|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Witajcie
Pomysły na nagrody dla gości mi tez się spodobały Zapisałam sobie i wieczorem przedstawię je TŻtowi. Masakra,jadę dziś z mamą do dentystki, moje nieszczęsne ósemki trzeba załatać Po południu spowiedź, tylko teraz mam luz blues
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
w ten beznadziejny zimny i denerwujacy dzien witma wszystkich.. chcialam powiedziec ze jestme chora siedze w pracy i mam wszystkiego dosyc...
a jeszcze czeka mnie caly wachlarz wielkanocnych przygotowan z myciem okien wlacznie i nagroda dodatkowa.. rozwozenie zaproszen.. a wszystko to z goraczka 37 i kipą pod nosem... a to wszystko dzieki komu.... tak zgadli wszyscy./... dzieki mojemu rowniez choremu TZ zapowiada sie cudowna wielkanoc a co u was ?? aska.. powiem ci ze ja nei taki kombinacje wykonywalam.. ale fakt jest fakt.. czlowiek musi sobie sam radzic i to nei tylko dlateog ze chlopa nie ma pod reka... wtedy kieyd trzeba nikogo nie ma kurna jaka jestem zla.. no choroba i to taka silna w przed dzien swiat
|
|
|
|
#3903 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć, witam Was w ten piękny środowy poranek
piękny bo słoneczko świeci za oknem co mnie bardzo pozytywnie zawsze nastraja, zwłaszcza bo długiej i mroźnej zimie ![]() dzisiaj ambitny plan mam pomycia okien i posprzątania mieszkania ![]() bardzo fajne pomysły z tymi prezentami dla TŻ ta- zapisałam sobie w ulubionych myślę że niedługo wykorzystam ![]() a tymczasem ruszam tyłek sprzed kompa i idę czynić przedświąteczne porządki ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
ja spędziłam ostatnie 2 dni w pracy siedząc od 9 do 12 h i dopiero dzisiaj mogę odpocząć a tu tak jak u Ciebie - porządki w domu czekają- niestety same się nie zrobią
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pomyslec ze tyle razy wychodzilam niedoubrana na balkon w wielkim wietrze i nic mi nie bylo... powalilo mnie przebywanie z chorym i praca w chlodnym biurze.. a ostatnio musialam bardziej zadbac o prezencje.. jeszcze za 2 tygodnie mamy inspecje w firmie i musze biuro ogarnac.. nie no jakis totalny szok po prostu rece opadaja ![]() kurna nawet herbata gorąca nie pomaga .. no szał Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2010-03-31 o 09:37 |
|
|
|
|
#3905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
-psalm+alleluja -Ave Maria Schuberta -Ave Verum Mozarta i to wszystko reszta bedzie instrumentalna ![]() sa sa szkoda tylko, ze nie ma takiego, ktory by mial i wifi i gps i do tego dobre opinie (bo albo brak systemu operacyjnego uniemozliwiajacy wgranie map albo sie wiesza albo inne kwiatki ). dlatego TZ stwierdzil, ze jeszcze sie wstrzyma z nowa umowa (ma do listopada, a teraz oferowali mu jakby skrocenie poprzedniej umowy i podpisanie nowej) i zobaczymy czy nie pojawia sie lepsze modele (za ktore nie trzeba doplacac niewiadomo ile ![]() ) naprawde trudno cos wybrac w tym wszchogarniajacym szmelcu i zalewie chinszczyzny ![]() no i jeszcze ich potrzyma w niepewnosci z tym przedluzaniem umowy - bedzie mial lepsza pozycje negocjacyjna (bo im blizej konca umowy tym wieksze ryzyko odejscia i beda bardziej sklonni do ustepstw kolega tak sobie wynegocjowal fajne warunki, ktorych normalnie w 'taryfikatorach' nie ma )Cytat:
jak nie sprobuje to sie nie nauczy a to, ze beda troche gorzej umyte niz bys to Ty zrobila - przezyjecie przeciez nie przyjdzie Wam tam komisja porzadkowa sprawdzac czy aby jest idealny polysk i przejrzystosc Kulkaaga fajne te pomysly na nagrody dla gosci a my wczoraj bylismy w Cymbeline i zaplacilismy juz calosc za garniaczek poszedl do poprawki zeby idealnie dopasowac do TZa dobrze, ze go wczesniej zamowilismy, bo jakby cos po poprawkach za miesiac jeszcze nie pasowalo to bedziemy go poprawiac az bedzie idealnie ale z TZa ciasteczko az mialam ochote go tam schrupac w tym samym czasie jeden gosciu przymierzal smoking z muszka i w ogole mi sie nie podobalo oczywiscie oczekujac az TZ wszystko na siebie wlozy nie omieszkalam poogladac sobie co tam maja ciekawego z butow i bizuterii sporo butow Arte di Roma, ale powiem Wam, ze moim zdaniem wizualnie nie sa warte tych pieniedzy juz te taneczne modele nawet maja wiecej wdzieku za to znalazlam kolczyki twierdzilismy z TZem, ze beda pasowac do sukni![]() a TZ mi wczoraj powiedzial, ze chcialby zeby nasze dzieci udalo nam sie tak wychowac i uksztaltowac zeby byly dokladnie takie jak ja... kochany ![]() ale jestem glodna ide po sniadanko
|
||
|
|
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
miałam wczoraj wieczorem napisac ale z tego podekscytowania zasnęłam o 22 ZDAŁAM NA PRAWO JAZDY!! ![]() obyło się bez większych wtop - 2 razy mi zgasł ale to chyba wina modelu i sprzęgła w tej durnej yarisce bo na 5 biegowej toyocie mi niegaśnie, na rodzinnym samochodzie też więc luz ![]() Cytat:
Cytat:
trzymaj się |
||
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki!
i po co ja się chwaliłam, że u mnie słońce jest? po co? zaraz tu się dowiem, która mi podkradła! chmurzy się i tak do doopy jest...
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurna żona szefa tak zarządziła.. powiedziałam mu ze żona szefa a szef to dwie różne osoby a jej tak parawde chodzi tylko o to, że jesli TZ weźmie wolne ona będzie musiała robić oddatkowe rozliczenie z zusem.. nie znam szefa TZ na tyle dobrze ale wydaje mi sie ze ten pomysl jego żony nei przejdize.. nie mniej jednak.... wole zeby ktos w naszym domu byl zdrowy a on wlasnie dostal druga dawke 3 dniowego antybiotyku.. takze dziewczyny pamietajcie.. jesli juz ktos wam bedzie koniecznie chcial wcisnac antybiotyk to nie dajcie sobie wcisnac takiego na 3 dni o przedluzonym dzialaniu... bo one nie dzialaja tak jak powinny aaśku gratulacje prawka |
|
|
|
|
#3909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my się miesiąc temu przeprowadziliśmy u porządki mamy za sobą To co wtedy przeżyliśmy-koszmar. Nawet nie chce wspominać.Jeśli chodzi o kościół i muzykę, to "teściowa" wczoraj zaproponowała, że facet z którym się teraz spotyka, może nam zagrać. Jest wirtuozem wiolonczeli, na co dzień gra w najlepszych europejskich orkiestrach. Mamy mały kościółek więc myślę że będzie pięknie! ![]() Co do komplementów, to Tz ostatnio przytulił mnie i powiedział: "jak to jest że kocham Cie coraz bardziej?" |
|
|
|
|
#3910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() kubusewa Ty daj spokój tym oknom, po świętach je umyjesz, nie dajmy się zwariować, na święta ma byc czysto a poza nimi już nie? Czasem mnie to wariactwo ze sprzątaniem przed świętami drażni, tak jakby się normalnie nie sprzątało. Kuruj się, żebyś jak najszybciej była zdrowa
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okna tak usyfione ze no mnei to az trzepie.. szare takie feeee - od tej zewnetrzenj strony a myc se po swietach to tak jakos kijowo najgorzej ze zostawilam sobie tez na koneic drukowanie zaprosze n a nie powiem nie jestem w ogole w stanie tego zrobic ledwo siedze w pracy
|
|
|
|
|
#3912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka durna ta baba. no oczywiście że jak pójdzie na zwolnienie to będzie miała dodatkowe rozliczenie z zusem. a jak będzie pracował w sobotę na nadgodziny to nie będzie miała? inteligentna się znalazła ![]() Cytat:
![]() poszczęściło wam się z tą wiolonczelą my będziemy mieli altówkę ze smyczkowych ![]() Cytat:
![]() też mnie to czasami wkurza... ja to zawsze na święta sprzątam fazami - okna umyłam w zeszłą sobotę, w tą łazienkę, w tygodniu myłyśmy z mamą ogólnie kuchnię i teraz mamy luuuz
|
|||
|
|
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaś
super |
|
|
|
#3914 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak umyjesz okna po świętach to tragedii nie będzie przecież. ja nie wiem, zawsze mnie to rozbrajało, że nagle przed świętami ludzie zupełnie tracili głowę i sprzątali sprzątali sprzątali. przecież zawsze jest miło w czystym domu posiedzieć, nie tylko od święta ![]() Cytat:
![]() p.s. gratki dla tż za komplement ![]() Cytat:
choć nie ukrywam, że trochę zazdraszczam, ja mam 3 podejście 21 maja
|
|
|
#3915 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
Coś się ciekawego działo przez ostatni tydzień? Pojechałam do domu i nie miałam czasu na komputer...Ze ślubnych spraw: miałam fryzurkę próbną, odebraliśmy obrączki, poradnię mamy już zaliczoną... Zdjęcia mogę powklejać wieczorem, bo zaraz na zajęcia idę
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba że chodziło o 21 kwietnia ale to i tak długo strasznie![]() ja się zapisywałam 20 marca i pani mi proponowała 26 marca ale mi nie pasowało więc wybrałam sobie wczoraj o 17.30 także dawaj kochana na odlewniczą do wawy![]() certinka dziękuję tobie również za gratulacje
|
|
|
|
|
#3917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja okna myłam jakiś miesiąc temu tak na szybko, bo po zimie były strasznie brudne. W tamtym tygodniu musiałam poprawić, bo zamiatany był piasek z chodnika, a że akurat było wietrznie to wylądował na oknach. Nie robiłam tego z myślą o świętach, tylko ot tak, żeby czysto było. Jeśli się na bieżąco sprząta, to nie ma potrzeby pucować wszystko na święta
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że już nie wspomnę o tym, ze będę musiała dokupić parę godzin, bo przecież do maja od lutego ( !!!! ) już wszystko zapomnę. i jak tu zdać?Aaś może zdasz i za mnie?! ![]()
|
|
|
#3920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj pamietam co to za szczescie bylo jak ja zdalam Cytat:
dobrze, ze u mnie jest z tym luz i nikt nie przezywa odrobinki kurzu na polce czy kociej lapy odbitej na szybie Cytat:
kiedys moj TZcik dosc czesto chorowal i zawsze dostawal od lekarki antybiotyki (taaa antybiotyk dobry na wszystko ). powiedzialam mu co sadze o tym ciaglym truciu sie tym gownem i jak przestal je brac to nagle przestal chorowac uwazam, ze w naszym kraju zbyt pochopnie przepisuje sie za ciezki kaliber lekow z reszta to tez taka mentalnosc ludzi, ktorzy wrecz zadaja antybiotykow, a jak lekarz nie przepisze to jest zlym lekarzem
|
|||
|
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
a co do antybiotyków, to zgadzam się, że to syf. co więcej, kiedyś pani doktor przpisała mi antybiotyk na zakażenie WIRUSOWE!!! już więcej do niej nie poszłam
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sorry za ten capslock
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2010-03-31 o 10:31 |
|
|
|
|
#3923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faktycznie jest to śmieszne
|
|
#3924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro nie mial informacji co pacjent bral dokladnie wczesniej to nie mogl mu przepisac niczego lepszego od Apapu, bo tak to jest z antybiotykami, ze moga wejsc w reakcje z innymi lekami i mogloby sie to bardzo zle skonczyc. dlatego mnie zachowanie lekarza ani troche nie dziwi (dziwi mnie blad tego pierwszego, ktory nie wpisal leku w karte) Cytat:
|
||
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak pracowałam swego czasu w przychodni to akurat trafiłam na takie lekarki które nie chciały przepisywać antybiotyków a i tak większość ludzi siedziało w gabinecie dopóki im nie wypisały recepty... nie mówiąc już o takich inteligentnych matkach które swoje 7-8-9 letnie dziecko ciągały z katarkiem co tydzień do przychodni... i za każdym razem wychodziły ze scorbolamidem czy inny rutinoscorbinem |
|
|
|
|
#3926 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas był taki lekarz, który na wszystko przepisywał witaminę C ![]() chcą podwyżek? niektórym się należą te podwyżki, ale na pewno nie tym, o których tu pisałyśmy ![]() Cytat:
![]() a ja dziś będę piekła wielkanocne ciasta pierwszy raz w życiu bo jak już wcześniej wspomniałam nie umiem za bardzo piec, ale mam mobilizację, bo przecież za niedługo będę gotować i piec mojemu tżcikowi i muszę się czymś wykazać tym bardziej, że on lepiej kucharzy niż ja
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rozumiem tlumy pod gabinetami i chec pomocy jak najwiekszej ich liczbie ale na boga w koncu to nie hcodzi o niedokupiony jeden skladnik ciasta tylko o zdrowie.. a gdyby np nei zlecil mu jakiegos tam badania i po jakims tam czasie okazaloby sie ze ojejku ma pan smiertelna chorobe ktora mozna bylo wykryc wczesniej... biedni sa lekarze ze na nic spocyzwa taka odpowiedzialanosc ale w koncu idac na studia medyczne wiedza co i jak |
|
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(napisal tylko liczbe opakowan a to jeszcze trzeba wpisac liczbe tabletek zeby bylo ok ). potem juz go kontrolowalam i zawsze sprawdzalam przed wyjsciem z gabinetu czy wszystko jest na recepcie a kiedys to nawet z aptekarka probowalysmy rozszyfrowac pismo ![]() ja sie generalnie na lekach nie znam, bo trzymam sie od nich z daleka (nawet od Apapow ), ale skoro przepisal mu Apap to moze uznal, ze wiecej nie trzeba to jest wlasnie to o czym pisala Aas - wiele ludzi przychodzi z byle katarkiem, goraczka czy czyms tam do lekarza i oczekuja nie wiadomo czego. a tu trzeba poprostu lezec w lozku, pic herbate z cytryna i miodem, ewentualnie poratowac sie jakims Gripexem czy inna chemia ogolnie dostepna. i potem jest rozgorycznie - 'siedzialem tyle w kolejce, a on mi przepisal tylko xxxxx. co to za beznadziejny lekarz' a prawda jest taka, ze siedzac z innymi czasem ciezej chorymi w tej kolejce mozna sie jeszcze gorzej zalatwic ![]() Cytat:
) i pojde w tym roku z koszykiem do swiecenia a wlasciwie to pojade, bo TZ mnie zgarnie i razem bedziemy swiecic moze sie na rynek przejedziemy pod kosciol mariacki
Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-03-31 o 10:55 |
||
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

Zapisałam sobie i wieczorem przedstawię je TŻtowi.
Po południu spowiedź, tylko teraz mam luz blues

piękny bo słoneczko świeci za oknem co mnie bardzo pozytywnie zawsze nastraja, zwłaszcza bo długiej i mroźnej zimie 

reszta bedzie instrumentalna
kolega tak sobie wynegocjowal fajne warunki, ktorych normalnie w 'taryfikatorach' nie ma
az mialam ochote go tam schrupac
ide po sniadanko 

Gratuluję 

no chyba że chodziło o 21 kwietnia ale to i tak długo strasznie
oj pamietam co to za szczescie bylo jak ja zdalam
a prawda jest taka, ze siedzac z innymi czasem ciezej chorymi w tej kolejce mozna sie jeszcze gorzej zalatwic