etorebka cz.VII, już mamy wiosenną kolekcję!! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-30, 10:33   #3031
dodeczka84
Zakorzenienie

Dot.: etorebka cz.VII, już mamy wiosenną kolekcję!!

Cytat:
Napisane przez mourie Pokaż wiadomość
no ja właśnie też lubię ciemne kolory - brązy, fiolety, oliwki, czerwienie
a wyszły mi "pastelowe zielenie, zamglone pomarańcze i łagodne, ciepłe żółcie: kolory moreli, winogron, mięty i porannego słońca" - nie cierpię koloru żółtego w pomieszczeniach (tzn. może to jest i ładny kolor, gdyby nie fakt, że 80% Polaków ma mieszkania w odcieniach żółci) , a pomarańczowy miałam raz - ciągle byłam podminowana...
80% żółci to wynik małokubaturowych mieszkań Polaków biedulków, no i symbol słońca, rozweselacza dla Polaków smutasów - narzekaczy tak to rozgryzam
Stary 2010-03-30, 10:34   #3032
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez PaulinaPPP Pokaż wiadomość
Ale ja zbieram dla mamusi Dominiique ty nie musisz prosić twój kod cały czas bije rekordy popularności My to tak przejęłyśmy od Kali
Ostatnio wcale nie bije
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:36   #3033
kombineratorka
Zakorzenienie

agusia, mourie wyszło mi dokładnie to, co Wam Ciekawe, czy torebki też mamy identyczne

A swoją droga również nie przepadam za żółtym we wnętrzach Zdecydowanie bardzioej wolałabym brązy, beże i fiolety
Stary 2010-03-30, 10:37   #3034
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
ja też zrobiłam test wyszło mi, ze Twoje kolory to pastelowe zielenie, zamglone pomarańcze i łagodne, ciepłe żółcie: kolory moreli, winogron, mięty i porannego słońca. To harmonijne połączenie energii in i yang, które koi zmysły oraz zmniejsza wewnętrzne napięcie.
Mi tez tak wyszło

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:37   #3035
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dodeczka84 Pokaż wiadomość
80% żółci to wynik małokubaturowych mieszkań Polaków biedulków, no i symbol słońca, rozweselacza dla Polaków smutasów - narzekaczy tak to rozgryzam
Może to paradoks, ale choć lubię ubierać się w ciemne kolory (chociaż nie tylko), to w pomieszczeniach lubię odcienie jasne i raczej ciepłe (ale nie pomarańczowy - nie znoszę tej barwy). Lubię przebywać w pokojach pomalowanych na pastelowe, łagodne żółcie, ciepłe beże, piaskowe, kremowe etc. kolory.
Uważam, że takie mieszkania są pogodne, sprawiają przytulne, słoneczne wrażenie i w takich się czuję dobrze Tak samo nie lubię ciemnych, przytłaczających mebli.

A z natury smutasem i narzekaczem nie jestem - wręcz przeciwnie

Edytowane przez Dominiique
Czas edycji: 2010-03-30 o 10:39
Stary 2010-03-30, 10:39   #3036
joanaros
Zakorzenienie

Mi wyszło z testu :energetyczna moc" czyli pomarańcze, czerwienie, żółcie, oliwki a wszystko to mam w domu

Zbieram na turkusowa Mabel
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:41   #3037
PaulinaPPP
Zadomowienie

Cytat:
Ja aktualnie od kilku lat już mam pomarańcz ale strasznie mi się znudził teraz marzę o czerwieni, bordo ,śliwce połączonej z ładną szarością , brązach coś takiego nienawidzę w pokoju niebieskości ale np. w ubraniach lubię Tak samo nie noszę nic pomarańczowego ale w pokoju mi się nawet podoba choć tak jak pisałam trochę mi się znudziło już ogólnie dla mnie bardzo ważne jest żeby wnętrze było ciepłe i przytulne

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Ostatnio wcale nie bije
Trzeba prosić Tak piszę ale samej mi trochę głupio to robić ...
PaulinaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:41   #3038
gosiaczek6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
albo z mojego. Mój taki niekochany
jak mi odstąpisz Flavię to ja skorzystam chce kupic szarą Anę
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:43   #3039
mourie
Zakorzenienie

Cytat:
owszem, coś w tym jest.
Ale swego czasu jak pracowałam w biurze nieruchomości to najczęściej duże mieszkania, gdzie naprawdę było pole do popisu pomalowane były w całości na żółto...
Czasami myślę, że ludziom po prostu brak wyobraźni
Poza tym to też pewnie zmienia się wraz z wiekiem...
mourie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:43   #3040
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Dalej nie ma kuriera..

Cytat:
Dokładnie na tej stronie jestem kiedyś robiłam sobie test na stronie Duluxa czy Decorala - jakimi kolorami powinnam się otaczać, wyszło mi, że burgundy, nasycone odcienie wina + brązy i beże
Bardzo fajny test, chyba wyszedł mi ten sam wynik
I powiem Ci, że nawet się zgadza - mieszkanie mam w kolorach: śliwka, amarant i kremowy

Oto coś specjalnie dla Ciebie: gorąca czekolada i piaskowy beż, dopełnione głębokim, aksamitnym bordo. To wysmakowana kompozycja nasyconych barw orientu, dojrzałych wiśni, gruszek, wrzosów i burgunda. Silny element yang, obecny w ciemnych czerwieniach, jest tu równoważony przez mocny element in, emanujący z rozmaitych odcieni brązu.

Jesteś osobą, która poszukuje głębokich, intensywnych doznań, lubisz cieszyć się życiem i dobrze czujesz się w otoczeniu sprzyjającym rozkoszowaniu się bogactwem przeżyć i doświadczeń. Pociąga Cię wszystko, co egzotyczne, nowe i niezwykłe, choć cenisz także solidny dostatek i szlachetną tradycję.
Harmonijne, pełne odcienie tej palety szczególnie dobrze będą wyglądały w Twoim salonie, jadalni, bibliotece, gabinecie a nawet w łazience - wszędzie tam, gdzie lubisz oddawać się przyjemnościom życia.

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:44   #3041
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anetuniaa Pokaż wiadomość
jeszcze sie pytasz dawaj zdjęcia
Pytam bo się nie chcę narzucać Ogólnie na zdjęciach all jest bardziej różowa, nie wiem czemu Ten kolor który ty skombinowałaś jest prawie idealny może ciemniejszy ciut Ach i jeszcze proszę wziąć na poprawkę, że zdjęcia robione telefonem

"Tak, jestem szczęśliwa,
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz."
Szymborska
Danula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 10:49   #3042
dodeczka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaPPP Pokaż wiadomość
Ja aktualnie od kilku lat już mam pomarańcz ale strasznie mi się znudził teraz marzę o czerwieni, bordo ,śliwce połączonej z ładną szarością , brązach coś takiego nienawidzę w pokoju niebieskości ale np. w ubraniach lubię Tak samo nie noszę nic pomarańczowego ale w pokoju mi się nawet podoba choć tak jak pisałam trochę mi się znudziło już ogólnie dla mnie bardzo ważne jest żeby wnętrze było ciepłe i przytulne

Trzeba prosić Tak piszę ale samej mi trochę głupio to robić ...
ja bym chciała połączenie kości słoniowej, bądź bieli z czerwienią, brązem ewentualnie brąz na czerń... Mmmm moja teoria o żółci oczywiście jest humorystyczna ;-)

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Dalej nie ma kuriera..

Bardzo fajny test, chyba wyszedł mi ten sam wynik
I powiem Ci, że nawet się zgadza - mieszkanie mam w kolorach: śliwka, amarant i kremowy

Oto coś specjalnie dla Ciebie: gorąca czekolada i piaskowy beż, dopełnione głębokim, aksamitnym bordo. To wysmakowana kompozycja nasyconych barw orientu, dojrzałych wiśni, gruszek, wrzosów i burgunda. Silny element yang, obecny w ciemnych czerwieniach, jest tu równoważony przez mocny element in, emanujący z rozmaitych odcieni brązu.
Jesteś osobą, która poszukuje głębokich, intensywnych doznań, lubisz cieszyć się życiem i dobrze czujesz się w otoczeniu sprzyjającym rozkoszowaniu się bogactwem przeżyć i doświadczeń. Pociąga Cię wszystko, co egzotyczne, nowe i niezwykłe, choć cenisz także solidny dostatek i szlachetną tradycję.
Harmonijne, pełne odcienie tej palety szczególnie dobrze będą wyglądały w Twoim salonie, jadalni, bibliotece, gabinecie a nawet w łazience - wszędzie tam, gdzie lubisz oddawać się przyjemnościom życia.
Dokładnie to mi wyszło. I nie mija się to z prawdą...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Pytam bo się nie chcę narzucać Ogólnie na zdjęciach all jest bardziej różowa, nie wiem czemu Ten kolor który ty skombinowałaś jest prawie idealny może ciemniejszy ciut Ach i jeszcze proszę wziąć na poprawkę, że zdjęcia robione telefonem
Bardzo fajna.
Stary 2010-03-30, 10:50   #3043
Dominiique
BAN stały

Oto co mi wyszło:
"Kolory, które najlepiej współgrają z Tobą, to barwy ziemi i kremowe pomarańcze, wzbogacone odcieniem porannej kawy z mlekiem, cynamonu i terakoty. Ten promieniujący łagodnym ciepłem i spokojem zestaw kolorów yang, dopełniony brązami, chłodną czernią i dojrzałą oliwką o naturze in stwarza miłą i przytulną atmosferę.
Jesteś osobą poszukującą przede wszystkim poczucia bezpieczeństwa i ukojenia. Zwykle cieszysz się dobrą kondycją fizyczną, nie potrzebujesz więc regeneracji, ale raczej uspokojenia nerwów i nabrania pewności siebie. Dobrze poczujesz się we wnętrzach urządzonych z funkcjonalną prostotą, utrzymanych w ciepłej, przyjaznej tonacji, wśród rudawych czerwieni, orzechowych brązów i miękkich beżów.
Ze względu na łagodne, stonowane barwy, możesz stosować tę paletę praktycznie wszędzie, ożywiając ją dodatkami w kontrastowych, intensywnych kolorach - ciepłych lub chłodnych - w zależności od charakteru pomieszczenia."

Zgadzam się, ale zamiast odcieni pomarańczowych dałabym miodowe i pastelowe żółcie. Nie lubię krzykliwych kolorów, a pomarańczowy wg mnie właśnie taki jest
Poza tym opis pasuje idealnie.
Stary 2010-03-30, 10:52   #3044
dodeczka84
Zakorzenienie

Cytat:
Oto co mi wyszło:
"Kolory, które najlepiej współgrają z Tobą, to barwy ziemi i kremowe pomarańcze, wzbogacone odcieniem porannej kawy z mlekiem, cynamonu i terakoty. Ten promieniujący łagodnym ciepłem i spokojem zestaw kolorów yang, dopełniony brązami, chłodną czernią i dojrzałą oliwką o naturze in stwarza miłą i przytulną atmosferę.
Jesteś osobą poszukującą przede wszystkim poczucia bezpieczeństwa i ukojenia. Zwykle cieszysz się dobrą kondycją fizyczną, nie potrzebujesz więc regeneracji, ale raczej uspokojenia nerwów i nabrania pewności siebie. Dobrze poczujesz się we wnętrzach urządzonych z funkcjonalną prostotą, utrzymanych w ciepłej, przyjaznej tonacji, wśród rudawych czerwieni, orzechowych brązów i miękkich beżów.
Ze względu na łagodne, stonowane barwy, możesz stosować tę paletę praktycznie wszędzie, ożywiając ją dodatkami w kontrastowych, intensywnych kolorach - ciepłych lub chłodnych - w zależności od charakteru pomieszczenia."

Zgadzam się, ale zamiast odcieni pomarańczowych dałabym miodowe i pastelowe żółcie. Nie lubię krzykliwych kolorów, a pomarańczowy wg mnie właśnie taki jest
Poza tym opis pasuje idealnie.
Stary 2010-03-30, 10:54   #3045
Kica.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anetuniaa Pokaż wiadomość
a teraz moje marzenie, nie do końca idealnie kolor mi wyszedł ale czegos takiego pragnę jasna felicyty
w podobnym kolorze mam chanelke z GC (załączam zdjęcie), kupiona rok temu, ale pewnie mozna jeszcze gdzies ją dostać ...

a z testu Dekorala wyszło mi "Lekkość przestrzeni - przejrzyste barwy lodu, oceanu i nieba - dopełnione głęboką, nasyconą zielenią.
Stary 2010-03-30, 10:55   #3046
mourie
Zakorzenienie

Cytat:
Oto co mi wyszło:
Taki wynik to by mi już bardziej pasował
Stary 2010-03-30, 10:55   #3047
losek78
Zakorzenienie

a napiszcie mi jeszcze kochane czy taka torebka chanelka to pasuje raczej do eleganckich rzeczy typu żakiecik i spodniczka ? bo do żakietu skorkowego (takiej kurtki jak ramoneska) raczej chyba nie ? albo do żakietu w stylu militarnym ? mam tez płaszczyk beżowy typu trencz ale jakis taki sportowy on jest bardziej ,
podoba mi sie ta chanelka z etorebki ale nie chce kupowac torebki w ktorej będe chodzic "od święta", i sklaniam sie do any szarej juz bardziej
jeszcze takie pytanie - gdym jutro wplacila a przelewy z mojego banku dochodzą tego samego dnia zazwyczaj to czy jest ze będe miala torebke na świeta?

powiem wam ze oglądałm troche torebek w takim małym sklepiku zwykłym i były ładne - nawet takie niektóry cos w stylu etorebkowych (kuferki w stylu tej nowej żółtej lenki tylko zielone) - tyle ze cięzkie i takie bazarkowe troche - całe miasto w takich będzie chodzic a jak kupie ane to szansa żadna ze ktos bedzie tu mial , w końcu dodatki to podstawa
Stary 2010-03-30, 10:57   #3048
mourie
Zakorzenienie

Kurierzy jeszcze Wam torebek nie przywieźli?
Stary 2010-03-30, 11:00   #3049
PaulinaPPP
Zadomowienie

Cytat:
ja bym chciała połączenie kości słoniowej, bądź bieli z czerwienią, brązem ewentualnie brąz na czerń... Mmmm moja teoria o żółci oczywiście jest humorystyczna ;-)
.
Oczywiście

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Bardzo fajna
Stary 2010-03-30, 11:00   #3050
anah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Witam i ja w ten słoneczny dzień Szkoda tylko, że jedyną okazją do jego podziwiania było wyjście na zaliczenie z angielskiego. A mam taką ochotę na przejażdżkę do sklepów, żeby zobaczyć, czy aby nie ma nigdzie lepszej torebki tylko że nie mogę, bo do dzisiaj mam przykazane od lekarza leżeć i się kurować
kuruj się, dużo zdrowia
Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Czy ktoś zamówił już Bianke ? Baaardzo jestem ciekawa jak wyglada na zywo. Chociaz srodkow na koncie brak to strasznie zaczyna mnie kusić Wydaje sie być taka uniwersalna - nie na jeden sezon, ale na troszke dłużej.
Miłego dnia
fajna jest tylko ogromniasta

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Anah bierzemy ją
pewnie

Cytat:
Haha, na tym wątku każdy zbiera na torebki...
ja też, zapraszam do korzystania z mojego kodu Może dziś coś zamówię

Edytowane przez anah
Czas edycji: 2010-03-30 o 11:19
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 11:01   #3051
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
a napiszcie mi jeszcze kochane czy taka torebka chanelka to pasuje raczej do eleganckich rzeczy typu żakiecik i spodniczka ? bo do żakietu skorkowego (takiej kurtki jak ramoneska) raczej chyba nie ? albo do żakietu w stylu militarnym ? mam tez płaszczyk beżowy typu trencz ale jakis taki sportowy on jest bardziej ,
podoba mi sie ta chanelka z etorebki ale nie chce kupowac torebki w ktorej będe chodzic "od święta", i sklaniam sie do any szarej juz bardziej
jeszcze takie pytanie - gdym jutro wplacila a przelewy z mojego banku dochodzą tego samego dnia zazwyczaj to czy jest ze będe miala torebke na świeta?

powiem wam ze oglądałm troche torebek w takim małym sklepiku zwykłym i były ładne - nawet takie niektóry cos w stylu etorebkowych (kuferki w stylu tej nowej żółtej lenki tylko zielone) - tyle ze cięzkie i takie bazarkowe troche - całe miasto w takich będzie chodzic a jak kupie ane to szansa żadna ze ktos bedzie tu mial , w końcu dodatki to podstawa
Moim zdaniem pasuje do rzeczy bardziej w stronę eleganckich i klasycznych. Do tych kurtek, które wymieniłaś chanelka mi się nie widzi. Dlatego ja np. jej nie kupię
Stary 2010-03-30, 11:02   #3052
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kica. Pokaż wiadomość
w podobnym kolorze mam chanelke z GC (załączam zdjęcie), kupiona rok temu, ale pewnie mozna jeszcze gdzies ją dostać ...
Ja mam czarną z GC, ale wciąż marzę o tej kremowej Jak były dostępne, to jej nie kupiłam a teraz żałuję Jeśli trafiłabyś gdzieś na nią, albo chciała się pozbyć swojej, to ja jestem BARDZO chętna Cena nie gra roli

Cytat:
No właśnie nie

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 11:05   #3053
PaulinaPPP
Zadomowienie

Dodeczko zapomniałam dopisać że zgadzam się z twoją teorią myślę że sporo osób decyduje się na kolor żółty w pomieszczeniu ze względu na to żeby się trochę rozweselić bo już taka natura Polaków ciągle narzekamy Może wiąże się to tez z tym że wnętrze wydaje się bardziej przytulne ?
Mój pomarańcz nie jest aż taki rażący krzykliwy raczej mocno stonowany nie wiem jakbym na co dzień czuła się jakby był bardziej wyrazisty
Poza tym już nieźle wyblakł po tych kilku latach

Edytowane przez PaulinaPPP
Czas edycji: 2010-03-30 o 11:09
Stary 2010-03-30, 11:06   #3054
losek78
Zakorzenienie

to rezygnuje z chanelki, , nie potrzeba mi torebki ubieranej raz do roku
a kurierzy może przed świętami maja nawal pracy , to trace nadziejeje ze jak jutro zamowie to nie będe miec na świeta ???
Stary 2010-03-30, 11:13   #3055
Monster
Raczkowanie

Dziewczyny, zamawiała któraś szarą Alice?
Nie jest za bardzo "jamnikowata"? Jestem dość niska (160cm) i nie wiem czy to nie będzie śmiesznie wyglądać.
Zastanawiam się jeszcze nad szarą Aną, chociaż bardziej skłaniam się ku Alice
Ale Ana wydaje mi się taka foremniejsza trochę Sama nie wiem, co myślicie?

przyszła dietetyczka
Monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 11:13   #3056
Kica.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Ja mam czarną z GC, ale wciąż marzę o tej kremowej Jak były dostępne, to jej nie kupiłam a teraz żałuję Jeśli trafiłabyś gdzieś na nią, albo chciała się pozbyć swojej, to ja jestem BARDZO chętna Cena nie gra roli
na razie się nie pozbywam, ten model torebek chyba wyjątkowo nigdy mi się znudzi
nie wiem czy widziałaś, w L. Marconi są teraz podobne chanelki, też mają ten kolor i wydawały się porządnie zrobione (cena to chyba 110)
Stary 2010-03-30, 11:15   #3057
agusia642
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monster Pokaż wiadomość
Nie jest za bardzo "jamnikowata"? Jestem dość niska (160cm) i nie wiem czy to nie będzie śmiesznie wyglądać.
Zastanawiam się jeszcze nad szarą Aną, chociaż bardziej skłaniam się ku Alice
Ale Ana wydaje mi się taka foremniejsza trochę Sama nie wiem, co myślicie?
Zamów szarą Alice
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 11:17   #3058
Kica.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monster Pokaż wiadomość
ja za parę dni wkleję zdjęcia szarej Alice. Odesłałam im torebką którą wymieniam właśnie na ten model, tylko nie wiem ile czasu im ta wymiana zajmie, ale myśle, że maks. we wtorek powinnam ją mieć u siebie.
Stary 2010-03-30, 11:22   #3059
bejbi19
BAN stały

GG do bejbi19

Cytat:
Nie... zrób coś ...
bejbi19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 11:24   #3060
dodeczka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
Zamów szarą Alice
mi się też Alice trochę podoba

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości