![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
mi się ostatnio skończyło mydełko do mycia twarzy i podkradłam TŻtowi jego żel dla mężczyzn z Nivea do cery wrażliwej - rewelacja!!! Mam po nim cudowną buźkę, codziennie go używam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
tak wiec juz jestem po wizycie u dermatologa;D
i tak rano mam myc twarz zelem cetaphil + woda wapienna chyba tak sie nazywa maja mi w aptece zrobic+ masc clindacne i wieczorem cetaphil + duac + cetaphil DM i mam przyjsc za 6 tyg;D jutro wkupie sobie recepte mysle ze bedzie dobre;P bardzo mila pani wyczekalam sie poltorej godziny w kolejce ale mysle ze bylo warto! ![]() jak myslicie zdolam nalozyc excipial na to masc clindacne rano? bo tak zawsze nakladalam kren nwilzajacy pod podklad a tak to chyba nie da rady? |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ten cethapil DM to sie uzywa jako taki krem nawilzajacy nie zmywa ani nic tylko wklepuje w skore i zostawia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam dośc mojego tradziku, leczylam kiedys, a teraz znowu makabra bylam u dermatologa i przepisala mi jedna masc do zrobienia.. jutro ide kupic ale czy cos pomoze..
Jakie dobre specyfiki idzie kupić bez recepty, jakies dobre sprawdzone?
#457 |
BAN stały
|
Evak, a byłaś u dermatologa? jaki masz typ trądziku? czym leczyłaś? czy miałaś same kremy, maści, toniki czy też jakieś kuracje doustne antybiotykowe (bo pewnie izotretinoiny nie stosowałaś skoro nadal są problemy)? czy trądzik jest bardzo nasilony, czy towarzyszy mu łojotok? od jakiego czasu się z nim zmagasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Raczkowanie
|
Aaaaaa jestem taka zła! Mam okres i na dekolcie wyskoczyło mi pełno małych czerwonych krostek
![]() Dziewczyny czy któraś z was brała kiedyś Tetracykline? Byłam przedwczoraj u dermatologa i przepisał mi na miesiąc. Trochę się dziwię bo jak czytam na forach to ludzie zwykle biorą antybiotyki minimum 2-3 miesiące.Poza tym czytałam że np. po Tetralysalu na początku zwykle jest wysyp, zapytałam się o to dermatologa a on powiedział, że nie będę miała żadnego wysypu i powinna od razu być poprawa ![]() Poza tym zamówiłam sobie korektory z edm i muszę przyznać, że korektor + podkład mineralny kryje całkiem nieźle tzn nie zakrywa mi wszystkiego w 100% ale wygląda to naprawdę ładnie, lepiej niż po innych fluidach tyle tylko, że po kilku godzinach wszystko mi sie waży...może muszę pokombinować trochę i używać innego kremu pod makijaż albo czegoś innego niż puder bambusowy...bo efekty zaraz po nałożeniu są naprawdę dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jaki mam rodzaj tradziku ale raczej rózowy nie bo skóra ma jeden kolor tylko jest dużo zaskórników i do tego te takie wieksze wypryski z ropą sie pojawiają aaa jeszcze dodam że moja skóra produkuje bardzo dużo łoju, świeci się już po godzince..
![]() Edytowane przez evak1988 Czas edycji: 2010-03-24 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze akurat Tobie pomoze ![]()
![]() |
#462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i bede stosować bo mam juz dosc tego tylko ciekawe czy pomoze ![]() ![]()
![]() |
#463 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
To już nie wiem czy brać czy nie...bo jak ma nastąpić jakieś pogorszenie to raczej w miesiąc wszystko się nie wygoi, a nawet gdyby dermatolog chciał mi na dłużej przepisać to nie wiem czy chciałabym kilka miesięcy brać antybiotyk i niszczyć sobie wątrobę skoro większość ludzi pisze, że po odstawieniu i tak wszystko wraca...
Kurde ja już nie wiem co z ta moją twarzą robić i jeszcze te krostki na dekolcie...tak się cieszyłam, że wiosna idzie cieplutko się robi, a ja mam taka gładziutka na ciele skore i będę mogła bluzki z dekoltem nosić a tu nagle taka niemiła niespodzianka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kalaaga Czas edycji: 2010-03-25 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
Witam. Ja ostatnio stosowałam przez 2 miesiące Duac i cera wyglądała rewelacyjnie, czyściutka, bez zmian skórnych, zwężone pory, po prostu super! Po odstawieniu żelu jeszcze przez miesiąc było bardzo fajnie. No i po 3 miesiącach bajka się skończyła, wszystko wróciło i wyglądam masakrycznie, a już myślałam że się tego paskudztwa pozbyłam.
Przeglądając internet w poszukiwaniu specyfików, które chociaż trochę mogłyby mi pomóc natknęłam się na to : www.pokonajpryszcze.pl. Może ktoś czytał? Co wy o tym sadzicie? Wiem że to jakieś naciągactwo, ale już chwytam się każdego sposobu. |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
musze sie wam pochwalic juz trzeci dzien chodze bez makijazu no moze odrobina korektora!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślałam ostatnio o jakiś suplementach diety. Łykała któraś z was może wierzbownice albo wiesiołek? Działało chociaż trochę? Czytałam też ostatnio, że soja może pomagać w walce z trądzikiem bo ma fitosterole przez co ma wpływ antyandrogenny na skórę i zastanawiam się czy nie brać tabletek z soją. No ale na razie kupie sobie ten citrosept i chyba zacznę myc buzię mydłem biały jeleń bo na kwc dziewczyny bardzo je chwalą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#472 |
Przyczajenie
|
hej! dołączam do tego wątku. Cieżko jest pisać o problemie ktory poniekąd towarzyszył mi przez cały okres dojrzewania i trwa aż do dziś. Z trądzikiem zmagam się prawie 8 lat ( mam 20). Raz bylo lepiej, raz gorzej. Leczyłam się Izotekiem, hormonami- Yasmin, wszelkimi mazidłami,peelingi itp.. Wiele bylo jeszcze tych medykamentów Unidox, tetralysal. Niby Izotek - lek cud- g*wno prawda. Owszem po tym antybiotyku trądzik zniknął mi prawie na 1,5 roku. I przyznam byl to wspanaly okres. Starałam sie trochę podbudować swoja samoocenę, ktora podczas nasilonego trądziku byla znkoma, nie wierzyłam w siebie, byłam szarą myszką która w towarzystwie bała sie powiedzieć głośno "A". Płakałam po kątach, wolałam zaszyć sie w domu w pustym pokoju...byłam typowym malkontentem... przyzwyczaiłam sie do tego stanu... cięzko bylo wstać i sie "ogarnąc" ale jak wspomniałam po Izoteku i Yasmin trądzik zniknął mi na 1,5 roku. Wtedy powoli powoli malymi kroczkami brnęłam do przodu zaczełam chodzić na imprezy, poznawać ludzi ( facetów;D) po prostu cieszyłam sie z życia. Wspaniały czas...
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- a i jeszcze jak ktoś ma problemy z przebarwieniami bardzo dobra dla mnie rewelacyjna masc wygładzająca i regulująca to Avene DIACNEAl moj dermatolog mi to poleciła i rzeczywiście działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() moze zostane skrytykowana przez zwolennikow urynoterapi ale moim zdaniem to ci niestety nic nie pomoze a jesli juz tak bardzo chcesz ja kontynuowac to tylko zewnetrznie przeciez mocz zawiera produkty przemiany materii wiec co da przyjmowanie go? moze lepiej wybierz sie do ginekologa jak widze pomogly Ci tabletki anty moze moglby Ci jescze raz przepisac? albo wybierz sie na wymaz Kaalaga wczesniej duzo o nim pisala i mowi ze warto ![]() trzymaj sie napewno kiedys to paskudztwo zniknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Przyczajenie
|
hormony mam ok wiec tu nie ma problemu o wymazie slyszałam wiec pewnie sobie zrobie co do uryno czytałam bardzo wiele, na prawdę bardzo wiele na ten temat i oczywiste patrze na to co jem pic pije tylko wode niegazowaną . a co do twarzy przemywam ja cethapilem potem ida kometyki z vichy i na noc acne derm i za bardzo nic nie pomaga po acne mam wysuszoną twarzy problem jest taki ze ja jestem strasznym "masciomaniakiem" he i bardzo czesto zmienia kremy , maśći. jest maly paradoks bo ja mam krosty tylko (a moze az) teraz na jednym policzku , drugi jest cud miód malina jak dla mnie czoło tez czasem cos wyskoczy ale rzadko. Własnie to mnie bardzo dziwi ze tylko jeden policzek a i nie sa to zwykle krostki sa to tzn cysty , zawsze moja derm mowila ze najgorsze do usuniecia. a co do tej izolacji od otoczenia ... izoluje sie tylko od " otoczenia w pojeciu dość ogólnym moi przyjaciele wiedzą przez co przechodzę i mnie rozumieją. a dalsze moje otoczenie nie widziało mnie kiedykolwiek z taka cerą i pewnie byli by w wielkim szoku gdyz jpo prostu nigdy mnie w takim stanie nie widzieli i czasem mam gorsze dni i wole wtedy odsiedziec w domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja bym nie stosowala tej urynoterapii no ale coz chyba Cie nie przekonam ale co to tych kremow z Vichy to dziadostwo po tym duzo zaskornikow mi sie porobilo jak uzywalam za to Cetaphil tez teraz uzywam i jest swietny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Się wkurzyłam jak nie wiem co
![]() Otóż, jak wiadomo, miałam od pewnego czasu cerę w miarę w porządku, czasem jakiś mały wyprysk. Aż tu nagle w weekend wyskoczyły mi 3 gule na brodzie + 1 ogroOomna na policzku ![]() ![]() ![]() ![]() kalaaga a tobie to co wyszło na wymazie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkich.
ja nie mam takich problemów,jak opisują tutaj niektóre z Was. aktualnie mam jednego pryszcza(przed okresem) i niestety sporo plam. jakiś czas starałam się nie wyciskać pryszczy(z pół roku),to się goiły bardzo długo,nawet z benzacne,maścią cynkową i na dodatek mi inne wyskakiwały obok. ostatnio wycisnęłam dwa i się szybciej zagoiły,mniejszy ślad mi został niż po tych,co nie wyciskam.... oczywiście nikomu nie radzę wyciskania,bo wiem,że się nie powinno tego robić. żel z ziaji med antybakteryjny stosowałam ostatnio i wysuszał mi skóre,żadnej poprawy nie było. a krem z tej serii jest jakiś tłusty i po nim mi wyskakiwało. na mnie najlepszą metodą jest peeling,mikrodermabrazja domowa - ogólnie wszelkie ścieraki plus krem nawilżający do cery mieszanej,tłustej, trądzikowej - po takiej mieszance mi nic nie wyskakuje. sam trądzik mam 1,5roku. raz byłam u dermatologa,dostałam dwie maści,wyleczyło mi po ponad pół roku. lekarka powiedziała,że nie mam się czym przejmować,bo mam taki lekki tradzik,a wtedy miałam na policzkach,brodzie,pomięd zy nosem a ustami. latem miałam dobrą skórę,a na jesień-zimę się zaczęło na brodzie i pomiędzy brodą a ustami,ale opanowałam to sama. teraz tylko kupie sobie acne-derm na ślady i mam nadzieję,że chociaż połowa tego zniknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zobaczysz zaraz zniknie ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.