Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-01, 14:01   #2881
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

i nastała cisza

Czyżby obiadków ja już zrobiłam teraz podjadam hihihi

Pogoda piękna a ja czuję się tak sobie
niby dobrze ale co jakiś czas dopoda mnie straszne zmęczenie tak bez przyczyny muszę wtedy położyć się pod koc i przechodzi. Mój mały szkrab szaleje w brzuszku uwielbiam to uczucie nawet jeśli czasem coś przy tym zaboli
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:12   #2882
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja sie czuje fatalnie, katar, glowa mnie boli, leze w lozku, czekam na męża, da mi zastrzyk i bedziemy musieli na zakupy pojechac a wcale mi sie nie chce.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:31   #2883
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
no wlasnie bylam ciekawa czy taka kropa czerwona to po szczepieniu bo wczesniej jej nie widzialam dopiero po jakims czasie zauwazylam i wszytsko jasne

Anakazar no to nieźle z tym rodzinnym ale to i tak trzeba miec malutkie dochody zeby sie o to starac chyba to ok 500 zl/os wiec malo kogo obejmie
A to już tego nam nie powiedziała,myslałam,że się należy wszystkim
Czyli nic straconego.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-04-01 o 14:33
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:39   #2884
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a powiedzcie mi czy wiecie moze jak to jest z macierzyńskim? skoro ja mam isc na oddzial 7 a do 8 mam zwolnienie, to pozniej juz macierzynski, ale mam juz zaniesc pracodawcy wniosek czy jak to jest ?
;/
kurde ja sie wcale na tym nie znam...
A.Camus
Stary 2010-04-01, 14:41   #2885
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja tez zielona jestem z tym maciezyńskim, i nie wiadomo co z tym zrobić. Po świętach pójdę do kadrowej mojego męża, mieli ostatnio koleżankę co urodziła to się podpytam.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:45   #2886
drcron
Zakorzenienie

Ankazar zawsze warto sprawdzić czy się należy a dziewczyny wiecie ze jeśli dziecko ma jakieś problemy zdrowotne warto mu wyrobić grupę inwalidzka zawsze jakaś dodatkowa Kaśka będzie i dostaje się drugi albo trzeci tysiąc tak zwanego becikowego z opieki własnie ze względu na dysfunkcje zdrowotne dziecka plus co miesiąc jakaś Kaśka coś koło 200 sąsiadka mówiła ona się własnie zajmuje tymi sprawami w opiece

a ja wróciłam z obi i castoramy jestem padnieta nic nie kupiliśmy bo nie było takiego kolorku jak chciałam chciałam czekoladowe panele imitujace kafelki i nie blo potem mąż pojedzie jeszcze do leure ale już sam bo ja się nie nadaje na zakupy wsio mnie draznilo siedzę na dupsku w domku i czekam na poród o 16 pójdę tylko do kosciolka

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:49   #2887
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi czy wiecie moze jak to jest z macierzyńskim? skoro ja mam isc na oddzial 7 a do 8 mam zwolnienie, to pozniej juz macierzynski, ale mam juz zaniesc pracodawcy wniosek czy jak to jest ?
;/
Darusia zalezy kiedy urodzisz. JA do szpitala trafiłam w srode, urodziłam w niedziele a zwolnienie miałam łącznie ze srodą, od czwartku do soboty szpital wystawił mi L4, a od niedzieli macierzyński Tylko o te L4 musiałam poprosic...

