Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-01, 17:49   #4861
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

niezawsze wszystkiego naj naj naj
A tz olej, wyjdz z domu gdzies sama!

aniaa zauwazylam...smieszy mnie TaKiE pisanie...kojarzy mi sie zawsze z nastolatkami

marta mam nadzieje, ze poczujesz sie lepiej

zabka u nas w pizamach tez chodza

anuszka
podziwiam Twoje zapaly kulinarne
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 17:50   #4862
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

NIEZAWSZE sto lat sto lat

Swoja drogą myśmy właśnie wróciły z Łucją ze spaceru, niestety był tylko trochę ponad godzinny bo mój pęcherz więcej nie wytrzymał i tak ledwo do domu doszłam... poza tym naszła mnie ogromna ochota na płatki z mlekiem, przy okazji złagodziły one zgagę... i wcięłam bułę z szynką i serem, bo głód sie odezwał, jadłąm dzisiaj lekki obiadek...

Poza tym dzisiaj przeczytałam prawie 400 stron książki, tzn zostało mi jeszcze jakieś 50 stron z drugiej książki... bo tą co zaczęłam wczoraj, tej samej grubości kończyłam z samego rana Emily Giffin - Coś pożyczonego a teraz czytam Coś niebieskiego - kontynuacje pierwszej... Super! Polecam kobiety

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 17:53   #4863
Alguien
Zadomowienie

Wklejam zdjecia moich ostatnich zakupow dla niuni
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 18:06   #4864
pszczolka87
Zadomowienie

hd kolczyki napewno biorę czekam w takim razie jutro na zawieszkę i zastanawiam się nad jakąś torebką, ale to już jutro się ze wszystkim dokładnie dogadamy

ja uciekam bo jadę z mężem na małą wyprawę będę jutro rano i poczytam Was sobie trochę
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 18:09   #4865
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
nr 3 dla mnie wygrywa
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 18:16   #4866
bassienkaw
Zakorzenienie

Alguien śliczne ciuszki... cieszą oko wy tylko kupujecie kupujecie i kupujecie hehehe

Pszczółka co to za wyprwawa?

Stary 2010-04-01, 18:16   #4867
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

niezawsze sto lat, sto lat oraz wszystkiego naj, naj!!! a M się nie martw
anuszka słodka psinka
Alguien widzę, że zakupy udane - urocze ciuszki.

Wpadłam tylko na chwilkę bo dziś palcem do d...... sobie trafić nie mogę, zmieliłam już pasztet trzy razy, jeszcze obiad na jutro zrobić muszę i podgotować żurek na sobotę. Jutro pisanki zrobić i ugodować szynkę. My z M wyjeżdżamy na święta więc dużo nie robię, pasztet, szynka, chrzan, pisanki. Jedziemy w sobotę do rodziny M a to prawie pod ukraińską granicą (5 godz. jazdy samochodem mimo, że to 300km ale tam nie ma trasy i tak się człowiek wlecze) a i jeszcze koszyczek muszę ze święconką przygotować. Lece dalej do kuchni chociaż już padam ale mam dzisiaj wenę twórcza na gotowanie a i jeszcze sobie przypomniałam, że musze umyć podłogę w kuchi

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 18:19   #4868
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilkę bo dziś palcem do d...... sobie trafić nie mogę, zmieliłam już pasztet trzy razy, jeszcze obiad na jutro zrobić muszę i podgotować żurek na sobotę. Jutro pisanki zrobić i ugodować szynkę. My z M wyjeżdżamy na święta więc dużo nie robię, pasztet, szynka, chrzan, pisanki. Jedziemy w sobotę do rodziny M a to prawie pod ukraińską granicą (5 godz. jazdy samochodem mimo, że to 300km ale tam nie ma trasy i tak się człowiek wlecze) a i jeszcze koszyczek muszę ze święconką przygotować. Lece dalej do kuchni chociaż już padam ale mam dzisiaj wenę twórcza na gotowanie a i jeszcze sobie przypomniałam, że musze umyć podłogę w kuchi
widze ze przygotowania pelna para
Stary 2010-04-01, 18:23   #4869
Siala_Bala
Zakorzenienie

Niezawsze - wszystkiego co najlepsze kochana
Dziś świętuj urodzinki, kłopoty zostaw na jutro - może znikną

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dobrze,ze za duzo nie naspamowałyście... ja dziś ledwo na oczy patrzę, spać mi się chce... Damian poszedł do pracy, a Łucja ogląda sobie bajeczkę, ale za chwilę będziemy się zbierać na spacer...
Udało nam się dzisiaj z Damianem kupić mini komodę koło łóżka Łucji... bo mamy tutaj starą półeczkę, a tak to jej buty pochowam i wogóle kilka innych rzeczy... niedługo też biurko zlikwidujemy... i oglądałam dzisiaj śliczny stół, tzn ławostół... 500zł - ale prześliczny gdyby nie ta chol...er..na niedopłata za wodę w wysokości 500zł to mogłabym sobie zamówić...
Oooo ja coś się znam na tych niedopłatach za wszystko xD
Miałam 650 zł za wodę!! A teraz 740 zł za prąd ;]
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Cześć mamki, mam takie pytanie, może będziecie wiedziały. Otórz od początku roku ubezpieczyłam się grupowo w pracy w PZU i co miesiąc odciągaja mi składki. I teraz jestem ciekawa czy dostaniemy później pieniądze z tego ubezpieczenia. Niby okres karencji wynosi 6 m-cy a mam termin na początek lipca, czyli zdążą odprowadzić za pełne pół roku. Jak myślicie? spotkałyście się z tym?
Ja mam ubezpieczenuie grupowe z pracy też PZU, jak podpisywałam papiery to babka mi mówiła, ze jako to moja pierwsza praca to nie ma żadnej karencji i mogę już za miesiąc rodzić - wtedy nawet ciąży nie planowaliśmy Ale na życzenie kadrowej proszę bardzo, zaserwowałam dzidziusia
Więc przynajmniej u mnie nie obowiązuje, z tego co mówiła kadrowa.
Zapytaj może w pracy.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja zrobie tylko tiramisu i kupie jakiegos sernika moze kawalek dla Damiana bo ja nie lubie. na nas dwoje to i tak bedzie za duzo. noi upeieke schab, bigos mam od mamy, zrobimy salatke jarzynowa a w niedziele na obiad upieke szynke z ziemniakami. i to tyle nie ma sensu robic kpy jedzenia dla 2 osob bo potem wszystko sie wywali. a no i pasztet tesc nam upiekl i swojska kielbaske od rodzicow przywiozlam jakos przezyjemy

a ja to bym mogla jeansow z h&m z tylka nie zdejmowac. strachelnie mi w nich wygodnie moze dlatego ze troche za luzne sa.

Siala tez cos sie nie odzywa ostatnio
Jedna jedyna zauważyła moją nieobecność
Miałam Wam wkręcić, że mi wody odeszły i miałam szybki poród ale uznałam, że to hardkorowy żart PrimaAprilisowy

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 18:25   #4870
papeteria
Zakorzenienie

żabka u brata TŻ chrzciny były 28 marca a kolejne chrzciny u siostry TŻ 25 kwietnia a ślub teraz 10 kwietnia
hd za to aby tak było
anuszka ale napierniczyłaś
fajny psiak
wogóle wszystkie wasze psiaki fajne
kassate a ja tam lubie święta
a generalnych porządków w tym roku nie było bo leżałam
pszczolka wiem co czujesz z tymi kg ale ponoć w 2 trymestrze tyje się statystycznie najwięcej
Cytat:
widzialyscie logo wizazu dzis Fisash serwis tylko dla zmotoryzowanych mrowek
faktycznie ...nie zauważyłam
alguien ale to pewnie przez prima aprilis
urocze ciuszki
niezawsze poszalej na zakupach a potem koniecznie obfoć nowe nabytki
misiulka tylko spokojnie
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 18:26   #4871
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

niezawsze sto lat
alguien super ciuszki

Co do zgagi to ja na szczęście nie wiem co to takiego, ale ostatnio gdzieś wyczytałam, że zimne mleko pomaga.
A jeżeli chodzi o święta to chyba jestem jakaś dziwna bo ja nie lubię. Tylko porządki, dużo jedzenia, niepotrzebne bieganie.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 18:30   #4872
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość

hd- czy dostałaś ode mnie wiadomość na priv? bo ja nie jestem pewna czy się wysłała
tak dziękuję
Właśnie wysłałam Ci zdjęcia i info

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
to jest super zestaw https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1270140803

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Miałam Wam wkręcić, że mi wody odeszły i miałam szybki poród ale uznałam, że to hardkorowy żart PrimaAprilisowy
bardzo śmieszne ...

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 18:33   #4873
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Jedna jedyna zauważyła moją nieobecność
oj za takie zarty kochana to by ci sie od nas oberwalo

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość

Co do zgagi to ja na szczęście nie wiem co to takiego, ale ostatnio gdzieś wyczytałam, że zimne mleko pomaga.
A jeżeli chodzi o święta to chyba jestem jakaś dziwna bo ja nie lubię. Tylko porządki, dużo jedzenia, niepotrzebne bieganie.
tez do niedawna nie wiedzialam co to zgaga bo w zyciu nie mialam i nawet sie meza pytalam czy to to jak cos tam mnie zaczelo palic no i tak od 1,5 tygodnia mnie meczy praktycznie codziennie no ale wczoraj ta sode odkrylam wiec mam nadzieje ze znalazlam moj sposob na zgage

ja lubie Boze Narodzenie bo wtedy czuje atmosfere swiat. wielkanoc mniej jakos zawsze sie u nas swietowalo.
jutro rocznica smierci papieza. szkoda ze wypada w Wielki Piatek bo tak to zawsze jezdzilismy pod pomnik papieza i tam byl koncert i pelno ludzi a tak to pewnie nie bedzie nic

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-04-01 o 18:35
Stary 2010-04-01, 18:34   #4874
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Niezawsze - wszystkiego co najlepsze kochana
Dziś świętuj urodzinki, kłopoty zostaw na jutro - może znikną
Najlepszego
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 18:42   #4875
Xawmeli
Rozeznanie

niezawsze.......STO LAT...........
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 18:48   #4876
bassienkaw
Zakorzenienie

SialaBala a ja myslalam ze u nas duże niedoplaty... wiesz prawde mowiac wolalabym placic wiecej zaliczek i byloby lepiej... nie musialabym potem ogromniastych kwot placic... pocieszam sie,ze teraz powinno byc troche mniej... bo normalnie co pol roku rozliczenia przychodza, a to za wode bylo za 9 miesiecy...

Łucja sie kąpie, marudna dzisiaj strasznie, ale ja chyba nie lepiej... mam zgage jak stad do Warszawy, bol krzyza z prawej strony (to tak dla odmiany bo zawsze z lewej)... jak sie schyle to wyprostowac sie nie moge... piersi mnie cos pobolewaja dzisiaj, a teraz jeszcze głowa żyć nei umierac hahaha

Stary 2010-04-01, 18:52   #4877
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

ania nie strasz mnie tą zgagą, ja nie chcę hehe
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 19:05   #4878
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
ania nie strasz mnie tą zgagą, ja nie chcę hehe
a ja ci nie zycze

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

musze chyba zrobic fotke brzuszka bo dawno nie robilam
Stary 2010-04-01, 19:11   #4879
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
SialaBala a ja myslalam ze u nas duże niedoplaty... wiesz prawde mowiac wolalabym placic wiecej zaliczek i byloby lepiej... nie musialabym potem ogromniastych kwot placic... pocieszam sie,ze teraz powinno byc troche mniej... bo normalnie co pol roku rozliczenia przychodza, a to za wode bylo za 9 miesiecy...

Łucja sie kąpie, marudna dzisiaj strasznie, ale ja chyba nie lepiej... mam zgage jak stad do Warszawy, bol krzyza z prawej strony (to tak dla odmiany bo zawsze z lewej)... jak sie schyle to wyprostowac sie nie moge... piersi mnie cos pobolewaja dzisiaj, a teraz jeszcze głowa żyć nei umierac hahaha
mnie gdzies od godziny krzyz napiernicza z prawej strony wlasnie
ania nie wiem na co czekasz
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 19:21   #4880
bassienkaw
Zakorzenienie

Co do zgagi... to mi mleko pomaga, ale na chwile, tak samo woda mineralna niegazowana, wiec popijam co rusz i co, i sikam tez co rusz...
Krzyż... teraz trochę poleżałam, więc nie ma tragedii, ale najważniejsze że już bliżej snu mojego dziecka i spokoju...
Skończyłam czytać książke... za to mam przed sobą Jodi Piocult i Zagubiona przeszłość, zobaczymy czy urzeknie mnie jej druga książka... narazie przeczytałam tylko jedną

Stary 2010-04-01, 19:24   #4881
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
oj za takie zarty kochana to by ci sie od nas oberwalo

tez do niedawna nie wiedzialam co to zgaga bo w zyciu nie mialam i nawet sie meza pytalam czy to to jak cos tam mnie zaczelo palic no i tak od 1,5 tygodnia mnie meczy praktycznie codziennie no ale wczoraj ta sode odkrylam wiec mam nadzieje ze znalazlam moj sposob na zgage

ja lubie Boze Narodzenie bo wtedy czuje atmosfere swiat. wielkanoc mniej jakos zawsze sie u nas swietowalo.
jutro rocznica smierci papieza. szkoda ze wypada w Wielki Piatek bo tak to zawsze jezdzilismy pod pomnik papieza i tam byl koncert i pelno ludzi a tak to pewnie nie bedzie nic
my to wogole leb w leb idziemy. ja tez nigdy w zyciu nie mialam zgagi ale pomaga mi cos gazowanego

alguien sliczne ciuszki.

niezawsze WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 19:27   #4882
bassienkaw
Zakorzenienie

A właśnie co do zgagi... to do ciąży z Łucją nie miałam pojęcia czym jest zgaga... czyli tak jak u Was. Jak pierwszy raz mnie dopadła nie byłam pewna co to i wogóle... ale w ciąży z Łucją dopadła mnie dość późno, bo ok 25 tygodnia jak nie później...

W tej ciąży praktycznie męczy mnie od samego początku. Pomiędzy ciążami zgaga mnie nie dopadała.. więc na pocieszenie mogę tylko powiedzieć, że w moim przypadku to przypadłość ciążowa... przynajmniej narazie!

Stary 2010-04-01, 19:55   #4883
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ania nie wiem na co czekasz
na meza (czytaj fotografa )

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
my to wogole leb w leb idziemy. ja tez nigdy w zyciu nie mialam zgagi ale pomaga mi cos gazowanego
ciekawe czy rodzic zaczniemy w tym samym czasie

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
A właśnie co do zgagi... to do ciąży z Łucją nie miałam pojęcia czym jest zgaga... czyli tak jak u Was. Jak pierwszy raz mnie dopadła nie byłam pewna co to i wogóle... ale w ciąży z Łucją dopadła mnie dość późno, bo ok 25 tygodnia jak nie później...

W tej ciąży praktycznie męczy mnie od samego początku. Pomiędzy ciążami zgaga mnie nie dopadała.. więc na pocieszenie mogę tylko powiedzieć, że w moim przypadku to przypadłość ciążowa... przynajmniej narazie!
no to u mnie tak samo. pierwszy raz w zyciu mialam zgage w 25 tc

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

a co myslicie o imieniu Bartuś?
Stary 2010-04-01, 20:21   #4884
bassienkaw
Zakorzenienie

Bartuś ładne imię i w sumie to dobrze mi się kojarzy...

Stary 2010-04-01, 20:39   #4885
roztrzepaniec989
Rozeznanie

niezawsze wszystkiego naj naj z okazji urodzin a tżta przez kolano i
alguien świetny komplecik --> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1270140803 Uwielbiam "maluszkowe" ogrodniczki....
Stary 2010-04-01, 20:46   #4886
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy was też tak piersi bolą, bo mnie tak ,,,,,ze czasem nie mogę , takie uczucie jak by pokarm napływał ale to za wcześnie.W pierwszej ciąży tak nie miałam ,a siara pojawiła się dopiero koło 7miesiąca no i tak nie bolało.
Mnie bola najbardziej brodawki cale.. sutkie juz nie tak ale brodawki tak. Teraz jeszcze wieksze, odstajace na ok 2 cm, a w nich czuc kanaliki.. Oj boą bolą

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Moja wczoraj stwierdzila.. "Nie chce już cie, chce inną mame!"
Jak prawie 3-latka moze miec takie pomysly?
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 20:47   #4887
bassienkaw
Zakorzenienie

Wkraczając w 22 tydzień Niestety zdjęcie robione telefonem komórkowym, ale trochę podrasowane

Stary 2010-04-01, 20:59   #4888
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Mierzylas obwod ud?
.
ja mam w udach 62.. oj juz zaczyly rosnac..

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
a reszta mamus????jak liczycie tygodnie od miesiaczki czy usg ( zaplodnienie)
Ja od miesiacki nie wiem kiedy zaplodnienie ale napewno nie bylo to po 2 tyg od 1 dnia OM, tylko pozniej... taka niespodzianka..
Wiec wole i tak liczyc od OM.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Hmmm... a wiecie, że ja przytyłam 1 kg a to już 20 tydzień?
Gin powiedział, że mam się tym nie martwić i że to lepiej dla mojego kręgosłupa. Dziecko ze mnie wysysa to czego potrzebuje widocznie.
WOw, to fajnie ze tylko tyle
Stary 2010-04-01, 20:59   #4889
bassienkaw
Zakorzenienie

Tygodnie ciąży liczy się od ostatniej miesiączki...

Stary 2010-04-01, 21:06   #4890
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
mam.
sto lat!

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dziś byłam na wizycie u gin... i tak jak do tej pory w ogóle nie tyłam tak teraz się przestraszyłam bo... weszłam na wagę a tu 6 kg więcej niż miesiąc temu!!!!! waga napewno dobra bo ważyłam się 3 dni temu u mojej siostry i tam Waga też pokazała tyle samo, tylko że myślałam że to nierealne abym tyle przytyła więc stwierdziłam że napewno waga popsuta.... a tu dziś taki szok
A co ginek na te kg?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości