|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
u mnie ciąg dalszy akcji "mop"
![]() małż pojechał zmienić koła i do fryzjera, potem jeszcze zachciało mu się solarium - rozpieszcza się, bo ma dziś urodziny ![]() i trafiłam z prezentem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam napisać, że wstałam raniutko i zrobiłam muffiny ananasowe specjalnie dla małża.
przepis wzięłam ze smacznego - tam co prawda są brzoskwiniowe, ale zmieniłam owocki, bo małż woli ananasy. wyszły pyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |||
Konto usunięte
|
dzięki za dobre słowa na temat mojej fryzurki, ja sama czuję się jak ósmoklasistka.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a 35 w niku dlatego, że akurat było wolne... Cytat:
![]() U nas też niby pieknie słonecznie, ale wieje jak diabli. ![]() ![]() Byłam u lekarza, zapisał mi jedynie kropelki, i zalecił przeciwbólowe jesli mocno boli... a boli jak cholera. ![]() W nocy jak o 3:00 wstałam to do 4:00 nie umiałam zasnąć... ![]() Jutro jadę z Maksiem do Krakowa, po drodze zabieram jeszcze kumpele z córeczką z Chorzowa. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18232426]
ja też dziś mam wizytę u ginki, o 19:00, mam nadzieję, że zrobi mi dziś usg, ostatnie u niej miałam pod koniec stycznie. ![]() to trzymam kciuki ![]() ja usg miałam w sobotę więc dziś raczej nie będzie podglądania małej ale serduszka na pewno będziemy słuchać ![]()
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psychicznie jest już lepiej ( u mnie ), bo mąż od początku się tym za bardzo nie przejął ( a może nie chciał pokazać ). Mówił nawet, że może to i dobrze, bo nie miał szans rozwoju w tej firmie. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18232426] ja też dziś mam wizytę u ginki, o 19:00, mam nadzieję, że zrobi mi dziś usg, ostatnie u niej miałam pod koniec stycznie. ![]() Jutro jadę z Maksiem do Krakowa, po drodze zabieram jeszcze kumpele z córeczką z Chorzowa. ![]() ![]() Kciuki za wizytę trzymam ![]() Miłej wycieczki ![]() U nas miało dzisiaj słonko świecić, a tu ![]() ![]()
![]() |
#4747 | |||
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18224041]ja tak na moment tylk0- przyszłam się pochwalić jak głupia jestem. ![]() zawiozłam w południe Maksia do mamy, i wzięłam się za mycie okien... a tak łądnie wiosennie na podwórku, że wpadłam na genialny pomysł ![]() ![]() dwa okna umyłam, firanki poprałam, poprasowałam , powiesiłam, te dwa pokoje ozdobiłam już świątecznie, nawet lampy wypucowałam. ![]() a o 18:00 jak mi zaczęło ucho napierniczać, to do 20:00 z bólu wyłam. ![]() ![]() ![]() w końcu nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę przeciwbólową, bo bym chyba zwariowała z bólu... jutro rano do lekarza. A teraz fota- brzuszek na początek 32 tc i nowa fryz. ![]() No to dbaj o siebie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1823032 1] w niedzielę małż zabrał mnie na spacerek. pojechaliśmy sobie do lasu, połaziliśmy nad rzeką. nogi mi w d..ę właziły a ja nie miałam ochoty do domu wracać. całą zima wśród betonu, już mnie szlag trafiał. jejku, czasem sobie myślę, że chętnie zamieszkałabym na wsi. ale takiej totalnie zadupiastej (za przeproszeniem) z lasami, łąkami, itd. z daleka od smrodu miasta, halasu...[/QUOTE] Wszystko przed Wami kochana, może kiedys osiądziecie na wsi ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18232426] ja też dziś mam wizytę u ginki, o 19:00, mam nadzieję, że zrobi mi dziś usg, ostatnie u niej miałam pod koniec stycznie. ![]() U nas też niby pieknie słonecznie, ale wieje jak diabli. ![]() ![]() Byłam u lekarza, zapisał mi jedynie kropelki, i zalecił przeciwbólowe jesli mocno boli... a boli jak cholera. ![]() W nocy jak o 3:00 wstałam to do 4:00 nie umiałam zasnąć... ![]() [/QUOTE] To sie doprawiłaś, dbaj o siebie i nie rób tak nigdy więcej ![]() Kciuki za wizytę ![]() Chyba sie wczoraj jeszcze nakręciłam tą inromacja o pełnii (że sie nie śpi) i zastosowałam sie do tego w 100 % ![]() Ostanioczęsto ma taki napięty brzuch na dole jak na okres...Troszke pobolewa.Co to może być? Może od siedzenia w pracy? jaka jest na to metoda? to nie to samo co taki twardy jak ze zmęczenia...może cos podpowiecie?
![]() |
#4748 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18232426]
ja też dziś mam wizytę u ginki, o 19:00, mam nadzieję, że zrobi mi dziś usg, ostatnie u niej miałam pod koniec stycznie. ![]() [/QUOTE] trzymam kciuki za wizytę.Mi na ostatniej i przedostatniej wizycie nie zribiła usg.Stwierdziła,że już miałam 5 razy robione.Co za dużo to nie zdrowo.W kwietniu podejrzy moją córcię ![]()
#4749 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
rzadko tu piszę (bardzo rzadko), ale czytam Was codziennie. Mam pytanie odnośnie wyników badań na cytomegalię. Pierwszy raz to badanie zrobiłam w lutym (po przeczytaniu o tym w necie, gdyż mój lekarz wcale mi go nie zalecił) i moje wyniki to: IgG - 31 ,9 NTU > 11 NTU wynik dodatni - sugerowane powtórzenie badania. IgM - ujemny Powtórzyłam badanie w marcu (prawie miesiąc później): IgG - 33 ,0 NTU > 11 NTU wynik dodatni - sugerowane powtórzenie badania. IgM - ujemny Wizytę mam dopiero w piątek i szczerze jestem trochę przerażona. Z tego co wyczytałam w necie oznacza to, że już przeszłam chorobę, ale martwi mnie to dlaczego przeciwciała się zwiększyły ![]() ![]() Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję ![]() Dodam jeszcze, że jestem w 33 tygodniu ciąży (32 i 6d) w zeszły wtorek miałam usg i mój synek ważył już 2009g ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18224041]ja tak na moment tylk0- przyszłam się pochwalić jak głupia jestem. ![]() zawiozłam w południe Maksia do mamy, i wzięłam się za mycie okien... a tak łądnie wiosennie na podwórku, że wpadłam na genialny pomysł ![]() ![]() dwa okna umyłam, firanki poprałam, poprasowałam , powiesiłam, te dwa pokoje ozdobiłam już świątecznie, nawet lampy wypucowałam. ![]() a o 18:00 jak mi zaczęło ucho napierniczać, to do 20:00 z bólu wyłam. ![]() ![]() ![]() w końcu nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę przeciwbólową, bo bym chyba zwariowała z bólu... jutro rano do lekarza. A teraz fota- brzuszek na początek 32 tc i nowa fryz. ![]() Po łapkach następnym razem damy za takie pomysły ![]() No i oczywiście ślicznie wyglądasz ![]() Cytat:
![]() Ja za to wczoraj od tescia usłyszałam jaka to gruba jestem i tak to na mnie podziałało, że od rana ryczę dzisiaj. Wszystko mi przeszkadza i mnie denerwuje. ![]()
![]() |
#4751 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie qźwa gruba, tylko nosisz w sobie druga osóbkę, pamiętaj. ja też to mojej teściowej powtarzam, ale nie dociera. ci ludzie nie zdają sobie chyba sprawy że sprawiają przykrość. dowcip ich zdaniem wyborny, no nie ma co... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane melduje sie w dwupaku
![]() ![]() byłam oglądać wózki ale połowy z nich nie ma u nas w sklepach dziewczyny powiedzcie mi jak wy wybierałyscie wózek widziałyscie go macałyscie go czy ze stron internetowych jak wygądały sie na niego decydowaliscie ja jeszcze nie mam tego wybranego mimo iz 4 typy sa a zegar tyka trzymam kciuki za wizyty zeby wszystko było dobrze wynik hbs ujemny wiec jest dobrze ![]() a dzis zaczynam 34 tydz i 0 dni
#4753 |
Konto usunięte
|
Edziu, ja swój znalazłam w necie, a potem przypadkiem (bo cholernie trudno go dorwać w sklepie) znalazłam na żywca i wymacałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem do kiedy ![]() ![]() Jak jestem u gina to mi się robi czarna dziura w myślach ![]() Ale z tego co czytałam to zdejmują w 38 tyg, jak już jest donoszona, lub podczas porodu.. Tzn jak się zaczynają skurcze i ta cała akcja porodowa ![]() Wogole to heej ![]() Dziękuje wszystkim za gratki ![]() Byłam dzis na zakupkach ![]() Kupiłam kapcie do szpitala, mini kosmetyki, pampersy, chusteczki, podpaski itp itd, wiec jak teraz wróce ze szpitala to biorę sie za pakowanie torby na porodówkę ![]() Trzymam kciukaski za dzisiejsze wizyty ![]() A co do wózków. to pierw oglądałam w necie, a pozniej do sklepu leciałam ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-03-30 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Raczkowanie
|
Czescdziewczyny.
Szaja-gratuluje zdanych egzaminow. Lea35 ja tez myslalam ze 35 to wiek..i mnie zadziwilo jak Ty mlodziutko wygladasz. Pieknie Ci w nowej fryzurce. Co do rozstepow-ja uzywam kremu Perfecty, ale przyznam sie bez bicia ze nieregularnie, pomimo to na brzuchu rozstepow nie zauwazylam. Za to mam na piersiach pelno, ale to jeszcze sprzed ciazy, jak mialam wahania wagi. Jestem w 30 tc i mam 6 kg na plusie. Dzisiaj ide na wizyte zobaczymy co tam nowego. Musze mu powiedziec, ze teraz prawie codziennie twardnieje mi brzuch i potrafi sie taki utrzymac kilka nawet godzin ![]() ![]() .Torbe do szpitala mam juz spakowana, musze tylko pouzepelnia takie rzeczy jak kosmetyki. Zamowilam an all te majtki poporodwe z siatki, ciekawa jestem czy mi sie to przyda w szppitalu, tj czy w ogole pozwola mi je zakladac, bo slyszalam, ze roznie w szpitalach na to reaguja. Jakos nie potrafie sobie wyobrazic chodzenia wpodkladach bez majtek..jak to utrzymac? Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2010-03-30 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja koleżanka miała zakładany normalnie na wizycie i pojechała do domku, życia to nie utrudnia, nawet się go nie czuje mimo pokaźnych rozmiarów. Cytat:
![]() Cytat:
![]() najprawdopodobniej skurcze przepowiadające Ci się zaczęły, innymi słowy macica terenuje ![]()
![]() |
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo jak to moment to by mi i teraz przed swiętami kazał przyjechać.. ![]() No nie wiem, zobaczymy jak to bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Twoje samopoczucie jak? Już za chwilke kwiecień, czyli wielki moment tuz tuż... ![]()
![]() |
#4759 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gadaniem się nie przejmuj ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, aby mąż szybko znalazł lepszą pracę z normalnym przełożonym. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4761 |
Konto usunięte
|
Aaaaa
A ja dzisiaj córy dupkę chyba wymacałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18224041]
A teraz fota- brzuszek na początek 32 tc i nowa fryz. ![]() Ladnie ci w nowej fryzurce , nie napisze ze lepiej bo cie w starej nie widzialam ![]() Raz sie pokusilam o taka fryzure z grzywka i nie moglam sie przyzwyczaic ( to bylo pierwszy raz) wytrzymalam tydzien potem zaczelam zaczesywac na bok .Nie dalam rady . Tez mam juz termin u fryzjera na czwartek musze wlosy podciac bo strasznie dlugie i przestaly sie ukladac . Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18232426] Jutro jadę z Maksiem do Krakowa, po drodze zabieram jeszcze kumpele z córeczką z Chorzowa. ![]() ![]() Jak juz bedziesz w krakowie i wyrobisz sie wczesniej to wpadnij pod Tarnow na kawke ![]() Jutro rano ruszam na Poland i po poludniu w porywach do wieczora powinnam juz byc w domku ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18238109]Aaaaa A ja dzisiaj córy dupkę chyba wymacałam ![]() ![]() Tez mam czesto ta przyjemnosc glaskac mala po glowce lub dupce , a czasem mam wrazenie ze jak tak sobie brzuch miziam to ona specjalnie sie do glaskania nadstawia - pieszczoch jeden ![]() A tak na koniec dziewczyny , to wszystkim zycze WESOLYCH SWIAT Jutro jade do domku na jakis tydzien - poltora ![]() Co prawda mam w planach zakup laptopa i podlaczenie sie do sieci ale nie wiem czy sie wyrobie przed swietami , jesli nie to do zobaczenia po swietach ![]() W czwartek mam wizyte u gina i juz sie nie moge doczekac az zobacze mala -mam wrazenie ze dzis w nocy zmienila pozycje i lezy glowka w dol ![]() ![]() Mam nadzieje , ze jutro nie skopie mnie za bardzo , bo az sie boje tyle mam do przejechania ,a bol pod zebrem wcale nie ustaje ![]() ![]() ![]() a w bonusie macie moja pisanke w 29 tygodniu ![]()
![]() |
#4763 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18238109]Aaaaa
A ja dzisiaj córy dupkę chyba wymacałam ![]() ![]() oo proszee jaka.. tyłek na świat wypina ![]() Ja też wyczuwam nad pępkiem takie coś co mi na tyłeczek zalatuje ![]() Cytat:
![]() Wzajemnie ![]() ![]() ![]() I pisanka boosska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
U mnie ciagle leje. Ja dziś na zakupkach byłam.Kupiłam do pokoju Oli żyrandol ,pozytywke i sweterek.Ta pozytywka taka jak moja córka miała tylko w nowoczesnym wydaniu.Ciagnie się za kwiatuszka i gra muzyczke za całe 8funtów.W Pl kosztuje sobie tylko 90 zł. A szukałam sportowego stanika tylko. ![]() Cytat:
Slipe pisanka boska. Szczęsliwej podróży zycze i WESOŁYCH ŚWIAT. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-03-30 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Konto usunięte
|
Silpe, cudna pisanka
![]() Kardashi, zalatuje ci na tyłeczek? ![]() ![]() Darianko, fajna pozytywka, radosna taka ![]() A ja zabieram się zaraz za pieczenie muffinek - pierwszy raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18240081]Silpe, cudna pisanka
![]() Kardashi, zalatuje ci na tyłeczek? ![]() ![]() Darianko, fajna pozytywka, radosna taka ![]() A ja zabieram się zaraz za pieczenie muffinek - pierwszy raz ![]() ![]() haha nieee.. ![]() ![]() Darianna jaka fajna ta pozytywka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Ja już po wizycie u lekarza,no i już mam dość,zaczoł się 30 tydz ,brałam przez 2 tyg duphaston a dzis na ktg wyszły jakies skurcze macicy i dostałam fenoterol.... ![]() Jak słyszałam o skutkach ubocznych to aż boję się brać tych tabletek... cóż jeśli ma pomóc to jakoś dam radę.... a mam jeszcze taką ciekawostkę,wychodząc dziś z gabinetu(po ktg),było dużo pacjentek,z obstawą,mąż,mama,dziecko itp...i wyobraźcie sobie że obstawa siedziała i na mnie patrzyła, ![]() co jak co ale czegoś takiego się nie spodziewałam,w przychodni dla ciężarnych!!poprostu chamstwo i plebs normalnie ,aż brakuje słów ![]() ![]() a 09.04. idę na usg już nie mogę sie doczekać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noo nieeźleee.. ![]() Ale wczoraj przed wizytą u gina też trochę stałam, bo jakaś pani przyszła z 3 dzieci i sobie siedziały.. ![]() dopiero gin wyszedł i powiedział żeby TAM siadały pacjentki w kolejności, która ma wejśc.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uważaj na Siebie jak pojedziesz i ![]() Wam również życzymy Wesołych Świąt ![]() Cytat:
![]() Co do przepuszczania w kolejce to tak już jest, wszyscy nagle tracą wzrok, choć ostatnio spotkała mnie miła niespodzianka ![]()
![]() |
#4770 |
Konto usunięte
|
Dilayla, a nie dostałaś do fenoterolu Isoptinu? Isoptin łągodzi objawy, bierzesz go pół godziny po zażyciu fenoterolu. I jeśli masz ciśnienie raczej niższe, niż wysokie, to objawy są łągodniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.