|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Michaelowa Nibylandia XXXVI - Niebo pełne gwiazd
#752 |
Zakorzenienie
|
Myślisz?
![]() To jestem chyba najzdrowszym człowiekiem świata ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- No to kiślem ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- I jak ja mam normalnie funkcjonować? ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Nie no .. gul gul gul.. ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Tym o to kiślowym akcentem zakończyłam swój żywot. Byłyście mymi dzielnymi towarzyszkami przez kisiel, podniety i smutki ![]() muszę iść na włoski ![]() ![]()
dirrtyKatrina ![]() Moonwalker Edytowane przez Kasieńka_666 Czas edycji: 2010-03-31 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
nadrobilam
![]() no to tak : Anisia sie pytala o 20.56 , gdzie jestem, to bylam jeszcze godzine w drodze ![]() w ogole nikt nie zauwazyl , ze wczoraj tu zajrzalam, tylko Lu napisala, ze mi zyczy kolorowych ![]() i kamusia przeprosila, ze na esa nie odpisala ![]() ![]() Lu chce zakladac XXXVII, bo znow zboczony pomysl ![]() padlam z Raja, bo w koncu doszlam co on pisal ![]() a i Pisarkowy ksiaze zapomnial tekstu i musiala za niego ![]() Moni wrocila troche narabana, ale nie duzo i Anetka zachwalala MJ jak go kocha ![]() chyba naistotniejsze rzeczy wypisalam ![]() bo tak to wiadomo standard, sex, picie, kisiel , podsumowaujac jakis burdel ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakby na to nie patrzeć, bajkowo u nas ![]()
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy...
![]() Majkol pieknie śpiewał całą drogę... ![]() ![]() Groniu, brawo za nadrobienie. ![]() Omlet z szybką to moje dzieło... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
![]() a ja jeszcze 2,5h i weekend : ![]()
#757 |
Zakorzenienie
|
to teraz wam napisze co wczoraj bylo tam u dziadka.
jazda rano byla straszna, bo ja sie balam, bylam taka mgla i ciemno i P. marudzilam, ze nic nie widac, tata prowadzil, balam sie, ale wszytsko ok bylo. z tylu siedzialam z P. i moim bratem, ktory ma zaraz 18 lat ![]() bylismy kolo 8 , i pod kaplice, to akurat dziadka przywiezli, tata z babcia tam weszli, ja zobaczylam z daleka i nie moglam ![]() potem do ksiedza na 8 i pod klucz do cioci, taty bratowej i do jej sis do mieszkania, to tam herbata, zjedlismy kanapki, czas ie dluzyl, do 13 mileismy czas, to dopiero po 9 jakos, w koncu tata sie polozyl, a ja wziela z P. babke, bo ona chciala koniecznie zobaczyc czy tam tawarog swojski, to ciagle ktos zaczepial, znajomi sami, telefon dawlam jakiejs pani, i wtedy pomyslalam, ze dziadek mial inny charakter od babci, jak oni tam wszyscy tak sie znali, to jak on musial tam tesknic, w koncu 75 lat tam zyl, a tu byl dopiero 7. i sie okazalo, ze dziadek bardzo chcial byc tam pochowany, to na rodzicach babci lezy i jeszzce doloza babci babcie. I dlatego tak bylo zalatwiane, chcial tam wrocic po prostu i uszanowli to. tata sie cieszyl, ze wzieli dziadka na ostatnia barborke, mial zaproszenie, w grudniu, dziadek najpierw byl gornikiem tam w kopalni soli , a potem ratownikiem, i chyba od nadmiaru jodu mial najpierw problem z tarczyca i sie zaczelo potem juz....
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#759 |
PIP.
|
omlet z szybka
![]() a ja zapracowana, ale powoli powoli zblizam sie do konca. ![]()
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
tata juz w niedziele mowil, ze babka na glowe dostala, bo beczy a zaraz ze chce na targ tam w Klodawie isc po kure zywa.
ale babcia tata jest, cale zycie tylko uwaza z najlepsze zywe kupi i zabije, oni tam tak robili , swoje tam wyplakala nad dziadkiem, ale podejscie ma dobre, ze sie meczyl i mu lepiej , a tata sie cieszy ze sie nawrocila, bo sie przyznala, ze 1 raz pomodlila sie za swoja tesciowa, bo moze juz z nia dziadek jest. no i szykowala dziadkowi takie cos do fajki, medalik, sis wlozyla papierosa. no, ale wracaja do tej kury, caly czas tam, ze targ widzi i po kure, z ema torbe i bedzie ja trzymac miedzy nogami i chleb wziela do karmienia, tata mowi, zeby se to z glowy wybila, to narzeka, ze kura taka wzna , ze nic nie zalatwi, to potem tata, ze dziadek tu zaraz pogrzeb, a ona o kurze, a bacia, a co jak zoladek chce ![]() teksty ma w ogole, goraco w samochodzi z powrotem bylo, to mowi, ze smierdzi jak koza ![]() albo pomagala sie ubierac, to babcia barchanow wiadomoi spodnice na to, zaplatala sie, ale to wszytsko nie bylo, ze tam jakas niedolzena, tylko sie smialismy. no raz smutno raz wesolo. u dziadka najgorzej bylo, jak po rozancu zaczeli spiewac, to popatrzylam na sis, kuzynke i tate i tez nie wytrzymalam, ale tak piali, ze myslalam, ze dziadek mysli, skonczcie wreszcie i dajcie mi spokoj ![]() no i potem jak zaczela grac ta orkiestra gornicza, ubrani wiecie jak na barborke gornicy, to wtedy maskara, przypomnialo sie, pomyslalo, ze wszytsko przemija, ta tabliczka z nazwiskiem..... potem myslalam, ze niechce pogrzebu, nie chce zeby mmnie w trumnie ogladali i sis to samo gadala. ksiadz tak gleboko mowil, ze tu cierpimy, ale tam kiedys sie spotkamy, ze juz tam lepiej i tak mowil, jak sobie czesto rozmawaiamy. wazne, ze juz po i dziadek nie cierpi. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
a wiem, ze na tych trabkach sie beczy i u mamy tego nie wzielysmy .
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
ide se umyć kubek
![]()
![]() |
#762 |
PIP.
|
Groniu
![]()
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
z tego co piszesz groszku, to babcia jednak na swoj sposob przezywa smierc dziadka...
#764 |
PIP.
|
Anisiu, powodzenia
![]()
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Groszek
![]()
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
ale znow historie rodziny sie nasluchalam, a to takie ciekawe, dawno temu poumierali, bo pod strony mamy to znalam pradziadkow, a tu nie, ale jakie to ciekawe i wiecie jaki numer jeszzce z imieniem Marianna
pamietacie jak pisalam, ze uwielbiam to imie i jakbym miala corke to tak bym nazwala ![]() i co sie okazuje, ze moja pra babcia i pra pra babcia byly Marianny od strony babci, ze tam w kazdym pokoleniu musiala byc marianna ale do tego na tym cmentarzu jest pelno osob o tym samym nazwisku co my i bylo pelno mariannek k. , w ogole grobowce rodziny tej, tam cale rody te byly i ksiazke stamtad jak kiedys wzielam telefoniczna to pare stron bylo z tym nazwiskiem. i dlatego tez dziadek byl marian, bo tez cos tam z marianna ma wspolnego ![]() i tak wyszlo, ze gdzies to we mnie siedzi i nie widzialam, ze ma to powiazanie z rodzina ![]() pospisywalam sobie kto kiedy umarl, bo dat urodzenia nie bylo i bo o przodkach sie powinno wiedziec jak najwiecej. ale najsmuniejsza historia jest taka, ze babci babcia ta marianna zyla tal 95 i sie okazalo, ze w 66 roku ,13. 02 pochowala ostatnie swoje najmlodsze dziecko , tez marianne, babci mame , a tamta miala 60 lat tylko, tata mowil, ze po udarze byla, 3 lata sie meczyla. no i ta pra pra bacia jak jej ta corka umarla, powiedziala sobie, ze tak nie moze byc, zeby dzieci poodchodzily i ona do tej corki musi dolaczyl, przestala po prostu jesc, chodzila , tylko do kosciola i po 9 dniach, 22.02.66 tez umarla ![]() straszne babcia majac 37 lat pochowala raz za razem sowja mame i babcie ![]() i ta praprababcia ma takie tylko stozek ziemi, krzyza nawet tam nie ma, ale teraz dolaczy tu do jednego grobu gdzie jej corka z zieciem i dziadek moj. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() tylko babcia to ma takich charakter, ze jej wszytsko jedno gdzie jest, przeprowadzi sie tu i ok, a dziadek juz inaczej, wiedzial, ze tu musi byc, bo tacie tam za daleko, ale tesknil na pewno bardzo, a ze nie bylo z nim takiego kontaktu calkiem normalnego, to nie mowil o tym bardzo, mial swoj swiat po prostu. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- a wiecie co byla tam taka staruszka, ale tak radosna buzka , plaszczyk niebieski miala, chustka na glowie, malutka i myslalam sobie ze chce tez byc taka staruszka, a potem sis sie pytala, kto to byl, bo taka pogodna babusia, kazdy to widzial jednak ![]() a to sasiadka byla. a to nazwisko tak popularne tam nasze, ze juz podobno babcie i dziadka to pare razy chowali ![]() ![]() a jak dziadek kiedys na grob tam przyjechal, to ktos : to pan jeszzce zyje ![]() a taty brat byl od innego ojca, nie znam historii, babcia tylko 17 lat miala, ale dziadek ja wzial z dzieckiem i sie kochali, ale tamten to byl pupile, jak i tata, tylko synowe byly ble dla babci i wujek troche pil o swoja corke jedynaczke byl bardzi zazdrosny i jak ona miala juz corke wsoja, moze z 2 lata, to on chyba juz za duzo wszytskiego mial w glowie, ze sie powiesili i ten moj dziadek go znalazl ![]() ![]() takie mamy historie i jak wtedy to bylo niepotzrebne, bo za szybko i naglei sam se zycie odebral, to teraz dziadek sie meczyl, przezyl o wiele wiecej lat, i lepiej mu. A wujek wygladal tak jakby zaraz mial wstac z trumny. Tata to tak przezywa biedak ciagle, ech..... ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- ja wam tu historie calej rodziny pisze, kronika zaraz wyjdzie ![]() tak jak tata P. jest od innego ojca, a pozostala 4 rodzenstwa od innego tego dziadka co P. znal. Bo jego babcia miala jozka z jakims lotnikiem, urodzil sie w berlinie, a ten lotnik nie wiadomo co z nim, bo zaginal na wojnie, i P. w sumie ma akies inne korzenie, ale wiadomo tata to ten co wychowywal i tesciu nie chcial nic grzebac szukac, a w ogole to byly czasy, co tego tak nie wolno bylo robic. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- musze dzis do urzedu CIT zaniesc, ale normalnie ten kolega źle podpisal i musi przyjechac kolo 15 ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
![]()
#768 |
Zakorzenienie
|
kurde akurat umowilam sie z mam na zakupy ze ma przyjsc z moim Piterkiem i pada deszcz
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- kawy? ![]()
#769 |
Zakorzenienie
|
ale Pisarko znudzilam Cie moimi opowiesciami rodzinnymi
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- a wczoraj my tacy padnieci , juz przysnelismy,ale czekalam na telefon od sis, bo z tym psem miala zajechac, a oni poźniej prawie o godzine byli od nas, no i maja psa, sunia grzeczna, karna, wielkosci gdzies haskiego, kolory podobne, mloda, ale musza isc do weta, to on po zebach okresli ile gdzies ma, a ta mowi, ze po 10 kwietnia pojda, bo tyle miala wydatkow ![]() dzwonilam do nich przed chwila to grzeczna, spala, zjadla, zeby tak nie utuczyli jej jak siebie ![]() i zeby nie byla w ciazy ![]() i pies ma dom, mam nadzieje, ze zostanie i bedzie ok ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Poproszę
![]() Byłam jednak z A., na tym spacerze, ale o trzeciej nad ranem.
#771 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Grosiu kochanie ![]()
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kawa Załącznik 2993288 i ciacho ![]() kawa Załącznik 2993288 i ciacho ![]() kawa Załącznik 2993288 i ciacho ![]() kawa Załącznik 2993288 i ciacho ![]() ![]() kawa Załącznik 2993288 i ciacho ![]() kawa Załącznik 2993288 i ciacho ![]() kawa Załącznik 2993288 i ciacho ![]() kawa Załącznik 2993288 i ciacho ![]() ![]()
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Ale się zasapałam...
zakupy i siedmiolirową ziemię przydygałam ![]() Łooooter, Łoooter...czyli Majkola ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- O dziękuję Anisiu czytas zmi w myślach ![]() Już mi lepiej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Aniołeczki
![]()
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
no nareszcie!!!!!!!!!!!!!!
Kaj żeś była jak Cię nie było???? ![]()
#776 |
Zakorzenienie
|
Aniś, dziękuję za kawkę
![]() Od razu lepiej ![]()
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Ale ciacho z kawką
![]()
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
No nareeeeszcie
![]() Na promocjach mój odcinek z Twoja rola ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.