Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 15:57   #181
mag_a
Raczkowanie

Dot.: Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2

Cytat:
Napisane przez nataluska175 Pokaż wiadomość
Here I am, once again

Witam Dziewczynki

A jeszcze co zauwazylam... wszystkie mamy w sobie duzo temperamentu, jestesmy zywiolowe i emocjonalnie podchodzimy do spraw(a nie wspomne kiedy nas krew zalewa-doslownie),a wszyscy partnerzy sa opanowani, niczym oazy spokoju... a to nas jeszcze bardziej irytuje!

Behind, to jak? Do kina idziesz czy na film? Gdzie masz zamiar skupic swoj wzrok? Na ekranie czy na K?

A zwiazek z obcokrajowcem.. tez bym miala chyba bariere jezykowa, mimo ze moj angl jest w porzadku. Jestem perfekcjonistka i chyba bardzo by mnie irytowalo, gdybym nie potrafila mu czegos powiedziec.. Tylko,ze milosc nie zna granic

Aaaa jeszcze musze sie Wam pochwalic,ze przyszla mi sukieneczka i idealnie lezy!
Ja byłam kiedyś z obcokrajowcem i ten związek bardzo pozytywnie wpłynął na moje umiejętności językowe (bez skojarzeń proszę) Poza tym szybciej poznaje się zwyczaje, kulturę danego narodu

Pochwal się sukienką

Cytat:
Napisane przez behindblueeyes Pokaż wiadomość
Póki co to nie wiem czy to spotkanie aktualne a i tekst mojej sis:"wiesz no jesli chcecie iść na ten sam seans co ja,to spoko..ja się nie muszę do Ciebie przyznawać'
Spokojnie, odezwie się... a niech spróbuje nie

No, jak bym słyszała moją Sister

Cytat:
juz jestem grzeczna Behind - w sukience wygdadam zjawiskowo! Niczym Doda w stringach

Cytat:
Napisane przez besio Pokaż wiadomość
Faceci myślą strasznie wolno
Zależy, którą częścią ciała
Stary 2010-03-31, 15:58   #182
Serpentine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elskede Pokaż wiadomość
o widzę, że temat zodiaku jest poruszony, to ja też jestem spod bliźniąt, mój też bliźniak - więc obydwoje jesteśmy psychiczni, szalona para, doszliśmy wspólnie do wniosku, że jak kiedyś będziemy się starać o malucha to będziemy działać albo pod koniec sierpnia albo na początku września, żeby trzeci bliźniak wyszedł
To ja znów Baranek, M też Dwa ostre charaktery

Cytat:
Besio oni dobrze wiedzą jak z nami postępować, mój zawsze powtarza, że młodzi szybko się zapalają, a potem gasną więc na luzie do tego podchodzi, ale jak już coś powie, to aż w pięty wchodzi...
W związku z tym co napisałam wcześniej, obawiam się że będzie ostro Ale jak narazie nie wiem, nie poznaliśmy się na tyle...

Cytat:
Serpentine - może jest szansa, żebyś jeszcze to studiowała?
1) Musiałabym drugi raz zdawać mature.
2) Nie stać mnie na studiowanie dwóch kierunków
3) Zarządzanie mi się podoba. Będę rządzieć kasiurką
4) A. jest psychologiem... I ma problemy ze sobą.
5) Była M. jest psychologiem i On mówi, że Ona też ma problemy ze sobą... Ja nie chce
6) M. ma taką awersje do jej zawodu, że chyba byłby w stanie się ze mną rozstać tylko i wyłącznie dlatego, że poszłabym na psychologie

Cytat:
Serpentine, kolejny post,ktory wydaje mi sie jakby byl pisany przeze mnie.. A nie wiem czy gdzies czytalas jak pisalam,ze czytalam M Twoja wypowiedz pisalas tam,ze w koncu postawilas na swoje szczescie,na kotre zaslugujesz,ze juz mialas dosyc. No i wyobraz sobie, chcial linka do tego forum,ale nie moge sie zdemaskowac przed Nim
Wow... Czytałam. I napisałam nawet, byś tego nie robiła, bo się załamie! Jeśli myślimy podobnie, to wiesz... kiedyś i Ty możesz dojść do podobnego wniosku. Choć przyznam, że w naszych (skomplikowanych) sytuacjach, to jest właśnie najlepsze rozwiązanie...
Nie wiem czy czytałaś, że w poniedziałek spotkałam się z A. I nadal mam zamier to robić...