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:51   #2888
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Hmmm... widzę, że tu już wiekszość rozpakowanych i poruszane są tematy w ktorych my nierozpakowane niestety nie możemy pomóc Ale jeszcze trochę i my połączymy się "w bólu" I wtedy nasze problemy z okresu ciąży okażą się pewnie niczym

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:53   #2889
drcron
Zakorzenienie

Musicie zlozyc wniosek u pracodawcy z data od kiddy chcecie przejsc na maciezynski ale Darusia jesli idziesz do szpitala to szpital powinien wydać Ci zaświadczenie ze tam lezysz a potem jak wyjdziesz to zwolnienie od dnia przyjęcia do dnia wyjścia i dopiero wtedy idziesz na maciezynski na L4 można być 9 miesięcy wiec niepotrzebnie jest wykozystywac urlop jeśli można być na zwolnieniu ale to tylko moje zdanie

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:55   #2890
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
;/
Też nie wiem jak to jest. Dziewczyny w firmie tylko mi powiedziały, że muszę dać znać jak urodzę bo od dnia porodu przechodzę na zasiłek macierzyński.
Stary 2010-04-01, 14:59   #2891
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Ankazar zawsze warto sprawdzić czy się należy a dziewczyny wiecie ze jeśli dziecko ma jakieś problemy zdrowotne warto mu wyrobić grupę inwalidzka zawsze jakaś dodatkowa Kaśka będzie i dostaje się drugi albo trzeci tysiąc tak zwanego becikowego z opieki własnie ze względu na dysfunkcje zdrowotne dziecka plus co miesiąc jakaś Kaśka coś koło 200 sąsiadka mówiła ona się własnie zajmuje tymi sprawami w opiece

a ja wróciłam z obi i castoramy jestem padnieta nic nie kupiliśmy bo nie było takiego kolorku jak chciałam chciałam czekoladowe panele imitujace kafelki i nie blo potem mąż pojedzie jeszcze do leure ale już sam bo ja się nie nadaje na zakupy wsio mnie draznilo siedzę na dupsku w domku i czekam na poród o 16 pójdę tylko do kosciolka
mam koleżanke w opiece i miałam się jej zapytac jak to jest,ale w sumie po co?przecież to już tylko kilkanaście dni,więc sensu nie ma.

Dziewczyny a ile dostaje się rodzinnego na jedno dziecko?bo mnie ciekawi ile nam nasze wspaniałe państwo daje

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-04-01, 15:04   #2892
minka26
Wtajemniczenie

MADZIWNIA gratulacje w końcu się doczekałaś

Cytat:
Madzia wreszcie-gratulacje dla mamy i Michasi czekam na powrót i foteczki aniołeczka

Dziewczyny ale odwaliłam Daniel dzisiaj jest cały wysypany-wczoraj zjadlam gruszkę(chyba od tego) tylko ze jadlam juz jedną wczesniej i nic nie bylo.
Zastanawiam sie jeszcze bo wczoraj wprowazilismy nowe mleczko bebilon1 ale czy od mleka moze byc wysypka?
Nawet na Madziwni liscie jest napisane uwazac na gruszki

Ja tez podaje witamine DiK o róznych porach przed jedzonkiem,ale wlasnie mały ma bóle brzuszka(czyzby od witamin)wlasnie mialam napisac czy ktos tak ma-dzisiaj w nocy to co troche stęka jak na kupę(robi normalnie)kręci sie i jakies jęki wydaje-nie wiem co mu jest-normalnie spac nie moge.I tak prawie po kazdym karminiu tak steka.
Wlasnie słuchajcie nie wiem co robic-poradźcie mi cos kochane bo jestem skołowana-pisalam o problemie z pokarmem.O ile w nocy mam go sporo i mu daje cycka zje i usypia,to w dzien od samego rana on sie nie najada,zje troche i zachwile placze,dzisiaj dalam butelke wczoraj tez z jednej strony mam ochote sie poddac i przejsc na butle,zeby tylko mały był na jedzony,a z drugiej strony licze ze jeszcze moze mi sie jakos to rozkręci i on bedzie tak długo ciągnął az sie naje,bo narazie zje troszke i usypia a za chwile budzi sie i placz.Czemu to takie trudne

i nie wiem czy kombinowac poki jeszcze mam pokarm czy odpuscic i babilonek.

waży juz 4700

Czy taka wysypka długo sie utrzymuje?????

Baobabek wspolczuje uczulenia,masakra jakas,wlasnie ciekawa jestem ta wysypke co maly dostal czy on to jakos odczuwa.

Gmyrelka łącze sie z Tobą,ja tez jestem skołowana tym karmieniem.
Ja uzywam jednak Dada. 3-6kg

Minka tak D i K,wlasnie nie wiem,bo tez ma bole brzuszka-przynajmniej tak to odczytuje bo sie npina i pręzy-ale nie wiem czy to od witamin
tylkooliwka nie poddawaj się!! jak dajesz cyca, on zasypia, spróbuj go obudzic, smyraj po brodzie lub stópkach, jak nie wsyaje to odłóż go, jak się obudzi i płacze to znów daj mu pierś... ja od dwóch godzin próbuje coś napisać, ale Mała je i zasypia na przemian czasem wydaje mi się, że cyc już pusty, bo taki flak się robi ale jak przycisnę sutka to leci mleczko, więc Mała ma co jeść. Najważniejsze jak dziecko prawidłowo przybiera na wadze. Głowa do góry!! trzymam kciuki

a brzuszek to może rzeczywiście od czegoś innego, ja w sumie przez dwa dni wypiłam rumianek, dziś już odstawiam i zobaczymy... dziś w nocy był spokój, ale wczoraj jej tej witamy nie dałam... za to wczoraj wieczorem myślałam, że wścieklizny dostała, normalnie szał był... coś mi się wydaje, że przez smoczka, bo jej dałam, żeby była spokojniejsza, a ona chyba się wściekała, że nic jej nie leci. Smoczek idzie w odstawkę! ]
usnęła w końcu o 1:40 i spałyśmy do 11:30 (z karmieniami o 3:30 i 8:15)

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem, że pani pediatra na pogotowiu jak byliśmy z wrzeszczącą od wielu godzin małą to też kazała odstawić D3, bo to ona mogła powodować niestrawność, ale skonsultowaliśmy to z neonatolog i ona powiedziała, że wątpi że to od witaminek i ona się z niczym takim nie spotkała (zresztą mała nawet nie miała tej niestrawności, co jej ten babsztyl zdiagnozował), więc ja się tego trzymam i witaminki podaję.

Dzięki megi że to napisałaś, bo ja się czuję tak samo.
Sypia niewiele, za to krzyczy wiele - jak nie jest przy cycu, włącza megafon. Już w zeszłym tygodniu przeszłam na odciąganie z prawej piersi i podawanie jej butelką, bo w czasie karmienia czułam jakby ktoś mi takie sztyleciki w pierś wbijał. Ale po paru dniach nabrałam wrażenia, że za bardzo się przyzwyczaiła do wygody i wróciłam do karmienia cycem, ale mała tak się świetnie bawi przy karmieniu, wierci się (z sutkiem w ustach), gwałtownie odchyla do tyłu (z sutkiem w ustach), przeciąga się (oczywiście że z sutkiem w ustach) przeciąga karmienie w nieskończoność (znaczy 3 godz), że powoli odpadam - wczoraj podczas karmienia z bólu łzy mi leciały ciurkiem
W ogóle jakiś dół mnie dopada - mąż wrócił do pracy, ostatnie dni wracał do domu dopiero koło 20ej a ja cały dzień sama próbuję sobie poradzić z tym ssaczkiem, nocki też mu częściowo odpuszczam i wieczorami już wymiękam.
Rady z gazet typu: śpij, kiedy dziecko śpi jest ciężkie do wykonania, bo śniadanie się samo nie zrobi, prysznic się sam nie weźmie a i wreszcie można do klopa pójść i spokojnie siku zrobić.
I jeszcze goście przyłażący ze złotymi myślami typu "no przecież śpi - co ty wymyslasz" (tak, od jakiś 5 minut i za kolejne 5 się obudzi, ale na tak durne komentarze nawet nie odpowiadam), "no już za dwa miesiące będzie bardziej "unormowana", i moje ulubione "a (tu dowolne imię damskie) to dwójkę ma i sobie radzi". I są to teksty albo osób które dzieci nie mają nawet w dalszej rodzinie, albo miały już dawno i pozwolę sobie zaryzykować twierdzenie, że g... pamiętają.
To się wyżaliłam - teraz idę wziąć prysznic, bo Ola zaraz się obudzi
Amelka również praktykuje zabawy sutkami, najbardziej lubi sprawdzać jak bardzo da się je rozciągnąć a po smoczku to już w ogóle źle łapie, gryzie i nie radzi sobie dziś smoczkowi mówimy: Żegnaj!

Cytat:

Wogole super ze piszecie takie rzeczy-Mrowak tez napisala,ze Gabrysia zje usypia za chwile sie budzi i znowu,a ja juz to odczytalam jako ze pewnie nie mam pokarmu i on nie ma co ssac a tu moze wystarczy dostawiac dostawiac i jeszcze raz dostawiac......hmm a ja juz butle wtedy szykowalam-bo on mi placze jak tylko sie obudzi(albo steka)teraz tez.
spróbuj znów dać cyca a nie butlę na bank masz mleczko i mu starczy... im częściej będziesz go dostawiała, tym więcej będziesz miała mleczka

Cytat:
ciekawe wlasnie z tymi witaminami hmmm tej k to wiem ze przy butelce sie nie daje ale nie zwrocilam uwagi czy bylo inaczej a w sumie ta K daje wieczorem

a czy Wasze dzieci maja czesto takie drgawki????jakby spadały skądś
ja witaminy K nie daje, Mała po urodzeniu dostała zastrzyk właśnie z wit. K i pediatra mi nic o tym nie mówił kurna musze sie dowiedziec...

a te drgawki to Odruch Moro
Odruch Moro, inaczej zwany odruchem obejmowaniaodruch występujący w odpowiedzi na gwałtowną zmianę położenia ciała noworodka, nagły hałas, ostry dźwięk. Noworodek reaguje energicznym wyprostowaniem kończyn górnych i dolnych, wygięciem pleców w łuk i odchyleniem głowy do tyłu, po czym zaciska pięści, a odrzuconymi wcześniej na boki rękami wykonuje powolny ruch objęcia klatki piersiowej. (źródło: Wikipedia)

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Witaj. Witaminkę D3 podaje się od 15stej doby życia i raczej nie ma znaczenia o której ją podajesz. Może mała marudzi po szczepieniu które dostała w szpitalu. Sprawdź na ramieniu czy nie ma pryszczyka po szczepionce. Czasami dzieci są niespokojne właśnie dlatego(około 3tygodnia życia)
mała nie dostała szczepionki, dostanie ją w ciągu pierwszych 6 tygodni życia, więc to raczej nie to
Stary 2010-04-01, 15:16   #2893
anakazar
Zakorzenienie

Rany tak się najadłam obiadkiem,że nawet rodzic nie miałabym siłymarze,żeby iśc spac,a jeszcze muszę skończyc tłumaczenie;/i czekam na rodziców.

Stary 2010-04-01, 15:20   #2894
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

minka jak wspaniale że to napisałaś U mnie to samo. Syn wisi na cycu i też mam wrażenie że z kamienia zrobił mi się flak ale mleka a mleka jak nacisnę.
I łączę się w bólu "zabaw" sutkowych

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 16:15   #2895
ASIULEK_23
Zakorzenienie

U Drzyzgi właśnie jest o surogatkach. Jak dla mnie to przegięcie... jak te kobiety tak mogą... Oddać dziecko, które nosi się przez 9 miesięcy pod swoim sercem. Za żadne pieniądze...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 16:25   #2896
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
mam koleżanke w opiece i miałam się jej zapytac jak to jest,ale w sumie po co?przecież to już tylko kilkanaście dni,więc sensu nie ma.

Dziewczyny a ile dostaje się rodzinnego na jedno dziecko?bo mnie ciekawi ile nam nasze wspaniałe państwo daje
Ja nie dostaję zasiłku bo dochód dość niski trzeba mieć, a już nawet jak rodzice by zarabiali minimalną to z dwójką dzieci się nie załapią
Wysokość zasiłku rodzinnego wynosi miesięcznie:
  • 68,00 zł na dziecko w wieku do ukończenia 5 roku życia,
  • 91,00 zł na dziecko w wieku powyżej 5 roku życia do ukończenia 18 roku życia,
  • 98,00 zł na dziecko w wieku powyżej 18 roku życia do ukończenia 24 roku życia.

Stary 2010-04-01, 16:26   #2897
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Właśnie oglądam ten program - MASAKRA! czy te babki mają jakieś sumienie?! ciężko się tego słucha nawet..
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 16:32   #2898
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ale już pomijając sumienie i uczucia przy sprzedaży dziecka, to przeciez jest wysiłek, no ja nie wiem czy te kobiety uznaja to za robienie kariery, że taka praca kontraktowa za dobre pieniądze. No ja niewiem, ale już bardziej prostytutki rozumiem niż coś takiego.

Stary 2010-04-01, 16:44   #2899
JoannM
Zadomowienie

Gratulacje dla Madziwni i Michasiklask i:
Sliczna malutka!

co do karmienia, ja dzisiaj rano "wyciagam bufet" dla malej, lapie sie za piers, przystawiam Gabi, patrze a tu z piersi po prostu tryska mleko jej prosto w twarz mysle sobie "hola hola, smigus dyngus w przyszlym tygodniu" musialam troche laktatorem odciagnac(w jakies 2 minutki odciagnelam 30 ml-rekord)

i ciesze sie ze u Was tez nie jest rozowo przynajmniej nie czuje sie odludkiem i wyrodna matka bo jednak macierzynstwo to nie zawsze same ochy i achy...

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 16:46   #2900
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja nie dostaję zasiłku bo dochód dość niski trzeba mieć, a już nawet jak rodzice by zarabiali minimalną to z dwójką dzieci się nie załapią

Wysokość zasiłku rodzinnego wynosi miesięcznie:
  • 68,00 zł na dziecko w wieku do ukończenia 5 roku życia,
  • 91,00 zł na dziecko w wieku powyżej 5 roku życia do ukończenia 18 roku życia,
  • 98,00 zł na dziecko w wieku powyżej 18 roku życia do ukończenia 24 roku życia.
Dzięki za infohmm ja myślałam,że rodzinne też należy się wszystkim,bez względu na zarobki

szkoda,że nie wiedziałam ,że u drzyzgi taki temat

no cóż są kobiety i kobiety,mnie to już chyba nic na tym świecie nie zdziwi,ale zrozumiec jak tak w ogóle można robic to już nie potrafie

Stary 2010-04-01, 16:47   #2901
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Pani psycholog - super
Stary 2010-04-01, 16:53   #2902
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
U Drzyzgi właśnie jest o surogatkach. Jak dla mnie to przegięcie... jak te kobiety tak mogą... Oddać dziecko, które nosi się przez 9 miesięcy pod swoim sercem. Za żadne pieniądze...
Właśnie oglądałam i płakałam. Dla mnie to niedopusczalny proceder bez względu na to jak ktoś pragnie dziecka. Jest tyle dzieci w domach dziecka, zostawonych w szpitalach. Wszystkie inne metody są dla mnie jak najbardziej dopuszczalne. Surogatkom mówię katgorycznie NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Potencjalni rodzice i matki powinni być karani. To jest zwykły handel żywym towarem i nic innego.
Stary 2010-04-01, 17:00   #2903
aneczkkaa
Zakorzenienie

~~~~~~~~ Uwaga ~~~~~~~~

sms od Sismuerte

Antoś urodził się we wtorek o 11:10 waga 3320 wzrost 55 i 10 punktów. Ja niestety mam zespół popunkcyjny i muszę leżeć wiec narazie mnie na forum nie będzie Sismuerte

Serdecznie gratuluję kolejnej mamusi Witamy Antosia

Wracaj do zdrowia kochana
20-12-14 10 tc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 17:09   #2904
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

GRATULACJE dla SISMUERTE !!!
witamy ANTOSIA po drugiej stronie brzuszka!

Dziewczyny..niezłe tempo,co? zaczyna się.. czas opuszczania brzuszków
Stary 2010-04-01, 17:13   #2905
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja witaminy K nie daje, Mała po urodzeniu dostała zastrzyk właśnie z wit. K i pediatra mi nic o tym nie mówił kurna musze sie dowiedziec...
U mnie też Kubuś dostał zastrzyk w szpitalu z wit K i się pytałam lekarki i powiedziała, że to jest zastrzyk na miesiąc i dopiero potem mi przepisze witaminę do podawania.Także u Ciebie pewnie tak samo Ja na wizytę jadę po świętach więc pewnie wtedy mi da (Mały w niedzielę skończy 3 tyg.)a co do wit. D3 to mi też nie przepisała, bo powiedziała, że teraz ma naturalną witaminę na spacerach i nie ma potrzeby
Mój Kubuś jest strasznie silny odchyla już główkę i to bardzo mocno, potrafi nią kręcić na boki jak leży na płasko a wyczytałam gdzieś, że noworodek nie umie główki przekręcić...to mój jest chyba wyjątkowy bo obraca nią bez problemu My już zaczęliśmy nosić ubranka na 62, a wszystkie prawie 56 już do lamusa...że nie wspomnę o tym, że 3/4 z tych 56 to nawet nie zdążyłam z szafy wyjąć
Dostałam wczoraj z PZU 1400 zł z tyt.urodzenia dziecka i kupiłam małemu fajną matę z canpola dzisiaj i dresik welurkowy taki na teraz na spacerki - mam pełno jeansów, ogrodniczek itp., ale jemu jakoś mało w nich wygodnie i po co ja tyyyyle ciuchów nakupowałam
Zazdroszczę wam braku problemów z karmieniem cycem u mnie nadal laktator i jednorazowo tylko 60 ml odciągam...jak małego dostawię to possie dość długo i wiem że je bo słyszę że połyka, ale za 5 minut jest płacz i muszę podać 60ml wcześniej odciągniętego...a mój laktatr już się chyba wyrobił bo piszczy jak diablino i przynajmniej 1 posiłek dziennie to jest NAN bo mi nie starcza mojego Takie wielkie wymiona mam a mleka tyle co na lekarstwo

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 17:14   #2906
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość

Dziewczyny..niezłe tempo,co? zaczyna się.. czas opuszczania brzuszków

nom zaczeło się hehe sama się nie mogę doczekać rozpakowania
20-12-14 10 tc
Stary 2010-04-01, 17:15   #2907
mloda1989
Zakorzenienie

no i kolejne gratulacje
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 17:22   #2908
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
I też nie wyobrażam sobie zostawić Oli pod opieką kogoś innego - choć babcie aż się rwą - ale taki malutki robaczek z niej, no nie mogłabym.

Nie wiem czy mówimy o tym samym - moja jak usypia na rękach, to robi właśnie takie "odpady", jakby miała upaść do tyłu i rozkłada łapki. Zaraz potem się budzi i łapczywie rzuca się na pierś, jakby ta jej uciekała
To jak napisała minka odruch moro a mi chodziło o jeszcze co innego hi hi
A ja sobie wyobrażam zostawić dziecko bo wiem jak było przy Szymku jak on miał ten długi sen od wieczora do 3 w nocy to ja sobie brałam auto i jechałam do tesco na zakupy takiefo czynnego 24h i dla mnie to była super sprawa niby głupie tesco ale pojechałam autem posłuchałam na full muzyczki , połaziłam i jakoś zawsze to mi baterie troszkę ładowało od siedzenia tylko z dzieckiem 24h . Polecam więc .

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A dziewczyny teraz to i już i tak nie ważne,bo większosc rozpakowana,a druga połowa na finiszu,ale wczoraj zaczepiła męża sąsiadka i się pyta czy bierzemy na dziecko rodzinne?mąż mówi,że przecież jeszcze nie urodziłam i ona powiedziała,że jej siostra jest w ciąży i dostaje co miesiąc 120zł rodzinnego na nienarodzone dziecko,że jakoś albo od 3 miesiąca albo od szóstego trwania ciąży się idzie i ponoc daja-tylko,że mało osób o tym wie i mało z tego korzysta.
Do tych rodzinnych to jakies mega śmieszne dochody trzeba mieć żeby dostać

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Witaj. Witaminkę D3 podaje się od 15stej doby życia i raczej nie ma znaczenia o której ją podajesz. Może mała marudzi po szczepieniu które dostała w szpitalu. Sprawdź na ramieniu czy nie ma pryszczyka po szczepionce. Czasami dzieci są niespokojne właśnie dlatego(około 3tygodnia życia)
Po 3 tyg jeszcze po szczepieniu powikłanie . niezły zajzajer dają w takim razie

Cytat:
;/
Dostaniesz papier w szpitalu do zakładu pracy i z tym jedziesz do firmy dajesz to nie piszesz żadnych wniosków itp bo to ich problem i tyle

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
~~~~~~~~ Uwaga ~~~~~~~~

sms od Sismuerte

Antoś urodził się we wtorek o 11:10 waga 3320 wzrost 55 i 10 punktów. Ja niestety mam zespół popunkcyjny i muszę leżeć wiec narazie mnie na forum nie będzie Sismuerte

Serdecznie gratuluję kolejnej mamusi Witamy Antosia

Wracaj do zdrowia kochana
Gratulacje . Aż poczytałam o tym zespole troszkę oby szybko przeszło i ważne że nie groźne
Stary 2010-04-01, 17:29   #2909
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Właśnie oglądałam i płakałam. Dla mnie to niedopusczalny proceder bez względu na to jak ktoś pragnie dziecka. Jest tyle dzieci w domach dziecka, zostawonych w szpitalach. Wszystkie inne metody są dla mnie jak najbardziej dopuszczalne. Surogatkom mówię katgorycznie NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Potencjalni rodzice i matki powinni być karani. To jest zwykły handel żywym towarem i nic innego.
Dokładnie!! lepiej tego bym nie ujęła.
No i ta pani psycholog miała rację. Bo wkurzające jest to, że te baby mowią, że robią to z chęci pomocy innym- g... prawda!! Robią to dla kasy, tylko i wyłącznie. Pomagać ludziom można w inny sposób, niekoniecznie rodząc im dzieci.
Ech... szkoda słów!!

Simuerte- wielkie gratulacje!!
Wracaj do zdrówka!!

No, to teraz czas na kwietnióweczki Pierwsza już jest, która następna??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-01, 17:38   #2910
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Musicie zlozyc wniosek u pracodawcy z data od kiddy chcecie przejsc na maciezynski ale Darusia jesli idziesz do szpitala to szpital powinien wydać Ci zaświadczenie ze tam lezysz a potem jak wyjdziesz to zwolnienie od dnia przyjęcia do dnia wyjścia i dopiero wtedy idziesz na maciezynski na L4 można być 9 miesięcy wiec niepotrzebnie jest wykozystywac urlop jeśli można być na zwolnieniu ale to tylko moje zdanie
no dlatego pytam bo sie nie znam i nie wiem

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

ania p - smieszne dochody to nie sa, bo wiele rodzin niestety u nas w pl wlasnie takie dochody ma;/

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

i niestety to jest straszne ale prawdziwe
a co do surogatek - to sa osoby ktore maja inaczej wyksztalcone pewne wartosci, my w zyciu nie moglybysmy a one nie widza w tym nic zlego;/
tez jestem za tym ze to powinno byc karane i jak najbardziej zabronione.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

gratulacje dla nowej mamusi
uciekam do tża:P
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości