|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Cytat:
. Cudne uczucie ...
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie macie że i KTG i USG, a mój lekarz na urlopie i dopiero będzie 12 kwietnia, czyli jak już będę jeden dzień przeterminowana Na szczęście mały ruchliwy to spokojna jestem. Mąż mnie dzisiaj powiadomił że znajomi wpadną wieczorkiem na piwko. Więc będę musiała chyba coś upiec, a nie mam pomysłu, bo już się na pieczenie nastawiłam na piątek i sobotę, jakiegoś serniczka i karpatkę, a mazurka kupię. Chyba dzisiaj upiekę tego sernika, troche zostawię a resztę do zamrażalnika. Ale szczerze to nie mam ochoty gości przyjmować i patrzeć jak piwkują, ale mąż mi Karmi kupił na pocieszenie.
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj powiem lekarzowi jak bede w szpitalu
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dober
mam bąble na cyckach, udach, tyłku, biodrach, łydkach pod kolanami i na wewnętrznej stronie ramion (pod pachami) matko jak swędzi, drapę się szczotką do mycia garnków nie mogę już wytrzymać, mam to od kilku dni i żadne wapno nie pomaga dzwoniłam kiedyś na pogotowie wieczorem, że przyjadę i czy mogą mi dać jakiś zastrzyk odczulający a oni na to, że absolutnie nie przy karmieniu...masakra...ja co nigdy żadnego uczulenia na nic nie miałam![]() My dzisiaj z małym mieliśmy jechać do szpitala na kontrolę do neonatologa, ale nie jedziemy, bo szanownej pani doktor w wielki tydzień się pracować nie chce i kazała mi zadzwonić po świętach - ale jestem wściekła!!!Ja już wykąpana, umalowana, ubrana w sukieneczkę a tu duuuupa...ale w zamian za to jedziemy z małym na spacerek do moich rodziców - mama ma urlop, to może mnie ktoś po drodze zobaczy, że ładnie wyglądam po ciąży ![]() A i jeszcze wam powiem hita: NIE DOSTANĘ BECIKOWEGO!!!!!! Mój gin mi wypełnił zaświadczenie, że byłam pod opieką od 12 ego tygodnia (co się zgadza, bo zmieniałam lekarza i od 12 byłam u niego). I problemu by nie było, bo w karcie ciąży miałam pierwszą wizytę u starej gin w 9 tyg. i wystarczyłoby iść do niej, żeby mi drugie zaświadczenie wypisała...no i właśnie: po pierwsze ta stara małpa nie prowadziła kartoteki dot. mojej ciąży (pisałąm wam, że ona tylko kasę wydziera od pacjentek), a ja mojej karty ciąży nie mam, żeby jej udowodnić, że byłam u niej w 9 tyg. , bo zostawili sobie ją w szpitalu Cytat:
. Mam jeszcze z Hippa ale zacznę może od następnego miesiąca![]() Cytat:
i mój mały się strasznie dziera przy kąpaniu, ale od 2 dni mam na to sposób: śpiewam mu tak głośno, że chyba cała ulica mnie słyszy, a on zszokowany siedzi cicho do momentu aż zacznę myć włoski - wtedy to już nic nie pomagaA ja się tak zapytam: używacie jeszcze pieluch Newborn??Bo ja już 2 dni po wyjściu ze szpitala musiałam przejść na rozmiar 2 Newborny oddałam koleżance, co w kwietniu rodzi.Aak wogóle to dostałam w paczce ze szpitala 2 pieluchy belli i powiem wam, że jak dla mnie są o niebo lepsze od pampersów Tylko u mnie w żadnym sklepie nie ma tych pieluch w rozmiarze 2, są same większe...nawet w tesco nie ma 2
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
ale przeciez teraz to juz zniesli i normalnie wystarczy jedna wizyta w trymestrze, nawet w wyborczej byl artykul ze te kbiety ktore nie dostaly moga sie starac ponownie.
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku, przekichane z tym becikowym wyszło u Ciebie
Ja też bepanthen zachwalam, penaten dużo słabszy i zostawia białe smugi, ciężko zmyć jakoś. Też kąpiemy codziennie... prawie-np.dziś TZ gra koncert i wróci w nocy więc ja sama się nie podejmuję i będzie mycie wacikami tylko. Kilka razy już tak robiliśmy, bo albo dzień pełen wrażeń, albo ona niespokojna bardzo. Nadal używamy newborn i nie wiem nawet po czym poznać że już można wziąć większe, bo nie mam jej jak zważyć-dziś pediatra więc się dowiemy ile waży.
|
#2768 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Byłam ciekawa czy ta wczorajsza pełnia podziałała na którąś z Was, czy któraś mama z brzuszkiem odpłynęła do szpitala zerkam tu do Was i czytam.Moja Nadia jak widać nie reaguje na takie księżycowe atrakcje ![]() Wierci się niesamowicie od kilku dni, w dzień i w nocy wariuje,ale wyjść na święta nie chce
|
#2769 |
|
Konto usunięte
|
Kąpię rano, woda z balneum.
Pieluchy: 4 paczka newbornów Kosmetyki: linoderm i bepanten maść, sudokremu nie mam Becikowe: W szpitalu zrobili sobie ksero z karty ciąży, orginał dostałam z powrotem |
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko sie tym ubezpieczeniem za dużo nie chwal , mój tż pochwalił się szwagierce że z ubezpieczenia będziemy mieli z 8 tyś. wtedy samochód do końca spłacimy, to ona z tekstem że dziecka pieniądze zamierzamy na auto wydać itp.
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czym by wróciło ze szpitala??
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
niech szwagierka pilnuje swoich finansow a nie waszych.
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ja bym w sumie taki komentarz zrozumiała jakbym nic dla dziecka nie kupiła. Ale same wiecie jakie koszty są z kupieniem wózka, łóżeczka. To w sumie to ubezpieczenie już cześciowo i tak wydane
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
czy chociazby wizyty u lekarza i wszystkie badania.....wiec nie kumam jak wogole mozna taki komentarz rzucic....zazdrosni ludzie...
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ja nieststy nie odplynelam do szpitala dzisiejszej nocy mimo ze mialam mega straszne bole i skurcze ktore rano okazaly sie zwykla niestrawnoscia hihi choc od rana wymiotuje mam juz dosc ale to z wlasnej glupoty bo zachcialo mi sie na swieta zrobic karkowke pieczona w piekarniku w marynacie czosnkowej i tak o czosnkiem wali na caly dom mimo ze okna wszedzie otworzylam i tak dalej wali a ja co zejde na dol to do wc uderzam a rano sie poplakalam tak o bez powodu <paskudne hormony > sprzatam sobie pomalutku zrobilam 4 pralki i jestem padnieta ![]() moja niunia od kilku dni nie przestaje sie ruszac ciagle kopie juz mnie wszystkie rzebra bola i skora na brzuchu < jestem juz zmeczona > i w dodatku chodze jak pingwin ![]() ja jutro jade do szpitala na to badanie krzepliwosci hehe dostalam opiernicz od mojego ginka ze mu o tym nie powiedzialam no ale sama zapomnialam i dopiero mi sie przypomnialo jak AniaP napisala ![]() Baobabku a nie mozesz pojsc do szpitala i poprosic by oddali Ci akrte ciazy?? przeciez oni musza ja miec w Twoich dokumentach niech sobie zrobia kopie ja nie zostawie nic w szpitalu zadnych badan zadnych dokumentow jak chca niech sobie zrobia kopie a oryginaly sa moje w koncu za nie placilam a jak nie to niech oddaja kasiorke za wszytsko co sobie zostawia ![]() a musze wam cos napisac odplynely mi wody hihi ale nie plodowe tylko z rak i stop hihi znow widze swoje kostki <jupi> jedynie co to na twarzy wygladam jak chomiczek taka jestem spuchnieta no ale bynajmniej wiem ze mam kostki
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Już wróciłam KTG
mały dziś też strasznie się wierci, tętno ma wysokie bo między 150/170 , lekarz mówi ze wszystko dobrze, teraz mam ktg w piątek USG nie miałam bo moj gin ma zebranie z dyrekcją szpitala do 13-tej a ja nie mogłam długo czeka umówiliśmy się na piatek (żeby tylko mu nic nie wypadło) Jestem bardzo ciekawa ile przytył mój synuś pl_madzia nie przejmuj się nie ma się co denerwować nie warto
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja budzi sie podobnie w nocy, co 3 godz. karmie ja ok 5,10 minut(jak piersi sa twarde to wystarczy ze lekko nacisne piers i mleko samo leci-wiec moze tu tez chodzi oto jak szybko wyplywa), potem odlatuje. i czasem uda sie ze od razu zasnie, a czasem musze sie z nia meczyc kilka razy,przystawiac ja i odstawiac. wiec chyba wolalabym zeby pojadla dluzej a konkretniej i zasnela, niz jak czasami tak sie meczymy obie 2 godziny.. no ale co mam poradzic jak ona zasypia przy piersi i smyranie nie pomaga. wiec wyjmuje jej piers z buzi, a za 5 minut oczy juz ma szeroko otwarte
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
madziwniu trzymam kciuki!
i niech ta Misia szybko wychodzi bo jestem przeraźliwie ciekawa jak ona wygląda
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, madziwni długo nie ma, więc chyba już zostala w szpitalu
Więc czekamy na Michasię
|
#2780 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny - a ja znow nie wiem co na forum
Ale troche czasu zajmuje oswojenie sie z nowymi obowiazkami i organizacja czasu...... Postaram sie czesciej zagladac bo szczerze to mi troszku brakuje tych naszych forumowych ploteczek.... Pozdrawiam
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do Madziwni.
Oto jej sms: "(...) rano zostawili mnie na oddziale bo od 4 rano mam skurcze tak jak pisalam silne jak na okres.Ale co 10, co 7 minut. Silne na 80 były nawet. Jak dzis nie ruszy to jutro od rana kroplówka. Buziaki"Tak wiec czekamy... I Simuerte dziś ma chyba mieć cesarkę Więc też czekamy ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Mykam do gina. Trzymajcie kciuki
|
#2782 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście jutro w nocy wraca![]() No panna Izumi nas zaniedbuje ale wybaczamy! Zdrowiej i wracaj do nas szybko ![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że jednak ktoś mnie tu czyta![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ile płaciłaś za zbadanie tego (GBS się to zwie, tak?), ja 25 zł a ostatnio gadałyśmy tu o cenach badań i jestem ciekawa. Oj kobieto napisz po prostu że na JUTRO! ![]() ![]() Dostaniesz,dostaniesz. Te przepisy się znowu zmieniają i wszystkie kobiety którym odmówiono dostaną. Ministerstwo uznało swój błąd i odłożyło obowiązek badania od 10 tyg na 2 lata. Ja w 10 tyg nawet nie wiedziałam, że jestem w ciąży a jak się dowiedziałam, zanim znalazłam lekarza i się zapisałam to był 13tc ale moja ginka mi powiedziała, że i tak mi ten świstek wypisze. Pochwalę się Udało mi się z ortopedą! Mam ten świstek na CCChłop się okazał bardzo ok. Powiedziałam prosto z mostu z czym przyszłam, pomyślał chwilę i mi wysmażył taką "historię choroby" że ho ho I wypisał zaświadczenie o przeciwwskazaniu do porodu SN Doktorek chyba od początku przeczuwał, po co ja przychodzę![]() Także mówię Wam dziewczyny, kamień z serca ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Ale zleciało.Trzymamy !
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
a do gina chodzisz prywatnie czy na nfz?? ja ostatnio za wymaz placilam 50zl...
|
|
|
|
#2784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wymaz mi ginka pobrała wczoraj wieczorem i dała tą próbkę a dzisiaj rano ją zawiozłam do laboratorium tam gdzie robię wszystkie badania. To widzę, że piękna rozbieżność w cenach
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
no mi moj gin pobral w gabinecie i to u nich placilam....oni chyba robia wynik....musze sie zlosic po wyniki...bo juz powinny raczej byc
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
ja za ten wymaz nic nie placilam pierwszy raz od poczatku w ciazy za cos nie placilam
pobieral mi gin i sam zawozil do szpitala do swiebodzic Madzia trzymamy kciuki obys wrocila juz z dziecieciem
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
grr nie wiem co robic...lekarz kazal mi jeszcze ktg zrobic...(w sumie nie wiem czemu tak czesto kaze mi je robic...moze dlatego ze za kazde place u nich 30zl)....ale wolny termin maja dopiero na wtorek....a na wtorek mam termin...i nie wiem czy to ma sens jakis
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelko, przed chwilą karmiłam ją jakieś 20 minut, nie wiem dokładnie bo usnęłam przy tym, ale generalnie jest tak, że maluch w nocy je krócej nawet 5-10 minut jej starcza, a w dzień dłużej, bo po prostu lubi sobie possać, a niekoniecznie wysysać wtedy dużo pokarmu. Czasem w nocy zdarza jej się dłużej się przyssać, bo widocznie ma potrzebę pobycia ze mną dłużej. Pediatra mówiła, że taki maluch jak mama ma pokarm to w 5 minut się najeść umie.
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MadCat;18258938]
Oj kobieto napisz po prostu że na JUTRO! ![]() ![]() MadCat droga bardziej podoba mi się 1 kwietnia (przyzwyczaiłam się ) niż jutro. To taka fajna data JUTRO to takie nierealne
|
#2790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę, że z czasem to się unormuje ![]() Cytat:
a i pochwalę się, że Amelka urodziła się ważąc 3360g w szpitalu nic nie straciła na wadze, w piątek 26marca ważyła już 3520g, a wczoraj już 3720g a najlepsze jest to, że wczoraj pediatra zmierzyła Małą i ma 50cm, a w szpitalu tak ją zmierzyli, że niby jak się urodziła to miała 52cm pediatra znów nie dowierzał, mówił, że takie małe to tylko wcześniaki sie rodzą... heh a tu dzieciaczki w terminie takie małe ale co zrobić jak u nas w domu kobietki wszystkie takie drobniutkie![]() MADZIWNIA czekamy na Michaśkę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.

. Cudne uczucie ...

i patrzeć jak piwkują, ale mąż mi Karmi kupił na pocieszenie.
dzisiaj powiem lekarzowi jak bede w szpitalu

mam juz dosc