Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-01, 10:00   #4771
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Dziewczyny,
dziękuje za info o bólach
Trochę się wystraszyłam ale widać to normalne.
Mój gin podczas ostatniej wizyty powiedział, że wszystko jest OK.
Mam dużą macicę (a tym samym brzuszek mam wielki) ale to przez mięśniaka. Szyjka OK.

Bóle ... hmmmm od początku wszyscy lekarze mi mówili, że będę miała bóle przez całą ciążę.

Dzięki Wam staram sie ustalić, które są normalne a które są jakieś inne, dziwne. Oczywiście nie zapominam o konsultacji z gin

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 10:00   #4772
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

ita kasia podaj przepis na snickersa
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 10:04   #4773
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
w udzie przybyl mi 1cm slicznie wygladasz. ja ostatnio przymierzalam w hm biale rybaczki. swietnie leza ale boje sie ze za miesiac czy dwa zmieni mi sie rozmiar. teraz weszlam w 36 a pozniej pewnie 38. ale kroj maja swietny
No wlasnie jeden jedyny centymetr...to ja nie wiem czym Ty sie martwisz. Jezeli tylko waga swiruje, a po obwodach nie widac wiele to tylko sie cieszyc.

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
vette jak się dziś czujesz--pomaga ten wypoczynek a i mam takie pytanko--dużo w fitnessem wspólnego masz bo ja po awf tooo może być bardzo ciekawe czy w ciąży dzieki wysportowanemu ciałku łatwiej Ci..??
Dziekuje dzis o wiele lepiej, wczoraj myslalam ze wyladuje w szpitalu, baaaardzo ale to baaardzo pieklo mnie w brzucha, do tego mialam jakies rewolucje zoladkowe. Na szczescie dzis juz wszystko przeszlo...malenstwo fika, ja odpoczywam i jest ok.

Sport to cale moje zycie po 15:00
o wiele latwiej jest mi na codzien, mniej dokuczaja mi plecy, a i kondycja tak latwo sie nie poddaje...To smieszne...ale cialo wyrywa sie do przodu, chcialoby sie cos szybciej, lepiej robic a rozum stopuje...
W koncu mam zagrozenie i musze baaardzo uwazac.
Energii mam za dwoje i niestety bardzo sie mecze w takiej sytuacji
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 10:08   #4774
Xawmeli
Rozeznanie

vette zdrówka -- będzie gites
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 10:08   #4775
hd2005
Zakorzenienie

poranne przytulanki

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-04-02 o 07:28
Stary 2010-04-01, 10:10   #4776
itakasia
Zakorzenienie

vette
uwazaj na siebie

anoxa

snickers

ciasto
250 g mąki
- 60 g cukru
- 125 g margaryny
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- 2 łyżki oleju
- 1/2 torebki proszku do pieczenia
mleko skondensowane

masa budyniowa
2 budynie smietankowe
1/2 palmy
wiorki kokosowe
olejek zapachowy

paczka digestive bez czekolady
paczka orzeszkow solonych
polewa czekoladowa

Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto - njalepiej widelcem anie rekoma to nie bedzie twarde. Dobrze jest przed upieczeniem chłodzić go w lodówce 20-30 minut a nastepnie rozlozyc na blache wylozona folia i piec do zarumienienia.

masa budyniowa
ugotowac budynie, zmiksowac z palma zeby byly twarde , dodac wiorki i olejek. jesli mimo to nie bedzie wystarczjaco sztywne, dodac troche zelatyny.
mleko w puszce gotowac na malym ogniu 3 godz

na upieczone ciasto wylozyc mase budyniowa. na to pokruszona paczke ciastek. na to warstwa orzeszkow. nastepnie wylac mleko skondensowane (jesli za geste wczesniej rozrobic z mlekiem). na wierzch polac polewa czekoladowa.
Stary 2010-04-01, 10:12   #4777
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
serduszkoiz ja od 1dnia ostatniej miesiączki....
hm ja od usg ,

a reszta mamus????jak liczycie tygodnie od miesiaczki czy usg ( zaplodnienie)

