|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cześć
U nas piękne słoneczko świeci, ale wiatr wieje, TŻ poszedł do pracy a ja sama siedze w domku idę zrobić sobie herbatke, miłego dnia.
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
ewurka
![]() U nas dalej brzydko, ale już nie pada. Popłakusiałam sobie dzisiaj troszkę, boję się, że nigdy nie będę mieć dzieci...eh. |
|
|
|
#3273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Od kwietnia tamtego roku, z przerwą paromiesięczną, podczas której i tak by nic nie wyszło przez mój progesteron, czyli już rok mija. @ mi się właśnie kończy, a tak jakoś mnie naszło podczas rozmowy z mamą...ostatnio jakaś za bardzo płaczliwa jestem
Jeszcze ta sprawa z kością ogonową mi nie daje spokoju, ale już jutro się wyjaśni trochę mam nadzieję.Dziękuję ewurko
|
|
|
|
#3275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak na prawde, nie wiadomo co mówić w takich sytuacjach...ja mam nadzieje i z całego serca życzę Ci tego marzenia, oby się spełniło, troszke więcej wiary, wytrwałości w nadziei, chociaż wiem, że każdej z nas zdarzają się gorsze momenty i chwile i całkowicie to rozumiem Kciuki za jutrzejszą wizyte i daj znać jak poszło
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
tity
na każdą odpowiednia pora
|
#3278 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokladniej nie podam, bo wstydzioch jestem Ja 176 on 180cm, wiec duzi, duzi...Cytat:
Jakis urlopik w dzikie rejony by sie przydal i zapomnienie o klopotach dnia codziennego
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, słonka.
A mnie dziś kłuje i ciągnie, bardzo nieprzyjemnie momentami, szczególnie z prawej strony podbrzusza... Jak to ja - wkręcam sobie pozamaciczną. I nie ma na mnie sposobu w tym względzie. Uspokoję się chyba dopiero jak lekarz powie, że jest OK. Jak ja wytrzymam te półtora tygodnia?!
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Tity a konkretnie to masz jakąś diagnozę?
|
|
|
|
#3283 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś tylko na chwilę Dostałam @ wieć prosze Scio zmnien mi termin na 01.04.2010
|
#3284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kreti, no co ty? To strasznie duzo kobitek na watkach mamusiowych mialoby taka ciaze z takimi kluciami Mysl, ze to zupelnie normalne, zrelaksuj sie, wypij meliske, poczytaj fajna ksiazkeA ja dziewczyny chyba sie troche wkrecam i nakrecam... bo mam rozne odczucia co do mojego ciala ![]() Pierwszy raz odkad jestesmy razem - 4 lata - TZ nie uzyl zabezpieczenia i skonczyl we mnie. Bylo to jakies 3 dni przed owulacja... Wiem, ze sa male szanse ale to chyba przez te moje emocje zwiazane z decyzja o dziecku i z praca klebia sie mysli i przypuszczenia naiwnej kobiety marzacej o dziecku ![]() No nic... Na miesiaczke czekam jeszcze tydzien, zobaczymy. Jutro do pracy! Fajnie Zobaczymy jak nabalaganila osoba, ktora pracowala przez te 5 ostatnich dni kiedy ja mialam wolne Im wiecej tym lepiej
|
|
#3285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś na chwilę weszłam, przeczytałam Twój post Tity i po prostu musiałam odpisać, bo jak daleko sięgam pamięcią to TY mnie zawsze pocieszałaś, odwracałaś uwagę, wywoływałaś 'do tablicy'. Teraz moja kolej. Nie chcę pisać, że się doczekasz, że na każdego przyjdzie czas i takie tam, bo wiem doskonale, że to żadna pociecha w naszym wypadku. Piszę 'w naszym', bo u nas niedługo też minie rok od kiedy podjęliśmy decyzję o dziecku i nic...Czuję się czasami okropnie bezużyteczna, do tego stałam się zazdrosna i pytałam:skoro inni mogą to czemu nie ja? Od paru tygodni próbuję skierować swoje myśli na inne tory: szkołę, małżeństwo, dietę, budowę. Staram się myśleć pozytywnie i doceniam to co już mam. Nie udzielam się "we wątku", nie wchodzę na NK (bo portal przypomina przedszkole). Myślę, o wakacjach w PL i o tym, że pójdę wkońcu do dobrego lekarza, że zaczniemy działać, szukać przyczyny.. Życzę Ci Tity wytrwałości, optymizmu i wiary w lepsze dni. Jesteś świetną babką, pełną życia i ściskam Cię wirtualnie, ale bardzo mocno!
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa, bardzo mi się podoba zdrobnienie Kreti
Dzięki za ciepłe słowa A Tobie życzę, żeby się udało w pierwszym cyklu
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się rzadko udzielam, próbuje pozbierać się po diagnozie, próbuje jakoś przemówić do rozsądku i wyłączyć głupie myślenie. Ostatnio przychodzą mi myśli, ze to jest bez sensu, ze nie mogę po prostu kochać z mężem, a potem przez 9 miesięcy czekać na owoc tej miłości, tylko stymulować owu (przypuszczam, ze będę musiała wziąć clo), ze to wszytsko jest odarte z romantyzmu, takie suche, medyczne.
A ostatnio przepłakałam całą noc, bo uparła się mnie myśl, ze mój mąż mnie zostawi dla innej, bo po co mu żona, która nie może dać mu dziecka... Zresztą czuję się poprzez to wszytsko jakby mi ktoś zabrał część mojej kobiecości... |
|
|
|
#3288 |
|
Rozeznanie
|
Kretencjo!!!!! z tego wszystkiego zapomniałać Ci pogratulować! Ależ głupek ze mnie! Bardzo się cieszę i życzę dużo zdrówka!!!
|
|
#3289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem ze to trudne - latwo mowic, trudniej wykonac - ale nie mozesz tak myslec... moja mama tez miala nie urodzic dziecka [nie miała w ogóle owu], a urodzila ślicznego i zdrowego chłopczyka... ogadalam dzis film 'Pamiętnik' zreszta nie pierwszy raz... i tam spodobal mi sie szczegolnie jeden cytat: "tam gdzie konczy sie medycyna, tam zaczyna sie Bóg"
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Marthinisia, dziękuję
Scio, rozumiem Cię bardzo dobrze. Też miałam takie myśli, przestałam czuć się kobietą. Mąż nie mógł tego zrozumieć. Dla niego to tylko drobna niedogodność, którą można wyleczyć... Tak czy owak - zobacz - 2-3 miesiące po tym, jak płakałam, że nie będę matką, patrzę na dwukreskowy test. Wprawdzie bez leków się nie obyło, ale... czy to najważniejsze?... Trzymaj się
|
#3291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Anessko powodzenia w pracy jutro
Obejrzeliśmy przed chwilą ten film UP, popłakałam się ze 2 razy, chociaż ogólnie może nie był świetny, ale...![]() Nie mam jeszcze żadnej. Boję się jutrzejszego wyniku. Byle tylko na operację żadną nie iść... Cytat:
Cytat:
Oj ja mam tak samo, czasami myślę o tym, żeby przestać zaglądać na forum, żeby sobie nie przypominać, ale jak widzę, przecież dziewczyny zachodzą myśląc o tym, poza tym szkoda mi tak znikać. Ale mam te same odczucia co Ty, jest mi po prostu strasznie przykro, że tak jest i próbuję myśleć o czymś innym, ale to trudne. Dziękuję za ciepłe słowa I ja życzę Ci tego samego Ściskam mocno mocno Cytat:
|
|||
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Tity i Scio to bardzo smutne, co piszecie, rozumiem Was dobrze, bo sama często tak się czuję, na wątku jestem od niedawna, ale od ślubu w sierpniu minie już 6 lat i też czasem czuję ukłucie zazdrości, jak widzę, że świeżo upieczeni małżonkowie mają już pociechę, a nas jest ciągle tylko dwójka.... I choć staram się nie myśleć za dużo, to nie wiem, co dalej, a ostatnie słowa, jakie usłyszałam od gina do optymistycznych nie należą... I mam często podobne jak Wy chwile załamania, zniechęcenia.
Ja chwilowo staram się zająć myśli czym innym a nadmiar obowiązków i zajęć skutecznie mi w tym pomaga, ale wiem, co czujecie i nie mogę nic zrobić, tylko was mocno wirtualnie uściskać ![]() Jestem z Wami myślami i nieustannie wierzę, że jeszcze nam wszystkim się uda, i to może niedługo... Cytat:
Jak widać, bardzo się nam przyda .A ja cieszę się wolnym wieczorkiem .
|
|
#3293 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wdrozenie planu ![]() Cytat:
Ale i tak sama wiem, ze male szanse mam. Bede dzielna i nawet napisze, ze moge poczekac jeszcze troszke. Wolalabym zakonczyc sprawe umowy o prace, tak czulabym sie spokojniejsza choc TZ juz i tak powiedzial, ze placzu nie bedzie jesli kropek sie pojawi![]() Cytat:
Kochanie, przytulam cie mocno, bo w gruncie rzeczy rozumiem co przechodzisz, mimo, ze sytuacje mamy zupelnie rozne. Ja przestalam sie czuc prawdziwa kobieta gdy TZ powiedzial, ze nie chce miec dzieci i musze wybierac a wybralam jego, pragnac rownoczenie dziecka. I zakazdym razem przy zblizeniu widziec jego skupienie i skoncentrowanie na zabezpieczeniu sie - zero szans na zapomnienie lub zaryzykowanie... Czulam sie taka pusta i niespelniona... A swiadomosc, ze tak moze byc na zawsze tylko pogarszala sprawe... Az w koncu nauczylam sie spokojnie przyjmowac pytania mojej rodziny, typu kiedy? dlaczego nie? itd., ogladanie malych dzieci, ubranek i kobiet w ciazy uczylo mnie cierpliwosci i radosci z tego co mam i co mi dane jest teraz. A moje uczucia zachowalam dla siebie, bo nikt tak naprawde nie mogl mnie zrozumiec i powiedziec, ze przezywa to samo... Zobaczysz, bedzie dobrze! Sprobuj taj jak Marthinisa wyciszyc sie, zajac codziennymi sprawami, cieszyc sie z tego, ze masz TZ, kochacie sie i jestescie razem. Wsluchaj sie w siebie i odprez, zaakceptuj, ze przyszedl czas, zeby zatroszczys sie o swoje cialo, aby je przygotowac, poznac lepiej Przepraszam, ze tak pisze, bo wiem, ze wiele juz robisz ty i inne dziewczeta ale nie poddawaj sie
|
|
#3294 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomidorka, to szalejesz w kuchni My jedziemy na Święta do babci męża, która mieszka sama, więc ja w domu nic nie przygotowuję, babci pomogę na miejscu ze wszystkim. Ale tak szczerze mówiąc, to nie mogę się doczekać naszych pierwszych Świąt w naszym domku..ja też chcę przepis, ja też !!!!!! Cytat:
Cytat:
a póki co dużo odpoczywaj, leż![]() Cytat:
|
|
#3295 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale tu się smutno zrobiło, ja wysyłam mnóstwo buziaków, cmokasów i nadziei!!!!!
|
|
|
|
#3296 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane moje Staraczki, Przesuwaczki i Zaciazone!!
Jeszcze raz zycze Wam wspanialych Swiat Wielkiej Nocy i byc moze do napisania w niedziele, bo przez te 2 dni pracuje i postaram sie cos przygotowac dla samej siebie swiatecznego Czytac jeszcze dzis bede ale z pisaniem przerwa ![]() Buzka!
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka, dzięki
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziękiLenka Ty brałaś clo? Jak się po nim czułaś? Tity będzie dobrzeKretencjo mój TZ mówi mi to samo, ze to bez różnicy, czy z lekami, czy bez. Przecież tak samo będziemy kochać. mlm u mnie chyba odwrotnie, nadzieje się skończyły, medycyna się zaczyna ![]() Anessa podziwiam Cie nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, ale Twój TZ dojrzał i już niedługo będziesz się cieszyć brzuszkiem Virginia ja też mam już plan. Po świętach zaczynam dietę Ducana, bo pewnie dopiero w majowym cyklu dostane clo. No i sprężam się z pracą
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka dzięki
![]() Scio ja też trzymam kciuki za Ciebie A co to to clo? Bo mi lekarz też ma coś przepisać jakby co na stymulację owu, to to? marthinisa zapomniałam zapytać, jak budowa domku idzie? Anessko Wesołych Świąt ![]() Idę się wykąpać i spaćku. Dobrej nocy kochane Wy moje
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wiesz tam w skutkach ubocznych jest napisane - możliwość ciąży mnogiej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

idę zrobić sobie herbatke, miłego dnia.

Jeszcze ta sprawa z kością ogonową mi nie daje spokoju, ale już jutro się wyjaśni trochę mam nadzieję.Dziękuję ewurko
na każdą odpowiednia pora

to sporo już łykasz
no teraz mam 170 cm , TŻ 184 cm i chudy strasznie.. 

Podasz przepis??