|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Dziewczyny,
dziękuje za info o bólach Trochę się wystraszyłam ale widać to normalne. Mój gin podczas ostatniej wizyty powiedział, że wszystko jest OK. Mam dużą macicę (a tym samym brzuszek mam wielki) ale to przez mięśniaka. Szyjka OK. Bóle ... hmmmm od początku wszyscy lekarze mi mówili, że będę miała bóle przez całą ciążę. Dzięki Wam staram sie ustalić, które są normalne a które są jakieś inne, dziwne. Oczywiście nie zapominam o konsultacji z gin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
ita kasia podaj przepis na snickersa
#4773 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sport to cale moje zycie ![]() ![]() o wiele latwiej jest mi na codzien, mniej dokuczaja mi plecy, a i kondycja tak latwo sie nie poddaje...To smieszne...ale cialo wyrywa sie do przodu, chcialoby sie cos szybciej, lepiej robic a rozum stopuje... W koncu mam zagrozenie i musze baaardzo uwazac. Energii mam za dwoje i niestety bardzo sie mecze w takiej sytuacji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Rozeznanie
|
vette zdrówka -- będzie gites
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
poranne przytulanki
![]() Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-04-02 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
vette
uwazaj na siebie ![]() anoxa snickers ciasto 250 g mąki - 60 g cukru - 125 g margaryny - 1 jajko - 3 łyżki mleka - 2 łyżki oleju - 1/2 torebki proszku do pieczenia mleko skondensowane masa budyniowa 2 budynie smietankowe 1/2 palmy wiorki kokosowe olejek zapachowy paczka digestive bez czekolady paczka orzeszkow solonych polewa czekoladowa Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto - njalepiej widelcem anie rekoma to nie bedzie twarde. Dobrze jest przed upieczeniem chłodzić go w lodówce 20-30 minut a nastepnie rozlozyc na blache wylozona folia i piec do zarumienienia. masa budyniowa ugotowac budynie, zmiksowac z palma zeby byly twarde , dodac wiorki i olejek. jesli mimo to nie bedzie wystarczjaco sztywne, dodac troche zelatyny. mleko w puszce gotowac na malym ogniu 3 godz na upieczone ciasto wylozyc mase budyniowa. na to pokruszona paczke ciastek. na to warstwa orzeszkow. nastepnie wylac mleko skondensowane (jesli za geste wczesniej rozrobic z mlekiem). na wierzch polac polewa czekoladowa.
#4777 |
Zadomowienie
|
hm ja od usg ,
a reszta mamus????jak liczycie tygodnie od miesiaczki czy usg ( zaplodnienie)
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
ja od miesiaczki
#4780 |
Rozeznanie
|
Ja również liczę od dnia ostatniej miesiączki.
Tak więc dzisiaj dokładnie 20 tydzień się zaczoł. Połowa za mną. Uff...
#4781 |
Zakorzenienie
|
od miesiączki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Rozeznanie
|
hd2005 mmmmmmm jak słodko...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
itakasia dziekuje
hd faktycznie przytulanki ![]() jutro na 100% bedzie naroznik ![]() ![]()
#4784 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zgaga mnie chyba dopadła. Tak mi sie wydaje, bo nigdy nie miałam. Takie pieczenie w przełyku i niżej. Dziewczyny mam dylemat. Wczoraj wymyśliła, że kupimy używaną gondolę a potem lepsza spacerówkę. Może udało by sie gondole od kogoś wypożyczyć. Patrzyłam na allegro no i kicha. Są gondole ale bez stelaża, to po co mi taka. Jak myślicie, uda mi sie gdzies w komisie dostać sama gondole? I jeszcze jedno, bo nie wiem. Taki noworodek jeździ w samochodzie w foteliku czy gondoli bo nie wiem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Hmmm... a wiecie, że ja przytyłam 1 kg a to już 20 tydzień? Gin powiedział, że mam się tym nie martwić i że to lepiej dla mojego kręgosłupa. Dziecko ze mnie wysysa to czego potrzebuje widocznie.
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
marta
normalnie mam rozmiar 36 ale w ciazy zawsze sporo tyje niezaleznie od sposobu zycia i to mnie wkurza ![]() ![]() jesli chodzi o wozek to sprawa jest skomplikowana. z jednej strony fajnie miec potem lekka spacerowke ale np kiedy dziecko siada w wieku 6 mies to jest za male na typowe lekkie parasolki. bynajmniej ja tak uwazam. najczesciej jest tak ze najpierw uzywamy gondoli a pozniej tej duzej wersji spacerowej i kiedy dziecko podrosnie to kupujemy leciutka spacerowke. ale to tez wszystko zalezy od dziecka, jego wagi, pory roku itp dziecko musi jezdzic w foteliku lub gondoli ktora sie mocuje na siedzeniu, takiej specjalnej lazurowa to dbaj o siebie, i dobilas mnie tym 1kg ![]() ![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-04-01 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
marta w foteliku!!!!!!
lazurowa dobrze ci 1kg ja juz mam 10 na plusie a to 26tc ![]() a mnie maz wkurzyl bo sprzedajemy meble jego stare tzn nie sa stare ale to jest mebloscianka a ja takiej nie chce bo wole pojedyncze komody i jak ja znosili z gory to ja zarysowali na przodzie i chodzi i sie drze do mnie tez cos wyskoczyl jak to ja bym zarysowala.... ![]() a maly mnie tak kopie od srodka ze az boli ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-04-01 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam właśnie o takiej dużej spacerówce, dla maluszka który jeszcze nie siedzi. Tak, żeby sie rozkładała na całkiem leżąco i w ogóle. Parasolka to dla starszych dzieci. Chodzi mi o koszty. Potem jak dostaniemy becikowe czy kasę z ubezpieczenia to można kupic porządną spacerówkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
marta
osoby wyzsze niz moje smieszne 164 nosza wieksze rozmiary, to normalne. a z wozkami to jest wlasnie wieczny dylemat. moja starsza corka urodzona w grudniu, zawsze bardzo drobna, na wiosne byla juz taka ciekawa swiata ze nie chiala lezec plasko w gondoli. musialam wozic ja w spacerowce na plasko bo wtedy lepiej widziala otoczenie. inaczej bardzo sie awanturowala w wozku i nici ze spaceru. nie wszystko da sie zaplanowac i przewidziec
#4790 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za rady odnośnie kiecki
anoxa no właśnie ta sukienka taka na każdą okazję ![]() ![]() to też baranek jesteś u mnie prawie cała rodzina tylko jedna siostra i Tż lewki anuszka podziel się posiłkiem ![]() wiolek zdjęcie wziełam z allegro bo tam jest taka sama i jest licytacja za 20 kilka złotych ale tam też rozmiar 38 a ty byś chyba musiała 36 mieć misiulka mam nadzieje, że z serduszkiem jednak dobrze, też czasem mnie kłuje ale że tak powiem od zawsze... pilotka co do biustu mam to samo już duże C mi przeszkadzały a teraz mam E ale jak się nie ma co się lubi... ![]() pochwal się tuniczką ![]() smaka mi na te ciasto robisz ![]() ![]() lilka dzięki ![]() itakasia nie przejmuj się ja też nie obżeram się a + 11kg , daj se na luz jedz to na co masz ochote vette ładnie ![]() ![]() zuziunia mnie nie ![]() hd ja pytałam mojego o cyste wczoraj bo zawsze zapominałam i mówi, że nic nie widzi, ale wiesz może dzidzia zasłaniała.Fakt że nigdy mi specjalnie nie dokuczała i miała 2 cm wiec albo się gdzieś schowała albo wchłoneła... będzie dobrze ![]() jak słodko ![]() marta też mam w planach wyprać pościel, ale Tż jeszcze śpi po nocce no to zgaga ![]() lazurowa mój brat 26 i też różnie z tym bywa ![]() super z tym 1kg ![]() Ja też jeszcze żadnych rozstępów nie mam (nie licze tych z x czasu) ale brzuch dopiero urośnie ![]() Co do liczenia to ja licze wg pierwszego usg bo po odstawieniu tabsów miałam rozregulowany cykl i wg om wychodzi 30 czerwiec ![]() a wg usg cały czas wychodzi mniej więcej na 11 lipca . Przed chwilą mój 19 letni sąsiad przyniósł mi karton danonków, powiedział, że dla małego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no i jak pisalam wczesniej po obwodach duzo sie nie zmienilo, poza brzuszkiem wiec nie jest zle ![]() ale słooodko!! Cytat:
![]() Cytat:
a co do gondoli tez mamy taki plan - a potem kupimy wypasiona spacerowke chyba ![]() aaa no tak ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-04-02 o 07:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Rozeznanie
|
hd świetna fotka
![]() marta no nie zupełnie takie same bo ja 21 tydzień hehe, jak dojdę do 24 to pewnie będę już większa ![]() pilotka bardzo wysoka z Ciebie kobietka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale masz uroczego sąsiada ![]() Cytat:
lilka ale wyjściowa mamy identyczną ![]() Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-04-01 o 11:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Rozeznanie
|
marta to bardzo mało przytyłaś jak na ten tydzień, ja też mam skłonności do tycia i nie chciałabym za dużo przytyć bo później będę miała problem, ale ostatnio się obżeram, a najgorsze te słodycze nie mogę się opanować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Raczkowanie
|
Cześć mamuski! Dzisiaj u mnie ładna pogoda i piorę pranie, potem będę sprzątać żeby jutro tylko poprawić niedociągnięcia i od soboty będę się byczyć.No i jeszcze zkupy:/ jak ja tego nielubię,a zwłaszcza przed świętami.Wczoraj niemogłam zasnąć do 1 się męczyłam a rano ledwo się z łóżka zwlokłam masakra.
#4797 |
Rozeznanie
|
witaj madziorek, u mnie też piękna pogoda
![]() Kurde ja też muszę posprzątać, ale mi się nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do zgagi to moim zdaniem może być po ciemnym pieczywie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
marta znalazłam ciekawy artykuł na temat zgagi:
http://www.ochoroba.pl/artykuly/1286...-jej-usuniecia a ja zjadłam zupe ogórkowa i zagryzłam sernikiem od mamy ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- ja przed ciaza uwielbiałam słodycze, potem do czwartego miesiaca na słodkie nie mogłam patrzec ale wrócił smak na słodkie chociaż od kilku dni już mnie nie ciągnie do słodkiego, natomiast mięcho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Ja na chwilke przychodze sie przywitac, bo też mam dziś troszkę roboty, muszę dokończyć pakowanie, umyć włoski, zrobić obiad i wieczorkiem ruszamy do Polski ![]() karolcia śliczny brzusio ![]() Hd ale słodziak z Twojego pieska ![]() papeteria baardzo fajna sukienka, przyda sie na wiele okazji (a także bez okazji) też by mi sie taka przydała, muszę zajrzeć do Orseya, w ciąży fajnie się czuje w sukienkach vette Ty to masz tą figurkę ![]() itakasia nie masz sie zupełnie czym przejmować bo wyglądasz super, niejedna Ci zazdrości, to normalne, że tyjemy teraz, a po ciąży na pewno szybciutko wrócisz do swojej wyjściowej wagi ale pyszności robicie na święta ![]() Ja mam wizyte zaraz po świętach we wtorek więc pewnie przybędą dodatkowe świąteczne kilogramy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.