|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
dzieki ![]() lece spac trzymajcie kciuki jutro za tate
|
|
|
#2462 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
p4w już podała fajną stronę. I za tatę
![]() ~~~~~~ Nie wiem jak ja mogłam kiedyś beztrosko sobie siedzieć do 2. w nocy albo dłużej i normalnie funkcjonować w dzień... Teraz o 2. to chyba zapałkami musiałabym powieki podtrzymywać
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
jetem juz po sniadaniu
piję kawke i na moja drzemke juz sie nie zapowiada ![]() Ok 1 w nocy nurofen jej dalam, bo płacz,krzyk był straszny, a o 5 tez pobudka z płaczem, a tu dzis mam miec kolezanke, a mala znowu moze swirować
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2464 |
|
Rozeznanie
|
kciuki zaciśnięte
![]() witam z rana z kwausią i "malym" ciasteczkiem ![]() u nas ostatnio (odpukać) nocki cudowne, zasypia o 21 i spi do 8, dziś ją po 5,30 obudzilam żeby dac cycka przed pracą to byla oburzona i na mnie pokrzyczaa |
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Svi-szczerzę życzę by wszystko z tatusiem przebiegło pomyślnie
Unholy-dziękuję za cynk ![]() Mała jeszcze sobie odsypia, a ja na posterunku od 5, ale zdązyłam ogarnąc chate pewnie pod wieczór będę nieprzytomna
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czesc dziewczynki! Milego dnia!
|
|
#2467 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby katar szybko ustąpił.Cytat:
Cieszę się że już jesteście w domku Dzieci mojej szwagierki też non stop są na wziewach,oni do tego alergicy. Cytat:
strzelbę i Cytat:
aby szybko przeszłoDziewczyny mają rację,przy gorączce trzeba dużo pić ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
dla Kubusia i mamusia szczęśliwa .Cytat:
aby na katarku się skończyło,albo najlepiej żeby wogóle go nie byłoniestety Cytat:
dobry jest,to też umiejętność |
|||||||||
|
|
|
#2468 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Danielka.Super,że tak dobrze się rozwijaCytat:
dla Laurki.Cytat:
Cytat:
za to |
||||
|
|
|
#2469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A tak serio - współczuję ![]() Cytat:
Dziękujemy i wzajemnie Hehe , ja wciąż czekam na świadome "mama", to jak na mnie krzyczy się nie liczy ![]() *** Kuba dzisiaj wstał o 7 i już nie mógł zasnąć. Teraz, jak czas zacząć dzień, to On oczy na zapałki i ziewa, jakby miał mnie połknąć
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie wk.... cytowałam pół godziny, net mi sie rozłączył i wszystko mi wcieło
Nie mam cierpliwosci pisac drugi raz tego samego wiec napisze tylko Dzien dobry
|
|
#2471 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wreszcie nadrobiłam wczoraj ![]() Cytat:
aby wreszcie wyszedł ząbek i było tylko lepiejCytat:
przecież to już coś![]() Svi za tatę.Dzień dobry!!! U nas nocka nienajlepsza Bart osz obudził się o 00.40 i zasnął o 03.15 -nie marudził,nie płakał,na zabawę go zebrało Dobrze,że położyłam się wcześniej,choć nie powiem,żebym czuła się rewelacyjnie,bo coś głowa mnie boli .Damian przed świętami ostatni dzień w szkole ![]() Coś pochmurno u mnie ![]() Miłego dnia |
|||
|
|
|
#2472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kochane
U nas nocka przepięknie przespana i co najważniejsze do 6.20 kimaliśmy, a dzisiaj mamusia miała dyżur na wstawanie ![]() Wojtusiu, jak malutka? Mam nadzieję że nocka spokojnie minęła Katarzynko współczuję, biedna Laurka, ida te zębole i wyjśc nie mogą ![]() Przepraszam ale filmiku z małą nie umieszczę, nie daję filmów do sieci Sweet, dla Ciebie tez życzenia wszystkiego dobrego...nie tylko na święta Ja już praktycznie porządki świąteczne skończyłam, jeszcze tylko lampy i klatka schodowa ale to postaram się szybciutko dzisiaj ogarnąć, upiekę tylko symboliczną babkę i chyba tyle bo praktycznie w domu nas nie będzie.No i zakupy jeszcze dzisiaj mnie czekają ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
dzień dobry ![]() Cytat:
no ja się nie dziwię że głowa COŚ cię boli, jak się w nocy balowało ![]() u nas też chyba na deszcz się zbiera... Svinecko kciuki trzymane
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
aannulla, nie martw sie. Kuba tez pozno zaczał gaworzyc a jest sporo starszy od Martynki. Wszystko w swoim czasie.
Svinecko, trzymam mocno kciuki. Magi, bardzo sie ciesze ze jestescie juz w domu. Myslałam ostatnio o Was. Ucałuj moja synową U mnie c.d. sprzatania. Jutro TŻ bedzie w domu to mi pomoze. Dzisiaj tez wieczorem wybieramy sie na zakupy. Pokupuje juz wszystko i bedzie z głowy. Dostałam od kolezanki przepis na sałatke krabową-ponoć przepyszna ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Nie było, nie było bo po "M jak miłość" padłam nieżywa i spałam do rana Dziękuje za pamięć
|
|
#2474 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
u nas o dziwo dzisiaj nocka spokojna, wstalam tylko raz do malej dac smoka i spala do 8.00 moze dlatego ze dalam jej na noc panadol jak tak plakalaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wspolczuje nocki
|
|
#2475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mariolko....gdzie jesteś ?
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze zapomnialam
Sweet pomimo wszystko zycze udanych Świat i mam nadzieje ze wszystko sie ulozy
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuje Wam
Ciężka noc u mnie była do tego, Mały obudził się o 23 i nie spał do 1, do tego leci mi z nosa, głowa boli, eh...i jeszcze pakowanie mnie czeka ![]() Miłego dnia! Dziękujemy za życzenia
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kobietki.
Wpadam z wiadomościami co u nas. Wiec tak: Wczoraj byliśmy z Alan u lekarza bo w nocydostał strasznej chrypki i miał okropne napady kaszlu. Wyrok: ostre zapalenie gardła:-((( Ciągle kaszle, leje mu się z noska i ma stan podgorączkowy(37,8). Pediatra przepisała mu Duomox(tabletki duuuże), deflegmin(syrop), elofen(syrop) i osłonowo acidolac. Najgorsze jest to ze nie chce brac tych lekarstw, no ale co sie dziwic skoro sa OBRZYDLIWE i to bardzo. Próbuje podawać z jedzeniem, mimo że nie wszystkie można z jedzeniem podawać. Ale i tak nie zjada wszystkiego, pluje, kaszle, ma odruch wymiotny, wkońcu zaciska usta i już nic nie da rady mu wcisnąć. Poza tym nawet jak już coś zje to za chwile zaczyna kaszleć i kończy się wymiotami z flegmą. Troszke zaczynam się tymi wymiotami martwić bo przecież podaję mu też lekarstwa na serduszko, no a skoro on to wymiotuje więc wątpię żeby te lekarstwa działały, a nie chce podawać mu ich drugi raz bo można łatwo przedawkować i wkonću to serce mu stanie na dobre:-((( A z dobrych wieści to melduję że wymieniam moją garderobę (CALĄ),!!!! JA mam trochę grosza odłożone, reszte mąż powiedział że mi dorzuci i w kwietniu wywalam wszystkie szmaty(bo ubraniami to tego już nazwać nie mozna) i kupuję nowe ciuszki ))))Któraś pytała cz moj syn ma już narzeczoną, NO NIESTETY JESZCZE NIE MA. A jest taaaaaki przystojny )))Aha i jeszcze jedno: wczoraj Alan sam stanął na nóżki. Podszedł do męża który siedział na podłodze i z kolanek podniósł sie na nogi ))))uciekam zmienic kupke!!!!! |
|
|
|
#2480 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień dobry
Witam się z bawarką i babką wielkanocną (pyyycha)Svi, trzymam kciuki a Tatę, mam nadzieję, ze dzisiaj go zoperują i wszystko będzie jak należy Sweet, współczuję problemów Życzę Ci mimo wszystko Wesołych Świąt i żeby wszystkie Twoje troski poszły sobie precz, a ty żebyś była szczęśliwa Olu widocznie to imię coś w sobie ma, bo ja te lubię brązy, beże itp ![]() Kasiu, biedna Laurka. Pobolewać ją musi bardzo Antoś dzisiejszej nocki też popłakiwał, więc chyba jakieś kolejne zębole się szykują ![]() Sylko, to Bartuś dzisiaj sobie troszkę poszalał w nocy. Dobrze, że nie marudził i to była tylko zabawa, bo byłabyś jeszcze bardziej padnięta Aannuullaa, gratuluję skończonych porządków. ![]() Ja zabieram się za okna, ale nie wiem czy mi to wyjdzie Kurcze musi....one są okropne, a balkonowe to mam tak zalepione, że masakra - Antoś wstaje i je liże oraz dotyka łapkami i ciapie ![]() Marica, no nie dziwię się, ze Martynia krzyczałą na Ciebie. Ja tam nie lubię być budzona na jedzenie o 5 ![]() Gratuluję fajnych nocek ![]() A u nas nie wiem jak z niedzielę, chyba nie będzie Świąt u moich rodziców...mają troszkę problemów i do mnie tez raczej nie przyjdą... .Mam do Was prośbę. Czy któraś z Was używała nakładek przy karmieniu piersią na początku? Ta moja psiapsiółka, która urodziła w piątek ma problem z jedną piersią, a właściwie jej córa - nie może złapać sutka. Czy możecie polecić jakąś firmę, która w tym temacie się sprawdziła Będę wdzięczna
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej nocka w miarę, gorączka była 39, po lekach spadała co 38,5. rano znowu 39 a po lekach 37,7, wiec mam nadzieje ze powoli juz sie unormuje. Cieżko jest zbić gorączkę Oliwce. Ale damy radę. jest taka osłabiona spała do 9:30 co jej sie nigdy wczesniej nie zdarzało. Svi dostałam buciki wężowe. Fajne są, śmierdzą troche chińszczyzną (tak stwierdził TZ) ale podobają mi się Dziękuję za zrobienie zamówienia i poświecony czas |
|
|
|
|
#2482 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie,Mariolki to już parę dni nie było ![]() Cytat:
Cytat:
za zdrówko Alanka.Swoją drogą dziwny lekarz,że takiemu dziecku antybiotyk w tabletkach przepisuje-wiadome,że trzeba rozgniatać,ale mimo wszystko,jakby leku w płynie nie było ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję,że problemy jednak nie dotrąNie pomogę,bo nie używałam Wybywam na spacerek,bo słoneczko wyjrzało zza chmurek
|
|||||
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnela moja kochana, ja piję kawę i biore się za prasowanie.
Dziewczyny polećcie jakiś preparat do skórek przy paznokciach, albo do usuwania, albo do zmiękczania, bo moje są zawsze strasznie suche i ogólnie nieładne :/ |
|
|
|
#2484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja używałam Aventu i były świetne |
|
|
|
|
#2485 |
|
Ola-Unhola
|
Aa morska, nie wiem czy po jednorazowej dawce pyralginy są od razu problemy ze szpikiem np, pewnie nie
. Ale po co używać coś z takim skutkami ubocznymi jak jest wiele innych rozwiązań na pewno nie tak inwazyjnych (panadol w syropie może uczulić - wysypka, lub spowodować nudności i wymioty; na ulotce czopków: pokrzywka, rumień , czyli typowo uczulające, nic baaardzo poważnego). Oczywiście jeżeli te powszechne leki nie działają i jest wyraźne wskazanie lekarza to nie ma wyjścia, ale tak bez większych problemów ze zbiciem gorączki to po co![]() Idę na śniadanko. Kurcze ostatnio zauwazyłam, ze ja jem tylko śniadania i ew. jakis kotlecik z obiadu i warzywka. Mało jakoś
|
#2486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pediatra jest do doooopy i już od jakiegoś czasu chce ja zmienic ale niestety nie bardzo mam na kogo bo nie ma u nas dobrego pediatry, albo ja nie wiem o jego istnieniu:-( |
|
|
|
|
#2487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze a czemu tabletki?? dla tak malego dziecka? ten deflegmin tez mialysmy z Wercia oo to zaszalejesz z zakupami ciuszkow i dla AlankaCytat:
napewno bede z nich korzystac od poczatku karmienia przy nastepnym dzidziusiu
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, ja używałam nakładek Aventu, tylko rozmiar miałam mini, bo standard były za duże, zależy jakie się ma brodawki. ja mam wydaje mi się "normalnych rozmiarów" a jakoś ten rozmiar standard był za duży
|
|
|
|
#2489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
#2490 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki Dziewczyny za info
![]() Czeko, no jakoś tak mało wychodzi, ale nie wiem dlaczego. W sumie jak np, jedziemy do sklepu i gdzieś wstępujemy to zjem nawet sporo, tzn nie jakoś bardzo, ale normalnie, a w domu tak wychodzi...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

strzelbę i
dla Kubusia i mamusia szczęśliwa

, no ale to Anglia oni troche inaczej do tego podchodza niz w Polsce.