Cytat:
Aaaa jeszcze musze sie Wam pochwalic,ze przyszla mi sukieneczka i idealnie lezy!
Super!

Cytat:
Może nie wie co zaproponować.Faceci myślą strasznie wolno
Hehe niestety...

Ja miałam dziś spędzić wieczór z M, miało być kino albo coś... A tu się okazało że córeczke ma dziś i jutro cały dzień... I nici z wspólnego wieczorka
Zobaczymy się dopiero za tydzień
Serpentine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:00   #183
Ejniacz
Zadomowienie

No więc teraz ja mogę opowiedzieć coś o sobie .

X znałam już od jakiegoś czasu, jednak zaczęliśmy się spotykać w bardzo trudnym dla mnie momencie. Rozpadł się mój kolejny związek ( z facetem 8 lat starszym ) i po prostu potrzebowałam kogoś przy kim mogłabym się dobrze bawić i zapomnieć o tym rozstaniu chociaż na chwilę. I X pierwszy zaczął mi mówić, że bardzo mu na mnie zależy, że chciałby ze mną być ...

I problem jest w tym, że ja bardzo go lubię, strasznie mi się podoba i chyba powoli zaczynam coś do niego czuć, ALE wiem, że gdyby odezwało się 2 moich byłych to bez większego zastanowienia zostawiłabym wszystko.

Nie wiem co mam teraz robić - boję się wychodzić z nim z domu, bo boję się że któryś z nich mógłby nas razem zobaczyć i nie wróciliby do mnie. A z drugiej strony, chciałabym też gdzieś z nim iść.

Wiem, że to strasznie głupie, ale naprawdę strasznie mnie to męczy i naprawdę nie wiem co mam robić

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:02   #184
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
A ja nigdy tam nie byłam Ale może kiedyś..
Jak będziesz to wpadnij
Cytat:
jak to w tej piosence 'nie ma miłości bez zazdrości..'
zazdrość, zazdrością ale chęć zamordowania byłej...
Taak zauważam u siebie skłonności psychopatyczne. Nawet zdałam test na psychopatę ^^ Ten o pogrzebie.

morenica kciuki żeby się udało Na pewno coś z tego wyjdzie

Ejniacz Najpierw dojdź do ładu ze sobą
Albo zostawisz przeszłość za sobą i zaczniesz coś nowego albo postaraj się odzyskać byłego.
Zastanów się czego naprawdę chcesz, bo możesz kogoś niepotrzebnie skrzywdzić.

Matko zaczynam pisać haotycznie. A zaraz mam jazdy...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2010-03-31 o 16:04
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:05   #185
nataluska175
Zadomowienie

Besio, gwarantuje Ci,ze u mojego boku znalazlabys szczescie co prawda, w kilka elementow jakie posiada mezczyzna nie jestem wyposazona, ale mysle,ze nadrobie moim pieknem wewnatrznym

Agnjeska, z taka zazdroscia da sie zyc..

Morenica, ale Ty sie masz z tym staaaaazem

Behind, nastawiasz sie na wieczor w domu i mowisz to z takim spokojem? Ja bym go juz zwyklinala w myslach

Mag, nie musialas uscislac o jakie umiejetnosci jezykowe Ci chodzi, bo to wywolalo odwrotny skutek do zamierzonego
Nie pokaze Wam sie w sukieneczke,ale obiecuje ze po weselu ujawnie moj wizerunek a la "Doda w stringach"

Serpetinne, po cichutku sie ciesze,ze nie bedziesz zrywac kontaktu z A. Moze i moja sytuacja bedzie miec taki sam przebieg.. zapewne tak. Chociaz ciezko mi sobie wyobrazic sytuacje, gdzie siedze obok Niego i nie trzymam go za reke... wszystko przyjdzie z czasem. Widze,ze same psychole Cie otaczaja

Ejniacz, proponuje dojsc do ladu ze soba i wrzucic na luz

Edytowane przez nataluska175
Czas edycji: 2010-03-31 o 16:12
nataluska175 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:07   #186
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
co prawda, w kilka elementow jakie posiada mezczyzna nie jestem wyposazona, ale mysle,ze nadrobie moim pieknem wewnatrznym
Zawsze zostają eee 'zabawki dla dorosłych'

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:08   #187
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_a Pokaż wiadomość
Przez ten okres to nic mi sie nie chce. Do tego tak pada,że psa by z domu nie wygonił
Cytat:
Napisane przez mag_a
hihi
Cytat:
Napisane przez Serpentine
Ja miałam dziś spędzić wieczór z M, miało być kino albo coś... A tu się okazało że córeczke ma dziś i jutro cały dzień... I nici z wspólnego wieczorka
Zobaczymy się dopiero za tydzień
Echhh, no co zrobić. Szybko zleci ten tydz.
Cytat:
Napisane przez Agnjeska
Jak będziesz to wpadnij
Spoko, będę pamiętać
Cytat:
Napisane przez Agnjeska
zazdrość, zazdrością ale chęć zamordowania byłej...
Taak zauważam u siebie skłonności psychopatyczne. Nawet zdałam test na psychopatę ^^ Ten o pogrzebie.
Ojej, strach się bać To ja mam dziś ochotę wszystkich zamordować..to normalka w pierwszych dniach okresu
Cytat:
Napisane przez nataluska175
Behind, nastawiasz sie na wieczor w domu i mowisz to z takim spokojem? Ja bym go juz zwyklinala w myslach
Nawet nie mam siły się złościć. A to tylko o nim świadczy,że cos obiecuje,a potem nie dotrzymuję słowa

Edytowane przez behindblueeyes
Czas edycji: 2010-03-31 o 16:11
behindblueeyes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 16:09   #188
foremka001
Rozeznanie

Jestem zdecydowanie ZA tym, zeby wprowadzic ograniczenie postow zaraz doczytam reszte.

Moj TZ dalej milczy, ja tez i na pewno nie odezwe sie do niego pierwsza.

Wiecie co, wlasnie dostalam smsa z nieznanego mi nr, niemieckiego o tresci "snilas sie mi dzisiaj az jakos tak smutno sie zrobilo" hehe nie wiem co to ma znaczyc
Stary 2010-03-31, 16:17   #189
besio
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja byłam kiedyś z obcokrajowcem i ten związek bardzo pozytywnie wpłynął na moje umiejętności językowe (bez skojarzeń proszę) Poza tym szybciej poznaje się zwyczaje, kulturę danego narodu

Pochwal się sukienką

No, jak bym słyszała moją Sister

Maga_a tą częścią co niektórzy też wolno myślą

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość

X znałam już od jakiegoś czasu, jednak zaczęliśmy się spotykać w bardzo trudnym dla mnie momencie. Rozpadł się mój kolejny związek ( z facetem 8 lat starszym ) i po prostu potrzebowałam kogoś przy kim mogłabym się dobrze bawić i zapomnieć o tym rozstaniu chociaż na chwilę. I X pierwszy zaczął mi mówić, że bardzo mu na mnie zależy, że chciałby ze mną być ...

I problem jest w tym, że ja bardzo go lubię, strasznie mi się podoba i chyba powoli zaczynam coś do niego czuć, ALE wiem, że gdyby odezwało się 2 moich byłych to bez większego zastanowienia zostawiłabym wszystko.

Nie wiem co mam teraz robić - boję się wychodzić z nim z domu, bo boję się że któryś z nich mógłby nas razem zobaczyć i nie wróciliby do mnie. A z drugiej strony, chciałabym też gdzieś z nim iść.

Wiem, że to strasznie głupie, ale naprawdę strasznie mnie to męczy i naprawdę nie wiem co mam robić
Sam fakt że jeśli odezwałby się któryś z Twoich byłych rzuciłabyś wszystko mówi za siebie. Na razie żyjesz jeszcze przeszłością i nie otrząsnęłaś się z tego. Ciągle masz nadzieję, że którenś wróci i że będzie z Tobą. A tego kolesia traktujesz jako opcję przejściową, żeby nie być sama, co dla mnie jest okropne. Ranisz i siebie i jego, bo tak na prawd ę to nie chcesz z nim być, tylko boisz się samotności. Nie rób mu nadzieji, bo potem oboje będziecie jeszcze bardziej cierpieć. Takie jest moje zdanie, wylecz się z byłych i dopiero zaczynaj coś nowego. A bycie samemu to nic złego, po rozstaniu musisz mieć czas dla siebie żeby zrozumieć czego oczekujesz i ustabilizować rozchwiane emocje.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Foremka a znasz kogoś kto mógł coś Ci takiego napisać??
Nataluska- wystarczą mi Twoje komplementy,bo bez nich jak to mój dziadek mawiał kobieta więdnie jak kwiat bez wody Tak mi się jakoś skojarzyło. I pasuje do wątku bo miedzy babcią a dziadkiem była różnica 12 lat, ale to była taka miłość że pozazdrościć.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Behind eh też w takim stanie jestem, choć u mnie nie pada. A on się jeszcze nie odezwał??
Piękny? Nie wiem. Ma około 1.80 wzrostu, włosy mniej więcej takie krótkie jak ty i niebieskie oczy: po prostu cudowne. Ale... nie. Nie jest chyba piękny w obiegowym sensie tego słowa. Jednak na pewno jest mężczyzną z którym - jeśli go gdzieś zobaczysz - od razu chciałabyś spędzić resztę życia...
besio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:18   #190
nataluska175
Zadomowienie

Behind, nieladnie ze strony K.. mam nadzieje,ze jednak sie jakos usprawiedlili i zyska w Twoich oczach. Wierze w Niego

Foremka, ile jeszcze tak pociagniecie?

Ide do mojego kundelka, bo slysze jak wyje ze smutku... ide sie przytule,a co! z M sie widze dopiero wieczorem

Stary 2010-03-31, 16:22   #191
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foremka001 Pokaż wiadomość
Jestem zdecydowanie ZA tym, zeby wprowadzic ograniczenie postow zaraz doczytam reszte.
O nie, tylko nie to
Cytat:
Napisane przez foremka001
Moj TZ dalej milczy, ja tez i na pewno nie odezwe sie do niego pierwsza.
Długo tak potraficie?
Cytat:
Napisane przez foremka001
Wiecie co, wlasnie dostalam smsa z nieznanego mi nr, niemieckiego o tresci "snilas sie mi dzisiaj az jakos tak smutno sie zrobilo" hehe nie wiem co to ma znaczyc
Tajemniczy wielbiciel
Cytat:
Napisane przez besio
Behind eh też w takim stanie jestem, choć u mnie nie pada. A on się jeszcze nie odezwał??
Cisza. Choć najpierw mówił,że jak będę mieć wolny wieczór to mam mu napisac. Ale potem tak mówił,że ciekawe co grają w kinie. I że sprawdzi i da znać.
Cytat:
Behind, nieladnie ze strony K.. mam nadzieje,ze jednak sie jakos usprawiedlili i zyska w Twoich oczach. Wierze w Niego
Już nie czekam na smsa aż tak jak to było w pon Chociaż myślalam,że faktycznie się odezwie.
Cytat:
Ide do mojego kundelka, bo slysze jak wyje ze smutku... ide sie przytule,a co! z M sie widze dopiero wieczorem
O to widzę,że szykuje się randka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 16:26   #192
foremka001
Rozeznanie

Besio znam, ale czy on wyjechal do niemiec to nie mam pojecia nie lubie jak ktos sie nie podpisuje, bo meczy mnie to strasznie

Nataluska mnie juz kusi wybrac jego nr, ale moim zdaniem to on zawinil i nie bede pierwsza wyciagac reki mam nadzieje, ze do swiat sie odezwie
Tak, poszlo o to kiszenie sie i z tego wyszla mega awantura. Chyba za dlugo bylo dobrze :/

Edytowane przez foremka001
Czas edycji: 2010-03-31 o 16:30
foremka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:27   #193
nataluska175
Zadomowienie

Faceci.. pelni sprzecznosci. Ja bym siedziala i pol dnia rozkminiala dlaczego nie napisal... no i Ty pewnie tez. Warto tak sobie glowe zaprzatac? Ciekawe czy On tak tez siedzi i rozkminia...

Randka, tia! M napisal,ze juz siedzi jak na szpilkach...

Foremka, poszlo o to "kiszenie sie w domu"?

Stary 2010-03-31, 16:32   #194
besio
Wtajemniczenie

Foremka- fakt jeśli jego wina to on powinien się odezwać. Ale czasami mimo wszystko to my musimy być te mądrzejsze. Ale charakterna jesteś

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Serpentine- kurcze. Cały tydzień...eh nieciekawie. Mam nadzieję, że jakoś Ci to wynagorodzi.
Piękny? Nie wiem. Ma około 1.80 wzrostu, włosy mniej więcej takie krótkie jak ty i niebieskie oczy: po prostu cudowne. Ale... nie. Nie jest chyba piękny w obiegowym sensie tego słowa. Jednak na pewno jest mężczyzną z którym - jeśli go gdzieś zobaczysz - od razu chciałabyś spędzić resztę życia...
Stary 2010-03-31, 16:40   #195
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Faceci.. pelni sprzecznosci. Ja bym siedziala i pol dnia rozkminiala dlaczego nie napisal... no i Ty pewnie tez. Warto tak sobie glowe zaprzatac? Ciekawe czy On tak tez siedzi i rozkminia...
Trochę szkoda,bo już się nastawiłam na spotkanie. Kino jak kino,ale sam fakt, że się zoabczymy i sobie porozmawiamy..
Cytat:
Randka, tia! M napisal,ze juz siedzi jak na szpilkach...
Mmm jak milusio Jak to łatwo można komuś humor poprawić
Stary 2010-03-31, 16:43   #196
mag_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Serpentine Pokaż wiadomość
To ja znów Baranek, M też Dwa ostre charaktery
Ha! Nareszcie jakiś fajny znak (też jestem baranek, mój Syn z resztą też) Bo TŻ to idealnie wpasował się w wątek i jest bliźniakiem

Cytat:

Wydaje mi się, że dobrze zrobiłaby Ci przerwa w randkowaniu. Pobądź sama, naciesz się wolnością, zamknij dawne rozdziały, bo nie stworzysz niczego nowego żyjąc tym co było, a tylko skrzywdzisz X.
Bo sposób, w jaki teraz postępujesz, nie jest, delikatnie mówiąc godny pochwały
Zastanów się, czy Ty chciałabyś być dla kogoś ' wyjściem awaryjnym'?

Cytat:

Mag, nie musialas uscislac o jakie umiejetnosci jezykowe Ci chodzi, bo to wywolalo odwrotny skutek do zamierzonego
Fakt Ale ja od rana mam same kosmate myśli

A gdzie wcięło morire?

Edytowane przez mag_a
Czas edycji: 2010-03-31 o 16:46
mag_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:43   #197
besio
Wtajemniczenie

Behind- faktycznie kiepsko bo jest 17.43 a tu zero znaku:/
Stary 2010-03-31, 16:45   #198
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Behind- faktycznie kiepsko bo jest 17.43 a tu zero znaku:/
Dokładnie. A przeciez ja nie mogę za kazdym razem po spotkaniu pierwsza sie odzywać..żeby on wiedział,że było ok, mi się podobało i może coś proponować Poza tym ja jakoś nie umiem tak nagle wyskoczyć z smsem 'to co,widzimy się dziś?'
Stary 2010-03-31, 16:47   #199
Serpentine
Raczkowanie

Cytat:
Serpetinne, po cichutku sie ciesze,ze nie bedziesz zrywac kontaktu z A. Moze i moja sytuacja bedzie miec taki sam przebieg.. zapewne tak. Chociaz ciezko mi sobie wyobrazic sytuacje, gdzie siedze obok Niego i nie trzymam go za reke... wszystko przyjdzie z czasem. Widze,ze same psychole Cie otaczaja
Szczerze Ci życze, by wszystko poszło dobrze... A on wiąże z Tobą swoją przyszłość? Czy też tak tak jak w moim przypadku?...
Ja przez pewien czas byłam gotowa wiele poświęcić, byleby tylko się rozstał z żoną. Teraz wiem, że dobrze, że tego nie zrobił...
Narazie widze jego cierpienie i serce mi się kroi, ale wiem, że on jest zadowolony z mojej decyzji i jeśli tylko ja będę szczęśliwa, on też będzie...

Kurcze a ja siedze w pracy i zamiast z ludźmi gadać, to Was czytam
Jak mnie ktoś nakryje...
Serpentine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 16:54   #200
besio
Wtajemniczenie

Serpentine to powiesz że my jesteśmy jak AA, taka grupa wsparcia bez której ani rusz.
Behind- zabraniam się pierwszej już odzywać , niech on weźmie cztery litery w troki i zacznie działać! Eh Ci faceci takie to niemrawe, blade i niepewne.....
Stary 2010-03-31, 17:03   #201
Ejniacz
Zadomowienie

[QUOTE=besio;18263473]
Sam fakt że jeśli odezwałby się któryś z Twoich byłych rzuciłabyś wszystko mówi za siebie. Na razie żyjesz jeszcze przeszłością i nie otrząsnęłaś się z tego. Ciągle masz nadzieję, że którenś wróci i że będzie z Tobą. A tego kolesia traktujesz jako opcję przejściową, żeby nie być sama, co dla mnie jest okropne. Ranisz i siebie i jego, bo tak na prawd ę to nie chcesz z nim być, tylko boisz się samotności. Nie rób mu nadzieji, bo potem oboje będziecie jeszcze bardziej cierpieć. Takie jest moje zdanie, wylecz się z byłych i dopiero zaczynaj coś nowego. A bycie samemu to nic złego, po rozstaniu musisz mieć czas dla siebie żeby zrozumieć czego oczekujesz i ustabilizować rozchwiane emocje.
Cytat:

Wydaje mi się, że dobrze zrobiłaby Ci przerwa w randkowaniu. Pobądź sama, naciesz się wolnością, zamknij dawne rozdziały, bo nie stworzysz niczego nowego żyjąc tym co było, a tylko skrzywdzisz X.
Bo sposób, w jaki teraz postępujesz, nie jest, delikatnie mówiąc godny pochwały
Zastanów się, czy Ty chciałabyś być dla kogoś ' wyjściem awaryjnym'?

Uwierzcie mi, że najbardziej na świecie chciałabym dojść w końcu ze sobą do ładu, zostawić to co było i przestać żyć wspomnieniami. Od roku się staram.

Wiem, że jestem do niczego i go krzywdzę. Ale to nie jest tak, że mówię mu że nie mogę bez niego żyć, że jest dla mnie ważny itp. od początku wiedział jaka jest sytuacja. Powiedział mi ostatnio, że ma nadzieję że zapomnę o nich i będę z nim normalnie, ale jeśli stanie się tak że któryś z nich będzie chciał wrócić i ja też będę tego chciała, to nie będzie mnie zatrzymywał, mam robić to co uważam za słuszne i być szczęśliwa ...

I naprawdę boję się samotności. Ja lubię być sama.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 17:14   #202
mag_a
Raczkowanie

Cytat:
Behind- zabraniam się pierwszej już odzywać , niech on weźmie cztery litery w troki i zacznie działać! Eh Ci faceci takie to niemrawe, blade i niepewne.....

'niemrawe, blade i niepewne.....'

Cytat:

Uwierzcie mi, że najbardziej na świecie chciałabym dojść w końcu ze sobą do ładu, zostawić to co było i przestać żyć wspomnieniami. Od roku się staram.

Wiem, że jestem do niczego i go krzywdzę. Ale to nie jest tak, że mówię mu że nie mogę bez niego żyć, że jest dla mnie ważny itp. od początku wiedział jaka jest sytuacja. Powiedział mi ostatnio, że ma nadzieję że zapomnę o nich i będę z nim normalnie, ale jeśli stanie się tak że któryś z nich będzie chciał wrócić i ja też będę tego chciała, to nie będzie mnie zatrzymywał, mam robić to co uważam za słuszne i być szczęśliwa ...

Więc, łaskawie pozwalasz mu kochać Ciebie i z Tobą być. Przepraszam, nie chciałam być niemiła, ale skoro zdajesz sobie z tego, jak wygląda sytuacja, to nie powinnaś się w nic angażować, albo, żeby lepiej pasowało do Twojego postu: nie powinnaś X na pozwalać.

To lubisz być sama, czy boisz się samotności?
Stary 2010-03-31, 17:16   #203
besio
Wtajemniczenie

[QUOTE=Ejniacz;18264711]
Cytat:

Odstaw facetów na początek i pożyj sama. Bo same kłopoty masz z nimi i nie wiesz co robić. Liczysz na powrót któregoś byłego... obojętnie którego tylko żeby to był którenś z nich? Dziwne i jeszcze raz dziwne dla mnie to wszystko.
Stary 2010-03-31, 17:16   #204
nataluska175
Zadomowienie

Wiem Behind, kino to tylko preteskt aby sie spotkac, porozmawiac...
Oj, ja cos czuje,ze jednak bedzie dobrze

Serpentine, gdy go poprosilam o to,zeby mi oko w oko powiedzial,ze nigdy nie zostawi zony-jego riposta byla odmowa. Gdyby tak powiedzial, nie marnowalabym swojego czasu, nie angazowalabym sie w takim stopniu... Wiem,ze to kiedys sie skonczy,ale nie potrafie zrezygnowac z tego szczescia jakie mi daje. Wiem,ze nie chce dla mnie zle, chce dla mnie szczescia i boli go to,ze tak mnie ogranicza..-tak samo jak A.

Mag, ja tez musze sie przyznac, ze kosmate mysli przeszly mi przez glowe nie raz, nie dwa

Stary 2010-03-31, 17:26   #205
besio
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem Behind, kino to tylko preteskt aby sie spotkac, porozmawiac...
Oj, ja cos czuje,ze jednak bedzie dobrze

Serpentine, gdy go poprosilam o to,zeby mi oko w oko powiedzial,ze nigdy nie zostawi zony-jego riposta byla odmowa. Gdyby tak powiedzial, nie marnowalabym swojego czasu, nie angazowalabym sie w takim stopniu... Wiem,ze to kiedys sie skonczy,ale nie potrafie zrezygnowac z tego szczescia jakie mi daje. Wiem,ze nie chce dla mnie zle, chce dla mnie szczescia i boli go to,ze tak mnie ogranicza..-tak samo jak A.

Mag, ja tez musze sie przyznac, ze kosmate mysli przeszly mi przez glowe nie raz, nie dwa
Eh Nataluska ta relacja miedzy wami strasznie skomplikowana....ale rozumiem to że nie umiesz z niego zrezygnować i z tego co jest między wami. Miłość to jednak ch*lernie ciężkie uczucie..... co raz częście jak tak na to wszystko patrzę to stwierdzam, że się do tego nie nadaję.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Morire- gdzie jesteś
Stary 2010-03-31, 17:27   #206
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

Aivilo ja jestem humanistką więc z językami nigdy problemu nie miałam, ułatwia mi to życie ^^ Ale niech mi ktoś rachunki i liczenie pokaże... masakra. Pracy sobie pod tym względem idealnej nie dobrałam. Tam co chwilę muszę z linijką i kalkulatorem chodzić

I przy okazji... dziewczyny... odkryłam że cholernie zazdrosna jestem. O byłą M. Tylko o nią... Nie przeszkadza mi jak rozmawia z kim innym, jak czasem dla żartów ocenia inne dziewczyny ale jak widzę że ona się zbliża krew się we mnie gotuję. Zachowuję kamienną twarz ale czuję się z tym okropnie. Nigdy w życiu nie podejrzewałabym siebie o to...
Ja też jestem humanistką, a z językai całe życie problemy, więc dałam sobie z nimi spokój, trudno

Heh... ja jestem zazdrosna o byłą TŻ, ale nie o żonę, tylko o dziewczynę, którą miał po żonie, a przede mną.
Tzn zazzdrosna,.. ja tej kobiety po prostu, użyję mocnego słowa, nienawidzę, bo usiłowała przez prawie 7 miesięcy rozbić nasz zwiazek i w dupie miala to,że my jestesmy razem szczęśliwi a ona zrobiła Misia w bambuko. To jest glupia wywłoka, okropna pipa bez honoru, ambicji i choćby śladowego kręgosłupa moralnego.
Jak sobie pomyślę, że czasem w pracy ona ma okazję popatrzeć na Misia (pracują w pokrewnych branżach, siłą rzeczy muszą sie czasem widywać) to mam ochotę wydlubać jej oczy.
I nie ukrywam tego, Miś ma pełną swobodę kontaktów z każdą kobietą, jaką tylko chce, bo mu ufam, ale z nią jedyna ma absolutny ZAKAZ rozmawiania, chyba że na gruncie zawodowym.
I tutaj chyba nie chodzi o zazdrość, bo wiem, że on czuje do niej wstręt i obrzydzenie po tym, co zrobiła, a o to, że ta krowa nie zasługuje na to, by jego głos słyszeć.
Wiem, że nie mam prawa zabraniać mu czegokolwiek, bo nie jest moim niewolnikiem, a partnerem, jednak w tej chwili wazniejszy jest mój spokój ducha od udawania poprawnej.
A że jemu to nie przeszkadza i zgodził sie na mój "rozkaz".
Jako że i z mojej strony była podobna sytuacja (osobnik plci męskiej, moj "przyjaciel", który zaczął nam bardzo kwasić w związku, obgadywać, puszczać potki, wszystko z jakiejś chorobliwej zazdrosci o nasze szczęście) i ja też zerwałam kontakt, wiec jestesmy kwita. Oboje mamy p0o jednej osobie, z którą nie wolno nam sie kontaktować.

Cytat:

Ejnacz, jedyne, co możesz i co powinnaś zrobić, to zostawić obecnego partnera (po uprzednim wytlumaczeniu mu przyczyn) i pobyć sama. Nie zaczyna się nowego związku, gdy psychicznie wciaż tkwi się w starym. Robisz tym krzywdę zarowno jemu, jak i sobie. Nie szanujesz go, traktując jak koło ratunkowe.
Wiem, ze to trudne, ale dla własnego dobra i spokoju ducha winnaś zastopować i zająć się samą sobą, popracowac nad sobą, dojść do ładu - samotnie, bez przypadkowego partnera u boku.

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 17:35   #207
behindblueeyes
Zakorzenienie

Odnośnie wypowiedzi Ejniacz..
Być czyimś pocieszeniem to najgorsze co może być. Sama byłam w takiej sytuacji 2 razy i bolało niesamowicie jak się okazało,że bylam potrzeba tylko na chwilę i tylko po to żeby łatwiej zapomnieć o eks

Ech no mógłby się ten K. odezwać. Już mam gdzieś to spotkanie. I tak skręcam się z bólu i nie wiem co ze sobą zrobić,także chyba nawet zrezygnowałabym z 'randki'. Ale chociaż smsek co u mnie..

Edytowane przez behindblueeyes
Czas edycji: 2010-03-31 o 17:37
behindblueeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 17:44   #208
morenica
Zakorzenienie

No Dziewczynki, ponieważ mi się jednak szykuje wolny wieczór ( Tż na zakupach z synem jest, może da znać, ale szczerze to mi się nie chce już ruszać z domu) to zaczęłam dziobać licencjat

Nataluska udanej randki

Ja też tak sobie czasem myślę, że jeśli nawet nam nie wyjdzie, bo tak naprawdę nie wiem jak to dalej będzie, pewnie będzie bolało jak cholera, ale przynajmniej będę miała cudowne wspomnienia...

Edytowane przez morenica
Czas edycji: 2010-03-31 o 17:45
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 17:59   #209
besio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
No Dziewczynki, ponieważ mi się jednak szykuje wolny wieczór ( Tż na zakupach z synem jest, może da znać, ale szczerze to mi się nie chce już ruszać z domu) to zaczęłam dziobać licencjat

Nataluska udanej randki

Ja też tak sobie czasem myślę, że jeśli nawet nam nie wyjdzie, bo tak naprawdę nie wiem jak to dalej będzie, pewnie będzie bolało jak cholera, ale przynajmniej będę miała cudowne wspomnienia...
I to jest dobre podejście. Też muszę jakoś przestawić się na taki tryb.
Stary 2010-03-31, 18:03   #210
nataluska175
Zadomowienie

Besio, taki wariant jest niemozliwy-ze sie nie nadajesz do milosci. Jak wnioskuje, po tych kilku mscach jestes cholernie niezalezna, autonomiczna i nie potrzebujesz od groma ludzi, ktorzy by Cie otaczali. Chyba najszczesliwsza bys byla z kims podobnym do Ciebie, nadajacym na tych samych falach... taka jest moja bardzo amatorska psychoanaliza

Biedna Behind! Niedosc,ze karmazynowy przyplyw nadchodzi, to jeszcze Cie K do wiatru wystawia! Wrrr.. niech ja Go spotkam na ulicy!

Ja tez humanistka z krwi i kosci! A na kierunku mam mikroekonomie, makroekonomie, matme... jednak daje rade ale to nie to, nie czuje tego...

Kurde, za 15 minut mam randke,a ja tu pisze

Przyjde do Was poznym wieczorkiem, prosze sie nie rozpisywac

Morenica,dziekuje kochana

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości