|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() co sie z wami dzieje ?? gucia to super że bez smoczka śpi ![]() a nie boisz się że noszeniem ją przyzwyczaisz do takiego zasypiania? bo może chcieć co raz więcej być na raczkach tak długo aż wkoncu uśnie moja Agusia dalej ma smoczek ale nie zawsze go potrzebuje a jak uśnie to sama go wypluwa i śpi bez smoka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Nooooo w koncu!!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie daj sie... ![]() 8700....uuuulalaaaa to juz kawal mezczyzny! ![]() Cytat:
Nasza Maja kupila malemu babcia i nie wiem gdzie, ale dziewczyny pisaly, ze chyba Lamaze tez ma cos podobnego... Mata jest suuuuper! Miekka wiec nie martwie sie o glowke malego czy ze sie poobija, wymiar tez jest ok...no dobra, dla mojego syna moglyby byc wieksza, bo on taki wiercipietek...no i rozne bajerki tez ma w komplecie.... ![]() Cytat:
![]() Szacun kochana za oduczenie smoczka ![]() U nas z tym smoczkiem to dziwnie jest, bo tak - maly moze zasypiac bez spoko, ale w dzien to pakuje do buzi paluszki i cale raczki...to juz nie wiem czy nie lepiej, zeby smoczka mial..., jak myslisz? ![]() Dzien doberek ![]()
![]() |
#873 |
Zadomowienie
|
heeeej
![]() dziękuję za rady dot. zakonczenia laktacji, w koncu mama mi wypisala recepte na te tabletki. jeszcze ich nie wykupilam, jakos od razu mam wyrzuty sumienia, ze tylko bym 5 miesiecy Blanke karmila ![]() ![]() Wczoraj mielismy szczepienie, Blanka byla bardzo dzielna, dopiero przy pneumokokach zapłakała, ale infanrix wzorowo ![]() ![]() ![]() Kareninka, ale Ci zazdroszcze !!! Andre to mały akrobata ![]() Ale zaczela mi pieknie spac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |||
Raczkowanie
|
Witam,
Ja od kilku dni ledwo żyje, czuje się mega zmęczona i mimo że śpie ok 8h to czuje się jakbym spała 4h. To chyba to przesilenie.. Ale wczoraj byłam z małym na 4,5h spacerku - cudnie było ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zadomowienie
|
karolina, gdzie wy chodzicie na tak dlugie spacery?? Ja niby mieszkam w łodzi, ale od strony takiego małego miasteczka, wiec cale przechodze w max 2h... i tak w kolko pozniej juz mi sie nie chce chodzic
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A my wlasnie wrocilismy ze szczepienia i z kontroli na bioderka takze wszystko zalatwilismy za jednym zamachem i teraz szczepienie dopiero jak maly skonczy roczek a bioderka jak zacznie samodzielnie chodzic tak wiec tez pewnie cos kolo roczku No i przez miesiac moje dziecie przybrało pol kg wiec wazy 7,5 kg maly klocek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
To moj maly z tym przewracaniem ma tak samo a no i my tez wczoraj bylismy ponad 4h na spacerze a maly nawdychal sie swiezego powietrza i byl mega grzeczny i przespal dzis cala noc Teraz padl bo musialam go obudzic o 7 a on zawsze tak do 8,9 spi wiec odsypia
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#878 |
Raczkowanie
|
Olalicious no ja tez mieszkam na przedmieściach, dookoła mam las więc bardzo lubie po nim chodzić, ale spotykam się też z innymi mamami które mieszkają na moim osiedlu i wtedy nie nudzą mnie te same trasy. Zabieram wodę w termosik, mleko w pojemniczek więc karmimy się też w międzyczasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to sie nazywa zorganizowana mama-fajnie,a lasu zazdroszcze,u nas niby parki a dookola pelno samochodow jezdzi A teraz zaczyna sie sezon na motory wiec juz w ogole masakra,jak zawyja to tylko dzieci budza
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olu, ja bym powiedziala, ze az 5 miesiecy karmilas Blanusie ![]() Mowie z wlasnego doswiadczenia, bo jestem w takiej samej sytuacji... ![]() Poza tym teraz powoli Blanusia zacznie powoli jesc inne rzeczy niz mleczko i mleczka bedzie jadla coraz mniej i mniej... ![]() ![]() ![]() Cytat:
To co mam mu dawac jak pakuje raczki do buzi?? ![]()
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() U Nas dalej nie najlepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZXdjęcie małej wkleje poźniej ,bo musze posciągac pare programów bo nic tu ni mam ![]()
#882 | |
Zakorzenienie
|
podczas zabawy to zwykle wieszam jej grzechotkę albo gryzaka, a jak mimo wszystko rączka zdąża w kierunku buzi, to mówię że tak nie można i często tylko na mnie popatrzy, a łapka zawiśnie w połowie drogi i się uśmiecha i oczywiście zapomina, że chciała włożyć sobie łapkę do buzi. A jak już łapka tam jest, to jej wyciągam i znów mówię, że tak nie można.
No a jak zasypia to dość luźno zamykam rożek, żeby jej te rączki nie rozpraszały, a jak już jest tak całkiem odprężona, to nawet i tego nie muszę robić. Zresztą teraz jeszcze tak gadam, bo na razie nie ma żadnych oznak ząbków. Zobaczymy jak będę śpiewać kiedy przyjdzie na nie pora ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Guciu jakim refleksem ?
a o to Misia ,później tam więciej zdjęc ![]()
#884 |
Zakorzenienie
|
Asicccca Dominisia przesłodka
![]() ![]() Co tutaj taka cisza hmm????
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
od momentu narodzin dziecko ma kilka refleksów/odruchów:
chwytania (zaciskanie dłoni i palcow stóp) obejmowania (przypadku spadania, ale też kładzenia dziecka) pełzania i stąpania One powinny do któregoś miesiąca zaniknąć, tylko nie wiem dokładnie do kiedy A Misia cudowna ![]()
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Ale pustki
![]() ![]() ![]() Misia tak od paru dni ma tak ze jak Ja trzymam to yy boi sie łapie Mnie i płacze,zreszta ma tez strasznie naPIĘTE MIEŚNIE OD JAKIEGOS TYGODNIA ![]() ![]() ![]() ![]() e:
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-03-31 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Ja w końcu odżyłam.. Zmieniłam małemu smoczek w butelce na 2(3+) i zaczął mi ładnie jeść i nie zachowuje się już tak... i nie ma kolek... to chyba o jedzenie chodziło i dziąsełka... posmarowałam mu żelem to za jakiś czas był spokój
Aniuuulka to Wy jak dla mnie anemi praktycznie nie mieliście... my may 9,5 to jest niefajnie... i aż się boje jak zareaguje na żelazo... jutro ide do lekarza to pewnie przepisze... echh a tak fajnie ejst wreszcie pospałam, jest kochany, nie boli go brzuszek... kupy daje rade sam zrobić... z żelazem pewnie przejdziemy conieco...zwłaszcza, że mamy sporą anemię |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
![]() Wczoraj chwaliłam, dziś oddam w dobre ręce. Jakaś masakra dziś. Nie wiem co wstąpiło w Sandrę. Podejrzewam, że kolejny skok się zaczyna, albo żeby idą, bo gdziekolwiek młoda by nie była, to wszystko gryzie. Niech już tz wraca z pracy, bo ja już wymiękam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#890 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Agusia dziś już zrobiła 2 razy rzadszą kupke bo ja juz chyba od 3-4 dni i tak nie podaję tego żelaza i trafiło tatusiowi kupki zmieniać ![]() ![]() zeberko mam nadzieję że kupki mocno się nie zmienią i dacie rade to przejść trzymam za Was mocno kciuki żeby było dobrze ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- mamusie a czy Wasze dzieciaczki jak usypiają to czy bawią się uszkami? wiem że niektóre z Was zawiązują w becikach, ja tego nie robię od samego początku i często mała bawi się albo drapie uszka, troche mnie to denerwuje bo raz mocno sobie udrapła małzowinke i krewka jej poleciała
![]() ![]() |
![]() |
#891 | ||||
Zakorzenienie
|
Nas deszcz złapał na spacerze. Dobrze że wyszlismy o 11 bo po następnym karmieniu to juz bysmy sie w ogóle z domu nie ruszyli.
Kupilam pierwsze słoiczki ii kaszke z glutenem. Na razie siedzą w szafce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rączki wyciagać. Ja daję grzechotke, albo gryzaka. Wiadomo ze nie sa tak pyszne jak rączka, ale cóż ![]() Co szykujecie pysznego na Święta? Dziewczyny ktore miały chrzest w restauracji - potem goście przyszli do Was do domu na jeszcze jakis począstunek?
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
muffinki z mojej strony
![]() ![]()
#893 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmm...sama nie wiem, bo jak to zabki go draznia to nie mam serca zabraniac chyba... ![]() Cytat:
Skad ja to znam... ![]() Trzymaj sie ![]() Cytat:
![]() No, lubi na macie - tam moze sie wyszalec do woli... ![]() To maty Tiny Love mam dokupione mini-karuzelke dwustronna i dzwoneczki. Obydwa zakupy bardzo trafione, mozna je tez zamontowac na fotelik czy wozek a karuzelka juz nie raz mi zycie uratowala w sklepach - ja przymierzalam ciuchy a maly podziwial obrazki albo zwierzatka (ona ma dwie strony - jedna czarno-biala a druga z zawieszkami, muzyczke taz ma bardzo milutka) ![]() Poza tym sa jeszcze jakies inne male zawieszki... ![]() Moje dziecie zjadlo dzisiaj pierwsze brokuly z ziemniaczkami... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny nieumie narazie wstawić filmiku więc zrobiłam szybko zdjęcie jak moja niunia się próbuje dzwignąć na leżaczku a ustawiony mam cały czas największy pochył no kurcze musze ją teraz ciągle obserwować żeby mi nie fikła tak sie stwora mała dzwiga a stękoli przy tym ze hej
![]()
![]() |
#895 |
Wtajemniczenie
|
to super
![]() ![]() a smakowało ![]() i gdzie kupiliście te dzwoneczki jak można wiedzieć? ![]()
![]() |
#896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj robi dokladnie tak samo!! Dzisiaj chcial chwycic zyrafke i tak sie pochylil, ze myslalam, ze wyleci gdyby nie pasy... ![]() Cytat:
Smakowalo smakowalo ![]() A dzwoneczki oczywiscie przez neta... ![]() Załącznik 2993988
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
Moja lubi się bawić uszkami ale to jak jest śpiąca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Wtajemniczenie
|
czyli nie jesteśmy same
![]() bo już myślałam że z moją jest coś nie tak, tylko że jak moja usypia to dosyc mocno drapie te uszka ![]()
![]() |
#899 |
Wtajemniczenie
|
witanko
my dzis byli na szczepieniu - mały nie był dzielny ale, mi go było szkoda wazy 7600 - wdług lekarki bardzo dobrze je bardzo łądnie zupki jarzynowe - ale swoje nie słoiczki generalnie zaczał mi jesc inne pokarmy nie tylko mleko, bardzo mu smakuje sok marchewkowy mam juz mu wprowadzac miesko - byle nie wolowina i cielecina i dac chrupki kukurydziane Asia fajnie ze juz jestes z nami na nowo, rozumiem ze zyjesz w duzym strresie - jak dzieciątku cos jest to normalne, nie pisz ze przez Ciebie ![]() a mała piekniusia słodziusia co do tych odruchów to jak juz pisała Gucia - u nas tez małemu sie zdarza cos takiego, nawet "podwija" paluszki u nog Kareninka fajny maly Andre i nie wiem co miałam pisac aaaaaaaaa schudłam cały 1 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 | ||||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kamila uważaj z brokułami bo one mogą powodować wzdęcia. Jak ja dałam Wikiemu ale wymieszane pół słoiczka brokułów z zupką to potem troche nie spokojny był. Nie wiem czy to naprawdę od tego ale mogło tak być. Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.