|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XVII
w spokojnym brzęku butelek
odnajdę spełnione nadzieje upiekę się jak kartofelek i nigdy juz nie wytrzeźwieję papierosa wyciąga i prosi mnie o ognia. tymczasem ja jedną zapałkę mam w spodniach. Był dla niej jak rajska wyspa, na której, mogła razem z nim, zatrzymywać wiatr i kołysać niebo. Mogła odkrywać tajemnice wyspy, jego tajemnice. Poznawała je, z każdym dniem bardziej, co sprawiało jej radości więcej niż cokolwiek. Odnajdywała w nim źródło, które nie miało dna, było szafirowe jak jego oczy, czerpała z niego miłość. Wiedziała, że błądzi, ale to było zbyt ludzkie, by to zakończyć, zbyt wiele razy, błądziła i odnajdywała się, w nim. Jego ciało, było niczym granica, wzbraniająca jej, zajrzeć do jego wnętrza, a jednak mimo granic, ciało było dla niej mostem, przez który szła, do swego szczęścia. Chwytała każdą chwilę, całowała gwiazdy, bo ilekroć razy, była z nim, czuła, że może wszystko, a gdy go nie było, tańczyła z księżycem, który bił światłem wielkim, jak miłość ukochanego. Witała się z uśmiechem, mówiła, że wolność, jej domem jest. Po prostu kochała, byc odkrywcą jego szczęścia. Edytowane przez agrr Czas edycji: 2010-03-31 o 16:30 |
|
|
|
#3992 |
|
BAN stały
|
I nawet jeśli wszystko by się miało zacząć i skończyć dziś ja jestem gotowa! Pamiętałabym tą chwilę do końca życia, bo od razu potem popełniłabym samobójstwo wiedząc, że to nigdy więcej się nie powtórzy
Gdyby miłość miała postać niewidzialnej powłoki, którą można by było z siebie ściągać jednym ruchem, życie było by o wiele prostsze Zrobię Wam wszystkim na przekór, będę tańczyć, śmiać się, śpiewać, będę miała swoje zdanie… będę żyć! |
|
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
I nic nie zrobi nam czas, bo czas jest teraz nasz, jest nasz…
|
|
#3994 |
|
BAN stały
|
Primadonna, agattee, dresowa, ciiri, otojest! To Wy jesteście godne uznania.
![]() trzeba więcej mocy. ^^ deszcz, łzy i owoce. Edytowane przez lemurek7 Czas edycji: 2010-03-31 o 16:40 |
|
|
|
#3995 |
|
Raczkowanie
|
xxgroszek07xx , otojest , Abstrakcyjnaa , _untouched_ , CookieCrisp -
![]() myszka23101 - ciiri - co to ma być ?'powinni jeść mniej, bramy raju są wąskie.' ![]() 'Dlaczego musisz wszystko tak komplikować ? Przecież widzę, jak się zachowujesz.. jak ktoś inny.' w nieustannej pogoni za spokojem. dlaczego ja nie miałam takiej szansy ? dlaczego jej nie mam ? zasnąć stroskaną wstać zakochaną zobaczyć czerwień maków. 'Poznasz prawdę, a ona sprawi, że oszalejesz.' i pamiętaj. nie wchodź mi w paradę, bo cię porządnie zjadę. masz swój raj na ziemi..
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
'a wieczorami mam ochotę na herbatę z sokiem malinowym
i spacer z Tobą, wiesz? ![]() 'weź mocno mnie obejmij, jakby świat miał dziś się skończyć, ja chwycę Cię mocniej i przytulę....' ![]() ...Bo to co dla mnie miało sens odeszło razem z Tobą ...! 'przyjdź i zostań... nie opuszczaj mnie teraz... teraz, gdy już pokazałeś mi co moglibyśmy razem przeżyć ...'
|
|
#3997 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję
ale.. prima aprilis jest jutro ______________ zbyt dumna by kochać
wszystko, co po sobie zostawił, to tęsknota zmieniłam się na lepsze, dajcie mi kurde jakąś motywację, bym mogła w tym wytrwać coś nieznośnie uwiera mnie w klatce piersiowej poprawiam włosy, oblizuję wargi, odwracam wzrok
|
|
#3998 |
|
Rozeznanie
|
P.S nikogo nie można porównać z Tobą...
![]()
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Apel do moich Słoneczek ,czyli :
Paulishia, haha x3 , oldschoolowa panna macie się pokazać jak najszybciej ___ Kazał mi się uśmiechnąć ,tak aby zobaczył czy to właśnie dla Niego
![]()
|
#4000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
melancholia wkradła się do mojego życia. wiesz, te dni bez Ciebie, one wszystkie są takie same ! wszystkie tak samo beznadziejne. wszystko się skończyło, powiedz mi DLACZEGO? myślałam, że będzie inaczej, znowu przestał się starać. I to już chyba koniec, nie ma do czego wracać. |
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
prosiłem żebyś nie karał za jointa, a ty nie! nie oglądał, nie grał Jamesa Bonda, a ty nie! byś się nie moczył, nie seplenił, a ty nie! nie kłamał prosto w oczy, kraj zmienił, a ty nie! bupiłem ci maskotkę, złota kaczkę, a ty nie! przed występem krople bo masz sraczkę, a ty nie! mówiłem weź mnie, a nie brata, a ty nie! my zawsze na tak, a ty ****a na nie! (bu , grubson , ras luta - a ty nie ! 'Jak robię tak <zasłania oczy>, to mnie nie widać. ' on jest jak 10 000 kochanków w jednym. <33
Edytowane przez limitowanaa Czas edycji: 2010-03-31 o 17:19 |
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy odchodzisz, idziesz jak złodziej z zakrwawionymi dłońmi, ponieważ umieram, kiedy mnie opuszczasz.
Nie smuć się przeze mnie, będę podążać tam, gdzie mnie poprowadzisz Jesteś przyczyną tego, że jestem zamknięta w sobie. Wszystko, co miałam było wszystkim, co miałam zamiar dać.
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Szepcą spalone usta nocą skrycie: ‘Lepsza śmierć z Tobą niż bez Ciebie życie!’
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
tak niedoskonała, że aż idealna.
a wszystko to ze zdziwienia. rubinowa pani z diamentową metką. z Tobą moje niebo. jesteśmy jak herbata z mlekiem. marzycielka z samotnych gór. wiatr odnowy pourywa nam głowy. stworzona dla Twojego dotyku. serce miałam z mydła. tak ładnie się pieniło jak mnie zostawiłeś. poczuj cynamonowy zapach mojego uśmiechu. żyję w świecie spalonych namiętności. Ty. moje uczuciowe samobójstwo.
Edytowane przez keeendy Czas edycji: 2010-03-31 o 17:37 |
|
|
|
#4005 |
|
Rozeznanie
|
otojest - Słoneczko,my dobrze wiemy kiedy jest prima aprilis. A to nie ma nic wspólnego z Twoim talentem! ![]() limitowana & Primadonna & Keeendy - okradam! ![]() patrysiowa - ja łobuzz? kradnij, kradnij. Wiatr porwał do tańca suche, bladopomarańczowe liście, a świat przez chwile wydawał się inny. Tylko przez chwilę. Zamilkła, znów pogrążając się w nieciekawych myślach. Wydawał się być jej spełnieniem marzeń, jej wielką tajemnicą z książek, które tak namiętnie czytywała. A co jeśli zechcę Ci oddać całą siebie? Powiedz mi w jaki sposób to wykorzystasz. Rzecz jasna w tym, że to my komplikujemy sobie życie nawzajem. Wieczny burdel w głowie. Z Tobą ku słońcu. Zawsze, wszędzie z Tobą. Uwierz mi, widziałam tamten świat, jest piękny. To nasze przeznaczanie, choć obaj jesteśmy ślepi. *
"hi mom, there are just 3 girls here, sleep over party, you know" [by otojest <3] ![]() Edytowane przez myCh Czas edycji: 2010-03-31 o 17:40 |
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam do Was wracać.
Dziękuję za każde miłe słowo [nie będę już Was wymieniać, Słoneczka] ___ Kłamał, zdradzał, krzyczał i poniżał. A i tak Go kochałam.
.. Myślała, że siła jej miłości wystarczy, by Go zatrzymać. Stosowała szantaż emocjonalny, wypruwała z siebie żyły, robiła wszystko tak, jak sobie tego życzył i upodabniała się uparcie do jego ideałów. A on po prostu wyszedł. Moje żarty traktował poważnie, a prawdę obracał w żart. Taki już był. Miałam Go tylko polubić, a zakochałam się do granic własnych możliwości. Nawet nie wiedziałam, że tak potrafię. Dziwił się za każdym razem, gdy Jego uśmiech wywoływał u mnie dreszcze. Nie rozumiał, na czym polegała ekscytacja jego osobą. Jak każdego samotnego wieczora, kocham Cię. Uniosę wszystkie Twoje błędy, pokocham największe wady, tylko bądź ...
|
#4007 |
|
Zadomowienie
|
dzięki, bo zauważyłam pochwały od najlepszych! <3 ;*
_____ zaglądam do Twej duszy przez okno, muszę się pogodzić z tym, że nie ma tam miejsca dla mojej na czasie jest pseudo nieszczęśliwa miłość, teraz modnie jest wzdychać do chłopaka, który nawet nie wie jak masz na imię i kochać go całym sercem, a wiesz czym się różni moja nieszczęśliwa miłość ? tym, że ja przeżyłam z Tobą najpiękniejsze chwile w życiu 'czasami czuję się jak na pustyni kwiat ' polubiłam bujać się na samotności wietrze 'brakuje mi w sercu jednego elementu ' zaprowadziłeś mnie do ciemnego kąta, gdzie ocieram się o emocjonalne dno moje serce na smyczy nie zrobisz ze mnie niezadowolonej z życia kobiety, wręcz przeciwnie, będą pieprzoną damą, która dumna chodzi z głową do góry
|
|
#4008 |
|
Raczkowanie
|
i wszystkim na złość.
możesz siebie oszukać. uwierz, to pomoże.
|
#4009 |
|
Przyczajenie
|
keeendy, limitowanaa .
Bezwartościowość.
Zero emocji. Zero zainteresowania. Żadnej reakcji na łzy. kolejny taniec w cyrku zdarzeń.
|
#4010 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się dlaczego nie ma słowników wyrazów sympatycznych, podnoszących na duchu. Są słowniki wulgaryzmów, a wyrazów typu: biedronka, ciepło, dobroć, konwalie, mama, nadzieja, serce, stokrotka, uśmiech czy wiosna nie ma w żadnym słowniku...
|
#4011 |
|
Raczkowanie
|
_untouched_,TajemniczaPan na,myCH,Magari91,keeendy, Paralogiczna - okradłam
![]() Kamera ! Miłość ! Akcja ! Bezlitośnie poderżnął gardło mojej nadziei. - Whisky ? - Jasne. - Wódka ? - Z chęcią. - Wino ? - Tak. - Mam romans z Twoim facetem. - Świetnie dają mi 2 dni życia,bądź szczęśliwa,jesteś przecież moją przyjaciółką... I wtedy słońce zajrzało do jej okien wybudzając ze snu.Zero szans na happy endy. Urządzam protest antymotylowy,transparenty gotowe: " Wybić motyle ,żołądki nam nie wytrzymują" - Jesteś płytka. - Powinieneś się cieszyć. - Niby czemu ? - Gdybym była zbyt głęboka to byś utonął. - A nie mogłabyś być w miarę głęboka ? Tak pośrodku ? - Znaczy się norma ? Nie kotku,ja nigdy nie będę zwyczajna,a wiesz czemu ? Zraniono mnie tyle razy,że nigdy nie powrócę do normy... Na grobie Ewy: Tam gdzie ona była,był raj ~Adam (to akurat nie jest mojego autorstwa,tylko przeczytałam na jakimś blogu i nie mogłam się powstrzymać,więc wybaczcie jak było) A jej serce po wszystkich zawodach miłosnych nie wytrzymało... pękło i skamieniało.
|
#4012 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynyy. Ach jak wy gonicie.. Boję się pomyśleć co będzie w święta , gdy jest tyle wolnego czasu. Przejrzałam posty tylko do 130 strony , z 130 włącznie. Przepraszam , ale znów czas mnie goni , a może raczej to ja gonię czas? ![]() Postaram się w najbliższych dniach nadrobić.! ___________ przyłączam się ![]() ________________ boundlessly - NIE!. ![]() lucyferowa , Paulishia - zauważyłam że nareszcie wróciłyście , słonka. MrsUnfabulous - perfidnie okradam. ;-*._changine - Pani Jana , Happyend - Dziękuję , że namówiłyście , aby Dominika została w naszym gronie. ! Paralogiczna - Cudne. ![]() ___________ ( niektóre są niemoje , ale bardzo śliczne.. ) * zapachniało miłością , ty nią pachniałeś. <3. * Tak szczerze to jestem mega optymistycznie odbierana, jako jedna z tych co ZAWSZE się śmieje. Szkoda tylko, że uśmiechem przykrywam złość, a łzy.. zagryzam wargę, otwieram szeroko oczy.. I nie lecą, nie? proste. * wyje_bane skarbie .* Czuję się w chwili obecnej źle. Nie mam humoru, boli mnie brzuch, mam MEGA wahania nastroju .zbliża mi się okres. Czuję to, jak nic. Wszystko mnie wkurza, chce mi się zejść z kompa, złapać pierwszą lepsza poduszkę i ryczeć, jak małe dziecko. Ale po co? Bez sensu. * Z przykrością stwierdzam, że coraz trudniej przychodzi mi się uśmiechnąć .. Edytowane przez dreams_x33 Czas edycji: 2010-03-31 o 18:08 |
|
|
|
#4013 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy rozświetlone gwiazdami niebo zaczyna błyszczeć...
To najpiękniejszy czas który spędzam z Tobą. Każda kłótnia sprawia, że wyglądamy jak głupki. Mówisz kłamstwa żeby poczuć się szczęśliwym. Płaczę w środku. Jesteś milion mil zbyt blisko. Zniszczona jak lustro rozbite na kawałki. Nauczyłam się ciężkiej sztuki zamykania swych ust i uśmiechu. Dobrze jest myśleć o kimś kogo kochasz. Wyobraź sobie jaki świat mógłby być gdybyś powiedział, że należysz do mnie. Otwierasz mi oczy na lepszy świat, na świat bez wad, w którym istniejemy tylko My.
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Kotek ;* Czuła ciepło , bliskość , strach i szczęście , ale najważniejsze , że czuła .
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
xxxLOLKAxxx- oddaje serce z całuskiem!
<inquiring - lubię być Twoim robaczkiem! without_demur - w sensie, że się podoba? dla Ciebie!nydee - aj! ty wołasz mnie po imieniu. niedopowiedzenia, co wprawiają w zakłopotanie. - co jej? blada jakaś. - nie wiesz? kocha go tak mocno, że nie może oddychać. nie musi na palce wspinać się marnie - zna topografię stóp.
|
#4016 |
|
Rozeznanie
|
-Naucz mnie latać.
-Ale to niemożliwe -To naucz mnie wierzyć,że niemożliwe może być prawdziwe. Jedenaste przykazanie: Nigdy nie kochaj kogoś ponad swoje życie. Biała ciemność pewnego uczucia.. Przyjdź i zabij ją. Zabij moją miłość.
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Primadonna, otojest - ♥
_____ każdy jest jakimś tam alpinistą. ty właśnie zdobywasz szczyt głupoty. zaplątałeś się w moje myśli, obwiązałeś się nimi; zagmatwały się wspomnienia, w najmniej osiągalnym kącie mojej głowy. wypadniesz z opakowania witamin, zadziałasz jak lek przeciwdepresyjny. oh, panie boże nie mów, że znów trafiło na mnie. kur.wa takie moje prywatne panaceum.
ya probé, ya fumé, ya tomé, ya dejé, ya firmé, ya viajé, ya pegué, ya sufrí, ya eludí, ya huí, ya asumí, ya me fui, ya volví, ya fingí, ya mentí Edytowane przez caroline060 Czas edycji: 2010-03-31 o 18:54 |
|
|
|
#4018 |
|
Raczkowanie
|
` "Poświęcę
Wszystko co mam w życiu By oczyścić swe sumienie" `Jest zbyt późno By cokolwiek ocalić Odwracasz wzrok Wyjaśniając wszystkie błędy.. `Wszystkie słowa o miłości Gdzieś zniknęły Kochaliśmy się ze wzajemnością Obdarowując się Kłamstwami ukrytymi gdzieś pod spodem..
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
Imponowałeś mnie wszystkim, co robiłeś. Teraz się Ciebie po prostu brzydzę. I siedzieli razem na ławce w parku. Nie myśleli o niczym. Przecież mieli siebie. To im wystarczało. dreams_x33 - na zdrowie słoneczko. ![]() ![]() patrysiowa - oj dziękuję ![]() myszka23101 - też Cię uwielbiam <3 Edytowane przez Mrs Unfabulous Czas edycji: 2010-03-31 o 19:01 |
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
O miłości nie mówiliśmy nic, nasz błąd.
Nie zmarnuję najlepszych lat życia na tęsknotę za Tobą.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

co to ma być ?

ale.. prima aprilis jest jutro 

.
dla Ciebie!