|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() Ja też nie lubię pepco Pokażesz się, prawda? ![]() Cytat:
I daj znać koniecznie co z ręką Cytat:
|
|
#2342 |
|
BAN stały
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
hej
![]() nie pocytuje teraz - to co pamietam svi kciuki za operacje Olu sliczne masz dziecviaczki Tru współczuje p4w zdrówka Zuziu Oliwko Maju Amelka non stop baba dada nie nie mama ta ta. a wczoraj przydzwoniła głową w podłogę, tak płakała że aż się zaniosła i kilka sekund nie mogła oddechu złapać ale podmuchałam w buźkę i złapała... na szczęście siniaka nigdzie nie ma. jakoś ręka jej się podwinęła przy raczkowaniu i poszła...co mnie cieszy to od zmiany czasu Amelka śpi do 8 co do świąt to my wyjazd do męża do domu w sobotę - pewnie ponad 4 godz w drodze bo ok 300 km. u męża do niedzieli do popoludnia, potem po moją mamę i jedziemy do mojej chrześnicy a w poniedziałek najprawdopodobnej powrót ale jeszcze nie wiem bo mąż ma wolny i wtorek. tylko u teściowej nie chce siedziec wiec jak da rade u mnie w domu to zostaniemy u mnie do wtorku |
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo siły życzę i pochwal się fryzurką
|
|
|
#2344 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Specjalistę zaliczę pewno po świętach Cytat:
|
||
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Weroniczka dziekuje za zyczenia
Kasiu czekamy na fotki nowych wloskow Skierko biedna Amelka ide malej dac jesc a potem sie zbieram do fryzjera
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my zawsze spędzamy święta razem - tzn. moi rodzice z teściami, zeby nie jeździć i zeby nikt nie był sam
|
|
|
#2347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie Wercia w dzien dłuzej pospi ![]() Kuba tez kiedys tak w nocy robił, przekrecał sie na brzuch i nosem o poduszke tarł. Teraz jak sie obudzi to siada i tak siedzi a jak juz mu sie znudzi to kładzie sie i spi lub łazi po łożeczku i pojękuje.Cytat:
A ja wprost uwielbiam Pepco. A ciuszki wg mnie są bardzo dobre gatunkowo. Mały ma duzo rzeczy z tego sklepu, piore je juz długo i jeszcze nic sie nie rozciagneło, nie skurczyło i nie wyblakło. Takze za taka cene jestem zadowolona z pepcowych produktów.A te duperelki do mieszkania są naprawde super poduszeki, ramki, swieczki itp. duzy wybór Kasiu, oczywiscie czekamy na fotki Cytat:
Te małe wypadki naszych dzieci są nieuniknione. A to dopiero początek
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-03-30 o 09:38 |
|||
|
|
|
#2348 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my tez zapinamy pasy w wózku, tylko jak spi albo lezy odpinam ale jak siedzi zawsze zapiete Cytat:
Wojtusiu zdrówk dla córci Tru oj ale mieliście przygode nie wesola, te polskie drogi sa okropne, u nas gosciowi urwalo koło i wypadek był masakra, i nie popuście im trzymam kciuki ![]() Czeko Weronisia ma słodkiego kitusia ![]() Unholy kochana jesteś a jak z dopłatą???? Moja myszka tak zaczeła smigac że nie idzie za nia nadążyć, włącze kompa i nawet nie mam kiedy usiąść i popisac z wami bo juz ucieka, na kaanapie nie chce ze mna siedzieć, no chyba ze uderza w klawiaturę to wtedy siedzi spokojnie , juz zaczeła chodzic za 1 rączke bo w 2 musi zawsze cos trzymac co znajdzie po drodze, i nie popouści jak jej nie dam żeby sobie podniosła. woła mama, bababa, jak cos chce to woła eeee, ale powiem wam że dziś mnie zadziwiła, poszła spac o 22 i obudziła się tylko raz o 1 dałam smoka i spaała az do 8 u siebie, no i teraz juz od 9 znów kima ale złapała dzis bakcylka do spania.---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- No i oczywiście sto lat dla Naszych solenizantek Oliwki, Zuzki i maji sto lat dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Mam prośbe pomóżcie wybrać fotelik ![]() chcę taki do 250 zł. co myslicie o takich:: http://www.allegro.pl/item972976827_...row_super.html http://www.allegro.pl/item975497582_..._vivo_124.html http://www.allegro.pl/item966237785_...i_podusia.html http://www.allegro.pl/item973331907_...we_kolory.html http://www.allegro.pl/item978248929_...isy_wys_0.html http://www.allegro.pl/item980135065_...regulacja.html |
|||
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do fotelika to jesli miałabym jakis wybrac z powyższych linków to chyba kupiłabym ostatni. My mamy Espiro Optima i jestesmy zadowoleni
|
|
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
o dzięki, może i ten co ty mmasz kupimy bo fajny i jak mówisz ze dobry, a lepiej dołozyc i kupic sprawdzony
a moja strasznie sie rwie do chodzenia, jak siedzi to łapie mnie za rece i wstaje a jak nie chce z nia chodzic to krzyk i ryk no wiec na siłę nie będe jej zakazywała jak tak się rwie, puszcza sie jak wstanie i spada na dupcie i zamast płakac to sie smieje i znów sie podnosi, taka mała akrobatka |
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba kiedys tez tak sie rwał I chyba narazie mu to wystarczy.
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane! dziękuję za słowa wsparcia
Dziś póki małż nie pójdzie do pracy mamy czas na przedświąteczne porządki - okna, balkon, podłogi także popołudniu będę mieć więcej czasu na podczytanie Svi trzymam kciuki za operację taty! Cass gratuluję nowej fryzury ![]() Aha - dodałam nowy album z kilkoma fotami Adasia w swoim profilu
|
|
|
|
#2353 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień dobry
Aj nie mam dzisiaj jakoś weny, muszę trochę posprzątać, bo wczoraj niby coś robiłam, ale pożądanego efektu to nie przyniosło ![]() Marica, jeżeli mogę doradzić, to raczej skłaniałabym się do zakupu fotelika o mniejszym przekroju wagowym tzn 9-18, no max 9-25 np. tak jak ten ostatni, bo mają regulowane siedzisko w różnych pozycjach. A to u naszych szkrabów ważne, żeby mogły się przespać na półleżąco, bo inaczej to głowa będzie latał do przodu i do doopki z takim siedzeniem ![]() Co do wyliczeń, wpiszę wieczorem do tabelki jak już Małż wróci i da mi wszystkie podstęplowane kwitki Kasiu, czekam na fotki nowego fryza ![]() Ucałuj moją cierpiącą synową ![]() P4w, kuruj się , bo ładna pogoda idzie i Święta, więc choróbska sio ![]() Współczuję wszystkim dzieciaczkom mniejszych i większych upadków. Niestety to nieuniknione ![]() Niektóre Dziewczyny, zapominacie o życzonkach dla Werci Na święta będziemy w niedzielę u Rodziców na śniadaniu/obiedzie, a na 16 idziemy na ślub (dzieci zostaną z Dziadkami), w poniedziałek jedziemy do Teściów (za Wawą ale w drugą stronę, więc to mała wyprawa ok 30km) na obiad. I tyle. Ja starym zwyczajem robię tylko hurtowe ilości sałatki warz., żeby zawieźć do Rodziców. Barszcz/żur tylko dla nas, w tygodniu upiekę coś z dziczyzny, a inne specjały dostanę od jednych i drugich rodziców. Idę myć włosy i zacznę porządki w naszej sypialni, a potem na spacerek. Milego dnia
|
#2354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję że w pracy to żadne poważne kłopoty... Cytat:
ja też nie..i to siedzenie siedzenie siedzenie ![]() ![]() jak to mój TŻ zwykł mawiać: żyję ale co to za życie ![]() Dzień dobry ![]() Widzę że wasze dzieciaczki poprzestawiały się przy zmianie czasu, nie ukryam ze ja też bardzo na to liczyłam ale dzisiaj rano Martynka uświadomiła mi że moje nadziej były płonne...rano to znaczy o 5.40 Dziewczyny mam pytanie czy jest na wątku jeszcze jakieś dziecko które nie "mówi" sylabami już? Chodzi mi o to że Martynka owszem, opowiada ale spółgłosek ani tym bardziej konkretnych sylab niet, same piski, krzyki, samogłoski...Ja wiem, ja wiem, każdy w swoim tempie itp ale zaczynam się martwić..wasze dzieciaki już słowa zaczynają a ona ani ba ani da ani nic w tym stylu... ![]() No rzeczywiście gapa ze mnie: Wszystkiego dobrego kochane bąbelki
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-03-30 o 10:58 |
||
|
|
|
#2355 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny!
Ale sie dzisiaj wyspalam Daniel obudzil sie o szostej na mleko a potem jeszcze przysnal do dziewiatej .Najlepsze zyczonka dla naszych dzisiejszych solenizantek.!!! Cass sliczna fryzurka Unholy sliczne dzieciaczki !!! Tru wspolczuje przygody no i wydatkow . Svi trzymam mocno kciuki za operacje taty ![]() P4w zdrowka zycze! ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Skierko biedna Amelka , Daniel tez zaliczyl juz kilka takich upadkow. Ja dzisiaj wybieram sie z Danielem do przychodni na kontrole. Pozniej dam znac co i jak . Milego dzionka zycze!
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o sylaby to mój synuś jest bardzo gadatliwy, ale z kolei nie raczkuje czołga się do tyłu, podnosi pupkę i się buja, ale nie zrobił jeszcze ani jednego kroku, a inne dzieciaczki już próbują wstawać ![]() każdy się inaczej rozwija, róznice wiekowe naszych dzieci nie sa wcale takie duże i całkiem normalne jest ze jedno zabkuje jak ma 6 miesięcy, a inne jak ma 9, tak samo z raczkowaniem i chodzeniem - jedne dzieci na roczek już biegają a inne dopiero jak maja 1,5 roku nie martw się, dużo mów do niej w czasie codziennych czynności (ja z moim gadam tak jak z dorosłym bym rozmawiała ), a któregoś dnia Cie zaskoczyja w każdym razie się nie martwię tylko delikatnie stymuluję rozwój przy okazji różnych zabaw
|
|
|
#2357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
#2358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i nie napisałam wcześniej, Svi, kciuki za tatę Cytat:
Mówię do małej bardzo dużo i podobnie jak ty, jak do dorosłego nieraz, ostatnio TŻ się ze mnie śmiał jak pytałam Małej które spodnie jej założyć Gaduła jestem a całymi dniami sama z małą, zaczyna mi doskwierać nie powiem..., no chyba że u nas będzie tak jak w tym kawale o niemówiącym dziecku i kompocie
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
nie znam tego kawału
|
|
#2360 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasio miał już 5 lat, a jeszcze nic nie mówił. Pewnego dnia mama podaje mu obiad, a Jasiu krzyczy:
- A gdzie kompot?! Mama zdziwiona: - Jasiu, to ty umiesz mówić? - Umiem - odpowiada Jasio. Mama: - To dlaczego dotąd nic nie mówiłeś? - Bo zawsze był kompot!
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Wpałam przelotem ... robie własnie przelewy i musiałam wejść do Was ![]() Bartosz własnie ucina sobie drzemkę, a ja sprzatam, piorę, wieszam pranie, gotuję obiad, i płącę rachunki ... wszystko naraz - czyli nic nie będzie skończone na czas ![]() Wszystkiego naj naj naj dla naszych dziewczynek Widziałam , ze pisałyście o świętach ... my w pierszy dzień idziemy do mojej babci na śniadanie, zostajemy na obiad a potem jedziemy do teściów ![]() W drugi dzień śniadanie i obiad u nas w domu, a popołudniu do drugiej babci idziemy ![]() No a na koniec dnia - imprezka Bartosz zostaje z moja mamą, mam nadzieję, ze będzie grzecznie spał bo ostatnio nocki nie są za ciekawe ... budzi się co kilka godzin i nawet małż go nie uspokoi - muszę być ja ![]() Aannuullaa - świetny kawał o Jasiu Mój Bartek niby już mówił - dada, tata, mama, baba ... ale teraz upodobał sobie buczenie i robi buuuuuu i strasznie przy tym pluje no to lece powiesić pranie - moze mi go nie porwie - bo straaaasznie u nas wieje dzisiaj ... ale słoneczko jest
|
|
|
|
#2362 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczyny
u nas kiepska noc, maly co chwila budzil sie z placzem i nie mozna bylo go uspokoic - na dodatek dostal kataru, jeden i drugi ehh z tata pojechalismy o 8 do szpitala i do teraz siedzi z mama na korytarzu i czeka w kolejce - ze 100 osob tam jest to masakra jakas, ojciec ma juz cala dlon sina, w takie plamy sine, bo ten ciezar mu naciagnal reke i pewnie tetnica jest naciagnieta i zwezona i krew nie doplywa - jak dzis go wysla znow do domu to ich tam wytluke chyba
|
|
#2363 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Majeczko, Zuzia, Oliwko i Weroniczko rośnijcie zdrowo Svinecka za tatę Cytat:
muszę ją zagadywać i pokazywać różne rzeczy żeby się czymś zajęła i się uspokoiła.Cytat:
Dla Ani najważniejsze, że byłaś wtedy przy niej Cytat:
Cytat:
ciężko jest patrzeć jak dziecko tak cierpi. Ja chyba nigdy się nie przyzwyczaję do tych upadków bo za każdym razem zawału chcę dostać ![]() Cytat:
Amela już dawno mi nie zaserwowała takiej atrakcji tfu tfu.Cytat:
![]() Amela też do 8 śpi Moja o 22 ![]() Cytat:
Amelka jak się przebudzi to staje na równe nogi przy łóżeczku ![]() Cytat:
![]() No to mocno zaciskamy za wizytę.Cytat:
Małż mi to kiedyś opowiedział jak się go zapytałam co się tak nie odzywa ![]() A ja spieszę z dobrymi wieściami: WCZORAJ NAS WYPISALI ![]() Kupiłam nebulizator i w domku się będziemy inhalować jeszcze przez 2 tyg. ![]() Idę dalej Was czytać
|
|
#2364 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kuzwa to jest paranoja jakas
odeslali ojca do domu
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
megi super wieści
![]() Dziewczyny powiedzcie mi czemu nie mogę wstawiać linków z allegro? W ogóle nie pojawia się "wklej" (chciałam zapytać o wózek ).---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
O matko.... Nie wiem co powiedzieć. Brak słów normalnie.
|
|
#2366 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wrocilismy od lekarza. dobrze ze TŻ miał dzisiaj wolne, bo mielismy na zakupy jechac, ale Oliwka rano miała 38,9 gorączki wiec poszlismy do lekarza. I dobrze ze poszlismy bo okazało się ze ma anginę niestety. dostalismy antybityk na 10 dni. No i temperature mamy zbijac zeby duża nie była, bo straszyła mnie doktorka, ze u takich małych dzieci to drgawki mogą być od gorączki. Wiec zbijamy jak sie tylko da. Dajemy Oliwce paracetamol w syropku, tyle ze można go podawać co 4 godziny. Co jeszcze można robić aby temp. spadła? Oprócz chłodnej kąpieli?Trochę spadła teraz jest 38,6 ale to po tym paracetamolu juz. i tak duża wg mnie. Oliwka nigdy nie miała temparatury dlatego tak to przeżywam. Tylko pić nie chce, coś, je w miarę ładnie, ale pić nie chce, daje jej na siłę troche butelką, troche łyzeczką. Na dwór mozemy wychodzić, tak powiedziała doktorka. ale nie wiem czy pojdziemy dzisiaj jeszcze. Dziękuję w imieniu Oliwii za życzenia Później poczytam dokładnie co napisałyscie, bo teraz tak pobieżnie czytałam Svi, trzymam kciuki za tatę, żeby długo nie musiał siedzieć w tej kolejce. Takie są niestety szpitale nasze. Czeko, szkoda, że nocka nie przespana, ale moze dzisiaj już ładnie bedzie Weronisia spała. Idę zupkę zmiksować córci. |
|||||
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby Oliwka jak najszybciej wyzdrowiała
|
|
#2368 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
megi ciesze sie, ze Was wypisali
Cytat:
![]() jutro podobno maja go na sto procent operowac, mam nadzieje, ze tak bedzie tylko znowu pol dnia w kolejce hmmm nie wiem czemu Ci sie linki nie wklejaja ![]() Cytat:
przede wszystkim na wysoka goraczke dawaj czopki a nie syropek bo zbijaja bardziej i dluzej dzialaja - mozesz podac nurofen w czopkach - a najlepiej zwykle czopki pyralgine tylko nie cale bo one silne sa, ja dawalam Marcelowi i Erykowi 1/3 i pieknie zbijaly na dlugo rob jej tez zimne oklady na czolo i przede wszystkim pic, pic i jeszcze raz pic
|
|
|
#2369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Strach chorować teraz ![]() Cytat:
Nie wiem czemu Ci się nie wkleja u mnie jest normalnie.Wojtusia ja robiłam Amelce chłodne okłady na czoło i rączki. W szpitalu radzili też żeby nie ubierać dziecko zbyt ciepło i odkryć koszulkę na wysokości brzuszka. Ja tak robiłam i temperatura ładnie schodziła. Dawaj jej dużo pić, jak nie chce to zamiennie wodę, herbatkę może w końcu jej posmakuje. Trzymam mocno kciuki za Oliwkę
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
moze i spróbuję z tymi czopkami, mam takie czopki http://www.mamanazakupach.pl/farmace...ALGAN-CZOPKI-/
odczekam ten czas, aż syropek przestanie działać i dam czopki. No i spróbuję te okłady. Obiadku zjadła tylko kilka łyżek. Przez cały dzień wypiła 120 ml picia, wiecej nie chciała, ale co raz próbuję jej dawać i po kilka łyków wypija. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

,tyle co się obróciłam,żeby ściągnąć poszwę z kołdry.Moje dziecko staje i puszcza się łóżeczka,albo trzyma się jedną ręką
Co było płaczu
mala zaczela szalec w nocy z obracaniem sie na brzuch i za kazdym razem stekala i wybudzona byla-efekt byl taki ze nie spala od 2.00 do 6.00

. Wzielam Ja na rece, zaczelam spiewac, po 5 minutach juz bylo ok. Biedne te nasze dzieciaki, jeszcze nie moga powiedziec, czy cos boli, czy smutno, czy nuda.
Amela już dawno mi nie zaserwowała takiej atrakcji tfu tfu.

W ogóle nie pojawia się "wklej" (chciałam zapytać o wózek