|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
![]() Historyjka z życia :Mój brat miał 5 lat, moja mama była ze mną w ciąży. Już końcówka ciąży, wszystko dopięte na ostatni guzik, imię wybrane - Julita. I pewnego dnia mój braciszek wraca zaryczany z podwórka i wyje od progu: - "Mamuuuuusia ale Ona nie będzie Julita, dooobra?" - "a to czemu?" - pyta zdziwiona moja mama - na to brat: "No bo jak powiedziałem na podwórku, że będę miał siostrzyczkę, to koledzy się zapytali jak będzie miała na imię" - "no i?" - pyta mama - "no i jak powiedziałem Julita, to zaczeli krzyczeć Julita - dupa nieumyta" I w ten oto sposób imię, które mojej mamie podobało się przez 9mcy obrzydło jej w 9 sekund
|
|
|
#4052 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18266442]ooo takie tylko całe z perełek kupiłam na allegro, kiedyś Wam pisałam - od tego sprzedawcy co Gosica chyba za 25 zł. ładne są, ale na ślub jednaj inne jeszcze kupiłam, te będą na zmianę. Uważaj bo znam dwóch szymonów co ciągle się łamia wybijają zeby i inne takie [/QUOTE] Ja właśnie zamówiłam kolczyki takie same jak Gosica A co do Szymonów, to ja słyszałam, że Mikołaje są takie pechowe ![]() I przynajmniej nie tak często spotykane, ale zarazem nie jest dziwne ![]() Mi zależy żeby córeczka miała "i" w imieniu - takie moje małe zboczenie :-P Cytat:
A w zasadzie to może nawet TŻ upiecze, bo ostatnio pozwoliłam mu upiec taką babkę i mu się spodobało i sam się podjął, że na święta upiecze A ja zrobię cielaczka (kakaowe ciasto w łaty z sera) ![]() Cytat:
Jak się moja siostra miała urodzić, to rodzice się wahali między Sylwią, a Sandrą. Ja głosowałam na Sylwię bo Sandra ma za dużo spółgłosek na kupie i nie mogłam tego wymówić Tylko, że ja oczywiście sprytnie sobie poradziłam "Sandra - Sandrunia- Niunia" i mówiłam na siostrę "Niunia" ![]() A żeby było śmieszniej, to rodzice chcieli dać jej święte imię na drugie, więc ochrzcili ją Sandra Maria. Nasza przygłucha sąsiadka zapytała mnie: "Jak mam na imię Twoja siostrzyczka?" Ja na to: "Sandra Maria", a ona: "Co??? Santa Mariana???" |
|||
|
|
|
#4055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
Danaeee zgłoś się do mnie ja mam kilka kg jeszcze do oddania
![]() bardzo ładna fryzurka Kulkaaga fajna historia jeśli chodzi o imiona dla dzieci to kiedyś miała być Julia i Maciej, ale później Oliwia bardzo mi się spodobało, a z męskich Michał było moim ulubionym, a jeśli chodzi o Kubę to mam już jednego kicającego w moim domku więc dziecka już tak nie nazwę |
|
|
|
#4057 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
proszę...trochę chyba podrożały, ale ja kupiłam właśnie takie. Wyspa tajemnic super!!! Jakoś bardzo szybko mi zleciał ten film! Któraś czytała taką książkę? Hemoroidy Napoleona. Czyli jak drobne fakty zmieniały bieg historii - Phil Mason Podobna niezła, szukam, ale w empiku nie ma... Edytowane przez 5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b Czas edycji: 2010-03-31 o 23:21 |
|
|
|
|
#4058 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez czasem czuje na policzku (jak rosna ), ale jakos tak mi sie policzek przyzwyczaja i po jakims czasie jest ok ![]() Cytat:
ogolnie to imie mi sie bardzo dobrze kojarzy, bo wszystkie Szymki jakich znam to fajne chlopaki ![]() Cytat:
strasznie lubie to imie takie wdzieczne jest![]() Cytat:
ale wlasny koszyczek juz bedziemy miec niedlugo (a nawet trzy ), bo kupimy na wyprzedazach powielkanocnych zeby dwa byly na platki roz do sypania pod kosciolem, a jeden na grosiki a potem na koperty zawsze to estetyczniej niz w kartonowych pudelkach czy reklamowkach![]() dziekuje oj ale mi sie spaaac chce ![]() dobranoc
|
||||
|
|
|
#4059 |
|
BAN stały
|
Ja się zapatrzyłam/zasłuchałam w filmiki na youtubie.
Aprtopo oprawy muzycznej na ceremoni,tu zespół gra melodie Bacha,ale na/przy przysiędze http://www.youtube.com/watch?v=mAH4S...eature=related Wszystko ładnie pięknie,ale nie wiem czy mogłabym się skupić na przysiędze gdyby mi nawet tak delikatnie grali.Hm..... No,ale mieć oprawe ceremoni slubnej to fajna sprawa.
|
|
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego to A jeszcze odnośnie imion, moja ciotka zawsze miała przeróżne pomysły co do imion dla swoich dzieci, wychodziła z założenia, że muszą mieć oryginalne imiona. I tak, pierwszemu synowi chciała dać na imię Florian lub Fabian, pozostał Fabianem (ufff). Córce wymyśliła imię Mirabella. Nie przeczę-oryginalnie, ja jestem przyzwyczajona, kuzynka też, lubi jak się do niej mówi Mira albo Mirabla. broń Boże aby babcia (ma tendencję do przesadnego zdrabniania imion) powiedziała do niej Mirabusia, bo dziewczyna białej gorączki dostaje Najmłodszemu synowi ciotka wybrała imię Miłosz. W sumie nie poszalała, na szczęście.
|
|
#4061 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
pacjenci mi dzwonili po nocy-nie wyspałam się i jeszcze nad ranem zbudził mnie koszmar. Zaspałam i źle rozpoczęłam dzień. Dodatkowo wczoraj nic nie załatwiliśmy w urzędzie, bo okazało się że panie z informacji wprowadziły mnie w błąd w sprawie mojego aktu urodzenia . I jeszcze się pokłóciłam z matką, bo nie specjalnie chciała mi pomóc w zdobyciu nowego aktu(ja jestem we Wrocławiu a akt muszę mieć ze Świdnicy)![]() Jestem zła, bo tak się cieszyłam że przed świętami już wszystko załatwimy. W tych urzędach każdy mówi coś innego. Totalna dezinformacja! Jeszcze muszę dzwonić do miejsca gdzie byłam chrzczona, żeby mi dosłali akt chrztu-mam nadzieje że nie będzie problemu, bo już nie chcę nikogo prosić. Ale... Na próbny makijaż i fryzurę umówiłam się w dzień cywilnego
|
|
|
|
#4062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziś już czwartek
![]() a wczoraj wspaniale umyłam okna i dałam ozdóbki jestem dumna z siebie Cytat:
ale imię urocze ![]() Cytat:
Danaeee84 bardzo ładna fryzurka a ja mam dziś takiego dola ze nic tylko ryczeć się chce co chwile jakieś nam problemy wyskakują na auto - no myślałam ze szlak mnie trafi a my już tak staramy się oszczędzać a na dodatek wyskoczył mega problem z mieszkaniem i nie wiem jak to teraz wszystko będzie ryczeć mi się chce a nie chce pokazać przed TZ ze się strasznie martwię
|
|
#4063 |
|
Rozeznanie
|
Słyszałyście o tym?
![]() Czy każda Panna Młoda powinna mieć w dniu ślubu coś pożyczonego, coś niebieskiego, coś starego i coś nowego? STARE ma zapewnić pomoc krewnych i przyjaciół w trudnych sytuacjach, symbolizuje trwałość rodziny. NOWE gwarantuje oczywiście dobrobyt, a noszenie w dniu ślubu nowych rzeczy oznacza, że Młodzi tworzą nowy związek małżeński. POŻYCZONE symbolizuje przychylność rodziny Pana Młodego. NIEBIESKIE wierność, miłość, lojalność, szczęście w nowym związku. |
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
|
#4065 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie masakrycznie zaczął się poranek- mam zapalenie blony naczyniowej- jak co pół roku. Błona w oku się znajduje ![]() i lecę zaraz do lekarza, ale musiałam biuro otworzyć i czekam jeszcze na pana z firmy kurierskiej. W sumie dobrze, że teraz mam to zapalnie a nie w maju. brrr wczorajszy pogrzeb stylowy: z wyciem syren starżackich - zmarły był starżakiem, w ogóle typowo wiejski- zanikająca tradycja już jak sądzę. Wróciliśmy wieczorem, zmordowani. Ale było miło bo mnie jakieś nieznane mi bliżej ciotki tzta powitały w rodzinie, aż łza w oku sie zakręciła. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
no nowe mieć będę, stare- hmmm może gacioszki , pozyczone - koleżanka obiecuje mi pożyczyć podwiązkę i to i niebieskie będzie, ale narazie nie może znaleźć
nie obiecuję Ci wiele, bo tyle prawie co nic, najwyżej wiosenną zieleń i pogodne dni, najwyżej uśmiech na twarzy i pomocną dłoń, nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie. Edytowane przez gospella Czas edycji: 2010-04-01 o 09:05 |
|||
|
|
|
#4066 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jak dla mnie to kolejny przesąd Musiałabym się mocno silic,żeby coś pożyczonego miec na sobie... ![]() Cytat:
Wcale byśmy się nei męczyły Napisałabyś co u Ciebie jak się tyle dzieje ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
|
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
|
#4069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wszystkie załatwione sprawy! Nie byłabym sobą gdybym nie zagadnęła o fotkę Twojej fryzurki Ale najważniejsze, że tak Ci spodobała i jesteś zadowolona, to jest najistotniejsze.
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
hej
czy za stare mozna uznac cos co sie kupilo specjalnie na slub juz w pazdzierniku - czytaj: suknia buty i sylikonowy stanik ?? bo jak tak to mam az nadto starych. nowe.. obraczki beda ![]() pozyczone - torebusia od swiadkowej niebieskie- podwiazka (ooo i tez sie lapie pod nowe) no to tyle... kminie zaproszenia - beda na klubie jak wykminie
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
imię Ola też mi się bardzo podoba, ale niestety moja teściowa też ma tak na imie ![]() A problemy na pewno jakos rozwiążecie I jeszcze problem z kwiaciarnią - już mieliśmy zamówioną i okazuje sie ze nie zrobia nam takiej dekoracji jak chcemy ... Dziewczynki, nie dam rady nadrobić dwóch dni nieobecności - czy ktoś może mi streścić co się działo?? Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2010-04-01 o 10:21 |
|
|
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Ellin, Ultraradiola będzie dobrze, głowa do góry, zawsze są jakies problemy, ale po nich wychodzi słońce Cytat:
słyszałam, nie lubię przesądów, ale niebieską podwiązkę już mam- mama mi sprawiła madzia pokaż fryzurkę ![]() ja idę się malować, prysznicować i spadam na zakupy, bo muszę ich zrobić dzisiaj wyjątkowo dużo, a w sobotę to już tylko chlebek i jakieś pierdółki będę kupowała... także see U later
|
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() a pytanie z innej beczki - co się dzieje z Black?
|
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu dzieje się sporo, ale nawet nie mam czasu na spokojnie tego tutaj napisać bo zwyczajnie nie mam kiedy. Jak wpadam to tylko przelotem, znajdę chwilkę to opiszę
Asiulek, mam jakieś zdjęcie troszkę średniawe bo nie miała czasu na ich robienie bo zaraz jechałam na przymiarkę sukni. Powiem Wam że zupełnie inny efekt jest jak się ubierze suknie, ma się fryzurę i makijaż
|
#4075 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Jakby którejś z Was zabrakło słońca, to znaczy, że ja je zakosiłam ![]() Cytat:
![]() My chyba będziemy mieć dużą torebkę taką od prezentu Myślałam też nad kuferkiem, ale może się później nie dać go zamknąć, jak goście dadzą jakieś większe kartki ![]() Cytat:
Dopiero teraz zauważyłam, że masz drugi suwaczek ![]() Cytat:
za okna.Moje jakoś przeżyły wczorajsze ochlapanie deszczem i się grzecznie nie zabrudziły ![]() Cytat:
Chociaż już sama suknia wystarczy mi za coś nowego i coś pożyczonego, bo jest szyta na mnie, ale po ślubie muzę ją oddać do salonu Niebieską podwiązkę mi TŻ kupił przy jakiejś wcześniejszej okazji. Tylko nie bardzo będę mieć coś starego. No ale można chyba uznać, że jak podwiązka leży w szufladzie pół roku, to już jest stara |
||||
|
|
|
#4076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4077 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętamy Pokazuj nam tu fotki i melduj jaki kolorek sobie zrobiłaś na włoskach ![]() za załatwione sprawy ![]() Cytat:
![]() A co do pieniążka to jeszcze powinnyśmy go sobie w bucik włożyć A później na przysiędze się popłaczemy, bo nas pieniążki w stopy będą uwierać Cześć Cytat:
Ja też tak uznam i będzie dobrze Cytat:
![]() Nie wiem Właśnie się wczoraj zastanawiałam gdzie ją wcięło Może do rodzinki na Święta pojechała, czy coś ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4078 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4079 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuje serdecznie dziewczyny za pocieszenie musimy z TZ dać jakoś rade choć nie łatwo się teraz zrobiło ale damy rade Cytat:
![]() Cytat:
dzis 135 dni do slubu
|
|
#4080 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam kilka pytań w związku z pończochami i mam nadzieję że mi pomożecie.
Po 1. Co znaczy den? Np. 8den? kolor? grubość? bo nie wiem ![]() Po 2. Jeśli chciałabym założyć pończochy samonośne to jaki rozmiar mam wybrać? są jakieś tabele rozmiarów? Dla Wszystkich które mi pomogą mam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

tez kiedyś rozmawialiśmy z TZ o tym i póki co mamy dwa typy Dawid i Julita 

) z artykułem o moim znajomym, przepraszam, że nie związane z tematyką naszego wątku, ale ja myśląc o tym znajomym dochodzę do wniosku często, że moje problemy to pikuś 
,u nas to będzie 2-3raz. 
A dzisiaj kupiłam dużą marmurkową babke i małe babeczki ( włoże jedną ) do koszyczka. 

i tez czasem czuje na policzku (jak rosna
zawsze to estetyczniej niz w kartonowych pudelkach czy reklamowkach

na auto - no myślałam ze szlak mnie trafi a my już tak staramy się oszczędzać a na dodatek wyskoczył mega problem z mieszkaniem i nie wiem
jak to teraz wszystko będzie ryczeć mi się chce
a nie chce pokazać przed TZ ze się strasznie martwię

A później na przysiędze się popłaczemy, bo nas pieniążki w stopy będą uwierać
musimy z TZ dać jakoś rade