|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Ołrajt. ![]() Dobra, ogarnęłam ten polski, umiem wszystkie nurty, filozofie, autorów podzielonych na dwa pokolenia i ich dzieła, symbole z Wesela i kto kim był, Chłopi.. amen. Jutro mam na 10:00, to jeszcze sobie poczytam i powtórzę przy porannej kawie - łatwiej utrwalę, bo teraz już nie myślę. Nic więcej dziś nie robię. Teraz rileks, nawet wosu nie tykam już, a co, należy mi się. ![]() Aa, wiecie jaką książkę mi TŻ pożyczył? Stanisław Tym - MAMUTA TU MAM (czytane od tyłu daje to samo ![]() ![]() ![]() Edit: zapomniałam się pochwalić, mam 70% z polskiego R (pisaliśmy na fakultetach próbną) - drugi wynik w grupie. ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-03-30 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
![]() ![]() a'propos tego polskiego...na rozszerzeniu jest taki sam klucz, co na podstawie, czy bardziej zwracają uwagę na coś innego (język etc.) Cytat:
Ale przyznaję, że przeliczanie wszystko na akademik to lekka przesada ![]() Zatoki mnie bolą. Chyba zaraz umrę :d Kurczę, czekałam parę lat na ekranizację "wyspy skazańców" (wyspa tajemnic z Leosiem Dicaprio) i sie trochę zawiodłam. Film trochę za długi i momentami nudnawy. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi zawsze Ibuprom Zatoki pomaga ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie by zadowolił ![]() Justyna dobrze radzi ![]() ja całe szczęście nie mam problemów z zatokami, ale moja znajoma ma dość częste czekam na nowy odcinek ksd na onecie i czekam ![]()
![]() |
#1445 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiem, ja Twojego też kocham. ![]() (ej, a na wizażu Cię tato nie szpieguje? żeby siary nie było znowu jak z tym penisem na FV ![]() no ja znam sporo, bo jednak mieszkam w niewielkim mieście i okolice to są wsie. Poza tym moje LO jest jednym z lepszych w województwie, o powiecie nie mówiąc.. więc co zdolniejsi lądują w moim LO,ale zdarzają się ludzie z kompletnego przypadku, którzy sobie nie radzą. no,a poza tym w wakacje mnie kogut zawsze budzi.. w mieście (!) nie wiem kto ma te kurczakensy tutaj w okolicy, ale chętnie bym je wystrzelała ![]() a maturą z biologii się nie martw, w maju będzie lepiej. Cytat:
![]() ![]() dzisiaj dostałam kartkę z Niemiec od 10-letniej dziewczynki, która jest fanką Lady Gagi i lubi kaczki ![]() Cytat:
![]() gratki ;*
![]() |
#1446 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A temat to były doświadczenia egzystencjalne podmiotów lirycznych w wierszach "Ocalony" T. Różewicza i "Mam dwadzieścia pięć lat" J. Barana. Rozszerzenie różni się od podstawy tym, że jest na 40 punktów, za styl, język, formę, itp. można dostać tylko max. 15, a nie 25 jak na podstawie, za rozwinięcie tematu - 25. A poza tym klucz taki sam, tylko tematy trudniejsze, mniej jasno sprecyzowane i często w kluczu są przewidziane punkty za konteksty, o tym trzeba pamiętać. ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w mojej apteczce jest tylko gripex. Mamuśka ostatnio chorowała i zabrała wszystkie tabletki ![]() Zaraz położę się spać ![]() moja siostra ogląda to własnie w TV. Nie mogę patrzeć na Dereszowską i (o dziwo, zawsze był moim ulubieńcem) Wesołowskiego- patrząc na niego myślę tylko o tym, że Przybylska powiedziała o nim, że słabo całuje, a ten się zaczął głupio z tego tłumaczyć u szymona Majewskiego, jakby nie mógł tego przemilczeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tym bardziej, że po polskim r można się wszystkiego spodziewać ![]() W ogóle jak się przygotowujesz do polskiego rozszerzonego ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |
Zakorzenienie
|
Dobra Żbiczki, idę spać.. w swojej szeksownej piżamce z żyrafą (dobrze, że TŻ tego nie widzi,bo to już nie byłby TŻ, tylko TŻ św. pamięci
![]() Dobranoc. ;*** ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Szczerze? Tyle, że chodzę na fakultety, robię notatki, słucham, coś tam zawsze mi jednym uchem wpadnie, no i czytam lektury (albo i nie zawsze, ale streszczenie przynajmniej ![]() A Ty coś robisz w ramach przygotowań? ;>
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie uczę się sama, bo nauczycielkę mam skromnie mówiąc średnią ![]() ![]() ![]() A lektury też czytam, nie czytałam "Potopu" i nie jestem pewna czy uda mi się zmusić do "Trans-atlantyku" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Zadomowienie
|
Jakiego ładnego faceta widziałam w centrum handlowym!!!
![]() Witajcie ;* Przerżnęłam dzisiaj w państwa-miasta z kolegami i jest mi smutno ![]() ![]() W ogóle moja bibliografia z której byłam taka dumna jest cała do wymiany ![]() A mój kolega Benedykt ![]() ![]() ![]() A w ogóle jedna nauczycielka mu mówi że będzie dzień otwarty szkoły i że się będą ludzie prezentować ze swoimi talentami i żeby on też to zrobił. B: Pani profesor, ale ja uprawiam wspinaczkę. Na ścianach wspinaczkowych w klubach sportowych. PP: To przynieś taką ścianę, co? B: ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Zakorzenienie
|
I przyniesie tą ścianę?
![]() ![]() Słuchajcie, moja klasa się wzięła za pisanie bibliografii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja polonistka ostatnio mówiła o trzęsieniu ziemi na Taiti . ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1455 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
lubię za to głos Przybylskiego. na temat Wesołowskiego się nie wypowiadam, bo kojarzę go tylko wkurzonego z "Na Wspólnej" ![]()
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
mat-fiz, -infa nam po pierwszej klasie zlikwidowali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1458 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nieźle ![]() Dobra, idę spać dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Zakorzenienie
|
ajj
![]() a ja mam poczucie że życie zmarnowałam :/ aaa chyba kojarzę ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18229048]a pamiętamyyy ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja bibliografię dziś oddałam, praca napisana, jeszcze plan ramowy i nauczyć się :P w ogóle z racji ze jutro mam praktyki robię sobie wagary a co tam ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nastawiam ostatnio budzik i nie ma zmiłuj. a jeszcze lepiej, gdy muszę wstac otworzyć mamie drzwi ![]() ale dziś w końcu oglądałam Trinny i Sussana (?) na tvn style, potem pierwsza miłość i o ![]() a potem z tżtem "pojechaliśmy na spacer", wyjątkowo odpręża mnie(nas) jeżdżenie samochodem... Cytat:
![]() myślę, że fakt, że NIE MUSISZ dodatkowo uspokaja i ... nie czujesz takiego nacisku. a ja chyba postawiłam poprzeczkę za wysoko. staram się tak myśleć, ale widzę co innego. płacz i zgrzytanie zębami będzie po świętach, jak pani odda matury. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym, korki pewnie byłabym w stanie dawać, gdzieś na 3 roku dopiero, co by być pewna swojej wiedzy a nie taki świeżak ![]() staram się staram ![]() ja też dziś ![]() Cytat:
![]() ![]() choć ostatnio miałam za rozwinięcie tematu 18 pktów, to jak na mnie, dobry wynik, bo zawsze miałam z 10 ![]() ![]() jakoś im więcej piszemy czytań ze zr i wypr tym lepiej mi idzie to kluczowe myślenie ![]() w tym gimnazjum to jakichs pierdół uczą ![]() jaka ksiązka ![]() Cytat:
wiem, że kochasz. nie, nie czyta, choć wie, że tu bywam ![]() on ma swoje forum - salon24, ja wizaż. jak przychodzi czasem, to on przed komputerem na salonie, ja przed komputerem na wizazu ![]() Cytat:
![]() tż nic nie mówił na nią ![]() ale ostatnio zrobiłam sobie wielką dziurę pod pachą ( ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- ej, wy macie lekcje jutro wszystkie? ja mam jajeczko klasowe ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1464 |
Zakorzenienie
|
bezproduktywny dzień, nawet ściąg na matmę nie zrobiłam
![]() zaraz się za to wezmę. o ile do szkoły wstanę. myślę żeby nie iść na historię, bo Majkiego nie będzie i mnie szatan (Marta , sorreczka, ale inaczej określić nie mogę ![]() zachciało się. kurcze, ale on dobrze gada, przecież jak pójdę to na bank mnie zapyta. a nie chcę sobie ocen psuć z tej durnej historii, bo mam dobre. poszłabym na dwie pierwsze lekcje : matmę (bo sprawdzian) i godz. wych. na której mamy lekcje biblioteczna..ale dziewczyny chcą ćwiczyć ukłąd taneczny na wf, to ich nie wystawię. a z kolei na siódmej godzinie mam wf, jak nie pójdę to znowu dziewczyny będą gadać. ![]() ale nie chce mi się siedzieć na angolu i polaku ![]() nie wiem co robić. nauczę się chyba z historii na poprawę. i będę sprawdzian poprawiać, to mnie nie zapyta. to idę stąd ;* dobranoc ;*
#1465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1466 |
Zakorzenienie
|
póki co żaden konkretny xD jak będę mieć $$$ wtedy zacznę się zastanawiać
![]() narazie nie stresuję się tym tematem, bo na chwilę obecną stać mnie może tylko na pączka ![]()
#1467 |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() ![]() byłam przed szkołą oddać tylko koleżance bibliografię i plan ramowy, bo zbierała ona, a potem musi oddać wszystkie do dyrektora ![]() Marta, siostry wczoraj nie było na gg, wróciła bardzo późno do domu, a ja już spałam ![]() idę, może będę wieczorkiem.
#1468 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć.
![]() Trochę Was nadrabiam, ale siedzę tu do 14.30, więc jak nie zdążę wszystkiego ogranąć to przykro. -------------- Dzisiaj dowiedziałam się, że mam ustny z angielskiego z tą od kalkulatora. Nie zdam tej matury. ![]() -------------- Mam dla Was historię. ![]() Koleżanki brat był wczoraj w Warszawie i spotkał Dodę. Popatrzył się na nią, popatrzył, ale nic nie mówił. Ona podeszła i pyta czy chce autograf, a on: 'Nie, po co mi?' ![]() Biedna Dodzia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() Bardzo rozjaśna w głowie. Wczoraj skończyłam genetykę i teraz już naprawdę wiem co z czym mam zrobić. [obliczanie odległości genów, częstość występowania alleli, gamet, liczbę możliwych genotypów i fenotypów itp. Wszystko tam jest] Tak, ja znam bardzo łatwy. Ćwiczenie + nie jedzenie słodyczy + nie przejadanie się + ostatni posiłek 2-3 godziny przed snem złożony z białka. Działa jak cholera. ![]() ---------- oł men, przedłużyłam sobie o 2 minuty. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |||
Zakorzenienie
|
O ja Cie
![]() ![]() 3 ![]() Cytat:
![]() drogie niestety w Polsce są ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() o ja Cięęęę ![]() teraz ja Wam opowiem historię, w sumie to ona jest raczej do tych dziewczyn, które zdają biologię ![]() pisaliśmy ostatnio te matury próbne. nasza pani od biologii nie jest egzaminatorką, ona trochę w ogóle nie ogarnia tych matur, nie wie co dokładnie nas obowiązuje, nie wie jak się sprawdza je, uważa, że klucz to świętość, a tak nie jest. (nie wiem kto w ogóle bierze taką nauczycielkę do biol-chemu, skoro w szkole jest inna nauczycielka, która nie dość, że jest egzaminatorką to jest autorką książek z zadaniami maturalnymi ![]() ![]() i obie panie podzieliły się naszymi maturami po pól - dziś ta ogarnięta zrobiłam nam lekcję na omówienie tego, bo zobaczyła, że mimo wiedzy, kompletnie nie orientujemy się w "maturalnym myśleniu", czy może po prostu w biologicznym myśleniu? ![]() i chcę wam tylko powiedzieć, że te wszystkie podręczniki z zadaniami maturalnymi są ok - do powtórzenia wiedzy, ale żeby umieć robić matury potrzeba czegoś więcej. trzeba być na prawdę bardzo dokładnym w udzielaniu odpowiedzi, czytać i rozumieć polecenia, zwracac uwagę na czasowniki w poleceniach... podam wam przykład - jest zadanie, w którym trzeba zrobić tabelkę na podstawie danych - dotyczy ona enzymów i tego, że w reakcjach, w których biorą one udział energia aktywacji jest niższa. no tak, wszystko pięknie, ale skąd sprawdzający ma wiedzieć, że ktoś miał na mysli J, kg, czy może cm? jednostka - niewiele osób o tym pamiętało. kolejne polecenie do tego zadania, to podanie wniosku na podstawie danych z TEGO własnie zadania. Enzymy obniżają energię aktywacji. ok, ale jakiej? tych reakcji, bo przecież nie każdy enzym ją obniża, są także inhibitory. ![]() mój wniosek po tym spotkaniu jest taki, że chyba zacznę szukać szkoły policealnej, bo ja nie wiem jak tym ludziom udaje się zdać biologię na 90 pare procent. toż to jakieś niesamowite jest. przesadzam oczywiście i żartuję, ale teraz wiem, że muszę skupić dużo więcej uwagi na przeanalizowanie danych i ich wykorzystanie w poleceniach, bo to o to w tych maturach chodzi. ach i myślę, że warto przeczytać to forum, które Beata poleca, nawet jeśli nie zapamięta się każdej odpowiedzi, to jest to świetną powtórką. no i jeśli którejś z Was dobrze idą matury, czyli nalezy do tej grupy 85%> to będę wdzięczna za podzielenie się informacja - jak to robi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasa jest więc nic tylko kupować. Ja kupuję używaną ,w idealnym stanie , przebieg do 8tys zdjęć. Coś koło 7 stów zaoszczędzę ;D Ja sobie oszczędzałam na ciuchach , na kasie której rodzice mi dawali ( np na żarcie do szkoły ) na kosmetykach ( zresztą mama mi z Niemiec przywozi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.