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 10:15   #4778
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
mnie dzis bolaly strasznie szczegolnie jeden

a ja mam pytanko czy wy w waszych suwaczkach odliczacie od terminu om ( ostatniej miesiaczki) czy zaplodnienia na podstawie usg???
bo roznie podaja bo ja wg om to mam 26 tc a wg usg 24tc 3dni??
i wiem zadna roznica ale ciekawa jestem ktorym sposobem wasze suwaczki dzialaja i jak wy liczycie tygodnie
mi ginka mowila ze najwazniejsze liczenie jest wedlug om ewentualnie wedlug usg ktore sie odbylo do 12tc bo pozniej to juz roznie bywa dzidzia rosnie swoim tempem i ciezko to jakos dokladnie okreslic
Stary 2010-04-01, 10:18   #4779
itakasia
Zakorzenienie

ja od miesiaczki
Stary 2010-04-01, 10:20   #4780
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Ja również liczę od dnia ostatniej miesiączki.
Tak więc dzisiaj dokładnie 20 tydzień się zaczoł. Połowa za mną. Uff...
Stary 2010-04-01, 10:29   #4781
hd2005
Zakorzenienie

od miesiączki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 10:30   #4782
Xawmeli
Rozeznanie

hd2005 mmmmmmm jak słodko...
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 10:39   #4783
anoxa
Zakorzenienie

itakasia dziekuje

hd faktycznie przytulanki

jutro na 100% bedzie naroznik koniec spanai na materacu... choc musze przyznac ze nawet wygodnie jest
Stary 2010-04-01, 10:39   #4784
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
cześć dziewczymy ja mam dzis kupę roboty, więc nie będę się często odzywać. już umyłam włosy, wstawiłam i powiesiłam pranie, wstawiłam 5 kg kapuchy na bigos, byłam w sklepie i zjadałam śniadanie Zaraz biorę się za robienie cista na spody mazurków A potem dokończę bigos i posprzątam. Także nie pisać tu za dużo U mnie pogoda sliczna, od rana słoneczko chociaż w nocy padało Aż nastrój od razu lepszy. Miłego dnia babki!

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Kurcze bigos gotujesz, ja jeszcze nigdy nie próbowałam go robić. W ogóle widzę, że ze mnie straszny leń na watku. Wy tu tyle jedzenia a ja wygodnicka do rodziców ide. No jedynie co to sprzątam i upiekę cisto. Właśnie piorę pościel a kołderki sie wietrzą. Piękny dzien!

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość

kobiety jakie robicie ciasta na Święta??
podrzućcie pomysł - moze być skomplikowany
marzy mi się jakieś ciasto czekoladowe, żeby miało warstwe wiśni kandyzowanych i warstwe kremu czekoladowego jakiegoś hmmm i nie wiem co jeszcze podeślijcie jakiegoś linka jak macie
ja ostatnimi czasu co roku robiłam ciasto na biszkopcie, przekładane dżemem porzeczkowym, bitą śmietaną i karmelem z podsmażonymi orzechami.. ale już nam się przejadło troche, jak ktoś będzie chciał wkleje przepis
dam Wam fotkę na zachętę - wprawdzie jako tort pieczone ostatnio ale zwykle robię w prostokątnej tortownicy
Ja będę piekła Szarpańca. Ciasto pyszne, dostałam przepis od koleżanki. MAm nadzieje, że mi wyjdzie.

Cytat:

wogole dopadl mnie dolek. w poprzednich ciazach nie ruszalam sie wcale i jadlam na maxa wiec nic dziwnego ze tylam ok 18kg ale teraz bardzo duzo sie ruszam i nie obzeram sie, staram sie jesc zdrowo. a waga i tak pedzi jak szalona. i po co mi to staranie??!! skoro jestem jakis felernym modelem
JA uważam, że masz super figurkę. KOchana rozmiar 38 po 2 ciążach to marzenie milionów!!! Naprawdę nie masz co sie dołowac
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
xawmeli no ja do tych szczupłych nie należę ważyłam 71,5 a teraz 73,5 a wzrostu mam 168cm
Mamy identyczne wymiary. Ja jestem w 24 tc i przytyłam 2 kg.

Zgaga mnie chyba dopadła. Tak mi sie wydaje, bo nigdy nie miałam. Takie pieczenie w przełyku i niżej.

Dziewczyny mam dylemat. Wczoraj wymyśliła, że kupimy używaną gondolę a potem lepsza spacerówkę. Może udało by sie gondole od kogoś wypożyczyć. Patrzyłam na allegro no i kicha. Są gondole ale bez stelaża, to po co mi taka.
Jak myślicie, uda mi sie gdzies w komisie dostać sama gondole?
I jeszcze jedno, bo nie wiem. Taki noworodek jeździ w samochodzie w foteliku czy gondoli bo nie wiem
Stary 2010-04-01, 10:41   #4785
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
no to uwazaj na siebie!!! no i napisz jaka płeć czy cos widział i czy nic sie nie zmieniło?????
Płeć będzie niespodzianką

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
lazurowa super że z dzidzią ok, a ty uważaj teraz na siebie
a ten twój brat to ile ma lat ?
Mój brat ma 22 lata ale rzadko zachowuje się poważnie...

Cytat:
lazurowa
skoro lekarz kaze odpoczywac i ma do tego tak konkrete podstawy to MUSISZ zwolnic tempo. bo to juz nie jest kwestia komfortu tylko bezpieczenstwa dziecka. a ile ma twoja szyjka
Wiesz co nie wiem ile ma szyjka. Gin powiedział, że jeszcze nie jest tak źle żeby iść do szpitala czy coś ale kazał uważać. Najlepsze jest to, że ja nie czuję żadnego bólu w podbrzuszu ani żadnych skurczy. Czuję tylko jak maleństwo kopie.

Hmmm... a wiecie, że ja przytyłam 1 kg a to już 20 tydzień?
Gin powiedział, że mam się tym nie martwić i że to lepiej dla mojego kręgosłupa. Dziecko ze mnie wysysa to czego potrzebuje widocznie.
Stary 2010-04-01, 10:51   #4786
itakasia
Zakorzenienie

marta
normalnie mam rozmiar 36 ale w ciazy zawsze sporo tyje niezaleznie od sposobu zycia i to mnie wkurza. ale juz mi przeszlo, wygadalam sie i ok
jesli chodzi o wozek to sprawa jest skomplikowana. z jednej strony fajnie miec potem lekka spacerowke ale np kiedy dziecko siada w wieku 6 mies to jest za male na typowe lekkie parasolki. bynajmniej ja tak uwazam. najczesciej jest tak ze najpierw uzywamy gondoli a pozniej tej duzej wersji spacerowej i kiedy dziecko podrosnie to kupujemy leciutka spacerowke. ale to tez wszystko zalezy od dziecka, jego wagi, pory roku itp
dziecko musi jezdzic w foteliku lub gondoli ktora sie mocuje na siedzeniu, takiej specjalnej
lazurowa
to dbaj o siebie, i dobilas mnie tym 1kg

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-04-01 o 10:53
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 10:55   #4787
anoxa
Zakorzenienie

marta w foteliku!!!!!!

lazurowa

dobrze ci 1kg ja juz mam 10 na plusie a to 26tc
a mnie maz wkurzyl bo sprzedajemy meble jego stare tzn nie sa stare ale to jest mebloscianka a ja takiej nie chce bo wole pojedyncze komody i jak ja znosili z gory to ja zarysowali na przodzie i chodzi i sie drze do mnie tez cos wyskoczyl jak to ja bym zarysowala....

a maly mnie tak kopie od srodka ze az boli

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-04-01 o 10:57
Stary 2010-04-01, 10:59   #4788
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta
normalnie mam rozmiar 36 ale w ciazy zawsze sporo tyje niezaleznie od sposobu zycia i to mnie wkurza. ale juz mi przeszlo, wygadalam sie i ok
jesli chodzi o wozek to sprawa jest skomplikowana. z jednej strony fajnie miec potem lekka spacerowke ale np kiedy dziecko siada w wieku 6 mies to jest za male na typowe lekkie parasolki. bynajmniej ja tak uwazam. najczesciej jest tak ze najpierw uzywamy gondoli a pozniej tej duzej wersji spacerowej i kiedy dziecko podrosnie to kupujemy leciutka spacerowke. ale to tez wszystko zalezy od dziecka, jego wagi, pory roku itp
dziecko musi jezdzic w foteliku lub gondoli ktora sie mocuje na siedzeniu, takiej specjalnej
No właśnie 36, kochana ja w życiu nie miałam i nie będę miała takiego rozmiaru. Widać, że bez problemu wracasz do formy po ciąży. JA mam tendencje do tycia dlatego muszę sie pilnować.
Ja myślałam właśnie o takiej dużej spacerówce, dla maluszka który jeszcze nie siedzi. Tak, żeby sie rozkładała na całkiem leżąco i w ogóle. Parasolka to dla starszych dzieci.
Chodzi mi o koszty. Potem jak dostaniemy becikowe czy kasę z ubezpieczenia to można kupic porządną spacerówkę.
Stary 2010-04-01, 11:03   #4789
itakasia
Zakorzenienie

marta
osoby wyzsze niz moje smieszne 164 nosza wieksze rozmiary, to normalne. a z wozkami to jest wlasnie wieczny dylemat. moja starsza corka urodzona w grudniu, zawsze bardzo drobna, na wiosne byla juz taka ciekawa swiata ze nie chiala lezec plasko w gondoli. musialam wozic ja w spacerowce na plasko bo wtedy lepiej widziala otoczenie. inaczej bardzo sie awanturowala w wozku i nici ze spaceru. nie wszystko da sie zaplanowac i przewidziec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 11:19   #4790
papeteria
Zakorzenienie

Dziewczyny dzieki za rady odnośnie kiecki
anoxa
no właśnie ta sukienka taka na każdą okazję choć mało weselna może, ale nie będę już wymyślać to nie ja będę gwiazdą tego dnia
to też baranek jesteś u mnie prawie cała rodzina tylko jedna siostra i Tż lewki
anuszka podziel się posiłkiem
wiolek zdjęcie wziełam z allegro bo tam jest taka sama i jest licytacja za 20 kilka złotych ale tam też rozmiar 38 a ty byś chyba musiała 36 mieć
misiulka mam nadzieje, że z serduszkiem jednak dobrze, też czasem mnie kłuje ale że tak powiem od zawsze...
pilotka co do biustu mam to samo już duże C mi przeszkadzały a teraz mam E ale jak się nie ma co się lubi... co do kiecy innych kolorów nie widziałam niestety
pochwal się tuniczką
smaka mi na te ciasto robisz nawet czuje zapach tych wisienek w powietrzu
lilka dzięki nie widziałam innych kolorów
itakasia nie przejmuj się ja też nie obżeram się a + 11kg , daj se na luz jedz to na co masz ochote
vette ładnie ja jeansy już sprzedałam teraz mam takie czarne elastyczne z h&m
zuziunia mnie nie
hd ja pytałam mojego o cyste wczoraj bo zawsze zapominałam i mówi, że nic nie widzi, ale wiesz może dzidzia zasłaniała.Fakt że nigdy mi specjalnie nie dokuczała i miała 2 cm wiec albo się gdzieś schowała albo wchłoneła...
będzie dobrze
jak słodko
marta też mam w planach wyprać pościel, ale Tż jeszcze śpi po nocce
no to zgaga
lazurowa mój brat 26 i też różnie z tym bywa
super z tym 1kg

Ja też jeszcze żadnych rozstępów nie mam (nie licze tych z x czasu) ale brzuch dopiero urośnie ale smaruje systematycznie aż grubo rano i wieczorem

Co do liczenia to ja licze wg pierwszego usg bo po odstawieniu tabsów miałam rozregulowany cykl i wg om wychodzi 30 czerwiec
a wg usg cały czas wychodzi mniej więcej na 11 lipca .

Przed chwilą mój 19 letni sąsiad przyniósł mi karton danonków, powiedział, że dla małego dostał od kogoś bardzo dużo i nie przejadłby tego.Fajnego mam sąsiada nie
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 11:21   #4791
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
xawmeli no ja do tych szczupłych nie należę ważyłam 71,5 a teraz 73,5 a wzrostu mam 168cm
no ja tez sie zblizam do magicznej 70 ale ja mam 10 cm wiecej od Ciebie
no i jak pisalam wczesniej po obwodach duzo sie nie zmienilo, poza brzuszkiem wiec nie jest zle

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
poranne przytulanki
ale słooodko!!

Cytat:

snickers

ciasto
250 g mąki
- 60 g cukru
- 125 g margaryny
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- 2 łyżki oleju
- 1/2 torebki proszku do pieczenia
mleko skondensowane

masa budyniowa
2 budynie smietankowe
1/2 palmy
wiorki kokosowe
olejek zapachowy

paczka digestive bez czekolady
paczka orzeszkow solonych
polewa czekoladowa

Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto - njalepiej widelcem anie rekoma to nie bedzie twarde. Dobrze jest przed upieczeniem chłodzić go w lodówce 20-30 minut a nastepnie rozlozyc na blache wylozona folia i piec do zarumienienia.

masa budyniowa
ugotowac budynie, zmiksowac z palma zeby byly twarde , dodac wiorki i olejek. jesli mimo to nie bedzie wystarczjaco sztywne, dodac troche zelatyny.
mleko w puszce gotowac na malym ogniu 3 godz

na upieczone ciasto wylozyc mase budyniowa. na to pokruszona paczke ciastek. na to warstwa orzeszkow. nastepnie wylac mleko skondensowane (jesli za geste wczesniej rozrobic z mlekiem). na wierzch polac polewa czekoladowa.
mniam!! moj Mama takiego robi pysznosci

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ja będę piekła Szarpańca. Ciasto pyszne, dostałam przepis od koleżanki. MAm nadzieje, że mi wyjdzie.

Dziewczyny mam dylemat. Wczoraj wymyśliła, że kupimy używaną gondolę a potem lepsza spacerówkę. Może udało by sie gondole od kogoś wypożyczyć. Patrzyłam na allegro no i kicha. Są gondole ale bez stelaża, to po co mi taka.
I jeszcze jedno, bo nie wiem. Taki noworodek jeździ w samochodzie w foteliku czy gondoli bo nie wiem
na czym polega "szarpaniec"? moze znam pod inna nazwa??

a co do gondoli tez mamy taki plan - a potem kupimy wypasiona spacerowke chyba

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Płeć będzie niespodzianką
aaa no tak

Cytat:
kobieto z 36 na 38 i masz dołki? z 36 na 46 to bym zrozumiala i wybaczyla dołki ale tak to nie wybaczam

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-04-02 o 07:06
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 11:32   #4792
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

hd świetna fotka
marta no nie zupełnie takie same bo ja 21 tydzień hehe, jak dojdę do 24 to pewnie będę już większa
pilotka bardzo wysoka z Ciebie kobietka
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 11:36   #4793
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta
osoby wyzsze niz moje smieszne 164 nosza wieksze rozmiary, to normalne. a z wozkami to jest wlasnie wieczny dylemat. moja starsza corka urodzona w grudniu, zawsze bardzo drobna, na wiosne byla juz taka ciekawa swiata ze nie chiala lezec plasko w gondoli. musialam wozic ja w spacerowce na plasko bo wtedy lepiej widziala otoczenie. inaczej bardzo sie awanturowala w wozku i nici ze spaceru. nie wszystko da sie zaplanowac i przewidziec
TAk samo było z chrześnicą mojego męża. Nie chciała jeździć w gondoli, darła sie bo nic nie widziała. A dla odmiany byłą na prawdę sporo. Tak więc coraz bardziej utwierdzam sie w tym, żeby kupic używaną gondole i na prawdę dobrą spacerówkę.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

marta też mam w planach wyprać pościel, ale Tż jeszcze śpi po nocce
no to zgaga

Przed chwilą mój 19 letni sąsiad przyniósł mi karton danonków, powiedział, że dla małego dostał od kogoś bardzo dużo i nie przejadłby tego.Fajnego mam sąsiada nie
No to zgaga. Tylko po czym? Czy może byc po ciemnym pieczywie?
Ale masz uroczego sąsiada

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

na czym polega "szarpaniec"? moze znam pod inna nazwa??

a co do gondoli tez mamy taki plan - a potem kupimy wypasiona spacerowke chyba

Robi się ciasto i dzieli na 3 części, ciasto ściera sie na grubej tarce, do tego kilo jabłek, biana z białek, orzechy laskowe i polewa czekoladowa. To sie warstwami układa.

lilka ale wyjściowa mamy identyczną No i wzrost ten sam.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-04-01 o 11:37
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 11:53   #4794
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

marta to bardzo mało przytyłaś jak na ten tydzień, ja też mam skłonności do tycia i nie chciałabym za dużo przytyć bo później będę miała problem, ale ostatnio się obżeram, a najgorsze te słodycze nie mogę się opanować.
Stary 2010-04-01, 12:01   #4795
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta to bardzo mało przytyłaś jak na ten tydzień, ja też mam skłonności do tycia i nie chciałabym za dużo przytyć bo później będę miała problem, ale ostatnio się obżeram, a najgorsze te słodycze nie mogę się opanować.
Pilnuje sie i jakoś nie mam zbyt wielkich zachcianek. Poza tym duzo chodze. Ale ostatnio też mam wielką chęć na słodycze. I nie powiem, często sobie ich nie odmawiam
Stary 2010-04-01, 12:05   #4796
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Cześć mamuski! Dzisiaj u mnie ładna pogoda i piorę pranie, potem będę sprzątać żeby jutro tylko poprawić niedociągnięcia i od soboty będę się byczyć.No i jeszcze zkupy:/ jak ja tego nielubię,a zwłaszcza przed świętami.Wczoraj niemogłam zasnąć do 1 się męczyłam a rano ledwo się z łóżka zwlokłam masakra.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 12:07   #4797
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

witaj madziorek, u mnie też piękna pogoda
Kurde ja też muszę posprzątać, ale mi się nie chce Później pościel przebiorę i trochę ogarnę mieszkanie, a jutro resztę.
Stary 2010-04-01, 12:16   #4798
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
mnie dzis bolaly strasznie szczegolnie jeden

a ja mam pytanko czy wy w waszych suwaczkach odliczacie od terminu om ( ostatniej miesiaczki) czy zaplodnienia na podstawie usg???
bo roznie podaja bo ja wg om to mam 26 tc a wg usg 24tc 3dni??
i wiem zadna roznica ale ciekawa jestem ktorym sposobem wasze suwaczki dzialaja i jak wy liczycie tygodnie
Ja liczę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki - termin pokrywa się z tym z pierwszego usg A na późniejsze usg podobno lepiej nie zwracać większej uwagi, bo dzidzia rośnie skokowo i wiek może się zmienić nawet o 2tyg w każdą stronę

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
W foteliku! Kiedyś można było przewozić w gondoli też, ale teraz można za to nawet mandadzik zarobić
Co do zgagi to moim zdaniem może być po ciemnym pieczywie Niby jest zdrowsze i w ogóle, ale mnie też albo piecze, albo mdli po nim, więc od dłuższego czasu nie jem...
Stary 2010-04-01, 12:20   #4799
papeteria
Zakorzenienie

marta znalazłam ciekawy artykuł na temat zgagi:
http://www.ochoroba.pl/artykuly/1286...-jej-usuniecia

a ja zjadłam zupe ogórkowa i zagryzłam sernikiem od mamy

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

ja przed ciaza uwielbiałam słodycze, potem do czwartego miesiaca na słodkie nie mogłam patrzec ale wrócił smak na słodkie chociaż od kilku dni już mnie nie ciągnie do słodkiego, natomiast mięcho uwielbiam( a przed ciążą nie bardzo) ale też nie jem codziennie
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 12:21   #4800
kociamborek
Raczkowanie

Dzien dobry
Ja na chwilke przychodze sie przywitac, bo też mam dziś troszkę roboty, muszę dokończyć pakowanie, umyć włoski, zrobić obiad i wieczorkiem ruszamy do Polski

karolcia śliczny brzusio
Hd ale słodziak z Twojego pieska pieszczoszek
papeteria baardzo fajna sukienka, przyda sie na wiele okazji (a także bez okazji) też by mi sie taka przydała, muszę zajrzeć do Orseya, w ciąży fajnie się czuje w sukienkach
vette Ty to masz tą figurkę
itakasia nie masz sie zupełnie czym przejmować bo wyglądasz super, niejedna Ci zazdrości, to normalne, że tyjemy teraz, a po ciąży na pewno szybciutko wrócisz do swojej wyjściowej wagi

ale pyszności robicie na święta
Ja mam wizyte zaraz po świętach we wtorek więc pewnie przybędą dodatkowe świąteczne kilogramy
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości