Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-02, 08:33   #2701
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
powiedz, powiedz
pisze na bialo bo moze nie wszyscy chca wiedziec (chodzi o KSD):
Karolina poronila a to dlatego, ze jak miala 16 lat to byla w 5 miesiacu ciazy i matka zmusila ja do usuniecia a ona bardzo chciala urodzic to dziecko, dlatego nie utrzymuje kontaktu z rodzicami od 15 lat, no i przez ta aborcje poronila
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 08:38   #2702
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Hej
Wczoraj mnie nie było cały dzien, czy ktos to zauważył czy ktos tęsknił?

Miałam zabiegany dzien. Mama zajmowała sie Kuba a my z TŻ posprzatalismy całe mieszkanko tak ze wszystko lsni

Poczytalam wszystko ale przyznam, ze po łebkach moze jak Kuba usnie to troche pocytuje.
Zakupy juz mamy zrobione, jutro zabieram sie za sałatki (wkleje przepis ten krabowej w klubie) i napoleonke na zimno tez zrobie. Kupiłam babke cytrynowa, reszte ciast kupiła mama. Duzo nie robie bo i tak nie bedzie nas w domu i kto to wszystko zje.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie grupę krwi waszych dzieci?
Ja nie znam

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Karolina poronila a to dlatego, ze jak miala 16 lat to byla w 5 miesiacu ciazy i matka zmusila ja do usuniecia a ona bardzo chciala urodzic to dziecko, dlatego nie utrzymuje kontaktu z rodzicami od 15 lat, no i przez ta aborcje poronila
O kurcze, to smutne Lubie bardzo ten serial i od poczatku sledze losy czatrech przyjaciółek. Svi, mam rozumiec ze juz na vod ogladałaś kolejny odcinek? Bo ja ogladałam jak Karolina brała slub, i myslałam ze kolejnego odcinka narazie nie ma

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 08:38   #2703
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
już nie mogę się doczekać kolejnego odcinka
ja to jestem podatna na przyzwyczajenia - nie podoba mi się film, a oglądam i czekam na kolejny odcinek, bo co wtorek jest

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 08:40   #2704
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
O kurcze, to smutne Lubie bardzo ten serial i od poczatku sledze losy czatrech przyjaciółek. Svi, mam rozumiec ze juz na vod ogladałaś kolejny odcinek? Bo ja ogladałam jak Karolina brała slub, i myslałam ze kolejnego odcinka narazie nie ma
nie, sciagnelam
Stary 2010-04-02, 08:41   #2705
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Caluski dla malych dam

no tak

tylko mysmy pojechali z zamiarem kupna jakiejs zabawki i jak zobaczylismy ten jezdzik to bez namyslu go wzielismy a moglam chociaz porownac ceny z all

aa i nie wiem czy ulewanie sie skonczylo ale od 3 dni nie ulala ani razu-mam nadzieje ze tak juz zostanie
Ja już jestem tak uzalezniona od Allero , ze jak coś widzę fajnego w sklepie, to wracam do domu lub otwieram przeglądarkę w tel małż i sprawdzam cenę ...

Oby ulewanie poszło sobie na zawsze

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
powiedz, powiedz

mój nie ulewa ale za to lubuje się w lizaniu podłogi i któregoś razu patrzę pod słońce a tam taka kałuża jakby wylać cały kubek i mój mały oczywiście w tym się macza
Antoś i rozmazuje, jak mu się mocniej odbije i jak sam sobie naślini. Ciapkać się lubi jak każde dziecko.
Mama mówiła, ze jak miałam kilka lat, to ulubionym moim zajęciem było ciapkami mięs mielonego. Zawsze musiałam się dorwać do miski, jak mama tylko nie widziała

Cytat:
, tak coś czułam

A ja kupiłam takie body i bardzo polecam. Cena ok i jakość b. dobra
http://www.allegro.pl/item974503466_...12_18m_86.html
Stary 2010-04-02, 08:44   #2706
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dobra maly zasnal to biore sie za okna
Stary 2010-04-02, 08:50   #2707
truheart
Zakorzenienie

Hej
Aniu, przepraszam, że spóźniona-ale jak najbardziej szczerze - 100lat, dużo zdrówka, miłośći i pociechy z Twoich facetów
Buziaki dla dzisiejszych małych solenizantów

Czeko ja ten jeździk kupiłam chrześniakowi w sklepie firmowym Chicco więc pocieszę Cię, że też spoooro przepłaciłam w stosunku do all, ale kupowałam na chrzciny i chciałam mieć pewność, że prezent będzie na czas, oryginalny i nie poobijany ewentualnie

Wczoraj spędziliśmy 3 godziny zgłaszając szkodę mojego auta. pocieszeniem było to, że było pełno takich ludzi jak my. Ciekawe ile podań rozpatrzą tam pozytywnie

Co do porządków przedświatecznych to wszytsko już wypucowane, ale z powodu namiętnego zmazywania ulewań przez moje dziecko o czym pisałyście wyżej podłogę trzeba myć znów
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 08:58   #2708
skierka1981
BAN stały

hej mamusie, wpadam na chwilkę, mam trochę sprzątania - mimo ze nie zostajemy na święta to trzeba doprowadzić mieszkanko do porzządku
Amelka właśnie ma drzemkę - przewróciła się na brzuszko i śpi dalej (a kiedyś nie lubiła na brzuszu spać )
dalej ma na buźce czerwone plamki, na szyjce kilka i nie wiem od czego nic jej nie daję - zesztą ostatnio nie chce za bardzo nic poza cycem i chrupkami - no i chlebek może być ja jadłam parówki - moze od tego
kupiłam jej wczoraj taką kaszkę w kartonowym pudełku - kilka zbóż i śliwka - reguluję prace jelit - dałam wczoraj i dziś Amelka zrobiła kupę bo już 2 dni nie robiła

będę czytać jeszcze dziś ale jutro to od rana w drogę - aż mi sie nie chce
wiec piszę już dziś

Wszystkim wam kochane dziewczyny i ich maluszkom życzę spokojnych - mimo wszystko, rodzinnych i cieplutkich świąt Wielkiej Nocy - niech Zmartwychwstały Wam i waszym rodzinom błogosławi

I wszystkiego dobrego dzisiejszym solenizantkom Martynce i Kindze

idę jesc śniadanko - rybka po grecku

Kasiu jak Laurka??(dowiadywałaś się o przesyłkę?? jak dostanę zwrot z us to biorę wózeczek także niech czeka )
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 09:02   #2709
Cassandra 23
Zakorzenienie

Aniu wczoraj mnie nie było i nie mogłam złożyć Ci życzeń
Wszystkiego co najlepsze
Dużo, dużo zdrowka!

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-04-02 o 09:04
Stary 2010-04-02, 09:53   #2710
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

Czeko ja ten jeździk kupiłam chrześniakowi w sklepie firmowym Chicco więc pocieszę Cię, że też spoooro przepłaciłam w stosunku do all, ale kupowałam na chrzciny i chciałam mieć pewność, że prezent będzie na czas, oryginalny i nie poobijany ewentualnie

no to mnie pocieszylas

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
kupiłam jej wczoraj taką kaszkę w kartonowym pudełku - kilka zbóż i śliwka - reguluję prace jelit - dałam wczoraj i dziś Amelka zrobiła kupę bo już 2 dni nie robiła
ja mialam juz wszystkie kaszki w tych pudelkach i kazda malej smakowala, a przynajmniej nie ma problemow z kupka
teraz Wercia je na sniadanko mleczno-wielozbozowa a na kolacje dosypuje do mleka ta z lipa

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 10:04   #2711
UnholyOne
Ola-Unhola

Na lepszy początek dnia
http://demotywatory.pl/1119211/Kto-rano-wstaje

A mi się nic nie chce...Antoś spi, a ja spodnie dla dzieci na all oglądam

Idę juz, idę. Gońcie mnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-02, 10:27   #2712
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

maly za dlugo nie pospal ale jakos dalam rade umyc okna w salonie

chyba reszte okien zostawie na po swietach bo nawet nie mam jak, poza tym sa w sumie czyste tylko te w salonie byly wymazane przez dzieci paluchami

musze jeszcze pomyc lustra w szafach
no i kuchnia - moze mi sie uda jak maly znow pojdzie spac, ale jeszcze obiad trzeba zrobic

no i wyjsc z dziecmi na dwor bo termometr w sloncu pokazuje prawie 30 stopni

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

dziewczyny co moge zrobic z filetow z kurczaka? chcialam zrobic zawijane z serem ale nie chce mi sie bawic, zapiekane z porem odpadaja i w ciescie francuskim tez bo Eryk nie lubi takich rzeczy a nie mam nic innego zeby mu dac
Stary 2010-04-02, 10:30   #2713
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek. Pijemy kawkę? W drodze do pracy zrobiłam zakupy świąteczne w cukierni i przywędrowałam z dwoma babkami, piernikiem, makowcem, krówką i sernikiem. Po te słodkości stałam w kolejce całe 45 min Ale warto było
Daj trochę

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Czesc mamusie!

Wczoraj nie zdolalam zagladnac, dzien minal mi na zawrotnych obrotach. Rano poszlam z Aneczka na kontrole do przychodni. Wazy juz 7930 g i ma 72cm Rozwija sie prawidlowo, lekarka sprawdzila pluca, wezly chlonne, pachwinki, bioderka, czy Ania potrafi zlapac zabawke, utrzymac w kazdej rece, skontrolowala wzrok, kazde oczko. Wszystko dobrze! Posilki w porzadku, dawac raz w tygodniu zoltko, kawalek chleba, mieso, ryby. Karmic piersia nadal jak dlugo sie da i jak dlugo Ania nie bedzie gryzla . Lekarka byla pod wrazeniem mowy Aneczki, bo corcia sie rozgadala na calego swoim grrr, baba, dada, papa, ble ble i fff!- i tu odpowiedz dla jednej mamusi, ktora martwila sie, ze jej pociecha malo mowi (bardzo przepraszam, nie pamietam, kto to byl )- okolo 9 miesiaca oczekuja, ze dziecko bedzie mowilo aaaa! Tak wiec spokojnie, jeszcze jest czas.
Wyszlam od lekarki i z dumy unosilam sie w powietrzu

W nagrode dla samej siebie oczywiscie poszlam do ksiegarni

Potem musialam biegiem leciec kupic tesciom prezent, potem pedem do domu, bo juz mi panowie z firmy przeprowadzkowej zwiezli 70 pudel Musialam zrobic najpierw na nie miejsce. Potem pranie, sprzatanie, maz przyszedl i juz koniec dnia. Dzisiaj wyjezdzamy do tesciow, bedziemy do niedzieli.

Kochane, zycze Wam wszystkim pieknych swiat, pierwszych z naszymi pociechami, niech beda cudowne, rodzinne, kolorowe i spokojne. Zycze momentow zatrzymania i radosci z tego, gdzie jestesmy i z kim jestesmy. Caluje mocno, kazda z osobna
dla Aneczki

Ależ miałaś dzień na pełnych obrotach.

I wzajemnie

Cytat:
Proszę trzymajcie kciuki za moją kuzynkę, która wczoraj pojechała do szpitala, bo wody jej zaczęły odchodzić a jest dopiero w 30 tygodniu ciąży. Narazie wiemy tylko tyle, że położyli ją na patologi, podali antybiotyk i obserwują.

Cytat:
Plus przesyłka 30 zł to ponad 200

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Gorgulku, no w stolicy nie mieszkam. Dokładnie przy jej granicy I niby jest dużo terenów do spacerowania, ale raczej nie samej. Bałabym się sama zapuszczać nad te leżące głębiej stawy i lasy. Z Małzem jak najbardziej chodzimy, spacerując wszędzie, no ale sama

Także zostaje mi to "rondo" i troche trawki prze pałacykiem oraz ścieżki przy polach i wspomniany plac zabaw.

Ciszę się, ze Cię trochę rozbawiłam
Też bym sama tam nie chodziła

Ps. Gdzie wczasy zaklepałaś? W piaskach?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
tylko mysmy pojechali z zamiarem kupna jakiejs zabawki i jak zobaczylismy ten jezdzik to bez namyslu go wzielismy a moglam chociaz porownac ceny z all

aa i nie wiem czy ulewanie sie skonczylo ale od 3 dni nie ulala ani razu-mam nadzieje ze tak juz zostanie
Kupiłaś i trudno już. Nieważne ile Będziesz wiedziała, żeby następnym razem kupić na all

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Svi, Marcelek super tak się wczoraj na niego zapatrzyłam że w międzyczasie mała ulała na podłogę i rozsmarowała to po całym parkiecie
Zuzia ślimaczy ręce i też rozmazuje

Martynka ma dziś swoje święto i dokazuje
A tak szczerze to żal mi tych naszych dzieciaczków, że muszą męczyć się z ząbkami

Dzień dobry
Mała zasnęła. Jak wsatnie to jemy obiadek i w trasę ruszamy

Miłego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 10:31   #2714
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:

chyba reszte okien zostawie na po swietach bo nawet nie mam jak, poza tym sa w sumie czyste tylko te w salonie byly wymazane przez dzieci paluchami

no i kuchnia - moze mi sie uda jak maly znow pojdzie spac, ale jeszcze obiad trzeba zrobic

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

dziewczyny co moge zrobic z filetow z kurczaka? chcialam zrobic zawijane z serem ale nie chce mi sie bawic, zapiekane z porem odpadaja i w ciescie francuskim tez bo Eryk nie lubi takich rzeczy a nie mam nic innego zeby mu dac
Ja mam pomyte okna (przyznam sie ze wstydem, ze mama mi umyła ).

Jeszcze łazienka do umycia ale dopiero jutro sie za nia wezme bo do niedzieli jeszcze raz trzeba by było myć.
I musze wyczyscic łyżeczki, zmienic pościel, no i zrobic sałatki.

My tez wybieramy sie na długi spacerek jak mały wstanie. Pogoda super.

Svi, to moze zrob piersi pod pierzynką? Ja robiłam kilka dni temu i są wyśmienite

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-02, 10:31   #2715
gorgulek
Zakorzenienie

Svi dziś ścisły post
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 10:33   #2716
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

macie przepis na jakas dobra babke? zeby nie byla sucha

upieke jeszcze sernik - zlota rosa, uwielbia go

wiecej mi sie wysilac nie chce

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Svi, to moze zrob piersi pod pierzynką? Ja robiłam kilka dni temu i są wyśmienite
zaraz lookne przepis
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Svi dziś ścisły post
no tak
trudno
Stary 2010-04-02, 10:34   #2717
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny zobaczcie co znalazłam, bardzo mi sie podoba.
----> PIASKOWNICA
Chyba kupimy małemu na roczek albo moze nakręcimy dziadków

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-02, 10:35   #2718
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

No u nas też ciepło, a na dolnym śląsku śnieg podobno...
Możesz zrobić ala bitki z cebulą w sosie podusić, albo zmielić i pulpety/kotlety, albo w kosteczkę na patelnie, cebulka i sosik z maki i mleka.

Cytat:

Też bym sama tam nie chodziła

Ps. Gdzie wczasy zaklepałaś? W piaskach?

Dzień dobry
Mała zasnęła. Jak wsatnie to jemy obiadek i w trasę ruszamy

Miłego dnia
Niom

Miłego dnia i szerokiej drogi
Stary 2010-04-02, 10:36   #2719
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Svi dziś ścisły post
No właśnie

Ja robie fitety rybne z serem (kupiłam takie gotowe kotlety zeby było szybciej )

A na sniadanko zjadłam makrele w pomidorach

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-02, 10:38   #2720
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Dziewczyny zobaczcie co znalazłam, bardzo mi sie podoba.
----> PIASKOWNICA
Chyba kupimy małemu na roczek albo moze nakręcimy dziadków

My właśnie w takim stylu mieliśmy i musiałam ja rozebrać, bo sąsiadom przeszkadzała.
Teraz jest u rodziców, ale trzeba ja rozłożyć
Stary 2010-04-02, 10:40   #2721
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dużo zdrówka, uśmiechu i samych radości dla Martynki i Kingusi

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-02, 10:41   #2722
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

pierzyna odpada - Eryk nie tknie

Cytat:
No u nas też ciepło, a na dolnym śląsku śnieg podobno...
Możesz zrobić ala bitki z cebulą w sosie podusić, albo zmielić i pulpety/kotlety, albo w kosteczkę na patelnie, cebulka i sosik z maki i mleka.

Cytat:
No właśnie

Ja robie fitety rybne z serem (kupiłam takie gotowe kotlety zeby było szybciej )

A na sniadanko zjadłam makrele w pomidorach
kurcze to co ja mam teraz zrobic jak juz je rozmrozilam
a jutro bedzie ful zarcia od rodzicow
Stary 2010-04-02, 10:44   #2723
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
My właśnie w takim stylu mieliśmy i musiałam ja rozebrać, bo sąsiadom przeszkadzała.
Teraz jest u rodziców, ale trzeba ja rozłożyć
Dlaczego przeszkadzała

Ja myslałam o takiej zwykłej, zbitej z desek (TŻ pewnie by zrobił sam) ale jak zobaczyłam tą, to sie zakochałam Śliczna jest, taka kolorowa i jeszcze ten stolik

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
kurcze to co ja mam teraz zrobic jak juz je rozmrozilam
a jutro bedzie ful zarcia od rodzicow
No to zrob z tego normalne kotlety, zamrozisz a kiedys będą jak znalazł. Myk na petelnie i obiad gotowy

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-02, 10:49   #2724
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
No to zrob z tego normalne kotlety, zamrozisz a kiedys będą jak znalazł. Myk na petelnie i obiad gotowy
no wlasnie tak mysle, ze chyba posmaze i zamroze bo co innego mi pozostaje
Stary 2010-04-02, 11:05   #2725
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Byliśmy na szczepieniu, Mały dostał szczepionkę przeciwko wzw B i pneumokokom. Płakał mój Bidulek , ale szybko się uspokoił
Lekarka nie ważyła Go już i nie mierzyła (bo byliśmy w tamtym tygodniu w środę), tylko Go zbadała.

I uwaga, uwaga...

Mamy pierwszy ząbek

Dziękujemy wszystkim Ciociom za kciuki

Wszystkiego najlepszego dla Kingi i Martynki

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 11:13   #2726
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Miramej gratuluje zabka

a mi dzis udalo sie zajrzec malemu do buzki i widac, ze ma gorne dziasla spuchniete wiec moze dlatego jest marudny, moze na dniach bedzie kolejny zabek

ide cos w kuchni ogarnac

ale mam niemoc dzisiaj
Stary 2010-04-02, 11:25   #2727
sylka79
Wtajemniczenie

Sto lat!!!Sto lat!!!Niech żyją,żyją nam:Kingusia i Martynka.Dużo zdrówka dziewczynki
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
A pytam bo ja też nie znam
Tak się zastanawiam, są przecież różne sytuacje w życiu, kiedy trzeba znać...

Ale nie będę na razie małej męczyć bo już się bidulka tyle nacierpiała w szpitalu jak po raz enty się w nią wkłuwali i kolejna żyłka pękała
Są sytuacje kiedy trzeba znać,ale wierz mi jak istnieje potrzeba,w szpitalu bardzo szybko grupę krwi zrobią.Wiem to ze swojego doświadczenia Damian jak był mały,miał 7 miesięcy,został przyjęty na ostry dyżur z rozpoznaniem przepukliny pachwinowej,natychmiast trzeba było poddać go zbiegowi,grupę krwi bardzo szybko zrobilimusieli.Myśl ę,że nie masz czym się martwić

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

ja jeszcze nie mialam potrzeby zeby robic

.
Potrzeby chyba też nie miałam,ale tak dla świętego spokoju

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Wczoraj nie zdolalam zagladnac, dzien minal mi na zawrotnych obrotach. Rano poszlam z Aneczka na kontrole do przychodni. Wazy juz 7930 g i ma 72cm Rozwija sie prawidlowo, lekarka sprawdzila pluca, wezly chlonne, pachwinki, bioderka, czy Ania potrafi zlapac zabawke, utrzymac w kazdej rece, skontrolowala wzrok, kazde oczko. Wszystko dobrze! Posilki w porzadku, dawac raz w tygodniu zoltko, kawalek chleba, mieso, ryby. Karmic piersia nadal jak dlugo sie da i jak dlugo Ania nie bedzie gryzla . Lekarka byla pod wrazeniem mowy Aneczki, bo corcia sie rozgadala na calego swoim grrr, baba, dada, papa, ble ble i fff!- i tu odpowiedz dla jednej mamusi, ktora martwila sie, ze jej pociecha malo mowi (bardzo przepraszam, nie pamietam, kto to byl )- okolo 9 miesiaca oczekuja, ze dziecko bedzie mowilo aaaa! Tak wiec spokojnie, jeszcze jest czas.
Wyszlam od lekarki i z dumy unosilam sie w powietrzu

Kochane, zycze Wam wszystkim pieknych swiat, pierwszych z naszymi pociechami, niech beda cudowne, rodzinne, kolorowe i spokojne. Zycze momentow zatrzymania i radosci z tego, gdzie jestesmy i z kim jestesmy. Caluje mocno, kazda z osobna
dla Aneczki.Która mamusia nie byłaby dumna?

I wzajemnie

Cytat:
Proszę trzymajcie kciuki za moją kuzynkę, która wczoraj pojechała do szpitala, bo wody jej zaczęły odchodzić a jest dopiero w 30 tygodniu ciąży. Narazie wiemy tylko tyle, że położyli ją na patologi, podali antybiotyk i obserwują.
za kuzynkę,aby wytrzymała jak najdłużej

Cytat:

Sylko,brawa dla Bartoszka za "da"

Trzymam kciuki za wyniki Twoich chłopców

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
nie ma szans, chyba na sygnale byśmy tam dojechały

Witajcie,
mam na dzisiaj planów milion ale jak z realizacją będzie to nie wiem, mała od wczorajszego popołudnia jęczy i jęczy nic to ale jej przeciągłe yyyyyyyy powtarzane milion razy już mi dziurę w mózgu normalnie wierci, nadaje na takiej częstotliwości że nie wiem ile jeszcze wytrzymam To chyba ząbki dają się we znaki bo wczoraj dopiero dentinox i viburcol pomogły, tego oststniego od niepamiętnych czasów kolek nie musiałam jej dawać

Dojechaliśmy bez sygnałuale w drodze powrotnej musiał być cycuś

aby humorek Martynce się poprawił.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 11:52   #2728
UnholyOne
Ola-Unhola

Svi, a co się tak dziwisz z sosu. A jak beszamel się np robi?

A duszące się mięsa wiele osób tak właśnie zagęszcza, do szklanki mleko i mąka, wymieszać, dodać wrzącego sosu lub odrobinę soli, żeby się nie zważyło i dodaję się do gotującego się mięska (duszonego). Pierś z cebulką w takim sosiku pyycha. I robiła tak moja babcia, mama, koleżanki...

Miramej, dobrze, ze już po szczepieniu i bólu
Gratulacje z okazji pierwszego ząbka

Właśnie opróżniłam szafy dzieci z za małych ubrań
2 wory 60l i karton po naszych bucikach z Anglii - spooory
Stary 2010-04-02, 11:55   #2729
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

tata dzis wychodzi
wczoraj wieczorem mial jeszcze przetaczana krew i sie wystraszyl, dzwonil do mamy sie pytac czy sie dzieje cos zlego ale mama go uspokoila, ze to normalne czesto przy operacjach i widocznie mial slaba morfologie, wiec dobrze, ze mu podali

dobrze, ze swieta spedzi w domu

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Svi, a co się tak dziwisz z sosu. A jak beszamel się np robi?

A duszące się mięsa wiele osób tak właśnie zagęszcza, do szklanki mleko i mąka, wymieszać, dodać wrzącego sosu lub odrobinę soli, żeby się nie zważyło i dodaję się do gotującego się mięska (duszonego). Pierś z cebulką w takim sosiku pyycha. I robiła
pierwsze slysze :eek
ja beszamel robie ze smietany

a sos zageszczam maka z woda - a raczej zageszczalam, bo teraz uzywam zasmazki knorr
Stary 2010-04-02, 12:02   #2730
UnholyOne
Ola-Unhola

http://www.kulinaria.foody.pl/strony...php?re_id=1402

eee mąka z wodą to takie nietreściwe

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości