie. Mam nadzieję, że uda się

Gratulujemy ząbków

Cytat:
OT
Ale się namęczyłam z waszymi pakami...
Jutro rano lecą do Was. Małż miał dzisiaj pojechać na pocztę, ale wyszły niespodziewane problemy z pakowaniem i lecą jutro

Dziękujemy za oklaski

Cytat:
Ja zawsze zapinam, mimo że Zuzia czasem protestuje i wygina się. Trudno, niech pokrzyczy, ja chcę żeby była bezpieczna

Cytat:
Gorgulku dla Zuzi za poranne MAMA i TATA.

A Kasia to była dzisiaj,czy ją przeoczyłam?

Nie było dziś Kasi Też zastanawiałam się dlaczego.

napracowałaś się dziś

Wojtusiu oby Oliwce nic nie było

Svi za operację taty.

Dobranoc, ale się zasiedziałam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 07:42   #2331
Tulipfever
Rozeznanie

Buziaki dla naszych solenizantek: Zuzy, Weroniki, Oliwki i Mai

Cytat:
Wróciliśmy ze spacerku, ponizej dokumentacja foto
Cudowni ci Twoi chlopcy

Czeko Weronika jak zwykle urocza

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Witajcie
Ale mam ostatnie dni! zaczynając od tego, że wpadłam kołem w #$%^& dziurę w asfalcie, padało, była zakryta wodą i nawet nie przeszło mi przez myśl, że to istny rów mariański! no i co?? felga poszła w drobny mak, opona (nowa!!) na śmietnik...wrrrr Złożyliśmy wniosek do urzędu o odszkodowanie, ale nie mam pojęcia ile to potrwa (ubezpieczyciel miasta w ogóle nie odbiera telefonu) i czy w ogóle zwrócą nam kasę. Najlepsze jest to, że nie mogę dokupić jednej felgi, bo one są sprzedawane w komplecie po 4. Już dzwoniliśmy do sprzedawcy. Także musimy kupić 4 nowe felgi - te kosztowały 1300, nową oponę (ok.300zł) plus montaż...no i jeszcze trzeba sprawdzić u mechanika czy amortyzator nie poszedł... no i wszystko to na niecały tydzień przed moim powrotem do pracy żeby było wesoło.
Małemu w końcu ruszyło z zębami ale oczywiście hurtowo- dwie dolne jedynki na raz. Dziąsło już przebite i widać ząbki, ale oczywiście nic nam nie da dokładnie zobaczyć, bo go boli, wyrywa się, posmarować się nie da, trafiam w język albo wargę..boshe istny dom wariatów!
No to pieknie, wspolczuje historii z opona- ale na szczescie nikomu sie nic nie stalo . Opony zawsze sie przydadza- a moze ktos bedzie szukal pojedynczej i bedzie mozna odsprzedac?
Trzymam za bezbolesne zabkowanie!

Cytat:
nie wiem jak jest z pomaranczem - obsiadaja?
Wiesz co, ja mam pomaranczowa torbe przy wozku i jeszcze nigdy nic mi nie obsiadlo.

Cytat:

Moze sie da poluzowac te pasy? Ja planuje zapinac
Wloski piekne! Jak lsnia

Wojtusiu jak tam Oliwka dzisiaj?

Dzien dobry mamusie!
Wczoraj wieczorem robilam obiad, Ania lezala pod karuzelka i nagle rozplakala sie, ale doslownie grochami. Nie wiem, co sie stalo . Wzielam Ja na rece, zaczelam spiewac, po 5 minutach juz bylo ok. Biedne te nasze dzieciaki, jeszcze nie moga powiedziec, czy cos boli, czy smutno, czy nuda.

Dzisiaj musze wypisac ostatnia ture kartek swiatecznych. Zostajecie w domu na Swieta czy jedziecie gdzies? My w piatek jedziemy do tesciow, wracamy w niedziele. Cudowna sprawa, bo w piatek maz ma wolne
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:26   #2332
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Miłego dnia

H. MacLeod

.
Stary 2010-03-30, 08:39   #2333
angy
Zakorzenienie

Cytat:
A nie masz szelek w spacerówce?
No właśnie mam, tylko tak sobie wymyśliłam, że skoro jeszcze Zosia sama nie siada to nie będę jej jeszcze zapinać Ale po przeczytaniu Waszej rozmowy na ten temat stwierdzam, że musze to zmienić

Cytat:
Bardzo mi sie podobają

Cytat:
Dwa spacerki zaliczoneobiad ugotowany,łazienka umyta,2 prania uprane,jutro będę modlić się nad prasowaniem
To by było chyba na tyle
Masz powera kobitoJa jak jestem z Zosią sama nie jestem w stanie nic zrobić.

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Dzien dobry mamusie!
Wczoraj wieczorem robilam obiad, Ania lezala pod karuzelka i nagle rozplakala sie, ale doslownie grochami. Nie wiem, co sie stalo . Wzielam Ja na rece, zaczelam spiewac, po 5 minutach juz bylo ok. Biedne te nasze dzieciaki, jeszcze nie moga powiedziec, czy cos boli, czy smutno, czy nuda.

Dzisiaj musze wypisac ostatnia ture kartek swiatecznych. Zostajecie w domu na Swieta czy jedziecie gdzies? My w piatek jedziemy do tesciow, wracamy w niedziele. Cudowna sprawa, bo w piatek maz ma wolne
Przyłączam się do życzeń dla solenizantów

My zostajemy w domu, tzn. będzie pielgrzymka po rodzinie, a że wszyscy miejscowi, więc... Dla mnie Wielkanoc to po prostu jeden dzień wolny więcej. Jakoś nie przywiązuję większej wagi do tego święta. Wiem, że dla katolików to ważniejsze niż Boże Narodzenie, ale ze mnie taki katolik, że lepiej nie mówić
Cieszę się, że będziesz mieć męża dzień więcej przy sobie

Tru współczuję przygody z oponą i felgą w roli głównej Ot nasza polska rzeczywistość

Wojtusia jak tam dzisiaj gorączka?

Dzień dobry
Piękny dzień dzisiaj mamy Zosia się uspokoiła ogólnie, ale przy zasypianiu był cyrk znowu. Ale to nasza wina, bo ją odzwyczailiśmy ostatnio od zasypiania w łóżeczku. No i wczoraj było 45 min płaczu (ba! płaczu-raczej spazmów i zanoszenia) zanim zasnęła... Musiałam zacząć śpiewać, co nie jest dla mnie czynnością miłą i przyjmnąSpała potem całą noc.
Boziu aż trudno uwierzyć jak takie dziecko potrafi być cwane, uparte i jak szybko zapomina o tym, co niekoniecznie mu odpowiada, a do czego się już przyzwyczaiło

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:55   #2334
p4w
Zakorzenienie

my też rodziców mamy w tym samym mieście, więc zostajemy

a ja znów chora - poprzednio nie zaraziłam Tomusia i mam nadzieję, ze tym razem też się uda

moje dziecko od kilku dni budzi się dopiero o 7 - mam nadzieję, ze tak zostanie, ale ja i tak nie wyspana, bo dumałam jak rozwiązac jeden problem w pracy

idę na kawkę

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-30, 08:57   #2335
katarzynka00
Zakorzenienie

hej kobiety
tesknie za wami, a nie mam jak tu zasiąść

Mała kursuje po podłodze, pędząc najczesciej tam gdzie nie może, gdzie kontakty, miska z wodą psa itp jak ją przesuwam to się złości złośnica mala.

Od rana mialam miec kolezanke na kawie, ale przykre syt jej Tz uniemozliwily nam spotkanie, wiec zostawilam mala z mezem pojechalam do przychodni po zwolnienie..., jestem 2 tyg do przodu.Mala ma "zapalenie oskrzeli" heh
Dość łatwo poszło, myslalam ze trudniej bedzie.
Potem byla niby znośna, ale jak druga kolezanka przyszla, to dala taki popis i odstawila taki cyrk
Kawy nie wypilam, ani nie moglam z nia porozmawiac.
Na 100% wsztystko przez zeby, placze dziwnie ukladajac ustka, duzo mieli jezorkiem w dziubku jakby jej cos przeszkadzalo, nie chce zeby ją glaskac po buzce, a juz bron boze w okolicy uszu.Macha wtedy rączkami i sie odgania, posmarowanie zelem tez graniczy z cudem
Tyle sie nawariowala, ze padla mezowi na rekach o 17... wiec kąpiel byla o wiele pozniej, ale jak tylko kolezanka wyszla to poszlam sie polozyc, bo przeciez wczoraj mala wstala o 5 (dla mnie to nadal 4)
Po kapieli wyszlam z domu.Pokonczyly mi sie pampki itp i z ciekawosci weszlam do pepco, wiec na mnie wrazenia sklep nie zrobil.Ciuszki rzeczywiscie tanie ale sama sztuczna chińczyzna
Fajne za to agd i poduszki, duperelki itp
Jak wrocilam to nie mialam sily na nic.Kapiel i prosto do lozka.

Dzis ja sie podcinam i farbuje
Zapowiada sie piekny dzien wiec moze mnie nie byc,prosze sie nie martwic.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:09   #2336
sylka79
Wtajemniczenie

Dużo zdróweczka i radości dla naszych małych kobietek:Zuzi,Weroniki,Oliwki i Mai.Buziaki

Cytat:

trzymajcie kciuki

dobranoc
żeby wszystko dobrze się udało

Cytat:
Sylka, są regulowane bo juz je wyprobowałam. Z tym ze jak tylko go zapinam to on pręzy sie niesamowicie, wygina w kazda strone, dostaje wrecz spazmów. Nie da sie nigdzie isc.
Musze go chyba stopniowo nauczyc zapinac w pasy bo jeszcze mi kiedys wypadnie. Miramej ma racje, nietrudno o nieszczescie.
Masz rację zacznij i to od dzisiaj a zaprocentuje także na przyszłość

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie było dziś Kasi Też zastanawiałam się dlaczego.

napracowałaś się dziś

Tak mi się właśnie wydawało

Cytat:

biedna Aneczka.Może się po prostu czegoś przestraszyła?
Grzeczną masz córcię,że Ci jeszcze poleży u Batosza to już nie ma mowy o leżeniu.

Ja już wysłałam

My pojedziemy do moich rodziców,ale jeszcze nie wiem czy z wizytą,czy zostaniemy na dwa dni Zobaczymy

Cytat:
Cześć dziewczynki

Miłego dnia
I wzajemnie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Masz powera kobitoJa jak jestem z Zosią sama nie jestem w stanie nic zrobić.

Piękny dzień dzisiaj mamy Zosia się uspokoiła ogólnie, ale przy zasypianiu był cyrk znowu. Ale to nasza wina, bo ją odzwyczailiśmy ostatnio od zasypiania w łóżeczku. No i wczoraj było 45 min płaczu (ba! płaczu-raczej spazmów i zanoszenia) zanim zasnęła... Musiałam zacząć śpiewać, co nie jest dla mnie czynnością miłą i przyjmnąSpała potem całą noc.
Boziu aż trudno uwierzyć jak takie dziecko potrafi być cwane, uparte i jak szybko zapomina o tym, co niekoniecznie mu odpowiada, a do czego się już przyzwyczaiło
Czasami też jest ciężko.

biedna Zosia.
Tak to prawda,dzieci szybko się uczą

Witam się w piękny wtorkowy ranek!!!
Bartosz dzisiaj zaliczył pierwszy upadek w łóżeczku,tyle co się obróciłam,żeby ściągnąć poszwę z kołdry.Moje dziecko staje i puszcza się łóżeczka,albo trzyma się jedną rękąCo było płaczuNa główce z lewej strony odbita kreseczka od szczebla,nie zesiwiało.ale jest czerwonePrzyłożyła m zimną łyżeczkę.Mam załóżony ochraniacz i to dość duży,chyba podciągnę go wyżej
Dzisiaj idę do lekarki po skierowanie do specjalisty z tą ręką.
Zaglądnę pewnie wieczorem,bo piękna pogoda,trzeba korzystać

Miłego dnia

Stary 2010-03-30, 09:09   #2337
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka
Wczoraj położyłam sie pozno spac i jestem nie wyspana
Jade dzisiaj do mojej babci poodkurzac, umyc podłogi i łazienke (ona nie moze sie schylac).
A jutro cd. sprzatania u siebie. Okna mam juz pomyte, firanki zawieszone. Reszta mam nadzieje, pojdzie mi szybko. Na bierząco sprzatam wiec duzego bałaganu nie ma
Jeszcze w czwartek mam umowiona kosmetyczke - depilacja i henna brwi (teraz wyglądam jak borsuk z takimi zarośniętymi ).

Cytat:
jaide spac bo jutro rano jade z tata do szpitala na ta operacje
trzymajcie kciuki
Oczywiscie, mozno trzymam kciuki Musi byc wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a z wozka jestem bardzo zadowolona, Wercia jak narazie miesci sie bez problemu
super pasemka tez bym takie chciala
Kuba tez sie jeszcze miesci ale duzo miejsca to nie ma. Wydaje mi sie, ze jeszcze miesiac, dwa i dla wiekszej wygody bedziemy musieli kupic inna spacerowke a chcemy tez taka, zeby zmiesciła sie bez problemu do bagaznika (planujemy jezdzic z małym na wycieczki latem i jakis lepszy wozek bedzie potrzebny).

Cytat:

Wloski piekne! Jak lsnia

Przyłączam sie do życzeń Duz, duzo zdrowka i radosci dla naszych kochanych kruszynek

Dzieki. One tak lsnia bo fryzjerka ponakładała mi balsanow, odzywek, jadwab w płynie na codzien są bardziej matowe

A my swieta spedzimy troche w domu (mamy gosci) a troche w rozjazdach. Ale juz dzisiaj wiem, ze nie odpoczne a tylko sie wymecze.
Nie lubie takich rodzinnych spędów

Cytat:
a ja znów chora - poprzednio nie zaraziłam Tomusia i mam nadzieję, ze tym razem też się uda

moje dziecko od kilku dni budzi się dopiero o 7 - mam nadzieję, ze tak zostanie, ale ja i tak nie wyspana, bo dumałam jak rozwiązac jeden problem w pracy
Duzo zdrowka życzę.
Oby Tomuś sie nie zaraził.

Kuba teraz tez wstaje o 7 ale wg starego czasu to nadal 6.

Gdzie sie podziewa nasza Kasieńka? Chyba wczoraj jej nie było?
No i Mariola cos zamilkła

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-03-30, 09:09   #2338
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

NO TO BALANGA BO DZISIAJ SAME KOBIETKI MAJA SWIETO
ZUZIA,OLIWKA,MAJA:ro za:

Czesc
u nas nocka do bani mala zaczela szalec w nocy z obracaniem sie na brzuch i za kazdym razem stekala i wybudzona byla-efekt byl taki ze nie spala od 2.00 do 6.00
oczka miala takie spiace ale nie mogla zasnac, oczywiscie wypila butle mleka ale to nic nie dalo, potem zaczal sie placz bo juz mega zmeczona byla az wreszcie zasnela mi na rekach

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:13   #2339
Cassandra 23
Zakorzenienie

Ooo jest Kasia My tez tęsknimy

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Skierka, Aannuulla, Marica - co u Was dziewczyny?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-03-30, 09:18   #2340
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
my też rodziców mamy w tym samym mieście, więc zostajemy

idę na kawkę
Dużo zdrówka dla Ciebiei żeby Tomuś się nie zaraził.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hej kobiety
tesknie za wami, a nie mam jak tu zasiąść

Mała kursuje po podłodze, pędząc najczesciej tam gdzie nie może, gdzie kontakty, miska z wodą psa itp jak ją przesuwam to się złości złośnica mala.

Od rana mialam miec kolezanke na kawie, ale przykre syt jej Tz uniemozliwily nam spotkanie, wiec zostawilam mala z mezem pojechalam do przychodni po zwolnienie..., jestem 2 tyg do przodu.Mala ma "zapalenie oskrzeli" heh
Dość łatwo poszło, myslalam ze trudniej bedzie.
Potem byla niby znośna, ale jak druga kolezanka przyszla, to dala taki popis i odstawila taki cyrk
Kawy nie wypilam, ani nie moglam z nia porozmawiac.
Na 100% wsztystko przez zeby, placze dziwnie ukladajac ustka, duzo mieli jezorkiem w dziubku jakby jej cos przeszkadzalo, nie chce zeby ją glaskac po buzce, a juz bron boze w okolicy uszu.Macha wtedy rączkami i sie odgania, posmarowanie zelem tez graniczy z cudem
Tyle sie nawariowala, ze padla mezowi na rekach o 17... wiec kąpiel byla o wiele pozniej, ale jak tylko kolezanka wyszla to poszlam sie polozyc, bo przeciez wczoraj mala wstala o 5 (dla mnie to nadal 4)
Po kapieli wyszlam z domu.Pokonczyly mi sie pampki itp i z ciekawosci weszlam do pepco, wiec na mnie wrazenia sklep nie zrobil.Ciuszki rzeczywiscie tanie ale sama sztuczna chińczyzna
Fajne za to agd i poduszki, duperelki itp
Jak wrocilam to nie mialam sily na nic.Kapiel i prosto do lozka.

Dzis ja sie podcinam i farbuje
Zapowiada sie piekny dzien wiec moze mnie nie byc,prosze sie nie martwic.
No jesteś
biedactwo z Laurci.Jest z tymi zębami

Czekamy na fotki

Czeko współczuję nieprzespanej nocki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości