|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
ja lubię kalendzarz ciąży na mamazone
http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-18.aspx |
|
|
|
#362 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
co środe teraz będzie 18tydz i usg ))
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
![]() Ja bardzo często zaglądam na stronki o ciąży. Sprawdzam kalendarz na gazeta.pl. Ostatnio lekarka mi wyliczyła tydzień ciąży i wyszło, że jestem tydzień wcześniej niż sama liczyłam (i większość kalkulatorów ze str www), także już mam mętlik w głowie ![]() Od rana boli mnie głowa i z tego bólu trochę mnie mdli, ale już upiekłam ciasta, teraz muszę posprzątać pobojowisko w kuchni brr
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, kamień z serca
![]() Cytat:
|
|
#365 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- ![]() Cytat:
bylo tak blisko. Ja bym chyba dlugo przezywala... hehe
|
|
#366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
początkowo byłam w szoku, ale pierwsze, co zobaczyłam, to jajka dziewczynka była "robiona" i "wspomagana"dietą i pozycją i jak widać nic to nie dało mąż mówił, ze jeszcze nie czas na córkę, chłopcy woleli brata i mają, teraz całą trójka , plus maż chcą córkę/siostre wiec a nuż, widelec ![]() miałam tak koszmarną ciążę, całe 37 tygodni walczyłam, żeby synek był, żeby żył, zeby był zdrowy, dlatego płec była gdzieś tam na szarym końcu dlatego decyzja o kolejnej ciazy była podejmowana po roku, z wielkim strachem i wahaniem i obawą, nadal się boję, straszliwie, ale wierzę, ba MUSI być dobrze!!! innego wyjścia nie ma!!!!!
Edytowane przez czarnaelizabeth Czas edycji: 2010-04-02 o 15:14 |
|
|
|
|
#367 | |
|
BAN stały
|
Dziewczyny super bebzolki i dobre wieści, gratuluję
![]() gabisun super no to będziesz mogła kiteczki Małej robić, tego mi chyba jedynie w chłopaku będzie brakowało :P i mąż się śmieje, że w żadnym wypadku nie pozwoli małemu kitek robić ![]() Ja już odnośnie staników to milczę, bo półtora miesiąca temu kupiłam F, mimo iż był taki przymaławy, ale na tym się wybór skończył, a już nie miałam siły biegać. Teraz już nie mam pojęcia, dawno wylane. Dziś pierwszy raz poczułam takie porządne motylki w brzuszku, chyba mały nie lubi porządków, bo od rana z mężem szalejemy. Dziewczynki życzę Wam wesołych i pogodnych Świąt w gronie ukochanych i najbliższych Osób, Zdrowia i Spokoju![]() Pawcio się dziś tulił do brzuszka rano i informował juniora, że następne Święta będą już Jego ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Serio tak jest? Ja od początku na słodkie idę
|
|
|
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłam z zakupów, w Rossmanie wydałam więcej niż planowałam, ale akurat była promocja na wiele rzeczy, których używam, a które kończą się lub skończyły np. wkładki Discreet 100szt za 9,90, a normalnie ok.14zł kosztują. Krem Nivea Visage za 12,90 zamiast normalnych 17zł. Kupiłam też tusz do rzęs Rimmel Extra Super Lash (używam go od 2 lat i jestem zadowolona), krem do biustu Perfecta Mama i balsam na rozstępy Babydream (mam nadzieję, że będzie dobry, bo nigdy nie używałam tej marki). Odebrałam tez buty od szewca - butki kosztowały ponad 100zł, po kilku wyjściach urwała się szlufka od zapięcia. Gwarancja tego nie obejmowała, a szewc naprawił to za całe 5zeta ![]() Potem pomogłam mężowi sprzątać w domciu i teraz odpoczywamy....
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
he he to ja Was pocieszę , noszę 75 H a wedlug tych wszystkich mądrych stron o dobieraniu biustonoszy powinnam kupowac jeszcze wieksze miski
tylko gdzie tu kupic ładny stanik w tym rozmiarze w rozsadnej cenie?? nie ma takich Mowy nie ma o dobraniu biustonosza z twardymi miseczkami, musze kupowac takie miękkie, rozciagliwe na szczęscie jak na razie podczas ciązy piersi mi nie urosly
Edytowane przez kasiasiar Czas edycji: 2010-04-02 o 17:20 |
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż się cieszy, a ja ubolewam... zawsze myślałam, że mam za duże, a teraz to już w ogóle...no ale cóż... a już się boję co to będzie jak jeszcze urosną... biszkopt piekę, jutro zabieram się za ciasta i sałatki ![]() byłam w cerkwii, postawiłam świeczkę, śnił mi się dziś Św.P. mój dziadek... a przeważnie jak się komuś śni to cos złego się dzieje.... brzucho mnie dziś kłuje... mam nadzieję, że to nie ma ze sobą nic wspólnego
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
ja roz staniczka ma E i musze kupic wiekszy eh ale niestety kasy trzeba wydac bo nie ma duzego wyboru i taniego
misczki A B to sa tak różniaste i ceny tez od malego do duzego jakie sie chce,a z tymi wieszymi rozmiarami to juz prolem,mnie statniczek nie cisnie,ale cyce sie wylewaja i trzeba cos poszukac,ale latwo nie bedzie
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa - hmmm, kolejna rzecz nas łączy... Miałaś ślub w cerkwi?
Ja nosiłam 75c (bywało 70d) a teraz 75e, 80d - ech
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
gabisun, gratuluję córeczki!! Oby jej już jajeczka nie urosły
![]() Mnie szwagierka wczoraj powaliła. Przyjechała niezapowiedzianie i zrobiła niespodziankę pojawiając się u nas (mieszka nad morzem, a my w Kielcowie). I pierwsze co powiedziała, to "Oh, ale masz pryszczy! Super! Dziewczynka będzie" Potem jeszcze z mężem moim rozmawiała i też z tekstem "Gratuluję córki - Żona Ci zbrzydła". A "wiadomo", że córka urodę mamusi odbiera Ma w sumie rację, bo twarz mam zsypaną. A zawsze gładziutką cerę miałam bez jednego syfka. Mamcia też tylko ze mną w ciąży będąc miała taką cerę. I tak sobie myślę... Jeśli to jednak chłopczyk, to musi być zaje*****e śliczny ![]() Mpik, Pomidora, brzuszki fajowe. widać, ze ciążowe. Stronki, podane przez was naprawdę super. Dodałam do zakładek Jak czytam, że już powinnam czuć ruchy dzieciątka, to zaczynam się stresować, czy wszystko aby w porządku jest, bo ja nic nie czuję jeszcze Kończę 16 tydzień (w niedzielę będzie skończone 16tc) i nic... Ruszaj się /bejbe/ bo mama czeka ![]() Dziewczyny, nawnerwiałam się dziś niesamowicie. Mam ostatnio fazę na bułki z makiem. Dziś przez ponad godzinę biegałam po mieście i NIGDZIE nie było ani jednej takiej bułeczki Dobrze, że chociaż wszystko na święta kupiłam. Poszłam na bazarki z mężem, więc dźwigać nie musiałam A troszkę tego było ^^A jak już o świętach, to Wesołych Świąt Kochane!! Smacznego jajka! Oby te nasze bejbki szybko rosły i nie sprawiały problemów.
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
elenka
Nika chociaż nie wydasz majątku na małe różowe torebki Ycan
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-04-02 o 17:53 |
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
Dawno Was nie czytałam, a tu takie zmiany
Fajnie.U mnie ciąża jak na razie OK. Termin nadal 26.09, w połowie kwietnia mam kolejną wizytę i oglądanie bejbiaka. może będzie już wiadomo czy to dziewczyna czy chłopak? Od tygodnia jestem na zwolnieniu, na szczęście nie muszę leżeć więc i tak wpadam do pracy, ale odpadło wstawanie i nie muszę tam siedzieć 8 godzin. Super ![]() Mam pytanko - czy ból brzucha (taki jak na @) to normalka czy powinnam zacząć panikować? Od kilku dni jakoś tak ćmi... Żadnych krwawień, plamień itd brak, tylko ten ból. Dzisiaj się poddałam i łyknęłam nospę, ale nadal się zastanawiam czy tak ma być czy powinnam jak najszybciej zobaczyć lekarza? |
|
|
|
#377 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kobitki
Pewnie mnie nie pamiętacie chciałam zostać i miałam nadzieję że tak się stanie mamą wrześniową lub październikową ale Bóg chciał inaczej ![]() Dziś chciałabym się Wam pochwalić że w końcu noszę pod serduszkiem maleńką istotkę zaszłam w 8 cyklu termin porodu na 4 grudnia a jutro kruszynka kończy równe 5 tygodni Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa ![]() Pozdrawiam Was Wszystkie bardzo cieplutko i życzę spokojnych i zdrowych Świąt Wielkanocnych
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czuję, że będzie chłopiec, tak jakoś czuję po prostu, no i "tworzyliśmy" dzidziolka w dzień owulacji, a nie przed, a to podobna duża szansa na chłopca
Poza tym to mam chęć i na słodkie (jak i przed ciążą), ale i na mięso (a przed ciążą mogło nie istnieć), cera trochę się pogorszyła, a tak naprawdę czy będzie synek czy córcia - w każdej sytuacji będzie super ![]() Malinka86 - z całego serca Ci gratuluję!
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-04-02 o 17:56 |
|
|
|
#379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba jeszcze mamy na to czas. Liczę, że pojawią się za jakieś 2 tygodnie.Cytat:
Cytat:
Ważne, ze się udało
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mialam bole jak na @ i teraz tez to mam wypoczywac i jak silny bol to nospa,nie ma co swirowac,ale jak bol utrzyma sie dluzej to do lekarza no i wypoczynek mnie 3 dni temu taki bol zlapal,ze szok,ale przeszedl na szzczescie no i leze,czasem takie bole to normalne
|
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre co do takich tekstów znajomych to mnie one powalaja na kolana i mam ochote wtedy odpowiedzieć cos równie "miłego" Nie martw sie w wiekszości poradników piszą, że przy pierwszej ciązy pierwsze ruchy wyczuwalne od 18-20 tyg Cytat:
|
||
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiem, czy zajrzę tu jutro, dlatego z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wam wszystkiego co najlepsze, wiosennych nastrojów oraz ciepłej i rodzinnej atmosfery. I przede wszystkich zdrówka dla naszych wszystkich bejbików
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
Malinko -gratulacje
niech kruszynka dobrze się rozwija ![]() ja też już dziisja skąłdam życzenia WESOŁYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT !!!!!! |
|
|
|
#384 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale skoro tak, to jestem troszkę spokojniejsza
|
||
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
15-16 tydz to u wieloródek
|
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś zaczęłam 18 tydzień i też mam nadzieję że w Swięta maluch już sprezentuje jakiegoś kopniaka..już się nie mogę doczekać i jakoś wydaje mi się, że mogę tego nie zauważyć albo pomylić z pracą jelit..
|
|
|
|
#387 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rośnie jak na drożdżach ![]() Cytat:
Chociaż wiadomo, że nie można się nastawiać na 100%.Cytat:
A teraz nie umiem, bolą mnie plecy i budzę się o 7-8 I mam uczucie zmarnowanego weekendu bo się nie wyspałam. ![]() ![]() Cytat:
Jestem taka marudna, że sama mam siebie dosyć. Mam nadzieję, że maluszek nam wszystko wynagrodzi Czekam aż mi się nastrój poprawi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życzę spokojnej ciąży i jak najmniej mdłości.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 |
|
BAN stały
|
DZIEKUJE
chyba bedzie Matylda i Seweryn..(bo TZ chce zeby synek tak mial na imie )-ale to nic pewnegoNajserdeczniejsze życzenia zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajka, mokrego dyngusa, a także odpoczynku w rodzinnym gronie. Niech każdy z nas wykorzysta ten czas jak najlepiej. zyczy Jagoda+TZ....+Kornelka+Bl izniaki (ale nas duzoo)
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() troche mnie tu u Was nie bylo jakos nie mialam weny na pisanie (strasznie nerwowa sie zrobilam, wszystko i (prawie) wszyscy mnie wkurzaja, poza tym troche pokomplikowala nam sie sytuacja domowa )u Nas wszystko ok, 09.04 jestesmy zapisani na pierwsze badanie prenatalne i juz nie moge sie doczekac az zobacze mojego kochanego dzidziolka i oprocz tego mecza mnie popoludniowo-wieczorne mdlosci na szczescie bez wymiotow no i mam taka faze na slodkosci ze jem tylko tosty z dzemem, jogury itp a miesa nie tykam bo miesko jest bee noo a teraz lece troche nadrobic co tu naskrobalyscie bo niebardzo w temacie jestem ![]() a jakbym sie nie zdazyla jutro pojawic to juz dzis zloze Wam zyczenia Swiateczne ![]() Z calego serca zycze Wam Swiat pogodnych i spokojnych,
pisanek malowanych wszystkimi barwami teczy, niech radosc i szczescie pozostana z Wami, wiosenne motyle niech tancem ciesza Wasze oczy przez rok caly, a Lany Poniedziałek niech przyniesie deszcz wszelkiego bogactwa |
|
|
|
#390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Malinka86, ja Cię pamiętam, gratuluję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

co środe 

tylko gdzie tu kupic ładny stanik w tym rozmiarze w rozsadnej cenie?? nie ma takich
Mowy nie ma o dobraniu biustonosza z twardymi miseczkami, musze kupowac takie miękkie, rozciagliwe 

Kończę 16 tydzień (w niedzielę będzie skończone 16tc) i nic... Ruszaj się /bejbe/ bo mama czeka
dobre
jakos nie mialam weny na pisanie (strasznie nerwowa sie zrobilam, wszystko i (prawie) wszyscy mnie wkurzaja, poza tym troche pokomplikowala nam sie sytuacja domowa