Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 22:44   #3781
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
A więc Martusiu ( ) no tak nie mówiłam,że tż ubiera się w czarny worek.to ci dopiero niespodzianka,co?
Ja raz przyszłam do tz-ta,ja patrze a ten czyta nasz wątek,a zwłaszcza to co ja napisałam. Ciekawska bestia.
To się goście zdziwią
A co do TŻta, to ciekawość to pierwszy stopień do piekła (albo do wiedzy jak kto woli) Pozdrawiam Cię TŻcie Mad skoro nas tak chętnie podczytujesz

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18226410]ooooo dziekuję dziękuję bo własnie zamawiam skrzynki i mialam zacząć szukać czegoś na grawer

a skrzynka jednak taka prosta i dobre winko wrzucimy, moze Porto
http://allegro.pl/item964077515_skrz...iekowania.html[/QUOTE]

Ładny kolorek tej skrzyneczki
No to na koniec jeszcze jeden tekst podziękowania. Jak go przepisywałam, to się pobeczałam jak dziecko

15. Dziękuję, że znosiłeś to,
Czego nie sposób było znieść,
Że robiłeś coś z niczego,
Że dawałeś, mając puste kieszenie,
Że wybaczałeś, choć nie przepraszałam,
Że kochałeś, gdy kochać się nie dało,
Że mnie wychowałeś
I że to wszystko Ci się udało.
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:46   #3782
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Ja nie mam pojęcia co podarować moim rodzicom i teściowej na pdziękowanie za trud w nasze wychowanie.
Za to myślałam wczoraj nad symbolicznymi podziękowaniami dla gości.
I podobają mi się te serduszka http://moda.allegro.pl/item944592565...serduszka.html ,ale najbardziej podoba mi się te pudełeczka a'la Para Młoda (patrz zdjęcie poniżej ) Nawet mam chęc zrobić to sama,czekam na szablon bo ktoś ma mi zrobić.Mam nadzieje,że zrobi. Tylko co dać do środka,nie mam pomysłu.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:46   #3783
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a tak wracajac do slubnych tematow to zobaczylam dzis butki jednej PMki, ktora sobie je zamowila w tej firmie gdzie ja chce (do tanca) i zaczynaja mnie kusic sandalki i do tego srebrne w sumie zawsze by sie przydaly jeszcze na inne wyjscia, a moim zdaniem sa bardzo fajne i wygladaja baaardzo wygodnie
Załącznik 2988431
co sadzicie?
Mierzyłąm je w piątek w tym samym sklepie i dla mnie nie były wystarczająco wygodne Czułam każdy ten paseczek osobno. Zamówiłam czarne sandałki bez tylu pasków a na ślub zamawiam tam takie z całymi przodami bo wydaje mi się, że nie pasują takie otwarte

Mad gratuluję zakupu I jestem pod wrażaniem, my za garnitury weźmiemy się pewno dopiero w wakacje

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18225415]
chyba, ze taka zwykła i dobre winko ..
http://allegro.pl/item964077519_slub...iekowania.html
http://allegro.pl/item964078204_skrz...iekowania.html[/QUOTE]

Mi się bardziej podobają te proste, bez udziwnień. Chociaż wyglądają trochę jak trumny
Stary 2010-03-29, 22:49   #3784
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam pojęcia co podarować moim rodzicom i teściowej na pdziękowanie za trud w nasze wychowanie.
I podobają mi się te serduszka http://moda.allegro.pl/item944592565...serduszka.html ,ale najbardziej podoba mi się te pudełeczka a'la Para Młoda (patrz zdjęcie poniżej ) Nawet mam chęc zrobić to sama,czekam na szablon bo ktoś ma mi zrobić.Mam nadzieje,że zrobi. Tylko co dać do środka,nie mam pomysłu.
Śliczne są te serduszka
My dla gości nie będziemy mieć podziękowań, bo TŻ stwierdził, że to niepotrzebny wydatek i dodatkowy problem, a goście i tak te pudełeczka zaraz wyrzucą i tyle
Stary 2010-03-29, 22:59   #3785
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
To się goście zdziwią
A co do TŻta, to ciekawość to pierwszy stopień do piekła (albo do wiedzy jak kto woli) Pozdrawiam Cię TŻcie Mad skoro nas tak chętnie podczytujesz
A no się goście zdziwią,oj taa.
Dziękuje w imieniu tz-za pozdrowienia,ale obecnie go przy mnie nie,ale moge mu przekazać tudzież jutro mu pokazać.

Cytat:
Ładny kolorek tej skrzyneczki
No to na koniec jeszcze jeden tekst podziękowania. Jak go przepisywałam, to się pobeczałam jak dziecko

15. Dziękuję, że znosiłeś to,
Czego nie sposób było znieść,
Że robiłeś coś z niczego,
Że dawałeś, mając puste kieszenie,
Że wybaczałeś, choć nie przepraszałam,
Że kochałeś, gdy kochać się nie dało,
Że mnie wychowałeś
I że to wszystko Ci się udało.
No fajowe podziękowanie.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Śliczne są te serduszka
My dla gości nie będziemy mieć podziękowań, bo TŻ stwierdził, że to niepotrzebny wydatek i dodatkowy problem, a goście i tak te pudełeczka zaraz wyrzucą i tyle
W sumie Twój tż też ma racje,aczkolwiek takie symboliczne prezeciki z czekoladką w środku ( np ) nie zaszkodzą. Aczkolwiek nie wiem,czy robić co nie,chęci mam gorzej z rozpędem.
Stary 2010-03-29, 23:03   #3786
Anouk.
BAN stały

Cytat:
wg tradycji daje się słodycze. mozesz albo kupic jakies cukierki w sklepie, albo zamowic takie z waszym foto (http://allegro.pl/item923968527_czek...ertyfikat.html) albo mozecie do pudelek wlozyc migdaly w lukrze (http://allegro.pl/item957496071_swie...zy_kolory.html). Migdaly sa najbardziej tradycyjne. My facetom bedziemy dawac miniaturki wódki (jako wodka weselna) a babkom wlasnie migdaly w pudeleczkach i kazdemu dokladamy po czekoladce ze zdjeciem
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:04   #3787
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Mad gratuluję zakupu I jestem pod wrażaniem, my za garnitury weźmiemy się pewno dopiero w wakacje
Dziękuje za gratulacje.
Nic się nie przejmuj bo my równiez mieliśmy dopiero zamiar kupić tz-towi garniak gdzieś na początku lipca.No,ale zaciągał mnie do ogladania garniaków i po którymś razie,zaczelismy w domu dyskutować czy nie kupić garniaka tutaj w uk.Noi od słowa do słowa,poszliśmy znów ogladac ( niby tylko ogladać ) ale stwierdzilismy że jak znajdzie sie jakiś fajny,to kupi/my i tak tez zrobilismy.My mieć to właśnie z głowy.
Stary 2010-03-29, 23:08   #3788
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Mierzyłąm je w piątek w tym samym sklepie i dla mnie nie były wystarczająco wygodne Czułam każdy ten paseczek osobno. Zamówiłam czarne sandałki bez tylu pasków a na ślub zamawiam tam takie z całymi przodami bo wydaje mi się, że nie pasują takie otwarte

Mi się bardziej podobają te proste, bez udziwnień. Chociaż wyglądają trochę jak trumny
To zobacz tą
http://www.allegro.pl/item975929883_..._laserowy.html
trumienka wysciełana aksamitem czerwonym jak dla wampirka

Cytat:
Śliczne są te serduszka
No własnie też tak stwierdziliśmy, ze nawet co któraś osoba to zabierze a wyda się sporo pieniedzy na to...

Cytat:
Najbardziej tradycyjnie to 5 migdałków- każdy coś tam symbolizuje...tylko nie pamietam co
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:10   #3789
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
no @ powinna niedługo być..

matka mi ciagle nadaje że mam się bronic w maju nawet kwietniu, ona nie rozumie że mam przestój w badaniach i może nawet w czerwcu/lipcu nie obronię,a do czerwca mam normalnie zajęcia, że już natychmiast mam szukać pracy.. jakbym tego nie robiła wrrrrrrrrrrrrrrr.....prac uję weekendowo więc na swoje wydatki mam.. denerwuje mnie wiara na uczelni, wszyscy wszystko dla siebie, kopią pod sobą dołki.. masakra jaki jest wyscig szczurów nie wiem co czego.. koleżanki mnie olały na całej linii, pewnie na wesele tez nie przyjdą bo to to bo to tamto..

czy jestem taka zła?? TŻ powiedział, że mam napsiać ogłoszenie w necie :Szuakm nowych koleżanek"
głowa do góry!
jesteś pracowitą dziewczyną i chyba najlepiej będzie jak "olejesz" gadanie mamy i będziesz robiła wszystko według swojego (a nie jej) planu....
a sytuacji na uczelni, to nie zazdroszczę. ja na całe szczęście mam bardzo fajnych ludzi i atmosfera jest ok

a co do koleżanek, to ja już przestałam się przejmować tym, które na wesele przyjdą a które nie. jeśli nie przyjdą to ich strata. i skoro wyjdzie tak, że będą miały "ważniejsze rzeczy na głowie niż moje weselisko" albo "podróż na moje wesele to będzie dla nich taki wielki wydatek" , to widocznie są to osoby, które tak naprawdę nie zasługują na uwagę z mojej strony....

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hejka

Też się wybieramy na WyspęTajemnic ..
Ja ze swojej strony mogę polecić Nostalgię Anioła .... trochę późno oglądałam, ale film jest super.

(...)
Nostalgię Anioła również polecam
nie do końca mnie zachwycił, bo był zbyt przewidywalny, ale jeśli ktoś jest kino-maniakiem (tak jak mój Tż) to może go obejrzeć

Cytat:
(...)

Ja raz przyszłam do tz-ta,ja patrze a ten czyta nasz wątek,a zwłaszcza to co ja napisałam. Ciekawska bestia.
mój Tż ostatnio mi się przyznał, że podczytuje czasem co piszę na Wizażu.... ale tylko na wątku "Kobiety mężczyzn mundurowych"

Cytat:
Śliczne są te serduszka
my na dzień dzisiejszy też nie planujemy podziękowań dla gości z takich samych powodów.
ale kto wie, czy do października jeszcze ze 3 razy zdania nie zmienię

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"

Edytowane przez aicila
Czas edycji: 2010-03-29 o 23:14
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:15   #3790
gospella
Wtajemniczenie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18227319]To zobacz tą
trumienka wysciełana aksamitem czerwonym jak dla wampirka

No własnie też tak stwierdziliśmy, ze nawet co któraś osoba to zabierze a wyda się sporo pieniedzy na to...

Najbardziej tradycyjnie to 5 migdałków- każdy coś tam symbolizuje...tylko nie pamietam co [/QUOTE]
trumienka fachowa

co do prezencików zastanawiałam się, czy nie połozyć na talerzyku kasztanka tzw, dobry, dość duży i smaczny, tak bez niczego, ale nie wiem czy to nie elegancko, bez opakowania jakiegos, ale woreczek to już dodatkowy koszt, wkładanie, zaciąganie - więcej zachodu i już mi się odechciało
wolę wydać na kosmetyczkę tę kasę
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:20   #3791
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
trumienka fachowa

co do prezencików zastanawiałam się, czy nie połozyć na talerzyku kasztanka tzw, dobry, dość duży i smaczny, tak bez niczego, ale nie wiem czy to nie elegancko, bez opakowania jakiegos, ale woreczek to już dodatkowy koszt, wkładanie, zaciąganie - więcej zachodu i już mi się odechciało
wolę wydać na kosmetyczkę tę kasę
Sam kasztanek na stole, to chyba trochę nieelegancko, ale mógłby np. świadek mieć te kasztanki w koszyczku i częstować gości po złożeniu życzeń
Stary 2010-03-29, 23:25   #3792
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Sam kasztanek na stole, to chyba trochę nieelegancko, ale mógłby np. świadek mieć te kasztanki w koszyczku i częstować gości po złożeniu życzeń
no mógłby, ale pod kosciołem jest zamieszanie itp
chyba będzie oschle i już
muszę zaklepac te autokary bo się wykończe nerwowo
Stary 2010-03-29, 23:26   #3793
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Anouk. Pokaż wiadomość
wg tradycji daje się słodycze. mozesz albo kupic jakies cukierki w sklepie, albo zamowic takie z waszym foto (http://allegro.pl/item923968527_czek...ertyfikat.html) albo mozecie do pudelek wlozyc migdaly w lukrze (http://allegro.pl/item957496071_swie...zy_kolory.html). Migdaly sa najbardziej tradycyjne. My facetom bedziemy dawac miniaturki wódki (jako wodka weselna) a babkom wlasnie migdaly w pudeleczkach i kazdemu dokladamy po czekoladce ze zdjeciem
Właśnie tak myślałam,aby dac do pudełeczek jakąs czekoladke.
A wasz pomysł też fajny.
Stary 2010-03-29, 23:28   #3794
Martoolka87
Zakorzenienie

TŻcik już do mnie wraca z pracy, więc zmykam wygrzać mu miejsce w wyrku
Dobranoc
Stary 2010-03-29, 23:36   #3795
madmuazelle
BAN stały

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18227319]
To zobacz tą
trumienka wysciełana aksamitem czerwonym jak dla wampirka [/QUOTE]
Fajna trumienka.

Najbardziej tradycyjnie to 5 migdałków- każdy coś tam symbolizuje...tylko nie pamietam co [/QUOTE]
O nawet o tym niewiedziałam,ale sprawdziłam i 5 migdałów oznacza:

Dlatego pięć migdałów to pięć radosnych życzeń:
* szczęścia,
* zdrowia,
* pomyślności,
* długiego życia
* i miłości!

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

No własnie też tak stwierdziliśmy, ze nawet co któraś osoba to zabierze a wyda się sporo pieniedzy na to...[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
my na dzień dzisiejszy też nie planujemy podziękowań dla gości z takich samych powodów.
ale kto wie, czy do października jeszcze ze 3 razy zdania nie zmienię
No powiem Wam dziewczyny,że mnie zniechęcacie. A tak na serio,hm powiadacie że to strata pieniędzy.Hm..sama nie wiem,waham się jeszcze. Jeszcze musze zresztą obgadać to z tz-tem,zobacze co powie.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-03-29 o 23:33
Stary 2010-03-29, 23:36   #3796
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajna trumienka.

O nawet o tym niewiedziałam,ale sprawdziłam i 5 migdałów oznacza:

Dlatego pięć migdałów to pięć radosnych życzeń:
* szczęścia,
* zdrowia,
* pomyślności,
* długiego życia
* i miłości!
ale ty jestes mądra MAddobrej nocki
Stary 2010-03-29, 23:40   #3797
Ellin_ak
Rozeznanie

Eh...co za dzień. Dziś mieliśmy pierwsze spotkanie w poradni-za miesiąc drugie i koniec Jestem padnięta. Jeszcze robiłam Tżtowi karpatkę i coś nie za bardzo wyszła wizualnie-zobaczymy czy jutro będzie dobra.
Tż znalazł w końcu buty wiosenne dla siebie-szukaliśmy jakiś od 2 tygodni. Ja znalazłam piękne buty dla siebie, ale niestety mam niewielką różnicę w długości stóp i jeden pasuje a drugi za mały. W sklepie się nie zgodzili sprzedać z dwóch równych i ich trochę rozumiem ale były naprawdę piękne i było mi przykro. Tż powiedział że powinnam dać ogłoszenie na gumtree że szukam dziewczyny co ma odwrotną proporcję do mnie i z nią chodzić na zakupy Jest to jakaś myśl
Znalazłam też kieckę na cywilny
http://i904.photobucket.com/albums/a.../od2/su71b.jpg
Jutro zamawiam

Lecę spać bo na 7:00 do pracy. Do jutra!

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-03-29 o 23:43
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:52   #3798
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
ale ty jestes mądra MAddobrej nocki
Dziękuje za komplement.
Lecz jest jedno,ale... to nie ja jestem mądra,tylko internet.
Znaczy głupia też nie jestem.
Dobranoc,bo pewnie idziesz już spac.

Mam ochote na coś słodkiego.Ide wywęszyć,może coś znajde.O,albo nie,kakao sobie może zrobie ( choć nie bardzo mam na nie ochote ) Ubolewam nad tym,że mi się kit katy senses skonczyły.

Musze też pogadac z tz-tem,by zadzwonił do swojej bratówki i powiedział,że cchemy aby ich mała niosła nam obrączki.Coś nie coś już tam kiedyś o tym gadaliśmy,ale to jest teraz pewne że chcemy i będzie małej raźniej bo za nami będzie szła przecież jej mamusia,bo jest naszą świadkową.
Stary 2010-03-30, 09:04   #3799
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:

Może coś takiego:
http://www.allegro.pl/item963706699_...troczkami.html

albo coś takiego:
http://www.allegro.pl/item958417788_...ka_dodomi.html

albo takie:
http://www.allegro.pl/item961124546_...ne_nowosc.html

Nie wiem,nie wiem szukam i może mnie natchnie o że te i koniec.Tak czy siak musze znowu/jeszcze pogadac z kuzynka tż-ta na ten temat.
Mad mi się podobają najbardziej te trzecie z tych które wkleiłaś

Jeśli chodzi o pomysł robienia sobie ślubnego makijażu na własną rękę to ja bym się nie zdecydowała. Po pierwsze wcale mi jakoś rewelacyjnie makijaż nie wychodzi, po drugie trwałe kosmetyki są drogie, po trzecie mam trochę problematyczną cerę i trzeba się na tym znac żeby zakryc wszystkie niedoskonałości ładnie a poza tym tak jak Lain napisała to żadna oszczędnośc praktycznie

Aha i jeszcze rozmawiałyście o oprawie muzycznej ślubu.. Ja niczego nie zamawiam gdyż moja kuzynka spytała się mnie czy nie chciałabym w ramach prezentu ślubnego fajnej oprawy muzycznej. Bo ona jest studentką na instytucie muzyki i ma samych znajomych muzyków praktycznie i ich zarezerwowała, zapłaci im za przejazd itp i będą mi pięknie grac
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:25   #3800
asiulek1705
Wtajemniczenie

Hello Nadrobiłam Was, teraz się tylko witam i zmykam bo mam parę rzeczy do zrobienia i zaglądnę później. Właśnie @ przyjechała... Ale i tak mam dobry humor, miło jest się budzić rano obok TŻta
Stary 2010-03-30, 09:51   #3801
lain
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a ja sobie kupiłam neutrogenę czerwoną do rąk i już mi się nie wysuszają

może to po prostu wiosna przyszła i ręce po zimie takie mamy...
mozliwe, ze to jakis efekt przedwiosnia
tem mam Neutrogene do rak, ale zawsze uzywalam tylko jak jechalismy na deske trzeba bedzie zaczac czesciej z reszta pomadki do ust Neutrogeny tez sa super lubie ta firme

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
Mamy ślub w lipcu i nie wiem kiedy sie umowic z facetem na nauke tańca. Maj to za wczesnie ? hmmm bo potem inne sprawy beda.
my mamy slub w lipcu, a na kurs chodzimy od polowy lutego ale to taki kurs grupowy, a na taka indywidualna lekcje chcemy sie jeszcze gdzies tak moze w lipcu umowic

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Lain, co do butków: Ładne
Niestety ja o sandałkach mogę zapomnieć, bo mam strasznie wąska stopę i jedyne buty bez palców jakie mogę nosić to peep-toe, a i te muszą być mocno zabudowane - bo po prostu stopa mi wyjeżdża przodem ...
ja tez mam waska i chuda stope, ale to sa buty robione na zamowienie - dokladnie pod wymiary stopy, wiec teoretycznie nie powinno nic wyjezdzac j sie w przypadku tego typu butow (w sumie w zabudowanych tez) ratuje zelowymi poduszeczami i jest w miare ok - zawsze to wypelni w jakiejs czesc wolna przestrzen w bucie

Cytat:
wlasnie mialam taka watpliwosc co do tych paseczkow ja juz na slub mam upatrzone zabudowane z przodu, ale od czasu do czasu cos zobacze i mnie kusi

Cytat:
mój Tż ostatnio mi się przyznał, że podczytuje czasem co piszę na Wizażu.... ale tylko na wątku "Kobiety mężczyzn mundurowych"
to moj sie smieje jak mu czasem mowie co ciekawego pisza na forum wie co to za forum itp. ale chyba nie czyta do niego w ogole jakos nie przemawia instytucja forum internetowego i nigdy na zadnym nie siedzial, wiec pewnie tu tez nie chce mu sie zagladac wystarczy, ze ja od czasu do czasu opowiem mu cos ciekawego

Cytat:
No powiem Wam dziewczyny,że mnie zniechęcacie. A tak na serio,hm powiadacie że to strata pieniędzy.Hm..sama nie wiem,waham się jeszcze. Jeszcze musze zresztą obgadać to z tz-tem,zobacze co powie.
a ja tam jestem zdania, ze to nie strata pieniedzy tylko mily gest u mnie beda recznie robione trufle zapakowane w tiulowe woreczki

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Aha i jeszcze rozmawiałyście o oprawie muzycznej ślubu.. Ja niczego nie zamawiam gdyż moja kuzynka spytała się mnie czy nie chciałabym w ramach prezentu ślubnego fajnej oprawy muzycznej. Bo ona jest studentką na instytucie muzyki i ma samych znajomych muzyków praktycznie i ich zarezerwowała, zapłaci im za przejazd itp i będą mi pięknie grac
oo fajowo
ja mam niestety wsrod swoich znajomych tylko klarneciste, kilku gitarzystow, wokaliste zespolu metalowego i szwagra basiste zespolu 'hardcore'owego' cos tak nikogo z nich nie widze w formie oprawy mszy koscielnej

alez mi sie swiatecznie w domku zrobilo kilka dni urlopu mamy i juz gdzieniegdzie swiateczne dekoracje, na stole wielkanocne serwetki, w wazonie zolte tulipany i bukszpan z baziami, a na parapecie w kuchni rzezucha, hiacynty i zonkile ahh lubie swieta i podczas gdy bozonarodzeniowe kojarza mi sie glownie z pysznym jedzeniem to wielkanocne jakos tak raczej z aktywnoscia fizyczna - wiosenne spacerki, wycieczki rowerowe itp zdecydowanie jestem amatorem swiat
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:57   #3802
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Ja nie wiem co dać rodzicom.Kwiaty może i tak,ale prędzej w donicy żeby coś zostało.Skrzynka na alkohol też fajny pomysł.Nie wiem też jak podziekować gościom..
Kolezanka miała salę udekorowaną w storczykach w donicy.Potem na odchodnego każdy dostał storczyka

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:19   #3803
mariiasia
Zadomowienie

cześć PMki!

jeszcze tylko dziś i jutro i marzec mamy z głowy! a potem sruuuu i 25 wrzesień

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:26   #3804
Ellin_ak
Rozeznanie

hej! czy już któraś z Was- poza naszą kochaną Wodą-miała ślub cywilny? chodzi mi o to gdzie i jak trzeba opłacić te 84zł? chcemy jutro iść odebrać akt urodzenia Tżta i od razu załatwic sprawę wpłaty, ale nie wiemy za bardzo jak a tam nikt nie odbiera.
Stary 2010-03-30, 10:42   #3805
asiulek1705
Wtajemniczenie

To jaaa, wróciłam Pranie zrobione, kuchnia posprzątana, czas na kawę Jeszcze tylko obiad trzeba zrobić.
Stary 2010-03-30, 10:46   #3806
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
[.....]
[.....]
mam nadzieję, że mój nie czyta jeszcze by się dowiedział z jakim czubkiem się żeni
Stary 2010-03-30, 10:57   #3807
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
no @ powinna niedługo być..

matka mi ciagle nadaje że mam się bronic w maju nawet kwietniu, ona nie rozumie że mam przestój w badaniach i może nawet w czerwcu/lipcu nie obronię,a do czerwca mam normalnie zajęcia, że już natychmiast mam szukać pracy.. jakbym tego nie robiła wrrrrrrrrrrrrrrr.....prac uję weekendowo więc na swoje wydatki mam.. denerwuje mnie wiara na uczelni, wszyscy wszystko dla siebie, kopią pod sobą dołki.. masakra jaki jest wyscig szczurów nie wiem co czego.. koleżanki mnie olały na całej linii, pewnie na wesele tez nie przyjdą bo to to bo to tamto..

czy jestem taka zła?? TŻ powiedział, że mam napsiać ogłoszenie w necie :Szuakm nowych koleżanek"

mam nadzieję
hej! uszy do góry! nic się nia martw koleżankami, bo jeśli się obrażają nie wiadomo o co czy cię olewają tzn że to wcale nie są koleżanki

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
dobrze, dobrze juz nie mysl za dużo, bo zaczynasz filozofować i głupotki wygadujesz
dokładnie
Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
To jaaa, wróciłam Pranie zrobione, kuchnia posprzątana, czas na kawę Jeszcze tylko obiad trzeba zrobić.
nieźle ci poszło a ja w pracy kisnę

p.s. Martoolka! dziękuję za teksty podziękowań kochana jesteś że chciało ci się to przepisywać

mój mały wielki cud

72--65--->62

Edytowane przez mariiasia
Czas edycji: 2010-03-30 o 10:58
mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 11:05   #3808
gosica502
Wtajemniczenie

U mnie też roboczo Tzn na razie udało mi się umyc okna i mam nadzieję że skończę sprzątac swój pokój chociaż A popołudniu jadę na zakupy i do spowiedzi
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 11:07   #3809
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Czy wszystkie macie drukowane - personalizowane zaproszenia? Czy może jest tutaj ktoś kto sam ma je wypisać?
Mnie spodobały się zaproszenia całe białe z wytłoczonymi wzorami takie jak te
http://www.rysaga.piasta.pl/zz250/zz250a.jpg
http://www.rysaga.piasta.pl/zawp/
Ale trzeba je wypisać! A to tyle roboty.
Już zaczęłam się zastanawiać czy można tą wewnętrzną kartkę odczepić i samej wydrukować.
Jak myślicie?
Bardzo leniwa jestem
Nie polecam wyrywania kartki. Kiedyś tak robiłam w pracy z paroma świątecznymi i kiepsko to wyglądało. One są z reguły dość mocno przyklejone

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość

Niech mnie ktoś pocieszy

Znalazłam właśnie idealne dla mnie buty do ślubu, ba nawet dwie pary. I co - okazuje się, że w Aldo Uk nie ma opcji international shipping
Na dodatek powiem, że jedne z tych butów są na wyprzedaży - 14,99Ł
W Polsce za tyle to sobie co najwyżej fleka w aldo kupię

Wyprowadzam się
Albo mad poproś

Cytat:
Ja tak chciałabym zrobić Tżtowi coś tam wspominałam i nawet mu się podoba weźmiemy dla świadka wielki kosz a w koszu takie cuś: http://www.allegro.pl/item976446834_...00szt_hit.html

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Eh...co za dzień. Dziś mieliśmy pierwsze spotkanie w poradni-za miesiąc drugie i koniec Jestem padnięta. Jeszcze robiłam Tżtowi karpatkę i coś nie za bardzo wyszła wizualnie-zobaczymy czy jutro będzie dobra.
Tż znalazł w końcu buty wiosenne dla siebie-szukaliśmy jakiś od 2 tygodni. Ja znalazłam piękne buty dla siebie, ale niestety mam niewielką różnicę w długości stóp i jeden pasuje a drugi za mały. W sklepie się nie zgodzili sprzedać z dwóch równych i ich trochę rozumiem ale były naprawdę piękne i było mi przykro. Tż powiedział że powinnam dać ogłoszenie na gumtree że szukam dziewczyny co ma odwrotną proporcję do mnie i z nią chodzić na zakupy Jest to jakaś myśl
Znalazłam też kieckę na cywilny
http://i904.photobucket.com/albums/a.../od2/su71b.jpg
Jutro zamawiam

Lecę spać bo na 7:00 do pracy. Do jutra!
A widziałaś ją na żywo? ja jakoś nie mam zaufania do sukienek japan style.... naczytałam się na wizażu jakie to potem szmatki przychodzą...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 11:21   #3810
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
A widziałaś ją na żywo? ja jakoś nie mam zaufania do sukienek japan style.... naczytałam się na wizażu jakie to potem szmatki przychodzą...
tak, widziałam zdjęcia na zywo

eh...nie mogę odżałować tych pieknych butów ze wczoraj...

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-03-30 o 11:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości