|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Witojcie
![]() Nawet się dzisiaj wyspałam, bo Młody obudził mnie dopiero po 7 ![]() Pogoda brzydka dzisiaj u mnie brr, dobrze że Teściówka przychodzi to wyskoczę jeszcze do sklepu, bo chyba Filutka wietrzyć nie będę Właśnie zasnął, to na rowerek trza by wskoczyć, ale mam jeszcze stertę prasowania i nie wiem co wybrać ![]() W sumie i przy tym i przy tym spalę kalorie ![]() Zatoka ja nie wiem ile przybrał Filuś w 5 miesiącu, bo ważę go tylko w przychodni na szczepieniach. Nie mamy problemów z przybieraniem, więc nie widzę potrzeby, żeby robić to częściej. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Bananowca na zimno ? ![]() Przepis proszę ![]() Babkę to ja wole piaskową, ale chyba sobie daruję, bo co za dużo to niezdrowo
|
#962 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Cytat:
choć ja nigdy nie robiłam mazurka ![]() Ja robie napewno sernik na zimno, bo moja rodzina zawsze go zamawia u mnie. Cytat:
Cytat:
Ja to jestem łasuch i mogłabym jeść same ciasta . Choć teraz jak tak ciepło się robi to mam chętkę na kiełbaskę z grilla z musztardą i keczupem. W ciąży cały czas miałam ochotę na taką kiełbaskę
|
||||
|
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Domi, juz mialam gratulowac, a tu post Brombi i przypomnialam ze dzien jaja byl A tz moj ukochany wrocil wczoraj do domu i powiedzial ze mandat 600zl dostal i chyba 6 punktow, no to ja odrazu awantura bo pojechal moim samochodem i zaczelam sie wsciekac nie tyle o mandat co o szybka jazde bo moj samochodzik to szybko nie jezdzi, a znajac tz to myslalam ze juz sie rozwalil A ten mi mwi ze perzeciez dzis 1 kwietnia, no myslalam ze go zabije ![]() Bylam przedwczoraj na zakupach i kupilam siate sloiczkow dla malej, no i mielismy wczoraj pierwsze jabluszko, a jaka bezproblemowa kupa byla po nim Ide ogarnac cos i tez chce ciasto dzis zrobic ![]() No i rowniez poprosze o przepis na bananowca
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina i lepiej tolerował jak miał rozbite dawki a nie na raz? z mlekiem nie wchłanie się gorzej?Przy hemoferze musiało byc między posiłkami i teraz d;atego nie wiem co z tym Ferrum...
|
|
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
ja zawsze robiłam serniki na zimno w różnych wariantach
ale odkąd odkryłam bananowca to on jest na pierwszym miejscu!a oto przepis, z którego korzystam: http://www.przepisy-kuchenne.info/ci...iec-iwonki.php zapewniam Was - jest pyszny, robi się go bardzo szybko, zawsze wychodzi i znika w kilka chwil
|
|
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
Zeberko wydaje mi się że lepiej tolerował, przynajmniej póki brzuszek się nie przyzwyczaił. Dobową dawkę można rozbić na mniejsze i ferrum podaje się podczas posiłku lub bezpośrdnio po nim, dlatego można go mieszać z mlekiem soczkiem, herbatką a nawet ze słoiczkiem.
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się boję salmonelli
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem dziewczyny:\ Małemu mam podawać- wit D, Cebion multi, Wit C, Ferrum lek... ja nie wiem jak to podawać:| Ferrum mu dam na dwa razy- teraz jak wstanie i jakoś popołudniu i może reakcja będzie lżejsza... tlyko nie wiem czy lepij między posiłkami? tak np pół godziny prze dpsoiłkiem albo po?
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mozecie zrobic sernik za zimno z Delecty albo Gellwe ![]() Ja wczoraj moja mame wkrecilam. Zadzwonilam wieczorem i powiedzialam, ze dzwoni caly dzien moja ciotka do mnie(za ktora moja mama nie przepada) i ktora dzownila ostatnio caly czas do niej, wiec moja mama juz nie odbierala nawet. I powiedzalam, ze chce przyjechac na swieta i przenocowac u mojej mamy ale moja mama sie wkur...-to za malo powiedziane ale ja ladnie sciemnialam i nawet nieźle mi to szlo![]() Zebra trzymasz Cebionmulti w lodowce??? Im moje dziecko starsze tym nawet w nocy mniej spi. I poprzednia noc przespala cala, a dzis 2 razy pobudka. I nie wiem czy to nie przez pelnie, bo my z Tz tez nie mozemy spac... Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-04-02 o 10:00 |
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() A Wy same ciasta na święta robicie? chce wam się? ![]() bosssssssssze to ja chyba jakaś niezorganizowana i leniwa jestem kupiłam mazurka i to by było na tyle, co przygotowuję na święta. i tak idziemy do teściów ![]() muszę wam się pożalić na mojego chrzestnego ale to w klubie a wczoraj dostałam zaległy prezent gwiazdkowy od TZa super kurtkę, bardzo mi się podoba i zabrał mnie też na spotkanie, bo mieli z pracy i było baaaaaaaardzo sympatycznie, nagadałam się, naśmiałam i od razu człowiekowi lepiej jak do ludzi wyjdzie!
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-04-02 o 10:03 |
|
|
|
#972 |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że można dać same banany z galaretką, bez żółtek.. choć ja sama nigdy tak nie robiłam
za to wielokrotnie rezygnowałam z warstwy z białek, żeby było szybciej![]() a moje dziecię zrobiło kupkę.. na łóżko w sypialni rodziców.. i poza zmianą pościeli czeka mnie pranie materaca
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja zawsze jak wietrze pupke to po nia ma pieluszke ![]() Ja sprzatalam przez ten tydzien tak na raty, dzis przetrze kurze, umyje podlogi i wystarczy
|
|
|
|
|
#974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to była gigantyczna kupka (pierwsza od 5 dni), która wyciakła z pieluszki, ze spodenek i bodziaka, przez pieluszkę tetrową i prześcieradło aż w materac
|
|
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuuu to niedobrze |
|
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
dzieki Wam Dziewczyny za odpowiedzi
to chyba nie bede malej dokupywac pajacykow juz. nakupowalam jej bodziakow z dlugim, ma sporo gatkow cienszych, to moze w tym spac ![]() ale jestescie dowciapne hehe choc Mamrotki TZ tez dal rade ![]() ja sie oczywiscie tez nabralam na zafasolkowanie Domi ![]() Lucky niezle Cie zalatwila Dziecina ))) ale przynajmniej jej ulzylo ![]() a z ciast, to ja chyba zrobie karpatke z pudełka
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-04-02 o 11:04 |
|
|
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Olka poszła spać, a sąsiad zaczął wiercić ![]() ![]() ale mam lenia, mogłabym teraz ogarnąć dom a mi się nie chce. I dziś jest brzydko na dworze, chyba tylko wyskoczę z Olką na zakupy, bo sałatkę chce zrobić, ale pytanie czy mi się chce kroić? przecież sałatkę też można kupic gotową ![]() A co do siadania dzieci- to Ola się rwie do siadania. Na kolanach jest najszczęśliwsza, a jak na siłę próbuje ją połozyć to się drze, więc nie będę jej zabraniać, skoro jest gotowa to niech siada, (patrzenie w sufit jest przecież nudne )
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-04-02 o 11:07 |
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Domi nie
nie pamiętam ulotki z cebion multi ale na cebionie samym pisze zeby poniżej 25 stopnio cholera w lodówce trzeba :P pewnie dlatego mi on nie leci Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-02 o 11:11 |
|
|
|
#979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myślicie dobrze tak
? ... dałam młodemu połowe dawki ferrum w trakcie deserku jabłuszkowego- mam nadzieję, że wtedy tak nie podrażni brzuszka... no i z wit C z deserka lpiej się wchłonie... Nakarmiłam go flachą po 25 minutach i do niej dałam sam Cebion... Może tsk być? Cebion multi dam mu z rana i wit D. Drugą dawkę Ferrum podam z herbatką między posiłkami popołudniu... wleje do niedużej jej ilości...
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
i znowu w cholere nadrabiania nadrobie moze później teraz przygotowania do swiąt i za chwile wizyta u lekarza z Misią .Ale słodkie sa te wasze maluszki
|
#982 | |
|
Zadomowienie
|
pokaz co zrobilas z wloskami?
![]() Cytat:
haha moje dziecie lezalo na pleckach bez pampersa ale mial pampersa pod tylkiem wrazie czego.. poszlam do wc wracam a moje dziecie lezy na brzuchu i sie zesikalo.. na moja strone lozka.. wiec czekalo mnie pozadne pranie i suszenie materaca![]() a ja ze slodkosci robie muffinki bananowe, sernika, kopiec kreta, i wafle z pyszna masa a nie jadam slodyczy ale chyba na swieta zrobie wyjatek![]()
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niestety, moja droga A co do przebierania maluszkow, to moją po kapieli ubieram w czytse ciuszki i tak chodzi do nastepnego dnia, do nasteonej kapieli Ewentualnie jak idziemy na spacer to ubieram ja inaczej Czyli z reguly chodzi w bodu (krotki rekaw lub na ramiaczkach), kaftanik i polspiochy
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Domi a ja się dziwiłam, że jeszcze go tam tyle a nie leci i się wkurzaam, bo mały chciał flachę a ja nie mogłam wystękać tych kropli
Dzięki Ci przynajmniej teraz dobrze będzie i nie zmarnuje tyle witaminek.\:P Agusia jeśli mąz mi zrobi fote zdatną do pokazania przez weekend to się pochwalę...ale rzadna rewelacja- krócej niż poprzednio i trochę mniej włosy wypadają... wyłysieję w tym tępie za miesiąc:P |
|
|
|
#985 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
karolina a mi lekarz powiedział żeby nie mieszać z mlekiem a najlepiej podawać po jedzonku, no a jak sie nie myle to na ulotce pisze że można podawać z mlekiem jedni tak drudzy siak i tak to wygląda być potem człowieku mądry, ale ja podawałam po wypiciu mleka od razu 2ml strzykaweczką specjalną i nie było większych problemów jedynie z tą kupką ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
też bym chciała coś zrobić ale leniwa się zrobiłam, aż Wam dziewczyny zazdroszcze tych dobroci :)i dodatkowo dalej mnie plecy łamią, nie umię nawet pożądnego wdechu wziąść bo mnie w klatce między piersiami boli jak cholera, nie wiem czy mam iść z tym do lekarza czy nie? a moze mnie coś już od środka zrzera ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- dziewczyny a powiedzcie czy ja mogę juz tez dawać jabłuszko malutkiej?? bo zeberka już może podawać maluszkowi a między naszymi szkrabami jest przecież tylko 3 dni różnicy chyba że ona moze juz dać z powodu tej kupki żeby była lżejsza bo wydaje mi się że jabłuszko może powodować takie lekkie przeczyszczenie co? bo mi kiedyś lekarka mówiła że jak ja mam zatwardzenie to warto zjeść jabłko ale na czczo i faktycznie zawsze potem leciałam do ubikacji ![]() czy Wy też dawałyście już po ukończeniu 3 miesięcy jakieś nowości ![]() bo ja też juz chce dać coś nowego mojej kruszynce i cieszyc się tymi papinkami karmiąc ją hihi
|
|
|
#986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babke to ja już wczoraj kupiłam. Robię szarlotke i przekladane ciasto czekoladowe z Delecty a co...o np. tutaj: http://www.gotujmy.pl/-ciasto-krowka...isy,33412.html Cytat:
![]() Lecę dalej latac na miotle...........
|
|
|
#987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Konspiracja dziękuje
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
Alleluja biją dzwony!
Alleluja rcho głosi! Chrystus bowiem Zmartwychwstały w serca Nasze pokój wnosi Najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Wielkiej Nocy wiele radości i miłości niech w Waszych domach gości |
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
______§§____________§§
_____§__§__________§__§ ___§§____§_________§___§ __§___§___§_______§____§ _§____§____§_____§____§ _§___§_§____§___§____§ _§§§§___§___§§§§§___§ _________§_________§___§§ _§§ ________§___§§_§§___§_§§§ c§§§ _______§_____________§_§d §§§ _______§______§______§__§ §§ _______§____§___§____§___ § ________§____§§§____§___§ _______§§§§§_____§§§§§_§ _§§§__§_____§§§§§_____§__ §§§ §_§_§§____§_______§__§_§§ _§_§ §____§_____§_____§__§__§_ ___§ _§____§____§_____§_§__§__ __§ __§____§§§§_______§§§§___ _§ ___§____§___________§____ § ____§____§§§_____§§§____§ _____§§§§___§§§§§___§§§§ ............((_,»*—*« »*—*«,_)) ((_,»*—**—*«,_)) ((_,»*—**—*«,_)) *~*~*~*~*WESOŁYCH ŚWIĄT*~*~*~*~*
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i Wam zyczę Wesołych Świąt
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

choć ja nigdy nie robiłam mazurka

kupiłam mazurka i to by było na tyle, co przygotowuję na święta. i tak idziemy do teściów 

nadrobie moze później teraz przygotowania do swiąt i za chwile wizyta u lekarza z Misią .